Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 08:24   #2851
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Janeczko, też myślałam o wybieleniu, z tym, że obawiam się że mogą późiej zżółktąć (tak kiedyś słyszałam) może metody były nie takie jak są teraz ... moja kuzynka wybielała i była zadowolona.

:
ja wybielalam zeby w 3gim. Byly biale jak kartka papieru! teraz juz nei sa takie snieznobiale ale nadal efekt mnie zadowala
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:24   #2852
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
U nas nocka też nie zaciekawa ale ciągle idą górne zęby także nie mogę spodziewać się niczego lepszego.
A pochwalę się, że my już w piątek lecimy do PL to chociaż w dzień trochę odsapnę od moich gwiazd, wiecie, że nawet głupie wyjście po pieczywo rano na koniec bloku do piekarni ale samemu bardzo mnie cieszy i odpręża a w PL są dziadkowie więc takich wyjść będę miała duuuużo więcej
Może to brutalne, ale każda chwila wolności bez maluszka cieszy Nawet po bułki 5min

Udanego wypoczynku
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:24   #2853
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Mnie te siateczki wkurzyly
Raz dalam banana i od razu poczernialy, niczym sie nie dadza przywrocic do znosnego wygladu ( znaczy probowalam sody i cytryny, przeciez nie uzyje odplamiaza jak to bachorki do dzioba biora
Wyglada to oblesnie wiec zmienialm siateczki na nowe ale i tak po 2-3 uzyciach odpychajaco. Jak dla mnie za ta cene lepiej kupic kilka paczek gazy, zawijac owoc, zawiazac a po uzyciu bez zalu wywalic
Olo bardzo lubi wcinac owoce z tej siateczki ale dokladnie jak piszesz robi sie oblesna! z gaza fajny pomysl, chyba wyprobuje.
Stary 2012-07-19, 08:25   #2854
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
ja wybielalam zeby w 3gim. Byly biale jak kartka papieru! teraz juz nei sa takie snieznobiale ale nadal efekt mnie zadowala
Mi się marzy takie wybielanie...Ale ceny mnie przerażają...
Stary 2012-07-19, 08:26   #2855
goldika
Zakorzenienie

Oliveira fajnie, ze powrot do pracy w miare ok, oby tak dalej

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

nadrabiam i nadrabiam i konca nie widze reszte doczytam potem spadam bo Olo placze z pokoju obok
Stary 2012-07-19, 08:44   #2856
wariateczka88
Zadomowienie

baha za udana wizyte

u nas jak na razie chmur brak,sloneczko swieci tak ze zapewne za niedlugo wyjdziemy na spacer
co do zębów tez bym sobie wybieliła ale kasy brak,ale moja denstystka stwierdzila kiedys ze mam bardzo jasne zeby,i pytala wlasnie czy kiedys wybielalam
jedyne co z nimi zrobilam to przed slubem taki pakiet usuwanie kamienia i piaskowanie,i po tym piaskowaniu mowie wam mialam zeby snieznobiale,ale efekt bardzo dlugo sie nie utrzymal,tylko kilka tygodni,ale w sumie to nie wybielanie

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:50   #2857
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Olo bardzo lubi wcinac owoce z tej siateczki ale dokladnie jak piszesz robi sie oblesna! z gaza fajny pomysl, chyba wyprobuje.
ta siateczke myje zmywakiem i płynem przznaczonym do mycia butelek.troche sie rozjasnia.mozna też pewnie w kwasku cytrynowym,ale nie próbowałam.ja mam kilka sztuk w zapasie.przy gazie trzeba uważać by tych niteczek dziecko nie zjadło-tak mi się wydaje.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:53   #2858
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
jedyne co z nimi zrobilam to przed slubem taki pakiet usuwanie kamienia i piaskowanie,i po tym piaskowaniu mowie wam mialam zeby snieznobiale,ale efekt bardzo dlugo sie nie utrzymal,tylko kilka tygodni,ale w sumie to nie wybielanie
a jakie to są koszty?
Stary 2012-07-19, 09:03   #2859
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

U nas tez ida gorne zebulce, ktore, nie wiem bo nie daje sobie do paszczy zajrzec. Nocki rozne, to sie wybudza i tylko piers go uspokoi, to spi do rana wymeczony za to w dzien jest mega maruda. Wszystko jest na nie, krzyczy ze glodny a potem jesc nie chce, juz wrocilismy do papek zeby nie musial gryzc i tez jest be. Zrobilam mu przed chwila tosta z pietki chleba tostowego, pokroilam na paski i dalam do gryzienia. Byl przeszczesliwy. Trzeba tylko uwazac bo jak odmemla duzy kawalek to sie dlawi i trzeba pilnowac.☠

