|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Nita śliczna i jaka duża
Alonka spakowana już? ja już pomału robię listę rzeczy, które muszę zabrać, nie mogę się już doczekać. Jutro wieczorem wyjeżdżamy ![]() Witam nowe Aniołkowe Mamy |
|
|
|
#2282 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
ZEBERKO jak mała Kasia? AGATKA pisz jak było na urlopie ![]() PRINCE dużo zdrówka dla Rozalki BERBIE i co wkońcu wymyśliłaś dobrego? PANI super, gratuluje kochana z całego serca ![]() MAKSI ale mi smaka zrobiłaś na taki obiad PERSE co tam dzisiaj u Ciebie? Ja do 18 w pracy a nudy takie że chyba zaraz zasnę
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Nita ale Sylwia już duża. Śliczniutka jest
Alonka mi się najlepiej jeździ samej. Przy TŻ się zawsze denerwuję, bo on instruktorem prawka jest nigdy mnie nie poucza, ale i tak zawsze za dużo się staram ![]() taaaaaaa, ale najczęściej jak auto coś głupiego robi, to za kierownicą siedzi kobieta ![]() Agusia, Fiol śliczne te ubranka
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
kolejna wizyta jak będę mieć wyniki usg tarczycy. już mam, właśnie wróciłam z badań, dzisiaj wszystko załatwiłam. tyle, że to usg wg lekarza, który je robił nic nie wnosi. jedyne co zauważył to malutki guzek, 4mm, który jak powiedział mógł wyjść przypadkowo (w sensie, że nie jest przyczyną takich wyników badań), nie ma teraz żadnego znaczenia, nic z nim nie trzeba robić tylko skontrolować za rok albo po porodzie. więc dalej nic nie wiem i zastanawiam się co robić, czy brać euthyrox na własną rękę czy nie.. następna wizyta w poniedziałek.
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odebrałam wyniki i beta w pon 35 a dziś 261
jak na moje normy oczywiscie bo w szpitalu sa całkiem inne, zanizone ![]() Przyrosła dużo wiecej niz musiała takze bardzo się cieszę Reszta wynikow co do krzepliwosci krwi blisko gornej normy i nie wiem co teraz ![]() No i przed chwila wyprosiłam wizyte jutro u endokrynologa Przyjezdza z KRK i jest kierwonikiem odziały endokrynologicznego na prokociumiu także ciesze się bardzo !! ale cudna ta Twoja mała |
|
|
|
#2288 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam!
ale nadrabiania...rozpisałyśc ie się ![]() BERBIE- jeżeli sprawa witamin aktualna to sprawdź proszę czy nadają się także dla mam karmiących ja co prawda mam brać jod ale został mi w tabletkach więc mogłabym dobierać do tego preparatuJeżeli te witaminy nadają się dla karmiących to mój adres znasz - ale przyjmuję witaminy od Ciebie pod jednym warunkiem - posyłam Ci FOLIK! Mam zapas w apteczce a na razie mi nie potrzebny http://allegro.pl/sukienka-do-chrztu...438870345.html Cytat:
![]() Cytat:
) instruktaż, właśnie dlatego się denerwuję tym "wyrzucaniem" dziecka do góry- bo nie widzę buzi- czasami nawet w lustrze trudno mi zobaczyć co się dzieje więc opcja z trzymaniem dziecka niżej jest super!Agna - kochana zrobiłaś tyle badań co chyba żadna z nas- zwłaszcza przed pierwszą ciążą...więc nie możesz mieć wyrzutów i pretensji do siebie, zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy było ja proponowałabym abyś wybrała jednego lekarza i trzymała się tego co mówi i zleca, wiem, że czasem potrzebna jest dodatkowa konsultacja ale jeżeli jest ich za wiele to można oszaleć z migdałakmi to faktycznie duży teraz dylemat ale ja nie znam się więc trudno się wypowiadać, jeżeli jednak te infekcje nawracają to może lepiej dla spokojniejszej kolejnej ciąży uporać się z nimi teraz? York222- tule mocno, zostań z nami, wesprzemy tak jak będziemy umiały najlepiej Cytat:
Cytat:
te jego robotność to widać też jak do domu wraca- wpada do mieszkania niczym tornado i nim się obejrzę to mam naczynia z suszarki pościągane, śmieci wyniesione, ostatnio Kasia płakała i chciała ciągle jeść a miałam prasować pieluszki tetrowe bo nam już brakło i nawet chciał iść je prasować...![]() dzisiaj w nocy wstawał przewijać małą i przystawiał mi ją do piersi pilnując jak je a ja płakałam z bólu w poduszkę - Tz-et na IP chciał mnie zawieźć bo takich bóli dostałam w okolicy lewego jajnika (czy to możliwe, że owulacja- karmię tylko piersią, może tak regularnie co 3 godziny ale często, w dzień nawet częściej, gorzej z nocą...), było mi zimno ale nie miałam temperatury, dostałam drgawek i w bólu zasnęłam...obudziłam się zdrowa nie dałam się nigdzie zawieź bo wiedziałam, że jak mnie zostawią to Tz-et nie będzie jeździł co 3 godziny po pokarm i Kasia zostanie na Bebiku... Cytat:
gdzie byłaś jak Cię nie było? ![]() Cytat:
dla mnie do chrztu powinno być białe...
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- lecę na spacer i do sklepu
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#2290 | ||
|
Zakorzenienie
|
NITA! Sylwusia jest sliczna i jaka duza!!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Luna - lza mi sie w oku zakrecila... no straszne to jest ze takim nieodpowiedzialnym sie zycie toczy wesolo, a reszta ma często pod górke...
Agna - moim zdaniem za szybko wpadasz w panike. Wczesne poronienia sie zdarzaja. To jest naturalna selekcja. Moze to brutalnie zabrzmi, ale mi lekarz od razu powiedzial ze z mojej ciazy nic nie bedzie. A donosilam. Do 30tc ale zawsze. A jednak mała umarła... sama nie wiem-moze lepiej bylo jednak pozwolic naturze dzialac zamiast z nią walczyc...a potem widziec odchodzące dziecko... A stany zapalne sa niebezpieczne. Ze sie powtorzę I tez sie podpisuje pod tym co dziewczyny pisaly - ze po # zalecają odczekac 4-6 miesiecy A co do Boga - tak sobie mysle - ze przypominamy sobie o nim jak sie zle dzieje. A kto pomyslal zachodzac w ciaze - ze to dzieki Bogu jest - bo to on daje zycie przeciez...? A jak dal to i zabrac moze - w koncu to jego wlasnosc Nam dzieci sa dane pod opieke, na wychowanie, na jakis czas, ale nie sa nasza wlasnoscia... takie pytanie retoryczne - ale Agna czy Ty sie naprawde modlilas za to dziecko? czy tak obwiniasz Boga dla zasady?
Edytowane przez Ando Czas edycji: 2012-07-20 o 17:10 |
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś mamy tydzień
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-07-20 o 16:50 |
|
|
|
#2293 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa- cudny synuś! Gratuluje i ściskam!
Jak się czujesz?
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa Wiktorek jest śliczny
Jak sobie dajecie radę?
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
uczymy się siebie, z dnia na dzień coraz lepiej nam idzie tż nosi, przewija, kąpie a ja głównie karmię ![]() muszę powiedzieć, że tż się doskonale w nowej roli odnajduje i świetnie sobie radzi. Wiktorek troszkę chyba z piersi smoczek sobie robi i przez to krótko czasem śpi, ale uczymy sie prawidłowych nawyków ![]() Ciężko mi na cokolwiek innego poza dzieckiem czas znaleźć ![]() CC nie wspominam źle na jakiś specjalny ból też nie narzekałam, dziś szwy zdjęte rana ładnie zagojona a mnie nic nie boli - tylko muszę się pilnować bo to jednak operacja która w dodatku niedawno była... ten szpital strasznie mnie wymęczył, ale regeneruję siły w domowym zaciszu. Wiktor tez się uspokoił i jest pogodnym dzieckiem (póki co)
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2300 | |||
|
Zadomowienie
|
GRATULACJE!! Tak chciałabym być na twoim miejscu
Cytat:
Cytat:
nie wiem o co c'mon---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agna Czas edycji: 2012-07-20 o 18:55 |
|||
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Nitka ale masz już pannicę!!
co u Berbie????? Zebra heh a to tu a to tam.... hmmm byliśmy tylko 4 dni w Zakopcu....tylko a może aż....w sumie 2 dni to takie na dojazd szukanie noclegu i poleciało jeden dzień 2 dni byliśmy na basenie na SZYMOSZKOWEJ.... w 4ty dzień wyjazd do domu po dordze bylismy w NIedzicy na ZAMKU CZORSZTYN i zaporze i w kościele gdzie Janosik z Maryną brali ślub....no i tak zleciało....Tż juz tydzień w pracy
|
#2302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie a co oznacza poronienie w terminie kiedy powina wystąpić miesiączka? To zbieg okoliczności czy coś z hormonami? ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- śliczna dzidzia, też chcę taką !!! ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
świetnie Trzymam kciuki za fasolkę!! |
||
|
|
|
#2303 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć ![]() Rozpiszę się za chwilkę, bo dopiero wróciłam z lekarza, riserczu w biblio i fryzjera. Podeślę też fotkę. Mam ambiwalentne odczucia. Na razie widzę u siebie zamiast ombre to odrost Straszna różnica między moim kolorem a rozjaśnionym. Ale mam nadzieję, że jak mi się pofalują (jak co dzień), to będzie lepiej.Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
śliczności !! Dużo zdrowia dla Wiktorka |
|
|
|
#2305 | ||
|
Rozeznanie
|
Słodziak z niej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale on malutki i jaki przystojny
|
|
#2306 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35422368]
Kupuję gotowe ciasto fr (Lidl - 3 zł, Bieda też, ale Lidlowe lepsze), dzielę na kwadraty dowolne, kładę na każdy łyżeczkę masła czekoladowego, zawijam jak mi mój brak talentów manualnych pozwala i piekę ok. 15 min w 200 stopniach ![]() muszę powiedzieć, że też kupuję to ciasto, ale nakładam do niego jabłka gotowe zasmażane ze słoika ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Nita wrzuciła dziś niebieskooki dowód na to, że czasem i pierwsza @ nie nadejdzie.
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz ja się modliłam po # przestałam....a teraz znów się modlę....jasne że każdy ma prawo zwątpić....Myślę że jest Nas więcej takich osób które życie nie ma usłane różami.... Zawsze miałam wszystko to co chciałam....a teraz nie mam najważniejszego co dla mnie najważniejsze.....
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Minka- Katarzynka pozdrawia e-ciocie i e-kuzynostwo
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczne Alfiątko
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

nigdy mnie nie poucza, ale i tak zawsze za dużo się staram 

nie wiem o co c'mon
Straszna różnica między moim kolorem a rozjaśnionym. Ale mam nadzieję, że jak mi się pofalują (jak co dzień), to będzie lepiej.