Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 11:41   #121
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Iza-gratuluję córeczki Współczuję bardzo przejść w szpitalu Oby już teraz tylko dobrze było i malutka zdrowo się chowała

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a tak w ogole jak oni mnie dzisiaj poloza na oddzial to moj stary nie bedzie mogl ze mna zostac bo wtedy juz nie ma odwiedzic a to nie porodowka tylko oddzial polozniczy tam mam skierowanie
Jak teraz leżałam w szpitalu na sali poporodowej, to były tam ze mną też babki w ciąży-ktg cały czas chodziło I z rozmów wywnioskowałam że niektóre z nich też były po terminie. I normalnie partnerzy je odwiedzali.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej zrobiliśmy dziś ze 150 km, ale Mały jest oficjalnie Fabianem Konradem

Tż jutro jedzie zarejestrować małą, właśnie dzwonił się umówić W Szkocji są na to aż trzy tygodnie ale chcemy to od razu zrobić żeby móc się już starać o paszport, a do tego potrzebny jest nr aktu urodzenia.

Położna dziś też już była-inna niż wczoraj. I w szoku, że ja się tak dobrze czuję, że nic mnie nie boli, że daję sobie radę z karmieniem piersią (doświadczenie robi swoje). Marysia ma lekką żółtaczkę, ale budzi się na jedzenie, aktywnie je więc nie mamy się czym martwić.

Pogoda dziś cuuudna W końcu wyszło słońce, więc chcemy iść na pierwszy spacer
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:47   #122
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tż jutro jedzie zarejestrować małą, właśnie dzwonił się umówić W Szkocji są na to aż trzy tygodnie ale chcemy to od razu zrobić żeby móc się już starać o paszport, a do tego potrzebny jest nr aktu urodzenia.

Położna dziś też już była-inna niż wczoraj. I w szoku, że ja się tak dobrze czuję, że nic mnie nie boli, że daję sobie radę z karmieniem piersią (doświadczenie robi swoje). Marysia ma lekką żółtaczkę, ale budzi się na jedzenie, aktywnie je więc nie mamy się czym martwić.

a tak z ciekawości do zarejestrowania dziecka tylko ten dokument ze szpitala wystarczy plus obecnosc rodziców ( w moim przypadku musze być z TZ bo nie jestesmy małzeństwem)?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:52   #123
agunia82
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie z długaaaaaśnego spaceru i nogi mi w tyłek wchodzą. Na popołudnie zapowiadają burze, gradobicia i tornada więc trzeba było korzystać póki się da

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z ktg u małej wszystko dobrze. I nawet jakies skurcze zaczynaja sie pisac
super

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Tu ciastek.
pisze ze starego konta bo coś mi tam się porobilo a nie pamiętam jakie Dalam hasło. a Tu o dziwo pamiętałam

my dalej w szpitalu. niunia już ma niższa biliburine ale nadal ża wysoka by wyjsc wiec dziś też cały dzień do nocy naswietlanie.
na wizycie lekarz potwierdził że tO grakowiec i że mam kontrolować czy nowe nie wychodza.

ja poszłam ściągnąć Szfy dziś mama mi siedziała tutaj z niunia. Wazylam się i mam już z tych nerwów -12 kg łącznie.
teraz siedze i pilnuje by niunia z oczek nie ściągała opaski. i tak znowu cały dzień do nocy.

martwię się tym grakowcem bylam tam u giną tO wszystkim ciężarnym powiedziałam by się zastanowiły czy rzeczywiście chcą tutaj rodzic.
Ciastuś mam nadzieję, że żółtaczka szybko minie
a tym ciężarnym bardzo dobrze powiedziałaś

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko w porządku, jestem pozamykana, dziecko leży główką do dołu, mam cały czas brać żelazo. No i miałam KTG pierwsze. Skurczów brak, wszystko ok
super

Cytat:

w naszą stronę idzie tornado, wydali już komunikat, więc nie wiem jak z moim netem będzie. Póki co korzystam z telefonu...
noo w końcu
no to widzę u Was tak samo ciekawie jak i u nas :/

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Ja wczoraj jak byłam na pobraniu krwi w szpitalu to siedziałam obok takich dwóch panów w okolicy 70 lat. I oni wysnuli teorię, że to przez kapitalizm mamy te tornada, burze, powodzie, bo za komuny tego nie było I to na pewno Bogu się nie podoba, że mamy taką wolność...

Cytat:

super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:00   #124
eninka84
Zadomowienie

Jakb y nie patrzeć, to kalkulator ciążowy mówi ze mam 36TC Bosko Kolejny tydzień wytrzymałam
Gratuluje wszystkich rozpoczetych u Was!
PS Zaczynają mio kończyć łazienkę...mam zamontowaną umywalkę, dziś kupilismy
Stary 2012-07-19, 12:01   #125
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
a tak z ciekawości do zarejestrowania dziecka tylko ten dokument ze szpitala wystarczy plus obecnosc rodziców ( w moim przypadku musze być z TZ bo nie jestesmy małzeństwem)?
Na dok. szpitalnym jest napisane tak:

Kto może zarejestrować dziecko jeśli rodzice nie są małżeństwem:
- sama matka, jeśli nie chce żeby dziecko nosiło nazwisko ojca
- jeśli dziecko ma nosić nazwisko ojca, to oboje rodzice muszą je zarejestrować

Tak jak piszesz: dokument ze szpitala plus Wy
Stary 2012-07-19, 12:06   #126
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:

w naszą stronę idzie tornado, wydali już komunikat, więc nie wiem jak z moim netem będzie. Póki co korzystam z telefonu...
super

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Zasugerowałam TŻ żebyśmy dziś powykurzali młodego a on na to: "po co? niech siedzi Gadzina jak lubi" no i weź tu z takim rozmawiaj biorę się w takim razie za sprzątanie całego mieszkania a potem prasowanie - może to poskutkuje...
to go zgwałć

Cytat:
Właśnie sobie wyobraziłam jak by te egzorcyzmy mogły wyglądać i prawie się zakrztusiłam gumą rozpuszczalną o smaku truskawkowym
Na studiach mój kolega opowiadał jak poszedł do spowiedzi no i mówi do księdza, że ma dziewczynę i z nią współżyje ale chce się kiedyś z nią ożenić, że to nie taka jednorazowa przygoda. Na co ksiądz się go pyta - a jak z nią współżyjesz? Na co on do księdza - ja się tu przyszedłem wyspowiadać a nie chwalić...

Cytat:
Brawo Ładne połączenie imion

Ja wczoraj jak byłam na pobraniu krwi w szpitalu to siedziałam obok takich dwóch panów w okolicy 70 lat. I oni wysnuli teorię, że to przez kapitalizm mamy te tornada, burze, powodzie, bo za komuny tego nie było I to na pewno Bogu się nie podoba, że mamy taką wolność...

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Zapomniałabym... Wczoraj byliśmy na wizycie: mała waży 2848g czyli przez 3 tyg przytyła ok. 650g, szyjka długa, szeroka a rozwarcie na palec i gin stwierdził, że nie powinnam mieć problemu z porodem sn. Gin pobrał wymaz na gbs. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy też pierwsze ktg. Pytałam o przytulanki to się gin zaśmiał i mówił, że mamy ćwiczyć kiedy mamy tylko czas i ochotę i że mimo rozwarcia nic się do małej nie dostanie
super wieści

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a wiecie że u mojego kuzyna na naukach przedmałżeńskich ksiądz pokazywał obrazki z pozycjami
dla mnie to w ogóle jest bez sensu... Większość księży i tak TO robi, np proboszcz z mojej parafii był wielokrotnie widziany w towarzystwie pań z domów publicznych Moim zdaniem ksiądz powinien mieć takie same prawa jak np pastor..

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Jakb y nie patrzeć, to kalkulator ciążowy mówi ze mam 36TC Bosko Kolejny tydzień wytrzymałam
gratuluję

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:06   #127
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

u nas niestety zaczęły się kolki
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:07   #128
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Na dok. szpitalnym jest napisane tak:

Kto może zarejestrować dziecko jeśli rodzice nie są małżeństwem:
- sama matka, jeśli nie chce żeby dziecko nosiło nazwisko ojca
- jeśli dziecko ma nosić nazwisko ojca, to oboje rodzice muszą je zarejestrować

Tak jak piszesz: dokument ze szpitala plus Wy
to super

tu na szczęście chyba nie ma takiej biurokracji z dokumentami jak u nas w Polsce...

Synek

Stary 2012-07-19, 12:10   #129
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
oj spróbuj kropli delicol, podobno działają cuda

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:11   #130
PriVativ
Zadomowienie

Dziewczyny a czy zupe pomidorowa można jak się karmi ? skoro pomidorów nie ?

ale jestem Zmeczona wyglądam jak z rodziny adamsow
Stary 2012-07-19, 12:13   #131
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
pisze ze starego konta bo coś mi tam się porobilo a nie pamiętam jakie Dalam hasło. a Tu o dziwo pamiętałam

my dalej w szpitalu. niunia już ma niższa biliburine ale nadal ża wysoka by wyjsc wiec dziś też cały dzień do nocy naswietlanie.
na wizycie lekarz potwierdził że tO grakowiec i że mam kontrolować czy nowe nie wychodza.

ja poszłam ściągnąć Szfy dziś mama mi siedziała tutaj z niunia. Wazylam się i mam już z tych nerwów -12 kg łącznie.
teraz siedze i pilnuje by niunia z oczek nie ściągała opaski. i tak znowu cały dzień do nocy.

martwię się tym grakowcem bylam tam u giną tO wszystkim ciężarnym powiedziałam by się zastanowiły czy rzeczywiście chcą tutaj rodzic.
Kochana, wytrzymajcie jeszcze chwilkę... Powiedzieli choć skąd u Małej gronkowiec? Jak się tłumaczą?

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
dla robotników i za kolejny tydzień

nitka kupię sobie imbir i spróbuję specyfiku choć nie przepadam akurat za tym korzeniem muszę się jednak wykurować.

Dziś na papierze toaletowym zauważyłam śladowe ilości śluzu z krwią, hmmm. Wg gina to dziś już powinnam cieszyć się bobasem więc może coś się zacznie dziać... ale nic mnie nie boli, jest ok. Ja ta wierze, że wytrwam do 29.07 - najkrócej

Co do chrzcin, my mamy tylko cywilny i będą szopki z chrzcinami , księży nie znoszę za to ich zakłamanie. Będziemy się martwić we wrześniu, bo tak planujemy tę uroczystość.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:15   #132
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
to super

tu na szczęście chyba nie ma takiej biurokracji z dokumentami jak u nas w Polsce...
Biurokracja to się zaczyna jak trzeba paszport w konsulacie wyrobić

Tż zadzwonił żeby się umówić na zarejestrowanie dziecka (trzeba się umówić telefonicznie). Babka go przepraszała że na dziś już nie ma terminów Także jedzie jutro po południu. Chwila i masz dokument Skrócony jest za darmo, za ten pełny trzeba zapłacić, ale już nie pamiętam ile. Dobrze od razu wziąć oba, bo trzeba jeden wysłać jak się stara o Child Benefit (akt odsyłają) i do paszportu też jest potrzebny. I ten pełny zostawia się potem w Polsce przy umiejscowieniu aktu ur. Na to jest rok.
Stary 2012-07-19, 12:15   #133
nadalka
Zakorzenienie

Boże... Moje dziecko mnie do nerwicy doprowadzi...
Potrafi nie spać kilka godzin i marudzi :/
na dodatek urwała sobie kikut :/
Stary 2012-07-19, 12:16   #134
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
super

to go zgwałć

super wieści

dla mnie to w ogóle jest bez sensu... Większość księży i tak TO robi, np proboszcz z mojej parafii był wielokrotnie widziany w towarzystwie pań z domów publicznych Moim zdaniem ksiądz powinien mieć takie same prawa jak np pastor..

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

gratuluję
mój ma troje dzieci

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:20   #135
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jak widać jest więcej zdolnych dzieci, które potrafią sobie majstrować przy kikutach Współczuje nerwów i marudzenia ale może jeszcze się to unormuje...

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:21   #136
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Biurokracja to się zaczyna jak trzeba paszport w konsulacie wyrobić

Tż zadzwonił żeby się umówić na zarejestrowanie dziecka (trzeba się umówić telefonicznie). Babka go przepraszała że na dziś już nie ma terminów Także jedzie jutro po południu. Chwila i masz dokument Skrócony jest za darmo, za ten pełny trzeba zapłacić, ale już nie pamiętam ile. Dobrze od razu wziąć oba, bo trzeba jeden wysłać jak się stara o Child Benefit (akt odsyłają) i do paszportu też jest potrzebny. I ten pełny zostawia się potem w Polsce przy umiejscowieniu aktu ur. Na to jest rok.
o dzieki za informacje
ale lepiej najpierw o paszport sie starac a potem wysłać dokumenty do child benefit?

Synek

Stary 2012-07-19, 12:34   #137
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry! Wybaczcie, że nadrabiam po łebkach ale nie mam siły... poprzesuwali mi się fachowcy od remontu oczywiście i elektryk może byc dopiero we wtorek ale i tak w niedziele wziełam babeczke do sprzątania. właśnie zdjełam suszarke Frankowskiego prania i się zabieram...jak pies do jeża...za prasowanie.

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni! ach te nasze czwartki

Cytat:

Trzymaj się dzielnie Ciastuś! Dostała antybiotyk??
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Mamcia, uciekaj już na porodówkę!

Witam w nowej części. JA dopiero wstałam i zaraz będę jeść śniadanie
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko w porządku, jestem pozamykana, dziecko leży główką do dołu, mam cały czas brać żelazo. No i miałam KTG pierwsze. Skurczów brak, wszystko ok

I następną wizytę mam 6 sierpnia
No to bardzo dobre wieści!
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

Też dziś jestem zmęczona spałam może ze 2godz. Jakoś po 1-ej koniec spania i tak się męczyłam. Łapały mnie skurcze co 10 min, czasem co kilka, co kilkanaście. Większość z nich była dosyć bolesna. Miałam dalej plamienia. A teraz coś się uspokoiło, skurczy mniej,ale niezłe z nich skurczybyki czasem.
Jednak nadal plamię i zaczyna znów pobolewać krzyż...
Do tego wszystkiego jestem głodna. Boję się zjeść więcej, bo jak się rozkręci, to nie chcę zwymiotować ani wiadomo.
Toż ty rodzisz kobieto!

Mamcia - nieustające kciuki za rozkręcenie akcji!

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
O Boziu...a jak to się stało?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:34   #138
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Nordiczka W jakim szpitalu zamierzasz rodzić?? w PF?

Mi zostało 10 dni doy tp a juz chciałabym to miec za sobą Im bliżej tym bardziej zaczynam sie bać
Nie, zamierzam rodzić w Przeworsku, do Rzeszowa się chyba przeprowadzimy we wrzesniu, więc póki co mam trochę daleko do PF, ok. 40-50 min. A powiem Ci że ja już nawet nie myślę o bólu tylko żeby się już zaczęło i wszystko było ok .
Cytat:
Norniczko mam nadzieje, ze u Ciebie też sie coś zacznie dziać. Przeraża mnie ta pępowina u Ciebie, tez bym była zestresowana. Ale nie martw się, wszystko będzie dobrze, zobaczysz
No najgorsze jest to że ja przecież nie będę wiedzieć jakby coś się złego zaczęło dziać , zeświruje jak mi przyjdzie czekać do środy na małą.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kurcze coś te Amelki rzeczywiści uparte...
Trzymam kciuki, żeby jednak samo ruszyło

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
oj z tą pępowina faktycznie nieciekawie, nie dziwię się, że masz stracha. Ale przynajmniej o tym wiadomo i w szpitalu na pewno będą wiedzieć, co robić, uszy do góry!
Dzisiaj byłam na KTG i mówiłam położnej o tej pepowinie a ona do mnie że powinnam porozmawiać z ginem o cieciu bo to niebezpieczne...
Jeszcze bardziej się zaczęłam martwić
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Nie za ciekawie...
Ważne, żebyście były pod kontrolą. Trzymam kciuki
Mam co 2 dni byc na KTG i w środę do szpitala jak coś. Chyba że coś wcześniej się samo ruszy
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Ważne, że lekarz zauważył i będą reagować, nie ma się co martwić na zapas, będzie dobrze Ty też masz wiedzę, że trzeba szybko reagować....

Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczór wzięłam mocno ciepłą kąpiel, a potem wykurzaliśmy z TŻ no i po wszystkim poczułam coś na kształt skurczy!! No wreszcie!! Właściwie nie wiem czy to to, taki bardziej ciągnący ból brzucha, ale może coś się w końcu ruszy jutro idę na pierwsze ktg, zobaczę co i jak

Norniczka trzymam za Ciebie kciuki, bo my jeden termin, a widzę, że się akcja nie chce rozkręcić tak samo jak u mnie Może się w końcu zdecydują te nasze maleństwa
Mnie dzisiaj rano zaczeło podbrzusze boleć lekko a skurcze na KTG wyszły minimalne.... A jak byłam w szpitalu bo nic nie bolało a skurcze miałąm wieksze...
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
o kurcze, współczuję o oby się samo zaczęło jak najszybciej
Jak nie to się na nią obrażę
Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Norniczka trzymam żeby były już tylko same dobre wieści.

Idę spać, jestem wykończona.
Stary 2012-07-19, 12:35   #139
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
czy to jest nieuniknione u każdego dzieciątka? Olcia a jak tam wózek?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 12:35   #140
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Gdyby nie pomagały polskie sposoby, polecam LEFAX, biedne Maleństwo
Stary 2012-07-19, 12:43   #141
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
o dzieki za informacje
ale lepiej najpierw o paszport sie starac a potem wysłać dokumenty do child benefit?
Z Child Benefit akt odsyłają-nawet jakoś dość szybko o ile pamiętam.
A z paszportem to jest tak, że najpierw trzeba się umówić przez internet na wizytę żeby złożyć dokumenty (Wam i tak najbliżej będzie do Edynburga)-ostatnio umawiałam tż i Dorotkę na wrzesień dopiero, Marysi nie mogłam bo nie mam nr aktu ur. jeszcze... planowaliśmy lecieć do Polski w październiku, ale nie wiem czy zdążymy wszystkie dokumenty wyrobić
Dlatego najpierw spokojnie wyślijcie akt do ChB. W razie potrzeby zawsze za opłatą można dostać kolejny. Tż jeszcze mówi że te skrócone to chyba nawet dwa dają.

Na ChB długo się czeka. W szpitalu dostałam bounty pack i tam był formularz właśnie. Trzeba go wysłać z aktem ur. Akt odeślą a potem jeszcze doślą jedne dokumenty które znów trzeba wypełnić Na tej podstawie sprawdzą czy w Polsce na to dziecko nie są pobierane jakieś pieniądze. I dopiero po jakimś czasie (u nas chyba ze 4 miesiące to trwało) przysyłają kasę-wyrównanie od czasu ur. dziecka. A potem to już tygodniowo albo miesięcznie-zależy jak zaznaczycie w aplikacji.
Stary 2012-07-19, 12:44   #142
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamy sab simplex,mam nadzieję że zacznie działać boże,to takie straszne patrzeć jak on się tak męczy i nie ma opcji żeby go uspokoić jak ma atak

anna wózek rewelacja
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:46   #143
ewka5891
Zakorzenienie

Dziękuje Haniu

Synek

Stary 2012-07-19, 12:47   #144
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:

Olcia polecam Infacol , podawałam Nadii przez tydzień przy praktycznie każdym posiłku ,a teraz daje jej raz dziennie max 2 i pomaga , a kłopot się rozwiązał . Lek ten kosztuje jakieś 22 zł ,a w DOZ ok 15 zł.
Delicolu nie stosowałam ale też podobno jest dobry.
Kup maleństwu po co się męczyć , lek ten się nie wchłania do organizmu więc pomaga natychmiast
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:00   #145
Malwina_a
Rozeznanie

Dziewczyny moja niunia się prawie wogóle dzisiaj nie rusza, tylko kilka razy tak leniwie się przeciągneła, a już próbowałam wszystkiego. Do tej pory brykała jak szalona. Niewiem czy mam już niepokoić małża, będzie z pracy za 1,5 godz czy już po niego dzwonić żeby jechać na ip. Do tej pory niunia się tak nie zachowywała
A moja ginka na urlopie
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:04   #146
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja niunia się prawie wogóle dzisiaj nie rusza, tylko kilka razy tak leniwie się przeciągneła, a już próbowałam wszystkiego. Do tej pory brykała jak szalona. Niewiem czy mam już niepokoić małża, będzie z pracy za 1,5 godz czy już po niego dzwonić żeby jechać na ip. Do tej pory niunia się tak nie zachowywała
A moja ginka na urlopie
połóż sie na chwile, na spokojnie bez nerwow może....
poczekaj chwile, moze po prostu słodko śpi...
a jak sie bardzo denerwujesz to jedz na ip, zawsze lepiej sprawdzic i reagowac niz pozniej żałować czegoś

Synek

Stary 2012-07-19, 13:07   #147
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
A moja ginka na urlopie
Zjedz cos słodkiego i loda , albo zimny napój wypij , popukaj w brzuszek i pozmnieniaj pozycje leżenia. Jak nic nie zadziala to co napisałam jedz na ktg albo ip niech sprawdzą , czemu leniuszek nie chce się ruszać ...pewnie śpi taka wstrętna pogoda
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 13:09   #148
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
A moja ginka na urlopie
ja bym chyba pojechała na ip.
wczoraj w sr położna nam opowiadała jak z zajęć wysłała dziewczynę (35tc) do szpitala - okazało się że łożysko się odkleiło, na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:10   #149
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Kochana, wytrzymajcie jeszcze chwilkę... Powiedzieli choć skąd u Małej gronkowiec? Jak się tłumacza?.
Mowil lekarz że w szpitalu takie samo prawdopodobieństwo jak i w domu. ta jasne.

z Polozna gadalam dziś od razu mowila że w szpitalu.

Kurde zauważyłam 2 nowe malutkie muszę Isc lekarzowi powiedzieć jak mała uśpie. NARAZIE leży na cycu już Najedzona.

antybiotyk nie dostaje. jedynie Masc z antybiotykiem. a Mowil że jak nowe będą wychodzić to wtedy antybiotyk. i teraz znów się bardziej martwię
Stary 2012-07-19, 13:13   #150
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Zjedz cos słodkiego i loda , albo zimny napój wypij , popukaj w brzuszek i pozmnieniaj pozycje leżenia. Jak nic nie zadziala to co napisałam jedz na ktg albo ip niech sprawdzą , czemu leniuszek nie chce się ruszać ...pewnie śpi taka wstrętna pogoda
Jadłam już słodkie, pić też piłam, kilka razy się przesuneła i posmerała i dalej cisza. Leżałam na jednym boku, drugim, plecach i nic, jak usiadłam to trochę się ruszyła i cisza. Ona nigdy taka leniwa nie była i dlatego się martwię.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości