Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 13:14   #151
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Mowil lekarz że w szpitalu takie samo prawdopodobieństwo jak i w domu. ta jasne.

z Polozna gadalam dziś od razu mowila że w szpitalu.

Kurde zauważyłam 2 nowe malutkie muszę Isc lekarzowi powiedzieć jak mała uśpie. NARAZIE leży na cycu już Najedzona.

antybiotyk nie dostaje. jedynie Masc z antybiotykiem. a Mowil że jak nowe będą wychodzić to wtedy antybiotyk. i teraz znów się bardziej martwię
Ciastek tak mi przykro
wierze, ze Rozalia jest w dobrych rękach i pomogą jej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:20   #152
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja niunia się prawie wogóle dzisiaj nie rusza, tylko kilka razy tak leniwie się przeciągneła, a już próbowałam wszystkiego. Do tej pory brykała jak szalona. Niewiem czy mam już niepokoić małża, będzie z pracy za 1,5 godz czy już po niego dzwonić żeby jechać na ip. Do tej pory niunia się tak nie zachowywała
A moja ginka na urlopie
to lepiej jedz na ktg i to sprawdź. Choć moje dzieciątko ostatnimi czasy bardzo spokojne jest w porównaniu z tym co było wcześniej. Dlatego dziś byłam na ktg żeby zobaczyć czy wszystko u niej jest w porządku. Chwila czasu a ulga wielka.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:21   #153
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny moja niunia się prawie wogóle dzisiaj nie rusza, tylko kilka razy tak leniwie się przeciągneła, a już próbowałam wszystkiego. Do tej pory brykała jak szalona. Niewiem czy mam już niepokoić małża, będzie z pracy za 1,5 godz czy już po niego dzwonić żeby jechać na ip. Do tej pory niunia się tak nie zachowywała
A moja ginka na urlopie
Ja też się czasem martwię bo synek się rusza o teraz o wiele mniej i nie tak intensywnie jak wcześniej. Ale u mnie końcówka ciąży więc z tego co mówił lekarz to tak ma być. Kiedyś też tak dłuższy czas nie czułam nic to zaczęłam robić masaż brzucha, zmieniać pozycje - i w ciąż nic. W końcu już nieźle przestrachana wypiłam kawę i zjadłam coś słodkiego i faktycznie pomogło. Słyszałam też o napojach gazowanych - że mogą "rozruszać" maleństwo. Ale jak piszą dziewczyny - jak nic nie pomaga to lepiej dmuchać na zimne i zrobić ktg

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:23   #154
Soleilka
Zakorzenienie

Aguś dzięki za radę dot. laktatora tylko ja mam butelki z TT, mogłam zainwestować w te z Aventu od razu

Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni

Dziękuję za gratki z okazji zarejestrowania Małego

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

a wiecie że u mojego kuzyna na naukach przedmałżeńskich ksiądz pokazywał obrazki z pozycjami
Doucza ich
Cytat:
Dziewczyny a czy zupe pomidorowa można jak się karmi ? skoro pomidorów nie ?
Słyszałam, że taką delikatną z małą ilością koncentratu można spróbować... Sama jeszcze nie próbowałam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:24   #155
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Jadłam już słodkie, pić też piłam, kilka razy się przesuneła i posmerała i dalej cisza. Leżałam na jednym boku, drugim, plecach i nic, jak usiadłam to trochę się ruszyła i cisza. Ona nigdy taka leniwa nie była i dlatego się martwię.
To jedz kochana na kTG będziesz spokojniesza
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:35   #156
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
To jedz kochana na kTG będziesz spokojniesza
Zjem obiad, poczekam na małża i pojedziemy na ip, bo gdzie indziej to ja nie mam jak zrobić ktg. Znając mój szpital to pewnie mnie zostawią na obserwacji, no ale trudno chyba będę spokojniejsza. A niunia niby coś się zaczeła ruszać ale jakoś tak bardzo spokojnie, a chyba z dnia na dzień te ruchy nie mogą się tak gwałtownie zmieniać?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:36   #157
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Kasik kochana a po jakim czasie zaczęły działać te kropelki??? te Twoje mają tą samą subst.czynna co sab simplex
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 13:45   #158
Mandragorrka
Zakorzenienie

Gdzie phdwao? Czyżby poszła rodzić?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej zrobiliśmy dziś ze 150 km, ale Mały jest oficjalnie Fabianem Konradem

w naszą stronę idzie tornado, wydali już komunikat, więc nie wiem jak z moim netem będzie. Póki co korzystam z telefonu...
Super, że w końcu Wam się udało
Uważajcie na tornada

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Zasugerowałam TŻ żebyśmy dziś powykurzali młodego a on na to: "po co? niech siedzi Gadzina jak lubi" no i weź tu z takim rozmawiaj biorę się w takim razie za sprzątanie całego mieszkania a potem prasowanie - może to poskutkuje...

Wczoraj znajoma stwierdziła, że powinnam umyć okna - może wtedy się coś ruszy. Ale, aż tak mi nie zależy żeby pucować okna :S

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z długaaaaaśnego spaceru i nogi mi w tyłek wchodzą. Na popołudnie zapowiadają burze, gradobicia i tornada więc trzeba było korzystać póki się da
U Was też tornada zapowiadają? przewalone z tą pogodą...

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Co do chrzcin, my mamy tylko cywilny i będą szopki z chrzcinami , księży nie znoszę za to ich zakłamanie. Będziemy się martwić we wrześniu, bo tak planujemy tę uroczystość.
Też mamy tylko cywilny i też szykujemy się na chrzciny, ale małż powiedział, że jeśli ksiądz będzie robił jakieś problemy to on nie będzie się w to bawił.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:45   #159
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Zjem obiad, poczekam na małża i pojedziemy na ip, bo gdzie indziej to ja nie mam jak zrobić ktg. Znając mój szpital to pewnie mnie zostawią na obserwacji, no ale trudno chyba będę spokojniejsza. A niunia niby coś się zaczeła ruszać ale jakoś tak bardzo spokojnie, a chyba z dnia na dzień te ruchy nie mogą się tak gwałtownie zmieniać?
U mnie się często tak zmieniają - w weekend mała szalała tak, że miałam łzy w oczach z bólu a teraz cisza i spokój, tylko lekkie smyranie, przeciąganie się. Mimo wszystko jeśli tylko czujesz, że może być coś nie tak to jedź na ip i to sprawdź.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:46   #160
Soleilka
Zakorzenienie

Mały teraz słodko śpi Co w tym najlepsze od północy do 4 nad ranem wisiał mi na cycku i non stop płakał. Masakra. W końcu skapitulowałam i mu mm zrobiłam

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:48   #161
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
U mnie ruchy intensywnie czułam do końca, ale bardziej było to rozpychanie i wypinanie częsci ciała ale tak zmniejsza się intensywnosc ruchów pod koniec cią ży. Jedz pewnie na pewno będzie ok , a maluszek sobie smacznie spi

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Kasik kochana a po jakim czasie zaczęły działać te kropelki??? te Twoje mają tą samą subst.czynna co sab simplex
Wydaje mi się, że od razu zadziałały , a na pewno po dniu stosowania. Tylko na początku musisz podawać je regularnie przy każdym posiłku przez 7 dni najlepiej. Własnie zamówiłam w Doz małej kolejne opakowanie, bo starego mam już końcówkę . Karmisz małą swoim mlekiem czy sztucznie???
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 13:53   #162
sas
Wtajemniczenie

hej mamusie
witam i ja ...oj malenstwo tak pochlaia czas, ze brakuje mi go na net... teraz słuchamy muzyczki, ale zaraz bedziemy jadly... mojej zabce cos sie juz poprzestawialo wieczorami ehhh... Ropieje jej caly czas oczko i dzis z pepuszkiem mnie zmartwila bo byla krew wokol niego. Polozna kazala mi ubra ja w spioszki tak zeby odpiac guziki w miejscu pepka, zeby sie wietrzyl...
GRATULUJE NOWYCH TYG I UDANYCH KTG
Mamcia 3mam kciuki dawaj czadu teraz Ty
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki,
Sorry, że się nie odzywałam, ale przez ostatni tydzień byłam dosyć zajęta - ni wiem czy kiedykolwiek byłam tak zmęczona jak obecnie i nie wiem, czyuda mi sie regularnie Was tu odwiedzać... mam nadizeję ze tak...
Jesteśmy z Basią w domu urodziła się 9.07 o 20:35, waga 3300g., dł. 52 cm. Jest sliczna i kochana. Ale poród wspominam fatalnie - nie było to wzniosłe przeżycie (jakie sobie wymarzyłam) - najpierw lekarze nastraszyli mnie, że zapis ktg jest za wąski i zaczęli wywoływać poród - nie miałam ani skurczy ani innych oznak zbliżającego się porodu, ale przez cukrzycę nie dali mi w spokoju poczekać choć tydzień i 7.07 zaczęli mnie męczyć - założyli na noc cewnik foleya - skurcze były dość silne, trwały ok. 6h i ustały, więc w poniedziałek zaciągnęli mnie na porodówkę i podali oksytocynę... zaczęli od 6 rano, ale że nic się nie działo, więc przebili pęcherz płodowy i zaczęło się - skurcze się pojawiły znikąd i to od razu co 2-3 min. - b. silne, po 6 h skapitulowałam i dostałam jakiś narkotyk - fentanyl - rozłożyłam go po 40 min, a miał starczyć na 2 h... w końcu po 13 h porodu sn okazało się, że dziecko wstawiło się kanał rodny, ale najszerszą częścią główki i po 2 h bóli partych wzięli mnie na cesarkę, mam straszny żal do lekarzy, bo myślę, że można było poczekać chociaż z tydzień a nie od razu wszystkie opcje zastosować, których chciałam uniknąć...
potem spędziłyśmy jeszcze ponad tydzień w szpitalu z powodu nawracającej żółtaczki, były lampy i dużo stresu, problemy z laktacją, niemiłe położne, ale od wczoraj jesteśmy w domu i dopiero tu zaczęłam powracać z krainy zombie do krainy ludzi normalnych (w miarę). Przez ten czas pobytu w szpitalu byłam w czarnej dziurze - najgorsze było to, że każda położna miała inny pomysł jak zaradzić różnym problemom z laktacją i dzieckiem, zresztą nie tylko położna - każdy pediatra miał inne zdanie na ww. tematy - dopajać mlekiem sztucznym - nie dopajać, dopajać herbatką - nie dopajać, podać glukozę - nie dawać - jeszcze parę dni i wylądowałabym w wariatkowie z rozpoznaniem schizofrenii paranoidalnej...
A dzisiaj miałam też niezła akcję - dzidzia prawie oderwała sobie pępek - zaczepił się o pieluszkę i jak się napięła i wyprostowała to sobie same wyobraźcie - wrzask był nie z tej ziemi - pojechaliśmy do przychodni i tam została opatrzona, a pępek wisi na jednym włosku...
pozdrawiam Was mamuśki i gratuluję wszystkich dzieciaczków - a dużo się tutaj ich pojawiło... a nierozpakowanym życzę łatwego porodu, bo przykład mojego męża kuzynki pokazuje, że takie też mogą być - ona urodziła dwoje dzieci w domu i wspomina to jako piękne przezycie i oby u Was było tak samo.
Super, ze juz w domu jestescie kochana wsplczuje przezyc paranoja jakas... ja sie z partymi meczylam ponad godz i myslalam, ze sie wykoncze, a co dopiero dwie...ale wazne, ze juz jest po i masz to male wielkie szczescie przy sobie

Cytat:
Hej dziewczyny Tu ciastek.
pisze ze starego konta bo coś mi tam się porobilo a nie pamiętam jakie Dalam hasło. a Tu o dziwo pamiętałam

my dalej w szpitalu. niunia już ma niższa biliburine ale nadal ża wysoka by wyjsc wiec dziś też cały dzień do nocy naswietlanie.
na wizycie lekarz potwierdził że tO grakowiec i że mam kontrolować czy nowe nie wychodza.

ja poszłam ściągnąć Szfy dziś mama mi siedziała tutaj z niunia. Wazylam się i mam już z tych nerwów -12 kg łącznie.
teraz siedze i pilnuje by niunia z oczek nie ściągała opaski. i tak znowu cały dzień do nocy.

martwię się tym grakowcem bylam tam u giną tO wszystkim ciężarnym powiedziałam by się zastanowiły czy rzeczywiście chcą tutaj rodzic.
oj kochana glowa do gory!! dobrze, ze bilurbina juz spadla! z tym gronkowcem tez sobie poradzicie..jestescie silne dziewczyny!!!

moje dziecko zasnelo a juz powinna jesc
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:53   #163
karmeelek
Zadomowienie

A ktoś wie co się dzieje z branzoletka?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:07   #164
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hmm u nas w szpitalu jest zzo za darmo, ale czy chętna pacjentka zawsze się na nie załapie to nie wiem.
Wiecie jak było u depoison. Też chciała, a już nie było czasu.

Teraz podjęłam decyzję, żeby rodzić bez - zobaczymy jak będzie. Ból mnie (póki co) nie przeraża - bardziej boję igły w kręgosłup.
Ale jak będzie bardzo źle to może przy następnym porodzie zdecyduję się na zzo

Wbicie igły w ogóle nie bolało

Jak weszłam i zobaczyłam avka Hani, to myślałam, że wątki pomyliłam
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:16   #165
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że od razu zadziałały , a na pewno po dniu stosowania. Tylko na początku musisz podawać je regularnie przy każdym posiłku przez 7 dni najlepiej. Własnie zamówiłam w Doz małej kolejne opakowanie, bo starego mam już końcówkę . Karmisz małą swoim mlekiem czy sztucznie???
karmię małego mieszanie ale z przewagą mm niestety, mleka w piersiach mam już baaardzo mało ale staram się jak mogę choć trochę piersi mu dawać... kolki zaczęły się wczoraj po południu i dziś do 13.00 non stop płakał, teraz śpi i zastanawiam się czy już zaczęły działać kropelki
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 14:20   #166
red_scorpio
Rozeznanie

ciastuś nie wierze w ani jedno słowo lekarzowi, że to w domu rozszarpałabym ich. Dobrze, że żółtaczka zaczyna schodzić.

Branzoletka pisała jakiś czas temu, że musi odpocząć od wizażu...

phadwao była dziś i zamarła

Mnie dalej rozkłada choroba, zaczyna mnie wszystko boleć, ale jestem zła

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:24   #167
agunia82
Zakorzenienie

właśnie zaliczyłyśmy drugi spacerek z małą, bo trzeba było psa wyprowadzić, a że już się chmurzy to nie wiadomo jak to po południu będzie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Aguś dzięki za radę dot. laktatora tylko ja mam butelki z TT, mogłam zainwestować w te z Aventu od razu

Słyszałam, że taką delikatną z małą ilością koncentratu można spróbować... Sama jeszcze nie próbowałam
Ad.1 Ta żółta mała aventu to grosze kosztuje, coś koło 10-15zł
Ad.2 A u nas w szpitalu normalnie pomidorową dawali.

Cytat:
no to za pomyślne wieści z ktg

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U Was też tornada zapowiadają? przewalone z tą pogodą...
a no niestety

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej mamusie
witam i ja ...oj malenstwo tak pochlaia czas, ze brakuje mi go na net... teraz słuchamy muzyczki, ale zaraz bedziemy jadly... mojej zabce cos sie juz poprzestawialo wieczorami ehhh... Ropieje jej caly czas oczko i dzis z pepuszkiem mnie zmartwila bo byla krew wokol niego. Polozna kazala mi ubra ja w spioszki tak zeby odpiac guziki w miejscu pepka, zeby sie wietrzyl...
smaruj oczko własnym mleczkiem lub kup świetlik i rób okłady
Oj a skąd ta krew wokół pępuszka?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
karmię małego mieszanie ale z przewagą mm niestety, mleka w piersiach mam już baaardzo mało ale staram się jak mogę choć trochę piersi mu dawać... kolki zaczęły się wczoraj po południu i dziś do 13.00 non stop płakał, teraz śpi i zastanawiam się czy już zaczęły działać kropelki
biedny i biedna Ty

Ciastek taaa jasne, i przypadkiem te pozostałe dzieci też to paskudztwo w domu złapały, tia? Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Sanepid powinien koniecznie się o tym dowiedzieć, tam trzeba migiem personel zbadać bo zarażą więcej maluchów

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-07-19 o 14:26
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:33   #168
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam w nowej części i dziękuję Wam za wsparcie.

Po przedwczorajszym karmieniu przez 5 godzin z przerwami na odbicie i zmianę piersi wczoraj rano leciała tylko krew i z jednego miejsca ropa (nie z piersi, tylko z brodawek), więc Róża nie chciała ssać i podałam jej mm, a w ciągu dnia pomiędzy tymi karmieniami przystawiłam. Wstępnie zjadła malutko, a jak już była najedzona, to zaczęła ssać kciuk, więc szybko wyjęłam ją z rożka, utuliłam i znów spała na mnie. Dzisiaj chyba nic jej nie leci i się zniechęciła.

Później spróbuję nadrobić więcej.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-07-19 o 14:35
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:48   #169
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej wrocilam z miasta bylismy na chinszczyznie tak sie ostrego najadlam ze jak wrocilismy do domu to od razu na kibelek pognalam...
i jakis galaretowate cos ze mnie wychodzi tylko przezroczyste tzn bardziej jak kisiel to wygalda i jest tego duuuzooo

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 14:51   #170
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
ciastuś nie wierze w ani jedno słowo lekarzowi, że to w domu rozszarpałabym ich. Dobrze, że żółtaczka zaczyna schodzić.

Branzoletka pisała jakiś czas temu, że musi odpocząć od wizażu...

phadwao była dziś i zamarła

Mnie dalej rozkłada choroba, zaczyna mnie wszystko boleć, ale jestem zła
uuu niedawno (2-3tyg.) mnie też tarmosiła choroba. Czosnek dał radę a na ból gardła sok z cytryny - duuużo soku z cytryny

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej wrocilam z miasta bylismy na chinszczyznie tak sie ostrego najadlam ze jak wrocilismy do domu to od razu na kibelek pognalam...
i jakis galaretowate cos ze mnie wychodzi tylko przezroczyste tzn bardziej jak kisiel to wygalda i jest tego duuuzooo
to elegancko

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:51   #171
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to czop
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:56   #172
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Myślę, że to czop
ale tego jest tyle ze szok... masakra a czop mi juz odszedl tzn z 3 tyg temu nei bylo tego duzo i mialo taki mleczno kawowy kolor a teraz jest bezbarwne :P chyba ze to jakas reszta

Kupilam liscie malin.
czyste nie herbate.
zaparzylam sobie i teraz modle sie nad tym bo to tak smierdzi, herbata tak nie smierdziala a to nie dosc ze cuhnie to smakuje pewnie podobnie masakra...

Amelcia
Stary 2012-07-19, 14:58   #173
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
A moja ginka na urlopie
To podjedzcie z mężem na IP może...
Cytat:
Mowil lekarz że w szpitalu takie samo prawdopodobieństwo jak i w domu. ta jasne.

z Polozna gadalam dziś od razu mowila że w szpitalu.

Kurde zauważyłam 2 nowe malutkie muszę Isc lekarzowi powiedzieć jak mała uśpie. NARAZIE leży na cycu już Najedzona.

antybiotyk nie dostaje. jedynie Masc z antybiotykiem. a Mowil że jak nowe będą wychodzić to wtedy antybiotyk. i teraz znów się bardziej martwię
Ta..takie same prawodopodobieństwo bzdura! Już chca to zatuszowac! Ciastuś koniecznie pokaż lekarzowi te kolejne krosteczki. Ja bym nalegała na antybiotyk....

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
U mnie się często tak zmieniają - w weekend mała szalała tak, że miałam łzy w oczach z bólu a teraz cisza i spokój, tylko lekkie smyranie, przeciąganie się. Mimo wszystko jeśli tylko czujesz, że może być coś nie tak to jedź na ip i to sprawdź.
Karmelku jak cie bolą bardzo ruchy, to może za mało pijesz wody?? Ja miałam okropnie bolące ruchy aż poszłam z tym do ginki. I po USG stwierdziła za mało wód! I od tego czasu pije ok 2-3l wody dziennie i jest o niebo lepiej.
Cytat:
toż to czop!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:58   #174
phdwao
Zakorzenienie

mi wczoraj od popołudnia wychodził czop i dzis rano jeszcze troche, a pozatym to cisza

mamka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 14:58   #175
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ze mnie też dzisiaj coś takiego poleciało...

a jakieś bóle masz czy się uspokoiło?

Synek

Stary 2012-07-19, 14:59   #176
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam w nowej części i dziękuję Wam za wsparcie.

Po przedwczorajszym karmieniu przez 5 godzin z przerwami na odbicie i zmianę piersi wczoraj rano leciała tylko krew i z jednego miejsca ropa (nie z piersi, tylko z brodawek), więc Róża nie chciała ssać i podałam jej mm, a w ciągu dnia pomiędzy tymi karmieniami przystawiłam. Wstępnie zjadła malutko, a jak już była najedzona, to zaczęła ssać kciuk, więc szybko wyjęłam ją z rożka, utuliłam i znów spała na mnie. Dzisiaj chyba nic jej nie leci i się zniechęciła.

Później spróbuję nadrobić więcej.
A można karmic z krwawiącej piersi?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mi wczoraj od popołudnia wychodził czop i dzis rano jeszcze troche, a pozatym to cisza

mamka
Czy to dzień czopa?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:00   #177
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam, ze Twoja nieobecność na forum znaczy ze coś się zaczęło dziać...

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 15:02   #178
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

mamka
i tez jest taki lejacy jak kisiel?
to co ze mnie wychodzi to takie wlasnie jest ale jest tego ogromne ilosci, moze jak to wyjdzie do konca to rozwarcie sie jakos rozkula no...

Amelcia
Stary 2012-07-19, 15:02   #179
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

smaruj oczko własnym mleczkiem lub kup świetlik i rób okłady
Oj a skąd ta krew wokół pępuszka?
na razie smaruje rumiankiem -tak mi lekarka mowila, ale sproboje twoj sposob, a krew..musiala gdzies mala o pieluszke czu ubranko zahaczyc- jeszcze nie ma wygojonego pępusia....
Cytat:
nio to juz jestes gotowa
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:02   #180
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

u mnie leci i leci masakra mialam przed tem takie skurcze w pachwinach i teraz mnie kluje w pipce :P

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości