Stosuję antykoncepcję i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy :) CZĘŚĆ III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 18:46   #3751
lina1497
Rozeznanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez OoDestinyoO Pokaż wiadomość
Nie wmawiaj sobie schiz!nic nie pękło/zsuneło się więc jest ok.Jestem niemal pewna że te farfocle w gumie to płyn preejakulacyjny.nie masz czego się bać plemniki to nie terminatory gumy nie przegryzą
oprócz tych farfocli była też jakaś maź ale to chyba wlasnie ten nawilżacz bo te durexy go zawierają... dziękuje wam za wszelka pomoc i pozostało mi tylko czekać na okres
lina1497 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:17   #3752
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III

Cytat:
Napisane przez Vanique Pokaż wiadomość
A mój drugi xD M właśnie tez idealnie w tedy wypada krwawienie ;/ i postanowiłam połączyć opakowania jeszcze tego nie robiłam a warto sprawdzić jak na to reaguje mój organizm xD jak wrócimy do domu w niedziele to planujemy w wtorek od razu jechać pod namiot więc nic mi nie da dobranie kilku ;/
Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
No właśnie też się zastanawiałam nad tą opcją, ale w sumie już sama nie wiem co jest ''lepsze''. Na innym forum z odpowiedziami lekarza czytałam, że lepiej połączyć opakowania, niż przerywać branie tabletek wczesniej.
Ale wiadomo, że Tobie bardziej pasuje taka opcja, skoro masz zaraz kolejny wyjazd zaplanowany
Taki mały off, ale ja jadę pierwszy raz.

Dziewczyny, powiedzcie mi. Jak wygląda sprawa tych płatnych pryszniców?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:45   #3753
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Czy często któreś z Was tak robią, mniej tabletek (np. te 16) i 7 dniowa przerwa? Wszystko jest ok? Pytam, bo w ulotce Novynette jako tako nie ma takiej opcji opisanej.
ja jednak jestem zowlenniczką łączenia opakowań - wolę tę opcję. zawsze to 6 tyg bez krwawienia
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:45   #3754
wrozkaaanka
Raczkowanie

ja też musze połączyć 2 opakowania syndi bo za pozno dowiedzialam sie o urlopie no coz 6 tyg bez... ;D
wrozkaaanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:54   #3755
Vanique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Taki mały off, ale ja jadę pierwszy raz.

Dziewczyny, powiedzcie mi. Jak wygląda sprawa tych płatnych pryszniców?

Masz dwie opcje abo na polu albo na mosirze w mieście to jest kwestia ok 5 zł z tym że jak wszędzie tam są ogromne kolejki. Nam sie udało raz dorwać do pryszniców na polu prawie bez kolejki a następnego dnia czekanie liczyło się już w godzinach ;/ koleżanka uświadomiła Nas później że można za jednym razem kupić więcej biletów bo kolejka dla osób z biletami jest krótsza
A co do mosiru to myśmy szli dość wcześnie ok 8-9 aby uniknąć wielkich kolejek.

W tym roku ja już tam będę w wtorek i planuje nakupić biletów na prysznice na polu ;D bo jak się wróciło z miasta to sie było tak samo spoconym ;/ Aaaa, jak byś chciała coś ciepłego to pomijając jedzenie na samym polu woodstockowym (które jest dobre i tanie) to jest bardzo dobry kebab idąc z miasta na pole po prawej stronie z takim mostkiem w takim barze tam są ławki kawałek zieleni aby usiąść i zawsze sporo ludzi xD z tym że jest to spory kawałek od pola
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:11   #3756
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Ja też prawdopodobnie już we wtorek tam będę. Powiedz mi jeszcze, bo rozumiem, że te prysznice to nie trwają tyle ile ja bym chciała tylko mam ograniczony czas prawda?

A mogę wejść z TŻ żeby taniej wyszło?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:21   #3757
Vanique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Ja też prawdopodobnie już we wtorek tam będę. Powiedz mi jeszcze, bo rozumiem, że te prysznice to nie trwają tyle ile ja bym chciała tylko mam ograniczony czas prawda?

A mogę wejść z TŻ żeby taniej wyszło?
Mnie nikt nie wyganiał spod prysznica Chyba nie ale warto się zapytać xD mam nadzieje że pogoda dopisze Sabaton <3
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:29   #3758
maya89
Raczkowanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Hey dziewczyny! Widzę, że nie mamy tak dużo schizów w tym miesiącu (Wontrubka znowu szalałaś bez gumy!haha!)
U mnie 27dc i nic nie czuję żeby wujaszek się zbliżał ale w sumie w tym miesiącu byliśmy grzeczni, bo się trochę kłóciliśmy ale od połowy cyklu trochę szaleliśmy ale gumy całe, czekam spokojnie

Byłam wczoraj u gina i po badaniach i hormonów i usg stwierdził ostatecznie, że mam PCO (zespół policystycznych jajników).. Niby powiedział, że mam się nie martwić, bo przecież nie planuje teraz dziecka i wcale nie muszę mieć później problemów z zajściem, ale trochę przykro mi się zrobiło zwłaszcza, że miałam już problem zakrzepowy i powiedział, że tabletek mi napewno nie przepisze (bo PCO i owulacje reguluje się tabsami). I po prostu trzeba to narazie ''zostawić''. A ja nie lubię nic tak sobie zostawiać:/
Cóż. Ale mogę teraz bardziej wyluzować bo i tak możliwe że nie zawsze mam owulację (nie wiem czy to powód do cieszenia sie;p).
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:59   #3759
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maya89 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny! Widzę, że nie mamy tak dużo schizów w tym miesiącu (Wontrubka znowu szalałaś bez gumy!haha!)
U mnie 27dc i nic nie czuję żeby wujaszek się zbliżał ale w sumie w tym miesiącu byliśmy grzeczni, bo się trochę kłóciliśmy ale od połowy cyklu trochę szaleliśmy ale gumy całe, czekam spokojnie

Byłam wczoraj u gina i po badaniach i hormonów i usg stwierdził ostatecznie, że mam PCO (zespół policystycznych jajników).. Niby powiedział, że mam się nie martwić, bo przecież nie planuje teraz dziecka i wcale nie muszę mieć później problemów z zajściem, ale trochę przykro mi się zrobiło zwłaszcza, że miałam już problem zakrzepowy i powiedział, że tabletek mi napewno nie przepisze (bo PCO i owulacje reguluje się tabsami). I po prostu trzeba to narazie ''zostawić''. A ja nie lubię nic tak sobie zostawiać:/
Cóż. Ale mogę teraz bardziej wyluzować bo i tak możliwe że nie zawsze mam owulację (nie wiem czy to powód do cieszenia sie;p).
Nie martw się wiele kobiet ma PCO.Tyle że nie można tak tego zostawiać bo czasami później możesz mieć problemy z zajściem w ciążę ale znowusz leczyć Cię nie mogą skoro miałaś problemy z krążeniem.bo z tego co wiem to tylko i wyłącznie PCO leczy się hormonami.będzie dobrze
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:11   #3760
maya89
Raczkowanie

Właśnie dlatego się martwię, bo na wątkach o PCO piszą, że nie można tego zostawiać i należy leczyć, a ja nie mogę tego właśnie leczyć hormonami Ehhh.. Lekarz powiedział, że mam podwyższony testosteron a takie kobiety częściej uprawiają seks i niekoniecznie mogę mieć problemy z zajściem. Tylko ja po prostu nie lubię zostawiać czegoś, na co można zadziałać jakoś.. Sama nie wiem co mam myśleć!
Muszę wyluzować, przecież mam wakacje, tylko pogoda nie zachęca do jakiejś aktywności
maya89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 00:47   #3761
Lia89
Zakorzenienie

Ja od 2 tygodni mam dziwnie podwyższone libido i aż się boję o co chodzi. Robiłam badanie PRL wczoraj i jestem bardzo ciekawa co mi wyszło...

Tak w ogóle to drugi raz zdarza mi się, aby po krwawieniu i po stosunku pojawiło się plamienie. Mam nadzieję, że jutro te "resztki" znikną.

Dlatego się panicznie boję prezerwatyw i nie chcę dopuścić do porzucenia tabletek!

http://www.youtube.com/watch?v=6Gxlve579Vs

Edytowane przez Frutti
Czas edycji: 2012-07-20 o 15:45
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:26   #3762
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maya89 Pokaż wiadomość

ale wujo przyszedł skoro gin Ci powiedział, że narazie zostawić, to zostawić. Nie martw się kochana

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:32   #3763
Niewymierna
Rozeznanie

Ewentualnie wybierz się do innego lekarza, aby usłyszeć inną opinię.
U mnie nie ma schiz, bo ten miesiąc będzie bardzo spokojny, a dzisiaj w nocy wyruszam na mazury, więc nie będzie mnie przez dłuższy czas
Niewymierna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 13:23   #3764
paulinka_47
Rozeznanie

Wontrubka, drugi już raz czekam w kolejce po wujka od Ciebie jeszcze max. 4 dni, więc myślę, że tyle to Ci wystarczy, co? I nie trzymaj go dłużej, bo się pogniewam

A tak swoją drogą dziś TZ na weekend przyjeżdza, a że jak wspomniałam 4 dni do okresu albo i mniej to koko koko seksik spoko
paulinka_47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:09   #3765
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lia89 Pokaż wiadomość
Dlatego się panicznie boję prezerwatyw i nie chcę dopuścić do porzucenia tabletek!

uwielbiam to btw. nie wiedziałam, że te tanie gumiaki takie dobre są
Stary 2012-07-20, 15:15   #3766
Lia89
Zakorzenienie

Heloł, wbijam się na chwilkę, bo trafiłam na filmik wprost pasujący do tego wątku. Mnie tylko utwierdził w przekonaniu, że tak czy siak po gumki nie sięgnę dobrowolnie, ale niektóre z Was mogą zostać skutecznie wyleczone ze schizów.

Stary 2012-07-20, 15:16   #3767
Lia89
Zakorzenienie

No właśnie, nie? Dlatego wkleiłam to też w wątku gumkowym, co by niektóre zobaczyły, że co tanie, to i nie zawsze gówno.
Stary 2012-07-20, 15:21   #3768
WickedVirgo
Raczkowanie

Muahahahah Lia post pod postem!
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 15:46   #3769
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WickedVirgo Pokaż wiadomość
połączyłam, jeśli nie masz nic Lio przeciwko
Stary 2012-07-20, 16:41   #3770
czarodziejka18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
podtrzymuję odpowiedź Arya90 Sperma. Ew. Płyn preejakulacyjny. W każdym razie bardzo normalne zjawisko

czarodziejka18, ja również podobnie jak Destiny już rok na gumach, też przeszłam z tabletek i nic się nie działo niepokojącego (odpukać) A co do tych przerw co rok, to wcale nie takie głupie i tak naprawdę od ginekologa zależy... Ja tez miałam przymusową przerwę ze względu na kiepskie wyniki. Też mi lekarz kazał przerwać na 3 miesiące (tylko że ta przerwa przeciągnęła mi się do roku, naprawdę świetnie się czuję bez tabsów! ). Gumy są OK!
Z tymi przerwami to ja już sama nie wiem. Ile lekarzy tyle opinii. Zadawałam juz pytania odnośnie tego (tzn czy dobrze jest zrobić trzymiesięczną przerwę) na tym forum i pojawiły się odpowiedzi że to najgłupsze co może być.Ech,chyba pozostanie to wielką zagadką świata.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez hellogoodbye Pokaż wiadomość
A tak apropo tych pleasuremax czarodziejka18 zadowolona z nich byłaś, czy nie warto kupować?
Sorki że tak późno odpowiadam. Szczerze to wg mnie nie ma żadnej różnicy pomiędzy pleasuremax,a np klasyczną z durexa,ale wiadomo,każda moze odczuwać inaczej.Nie mogę powiedzieć że narzekałam

Blanka mój Aniołek
czarodziejka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:02   #3771
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł, wbijam się na chwilkę, bo trafiłam na filmik wprost pasujący do tego wątku. Mnie tylko utwierdził w przekonaniu, że tak czy siak po gumki nie sięgnę dobrowolnie, ale niektóre z Was mogą zostać skutecznie wyleczone ze schizów.

Lia dziękować za link obejrzałam i nie wiem co powiedzieć chyba tylko " lepsza taka co pęka niż żadna "
Stary 2012-07-20, 17:42   #3772
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie edytowałam, bo nie wiem czy mogłam po takim czasie? Zwykle automatycznie dodaje odpowiedź do wcześniejszego postu.
Stary 2012-07-20, 17:43   #3773
Lia89
Zakorzenienie

Mokra i dzika wygrywa w rankingach. Może się kiedyś skuszę.
Stary 2012-07-20, 18:01   #3774
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Cytat:
Mokra i dzika wygrywa w rankingach. Może się kiedyś skuszę.
Mhmmm mokra i dzika rlz brzmi zachęcająco
Stary 2012-07-20, 19:21   #3775
WickedVirgo
Raczkowanie

Dziewczyny jak sądzicie, wypada iść w czarnej sukience na wesele?. Ostatni raz na weselu byłam hm... może w podstawówce . Więc nie bardzo wiem, a coraz więcej osób mi mówi, że nie bardzo... a jeśli np dobrałabym kolorowiaśne dodatki to nie mogło by być ok?.
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:25   #3776
Annabella_
Raczkowanie

Nie jestem może jakąś bywalczynią wesel :-P , byłam w tym roku, dwa lata temu i chyba z 6 lat temu, ale z tego co pamiętam żadna kobitka nie była ubrana w czarną sukienkę, szara, czy granatowa, ale czarnej nie kojarzę.
Może po prostu na takie wesela trafiłam
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:26   #3777
propolka
Raczkowanie

Ja byłam w czarnej sukience na weselu. Nikt na mnie krzywo nie patrzył, a nawet mówili, że ładnie wyglądam. :P Jeżeli dobierzesz do niej fajne dodatki to nie będzie nic złego.
propolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:40   #3778
Annabella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez propolka Pokaż wiadomość
Ja byłam w czarnej sukience na weselu. Nikt na mnie krzywo nie patrzył, a nawet mówili, że ładnie wyglądam. :P Jeżeli dobierzesz do niej fajne dodatki to nie będzie nic złego.
Dokładnie, najważniejsze jest to, żebyś czuła się sobą w tej sukience, nieważne jakiego koloru.
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:06   #3779
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
Dokładnie, najważniejsze jest to, żebyś czuła się sobą w tej sukience, nieważne jakiego koloru.
Akurat na przyjęciu weselnym wazne
Kolor biały jest zarezerwowany dla panny młodej!

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 20:18   #3780
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Dziewczyny jak sądzicie, wypada iść w czarnej sukience na wesele?. Ostatni raz na weselu byłam hm... może w podstawówce . Więc nie bardzo wiem, a coraz więcej osób mi mówi, że nie bardzo... a jeśli np dobrałabym kolorowiaśne dodatki to nie mogło by być ok?.
zazwyczaj ludzie wybierają jasne kolory, pastele itd... ale nie ejst powiediane że czarna jest zakazana jeśli dobierzesz kolorowe dodatki- buty, torebka, biżuteria- jak najbardziej możesz tak iść najważniejsze to żebyś czuła się komfortowo i dobrze, a reszta jest kwestią dodatków
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości