|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli ile to kosztuje, jak się używa i jakie są potencjalne efekty?
|
||
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś zamierzam pofarbować się w końcu. Nie sądzę, aby to niszczyło bardzo moje włosy, bo farbuję się tak średnio co 3 miesiące, niestety z tempem wzrostu moich włosów nie mam 10cm-owych odrostów
farba jednak jest sprawdzona, włosy bardzo ładnie po niej wyglądają, nie są poniszczone, zmechacone (jak, o zgrozo!, po Garnier 100% color), także mam nadzieję im nie zaszkodzić za bardzo mogę po tym wstawić zdjęcie ![]() uczę się też spać ze związanymi wysoko włosami, ale jeszcze dłuuugo potrwa, aż będę mogła spokojnie zasnąć, podczas gdy moje włosy coś przytrzymuje ![]() dobrze Was tu podczytywać, dowiadywać się nowych rzeczy i motywować się
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Trójmiejskie włosomaniaczki powinny się wybrać na wspólne zakupy, wszystkim podzielić i później testować, testować i testować
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
a na jaki kolor chcesz farbować?
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
L'oreal Preference Mango, najpiękniejsza rudość, z jaką miałam do czynienia
|
#4775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a dobra już widzę odpowiedź
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Od wczoraj wizaż mi nieco szwankował, a Wy już naskrobałyście dwie strony Cały przyszły tydzień mnie nie będzie - podbijam Bydgoszcz, Gdańsk i parę mniejszych miejscowości (już rozmyślam, co mogłabym tam kupić ), toteż zdjęcie włosów będzie dopiero 30 lipca |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam nad vatiką, bo w sumie jest najtańsza z tych wszystkich indyjskich cudów a sam kokos Ci pasował?Cytat:
|
|
#4779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wstawię fotkę, wypróbowując akurat pożyczony na wyjazd aparat, a przy tym zmierzę włosy... Od długiego czasu z mniejszymi czy większymi przerwami piję pokrzywę, a od maja w miarę regularnie łykam Silicę i średnio niestety widać przyspieszenie wzrostu włosów ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Trochę się boję efektu henny na farbowane włosy, choć już prawie miałam ją wczoraj w sklepie w koszyku, ale jednak jestem zbyt zachowawcza i wolę coś, co sprawdzone, a nie nowości, tym bardziej przed samym wyjazdem do Italii
|
|
#4780 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko; jak to jest amla Dabura na parafinie, czy trzeba ja zmywać sls przy każdym użyciu?? czy można ja zmyć np protersem czy hippem?
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Laseczki,dawno mnie tu nie bylo na Forum,obecnie troche czasu minelo z rok jak nic,w tej chwili wlosy z tylu siegaja mi troszku za lapatki,ale to i tak jeszcze to nie jest ten cel osiagniecia wymarzonej dlugosci,nie powiem moje wlosy co prawda troche odzyly,bo jednak byly olejowane,ostatnio dowiedzilam sie ze wartoprzedluzyc wlosy na goraco firma nazywa sie SO-CAP a mnie by sie przydalo obciac moich wlosow tak z 4 cm bo tyle jesczze mam zniszczonych,i tak sie zastanawiam co wy na to,?przedluzyc sobie i obciac te moje te wlosy sie trzymia do roku czasu,bo to sa jakies dobre 9 zl pasemko,poodbno z naturalnych wlosow,
|
|
|
|
#4783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z profesjonalnych najpiękniejszą paletę moim zdaniem ma By Fama, oglądałam na żywo, ale te zdjęcia też są ok (można powiększyć)http://www.kurierfryzjerski.pl/compo...384/view,item/ Tutaj rozpiska http://www.totohair.eu/by-fama-profe...facturers_id=1 Wzięłam 8.3, kolor wyszedł śliczny, byłam bardzo zadowolona z tej farby. Dodatkowo mam złotą płukankę, którą dodaję do szamponu ![]() Cytat:
Nawet tutaj widać, że powinien być jaśniejszy nawet od niektórych 9-tek. Wyszedł ciemny brąz, nie żartuję, włosy jak peruka. Do tego nieprzyjemne w dotyku. Stan włosów szybko się poprawił, ale kolor trochę się trzymał. Przy innych farbach profesjonalnych kolor zwykle wychodził mi zbliżony do tego w palecie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() Może mam dziwne włosy, ale u mnie trójka też nieznacznie rozjaśnia i kolor nigdy nie zmywa się całkowicie. Poruszam się na poziomach 8-9, a włosy mam mniej więcej jak typowy jasny blond naturalny. Pewnie tak jak piszesz, byłoby u mnie z wodą ok 1,5%, ale moje włosy są chyba podatne, więc może jestem wyjątkiem od reguły
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-19 o 12:20 |
||||
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
Osiągnęłam już swoją wymarzoną długość: do wcięcia w talii, ale co z tego, jak znów końce muszę obciąć 5-6 cm
Więc może do końca roku będę miała ładne włosy, których i tak znów nie rozpuszczę, bo będzie zima.
|
|
#4785 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli widziałyście dziś na Katowicach, w Czeladzi albo Dąbrowie laskę w jednym japonku koralowym a drugim białym, to byłam ja
![]() Czujecie że o 5:45 wychodziłam z domu i założyłam 2 różne buty ![]() I tak się w Sądzie w Kato pokazałam
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gratuluję kreatywności !
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie, w trójmieście nie pogoda na japonki ![]() A mówili, że w Krakowie nawet do 28 stopni |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko, jakim cudem w Katowicach jest pogoda na japonki, a u mnie w Tychach jest dosyć chłodno
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
słonko świeci, nie za zimno, nie za ciepło oby tak się utrzymało na weekend
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Dzikun, naprawdę włosy na zdjęciu w podpisie mierzą 43 cm? Jak je mierzysz? ja mierzę od przedziałka na środku i mam 40 cm, a ledwo co zakrywają górny kąt łopatek...
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie normalnie w krótkich spodenkach chodzili
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem, czy to jest dobra metoda |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdy farbowałam na blondy w tym odcieniu to bez oksy 9% nie mogłam się obejść... Natomiast teraz ciemne kolory to tylko na 6%, bo przy 3% właśnie jest nietrwały efekt... Fakt, że farbuję na chłodne odcienie, więc 3% byłoby lepsze, ale jednak zależy mi na trwałości. No ale jak widać na Twoim przykładzie każde włosy są inne. Jestem zaskoczona tym farbowaniem 3%
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to chyba muszę poprosić kogoś o zmierzenie, może się zdziwię ![]() Jak się okaże, że będzie ponad 50 cm, to będę miała największy przyrost, o jakim mogłabym marzyć, hahaha Cytat:
Dziękuję
|
||
|
|
|
#4799 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrost był nie tylko pokryty farbą, był rozjaśniony i mimo tygodni, miesięcy mycia, nigdy nie wrócił do stanu wyjściowego Przejście z naturalnego blondu wyglądającego jak typowe 8.0 (może minimalnie jaśniejszego) na cieplejszy, bardziej miodowy odcień na wodzie 3% mnie nie dziwiło, myślałam wtedy, że to normalne 8-mki na wodach 3% (6 % w sumie też, ale skoro różnicy nie było, wolałam brać słabsze) wychodziły mi trochę za ciemno na początku, pożądany poziom uzyskiwałam dopiero po miesiącu, więc postanowiłam użyć 9D Renee Blanche na wodzie 3% licząc na delikatne przyciemnienie całości (włosy nie były farbowane z dwa miesiące, zjaśniały mniej więcej do typowego poziomu 9). Zdziwienie moje było ogromne, gdy po zmyciu farby się okazało, że zamiast dyskretnego przyciemnienia i nadania lekko ciasteczkowego koloru, włosy mam nawet jaśniejsze Włosy były w doskonałej kondycji, więc nie wydaje mi się, żeby ta farba miała jakieś dodatkowe właściwości rozjaśniające, chyba ja mam po prostu nietypowe włosy. Później poleciałam po Famę, wzięłam wodę 6% i wyszło niemal identycznie jak w palecie. Fajna farba, ale dość ciężko dostępna stacjonarnie. Z lenistwa wróciłam do Joanny (karmelowy blond +naturalny blond), ale chyba wrócę do Famy, ale tym razem po mojemu, czyli na wodzie 3%, bo więcej mi nie trzeba ![]() Nie namawiam, żeby brać ze mnie przykład, bo widzę, że to ja jestem wyjątkiem Na pewno namawiam wszystkie dziewczyny farbujące drogeryjnymi farbami na poziomach 7-9 (naturalne blondynki), żeby wyrzuciły standardowo dodawaną do blondów 9% wodę i spróbowały 6%.Jeżeli naturalna blondynka chce nieznacznie rozjaśnić czy przyciemnić włosy, szkoda męczyć włosy 9% Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-07-19 o 13:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Nałożyłam odżywkę dołączoną do farby na chwileczkę, spłukałam, włosy okropnie szorstkie. Nałożyłam Bingo 5 alg na dość długo, spłukałam a moje włosy to normalnie JEDEN WIELKI KOŁTUN, nie mogłam tego rozczesać, chociaż nigdy nie mam problemu z rozczesaniem po myciu, nałożyłam najbardziej poślizgową odżywkę, jaką mam i rozczesywałam przez nią szerokim grzebieniem - myślałam, że będę miała zamiast włosów jednego wielkiego dreda
) ale są sztywne jak druty! Jak wezmę pasmo włosów w bok, to sterczy jak u pippi langstrumpf 

Może ktoś chce na spółę (albo nawet na 3 osoby) potestować ten kolagen? 

Więc może do końca roku będę miała ładne włosy, których i tak znów nie rozpuszczę, bo będzie zima.

Dziękuję