Tak jak w przypadku dolnych zabkow od razu mamy wyskok nowych umiejetnosci i tak Tygrys umie juz sam usiasc z czworakow i zasuwa do przodu jak perszing. ☠Juro konczy 9 miesiecy. Pomyslec, 9 miesiecy temu o tej porze czekalam juz na wywolywanie porodu i cieszylam sie jak glupia. Nie wiedzialam jeszcze co mnie czeka, naiwna

Tz dostal wczoraj prace, zaczyna od pierwszego. Ciesze sie bardzo bo dzieki temu ja moge zostac w domu z Mlodym i dopiero w przyszlym roku czegos szukac.☠

To sie nachwalilam

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:03   #2860
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
a jakie to są koszty?
ja chyba za to 250zl zaplacilam,jeszcze do tego byla fluoryzacja

Wymianka

Stary 2012-07-19, 09:06   #2861
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Tz dostal wczoraj prace, zaczyna od pierwszego. Ciesze sie bardzo bo dzieki temu ja moge zostac w domu z Mlodym i dopiero w przyszlym roku czegos szukac.☠
Super! Zazdraszczam komfortowej sytuacji
Stary 2012-07-19, 09:11   #2862
dygotka8
Zakorzenienie

faktycznie takie piaskowanie,scaliong i fluoryzacja sa polecane przynajmenije 1 na pół roku,ale takiego typowego wybielania zębów saię raczej nie poleca-niszczy zęby-szkliwo

nie wiem jak jest z Białą perłą i tymi nakładkami

taki pakiet co wariateczka napisała warto zakupić na groupnoe i zapąłcić 70 zła nie 200 i więcej.

Stary 2012-07-19, 09:11   #2863
wariateczka88
Zadomowienie

wiolqn same dobre nowiny

my uciekamy,bo jednak cos sie chmurzy,moze nam sie uda zaliczyc choc króciutki spacerek

Wymianka

Stary 2012-07-19, 09:12   #2864
olka1610
Rozeznanie

widze że Wasi tż się spisują, muffinka dostała kwiaty, princ śniadanko, pokszyfka ma sobie kupić cos ładnego

Mój za to ostatnio nawala. Wcześniej świetnie się małą zajmował, garnął się do niej a teraz jak ma się nią zająć to kładzie się na podłodze a jak mała gdzieś sobie idzie to nie chce mu się d.upy ruszyć tylko ją woła a ona niestety jeszcze nie reaguje i idzie tam gdzie jej się podoba. No i jeszcze ma wymówkę że ona do mnie chce. No tak to jak chce do mnie to tylko ja mam się nią zajmować . Nie wiem może jest przemęczony ale z drugiej strony nie tylko on...

wiolqn- u mnie dokładnie to samo, też wszystko na nie.... Też myślę że to zęby chociaż te pierwsze osiem wyszło bez zadnych sensacji, no sama nie wiem...
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:17   #2865
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
widze że Wasi tż się spisują, muffinka dostała kwiaty, princ śniadanko, pokszyfka ma sobie kupić cos ładnego

Mój za to ostatnio nawala. Wcześniej świetnie się małą zajmował, garnął się do niej a teraz jak ma się nią zająć to kładzie się na podłodze a jak mała gdzieś sobie idzie to nie chce mu się d.upy ruszyć tylko ją woła a ona niestety jeszcze nie reaguje i idzie tam gdzie jej się podoba. No i jeszcze ma wymówkę że ona do mnie chce. No tak to jak chce do mnie to tylko ja mam się nią zajmować . Nie wiem może jest przemęczony ale z drugiej strony nie tylko on...
Kochana to ja jemu takie śniadanko przygotowałam, więc to ja się spisuję Ale to było w ramach odwdzięczenia się za wczorajsze ululanie do snu... Więc oboje się spisujemy, tylko na innych szczeblach

Tż może być zmęczony, ale nie powinie zapominać, że Ty też. Jak mój czasami coś marudzi, że z roboty zmęczony i nie chce mu się np jej nakarmić to ja mówię, że ja w swojej pracy jestem 24h/dobe, a on wraca to nie robi tego w domu co w robocie. Wtedy bez problemów robi przy małej wszystko A jak raz na jakiś czas coś właśnie wymyśla to ja mu przypominam o tym
Stary 2012-07-19, 09:20   #2866
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
olka to mozemy przybić sobie 5tki...umnie noc te do bani, mozliwe że niuni idzie druga górna łopata koniec końców - nie chciała ani butli ani cycusia, znudziło jej się nawet lulanie na rączkach, położyłam ją w naszym łózku, popatrzyła na mnie, na tżta...i poszła kimać db że mamy teraz duze łóżko, ani nie odczułam że mała jest z nami

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

ahhh...dzisiaj rano jak jechalismy do city - ja i mała, bo idziemy do lekarza, a tż do pracy, to się poprztykałam z tż, bo coś głupio powiedział. a teraz dostałam smsa ze mam iść kupić sobie coś ładnego
przybijam 5 i ja w nocy z kilka pobudek- ledwo żyje, bo zaczeły się od 23 masakra teraz dałam pol bułki i mam spokoj a tak wcina że szoook... a głodna nie jest

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:34   #2867
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Kochana to ja jemu takie śniadanko przygotowałam, więc to ja się spisuję Ale to było w ramach odwdzięczenia się za wczorajsze ululanie do snu... Więc oboje się spisujemy, tylko na innych szczeblach

Tż może być zmęczony, ale nie powinie zapominać, że Ty też. Jak mój czasami coś marudzi, że z roboty zmęczony i nie chce mu się np jej nakarmić to ja mówię, że ja w swojej pracy jestem 24h/dobe, a on wraca to nie robi tego w domu co w robocie. Wtedy bez problemów robi przy małej wszystko A jak raz na jakiś czas coś właśnie wymyśla to ja mu przypominam o tym
A ja durna przeczytałam zamiast "dla" to "od" i jeszcze tż pokazałam i mówię "zobacz jak się niektórzy mężowie starają"
Spadam na spacer bo u nas na razie też pogoda w miarę a później podobno mają być burze i nawet ostrzeżenia o tornadach są
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:35   #2868
kasia_aa
Zadomowienie

hello znowu jestem z wami do tyłu kurcze ale lecicie;0 a ja jakos nie mam czsasu, cały czas gdzies sie szwendam
Cytat:

kasia_aa - moja mała też była rehabilitowana w szpitalu i też byłam bardzo zadowolona i zaskoczona, bardzo szybko nam wyznaczyli termin i ogólnie miło było . Dowiadywałam się w prywatnej przychodni to koszt jednego spotkania- 30 zł i z tego co wiem to ćwiczą z dziecmi głównie praktykanci.... A mogę zapytać dlaczego ta rehabilitacja? Moja miała wzmożone napięcie mięśniowe.
u nas jest asymetria ułożeniowa, przechyla głowke troszke na jedna strone, ale w sumie juz coraz mniej bo sam sobie juz ćwiczy

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ajjjj... ale moja spacerówka się nie rozkłada bo ja juz nie mam wozka 3w1 myslalam zeby wziasc fotelik z auta, ale cała noc w foteliku to nie widzi mi się wcale (znaczy te 7,5 h ) ... nie mam pomysłu ... ale pewnie cos sie wymysli
ojoj...ja jeszcze na poczrku myslalam ze uloze go na kocyku na soedzeniu i poprostu cały czas ktoś bedzie musial przy nim czuwac, bez spania zeby nie spadł, ale tak jak weszłam do pociągu i niby na chwile go polożyłam w spacerówce na siedzeniu to stwierdzilam ze tak jest ok

a fotelik....jesli masz taki dość mocno rozkładany to w sumie czemu nie? chyba bezpieczniej niz tak tylko na siedzeniu

a wogole zapomnialam dodać ze stelaż w drodze powrotnej trzymalismy na górze w przedziale tam gdzie bagaże sie kaldzie, wiec myśle ze wozek tam wciśniesz

ooo maly wstał, pędze
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:46   #2869
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja durna przeczytałam zamiast "dla" to "od" i jeszcze tż pokazałam i mówię "zobacz jak się niektórzy mężowie starają"
: hahaha:
Stary 2012-07-19, 10:16   #2870
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki
rany ja sie wykoncze, gdzies od 2 tyg chlopaki noc w noc sie budza okolo 3-4 , wypoczeci, zadowoleni i gotowi do zabawy
co to kurna jest????????????????????? ????????????????????????? ??????ja juz na ryj padam dzis o 3 sie obudzili a o 5.15 usneli...a ja o 6 do pracy wstaje
no co ja mam z nimi zrobic????????????????? jeszcze troche i sie tasaczkiem porabie czy cos
Stary 2012-07-19, 10:19   #2871
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
rany ja sie wykoncze, gdzies od 2 tyg chlopaki noc w noc sie budza okolo 3-4 , wypoczeci, zadowoleni i gotowi do zabawy
co to kurna jest????????????????????? ????????????????????????? ??????ja juz na ryj padam dzis o 3 sie obudzili a o 5.15 usneli...a ja o 6 do pracy wstaje
no co ja mam z nimi zrobic????????????????? jeszcze troche i sie tasaczkiem porabie czy cos
U nas też - pobudka 3-4 i potem nie może zasnąć - często do 5 szaleje, a ja o 5:30 pobudka - tak więc później chodzę z zapałkami w oczach i pije hektolitry kawy - któa oczywiście nie działa
Do tego jeszcze TŻ aktualnie z nami nie mieszka (ale o tym to szkoda nawet pisać - po co się wkurzać), więc jestem sama to chcąc nie chcąc ja musze wstać do małej...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-07-19 o 10:21
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:20   #2872
dygotka8
Zakorzenienie

Glam-u nas tak od około tygonia,może dłużej tak też jest...ciągle się w nocy przebudza,jęczy,około 3-4 też skora do zabawy,ale usypia czasem po 30 minutach a czasem po 2 godzinach...
a tż nie wstaje wtedy do chłopaków?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

nasze dzieci się zmówiły,że tak o tej samej mniej więcej porze się budzą

Stary 2012-07-19, 10:41   #2873
czarnuszka7
Przyczajenie

Dżem dobry
Jak wy to robicie że niektóre bobasy noc przesypiają?. U nas się karminie cycem chyba będzie kończyć nad czym bardzo ubolewam
Na forum wielkie ząbkowanie widzę, my tak samo czekamy na górną jedynkę

Wsadziłam Michasia do leżaczka i położyłam w kuchni, myślę sobie aa.. pierdyknę sobie gofry z bitą śmietaną, chodzę, śpiewam, grzebę się .. patrzę a mały zasnął, jaka mi milą niespodziewajkę zrobił. I zaraz prasowanko ;/
czarnuszka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:47   #2874
muffinka90
Zakorzenienie

moje dziecko ma jakas dziwna faze, budzi sie od trzech dni o polnocy i godzine gada czy marudzi, zalezy od humoru a zasypia dopiero przy tzcie chyba bede zazdrosna ale to taki slodki widok, kiedy zasypiaja przytuleni do siebie

Cytat:
wiem wiem, broń boże nie pisałam złośliwie .

Tylko mi wizaż szwankował?
wiem, wiem, luzik

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
czujesz ze rymujesz?
czuje, czuje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:58   #2875
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem. JA jestem przeszczęśliwa jak mogę sama pojechać do Biedronki więc udanego urlopu chyba nie trzeba Ci życzyc ??

Ja też:hahah a:

hej

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:02   #2876
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie to są koszty?
princc - ja płaciłam 2 lata temu chyba 150 zł

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
przybijam 5 i ja w nocy z kilka pobudek- ledwo żyje, bo zaczeły się od 23 masakra
oooo witam się w klubie i ja Zombi to moje drugie imię od kilku miesięcy

Cytat:
Napisane przez czarnuszka7 Pokaż wiadomość
Jak wy to robicie że niektóre bobasy noc przesypiają?.

U nas się karminie cycem chyba będzie kończyć nad czym bardzo ubolewam
też chciałabym to wiedzieć

A czemu karmienie się kończy? Odstawiasz?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:06   #2877
nettka_
Zadomowienie

Mój tż robi śniadanko w weekendunie
A ja mu codziennie kanapeczki do pracy

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:09   #2878
muffinka90
Zakorzenienie

wasze maulchy tez uwielbiaja wyciagac wszystkie mokre chusteczko z opakowania?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:26   #2879
czarnuszka7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Oo tak !!

agnieszka 0605 Nie, nie odstawiam broń Panie Boże, a przynajmniej nie z własnej woli.
Tydzień temu w szpitalu wylądowałam bo mi się zator zrobił, prawie ropień, ale udalo się bez cięcia. Na antybiotyku jechałam i w ogóle.
Teraz są takie sflaczałe i strasznie powoli się to mleko wytwarza .;

Edytowane przez czarnuszka7
Czas edycji: 2012-07-19 o 11:29
czarnuszka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:38   #2880
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Glam-u nas tak od około tygonia,może dłużej tak też jest...ciągle się w nocy przebudza,jęczy,około 3-4 też skora do zabawy,ale usypia czasem po 30 minutach a czasem po 2 godzinach...
a tż nie wstaje wtedy do chłopaków?

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

nasze dzieci się zmówiły,że tak o tej samej mniej więcej porze się budzą
tak na zmiane troche on troche ja, a najczesciej kazdy swojego bierze i usiluje uspic

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
taaaak i jeszcze je jedza ale wyciaganie z opakowania jest prawie tak fajne jak rwanie i pozeranie gazety

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości