Sabrina Pilewicz - Torbka ROMA - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Szafa - komentarze

Notka

Szafa - komentarze Tutaj komentujemy wieszaki powieszone w naszej Szafie.

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 17:40   #331
anies5
Zakorzenienie

Dot.: Sabrina Pilewicz - Torbka ROMA

Patrzę teraz na torebkę i zdjęcia i stwierdzam, że w rzeczywistości jednak jest ciemniejsza. Obiektyw jest jasny i mimo, że zdjęcia robione były w świetle dziennym bez lampy, to jednak przekłamuje odcień. Ciężko odzwierciedlić rzeczywistą barwę.
Stary 2012-07-19, 17:41   #332
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane zdjęcia Romy cappucino.
Cudo!
Kolor ma inny odcień niż pierwsza wersja - w showroomie są próbniki obu i tamten był mniej "orzechowy" - bardziej wpadał w taką mleczną krówkę, przez to wydawał się jaśniejszy. Ta wersja cappuccino ma inny odcień co nie zmienia faktu że i tak prezentuje się świetnie!
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:49   #333
cosma
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy w tym showroomie można bezposrednio kupić torebkę? czy to jest jedynie do pooglądania, a torebkę przesyłają i tak do domu?
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 17:52   #334
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy w tym showroomie można bezposrednio kupić torebkę? czy to jest jedynie do pooglądania, a torebkę przesyłają i tak do domu?
Oczywiście że można O ile jest dostępna Ten showroom w Warszawie niewielki jest.
Stary 2012-07-19, 17:56   #335
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Oczywiście że można O ile jest dostępna Ten showroom w Warszawie niewielki jest.
Aha, dzięki. I tak wcześniej czy później trzeba będzie się tam wybrać
Stary 2012-07-19, 17:57   #336
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że Speedy występuje też w jednolitych barwach .
A pewnie że występuje W tym roku speedy z "epi leather" jest w kolorze czarnym i kości słoniowej, dostępne kolory się zmieniają co jakiś czas Almę teraz robią chyba w 12 kolorach do wyboru
Cytat:
Piękna
Stary 2012-07-19, 19:44   #337
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
Piekna! Nie widze zeby byla duzo ciemniejsza od mojej z zeszlego roku...

Doradzcie mi...zamowic czarna modene czy zbierac na tousa? a moze macie jeszcze inne propozycje?
Też mam Romę z zeszłego roku i wydaje mi się w sumie identyczna
A na jakiego tousa się czaisz? (jak na model Rosa to ja szczerze polecam, odkąd ją mam to moja ulubiona torebka).

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:56   #338
sorina
Zakorzenienie

anies bardzo pasuje Ci ta Roma capuccino Ja ją oglądałam ale ten odcień w ogóle mi nie pasuje
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:47   #339
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam ją w salonie, ale dla mnie ma za długie rączki (myślę, że torebka wyglądałaby dużo lepiej z krótszymi) i nie do końca trzyma fason.

Dzisiaj dostałam swoją Romę. Bez dwóch zdań, nigdy nie dostałam ładniej zapakowanego towaru. Sabrina przykłada niesamowitą wagę do szczegółów. Te wszystkie woreczki, wstążeczki, certyfikat w papierowej teczce, czekoladki robią duże wrażenie na kliencie. Torebka była ślicznie zapakowana. Aż miło otwierać taki zakup.
Torebka sama w sobie jest bardzo porządna, skóra gruba, wszystkie detale starannie wykończone. Faktycznie ciężko się ją otwiera, trzeba znacznie poluzować paseczki. Wnętrze wykonane jest z czarnej satynowej podszewki w białe kropeczki.
Odnośnie koloru. Początkowo byłam zawiedziona, że nie jest już dostępna jaśniejsza wersja cappucino, ale później stwierdziłam, że ten nowy odcień, to przecież idealny karmel. Wersja oryginalna karmelowa nie podoba mi się ze względu na rudość. Cappucino nie ma w sobie grama pomarańczy, jest to wg mnie typowo karmelowy kolor, takie toffi z mleczną czekoladą. Odcień spełnił moje oczekiwania.
Jestem bardzo zadowolona z zakupu. Torebka podoba mi się bardziej z bokami wyciągniętymi na wierzch, wówczas wydaje się być bardziej 3D (cokolwiek ma to znaczyć ). Gdyby miała złote okucia... .

Cóż...mam ochotę na kolejną torebkę od Pani Pilewicz .
Super, że Ci się podoba! Baaaardzo do Ciebie pasuje ta torebka. Kolor, fason, wzór Rewelacja! Aż sama zaczynam żałować, że nie wzięłam odważniejszego koloru.

Ale mam dla Was newsa! Napisałam do Pani Sabriny i odpisała mi szybko jak zwykle. W okolicy Nowego Roku są plany wprowadzenia złotych okuć. Ja jestem zachwycona i już nie mogę się doczekać! . Cieszycie się? Bo ja bardzo
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:09   #340
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Ale mam dla Was newsa! Napisałam do Pani Sabriny i odpisała mi szybko jak zwykle. W okolicy Nowego Roku są plany wprowadzenia złotych okuć. Ja jestem zachwycona i już nie mogę się doczekać! . Cieszycie się? Bo ja bardzo
To cudowna wiadomość! Już widzę je do szarego krokodyla, mmm...

Edytowane przez Mirell
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:10
Stary 2012-07-19, 22:09   #341
sorina
Zakorzenienie

Super zawsze to większy wybór Sama się raczej nie zdecyduję na złote okucia ale fajnie że będą. Teraz tylko niech mi zrobiSantę krokodyla zwykłego liczi
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 22:13   #342
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
W okolicy Nowego Roku są plany wprowadzenia złotych okuć. Ja jestem zachwycona i już nie mogę się doczekać! . Cieszycie się? Bo ja bardzo
chyba ogłoszę bankructwo

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
To cudowna wiadomość! Już widzę je do szarego krokodyla, mmm...
I żeby ten krokodyl był jeszcze trochę ciemniejszy i wypukły
Stary 2012-07-19, 22:21   #343
LadyI
Zakorzenienie

Ja to już wiem, że przepadłam . Kiedyś dziwiło mnie, gdy ktoś wolał złoto, a teraz mi się zmieniło. Chociaż nadal twierdzę, że nie do każdego pasuje.

Ja marzę o Modenie (chociaż Roma też mnie kusi), w krokodylu 3D lub strusiu, w kolorze jagodowym. Ewentualnie jakiś jasny beż.

A propo błysku/matu, mój czarny struś jest kompletnie matowy.

Chyba sobie w podpisie ustawię przypomnienie, że zbieram na torebkę, bo znając mnie to zapomnę do świąt i kupię po drodze trzy inne

Edytowane przez LadyI
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:23
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:22   #344
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:

I żeby ten krokodyl był jeszcze trochę ciemniejszy i wypukły
Akurat ja bym preferowała do złotych okuć jaśniejszy
Taka Margherita mi się marzy Planowałam kolejną właśnie ją i czas zakupu za jakies pół roku by pasował w sam raz
Stary 2012-07-19, 22:50   #345
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat ja bym preferowała do złotych okuć jaśniejszy
Taka Margherita mi się marzy Planowałam kolejną właśnie ją i czas zakupu za jakies pół roku by pasował w sam raz
Moje plany to się zmieniają jak w kalejdoskopie.
A przecież mają być jeszcze jakieś nowości.
Stary 2012-07-19, 23:09   #346
asik123456789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
Też mam Romę z zeszłego roku i wydaje mi się w sumie identyczna
A na jakiego tousa się czaisz? (jak na model Rosa to ja szczerze polecam, odkąd ją mam to moja ulubiona torebka).
Własnie czaje sie na Rose. A jaki masz kolor?duzo sie do niej miesci? niszczy sie?

Aleee super z tymi okuciami. Jak teraz kupie modene to najwyzej bede meczyla pania P. o wymiane okuc hehe Zdecydowanie wole zloto. Chociaz nie ze wszystkimi kolorami pasuje.
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 07:37   #347
anies5
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczyny za opinie , miałam chwilę zawahania, czy dobrze zrobiłam wybierając cappucino. Świetna informacja odnośnie złotych okuć . Mam tylko nadzieję, że w związku z nimi cena nie pójdzie znacznie w górę.
Stary 2012-07-20, 11:35   #348
asik123456789
Zakorzenienie

cos mi sie wydaje ze cena moze byc wyzsza ;/

a co myslicie o modenie w kolorze np truskawki lub maliny? nie wiem czy nie wygladalyby tandetnie ;/ Mysle o jakims kolorku na jesien/zime i chyba by pasowal...albo jagoda?? (jak zwykle najchetniej kupilabym wszystkie kolory hehe)

Dodaje kilka fotek jak ktos nie ma fb I tak najpiekniejszy jest ten malinowy tous ale chyba bym nie dala 2 tys za kolorowa torebke bo pewnie nieczesto bym ja nosila.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 524177_10150944150443003_150475717_n.jpg (125,5 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 181346_10150944533398003_294110154_n.jpg (148,7 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 427865_10150711603583003_1393706750_n.jpg (101,6 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 251983_3307187560882_1462576039_n.jpg (47,1 KB, 145 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8292.jpg (44,6 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez asik123456789
Czas edycji: 2012-07-20 o 11:44
Stary 2012-07-20, 12:18   #349
anies5
Zakorzenienie

Cytat:

a co myslicie o modenie w kolorze np truskawki lub maliny? nie wiem czy nie wygladalyby tandetnie ;/ Mysle o jakims kolorku na jesien/zime i chyba by pasowal...albo jagoda?? (jak zwykle najchetniej kupilabym wszystkie kolory hehe)

Dodaje kilka fotek jak ktos nie ma fb I tak najpiekniejszy jest ten malinowy tous ale chyba bym nie dala 2 tys za kolorowa torebke bo pewnie nieczesto bym ja nosila.
Też obstawiam, że cena będzie wyższa. Pytanie, ile wyższa.

Malina bardzo mi się podoba , fiolet również. Zastanawiałam się chwilę nad Modeną w ostrzejszym kolorze, ale stwierdziłam, że jednak bardziej mnie ciągnie ku stonowanym barwom. Może jak już będę miała skompletowaną bazę podstawowych kolorów, to wtedy poszaleję z intensywniejszymi barwami. Na tej dziewczynie fioletowa Modena wygląda bosko . Malina może wyglądać równie interesująco .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 12:23   #350
cosma
Zakorzenienie

Cytat:

Czerwona Modena fajna , z tym że mi bardziej odpowiada truskawka niż malina. Jagoda też ładna, ale chyba truskawka bardziej uniwersalna.
Stary 2012-07-20, 12:27   #351
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiedziałam, że Speedy występuje też w jednolitych barwach .

________

Anies ile za nią dałaś? Bo ma podobny fason jak moja ukochana Wittchenka, która była tylko czarna i brązowa (kupiłam obie ) i występuje w tylu kolorach, że aż mi się oczy świecą

PS
Gdzie można je pomacać?
Stary 2012-07-20, 12:39   #352
anies5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Anies ile za nią dałaś? Bo ma podobny fason jak moja ukochana Wittchenka, która była tylko czarna i brązowa (kupiłam obie ) i występuje w tylu kolorach, że aż mi się oczy świecą

PS
Gdzie można je pomacać?
800 zł, torebki można kupić online: http://sabrinapilewicz.com/torebki_classic.html, ewentualnie w showroomie w Warszawie lub pracowni w Raszynie. Niestety nigdzie więcej nie ma salonów.
Stary 2012-07-20, 12:45   #353
asik123456789
Zakorzenienie

te
Cytat:
Też obstawiam, że cena będzie wyższa. Pytanie, ile wyższa.

Malina bardzo mi się podoba , fiolet również. Zastanawiałam się chwilę nad Modeną w ostrzejszym kolorze, ale stwierdziłam, że jednak bardziej mnie ciągnie ku stonowanym barwom. Może jak już będę miała skompletowaną bazę podstawowych kolorów, to wtedy poszaleję z intensywniejszymi barwami. Na tej dziewczynie fioletowa Modena wygląda bosko . Malina może wyglądać równie interesująco .
Mi tez sie podoba malina Po Twoim stylu widac ze trzymasz sie uniwersalnych kolorow. ja tez tak lubie bo z doswiadczenia wiem ze jak kupie cos pieknego na wieszaku to juz niekoniecznie bede nosic i nie bedzie mi do niczego pasowac. albo bede nosic raz w miesiacu. wiec zakup tak drogiej rzeczy w ostrym kolorze troche mnie odstrasza. Ale z drugiej strony dzieki takim zdecydowanym dodatkom styl wiele zyskuje.

Cytat:
Czerwona Modena fajna , z tym że mi bardziej odpowiada truskawka niż malina. Jagoda też ładna, ale chyba truskawka bardziej uniwersalna.
Mi wlasnie malina chyba sie bardziej podoba...juz sama zreszta nie wiem. Widzialam malinowa SM w przepisie na zycie i strasznie mi sie tam nie podobala ale to chyba dlatego ze aktorka ktora ja nosila byla tandetnie (wg mnie) ubrana. Boje sie troche tego polaczenia krokodyla lakieru i koloru ;/
Stary 2012-07-20, 12:48   #354
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
800 zł, torebki można kupić online: http://sabrinapilewicz.com/torebki_classic.html, ewentualnie w showroomie w Warszawie lub pracowni w Raszynie. Niestety nigdzie więcej nie ma salonów.
Dziękuję Ci kochana Cena taka jak myślałam, ale widzę na stronie, że chyba nie ma koloru, który by mi odpowiadał, więc przy jakiejś wizycie w Wawie skoczę do showroomu i obejrzę to co tam mają na żywo

Bo kolor wanilia chyba jest zbyt ciepły, a szampan zbyt szary
Stary 2012-07-20, 13:19   #355
tray
Raczkowanie

Cytat:

Jak zobaczyłam tyle torebek na jednym zdjęciu to aż mnie wstrząsnęło... takie widoki są zdecydowanie niebezpieczne dla zdrowia.
Moim zdaniem torebki SP są, z jednej strony, takie zwykłe jakich wiele, ale z drugiej mają w sobie to COŚ. To COŚ nie pozwala spać spokojnie
tray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:32   #356
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tray Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam tyle torebek na jednym zdjęciu to aż mnie wstrząsnęło... takie widoki są zdecydowanie niebezpieczne dla zdrowia.
Moim zdaniem torebki SP są, z jednej strony, takie zwykłe jakich wiele, ale z drugiej mają w sobie to COŚ. To COŚ nie pozwala spać spokojnie

Nie trzeba wcale wydawać grubych tysięcy aby mieć niebanalne, klasyczne torebki równie świetnej jakości co kultowych domów mody
Stary 2012-07-20, 13:59   #357
cosma
Zakorzenienie

Cytat:

Nie trzeba wcale wydawać grubych tysięcy aby mieć niebanalne, klasyczne torebki równie świetnej jakości co kultowych domów mody
No tak, ale te 1200zł to też nie jest mało za torebkę jak na nasze polskie warunki.
Z drugiej strony fajnie, że Pilewicz pojawiła się ze swoimi torebkami, bo wydaje mi się że brakowało na rynku takich produktów-klasycznych, eleganckich, bardzo dobrej jakości.
Mnie np.Witchen i Batycki nie odpowiadają
Stary 2012-07-20, 14:06   #358
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale te 1200zł to też nie jest mało za torebkę jak na nasze polskie warunki.
Z drugiej strony fajnie, że Pilewicz pojawiła się ze swoimi torebkami, bo wydaje mi się że brakowało na rynku takich produktów-klasycznych, eleganckich, bardzo dobrej jakości.
Mnie np.Witchen i Batycki nie odpowiadają
Mało nie jest na pewno, szczególnie że taka Roma z początku też kosztowała "zaledwie" 500zł
Batycki nie są złe (jakość wykonania najlepsza, swoją czarną dużo eksploatowalłam w różnych warunkach a jest jak nowa), aczkolwiek sam design zarówno fasonów jak i zaplanowania wnętrza w większosci przypadków nie zachwyca
Wittchen zaś też mi nie odpowiada, podobnie jak Kazar.
Stary 2012-07-20, 14:20   #359
tray
Raczkowanie

Cytat:
Mało nie jest na pewno, szczególnie że taka Roma z początku też kosztowała "zaledwie" 500zł
Wychodzi, na to że projektanci/sprzedawcy podczytują fora w ramach analizy rynku i widzą wpisy pełne ekscytacji. Zatem musimy opanować emocje i wyrażać swoje opinie w chłodniejszy sposób, może wtedy ceny się uspokoją.
tray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:30   #360
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tray Pokaż wiadomość
Wychodzi, na to że projektanci/sprzedawcy podczytują fora w ramach analizy rynku i widzą wpisy pełne ekscytacji. Zatem musimy opanować emocje i wyrażać swoje opinie w chłodniejszy sposób, może wtedy ceny się uspokoją.
Możliwe że jesteśmy podczytywane , ale wzrost kosztów też robi jednak swoje

Nowe wątki na forum Szafa - komentarze

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości