Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie XXVII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 15:22   #2311
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
a ja mam nastepny problem przyjechała sąsiadka z norwegii, ja u niej bylam na weselu w zeszłym roku. No i wszystko ładnie pięknie, ale razem z nią przyjechala jej siostra z mężem- oni mieszkają na śląsku. Ale u tych ze śląska na weselu nie bylam bo w sumie gówniara byłam i mnie nie zapraszali. No i nie bardzo mi to podchodzi, że pójdę zaproszę całą ich rodzinę, a ich nie... Nie wiem jak to ugryźć... A może sie nie krępować?
ja bym sie nie krępowała... nie masz obowiązku zapraszać każdego z gzeczności;*
Stary 2012-07-20, 15:22   #2312
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica
Dot.: Komary gryzą po krewecie, ale i tak jesteśmy najpiękniejszymi PMkami na świecie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Żonki i narzeczone- macie jakiś dobry przepis na szybką i dobrą sałatke??
Ugotować woreczek ryżu, jak już bęzie przestudzony, dodać puszkę czerwonej fasoli, puszkę kukurydzy, pomidory, ze 2 świeże długie ogórki, koperek, majonez tak do połączenia składników i doprawić solą i pieprzem
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:25   #2313
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
kukurydza, ser żółty, seler ze słoiczka, szynka, majonez. Koniec
Stary 2012-07-20, 15:26   #2314
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
a no mi kazali czekać dodatkowe 3 tygodnie z powodu zmiany nazwiska ;/

Bzdura jakaś Praktycznie każda z nas zmieniała nazwisko i nie ma czegoś takiego w prawie. Ja swój, z innym nazwiskiem, miałam po 1,5 tygodnia, TŻet to samo, a zmieniał miasto zameldowania do tego...

Na prawko czeka dłużej, bo muszą te cholerne papiery między urzędami przesyłać

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:28   #2315
nuna2
Zakorzenienie

o bo musze coś jutro szybko wyczarować

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

właśnie mam zamiar podnieść dupę i sprzątnąć ale jak mi sie nie chce...
Stary 2012-07-20, 15:35   #2316
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Gotujesz tortellini, jak przestygnie dodajesz kukurydzę z puszki, zielony ogórek, paprykę i pomidor pokrojone w kosteczki. Robisz sos czosnkowy, lub inny jogurtowo-ziołowy i możesz podawać do stołu

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:42   #2317
olajakzam
Raczkowanie

wszyscy o remontach urządzaniu to i ja! a co!

pokoik ktory jest gotowy od roku i drugi nad którym właśnie działam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00170.jpg (48,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00175.jpg (80,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00176.jpg (91,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00177.jpg (83,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00178.jpg (64,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00179.jpg (88,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00180.jpg (75,1 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00181.jpg (56,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-07-20, 15:44   #2318
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość

Ładnie macie

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:45   #2319
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziewczyyyny.... Byłam na przymiarce... Suknia, biżu, oba welony, bolerko .... jak już założyłam wszystko to aż uroniłam łezkę:prosi : jest pięknie!!!! Nawet nie myslałam, że tak to będzie wyglądać w całości ahhh .....
a bolerkiem jestem zachwycona bo nie jest to koronka naszyta na tiul tylko centralnie z koronki uszyte.. cudo!
A tato też się wzruszył jak mnie zobaczył. Chyba dociera do niego, że to już
A masz jakieś zdjęcie z tej przymiarki? Mówiłyśmy ci, że będziesz pięknie wyglądać

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
mam pytanie:
Czy któraś z Was wywoływała zdjęcia w rossmannie??? Jakie macie opinie na ten temat???
Musze wywołać zdjęcia gościom w setkach egzemplarzy, dlatego szukam czegoś dobrego a taniego.
Jakość nie jest najgorsza, ale tam właśnie lubi format zmieniać i nie robi klasycznego 10x15 tylko 10x13np. A może w media markt? też wywoływałam i jakość była lepsza moim zdaniem, choć oczywiście to profesjonalnych foto nie ma co porównywać

Cytat:
RELACJA

Dziękuję Wam za wszystkie rady i słowa otuchy podczas przygotowań. Dziękuję, jeśli choć 1/8 relacji udało Wam się przetrawić.
Zdjęcia dołożę, jak będę jakieś miała
Udało się przetrwać nawet całą Piękna relacja, a małymi wpadkami nie ma się co przejmować

Cytat:
rozmawiałam właśnie z ojcem;( powiedział, że nie wie czy będzie na ślubie bo ma mieć jakiś zabieg kardiologiczny we wrześniu...
Myślę, że zrobi wszystko, co w jego mocy, żeby być

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
15 dni do ślubu...
Po weekendowym weselnym imprezowaniu oficjalnie ogłaszam, iż zaczynam się stresować...
Wszyscy znajomi dogadywali nam na nim, że za 3 tygodnie to Wy tak będziecie i w ogóle, w efekcie zaczęliśmy bardzo intensywnie o tym wszystkim myśleć. Wczoraj spotkałam się z kumpelą na plotki to już w ogóle, po ekscytacjach i łzach szczęścia z jej strony odnośnie naszego ślubu totalnie zostałam rozwalona od środka. A jeszcze kilka dni temu uważałam, że mam wszystko pod kontrolą... teraz już nie jestem tego taka pewna

Nie mam czasu na nic, codziennie coś! ( to i tak, że już teraz nie pracuję) A to przywieszki, polowania po hurtowniach papierniczych na papier wizytówkowy, szukanie wycieczek na podróż poślubną, bieganie z welonem do krawcowej, kursy tańca, próby i milion innych rzeczy które musimy ogarnąć przed wyjazdem do domu ( 27 lipca!) - bo tam to już zacznie się totalny zjazd niekontrolowany zaczynając od panieńskich, kawalerskich, ostatnich porządków, spotkaniami z zespołem, fotografem, kamerzystą, menadżerem restauracji, koronami, spowiedziami, księżami, próbnymi fryzurami, paznokciami, paczkowania ciast, winietkami i innymi , do samej soboty 4 sierpnia, kiedy to w ogóle nie będę komentować...
przeraża mnie najbardziej to, że mogę się w kościele tak rozkleić, że nie będę w stanie mogła wydusić z siebie ani pół słowa
Nie boję się ślubu, tylko całej otoczki z nim związanej i swojej bliźniaczej natury, która może wyjść w trakcie ślubu i wesela
czyt. będę ryczeć jak małe dziecko

Musiałam się chodź trochę wygadać... bo kto lepiej zrozumie pannę młodą jak nie inna panna młoda
Nie mam czasu wizażowac teraz kompletnie jednak pamiętam o Was i zastanawiam się jak Wy to wszystko odczuwacie!
TRZYMAJCIE SIĘ KOCHANE

Aaaa i dla jutrzejszych PM... WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO W DNIU ŚLUBU!!!!!
Większość to przechodzi przed ślubem, więc spokojnie wszystko będzie dobrze. Jak do tej pory miałaś wszystko pod kontrolą, to teraz nie ma już nic, co mogłoby się nie udać

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny przepraszam, ze zawracam wam glowe, ale nie potrafie sama podjac decyzji

Chcialam Was prosic o oddanie swojego glosu na przynajmniej jedna pare butkow Bardzo ladnie prooosze 3 min?

Glownie chodzi o fason, poniewaz sa to buty robione na zamowienie, elementy mozna pozmieniac wg swoich potrzeb i gustu... Wiekszosc z Was zna firme AKCES2, ale nie wiem czy ktoras z Was looknela na oferte firmy AKCES? Wg mie jest bogatsza niz oferta AKCES2. Sa to buty taneczne, wiec sa super wygodne do tanca i na tych konkretnych modelach zawiesilam oko na dluzej. Obcas moze byc wyzszy/nizszy/wezszy/szerszy, material moze byc skora naturalna/ekologiczna/satyna, kolorystyka moze byc inna i pasek tez moze byc inny czy klamra (moze byc inna lub w ogole moze jej nie byc). Chodzi wiec glownie o fason.

Poniewaz nie mam slubu w czerwcu/lipcu/sierpniu, mysle, ze takie typowe sandalki (kilka paseczkow i obcas) nie pasuja juz na wrzesien. Moja suknia jest elegancka, wiec wymaga, zeby i buty takie byly...a chyba bardziej eleganckie beda polbuty, jak sadzicie?
Phil, 32 lata – kolega z pracy - ocenil i stwierdzil, ze to MUSI BYC PEEP TOE! haha

NA PEWNO W WYBORZE BUTOW POMOCNY BEDZIE KROTKI OPIS SUKNI:

KOLORYSTYKA sukni: Suknia jest bielutka z delikatnymi swiecidelkami w pasie (srebrnymi) i z czarnym motywem na biodrze i na szyi.

STYL: Cos miedzy rybka a litera A. Dekolt pokryty jest tiulem az do samej stojki, bo suknia ma stojke taka obroze na szyje :P

Wiec co myslicie? Z gory OGROMNE DZIEKI!!!!!
Dla mnie 4, 6 i 13.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:46   #2320
morelka1987
Zadomowienie

TŻ ma jutro kawalerski a juz dzisiaj świadek do niego przyjeżdza i musze jechac do domu do rodziców żeby mieli wolna chatę jako dobra narzeczona i żeby w weekend pamiętał że ma narzeczoną to upiekłam muffinki czekoladowo- bananowe

Dzisiaj jadę o 19 do pani która będzie piekła ciasta i tort, żeby wybrac smaki itd
A jutro jade do kwiaciarni powybierać kwiaty
A w środę odbieram suknie

Uwielbiam te wszystkie przygotowania
Stary 2012-07-20, 16:01   #2321
(kicia)
Zakorzenienie

byłam w sklepie i wrócilam z wałkiem co by mi mąż nie podskakiwał

a łoże prawie gotwe
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:06   #2322
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny przepraszam, ze zawracam wam glowe, ale nie potrafie sama podjac decyzji
nr 8
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A masz jakieś zdjęcie z tej przymiarki? Mówiłyśmy ci, że będziesz pięknie wyglądać
nie mam

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:09   #2323
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym sie nie krępowała... nie masz obowiązku zapraszać każdego z gzeczności;*
niby tak... ale w zasadzie, tą z norwegii zapraszam tylko dlatego, że ja byłam u niej... A u tej ze śląska nie byłam, bo byłam jeszcze za młoda. A stosunki między nami wszystkimi są mniej więcej takie same. Kurcze no... A też jak dla wszystkich są drukowane zaproszenia, a tym dam ręcznie wypisane...
Stary 2012-07-20, 16:22   #2324
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
byłam w sklepie i wrócilam z wałkiem co by mi mąż nie podskakiwał

a łoże prawie gotwe
ja mam wałek, i to metalowy

a łóżka dalej nie będzie.... ;( zła jestem okropnie, dopiero po wyjeździe będzie dobrze, że w hotelu są wygodne łóżka i wszystko można mieć gdzieś....

a z tym dowodem to mi dałyście do zastanowienia.....kobieta nawet dała kartkę do wniosku "zatrzymać do 10 września". Nie wiem o co chodzi a ze zmianą danych w banku i innych instytucjach muszę przecież czekać na nowy dowód
Stary 2012-07-20, 16:23   #2325
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny jak wysylalyscie zaproszenia to adresowalyscie ta jedna koperte od zaproszenia czy wkladalyscie w jeszcze jedną kopertę?
Wkładałam kopertę w kopertę, niektórzy zbierają zaproszenia, więc pewnie wolą czystą kopertę niż popisaną

Cytat:

Chcialam Was prosic o oddanie swojego glosu na przynajmniej jedna pare butkow Bardzo ladnie prooosze 3 min?
8
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:23   #2326
ona8686
Zakorzenienie

Wróciłam i znowu zniszczyłam sobie paznokietki. Pomalowałam ścianę, wyszorowałam okno i podłogę... i mam na dzis juz dosc.

Cytat:
to ja się pochwalę prawie wszytskimi zakupami

drzwi do pokoju i łazienki poduszeczki i narzutka na łóżko
a narzutka cudo

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!

Naszą starą tradycją miałam wczoraj wam zrobić zestawinie 100dniówkowe. Nie za bardzo miałam czas wiec wstawiam wam 99dniowe (WOW 2 cyfry już )

Co mamy załatwione:
1. Sala
2. Kamerzysta
3. Kucharka
4. Dekoratorka i florystka
5. Moja suknia
6. Moja biżu
7. Moje i Tź buty
8. Spinki Tż
9. Zaproszenia powoli rozdajemy
10. Zawieszki na wódkę
11. Wódka kupiona
12. Tort i paczki w cukierni
13. Fryzjerka

Nie mogę sobie nic więcej przypomnieć.

Do załatwiania:
1. Ubrania Tż ( nie chce wcześniej niż we wrzęśniu)
2. Papierki u księdza i w usc.
3. Moje ubrania na poprawiny
4. Kosmetyczka

I pewnie wiele innych rzeczy jeszcze...
podobny bede miec bukiecik tylko w odwróconych kolorach

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:27   #2327
MiciaKicia
Zakorzenienie

cholera jak tak patrze ile musicie na dwoody czekać to jestem w szoku przecież wszystko inne załatwia się na podstawie dowodu ... ;/
chociaż... aktem ślubu też chyba można się posłużyc w banku itp ?

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:29   #2328
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Wczoraj w końcu skończylismy robić fotoksiążkę dzisiaj zamówię wieczorem
Chciałam tylko się upewnić, tzn ja raczej jestem pewna na 100% że dobrze myślę, ale TŻ myślał odwrotnie i wole się upewnić:
Więc pytanie do dziewczyn które robiły fotoksiazkę
Chodzi o projekt okładki i to jest jako pierwsza pozycja w programie. Jest tam kartka a4 i połówka po lewej stronie to jest tylna okładka, a ta połówka po prawej stronie to jest przód tak ??
Od czego zaczynałas robic fotoksiazke? od zdjęć rodziców? Jesli tak to do jednego i drugiego albumu wklejalas zdjecia swoich i Tż rodziców? Czy.. swoich rodziców do albumu dla swoich rodziców, a osobno rodziców dla Tż? Hmmm chyba zrozumiale napisane

Cytat:
RELACJA

Zdjęcia dołożę, jak będę jakieś miała
cudowna

Cytat:
dziewczyny jak wysylalyscie zaproszenia to adresowalyscie ta jedna koperte od zaproszenia czy wkladalyscie w jeszcze jedną kopertę?
To ja sie wyłamie, wprawdzie jedno zaproszenie tylko wysłałam, włożyłam je do jednej koperty

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:

Ladnie to sobie rozplanowałas

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:33   #2329
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Bzdura jakaś Praktycznie każda z nas zmieniała nazwisko i nie ma czegoś takiego w prawie. Ja swój, z innym nazwiskiem, miałam po 1,5 tygodnia, TŻet to samo, a zmieniał miasto zameldowania do tego...

Na prawko czeka dłużej, bo muszą te cholerne papiery między urzędami przesyłać
U mnie jak poszłam złożyc wniosek o dowód dwa dni po ślubie, to mi powiedzieli, że oni mają 14 dni roboczych czasu na przesłanie informacji do centrali i dopiero jak tam dotrą te informacje, to oni mój wniosek przyjmą. Z takimi argumentami nie było co dyskutować i zostałam odesłana z kwitkiem. No i przez to dopiero na początku lipca złożyłam wniosek o dowód bo mi do urzedu nie było po drodze i jeszcze w dodatku załatwiam to w urzędzie w innym mieście, który przesyła w moim imieniu papiery do urzedu w rodzinnymi mieście a oni potem mają to wszystko odesłać do urzedu gdzie składałam wniosek.
Pokomplikowałam to, ale przynajmniej nie muszę brać wolnego i jechać 400 km tylko i wyłącznie w tej sprawie.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
cholera jak tak patrze ile musicie na dwoody czekać to jestem w szoku przecież wszystko inne załatwia się na podstawie dowodu ... ;/
nie do końca bo w banku trzeba podać nr dowodu osobistego. Chciałam ze zmianiami w banku poczekać aż będę mieć nowy dowód, ale w między czasie dostałam nowe karty na panienskie nazwisko i musiałam pójśc do banku to wszystko odkręcać.
Dodatkowo czeka mnie jeszcze jedna wizyta w banku bo nazwisko mi zmienili w dokumetnach, ale będę musiała podejść i dać im nowy nr d.o.
Stary 2012-07-20, 16:36   #2330
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a z tym dowodem to mi dałyście do zastanowienia.....kobieta nawet dała kartkę do wniosku "zatrzymać do 10 września". Nie wiem o co chodzi a ze zmianą danych w banku i innych instytucjach muszę przecież czekać na nowy dowód
Zadzwoń do urzędu po 2 tygodniach, może już będzie. Nie wierze, że to tak długo trwa. Moim zdaniem urząd tak się "zabezpiecza", żeby nie przyłazić :/

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Samym aktem ślubu nie, ale stary dowód jest ważny 3 miesiące, jedyny problem jest z podpisem. Bo od chwli ślubu wszystko podpisujesz nowym nazwiskiem, a bank ma stary wzór podpisu... Sądzę, że należy mieć stary dowód i akt ślubu, ale danych w banku na tej podstawie na pewno nie zmienisz.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
U mnie jak poszłam złożyc wniosek o dowód dwa dni po ślubie, to mi powiedzieli, że oni mają 14 dni roboczych czasu na przesłanie informacji do centrali i dopiero jak tam dotrą te informacje, to oni mój wniosek przyjmą. Z takimi argumentami nie było co dyskutować i zostałam odesłana z kwitkiem. No i przez to dopiero na początku lipca złożyłam wniosek o dowód bo mi do urzedu nie było po drodze i jeszcze w dodatku załatwiam to w urzędzie w innym mieście, który przesyła w moim imieniu papiery do urzedu w rodzinnymi mieście a oni potem mają to wszystko odesłać do urzedu gdzie składałam wniosek.
Pokomplikowałam to, ale przynajmniej nie muszę brać wolnego i jechać 400 km tylko i wyłącznie w tej sprawie.
Bzdura, mój TŻet tego samego dnia przemeldował się z innego miasta do mojego, złożył wniosek o dowód i miał po 1,5 tygodnia.

- George Elliot
Stary 2012-07-20, 16:37   #2331
Madziuniusia
Zakorzenienie

dziewczyny co wy byscie zrobiły na moim miejscu w sprawie tych sąsiadek? kurcze no... żeby wam rozjaśnić napisze to tak: sąsiadka ma 3 córki:
-najstarsza mieszka dalej tutaj, na jej weselu nie byłam bo byłam gówniara- zapraszam ją ze względu na to, że tu mieszka
-średnia to ta ze śląska, u której ja nie byłam na weselu bo nadal byłam za młoda i nie przewidywałam zaproszenia dla niej
-najmłodsza mieszka w Norwegii, zapraszam ją, bo w zeszłym roku ja byłam u niej...

No i co zrobić ze średnią? :/
Stary 2012-07-20, 16:38   #2332
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
nie do końca bo w banku trzeba podać nr dowodu osobistego. Chciałam ze zmianiami w banku poczekać aż będę mieć nowy dowód, ale w między czasie dostałam nowe karty na panienskie nazwisko i musiałam pójśc do banku to wszystko odkręcać.
Dodatkowo czeka mnie jeszcze jedna wizyta w banku bo nazwisko mi zmienili w dokumetnach, ale będę musiała podejść i dać im nowy nr d.o.
yhy, to nie wiedziałam, że tak się da.... heh, niby nigdzie nie sprawdzają czy nazwisko na karcie jest to samo co na dowodzie, ale jakby akurat ktoś sprawdził, to też dupa. Skoro na karcie masz teraz nowe, a na dowodzie stare

- George Elliot
Stary 2012-07-20, 16:38   #2333
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

chcę podobny dywanik tylko fioletowo-beż albo coś w tym tonie.
Cytat:
niby tak... ale w zasadzie, tą z norwegii zapraszam tylko dlatego, że ja byłam u niej... A u tej ze śląska nie byłam, bo byłam jeszcze za młoda. A stosunki między nami wszystkimi są mniej więcej takie same. Kurcze no... A też jak dla wszystkich są drukowane zaproszenia, a tym dam ręcznie wypisane...
kochana ja bym nie prosiła, skoro nie czujesz z nimi żadnych więzi... tamta druga para to co innego skoro u nich bylas... znajdź odpowiednią chwilę kiedy będa sami i zaproście
Stary 2012-07-20, 16:38   #2334
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Zadzwoń do urzędu po 2 tygodniach, może już będzie. Nie wierze, że to tak długo trwa. Moim zdaniem urząd tak się "zabezpiecza", żeby nie przyłazić :/
mój TŻet będzie miał za miesiąc, ja tez miałam taką datę, ale mi ją skreśliła na tym odcinku B i zapisała 10 wrzesień.....wyraźnie i z rozmysłem powiedziała, że z powodu zmiany nazwiska przedłużają o 3 tygodnie, nie mam pojęcia dlaczego, myślałam, że taka procedura więc się nie kłóciłam o to....
Stary 2012-07-20, 16:42   #2335
(kicia)
Zakorzenienie

aaaaaaa nasze łoże jest gotowe: love: tylko na szafkę nocna zbraklo miejsca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07026.jpg (97,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07027.jpg (60,0 KB, 48 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:42   #2336
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
mój TŻet będzie miał za miesiąc, ja tez miałam taką datę, ale mi ją skreśliła na tym odcinku B i zapisała 10 wrzesień.....wyraźnie i z rozmysłem powiedziała, że z powodu zmiany nazwiska przedłużają o 3 tygodnie, nie mam pojęcia dlaczego, myślałam, że taka procedura więc się nie kłóciłam o to....
Ja bym się kłóciła - co to ma być dyskryminacja??? Nie ma czegoś takiego w prawie "z powodu zmiany nazwiska" :/ Miasto zameldowania też zmieniałas?

- George Elliot
Stary 2012-07-20, 16:45   #2337
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny co wy byscie zrobiły na moim miejscu w sprawie tych sąsiadek? kurcze no... żeby wam rozjaśnić napisze to tak: sąsiadka ma 3 córki:
-najstarsza mieszka dalej tutaj, na jej weselu nie byłam bo byłam gówniara- zapraszam ją ze względu na to, że tu mieszka
-średnia to ta ze śląska, u której ja nie byłam na weselu bo nadal byłam za młoda i nie przewidywałam zaproszenia dla niej
-najmłodsza mieszka w Norwegii, zapraszam ją, bo w zeszłym roku ja byłam u niej...

Ja bym chyba zaprosiła wszystkie. Z tą najstarszą też nie czujesz więzi, więc na jedno wychodzi jak z tą środkową. Gdyby mieszkała to tak samo by dostała zaproszenie.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:46   #2338
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam wałek, i to metalowy

a łóżka dalej nie będzie.... ;( zła jestem okropnie, dopiero po wyjeździe będzie dobrze, że w hotelu są wygodne łóżka i wszystko można mieć gdzieś....

ja tez zmienilam nazwisko i termin odbioru jest za miesiac, a nawet powiedziano mi ze moge dzwonic wczesniej i pytac.
Niestety u mnie pewnie potrwa to troche dluzej z innego powodu o ktorym pisalam - błąd w danych przez kilka pokoleń w nazwisku panienskim mojej mamy : zamiast "o" ma być "ó"

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Od czego zaczynałas robic fotoksiazke? od zdjęć rodziców? Jesli tak to do jednego i drugiego albumu wklejalas zdjecia swoich i Tż rodziców? Czy.. swoich rodziców do albumu dla swoich rodziców, a osobno rodziców dla Tż? Hmmm chyba zrozumiale napisane
ja wrzucalam obojga rodzicow do jednej ksiazki - w koncu chodzilo o Nas (razem) a nie o rodzicow w tej ksiedze

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:49   #2339
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaa nasze łoże jest gotowe: love: tylko na szafkę nocna zbraklo miejsca
Stary 2012-07-20, 16:51   #2340
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

No to kurczę głupio by tak było jednej nie zaprosić... o ile z każdą masz taki sam kontakt... Chyba bym zaprosiła, a odnośnie zaproszenia bym powiedziała, że przepraszasz, że to jedno jest ręcznie, ale drukowane uległo zniszczeniu podczas transportu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości