Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 16:13   #2521
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wpadlam Was nadrobic poki Gabi spi... uff ale pedzicie

witam nowe mamusie i gratuluje kolejnych siusiakow

wiecie co, mnie to niby obojetne co bedzie, byle bylo zdrowe, ale przykro mi sie ostatnio zrobilo bo Tz wyraznie daje mi do zrozumienia, ze marzy o synku. Wiem, ze pomarzyc zawsze mozna ale momentami mam takie mysli: "a co jesli bedzie jednak druga dziewczynka? nie bedzie sie tak bardzo cieszyl? " Wiem, ze kochal bedzie tak samo ale chodzi o sam fakt radosci ze zdrowego dziecka niezalenie od plci
Te męskie osobniki mają coś dziwnego w tych swoich półkulach mózgowych z tym, że porządny mężczyzna musi spłodzić syna. Nie wiem, czy to jeszcze im zostało z czasów średniowiecza, kiedy dla szlachty było przekazywanie nazwiska rodowego, czy co Ja mojemu mówiłam, że z dziewczynki też będzie mógł zrobić kierowcę rajdowcę, skoro już ma takiego fioła na punkcie samochodów. Poza tym wmawiałam, że trudniej zrobić dziurę w dziurze więc dziołcha będzie świadczyć o większych umiejętnościach TŻta Ale myślę, że po zdjęciach z USG zakochał się na amen w maleńswie i nie ma to już większego znaczenia. I tak wiadomo, że dziewczynki to "córeczki tatusia"
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:16   #2522
sylwietta1988
Zakorzenienie

jesli chodzi o zaparcia to faktycznie bardzo pomaga picie przegotowanej wody takiej ostudzonej- ale najwazniejsze to zeby duzo pic- tylko nie moznej kawy i herbaty

Basia-Bogusia - u mnie tez brzuszek juz widac tez rano do tej pory to tylko wieczorem pilka wyskakiwala a teraz juz całodobowo widac wybrzuszenie no ale w koncu za tydzien bedzie juz 5 miesiąc a z wagą tez nie szaleje od wagi wyjsciowej 52,1 przybyło mnie do 54,3 czyli 2,20 kg nieduzutko az położna wczoraj jak mnie wazyła i mierzyla to stwierdzila ze pasowałoby troszkę więcej a obwód pasa wynosi u mnie aktualnie 74 cm przy standardowych 67, czyli na razie jeszcze nie przypominam wieloryba na wypasie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:23   #2523
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o wypłukiwanie magnezu przez kawę- to owszem,ale jak się pije powyżej 2 dziennie, mocnych, z ekspresu, ponoć rozpuszczalna to inna bajka

no a że ciężarne generalnie narzekają na brak magenzu to swoją drogą

gdzieś wyczytałam ostatnio że wypicie szklanki kawy potrafi wypłukać cały magnez z organizmu, ale tylko u kobiet w ciąży tak się dzieje , nie wiem ile w tym prawdy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:28   #2524
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Basia-Bogusia - u mnie tez brzuszek juz widac tez rano do tej pory to tylko wieczorem pilka wyskakiwala a teraz juz całodobowo widac wybrzuszenie no ale w koncu za tydzien bedzie juz 5 miesiąc a z wagą tez nie szaleje od wagi wyjsciowej 52,1 przybyło mnie do 54,3 czyli 2,20 kg nieduzutko az położna wczoraj jak mnie wazyła i mierzyla to stwierdzila ze pasowałoby troszkę więcej a obwód pasa wynosi u mnie aktualnie 74 cm przy standardowych 67, czyli na razie jeszcze nie przypominam wieloryba na wypasie
Ojjj to szcuplutka jesteś. Ja w czasie ciąży nic nie przytyłam, ale za to 2 miesiące przed ciążą rzuciłam palenie i 5 kg przyszło.... i wskazuje waga 63 kg...Wolałabym, żeby to były kg ciążowe, a nie takie puste i niepotrzebne. no ale mam karę, po co w ogóle paliłam
Stary 2012-07-20, 16:29   #2525
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Ile masz wzrostu? Ja od początku ciąży schudłam 4 kg , od tyg waga stoi na szczęście w miejscu 49kg. Mam nadzieję, że teraz zacznę przybierać na wadze bo już nie wymiotuję. Brzuszek mam rano niewielki, a na wieczór mi wyłazi, ale to pewnie od zaparć bardziej.

Leżę dzisiaj cały dzień, brzuch mi dokucza ehh i humoru już się popsuł.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:32   #2526
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
gdzieś wyczytałam ostatnio że wypicie szklanki kawy potrafi wypłukać cały magnez z organizmu, ale tylko u kobiet w ciąży tak się dzieje , nie wiem ile w tym prawdy
mnie internista zalecił picie codziennie szkalnki wody z musującym magnezem kupiłam sobie plusszz multiwitamina+magnez- w smaku bardzo dobre co rzadko sie zdarza magnezowi

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ile masz wzrostu? Ja od początku ciąży schudłam 4 kg , od tyg waga stoi na szczęście w miejscu 49kg. Mam nadzieję, że teraz zacznę przybierać na wadze bo już nie wymiotuję. Brzuszek mam rano niewielki, a na wieczór mi wyłazi, ale to pewnie od zaparć bardziej.

Leżę dzisiaj cały dzień, brzuch mi dokucza ehh i humoru już się popsuł.
wzrostu mam jak krasnal w kapeluszu 163 cm
Stary 2012-07-20, 16:44   #2527
mitabe
Rozeznanie

Hehe to i tak więcej niż ja: 156 cm.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 16:51   #2528
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
mnie internista zalecił picie codziennie szkalnki wody z musującym magnezem kupiłam sobie plusszz multiwitamina+magnez- w smaku bardzo dobre co rzadko sie zdarza magnezowi

a mi zaleciła brać Magne B6 , to biorę ponoć z tych rozpuszczanych organizm bardzo mało wchłania tego , ale skoro internista Ci zalecił to jak najbardziej, też bym wolała te rozpuszczalne
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:11   #2529
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
a mi zaleciła brać Magne B6 , to biorę ponoć z tych rozpuszczanych organizm bardzo mało wchłania tego , ale skoro internista Ci zalecił to jak najbardziej, też bym wolała te rozpuszczalne
z tym, ze ja prawie w ogole kawy nie pije
jesli juz to tylko rozpuszczalną z jednej łyżeczki w takim duzym kubolu i to pól na pół z mlekiem czyli bardziej mleko o smaku kawy a i to tylko wtedy kiedy cisnienie mi leci na łeba na szyje bo wtedy boli mnie głowa

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

hahahahaha, znlazłam na wezsietato.pl
dzieci są absolutnie genialne

Jak byłam mała - 5-6 lat. Pojechałam na wieś do mojego przyrodniego brata. Oglądaliśmy telewizor z bratem, a jego mama [C] poszła się kąpać...
Jak to na wsi nie było łazienki, tylko taka kotarka, a za nią wielka miska na wodę do mycia... Więc ja z ciekawościa pytam:
- Ciociu mogę wejść?
- Nie Aniu bo się myję.
- Ale tylko na chwileczkę ciociu...
- No to wchodź, ale szybciutko...
Odsłoniłam delikatnie zasłonkę... walę z grubej rury:
- A CO WY SIĘ K*WA - W NOCNIKU MYJECIE?
Stary 2012-07-20, 17:12   #2530
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Hmm.. No to skoro Ty już jesteś krasnalem i do tego jeszcze w kapeluszu to ja nie wiem co powiedzieć No cóż jeszcze mniejszy krasnal bo 158 cm.,
Stary 2012-07-20, 17:23   #2531
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Hmm.. No to skoro Ty już jesteś krasnalem i do tego jeszcze w kapeluszu to ja nie wiem co powiedzieć No cóż jeszcze mniejszy krasnal bo 158 cm.,

To dokładnie tyle co ja
Stary 2012-07-20, 17:28   #2532
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
To dokładnie tyle co ja
Jak to się mówi: małe jest piękne

Ja mam 164 i za krasnala się nigdy nie uważałam Wg mnie to średni wzrost i do tego dość popularny

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:32   #2533
hope01
Zakorzenienie

No ja byłam na wizycie. Najpierw fotelik - Pani mi mówi, że szyjka czysta, nic tam nie widzi ani infekcji, ani nadżery ani nic. Możliwe, że naczynko poszło i po prostu jeszcze taka krew ze śluzem np. dziś rano jeszcze poleciała z tego, ale, że szyjka jest ok. No to na kozetunie mnie kładzie, woła TŻ. Kobiety.... w życiu go takiego zaabsorbowanego nie widziałam Gapił się i cieszył michę a dzidziol widocznie wiedział, że tata patrzy, to mu pokazał, co potrafi fikał na wszystkie strony na płeć jeszcze za wcześnie, ale TŻ twierdzi, że widział siusiaka na szczęście jest wszystko w porządku, łożysko nie odkleja się ani nic, serduszko ładnie puka TŻ pół dnia przeżywał jak to dziecko tam się tak szybko przemieszcza

A! i powiedziała mi, że mogę się zaszczepić na WZWb.
Lekarka genialna, ale niestety odchodzi. W ogóle wyjeżdża z miasta, a szkoda, bo bym się do niej przeniosła

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:38   #2534
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Ja tam lubię swój wzrost, a z tymi krasnalami to tylko żart, przy mojej budowie ciała 158 jest w sam raz. Jak chcę być większa zawsze mogę założyć szpile, choć i tak najczęściej w płaskich butach chodzę tak dla wygody.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
No ja byłam na wizycie. Najpierw fotelik - Pani mi mówi, że szyjka czysta, nic tam nie widzi ani infekcji, ani nadżery ani nic. Możliwe, że naczynko poszło i po prostu jeszcze taka krew ze śluzem np. dziś rano jeszcze poleciała z tego, ale, że szyjka jest ok. No to na kozetunie mnie kładzie, woła TŻ. Kobiety.... w życiu go takiego zaabsorbowanego nie widziałam Gapił się i cieszył michę a dzidziol widocznie wiedział, że tata patrzy, to mu pokazał, co potrafi fikał na wszystkie strony na płeć jeszcze za wcześnie, ale TŻ twierdzi, że widział siusiaka na szczęście jest wszystko w porządku, łożysko nie odkleja się ani nic, serduszko ładnie puka TŻ pół dnia przeżywał jak to dziecko tam się tak szybko przemieszcza

Lekarka genialna, ale niestety odchodzi. W ogóle wyjeżdża z miasta, a szkoda, bo bym się do niej przeniosła
Fajnie, że wszystko dobrze, zawsze to człowiek taki uspokojony wychodzi z gabinetu jak wie, że jest ok.
Stary 2012-07-20, 17:40   #2535
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie, że wszystko dobrze, zawsze to człowiek taki uspokojony wychodzi z gabinetu jak wie, że jest ok.
Pewnie, w końcu teraz nasze życie kręci się wokół maluszków w naszych brzuchach

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-20, 17:51   #2536
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Super, że się upewniłaś, że wszystko jest w porządku No i pewno radocha wielka z podglądania Bąbla Dawaj foty
Ja mam USG w środę, ciągnę ze sobą TŻ ale nie mam pojęcia jak się zachowa Z niego taki dumny samiec jakoś go nie widzę jak gada o dziecku na ekranie No ale trzeba się przekonać.
A ten mój lump dla dzieci koło bloku jest fantastyczny. Dziś byłam tam pierwszy raz-bodziaki 3 zł, wieeelki wybór. Ale nie kupiłam nic Easy, easy jeszcze trochę...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:55   #2537
LadyWhisper
Zakorzenienie

hope strasznie się cieszę, że wszystko ok!!!
przynajmniej już taki spokój psychiczny masz

nie mogę się zabrać za książkę, bo cały czas mi zeżera mój serial a zaraz kończą mi się odcinki buuuuu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:59   #2538
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja mam USG w środę, ciągnę ze sobą TŻ ale nie mam pojęcia jak się zachowa Z niego taki dumny samiec jakoś go nie widzę jak gada o dziecku na ekranie No ale trzeba się przekonać.
A ten mój lump dla dzieci koło bloku jest fantastyczny. Dziś byłam tam pierwszy raz-bodziaki 3 zł, wieeelki wybór. Ale nie kupiłam nic Easy, easy jeszcze trochę...
Mój jest podobny. Na zewnątrz nie jest zbyt wylewny i też go nie widzę, żeby się zachwycał maluszkiem na ekranie. W ogóle w okazywaniu uczuć jest bardzo skryty... Ale następnym razem, czyli pewnie będzie to usg połówkowe, wybierze się ze mną.

Zjadłam Twixa i coś brzuch zaczyna mnie boleć

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-20, 18:04   #2539
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
O, a ja się zastanawiałam dlaczego tak mam, że rano jestem płaska, a na wieczór wychodzi mi piłeczka Nie wiem, wyobrażałam sobie, że jak już rośnie brzuszek ciążowy to jest cały czas, a nie że rano nic, a potem wywala mnie, mama mówiła, że po prostu jem pewnie dużo i tyje od tego, ale to nie prawda, bo odrzuca mnie od większości pokarmów, poza tym waga stoi w miejscu a brzuch codziennie po południu wywalony Tak się cieszę tą ciążą, chciałabym już cały czas chodzić z tą piłeczką widoczną
Pod koniec ciąży już Ci się odechce, piłeczka się zrobi z lekka nie wygodna hehehehe

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam od doktorka. Mam infekcję ... więc celibat i leki
Mam do Was pytanie, ile razy miałyście USG i w których tygodniach? Bo ja dopiero jedno w 6 tyg. Jestem teraz w 9 i doktorek powiedział, że to tak nie działa, że to za wcześnie i USG nie będzie smutek mnie ogarnął, bo nastawiłam się, że zobaczę Kruszynkę ehh
Wróciłam do biura i obmyślam co zrobię na wieczór i mam! - sałatkę tortelini
W poprzedniej ciąży to nie pamiętam ile razy miałam usg...ale chyba raczej co wizytę, a w tej to już miałam 3 razy.. od czasu, gdy był to hmm 5/6 tydz.
Stary 2012-07-20, 18:10   #2540
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
A to po co, profilaktycznie? w ciąży można? robiłaś jakieś badania pod tym kątem? Mi nic ginka nie zleciła żadnych badan na wątrobę i trochę się martwię czy potem nie za późno będzie...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:13   #2541
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wolę standardowy magnez bezsmakowy i bez dodatków - w sreberku z Plivy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:13   #2542
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Te męskie osobniki mają coś dziwnego w tych swoich półkulach mózgowych z tym, że porządny mężczyzna musi spłodzić syna. Nie wiem, czy to jeszcze im zostało z czasów średniowiecza, kiedy dla szlachty było przekazywanie nazwiska rodowego, czy co Ja mojemu mówiłam, że z dziewczynki też będzie mógł zrobić kierowcę rajdowcę, skoro już ma takiego fioła na punkcie samochodów. Poza tym wmawiałam, że trudniej zrobić dziurę w dziurze więc dziołcha będzie świadczyć o większych umiejętnościach TŻta Ale myślę, że po zdjęciach z USG zakochał się na amen w maleńswie i nie ma to już większego znaczenia. I tak wiadomo, że dziewczynki to "córeczki tatusia"
Mój się cieszy, że syn będzie kontynuował nasze nazwisko i że będzie mógł pograć z nim w piłkę i zapisać do klubu piłki nożnej
Stary 2012-07-20, 18:26   #2543
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam lubię swój wzrost, a z tymi krasnalami to tylko żart, przy mojej budowie ciała 158 jest w sam raz. Jak chcę być większa zawsze mogę założyć szpile, choć i tak najczęściej w płaskich butach chodzę tak dla wygody.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

własnie, wlasnie- małe jest piękne i tej wersji się trzymajmy
a poza tym dzięki temu mogę pomykac w moich ulubionych szpilach, bo przed ciążą praktycznie nie chodziłam w innych butach, a teraz to jakas mizerna koturenka albo balerinki. A tak to sobie dogodziłam 8-10 cm szpileczką i nie byłam przy mężu podręczna tylko chociaz do brody mu sięgalam bo TŻ ma cos ponad 180, chyba 182.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Mój TŻ twierdzi, że bedzie dziewczynka, poza tym mowi ze moglaby byc mała księżniczka bo tak celował. Na szczęście nie ma parcia na syna..... Co by nie było pokocha jak swoje
Stary 2012-07-20, 18:27   #2544
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
A to po co, profilaktycznie? w ciąży można? robiłaś jakieś badania pod tym kątem? Mi nic ginka nie zleciła żadnych badan na wątrobę i trochę się martwię czy potem nie za późno będzie...
robiłam na wzwb i mi wyszło 0,05 , a to jest niezabezpieczający poziom przeciwciał. No i chodzi o to, żeby mnie w szpitalu nie zarazili. Wtedy nawet odszkodowania nie dostanę, bo dojdą do tego, że zostałam poinformowana o konieczności szczepienia. Ale zrobię to dopiero ok 6, 7 miesiąca

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:33   #2545
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny!
Ja dzisiaj jeszcze nie byłam na forum, właśnie sobie przeczytałam zaległości, to mogę coś napisać.
Cieszę się, że u wszystkich wszystko dobrze, witam nowe mamusie. Kupiłam w Realu bodziaki, były po 4zł z małym haczykiem, wzięłam 2 sztuki - jedne zielone z serduchem 3-6m, drugie granatowe z czachą dla noworodka. Te mi się wydały najbardziej unisex, bo oprócz takich, były jeszcze typowo chłopięce - szare z samochodami itp lub typowo dziewczęce - słodkie kolorki w kropeczki.
A co do brzucha, to ja mam już bardzo widoczny, mimo, że dopiero początek 4. miesiąca i przytyłam raptem 0,5kg. Już raczej nikt nie pomyśli, że się objadłam.

Hope01
, termin porodu masz na 01.01.? I wg lekarza za wcześnie jest na płeć? No chyba nie.

Ps. Któraś z Was pisała, że je pasztet - tego czegoś nie można w ciąży, bo w pasztecie może być listeria.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-20 o 18:37
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:42   #2546
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ps. Któraś z Was pisała, że je pasztet - tego czegoś nie można w ciąży, bo w pasztecie może być listeria.
Ja dziś jadłam na śniadanie kanapki z pasztetem Kurde, nie słyszałam o czymś takim

Dominika

Alicja
Stary 2012-07-20, 18:52   #2547
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Ja też czasami urządzam grilla więc mogę zaproponować sałatkę...
Dzięki za przepisy

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które znacie już płeć piszcie do MadamAguli żeby uzupeniła na 1 stronce
Coś zniknęła. Proponuję żeby kolejny wątek założyła dziewczyna, która często siedzi na kompie i będzie miała czas uzupełniać dane. Mamusie lipcowo- sierpniowe mają fajną I stronkę w XV części wątku, wszystko dokładnie opisane.

Cytat:
ja robię z grillowanych warzyw- tylko trochę pracochłonna ale efekt jest powalający- ciepło-zimna
Na pewno smaczna, jak się czyta to już ślinka leci. Tylko właśnie - czasochłonna Nie dam rady zrobić, bo za dużo gości będzie ok. 15. Spróbuję kiedyś zrobić w mniejszej ilości.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam od doktorka. Mam infekcję ... więc celibat i leki
Mam do Was pytanie, ile razy miałyście USG i w których tygodniach? Bo ja dopiero jedno w 6 tyg. Jestem teraz w 9 i doktorek powiedział, że to tak nie działa, że to za wcześnie i USG nie będzie smutek mnie ogarnął, bo nastawiłam się, że zobaczę Kruszynkę ehh
Wróciłam do biura i obmyślam co zrobię na wieczór i mam! - sałatkę tortelini
Jeśli chodzisz na NFZ to jak mi zaśpiewał osattnio lekarz ,,wg PTG zaleca się wykonanie 3 usg" Oczywiście przy ciąży bez kompikacji. Nie pamiętam kiedy dokładnie I - chyba ok. 11-13 tydz., II - 20 tydz. i III - 32 tydz.
Jak chodzi się prywatnie to na ogół lekarz za każdym razem robi USG.
Ja jutro zaczynam 12 tydz. i miałam 6 usg - za dużo, ale to przez komplikacje. Szczerze czułabym się rozczarowana jakbym poszła do lekarza, a on tylko by mnie zbadał, bo przecież dziecko może przestać rosnąć, owinąć się pępowiną itd. więc dlaczego tylko 3 usg na NFZ, a prywatnie lekarze już ,,zmieniają" zdanie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Z wyglądu fajne, tylko za tą cenę to nie wiadomo jaki materiał i co zrobi się z nimi po praniu.

Cytat:
Napisane przez slonce00 Pokaż wiadomość
Tak, jeśli chodzi o rodziców to mają grupę krwi udokumentowaną.
A można po dziadkach odziedziczyć? Cienka jestem w tej materii.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35416785] Kochana, jeszcze jedna rzecz: grupa krwi (i to wiadomo od niedawna stosunkowo) może się po 2rż dziecka zmienić, a kiedyś w książeczkę wpisywało się grupę krwi badaną zaraz po urodzeniu stąd są błędy i to, że rodzice mają taką wpisaną nie znaczy, że taką mają [/QUOTE]
Tak, krew pobrana niemowlęciu może wskazywać grupę krwi matki, a w rzeczywistosci dziecko będzie miało inną.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-07-20 o 18:53
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:53   #2548
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mi ostatnio gin powiedział,że skurcze wynikają nie tylko z braku magnezu ale także z powodu braku potasu- mnie nękają skurcze nocne łydek- lekarz przepisał mi ASPARAGIN za kilka zł, do tej pory wydawałam majątek na magnez, jak się okazuje niepotrzebnie

a jeśli chodzi o wypłukiwanie magnezu przez kawę- to owszem,ale jak się pije powyżej 2 dziennie, mocnych, z ekspresu, ponoć rozpuszczalna to inna bajka

no a że ciężarne generalnie narzekają na brak magenzu to swoją drogą
Ja brałam te tabletki na moją wadę serca i okropnie je znosiłam,bylo mi po nich niedobrze,bylam senna jak cholera i wcale mi po nich lepiej nie bylo. Bylam wręcz otępiała po nich. Dobrze ze tobie pomagają
Jak widac,każdy inaczej reaguje.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:57   #2549
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja dziś jadłam na śniadanie kanapki z pasztetem Kurde, nie słyszałam o czymś takim
Ja też jem ze smakiem. Kurcze, co chwilę okazuje się, ze czegoś nie powinnyśmy jeść, ale o tym też nie słyszałam

Hope - cieszę się, że z maluchem ok
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:03   #2550
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ale pamiętajcie, że też nie ma co panikować i przesadzać z tym wszystkim... Czasem można sobie pozwolić na zupkę chińską, trochę pasztetu czy kaszankę... Ważne, by nie non stop, no i trzeba mieć pecha, by trafić na jedzenie z listerią czy salmonellą w środku, bo mało które ją tak naprawdę ma.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości