|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hej
buena gratulacje ![]() Mamcia, Vestis
|
|
|
|
#332 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też chce tak szybko ![]() Cytat:
![]() Grunt że z dzidzią ok
|
|||
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Patrzę na listę ale widzę, że chce_byc_mama nadal w dwupaku. Za to gratulacje dla buena i małej Nadii ![]() Trzymam za wszystkie wizyty i wielkie kolejnych tygodni
|
|
|
|
#334 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Witam się po śniadanku i ciężkiej nocy... Co chwilę się budziłam z powodu bólu brzucha - skurczów no i oczywiście na sikanie też... Dziś kolejne ktg, ciekawe co wyjdzie. Ale jestem zmęczona... Zmierzę cukier za godzinę i jeszcze na chwilę się położę. Cytat:
Gratulacje ! Duża dziewczynka!Mamcia, Vestis - nadal trzymam ! Czekamy na wieści.
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
mam nadzieję że dziewczyny już urodziły !
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
ŁaŁ!!! Buena- gratulacje
Mimo, że wepchałaś się w kolejkę hehehU mnie dziś termin porodu... Mimo stymulacji sutków, chodzenia po 2 schody - nic się nie dzieje Wieczorem jak TŻ wróci z pracy jedziemy do szpitala, może chociaż KTG zrobią. A telefonów mam już serdecznie dość - od matki nie odbieram już nawet.
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Buena gratulacje dla ciebie i Nadii
![]() ![]() klaski:ekspresowa akcja, też bym tak chciała ![]() mam nadzieję, że mamcia i vestis też już mają maleństwa przy sobie |
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Witam się w nowej części I Gratuluje wszystkim dzielnym mamusiom Ja Zawsze Was podczytuje, ale czasami czasu brak na wizaż i ciężko Was nadrobić tak pędzicie i ciężko być w aktualnym temacie. wybaczcie Trzymam kciuki za mamcie mam nadzieje, że już tuli Amelke Balbinka cierpliwości
|
|
|
|
#339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja używam dady od początku i jestem zadowolona
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
To czekamy jeszcze na dwie małe istotki w dniu dzisiejszym
|
#341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do cierpliwości i nerwicy to ja słyszałam, że przy porodzie worek cierpliwości do dziecka dają I trzymam się tej myśli bo bez tego będzie ciężko ![]() Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze
|
||
|
|
|
#342 |
|
Zadomowienie
|
Jej już bym chciała do domu. masakra dość mam tego Szpitala.. ciekawe co ma wizycie powiedzą.
|
#343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostałam 72 sztuki Dady i powiem, że póki co są fajne. Mam te 3-6 kg (są takie?). Używam na zmianę z pampersami. Myślę jednak, że ocena pieluch nastąpi w momencie, gdy dziecko będzie aktywniejsze i będzie więcej i większe kupy robiło Na razie nic się nie wylewa, nic nie przecieka hehe.Powiedzcie mi, jaka jest standardowa cena pampersów, bo ja zielona, kupuje byle gdzie, a może niezle przepłacam. Cytat:
A co do tp, cóż, cierpliwości Cytat:
U nas nocka przespana, od 1 do 5:30 miałam spokój, potem krótkie karmienie i pobudka o 8. Teraz dziecię śpi, więc mama ma czas, żeby chociaż śniadanie zjeść i się ogarnąć. Idziemy dzisiaj na spacer, pogoda dosyć dosyć
|
|||
|
|
|
#344 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie Cytat:
żeby było ok. A maleństwo już całkiem sporawe ![]() Cytat:
Oby poszło jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() dla Zosi za takie piękne wyniki ![]() Cytat:
żeby poszło szybko i zgodnie z planem ![]() Cytat:
Ja aktualnie potrafię spać do 11-12 Ale jak mi się chce to i sprężyć też się potrafię. Tylko jak mi się chce a z tym bywa różnie (zwykle mi się nie chce )Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#345 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Jestem na tym wątku nowa ![]() Mam termin na koniec sierpnia, więc dołączam do Was! Zastanawiałam się nad tymi skurczami. Doktor i położna mówili mi, że to będzie ból taki, jak w trakcie okresu. Ja od kilku dni mam od czasu do czasu rwące bóle w podbrzuszu i w wewnętrznej części uda prawego na samej górze. Zastanawiam się czy to zaczynają mi się powolutku te bóle....hmm |
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe jak tam u Mamci...
|
#347 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój mąż też zwykle lata z gołym tyłkiem i jak mówię żeby założył gatki to odpowiada, że on się nie ma czego wstydzić i jest u siebie, a jak komuś przeszkadza to niech nie patrzy ![]() Cytat:
żeby w końcu się doczekała maleństwa
|
||||
|
|
|
#348 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mamcia, Vestis trzymam za szybki i łatwy poród, pewnie już urodziły, ale dopiero teraz przeczytałam...Ja dziś mam okropny humor... Lipcówki się szybko rozpakowują, jednym wody odchodzą, innym czopy wypadają, u innych skurcze. A u mnie jedno wielkie NIC. Mogę sprzątać, chodzić po mieście, wykurzać małego z pomocą TZta i nic to nie daje. Jedyne to, że boli mnie kręgosłup jak chol.era i poruszam się jak słonica, brzuch wisi mi coraz niżej, a mały coraz bardziej naciska na pęcherz.. Niedługo z kibla nie będę schodzić... Mam dość |
||||
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla BUENY
byliśmy na wizycie. z małą wszystko ok, okaz zdrowia - niby do 3mc ma się uspokoić ![]() w 1tydzień i 6 dni przybrała 268gr z 3160 na 3428!
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Postaram się dziś wrzucić opis mojego porodu, póki go jeszcze pamiętam ![]() Dziewczyny karmiące piersią mam pytanie - ile razy dziennie tj. na dobę jest u Was karmienie? Karmicie tylko z piersi czy odciągacie laktatorem i z butelki też? Ja wczoraj kupiłam Medelę mini electiric ale jeszcze nie użyłam... |
|
|
|
#354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam termin na połowę sierpnia ale u mnie bez oznak Dziś w nocy obudziły mnie takie 3 lekkie skurcze i to wszystko.Natomiast stwierdzenie - bóle jak w trakcie okresu nic do mnie nie mówi ponieważ mnie nigdy nic w trakcie okresu nie bolało. Nie miałam żadnych bóli, skurczy ani niczego takiego. Ja po prostu nie wiem jak to boli
|
||
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam napisać dziewczynom mającym problemy z karmieniem piersią (znaczy tym, których maluszki niezbyt chętnie ssą) takie ćwiczenie dla dzieciaczków żeby poprawić technikę ssania/przypomnieć jak się prawidłowo ssie i ciągle zapominam.
Ale już się poprawiam. Wsadzamy dzieciaczkowi do buzi mały palec opuszkiem do góry (tylko trzeba tego palca dużo wsadzić, tak 3/4, nie bójcie się, krzywdy nie zrobicie) i opuszkiem lekko drażnić podniebienie malca. Dziecko powinno zassać się na palcu w ten sposób ćwicząc prawidłową technikę ssania (musi ułożyć język tak, jak do ssania piersi, położna mi dokładnie pokazywała jak dziecko układa język do ssania piersi a jak do ssania butli i tłumaczyła, dlaczego dziecku łatwiej ssie się butlę/smoczek, tu też chodziło o to ile smoczka wchodzi do buzi a ile sutka razem z otoczką, i wbrew pozorom "zassany" sutek wraz z otoczką jest dłuższy niż standardowe smoczki od butelki ![]() Mi tak kazała robić jak się przestawialiśmy na pierś w razie, gdyby mała nie chciała się ładnie zassać, to wtedy właśnie najpierw dać palca dla przypomnienia techniki i spróbować znowu przystawić, u nas to naprawdę super działało Buena napisała, że mała to niezły ssak, poza tym dziękuje bardzo za wszystkie gratulacje i śle pozdrowienia i gratulacje dla nowych mam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-07-20 o 11:57 |
|
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
ale mnie cycki bola..
![]() wychodzimy dziś do domu...
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Informuję, iż zostało mi 7 dni do tp
|
|
|
|
#358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eninka łazienka i salon super i to na takim etapie jak już skończą będzie cudnie Mój mąż właśnie wiesza suszarkę w łazience Normalnie, jest wielka !! |
||
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdążysz się z nami rozpakować ![]() Zdradź nam płeć i imię dzieciątka - o ile chcieliście znać płeć i macie wybrane imię. |
|
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
KatarzynaAnnaRoza witamy nową Mamusię
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez red_scorpio Czas edycji: 2012-07-20 o 11:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

Lekarka jeszcze raz tętno zmierzyła i mówi, że ok. Oczywiście ktg nikt mi nie zrobił bo nie mogą!!! Paranoja i wyjdzie na to, że do porodu nikt mi nie zrobi ktg
Wieczorem jak TŻ wróci z pracy jedziemy do szpitala, może chociaż KTG zrobią. A telefonów mam już serdecznie dość - od matki nie odbieram już nawet.
klaski: