![]() |
#1 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Lato- za co lubicie / nie lubicie?Już za parę dni , za dni parę Weźmiesz plecak swój i gitarę . Pożegnania kilka słów , Pitagoras , bądźcie zdrów , Do widzenia wam , canto , cantare . Lato , lato , lato czeka , Razem z latem czeka rzeka Razem z rzeką czeka las A tam ciągle nie ma nas . Lato , lato , nie płacz czasem , czekaj z rzeką , czekaj z lasem W lesie schowaj dla nas chłodny cień Przyjedziemy lada dzień . Lato , lato , mieszka w drzewach , Lato , lato w ptakach śpiewa Słońcu każe odkryć twarz Lato , lato jak się masz ? Lato , lato dam ci różę Lato , lato zostań dłużej Zamiast się po krajach włóczyć stu , Lato , lato zostań tu . Szukałam, nie znalazłam (chyba, że ktoś znalazł, to proszę o podpięcie). Jest wątek o wiośnie , jesieni , zimie , ale o lecie jako porze roku nie znalazłam ![]() Lubicie lato? Jak to za co? Ja lubię takie późne. Wczoraj byłam na spacerze z psami z zrobiłam parę zdjęć. Macie jakieś letnie fotki?
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-18 o 09:53 Powód: dodanie zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Lato- za co lubicie / nie lubicie?
Cytat:
![]() ![]()
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Lubie lato za:
- świeże owoce i warzywa - dłuższy dzień Nie lobię lata za: - gorące słońce - wszechobecne latające robale, muszki, komary - spocone ręce stopy i wszystkie inne części ciała - duchotę Fanka lata to ja nie jestem ![]() P.S. Wczoraj o północy było u mnie na dworze +30 stopni... za to tez nie lubię lata...
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Lato jest faktycznie bardzo fajne, zwłaszcza długie wieczory i zachody słońca... Ale nic poza tym. Jest zdecydowanie zbyt ciepło, zbyt duszno, nie wytrzymuję takiej pogody.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Za to że jest ciepło. Nawet gdy są upały powyżej 30 stopni mi to nie przeszkadza. I te ciepłe noce... I za to że dzień jest dłuuuugi (w sensie że późno się robi ciemno). Za to że żeby wyjść nie trzeba zakładać grubych kurtek i szalików. I za świeże owoce i warzywa.
Nie lubię tylko za to że są burze i za to że tak krótko trwa lato.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]() To zapraszam wszystkie osoby narzekające na ciepło w lecie nad morze. Mamy tu teraz z 15 stopni, ciągle leje, wieje, grzmi, błyska i gradzi. Siedzę dziś ubrana w rajstopy !!! ![]() W nocy to w ogóle nie wiem ile jest stopni- ale sądząc po dzwiękach dobiegających z zewnątrz, chyba przygalopowały białe niedźwiedźie, zagnieździć się na naszych terenach zamiast bardziej ciepłolubnych dzików. Z dzikami nie wiem co jest- chyba wymarzły. Uwielbiam lato jak jest - niestety w tym roku nad morzem lata jeszcze nie było- ciągle mamy wczesną wiosnę, ewentualnie może to już jest solidna jesień i zaraz zacznie padać śnieg.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja tam dziś widzę wczesną jesień za oknem
![]() A lato lubię za ciepłe wieczory, zieloną trawę, owoce. Nie lubię za owady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim za to, że dzień jest dłuższy. Termicznie lato się bardziej nie różni ostatnio od innych pór roku, więc nie wiem za co mogę jeszcze je lubić.
Pozdrowienia dla Riesengebirge... widok ze Śnieżki jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Lato kocham za liczne festiwale muzyczne na których mogę znowu poczuć się gówniarą
![]() Nie lubię za robaaaaale i owady ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Lato lubię za to, że jest ciepło (acz kolwiek tak skrajnych upałów i duchot jakie były ostatnio to znieść nie mogę)
za taki wakacyjny beztroski klimat, za owoce i inne letnie rarytasy długie dnie i ciepłe wieczory, Natomiast drażni mnie ta pora roku pod względem robali, os, komarów, pającórów i innych uprzykszaczy Zdecydowanie wolę wczesne lato, a właściwie tak końcówkę wiosny a początek lata (maj/czerwiec) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej jak jest zimno można sie ubrac...wypic ciepla herbate... A jak jest po 40 stopni to co zdobisz? W nocy spać nie można bo się kleisz do przescieradla .... fuujjj
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako fanka lata i upałów jestem zawiedziona, że tak mało naprawdę ciepłych dni zdarza się latem. Mam wrażenie, że z roku na rok pogoda w lecie jest coraz gorsza, a szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
A ja nie lubię lata
![]() A to dlatego,że wraz z temperaturą powyżej 23*C leci ze mnie jak z kranu ![]() ![]() ![]() Się wyżaliłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I żeby jeszcze była duża wilgotność powietrza. Ach, tak lubię ![]() Naprawdę chetnie bym się zmieniła, chociaż na tydzień. BTW- gorącą herbatkę z cynamonem, wciągam okrągły rok bez względu na temperaturę ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() Tylko nie takie, jakie jest teraz ![]()
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak jest goraco to mi stop i dlonie puchna z goraca i slizgaja sie w sandalach. Cytat:
Wierz mi, ze to wcale nie jest przyjemne. Ja się racze własnie zimna woda z cytrynka ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Moja ulubiona pora roku
- słońce - piękna opalenizna - plaża, morze - zapach powietrza jest taki "letni" - wysokie temperatury, świat jest jasny, radosny, wszystko widzę jak przez różowe okulary (w końcu słońce działa c'nie ![]() - są wakacje , można szaleć ![]() ![]() ![]() - można leżeć na hamaku do późnego wieczora a wciąż jest ciepło - wieczorne spacery , zachody słońca w lekkim ciepłym otulającym klimacie - można nosić krótkie spodenki ![]() - latem jestem platynową blondyną ![]() - nosze letnie świeże zapachy - letnie imprezki nad morzem ![]() ![]() - spontan, więcej energii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Gdyby lato byłoby cały rok, byłabym szczęśliwa. Ja po prostu lepiej funkcjonuję podczas ciepłych, słonecznych dni. I nie muszę nosić na sobie kilku warstw ciuchów. Letnie owoce, dłuższe dni-tak mogę żyć.
Co mnie denerwuje i spędza sen z powiek to komary i burze. Podczas burzy strasznie boli mnie głowa, jestem meteopatką, a komary uwielbiają moją krew :C |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Lato nie jest moja ulubiona pora roku, najbardziej lubie wiosne i jesien.
Ale sa rzeczy ktore w lecie cenie: - dlugie czerwcowe dni, gdy juz o 4:15 rano jest jasno, a o osmej wieczor mozna wyjsc na spacer i tez jest nadal jasno - owoce typowo letnie - duzo zieleni, kwiatow -duzo okazji do noszenia okularow slonecznych ktore bardzo lubie Nie lubie w lecie natomiast: - upałow. Kiedys tak nie bylo, a od kilku lat juz koncowka maja zaczyna byc upalna, zle sie czuje w wysokiej tempraturze, nie lubie tez intwnsywnego slonca przez caly dzien - mimo wysokich filtrow jakich uzywam caly rok, to w lecie rzecz jasna uzywam ich wiecej i czesciej, a i tak raz na jakis czas moja skora jest podrazniona, w takim skwarze trudno tego uniknac, chyba ze sie pracuje w kanalach - burz i ogolnego zaduchu jaki panuje przez duza czesc tej pory roku, co tez kiedys nie bylo takie czeste, jako dziecko moglam caly dzien jezdzic na rowerze, biegac po łące i czuc sie dobrze, a dzis chyba bym padla po 10 minutach
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Lubię:
- za długie dni i za to, że czasem udaje mi się dotrwać do wschodu słońca (uważam, że wschód słońca najlepiej wygląda obserwowany przed połozeniem się spać ![]() - za to, że nie ukrywam ubrań pod kurtkami i nie czuję się ciągle ubrana tak samo (w końcu ile można mieć zimowych czy jesiennych okryć?) - za to, że przeważnie mam wolne ![]() - za to, że jest ładnie i kolorowo. Nie lubię: - za upał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
lubie lato :
gdy sa upaly i swieci slonce - od razu mam lepszy humor za dlugie dni i wczesne poranki - nie sciemnia sie o 18 a i o 4 rano juz swita za owoce i warzywa nie lubie lata : bo skonczyly sie czasy podstawowki i liceum, kiedy zawsze dwa miesiace byly wolne, teraz o takim wolnym w pracy moge pomarzyc
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie przepadam za latem, gdy jest tak wysoka temperatura jak była teraz na początku lipca. No, ale takie lato deszczowe i zimne jak teraz też nie. Wolę jak będzie te 25 stopni ze słoneczkiem a nie 30-30parę, a najlepiej już jak 18-20, tak wiosennie jeszcze
![]() No, ale na pewno lato lubię, bo odpoczynek od sesji, nauki Dlatego, że jest dużo imprez, wydarzeń, np kino letnie w moim mieście ![]() Lubię lato za słońce, nie przepadam za leżeniem plackiem, ale mimo wszystko słońce poprawia nastrój, nawet jak się nie opalam Lubię lato, bo to świetna okazja, by wyjechać choć na parę dni, odpocząć, wykąpać się w jeziorze, w morzu Gdy zacznę pracę pewnie lato będę mniej lubić, bo będę i wtedy pracować, a urlop będzie uzależniony od szefa ![]() w dzieciństwie lubiłam lato, bo nawet jak nie wyjeżdzałam, to chodziłam na podwórko do koleżanek i świetnie się bawiłyśmy, miałyśmy super pomysły i można było na dworze być dłużej ![]() lubię lato, bo nie muszę kisić się w wielu warstwach ubrań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nienawidze lata !
![]() - nienawidze upalow !! zawsze zle sie czuje jak jest goraco - wszelkiego rodzaju robactwa - pocenia sie - duchoty i spiekoty - niecierpie slonca ![]() Lato ujdzie bo ![]() - sa swierze owoce i warzywa - kocham letnie burze - sloneczkiki !! - kapiel w cieplym morzu przeprowadzilam sie na poludnie Europy i teraz cierpie niemilosiernie ... nienawidze lata ! ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Laczmy sie w bolu...
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ah dziekuje bardzo
![]() ![]() kocham zime i jesien i lubie wiosne ,lata nienawidze ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lato może być, ale takie do 25 stopni ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Nienawidzę upałów skwaru braku wiatru... ale że mieszkam nad morzem jestem przeszczęśliwa bo czuję się jakbym miała niekończącą się wiosnę która zaczęła się w marcu i trwa do dziś
![]() lato 2012 na pomorzu - 10/10 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() Oj tak, ja to najbardziej się boję chrabąszczy majowych występujących w czerwcu/lipcu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
Idę sobie na spacer z psem i kotami, z kuzynostwem. Ach, te widoki ![]() Owoce prosto z krzaków czy drzew ![]() Niedawne odnalezienie zdjęć letnich skłoniło mnie do założenia tego wątku. Znalazłam moje kwiaty, owoce, pnącza, widoki ![]() Mam już tematyczne albumy. Czeka mnie wywołanie 200 zdjęć z porami roku ![]() Uwielbiam siedzieć zimą przy piecu i przeglądać letni album ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja lubię za kwiaty i inną polną roślinność. Burzy nie lubię , bo boi się mój 10 letni pies ![]() Ale lubię tęczę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.