|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
. Nie wiem, czy to jeszcze im zostało z czasów średniowiecza, kiedy dla szlachty było przekazywanie nazwiska rodowego, czy co Ja mojemu mówiłam, że z dziewczynki też będzie mógł zrobić kierowcę rajdowcę, skoro już ma takiego fioła na punkcie samochodów. Poza tym wmawiałam, że trudniej zrobić dziurę w dziurze więc dziołcha będzie świadczyć o większych umiejętnościach TŻta![]() ![]() Ale myślę, że po zdjęciach z USG zakochał się na amen w maleńswie i nie ma to już większego znaczenia. I tak wiadomo, że dziewczynki to "córeczki tatusia"![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o zaparcia to faktycznie bardzo pomaga picie przegotowanej wody takiej ostudzonej- ale najwazniejsze to zeby duzo pic- tylko nie moznej kawy
i herbaty ![]() Basia-Bogusia - u mnie tez brzuszek juz widac tez rano no ale w koncu za tydzien bedzie juz 5 miesiąc a z wagą tez nie szaleje od wagi wyjsciowej 52,1 przybyło mnie do 54,3 czyli 2,20 kg ![]() ![]() nieduzutko![]() ![]() az położna wczoraj jak mnie wazyła i mierzyla to stwierdzila ze pasowałoby troszkę więcej a obwód pasa wynosi u mnie aktualnie 74 cm przy standardowych 67, czyli na razie jeszcze nie przypominam wieloryba na wypasie ![]() ![]()
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś wyczytałam ostatnio że wypicie szklanki kawy potrafi wypłukać cały magnez z organizmu, ale tylko u kobiet w ciąży tak się dzieje , nie wiem ile w tym prawdy
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, od tyg waga stoi na szczęście w miejscu 49kg. Mam nadzieję, że teraz zacznę przybierać na wadze bo już nie wymiotuję. Brzuszek mam rano niewielki, a na wieczór mi wyłazi, ale to pewnie od zaparć bardziej. Leżę dzisiaj cały dzień, brzuch mi dokucza ehh i humoru już się popsuł.
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() 163 cm ![]()
|
||
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
Hehe to i tak więcej niż ja: 156 cm.
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi zaleciła brać Magne B6 , to biorę ponoć z tych rozpuszczanych organizm bardzo mało wchłania tego , ale skoro internista Ci zalecił to jak najbardziej, też bym wolała te rozpuszczalne
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli juz to tylko rozpuszczalną z jednej łyżeczki w takim duzym kubolu i to pól na pół z mlekiem ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- hahahahaha, znlazłam na wezsietato.pl dzieci są absolutnie genialne ![]() Jak byłam mała - 5-6 lat. Pojechałam na wieś do mojego przyrodniego brata. Oglądaliśmy telewizor z bratem, a jego mama [C] poszła się kąpać... Jak to na wsi nie było łazienki, tylko taka kotarka, a za nią wielka miska na wodę do mycia... Więc ja z ciekawościa pytam: - Ciociu mogę wejść? - Nie Aniu bo się myję. - Ale tylko na chwileczkę ciociu... - No to wchodź, ale szybciutko... Odsłoniłam delikatnie zasłonkę... walę z grubej rury: - A CO WY SIĘ K*WA - W NOCNIKU MYJECIE? |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja nie wiem co powiedzieć No cóż jeszcze mniejszy krasnal bo 158 cm. ,
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 164 i za krasnala się nigdy nie uważałam Wg mnie to średni wzrost i do tego dość popularny
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
No ja byłam na wizycie. Najpierw fotelik - Pani mi mówi, że szyjka czysta, nic tam nie widzi ani infekcji, ani nadżery ani nic. Możliwe, że naczynko poszło i po prostu jeszcze taka krew ze śluzem np. dziś rano jeszcze poleciała z tego, ale, że szyjka jest ok. No to na kozetunie mnie kładzie, woła TŻ. Kobiety.... w życiu go takiego zaabsorbowanego nie widziałam
Gapił się i cieszył michę na płeć jeszcze za wcześnie, ale TŻ twierdzi, że widział siusiaka na szczęście jest wszystko w porządku, łożysko nie odkleja się ani nic, serduszko ładnie puka TŻ pół dnia przeżywał jak to dziecko tam się tak szybko przemieszcza ![]() A! i powiedziała mi, że mogę się zaszczepić na WZWb. Lekarka genialna, ale niestety odchodzi. W ogóle wyjeżdża z miasta, a szkoda, bo bym się do niej przeniosła |
|
|
|
#2534 | |
|
Rozeznanie
|
Ja tam lubię swój wzrost, a z tymi krasnalami to tylko żart
, przy mojej budowie ciała 158 jest w sam raz. Jak chcę być większa zawsze mogę założyć szpile, choć i tak najczęściej w płaskich butach chodzę tak dla wygody.---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i pewno radocha wielka z podglądania Bąbla Dawaj foty![]() Ja mam USG w środę, ciągnę ze sobą TŻ ale nie mam pojęcia jak się zachowa No ale trzeba się przekonać.A ten mój lump dla dzieci koło bloku jest fantastyczny. Dziś byłam tam pierwszy raz-bodziaki 3 zł, wieeelki wybór. Ale nie kupiłam nic
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
hope strasznie się cieszę, że wszystko ok!!!
![]() przynajmniej już taki spokój psychiczny masz nie mogę się zabrać za książkę, bo cały czas mi zeżera mój serial
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam Twixa i coś brzuch zaczyna mnie boleć
|
|
|
|
|
#2539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
A to po co, profilaktycznie? w ciąży można? robiłaś jakieś badania pod tym kątem? Mi nic ginka nie zleciła żadnych badan na wątrobę i trochę się martwię czy potem nie za późno będzie...
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a poza tym dzięki temu mogę pomykac w moich ulubionych szpilach, bo przed ciążą praktycznie nie chodziłam w innych butach, a teraz to jakas mizerna koturenka albo balerinki. A tak to sobie dogodziłam 8-10 cm szpileczką i nie byłam przy mężu podręczna tylko chociaz do brody mu sięgalam bo TŻ ma cos ponad 180, chyba 182.---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam na wzwb i mi wyszło 0,05 , a to jest niezabezpieczający poziom przeciwciał. No i chodzi o to, żeby mnie w szpitalu nie zarazili. Wtedy nawet odszkodowania nie dostanę, bo dojdą do tego, że zostałam poinformowana o konieczności szczepienia. Ale zrobię to dopiero ok 6, 7 miesiąca
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny!
![]() Ja dzisiaj jeszcze nie byłam na forum, właśnie sobie przeczytałam zaległości, to mogę coś napisać. Cieszę się, że u wszystkich wszystko dobrze, witam nowe mamusie. Kupiłam w Realu bodziaki, były po 4zł z małym haczykiem, wzięłam 2 sztuki - jedne zielone z serduchem 3-6m, drugie granatowe z czachą dla noworodka. Te mi się wydały najbardziej unisex, bo oprócz takich, były jeszcze typowo chłopięce - szare z samochodami itp lub typowo dziewczęce - słodkie kolorki w kropeczki. A co do brzucha, to ja mam już bardzo widoczny, mimo, że dopiero początek 4. miesiąca i przytyłam raptem 0,5kg. Już raczej nikt nie pomyśli, że się objadłam. Hope01, termin porodu masz na 01.01.? I wg lekarza za wcześnie jest na płeć? No chyba nie. ![]() Ps. Któraś z Was pisała, że je pasztet - tego czegoś nie można w ciąży, bo w pasztecie może być listeria. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-20 o 18:37 |
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, nie słyszałam o czymś takim
|
|
|
|
|
#2547 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie dam rady zrobić, bo za dużo gości będzie ok. 15. Spróbuję kiedyś zrobić w mniejszej ilości.Cytat:
Oczywiście przy ciąży bez kompikacji. Nie pamiętam kiedy dokładnie I - chyba ok. 11-13 tydz., II - 20 tydz. i III - 32 tydz. Jak chodzi się prywatnie to na ogół lekarz za każdym razem robi USG. Ja jutro zaczynam 12 tydz. i miałam 6 usg - za dużo, ale to przez komplikacje. Szczerze czułabym się rozczarowana jakbym poszła do lekarza, a on tylko by mnie zbadał, bo przecież dziecko może przestać rosnąć, owinąć się pępowiną itd. więc dlaczego tylko 3 usg na NFZ, a prywatnie lekarze już ,,zmieniają" zdanie![]() Cytat:
A można po dziadkach odziedziczyć? Cienka jestem w tej materii. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35416785] Kochana, jeszcze jedna rzecz: grupa krwi (i to wiadomo od niedawna stosunkowo) może się po 2rż dziecka zmienić, a kiedyś w książeczkę wpisywało się grupę krwi badaną zaraz po urodzeniu stąd są błędy i to, że rodzice mają taką wpisaną nie znaczy, że taką mają [/QUOTE]Tak, krew pobrana niemowlęciu może wskazywać grupę krwi matki, a w rzeczywistosci dziecko będzie miało inną. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-07-20 o 18:53 |
|||||
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak widac,każdy inaczej reaguje.
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pamiętajcie, że też nie ma co panikować i przesadzać z tym wszystkim... Czasem można sobie pozwolić na zupkę chińską, trochę pasztetu czy kaszankę...
Ważne, by nie non stop, no i trzeba mieć pecha, by trafić na jedzenie z listerią czy salmonellą w środku, bo mało które ją tak naprawdę ma. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

" Wiem, ze kochal bedzie tak samo ale chodzi o sam fakt radosci ze zdrowego dziecka niezalenie od plci 
Ja mojemu mówiłam, że z dziewczynki też będzie mógł zrobić kierowcę rajdowcę, skoro już ma takiego fioła na punkcie samochodów. Poza tym wmawiałam, że trudniej zrobić dziurę w dziurze
więc dziołcha będzie świadczyć o większych umiejętnościach TŻta
i herbaty
no ale w koncu za tydzien bedzie juz 5 miesiąc 
, od tyg waga stoi na szczęście w miejscu 49kg. Mam nadzieję, że teraz zacznę przybierać na wadze bo już nie wymiotuję. Brzuszek mam rano niewielki, a na wieczór mi wyłazi, ale to pewnie od zaparć bardziej. 

smutek mnie ogarnął, bo nastawiłam się, że zobaczę Kruszynkę ehh
Kurde, nie słyszałam o czymś takim