Stosuję antykoncepcję i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy :) CZĘŚĆ III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 13:50   #3721
phideaux
Wtajemniczenie

Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III

No właśnie też się zastanawiałam nad tą opcją, ale w sumie już sama nie wiem co jest ''lepsze''. Na innym forum z odpowiedziami lekarza czytałam, że lepiej połączyć opakowania, niż przerywać branie tabletek wczesniej.
Ale wiadomo, że Tobie bardziej pasuje taka opcja, skoro masz zaraz kolejny wyjazd zaplanowany
Stary 2012-07-19, 13:57   #3722
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
jezuuuu, ależ Ty tu smęcisz i po co to? zrób jak uważasz. Ja niczego takiego jak dziewczyny nie odczułam, Ty też nie musisz, wiec dlaczego nie spróbujesz? To nic takiego....
ja też w ogóle nie odczuwałam w żaden sposób łączenia opakowań (musiałam, przechodząc z tabletek mocniejszych na słabsze)
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:14   #3723
Vanique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
ja też w ogóle nie odczuwałam w żaden sposób łączenia opakowań (musiałam, przechodząc z tabletek mocniejszych na słabsze)
Ja z kolei odczułam ;/ z tym że ja wybrałam opcje że wzięłam pierwszą słabszą tabletkę pierwszego dnia krewienia z odstawienia i plamiłam chyba do końca opakowania ;/ ale może to dla tego że poczekałam na krwawienie. Jak nie sprawdzę to sie nie przekonam ;p

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Jeszcze zerknęłam do kalendarza i nie ma bata abym nie połączyła opakowań jeśli nie chce mieć krwawienia ;/ albo dostanę krwawienie w pociągu ( przy wzięciu 15 tabletek) albo pierwszego dnia koncertów co też odpada ;p no cóż aby mój organizm był wytrzymały i nie robił mi psikusów ;]
A teraz takie pytanie z ciekawości bo nie do końca wiem jak to traktować jeśli połączę opakowania to zabezpieczenia "tygodniowe" normalnie działają? Tzn. w pierwszym tygodniu jeśli zapomnę mam się zabezpieczać dodatkowo w drugim jest ok a w trzecim mogę przerwać branie?
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:16   #3724
wontrubka
Wtajemniczenie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez lina1497 Pokaż wiadomość
no zostalam potraktowana jak nienormalne dziecko ktore nie jest na seks gotowe i robi problemy z tego powodu, a takze dowiedzialam sie ze moj pierwszy raz byl nie romantycznym przeżyciem. A o tym patencie kiedyś czytałam i uznałam ze skuteczny i szybki sposób a skoro mnie i chłopakowi to nie przeszkadza to ja nie wiem w czym problem.

tez tak czasem robię zwłaszcza jak są dni płodne a na dzieją się jakieś "dziwne rzeczy" - np. ostatnio słyszymy z TŻ "PYK" - zamarłam, byłam przekonana, że pękła, ale własnie zrobiłam "test wodny" i wszystko okazało się być OK ! przydatna rzecz

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:47   #3725
Niqsiaaa
Zadomowienie

wydaje mi się, że organizm raczej wtedy nie wie, że zaczęłaś brać kolejne opakowanie. Stąd przy łączeniu pierwszy i drugi tydzień nowego opakowania (czyli czwarty i piąty brania tabletek ciągiem) traktowałabym po prostu jak drugi (czyli najmniejsze ryzyko). Ostatni tydzień przed przerwą potraktowałabym jak trzeci.
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:52   #3726
lina1497
Rozeznanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Aha A juz myslalam, ze masz 15 lat
nie, zakładałam konto bardzo dawno temu i to bylo pierwsze co przyszło mi do głowy. Jestem pełnoletnia

Czytajac was widze że to nie jest jakieś nienormalne że sprawdzam, cóż odradzam wszystkim forum szafiarenka dużo chamstwa i taka osoba jak ja jest traktowana z góry bo jak to moge tak sprawdzać itp..
lina1497 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:56   #3727
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
nie, zakładałam konto bardzo dawno temu i to bylo pierwsze co przyszło mi do głowy. Jestem pełnoletnia

Czytajac was widze że to nie jest jakieś nienormalne że sprawdzam, cóż odradzam wszystkim forum szafiarenka dużo chamstwa i taka osoba jak ja jest traktowana z góry bo jak to moge tak sprawdzać itp..
Spoko, jak zaczynalam kariere na forach, mialam 24 lata. To bylo dawno, ale do nicku sie przyzwyczialam. I tez nie przyszlo mi do glowy nic lepszego
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:01   #3728
hellogoodbye
Raczkowanie

Kurczę tak mówicie o nickach, to aż zerknęłam i już mi 4 roczek leci na tym forum
hellogoodbye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:10   #3729
lina1497
Rozeznanie

ja patrzac na nick mialam chyba 14 i zalozylam żebym mogla ogladać zdjęcia z wątków :d wykorzystam wasze dobre serce kobietki, tak szczerze patrząc na moją sytuacje- jest jakaś szansa żebym byla w ciąży?
Stary 2012-07-19, 15:13   #3730
hellogoodbye
Raczkowanie

Cytat:
ja patrzac na nick mialam chyba 14 i zalozylam żebym mogla ogladać zdjęcia z wątków :d wykorzystam wasze dobre serce kobietki, tak szczerze patrząc na moją sytuacje- jest jakaś szansa żebym byla w ciąży?
Powiem Ci czego nauczyłam się na tym wątku
Guma cała / nie zsunięta = ciąży nie ma
więc nie martw się na zapas ) Ostatni miesiąc u mnie to był też jeden wielki schiz, a niepotrzebnie Chociaż czuję w kościach, że po moim wyjeździe z TŻ znowu będę Was męczyć

Edytowane przez hellogoodbye
Czas edycji: 2012-07-19 o 15:18
Stary 2012-07-19, 15:25   #3731
lina1497
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hellogoodbye Pokaż wiadomość
Powiem Ci czego nauczyłam się na tym wątku
Guma cała / nie zsunięta = ciąży nie ma
więc nie martw się na zapas ) Ostatni miesiąc u mnie to był też jeden wielki schiz, a niepotrzebnie
oby i u mnie tak było.. cóż mnie i chłopaka czeka stres do końca miesiąca i predko nam sie znowu nie zachce..
Ciagle zastanawia mnie co to były za "farfocle" w tej prezerwatywie bo chlopak napewno nie doszedł..
Stary 2012-07-19, 15:30   #3732
perhydrol
Raczkowanie

Mam jeszcze jedno małe pytanko Ginekolog zlecił mi morfologie, ALT, AST i bilirubinę całkowitą. Wszystko oprócz morfologii jest płatne? Jakie to są mniej więcej koszty? Czy w przypadku jakbym poprosiła rodzinnego o skierowanie na te badania to też musiałabym płacić? Pozdrawiam nieschizujące dziewczęta
perhydrol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:32   #3733
TranceManiaczka
Przyczajenie

Hejka Dziewczyny
Od niedawna zaczęłam stałe współżycie ze swoim TŻtem. Zaczynam schizować po ostatnim razie...6dni temu odbyliśmy stosunek. Za pierwszym podejściem z gumką,doszedł we mnie, a po chwili odpoczynku kolejny akt już bez zabezpieczenia ale finał poza mną. Obawiam się, że na pewno jakaś dawka spermy została po Irazie i wyprodukowane podczas II niby te "niegroźne" też mogłby doprowadzić do zapłodnienia 2dni temu zaczęło się krwawienie,ale to żadna pewność. Istnieje wysoki stopień ryzyka wystąpienia ciąży?

PS. Najgorsze jest fakt, że seks nie sprawia mi żadnej przyjemności, nigdy nie osiągnęłam orgazmu i mam dość męczarni i nawet nie próbowałam przekazać prawdziwych tłumaczeń dlaczego nie chce zbliżeń w wymiarze fizycznym Czym to może być spowodowane?
TranceManiaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:39   #3734
lina1497
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TranceManiaczka Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny
Od niedawna zaczęłam stałe współżycie ze swoim TŻtem. Zaczynam schizować po ostatnim razie...6dni temu odbyliśmy stosunek. Za pierwszym podejściem z gumką,doszedł we mnie, a po chwili odpoczynku kolejny akt już bez zabezpieczenia ale finał poza mną. Obawiam się, że na pewno jakaś dawka spermy została po Irazie i wyprodukowane podczas II niby te "niegroźne" też mogłby doprowadzić do zapłodnienia 2dni temu zaczęło się krwawienie,ale to żadna pewność. Istnieje wysoki stopień ryzyka wystąpienia ciąży?

PS. Najgorsze jest fakt, że seks nie sprawia mi żadnej przyjemności, nigdy nie osiągnęłam orgazmu i mam dość męczarni i nawet nie próbowałam przekazać prawdziwych tłumaczeń dlaczego nie chce zbliżeń w wymiarze fizycznym Czym to może być spowodowane?
a może zrób test ? jesli mimo okresu nie jestes pewna.. a co do braku przyjemnosci to może jeszcze sie nie dopasowaliście
Stary 2012-07-19, 15:45   #3735
hellogoodbye
Raczkowanie

Cytat:
oby i u mnie tak było.. cóż mnie i chłopaka czeka stres do końca miesiąca i predko nam sie znowu nie zachce..
Ciagle zastanawia mnie co to były za "farfocle" w tej prezerwatywie bo chlopak napewno nie doszedł..
Sprawka z farfoclami wyjaśniona już była Skoro chłopak nie doszedł, to na pewno był to preejakulat Ojj zachce się zachce, teraz tylko tak mówisz

Cytat:
Hejka Dziewczyny

Te krwawienie 2 dni temu, było w czasie planowanej miesiączki? Jeśli tak, to nie schizuj Kochałaś się 4 dni przed okresem, czyli były to prawie na pewno dni niepłodne
Co do orgazmu, to my niestety mamy trochę gorzej, musimy się orgazmu nauczyć Może jesteś za bardzo spięta, stresujesz się i przez to nie odczuwasz przyjemności?
Stary 2012-07-19, 15:48   #3736
lina1497
Rozeznanie

bardzo pomocne jesteście dziewczyny myśle ze jednak nie zachce bo porządnie sie wystraszyliśmy, ale fajnie że jest nas troche to możemy się wspierać wzajemnie ja do tej pory nie wiem kiedy mam dni płodne bo miesiączki mam niestety w cały świat ;/
Stary 2012-07-19, 16:02   #3737
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez perhydrol Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno małe pytanko Ginekolog zlecił mi morfologie, ALT, AST i bilirubinę całkowitą. Wszystko oprócz morfologii jest płatne? Jakie to są mniej więcej koszty? Czy w przypadku jakbym poprosiła rodzinnego o skierowanie na te badania to też musiałabym płacić?Pozdrawiam nieschizujące dziewczęta
morfologia też jest płatna, nie ma zmiłuj. chyba że masz skierowanie. skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu uprawnia do bezpłatnych badań.

to kwestia laboratorium, ale ceny powinny być bardzo zbliżone. zerknij sobie tu : http://laboratorium.wroclaw.pl/cennik.html tak żeby miec mniej więcej pojęcie ile kosztują badania.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:34   #3738
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanique Pokaż wiadomość
A mój drugi xD M właśnie tez idealnie w tedy wypada krwawienie ;/ i postanowiłam połączyć opakowania jeszcze tego nie robiłam a warto sprawdzić jak na to reaguje mój organizm xD jak wrócimy do domu w niedziele to planujemy w wtorek od razu jechać pod namiot więc nic mi nie da dobranie kilku ;/
Tylko wiesz, jeśli teraz nic Ci nie będzie, wcale nie znaczy, że przy kolejnym łączeniu będzie tak samo.

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
No właśnie też się zastanawiałam nad tą opcją, ale w sumie już sama nie wiem co jest ''lepsze''. Na innym forum z odpowiedziami lekarza czytałam, że lepiej połączyć opakowania, niż przerywać branie tabletek wczesniej.
Ale wiadomo, że Tobie bardziej pasuje taka opcja, skoro masz zaraz kolejny wyjazd zaplanowany
Nie czytaj "innych for", bo łączenie wcale nie jest lepsze od skracania opakowania. Wychodzi praktycznie na to samo, z tymże przy wzięciu mniejszej ilości tabletek masz gwarancję, że żadne skutki uboczne Cię nie dopadną...
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 16:34   #3739
perhydrol
Raczkowanie

Eldorado dziękuje No to maszeruje do rodzinnego, co by przyoszczędzić, a co
perhydrol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:24   #3740
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka Dziewczyny

oj nie jesteś w ciązy! masz okres, kochałaś się w dni niepłodne, bez przesady - nie takie rzeczy ciocia wontrubka wyrabia przed okresem
A co do braku przyjemności z seksu - nie wkręcaj sobie, że jej nie czerpiesz, tylko nastrój swój nastrój to jest bardzo ważne... kupcie sobie z TŻem winko, nie spieszcie się, na pewno są pieszczoty, które sprawiają Ci przyjemność... poproś, żeby TŻ je kontynuował jak najdłużej, nawet bez seksu. Tylko po prostu takie mizianki. To samo w sobie jest przyjemne. A orgazm to kwestia która pojawia się rzadko i niechętnie, ale można się nauczyć - wzajemne zaufanie, otwartość i relaaaaks ogromnie w tym pomaga i nie chce propagować jakichś nieprzyzwoitości, ale może najpierw sama spróbuj poodkrywać, co Ci sprawia przyjemność a potem naucz tych "sztuczek" TŻa Ale ze mnie świetny seksuolog hehe

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
bardzo pomocne jesteście dziewczyny myśle ze jednak nie zachce bo porządnie sie wystraszyliśmy, ale fajnie że jest nas troche to możemy się wspierać wzajemnie ja do tej pory nie wiem kiedy mam dni płodne bo miesiączki mam niestety w cały świat ;/
ale czym się wystraszyliście? farfoclami w gumce? to normalne! do łóżka marsz i nie marudzić!!!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:34   #3741
lina1497
Rozeznanie

ale czym się wystraszyliście? farfoclami w gumce? to normalne! do łóżka marsz i nie marudzić!!! [/QUOTE]

własnie to były nasze pierwsze razy wiec nie wiedzieliśmy czy to może być np preejakulat jeśli chłopak nie doszedl i to było nasza głowną niewiadomą
Stary 2012-07-19, 17:43   #3742
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
oj nie jesteś w ciązy! masz okres, kochałaś się w dni niepłodne, bez przesady - nie takie rzeczy ciocia wontrubka wyrabia przed okresem
A co do braku przyjemności z seksu - nie wkręcaj sobie, że jej nie czerpiesz, tylko nastrój swój nastrój to jest bardzo ważne... kupcie sobie z TŻem winko, nie spieszcie się, na pewno są pieszczoty, które sprawiają Ci przyjemność... poproś, żeby TŻ je kontynuował jak najdłużej, nawet bez seksu. Tylko po prostu takie mizianki. To samo w sobie jest przyjemne. A orgazm to kwestia która pojawia się rzadko i niechętnie, ale można się nauczyć - wzajemne zaufanie, otwartość i relaaaaks ogromnie w tym pomaga i nie chce propagować jakichś nieprzyzwoitości, ale może najpierw sama spróbuj poodkrywać, co Ci sprawia przyjemność a potem naucz tych "sztuczek" TŻa Ale ze mnie świetny seksuolog hehe

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

ale czym się wystraszyliście? farfoclami w gumce? to normalne! do łóżka marsz i nie marudzić!!!
Noo, rady rodem z Cosmo

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
własnie to były nasze pierwsze razy wiec nie wiedzieliśmy czy to może być np preejakulat jeśli chłopak nie doszedl i to było nasza głowną niewiadomą [/QUOTE]
Dobra, to i ja sie wypowiem, te farfocle to moze byc tez zrolowany talk z gumy. Co prawda nigdy nie topilam gumiaka, ale biale farfocle nieraz sie trafiaja "po"
Stary 2012-07-19, 17:49   #3743
korka_
Raczkowanie

nawiązując do pytania phideaux , to czy gdy wezmę tylko 15 tabletek to czy muszę przez pewien czas dodatkowo się zabezpieczać? Czy jestem zabezpieczona w pełni w 7dniowej przerwie? Na ulotce jest tylko napisane, że gdy zapomnę tabletki w 3tygodniu należy nie robic przerwy i zacząć nastepny blister.
korka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:49   #3744
lina1497
Rozeznanie

a możliwe żeby preejakulat podczas stosunku jakoś wylał się z prezerwatywy do ciała kobiety?
Stary 2012-07-19, 17:50   #3745
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
a możliwe żeby preejakulat podczas stosunku jakoś wylał się z prezerwatywy do ciała kobiety?
nie sadze, musialaby sie guma zsunac
Stary 2012-07-19, 17:52   #3746
Lia89
Zakorzenienie

A myślisz, że po co to napisali w ulotce? O tak? Chyba jasne, że jest to napisane w celu zmaksymalizowania ochrony. Jeśli spojrzysz na tydzień 1 i 2, to magicznie pojawiają się wzmianki o zabezpieczaniu. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:54   #3747
lina1497
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
nie sadze, musialaby sie guma zsunac
słyszałam o tym że biała maź w środku prezerwatywy to może być środek nawilżający który się w niej znajduje... jest to prawda ?

Edytowane przez lina1497
Czas edycji: 2012-07-19 o 18:29
Stary 2012-07-19, 18:29   #3748
Annabella_
Raczkowanie

Cytat:
Lina, przestań schizować kompletnie bezpodstawnie, nic nie pękło, nie zsunęło się = nie ma ciąży.
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 18:33   #3749
lina1497
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
Lina, przestań schizować kompletnie bezpodstawnie, nic nie pękło, nie zsunęło się = nie ma ciąży.
macie rację że schizuje ale przynajmniej jesteście pomocne a nie krytykujecie... moj chłopak bardzo się wystraszył tej białej mazi w srodku bo w końcu nie doszedł i troche go uspokoiło to że może być to ten nawilżacz ale ja sama już nie wiem
Stary 2012-07-19, 18:37   #3750
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Nie wmawiaj sobie schiz!nic nie pękło/zsuneło się więc jest ok.Jestem niemal pewna że te farfocle w gumie to płyn preejakulacyjny.nie masz czego się bać plemniki to nie terminatory gumy nie przegryzą
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości