III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 10:08   #601
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

kasiam187 sto lat

Asiulka a ja zamierzam karmic piersia bo mleko drogie to raz,po dwa bede miec samozaparcie do diety i schudne,a po 3 podobno to lepsze dla dziecka. Ale bynajmniej nikogo nie potepiam,jak ktos nie karmi,Oskara tez nie karmilam,bo wtedy wydawalo mi sie to takie fuj
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:09   #602
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o ten tens to ja we wtorek zaczynam szkole rodzenia w koali i beda o tym mowic, to dam zanc
a ja dzis o rok starsza idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść
a jutro usg
Wszystkiego dobrego!!

Też chcemy iść do Koali na kurs ! daj znać koniecznie co i jak.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:13   #603
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kasiam187 sto lat

Asiulka a ja zamierzam karmic piersia bo mleko drogie to raz,po dwa bede miec samozaparcie do diety i schudne,a po 3 podobno to lepsze dla dziecka. Ale bynajmniej nikogo nie potepiam,jak ktos nie karmi,Oskara tez nie karmilam,bo wtedy wydawalo mi sie to takie fuj
dziekuje
a powiedz mi przy Oskarze jak udało ci sie zatrzymac pokarm? nie mialas w ogole dlatego, że nie karmilas czy bralas jakies leki ?

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kasiam wszystkiego najlepszego

I dla wszystkich, które zaczynają kolejny tydzień gratulacje
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
100 lat 100 lat

Ja sie wy łamię .. bo ja nie zamierzam karmić piersią
dziekuje ja tez nie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
kasiam187 wszystkiego najlepszego

Gin tłumaczył, że starzenie się łożyska to naturalny proces. Moje jest na poziomie 33-34 tygodnia, czyli o 1,5-2 tygodnie do przodu. Mały też z pomiarów o tydzień starszy. Naczytałam się oczywiście głupot w necie i bzikowałam... Dziś już jakaś spokojniejsza jestem. Na każdej wizycie badane są przepływy i u mnie nie są już tak idealne.
Mówił mi, żebym nie nastawiała się na 40 tygodni ciąży, po 24 sierpnia mogę rodzić i problemu nie będzie. Stwierdził to na podstawie dojrzałości łożyska i mojej szyjki. Mam się oszczędzać jak dotychczas i nie stresować. U każdego proces starzenia się łożyska wygląda inaczej. Mówił, że miał przypadki, że łożysko zaczęło starzeć się bardzo wcześnie, a ciąża była przenoszona...

Dlatego w takich przypadkach najważniejsza jest opieka lekarska dlatego wczoraj zaczerpnęłam porady innego specjalisty, który stwierdził, że jestem dobrze prowadzona i jestem spokojniejsza.
dziekuje
dobrze ze jestes troche spokojniejsza bo stres by tu nie pomógł bedzie dobrze

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego!!

Też chcemy iść do Koali na kurs ! daj znać koniecznie co i jak.
dzieki

nam znajomi polecili, tez chodzili ostatnio i byli zadowoleni dam zanc na pewno

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:15   #604
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
kasiam187 sto lat

No ja probowałam z Zuzka, nie udalo sie mam zle przezycia a takze dla mnie cycki sa po co innego
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:22   #605
zielona1911
Zakorzenienie

kasiam187
sama przestalam miec pokarm,a karmilam jakies 2-3 tygodnie,a pozniej nagle przestalam karmic i odciagac i jakos w ciagu paru dni bylo ok.
A dlatego pisalam ze dla mnie to bylo takie fuj bo mialam strasznie poranione sutki i leciala mi z nich krew,a w glowie mialam poukladane tak,ze maly ta krew pije I wogole bylam wsciekla jak ktos do mnie przychodzil w odwiedziny to ja szlam z malym do drugiego pokoju go nakarmic to wszyscy mi tam przylazili i ogladali moje piersi-jakos tego nie nawidzilam! A po 3 Oskar mial jakby refluks i co wypil moje mleko to zaraz wszystko zwymiotowal i dalej byl glodny wiec karmilam sporo i w efekcie nie moglam nawet wyjsc do sklepu za blok bo wracalam z cala kurtka mokra,a po domu musialam miec pod bluzka recznik.
przez to ulewanie przeszlam na modyfikowane i dodawalam NUTRITON do zageszczania i problem sie zmniejszyl.To by bylo na tyle

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No ja probowałam z Zuzka, nie udalo sie mam zle przezycia a takze dla mnie cycki sa po co innego
na dla mnie tez sa do czegos innego ostatnio przy grze wstepnej czuje mokro na bluzce,patrze a tam takie kolka od siary,od razu stracilam ochote na sex
Stary 2012-07-19, 10:40   #606
karolluki
Raczkowanie

Dzięki dziewczynki za rady w sprawie laktatora, póki co się wstrzymam, poprzeglądam różne modele, poczytam opinie ale kupię dopiero po porodzie. Chciałabym karmić piersią, ale od października zaczynam studia więc laktator pewnie będzie mi potrzebny, o ile będę miała pokarm

Jamajka witamy w mamusiowym gronie

Kasiam wszystkiego najlepszego z okazji twojego święta
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:48   #607
Dearlie
Zakorzenienie

Kurde powinnam okiełznać bobra przed tą wizytą, a taaak mi się nie chce. Jak pomyślę o tych akrobacjach pod prysznicem to jestem chora. Zazdroszczę tym z Was, które mają wannę.

A ja wygrałam przed chwilą kombinezonik dla naszego synusia.

http://allegro.pl/matalan-granatowy-...485935099.html

Nie wiem czy to dużo czy mało jak za kombinezon, ale cieszę się, że mam w końcu coś cieplejszego dla malucha.

A mi wcale nie leci siara. Czy to bardzo źle wróży?

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Widzę, że coraz więcej wolnego masz. I bardzo dobrze Oczywiście zacisnięte.
Cytat:

W końcu dziewczyno wypoczniesz trzymam kciuki
Staram się jak najwięcej dni robić wolnych. Co prawda dni, w których pracuję to siedzę minimum te 8h w pracy, jak nie dłużej. Gdyby TŻ wyjechał do pracy to napewno przestałabym już pracować, ale on nadal czeka na wezwanie. Dzisiaj co prawda pojechał w prasę z marynarzami, ale to taka jego dodatkowa praca, a nie ta, która nam główne dochody przynosi. Eeeh te pieniądze, pieniądze...
Stary 2012-07-19, 10:54   #608
zielona1911
Zakorzenienie

Dearlie
to ze nie masz siaru jeszcze to nie wrozy nic. Pokarm moze pojawic sie w ciazy lub podsam koniec lub po porodzie i to jest normalne.Ja teraz nie mam jakos mega duzo tej siary,po prostu doslownie kilka razy zobaczylam na staniku zolte kropki

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

ale ja jestem glupia,ja juz kombinuje co sobie kupie z becikowego bo oczywiscie nie wydam wszystko na dziecko tzn.kupie napewno bujaczek i zrobie zapas pampersow,a tak to sobie buty jakies,tzowi jakies chipsy chociaz i Oskarowi tez cos,w koncu 2 tys dostane plus jeszcze 140 rodzinnego co miesiac i nie popuszcze,skoro kasa mi sie nalezy z racji tego ze moj tz ma najnizsza krajowa na papierku
Stary 2012-07-19, 10:55   #609
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

ja zaraz zmykam do dentysty na ostatnią kontrolę przed porodem i ściąganie kamienia - mam fajną denstystkę i od paru lat do niej chodzę, i ona zarządziła mi 3 kontrole w czasie ciąży (przy pierwszej też) ale przynajmniej zęby mam w porządku - niestety przyjmuje prywatnie, choć teraz to nie płacę

co do laktatora - powiem moje zdanie
uważam, że jeśli planujecie ściągać mleko tylko raz dziennie to wystarczy ręczny (wiem z doświadczenia, bo ściągałam jak wychodziłam prowadzić zajęcia popołudniu, karmiłam przed wyjściem, potem córka dostawała ściągnięte mleko, a potem znów ja karmiłam). jeśli musicie ściągać dużo więcej to wtedy warto pomyśleć o elektrycznym, ale to znaczny wydatek
ja miałam chyba jeden z najprostszych modeli i sie sprawdził, opinie ma w necie różne, ale u mnie akurat był dobry
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:56   #610
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kurde powinnam okiełznać bobra przed tą wizytą, a taaak mi się nie chce. Jak pomyślę o tych akrobacjach pod prysznicem to jestem chora. Zazdroszczę tym z Was, które mają wannę.

Nie wiem czy to dużo czy mało jak za kombinezon, ale cieszę się, że mam w końcu coś cieplejszego dla malucha.

Staram się jak najwięcej dni robić wolnych. Co prawda dni, w których pracuję to siedzę minimum te 8h w pracy, jak nie dłużej. Gdyby TŻ wyjechał do pracy to napewno przestałabym już pracować, ale on nadal czeka na wezwanie. Dzisiaj co prawda pojechał w prasę z marynarzami, ale to taka jego dodatkowa praca, a nie ta, która nam główne dochody przynosi. Eeeh te pieniądze, pieniądze...
Przed porodem nie musi lecieć, a pokarm i tak będzie. Nie ma się co przejmować, każdy organizm inaczej się przygotowuje. Jedne wymiotują, a drugie nie. Ciesz się, zaoszczędzisz na wkładkach laktacyjnych i rzadszym praniu bielizny.
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:57   #611
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za rady w sprawie laktatora, póki co się wstrzymam, poprzeglądam różne modele, poczytam opinie ale kupię dopiero po porodzie. Chciałabym karmić piersią, ale od października zaczynam studia więc laktator pewnie będzie mi potrzebny, o ile będę miała pokarm

Jamajka witamy w mamusiowym gronie

Kasiam wszystkiego najlepszego z okazji twojego święta
dziekuje

Cytat:

sliczny kombinezon!!! i fuksło ci sie z cena na prawde, ja wylicytowałam u niej taki jesienny z mini za 53 wiec no jest roznica, a widziałam takie co siegaja ponad 100 a tobie sie udalo juz taki zimowy!! super!!

Stary 2012-07-19, 11:09   #612
gda
Zakorzenienie

Mi też w ogóle nie leci siara... Ale ja się tym nie martwię, bo jestem przekonana, że pokarm mieć będę - jak każda mama. Tylko trzeba będzie się ewentualnie napracować przy przystawianiu dzidzi do cyca, jeśli nie będzie umiało. Ja uważam, że cyc to sama wygoda, zdrowie da dziecka iiii oszczędność Ale laktator będę musiała mieć.

Ja też wylicytowałam piękny kombinezon, chyba na jesień się nada? - http://allegro.pl/show_item.php?item=2487500363

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A skład Domolu sprawdziłam dzisiaj w sklepie. I jest ok. Ale z tymi fosforanami to nawet nie chodzi o szkodliwość dla naszej skóry, ale o środowisko. Więc jak ktoś nie zwraca na to uwagi to nie musi czytać składu proszków
O to fajnie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
gda: a mowila jak uzywac tej oliwki? przy kazdej zmianie piluszki czy tylko po kapieli na intymne miejsca dziewczynki. i jaka ?
Ręki sobie nie dam uciąć, ale chyba tylko po kąpieli (?). Będę miała synka i jakoś nie wsłuchiwałam się w te rady dotyczące dziewczynek
Oliwka wg preferencji rodziców. Oni na oddziale używają Hippa i ja też kupię Hippa, bo skład ma najfajniejszy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:11   #613
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też nic nie leci, ale jakoś nie zastanawiam się czy to dobrze czy źle wróży. Myślę, że jak przyjdzie czas, to i pokarm się pojawi.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:20   #614
m_moni
Zadomowienie

Wróciłam z urzędu miasta i ogłaszam, że jestem bezdomna
Przykra to chwila "wylogowywać" się ze swojego miasta

Cytat:
jesli chodzi o ten tens to ja we wtorek zaczynam szkole rodzenia w koali i beda o tym mowic, to dam zanc

a ja dzis o rok starsza idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść
a jutro usg

no to świętujecie dziś we dwie sto lat!!

Cytat:
Dziewczyny ja na Ujastek się zdecydowałam. Moja koleżanka rodziła tam w kwietniu, mówiła że opieka jest b. dobra i nie miała zastrzeżeń do personelu. Byliśmy na dniach otwartych i miejsce zrobiło na mnie dobre wrażenie, położna która oprowadzała wycieczkę była konkretna ale miła.
ja jeszcze mam do zwiedzenia właśnie siemiradzkiego i ujastek i to koniec wycieczek. zobaczymy który nam bardziej przypadnie do gustu chociaż mnie w tym przypadku to się nie dogodzi

witam nową mamusię
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:21   #615
Dearlie
Zakorzenienie

Mam dzisiaj dobry dzień, bo udało mi się jeszcze wylicytować taką kurteczkę:

http://allegro.pl/mothercare-ciepla-...485936405.html

Wiem, że znowu mało praktyczna, ale jak dokupię jakieś grube, ciepłe spodnie to uda mi się ją wykorzystać. Była tak cudna, że nie mogłam się powstrzymać. A ciuszki od tej Pani są naprawdę w bardzo dobrym stanie, mimo, że używane.

Cytat:
Dearlie
to ze nie masz siaru jeszcze to nie wrozy nic. Pokarm moze pojawic sie w ciazy lub podsam koniec lub po porodzie i to jest normalne.Ja teraz nie mam jakos mega duzo tej siary,po prostu doslownie kilka razy zobaczylam na staniku zolte kropki

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

ale ja jestem glupia,ja juz kombinuje co sobie kupie z becikowego bo oczywiscie nie wydam wszystko na dziecko tzn.kupie napewno bujaczek i zrobie zapas pampersow,a tak to sobie buty jakies,tzowi jakies chipsy chociaz i Oskarowi tez cos,w koncu 2 tys dostane plus jeszcze 140 rodzinnego co miesiac i nie popuszcze,skoro kasa mi sie nalezy z racji tego ze moj tz ma najnizsza krajowa na papierku
Cytat:
Przed porodem nie musi lecieć, a pokarm i tak będzie. Nie ma się co przejmować, każdy organizm inaczej się przygotowuje. Jedne wymiotują, a drugie nie. Ciesz się, zaoszczędzisz na wkładkach laktacyjnych i rzadszym praniu bielizny.
Dziewczyny dziękuję Wam za uspokojenie mnie. Powiem szczerze, że ja już od tygodni przyglądam się tym moim piersiom i wypartuję siary, a tu klops. Jednak skoro mówicie, że jej brak nie wyklucza możliwości karmienia to jestem spokojniejsza.

Cytat:
sliczny kombinezon!!! i fuksło ci sie z cena na prawde, ja wylicytowałam u niej taki jesienny z mini za 53 wiec no jest roznica, a widziałam takie co siegaja ponad 100 a tobie sie udalo juz taki zimowy!! super!!
Bardzo się cieszę, że potwierdzasz, że warto było. Ja do końca nie znam się na tych wszystkich cenach ciuszków, ale z tego co pamiętam, gdy oglądałam w sklepach takie kombinezony to były bardzo drogie, gdzieś w granicach 80zł. Ten co prawda używany, ale mam nadzieję, że jego stan będzie dobry.
Stary 2012-07-19, 11:26   #616
tamlin111
Zakorzenienie

Heloł.
No i córa Kropka wróciła do domu. Jak przyszedł z pracy to poleciała się pożalić,a ten ją jeszcze zje.bał że powinna sama pomóc a nie czekać. No i stwierdziła że chce wrócić do domu. I bardzo dobrze, leń śmierdzący.
Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
No to wszystko z Tobą w porządku ja też kocham zapach benzyny i markerów ale nie w ciąży. Mam taką znajomą, która jadła kredę i prosiła żeby nikt nie mówił o tym jej mężowi
Moja ciocia też jadła kredę

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Tamlin mam pytanie czy spotkałaś się kiedyś z takim sposobem znieczulenia http://rehababy.com.pl/index.php?opt...id=9&Itemid=16 ?
Czytałam ale w Anglii że to jest normalnie, niby słabo pomaga. Tyle doczytałam.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Też nie nawidze takiego nieróbstwaPająków też się boję a dentysta to wiem,że trzeba i lepiej chodzić na kontrole,niż potem z bólem lecieć.Wiem,zadługo zwlekałam...
Co moga Ci zrobić teraz z tym ułamanym mleczakiem?

O matko!to musiało być straszne!!!brzmi strasznie...
pewnie usuną tego mleczaka, bo on w sumie cały boli, gdzie nie dotknę, więc pewnie zeżarty jest.
A otwieranie zatoki było straszne, kawałek po kawałku mi szczęki wyrywali kombinerkami. Do tej pory mi ciarki przechodzą a już tyle lat minęło...
Stary 2012-07-19, 12:13   #617
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Ja BARDZO bym chciała zakupić laktator i zamierzałam to zrobić jeszcze przed porodem
ale na nieszczęście moja kochana rodzinka (na czele z sis i mamusią) stwierdziły że w moim przypadku będą to wyrzucone pieniądze w błoto...
chodzi im konkretnie o to że praktycznie nie przytyłam i... że pokarmu mieć nie będę na 100%
ja rozumiem że nauczone doświadczeniami i z ich obserwacji może tak wynikać (na pewno chcą też tylko mojego dobra ), ale nie powinny mi tak gadać
ja mam tak ambitne plany karmienia Malusiej
...
no w każdym razie wstrzymam się póki co jednak, ale jeśli miałabym kupować to zdecydowałabym się na elektroniczną medele (do przemyślenia czy swing, czy mini)

tak w ogóle to CZEŚĆ WAM KOBIETKI
Kochana w ogóle się z nimi nie zgadzam. To czy będziesz karmić i chcesz mieć pokarm siedzi w Twojej głowie, a nie w piersiach.

Nie słuchaj nikogo. Nastaw się, że będziesz karmić i kropka - jeśli naprawdę tego chcesz.

Moja bratowa ma piersi mikro, a całą swoją trójkę karmiła przynajmniej 6 miesięcy.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

a jutro usg
To wszystkiego najlepszego

Cytat:
A te pajace co są w 3pakach to z dobrej bawełny są? Jakiś czas temu oglądałam i nie podobał mi się materiał. Kasiam Ty chyba kupowałaś jakieś. Materiał w porządku?
Teraz myślę o takich, wychodzi 14 zł za sztukę.
http://www.smyk.com/pajac-dziewczecy...a-dla-dzieci-p
Ja chyba przez neta wszystko pozamawiam bo kręgosłup nie da mi już połazić. A jak z jakością w 5-10-15, bo tam nigdy nie byłam?
Ja lubię zarówno ciuszki Smyka, jak i 5-10-15, i Tesco.
Najgorsze jakościowo są (ale to moje zdanie) niektóre z pepco, ale są tanie więc też czasem kupię.

Cytat:
kasiam187
sama przestalam miec pokarm,a karmilam jakies 2-3 tygodnie,a pozniej nagle przestalam karmic i odciagac i jakos w ciagu paru dni bylo ok.
A dlatego pisalam ze dla mnie to bylo takie fuj bo mialam strasznie poranione sutki i leciala mi z nich krew,a w glowie mialam poukladane tak,ze maly ta krew pije I wogole bylam wsciekla jak ktos do mnie przychodzil w odwiedziny to ja szlam z malym do drugiego pokoju go nakarmic to wszyscy mi tam przylazili i ogladali moje piersi-jakos tego nie nawidzilam! A po 3 Oskar mial jakby refluks i co wypil moje mleko to zaraz wszystko zwymiotowal i dalej byl glodny wiec karmilam sporo i w efekcie nie moglam nawet wyjsc do sklepu za blok bo wracalam z cala kurtka mokra,a po domu musialam miec pod bluzka recznik.
przez to ulewanie przeszlam na modyfikowane i dodawalam NUTRITON do zageszczania i problem sie zmniejszyl.To by bylo na tyle[COLOR="Silver"]
:
Tez bym się wkurzała jakby mi zaglądali. Co to ma być w ogóle. Jeszcze jak ktoś bliski - mama, teściowa to ok.

Chociaż znam kobiety, które bez pardonu wyciągają cycunia bez problemu przy wszystkich. Co w sumie mnie w żaden sposób nie gorszy bo taki maluch przy piersi to piękny obrazek, ale ja jednak się chowałam

Cytat:

...
Mi też nie leci. Nigdy nie leciała. Nie masz co się denerwować.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Gda, Dearlie oba kombinezony mi się podobają. ale miałyście farta.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:38   #618
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzisiaj dobry dzień, bo udało mi się jeszcze wylicytować taką kurteczkę:

http://allegro.pl/mothercare-ciepla-...485936405.html

Wiem, że znowu mało praktyczna, ale jak dokupię jakieś grube, ciepłe spodnie to uda mi się ją wykorzystać. Była tak cudna, że nie mogłam się powstrzymać. A ciuszki od tej Pani są naprawdę w bardzo dobrym stanie, mimo, że używane.

Dziewczyny dziękuję Wam za uspokojenie mnie. Powiem szczerze, że ja już od tygodni przyglądam się tym moim piersiom i wypartuję siary, a tu klops. Jednak skoro mówicie, że jej brak nie wyklucza możliwości karmienia to jestem spokojniejsza.
Bardzo fajna kurteczka. I rozmiar taki w sam raz. Jak dzidziuś będzie leżał w wózeczku to i tak będzie pod kocykiem więc nie taka znowu niepraktyczna.

Tym brakiem siary to się nie przejmuj. Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani kropelki, a po 3 dniach po porodzie - nawał, lało się ze mnie jak z kranu.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Ja też wylicytowałam piękny kombinezon, chyba na jesień się nada? - http://allegro.pl/show_item.php?item=2487500363
Super kombinezonik. Ja też upolowałam dla synka ostatnio. Muszę wkleić i się pochwalić.

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
co do laktatora - powiem moje zdanie
uważam, że jeśli planujecie ściągać mleko tylko raz dziennie to wystarczy ręczny (wiem z doświadczenia, bo ściągałam jak wychodziłam prowadzić zajęcia popołudniu, karmiłam przed wyjściem, potem córka dostawała ściągnięte mleko, a potem znów ja karmiłam). jeśli musicie ściągać dużo więcej to wtedy warto pomyśleć o elektrycznym, ale to znaczny wydatek
ja miałam chyba jeden z najprostszych modeli i sie sprawdził, opinie ma w necie różne, ale u mnie akurat był dobry
Ja miałam ręczny, ale to się trzeba napompować i ręka boli. W sumie byłam w stanie ściągnąć Tommee Tippee 150ml na raz (a to podobno jeden z gorszych laktatorów). Tym razem się zdecydowałam na elektryczny bo z pierwszym dzieckiem miałam problemy z karmieniem i pewnie jakbym miała elektryczny to bym mogła kilka miesięcy pościągać a tak to nie dawałam rady.

Cytat:

Super kombinezonik. Bardzo lubie Matalana, mają ładne i praktyczne ciuszki w dobrych cenach. Właśnie wczoraj zrobiłam zakupy u nich.

Mleko będzie jak dzidziuś się urodzi.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:45   #619
lilka00
Wtajemniczenie

Witam, ale dzisiaj pospałam , ale to dlatego, że TŻ wyjechał, a ja u rodziców jestem i sama w domu, bo oni w pracy.

Dzisiaj zaczynam 28 tydzień i jednocześnie 7 miesiąc i 3 trymestr .

Ja laktatora nie kupuję na razie, zobaczę, czy w ogóle będę miała pokarm i będzie mi potrzebny.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:49   #620
Dearlie
Zakorzenienie

Dziękujemy za wszystkie pozytywne komentarze odnośnie wylicytowanych ciuszków.

Ja zaraz lecę na wizytę. Trzymajta kciuki, aby nasz Mały nie spieszył się jeszcze do wyjścia. Co prawda do tej pory nie miałam żadnych tego typu problemów, ale jak czytam jak to u wielu z Was maluchy już pchają się na ten świat, to bardzo się boję, aby mojemu też się nie zachciało.

I oczywiście mam wyjść z domu, a z daleka gdzieś słychać burzę.
Stary 2012-07-19, 12:54   #621
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow

zdróweczko,zdróweczko kochana

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września
witaj

Cytat:

a jutro usg
100 lat

Cytat:

Tez bym się wkurzała jakby mi zaglądali. Co to ma być w ogóle. Jeszcze jak ktoś bliski - mama, teściowa to ok.

Chociaż znam kobiety, które bez pardonu wyciągają cycunia bez problemu przy wszystkich. Co w sumie mnie w żaden sposób nie gorszy bo taki maluch przy piersi to piękny obrazek, ale ja jednak się chowałam
.
ja mieszkalam z tesciami jak moj syn byl maly i strasznie mnie wkurzalo(a wszczegolnosci tesc) gdy wchodzili do pokoju jak go karmilam.no myslalam ,ze ich pozabijam wtedy

a wogole dzien dobry
meża mam chorego w domku i musze go pod koldra wygrzewac

we wtorek bylam zwiedzac porodówke i powiem wam kobitki moje ,ze nie moge sie doczekaci ciesze sie ,ze bede rodzila w tak komfortowych warunkach....

a dzis na 15:15 wizyta i usg

buziaczki.ide gotowac makaron do rosołku

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:00   #622
m_moni
Zadomowienie

Dearlie to babeczka na nas zarobi
trzymam kciuki!

powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar tego kombinezonika zimowego lepiej wybrać 62 czy 68?? biorąc pod uwagę to, że moja Laseczka jest długonoga

zrobiłam pierogi z jagodami
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:12   #623
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Heloł.
No i córa Kropka wróciła do domu. Jak przyszedł z pracy to poleciała się pożalić,a ten ją jeszcze zje.bał że powinna sama pomóc a nie czekać. No i stwierdziła że chce wrócić do domu. I bardzo dobrze, leń śmierdzący.
.
Dobrze, że Kropek ma takie podejście.
Akurat najgorszy wiek. Od razu mam przed oczami ten program - "surowi rodzice".

Swoją drogą śmiać mi sie chce z mojej mamy, która mówi, ze ja to w okresie dorastania byłam nie do wytrzymania bo byłam taka.....marudna. Naprawdę będę sie modlić, żeby moje dzieci w tym okresie były tylko marudne

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

ja mieszkalam z tesciami jak moj syn byl maly i strasznie mnie wkurzalo(a wszczegolnosci tesc) gdy wchodzili do pokoju jak go karmilam.no myslalam ,ze ich pozabijam wtedy

a wogole dzien dobry
meża mam chorego w domku i musze go pod koldra wygrzewac

we wtorek bylam zwiedzac porodówke i powiem wam kobitki moje ,ze nie moge sie doczekaci ciesze sie ,ze bede rodzila w tak komfortowych warunkach....

To mój jak widział, że się szykuję do karmienia to albo wychodził, albo się odwracał.

A co do porodu to z jednej strony już chcę mieć to za sobą, a z drugiej strach mnie ogarnia. A Ty się doczekać nie możesz

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:13   #624
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=lilka00;35392150

Dzisiaj zaczynam 28 tydzień i jednocześnie 7 miesiąc i 3 trymestr .
.[/QUOTE]

Cytat:

Ja zaraz lecę na wizytę. Trzymajta kciuki, aby nasz Mały nie spieszył się jeszcze do wyjścia. Co prawda do tej pory nie miałam żadnych tego typu problemów, ale jak czytam jak to u wielu z Was maluchy już pchają się na ten świat, to bardzo się boję, aby mojemu też się nie zachciało.

Trzymam kciuki za wizytę.

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za wizytę oraz cieszę się ze porodówka wywarła na Tobie dobre wrażenie

Kasiam wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Anusia trzymaj się kochana i dużo wypoczywaj

Ja właśnie wróciłam z wizyty,na szczęście od ostatniej nic się nie pogorszyło

Słuchałam serduszka

Nadal mam wypoczywać i wytrzymać jeszcze 6 tygodni.
Normalnie nie chce mi się wierzyć że za taki krótki czas zobaczę naszą kruszynkę

W nagrodę za udaną wizytę kupiłam sobie pyszne drożdżówki,naprawdę będę grubcio.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:19   #625
jamajka18
Przyczajenie

Dziewczyny, przepraszam z góry- może już o tym pisałyście(nie mam dziś czasu, żeby przeczytać wszystko dokładnie) - jakich kosmetyków będziecie używać do kąpieli i pielęgnacji Waszych dzieciaczków?

12 maja 2012 r.

Filipek http://http://www.suwaczki.com/tickers/16ud43r8to6ok7yy.png
jamajka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:22   #626
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

no to świętujecie dziś we dwie sto lat!!

dziekuje

Cytat:
To wszystkiego najlepszego

.
dziekuje

Cytat:
Dearlie to babeczka na nas zarobi
trzymam kciuki!

powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar tego kombinezonika zimowego lepiej wybrać 62 czy 68?? biorąc pod uwagę to, że moja Laseczka jest długonoga

68 na 62 to moze na jesien, ale na cała zime to nie wystarczy

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Kasiam wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Anusia trzymaj się kochana i dużo wypoczywaj

Ja właśnie wróciłam z wizyty,na szczęście od ostatniej nic się nie pogorszyło

Słuchałam serduszka

Nadal mam wypoczywać i wytrzymać jeszcze 6 tygodni.
Normalnie nie chce mi się wierzyć że za taki krótki czas zobaczę naszą kruszynkę

W nagrodę za udaną wizytę kupiłam sobie pyszne drożdżówki,naprawdę będę grubcio.
dziekuje

super, że sie nic nie pogorszyło

dziewczyny trzymam za wizyty

gda super ten kombinezon z gap!
Dearlie kurteczka ci sie na pewno przyda, mysle ze jeszcze tez na wiosne ja założysz

Stary 2012-07-19, 13:27   #627
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Heloł.

Dobrze Kropek zrobił!

Cytat:

Daj pieroga! a kombinezon raczej 68
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:29   #628
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam z góry- może już o tym pisałyście(nie mam dziś czasu, żeby przeczytać wszystko dokładnie) - jakich kosmetyków będziecie używać do kąpieli i pielęgnacji Waszych dzieciaczków?

Ja kupiłam serię babydream z rossmana i tego mam zamiar używać

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-19, 13:31   #629
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam serię babydream z rossmana i tego mam zamiar używać
Ja chyba też.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:32   #630
marta1986222
Zakorzenienie

Ivoncia ten przepis co podałaś na pizzę to jest na blachę taką dużą co jest w piekarniku czy na zwykła na ciasto?

Chcę w niedzielę zrobić pierwszy raz mam nadzieję ze wyjdzie.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja chyba też.

Mają naprawdę dobre opinie i jeśli małej nic nie będzie się działo to super.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości