|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
rany wewnetrzne goja sie w piersiach chyba ok pol roku wiec sama sobie odpowiedz czy to dobry momentna zajscie w ciaze a piersi w ciazy dodatkowo rosna...mi dr odradzala zajscie wciaze przynajmniej 2 lata od op
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Ja jak zaczęłam poważnie myśleć o operacji, to po prostu chciałam, by moje piersi stały się widoczne, zauważalne, by było widać że mam biust, ale nie za duży. Takie standardowe C. I zawsze u kobiet najbardziej podobały mi się średnie piersi i tak sobie myślałam, że chciałabym powiększyć o 1-2 rozmiary. Ale... weszłam na to forum, zaczęłam czytać, oglądać zdjęcia... i troszkę mi się wizja "powiększyła" To forum zdecydowanie zmienia punkt widzenia ![]() Ale teraz mam doła, bo jakiś pech mnie prześladuje z tą operacją. Najpierw miałam stresa żeby znaleźć dobrego lekarza, u którego nie będę musiała długo czekać na operację. Potem wyszedł problem z urlopem. Jak już lekarza znalazłam i z urlopem mi się udało dobrze ustawić, to okazało się, że mogę mieć przeciwwskazanie do narkozy ![]() ![]() Jutro mam do niej zadzwonić i ustalić nowy termin. Ale już wiem, że nie ma opcji bym miała urlop w innym terminie, w pracy mamy już urlopy rozdzielone, poplanowane i nie da się tego zmienić, zwyczajnie, po prostu
...interrupted Chów wielkoprzemysłowy - przeczytaj zanim kupisz mięso, jajka, mleko... Otwarte klatki. Koalicja na rzecz zakazu hodowli zwierząt futerkowych w Polsce. Edytowane przez Sif Czas edycji: 2012-07-19 o 22:00 |
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Olivka mi się wydaje, że miesiączka może Ci się opóźnić, w końcu narkoza to gigantyczny stres dla organizmu. Poczekaj parę dni
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- ciekawe jak madziula ![]() a ja latam i latam nawet nie mam kiedy sie wyspac w szpitalu i po op odpoczne![]() mam pare pytan ![]() glownie do dziewczyn od mojej pani dr ![]() kiedy mozna sie normalnie wykapac??w calosci heh??czy szwy sie sciaga po 2 tyg czy wczesniej??kiedy mozna smarowac piersi balsamem??mam bezbarwnaodzywke na paznokciach moge zostawic|??po jakim czasie moge sciagnac ten topik???kiedy zdolam go sciagnac zeby zmienic na inny chodzi mi o ta czasowa niesprawnosc hehe co za pytania do tego bez skladu i ladu ale moze zrozumiecie![]() anik nosisz na razie bluzki rozpinane przez glowe czy juz normalne??? oliwka Ty wspominalas o pilce z krora cwiczylas raczki dr Ci tak zalecal??? pozdro milenka,tasha do zobaczonka to juz zaraz |
|
|
|
|
#425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Siedze właśnie z farbą na włosach, nie wiem co mi strzeliło nagle ale robię się na blond
![]() Sif - współczuję Olivka - już Ci dziewczyny powiedziały, że nierówną opuchlizną się nie ma co martwić, miesiączką też. Narkoza naprawdę wpływa na cały organizm i różne dziwne rzeczy się później moga dziać. Ja miałam w miesiącu po operacji dwa razy okres. Edytowane przez Gipsy Czas edycji: 2012-07-19 o 22:17 |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynu pomocy!szlam juz spac kiedydy zobaczylam na moim opatrunku w prawej pierso krew odpielam pas a tam na staniku tez krew odraxu usiadlam bo slabo mi sie zrobilo
co to moze byc?szew mi.pekl czy poprostu krewka poleciala i juz?jejuu nie zasne dzis![]() ![]() ![]() Sif jezeli sa przeciwskazania do narkozy to noe wiem czy zmiana lekarza cos da ale oczywiscie moim zdaniem powinnas robic piersi kiedy masz czas bo potem jeszcze cos wypadnie i bedzie po marzeniaxh a w Warszawie jest wielu dobrych specjalostow.Kasik ja mialam zalecone ruszanie reka, wyginanie nia na wszystkie strony itp ale Mua polecila mi mas kupilam i reka juz normamaa,dzieki Mya
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szwy są ściągane 8 dni po operacji, wykąpać się tak w całości możesz dzień przed zdjęciem szwów, wtedy odklejasz sobie opatrunek, bezbarwna odżywka chyba może być - anestezjolog musi widzieć płytkę paznokcia. W topiku trzeba chodzić cały czas, zdejmujesz tylko do mycia, a po jakiś trzech tygodniach dr zaleca kupienie stanika tego mamabell.
|
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Ja tu rzadko zaglądam, ale nie dlatego, że z bólu umieram, nie nie ![]() Muszę po prostu dzielić komputer z mężem, a on te swoje głupie gierki ma, mi każe odpoczywać a sam gra ![]() Andzik, dziękuję za pocieszenie, bo ja już sobie najgorsze wyobrażałam Kasik, aż taka twardzielka to ja nie jestem, rozpinane noszę, ale najczęściej w samym staniku paraduję . Dr nie pozwoliła podnosić rąk wyżej niż pod kątem prostym, więc trudno byłoby włożyć coś przez głowę.Co do lakieru na paznokciach - ze mną leżała dziewczyna, która miała paznokcie u rąk i nóg wymalowane na ☠☠☠itny czerwony i nikt nie kazał jej zmywać. Zdjęcie szwów mam we wtorek, pierwsza kąpiel ma być w poniedziałek przed zdjęciem szwów, wtedy też mam zdjąć sobie opatrunki. Topika nie ściągam na razie, zdejmę przed kąpielą bo się najnormalniej boję, że coś naruszę. Do szpitala weź skarpetki, mi po operacji było tak zimno, że pielęgniarka musiała mnie opatulić kołdrą i dwoma kocami jak mumię, bo trzęsłam się jak galareta, dobrze że chociaż te skarpetki na nogach miałam
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zapiszę sobie w pamięci na (-bliżej nieokreśloną ) przyszłość
|
||
|
|
|
#431 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale jakos musze dojsc do tego czy jest ok z ta szerokoscia czy ni...---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
ja tez bylam przejeta a w brzuchu mi tak bulgotało ze stresu ze sie nasmiałam przy okazji z Dr.
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez TUSIA325 Czas edycji: 2012-08-02 o 09:22 |
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Witam z ranka kochane
![]() Moj ostatni dzien urlopu niestety w poniedziałek trza wrócić do pracy 3 tyg laby wystarczy.OLIVKO ja miałam z lewą piersią problemy była bardzo opuchnięta i twarda. Dopiero po 4 miesiącach zaczeła mi jakoś ta pierś funkcjonować. Jestem teraz po operacji 8 miesięcy i widzę,że zmiękły mi piersi więc nic się nie denerwuj trzeba czasu. Tak jak dziewczynki piszą narkoza to jest bardzo duży szok dla organizmu. Główka do góry na pewno bedzie dobrze ilovesleeping kochana spełniaj swoje marzenia na pewno dasz rade. Tak jak Andzikus napisała może mieszkasz,gdzieś którejś z nas blisko ja jestem gotowa aby ci pomóc. Wal jak w dym bo pomagać sobie trzeba. Buzial leci
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
Podobnie jak juz inne dziewczyny odpisaly lekarze sugeruja poczekac z 2 lata po opercji i w sumie mi pani doktor powiedziala, ze jezeli planuje ta ciaze w okresie 2 lat po operacji to moze lepiej poczekac i najpierw ciaza a potem piersi zrobic. Moja kuzynka robila biust ok 5 lat temu i zaszla w ciaze chyba jakos po ok roku od wszczepienia implantow i w sumie nie miala komplikacji+biust nawet po ciazy wyglada po prostu swietnie, chociaz to pewnie kwestia indywidualna...
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Kasikkk do zobaczenia w poniedzialek rano !!!!![QUOTE] pozdro milenka,tasha do zobaczonka
23.07.2012: 390 cc, Mentor CPG 323 Edytowane przez tasha2 Czas edycji: 2012-07-20 o 09:00 |
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli ktos by tak chcial to chyba swiadczy o jego bezmyslnosci. Srodek piersi goi sie wlasnie 6 mcy i chociazby dlatego. To troche jak szkodzic zdrowiu. No ale u nas chyba nikt nie ma takich pomyslow ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Moja jedna nadal jest wieksza Oliwko to normalne
|
||
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
kasikkk87 23.07 - 3![]() tasha2 23.07 - 3 ![]() MILENKA2012 23.07 - 3 ![]() patrycjaw1989 02.08 - 13![]() Sif 20.08 - 31![]() Lenkii 06.09 - 49![]() Alex0912 12.11. - 104![]() dzien dobry
|
#437 |
|
Konto usunięte
|
Andzikus, Kasik, Swiniaczek dziękuję
Tobie Graziu też |
|
|
|
#438 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hehe ja jeszcze muszę znaleźć zdjęcie, które pokażę dr będę przez weekend szukać ![]() A co do operacji to trzymam kciuki, żeby był sierpień ![]() Będzie fajnie zobaczysz!! ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Czasami nie da się przewidzieć pewnych sytuacji ![]() Nikt pewnie świadomie nie planuje, no aleeeeeeee...... ![]() Najlepiej jakby się ktoś doświadczony wypowiedział, kto urodził dziecko po operacji??
|
|
|
#439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra data ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki byłam wczoraj na tej powtórnej konsultacji i wszystko zostało tak jak było p.dr. powiedziała mi że jak wezmę 380 jest większe ryzyko wystąpienia komplikacji...więc jestem raczej rozsądna i wole mniej ale zdrowiej jeśli chodzi o szerokość implantu to wytłumaczyła mi to tak że mam dobrane 11cm gdyż moja pierś ma 13cm a ok 1,5-2 cm trzeba liczyć na skóre gruczoł tłuszczyk i takie tam, więc rozstaw sutków nic do tego nie ma bo trzeba też patrzeć na mięśnie i mostek a przy doborze implantu liczy się najbardziej szerokość własnej piersi, troche mnie to uspokoiło ale siedzą w poczekalni poczułam już tą atmosfera i zaczełam się stresować przed konsultacją to co to będzie w dniu operacji...przerażeniem mnie napawa ta myśl, po za tym pojawiła się następny problem mam złe wyniki morfologii i OB niedawno byłam chora i to pewnie z tego względu... teraz dużo witaminek rutinoscorbin pomarańczki, warzywka i owocki nie załamuje się i mam nadziej żę do operacji uda mi się podrasować te wyniki i znowu będą mnie kuć, dobrze że poszłam 2 tyg wcześniej tak to zdążyłam się zorientować że coś jest nie tak i mam jeszcze czas na poprawe wyników, buziam i życze miłego dnia
|
|
|
|
#441 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
wiec dodam Cię do wyliczanki najwyzej jak sie cos zmieni to poinformujesz
|
#443 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
kasikkk87 23.07 - 3![]() tasha2 23.07 - 3 ![]() MILENKA2012 23.07 - 3 ![]() patrycjaw1989 02.08 - 13![]() Sif 20.08 - 31![]() Lenkii 06.09 - 49![]() : ilovesleeping 10.09 - 51![]() Alex0912 12.11. - 104![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- kurna cos pokickałam Lenkii powinno byc 47 :P jutro bedzie poprawione wybaczcie ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odpadły mi wszystkie strupki i zadzwoniłam do dr z pytaniem jak ja mam dalej pielęgnować te blizny, bo do tej pory smarowałam tłusta maścią i zasłaniałam gazikami. Powiedział mi żeby teraz smarować silikonem w żelu, i pytanko czy na ten silikon też kładzie się jakieś gaziki? Bo nie wiem czy mam kupować kolejne?
Olivka w którym miejscu te plecy Cię bolą? Bo mnie bolał dół i mam na to sposób więc jak coś to opisze. Sif, Celina ja gdybym za pierwszym razem zrobiła zabieg to byłabym już 1,5 roku po ale czy szczęśliwa? A tak jestem 1 miesiąc po i wszystko wskazuje na to, że będzie ok. Pierwszy raz jak trafiłam na konsultacje 1,5 roku temu lekarz odradził zabieg, powiedział, że w moim przypadku efekt będzie mierny, że za bardzo zniszczone i za duża wada, że wydam pieniądze, nacierpię się i nie będę zadowolona. Byłam zdruzgotana. Oczywiście nie zdecydowałam się i chwała bogu bo prawdopodobnie ten lekarz z moim przypadkiem by sobie nie poradził a tak znalazłam innego, który nawet przez sekundę nie miał żadnych wątpliwości i teraz jestem szczęśliwą posiadaczką kształtnych cycorków Także czasami los szykuje nam niespodzianki, a ja już wiem po co mi był ten dodatkowy czas dany..... ![]() Cytat:
A ja też po pobycie na forum chciałam większe tak co najmniej 350 ale dokładnie to samo mi lekarz powiedział co Tobie, że w moim przypadku mogą być komplikacje i problem z gojeniem a ja i tak miałam mieć ciężki zabieg więc wzięłam maxa jakiego mogłam, żeby ograniczyć do minimum komplikacje, mam 325ml a nad szerokością i innymi parametrami to wogóle sie nie zastanawiałam i nawet nie rozmawiałam o tym z lekarzem, zdałam się na dr i dobrze na tym wyszłam
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-07-20 o 15:22 |
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadę we wtorek to się upomnę A właśnie Ty pisałaś kiedyś, że wysyłałaś do producenta implantów jakąś kartę - ile czasu na to jest?
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#449 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
I witam serdecznie!!!
zaraz będzie doba jak jestem po cucynie widziałam z rana,zrobil nawet fotki,podobno prawie nie spuchły i czuje się dobrze Woadomo troch boli ale Panie tutaj mówią,że jak łania brykam Zaliczyłam tylko jeden odlot,gdy do obiadu usiadłam.Poczułam zapach jedzenia i zemdleć chciałam ale już ok Do wyboru miałam 300 ml lub 295 ml,różnica minimalna za to te 295 maja węższą podstawę,co jest dobre dla mojego wąskiego mięśnia i duży profil więc do przodu ładnie wystają,chyba 5,4.Sprawdze czy dam radę wrzucić fotki na priva. BUZIAKI!!!! ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Niestety nie wiem jak je załadować z telefonu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

rany wewnetrzne goja sie w piersiach chyba ok pol roku wiec sama sobie odpowiedz czy to dobry momentna zajscie w ciaze
a piersi w ciazy dodatkowo rosna...mi dr odradzala zajscie wciaze przynajmniej 2 lata od op

weszłam na to forum, zaczęłam czytać, oglądać zdjęcia... i troszkę mi się wizja "powiększyła"
To forum zdecydowanie zmienia punkt widzenia 

) przyszłość 

3 tyg laby wystarczy.
kasikkk87 23.07 - 3