|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
kasiam187 sto lat
Asiulka a ja zamierzam karmic piersia bo mleko drogie to raz,po dwa bede miec samozaparcie do diety i schudne
|
|
|
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Też chcemy iść do Koali na kurs ! daj znać koniecznie co i jak.
|
|
|
|
|
#603 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi przy Oskarze jak udało ci sie zatrzymac pokarm? nie mialas w ogole dlatego, że nie karmilas czy bralas jakies leki ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobrze ze jestes troche spokojniejsza bo stres by tu nie pomógł ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
nam znajomi polecili, tez chodzili ostatnio i byli zadowoleni dam zanc na pewno
|
|||||
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiam187
sama przestalam miec pokarm,a karmilam jakies 2-3 tygodnie,a pozniej nagle przestalam karmic i odciagac i jakos w ciagu paru dni bylo ok. A dlatego pisalam ze dla mnie to bylo takie fuj bo mialam strasznie poranione sutki i leciala mi z nich krew,a w glowie mialam poukladane tak,ze maly ta krew pije I wogole bylam wsciekla jak ktos do mnie przychodzil w odwiedziny to ja szlam z malym do drugiego pokoju go nakarmic to wszyscy mi tam przylazili i ogladali moje piersi-jakos tego nie nawidzilam! A po 3 Oskar mial jakby refluks i co wypil moje mleko to zaraz wszystko zwymiotowal i dalej byl glodny wiec karmilam sporo i w efekcie nie moglam nawet wyjsc do sklepu za blok bo wracalam z cala kurtka mokra,a po domu musialam miec pod bluzka recznik.przez to ulewanie przeszlam na modyfikowane i dodawalam NUTRITON do zageszczania i problem sie zmniejszyl.To by bylo na tyle ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
ostatnio przy grze wstepnej czuje mokro na bluzce,patrze a tam takie kolka od siary,od razu stracilam ochote na sex
|
|
|
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki za rady w sprawie laktatora, póki co się wstrzymam, poprzeglądam różne modele, poczytam opinie ale kupię dopiero po porodzie. Chciałabym karmić piersią, ale od października zaczynam studia więc laktator pewnie będzie mi potrzebny, o ile będę miała pokarm
![]() Jamajka witamy w mamusiowym gronie ![]() Kasiam wszystkiego najlepszego z okazji twojego święta
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde powinnam okiełznać bobra przed tą wizytą, a taaak mi się nie chce.
Jak pomyślę o tych akrobacjach pod prysznicem to jestem chora. Zazdroszczę tym z Was, które mają wannę. ![]() A ja wygrałam przed chwilą kombinezonik dla naszego synusia. http://allegro.pl/matalan-granatowy-...485935099.html Nie wiem czy to dużo czy mało jak za kombinezon, ale cieszę się, że mam w końcu coś cieplejszego dla malucha. ![]() A mi wcale nie leci siara. Czy to bardzo źle wróży? Cytat:
Co prawda dni, w których pracuję to siedzę minimum te 8h w pracy, jak nie dłużej.
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie
to ze nie masz siaru jeszcze to nie wrozy nic. Pokarm moze pojawic sie w ciazy lub podsam koniec lub po porodzie i to jest normalne.Ja teraz nie mam jakos mega duzo tej siary,po prostu doslownie kilka razy zobaczylam na staniku zolte kropki ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- ale ja jestem glupia,ja juz kombinuje co sobie kupie z becikowego bo oczywiscie nie wydam wszystko na dziecko tzn.kupie napewno bujaczek i zrobie zapas pampersow,a tak to sobie buty jakies,tzowi jakies chipsy chociaz i Oskarowi tez cos,w koncu 2 tys dostane plus jeszcze 140 rodzinnego co miesiac i nie popuszcze,skoro kasa mi sie nalezy z racji tego ze moj tz ma najnizsza krajowa na papierku
|
|
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja zaraz zmykam do dentysty na ostatnią kontrolę przed porodem i ściąganie kamienia - mam fajną denstystkę i od paru lat do niej chodzę, i ona zarządziła mi 3 kontrole w czasie ciąży (przy pierwszej też) ale przynajmniej zęby mam w porządku - niestety przyjmuje prywatnie, choć teraz to nie płacę co do laktatora - powiem moje zdanie uważam, że jeśli planujecie ściągać mleko tylko raz dziennie to wystarczy ręczny (wiem z doświadczenia, bo ściągałam jak wychodziłam prowadzić zajęcia popołudniu, karmiłam przed wyjściem, potem córka dostawała ściągnięte mleko, a potem znów ja karmiłam). jeśli musicie ściągać dużo więcej to wtedy warto pomyśleć o elektrycznym, ale to znaczny wydatek ja miałam chyba jeden z najprostszych modeli i sie sprawdził, opinie ma w necie różne, ale u mnie akurat był dobry
|
|
#610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i fuksło ci sie z cena na prawde, ja wylicytowałam u niej taki jesienny z mini za 53 wiec no jest roznica, a widziałam takie co siegaja ponad 100 a tobie sie udalo juz taki zimowy!! super!!
|
||
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi też w ogóle nie leci siara... Ale ja się tym nie martwię, bo jestem przekonana, że pokarm mieć będę - jak każda mama. Tylko trzeba będzie się ewentualnie napracować przy przystawianiu dzidzi do cyca, jeśli nie będzie umiało. Ja uważam, że cyc to sama wygoda, zdrowie da dziecka iiii oszczędność
Ale laktator będę musiała mieć.Ja też wylicytowałam piękny kombinezon, chyba na jesień się nada? - http://allegro.pl/show_item.php?item=2487500363Cytat:
Cytat:
Oliwka wg preferencji rodziców. Oni na oddziale używają Hippa i ja też kupię Hippa, bo skład ma najfajniejszy
|
||
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#614 | ||
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z urzędu miasta i ogłaszam, że jestem bezdomna
Przykra to chwila "wylogowywać" się ze swojego miasta ![]() Cytat:
no to świętujecie dziś we dwie sto lat!!Cytat:
chociaż mnie w tym przypadku to się nie dogodziwitam nową mamusię
|
|
#615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj dobry dzień, bo udało mi się jeszcze wylicytować taką kurteczkę:
http://allegro.pl/mothercare-ciepla-...485936405.html Wiem, że znowu mało praktyczna, ale jak dokupię jakieś grube, ciepłe spodnie to uda mi się ją wykorzystać. Była tak cudna, że nie mogłam się powstrzymać. A ciuszki od tej Pani są naprawdę w bardzo dobrym stanie, mimo, że używane. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł.
No i córa Kropka wróciła do domu. Jak przyszedł z pracy to poleciała się pożalić,a ten ją jeszcze zje.bał że powinna sama pomóc a nie czekać. No i stwierdziła że chce wrócić do domu. I bardzo dobrze, leń śmierdzący. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A otwieranie zatoki było straszne, kawałek po kawałku mi szczęki wyrywali kombinerkami. Do tej pory mi ciarki przechodzą a już tyle lat minęło... |
|||
|
|
|
#617 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie słuchaj nikogo. Nastaw się, że będziesz karmić i kropka - jeśli naprawdę tego chcesz. Moja bratowa ma piersi mikro, a całą swoją trójkę karmiła przynajmniej 6 miesięcy. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Najgorsze jakościowo są (ale to moje zdanie) niektóre z pepco, ale są tanie więc też czasem kupię. Cytat:
Chociaż znam kobiety, które bez pardonu wyciągają cycunia bez problemu przy wszystkich. Co w sumie mnie w żaden sposób nie gorszy bo taki maluch przy piersi to piękny obrazek, ale ja jednak się chowałam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Gda, Dearlie oba kombinezony mi się podobają. ale miałyście farta. |
|||||
|
|
|
#618 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tym brakiem siary to się nie przejmuj. Ja w pierwszej ciąży nie miałam ani kropelki, a po 3 dniach po porodzie - nawał, lało się ze mnie jak z kranu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mleko będzie jak dzidziuś się urodzi.
|
||||
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, ale dzisiaj pospałam
, ale to dlatego, że TŻ wyjechał, a ja u rodziców jestem i sama w domu, bo oni w pracy.Dzisiaj zaczynam 28 tydzień i jednocześnie 7 miesiąc i 3 trymestr . Ja laktatora nie kupuję na razie, zobaczę, czy w ogóle będę miała pokarm i będzie mi potrzebny. |
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie pozytywne komentarze odnośnie wylicytowanych ciuszków.
![]() Ja zaraz lecę na wizytę. Trzymajta kciuki, aby nasz Mały nie spieszył się jeszcze do wyjścia. Co prawda do tej pory nie miałam żadnych tego typu problemów, ale jak czytam jak to u wielu z Was maluchy już pchają się na ten świat, to bardzo się boję, aby mojemu też się nie zachciało. I oczywiście mam wyjść z domu, a z daleka gdzieś słychać burzę.
|
#621 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdróweczko,zdróweczko kochana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) gdy wchodzili do pokoju jak go karmilam.no myslalam ,ze ich pozabijam wtedy![]() ![]() a wogole dzien dobry meża mam chorego w domku i musze go pod koldra wygrzewac![]() we wtorek bylam zwiedzac porodówke i powiem wam kobitki moje ,ze nie moge sie doczekac a dzis na 15:15 wizyta i usg buziaczki.ide gotowac makaron do rosołku
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie to babeczka na nas zarobi
trzymam kciuki! powiedzcie mi jeszcze jaki rozmiar tego kombinezonika zimowego lepiej wybrać 62 czy 68?? biorąc pod uwagę to, że moja Laseczka jest długonoga ![]() zrobiłam pierogi z jagodami
|
#623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akurat najgorszy wiek. Od razu mam przed oczami ten program - "surowi rodzice". Swoją drogą śmiać mi sie chce z mojej mamy, która mówi, ze ja to w okresie dorastania byłam nie do wytrzymania bo byłam taka.....marudna. Naprawdę będę sie modlić, żeby moje dzieci w tym okresie były tylko marudne ![]() Cytat:
A co do porodu to z jednej strony już chcę mieć to za sobą, a z drugiej strach mnie ogarnia. A Ty się doczekać nie możesz
|
||
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lilka00;35392150
Dzisiaj zaczynam 28 tydzień i jednocześnie 7 miesiąc i 3 trymestr . .[/QUOTE] ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę. Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę oraz cieszę się ze porodówka wywarła na Tobie dobre wrażenie ![]() Kasiam wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Anusia trzymaj się kochana i dużo wypoczywaj Ja właśnie wróciłam z wizyty,na szczęście od ostatniej nic się nie pogorszyło Słuchałam serduszka Nadal mam wypoczywać i wytrzymać jeszcze 6 tygodni. Normalnie nie chce mi się wierzyć że za taki krótki czas zobaczę naszą kruszynkę W nagrodę za udaną wizytę kupiłam sobie pyszne drożdżówki,naprawdę będę grubcio.
|
|
#625 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przepraszam z góry- może już o tym pisałyście(nie mam dziś czasu, żeby przeczytać wszystko dokładnie) - jakich kosmetyków będziecie używać do kąpieli i pielęgnacji Waszych dzieciaczków?
|
#626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
super, że sie nic nie pogorszyło dziewczyny trzymam za wizyty ![]() ![]() gda super ten kombinezon z gap! Dearlie kurteczka ci sie na pewno przyda, mysle ze jeszcze tez na wiosne ja założysz |
||
|
|
|
#627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze Kropek zrobił! Cytat:
a kombinezon raczej 68
|
||
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam serię babydream z rossmana i tego mam zamiar używać
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Ivoncia ten przepis co podałaś na pizzę to jest na blachę taką dużą co jest w piekarniku czy na zwykła na ciasto?
Chcę w niedzielę zrobić pierwszy raz mam nadzieję ze wyjdzie. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Mają naprawdę dobre opinie i jeśli małej nic nie będzie się działo to super.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść 

I wogole bylam wsciekla jak ktos do mnie przychodzil w odwiedziny to ja szlam z malym do drugiego pokoju go nakarmic to wszyscy mi tam przylazili i ogladali moje piersi-jakos tego nie nawidzilam! A po 3 Oskar mial jakby refluks i co wypil moje mleko to zaraz wszystko zwymiotowal i dalej byl glodny wiec karmilam sporo i w efekcie nie moglam nawet wyjsc do sklepu za blok bo wracalam z cala kurtka mokra,a po domu musialam miec pod bluzka recznik.
Czy to bardzo źle wróży?
zacisnięte.

Pająków też się boję a dentysta to wiem,że trzeba i lepiej chodzić na kontrole,niż potem z bólem lecieć.Wiem,zadługo zwlekałam...

.
i musze go pod koldra wygrzewac
12 maja 2012 r.