|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
ale chętnie bym spróbowała.Ja się o moją koleżankę trochę boję, bo ona mówi "że jak dziecko podrośnie (czyt. będzie miało 4 miesiące |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() początki są ciężkie, zwłaszcza jeśli nie chciałaś mieć dziecka, a na przykład po porodzie musisz zostać w szpitalu np. tydzień ze względu na malucha... no i jest to kwestia wsparcia od partnera. jeśli było to chcę mieć dziecko i kropka to niefajnie, ale jeśli za chceniem będzie masa wsparcia to myślę że pomoże. umieszczenie dziecka w innej sypialni akurat nie jest złe dla dziecka, uczy się samodzielności podczas zasypiania. gorzej z rodzicami - wtedy muszą latać z pokoju do pokoju. mi by się nie chciało, wolę mieć do dziecka 2 kroki :P jeśli chodzi o cesarkę to do zdrowia dochodzi się po niej tak jak po normalnym porodzie - 6tyg, chyba że jest jakiś problem to nawet dłużej. do tego przez 2m-ce nie powinno się podnosić wtedy ciężarów większych niż bodajże 2kg! więc jak tu się zajmować dzieckiem?! zonk! |
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
rozumiem że to taka zupa regionalna? Może kiedyś uda mi sie ja spróbować
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgoś- fryzura zaje..... butki super ![]() Jedziemy do Pafos, wybrałam Pafos bo to lepsza baza wypadowa niż Lanraka a my uwielbiamy zwiedzać i pchać się w każdą dziurę (bo może jest w niej coś ciekwaego) Oczywiście już obczaiłam wycieczki fakultatywne, wypożyczajnie samochodów itp- ja jestem wariat jeśli chodzi o takie klimaty- uwielbiam zwiedzać Wycieczkę mamy All więc jeśli chodzi o jedzonko i drinki wszystko w cenie a cena- hmmm trochę sporo ale jakoś strasznie podrożały wycieczki w biurach powariowali....---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
za spowiedź i spisanie protokołu i poradnię
|
|
|
#1895 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: super,![]() Cytat:
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My postanowiliśmy, że nie jedziemy za granicę. Pieniążki odłożymy, pojedziemy nad nasze morze a gdzieś w przyszłym roku w okolicach marca polecimy, jak już chłodniej będzie
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś dało radę
|
|
|
#1899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za zalatwienie dokumentow, ekspresowe zakupy i wizyte u fryzjera Nie, nie chcemy miec wcale dzieci. Jest to nasza wspolna decyzja, zadne z nas nie namawialo, ani nie przekonywalo drugiej strony. Jestesmy swiadomi tego i tak zdecydowalismy juz dawno. Szkoda tylko ze rodzice nie bardzo moga to zrozumiec
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej jednak to Wasza decyzja i nikt nie powinien jej poddawać osądowi a tym bardziej naciskać na jej zmianę
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A do mnie dzwoniła wczoraj pani od jubilera, że są już nasze obrączki,a my najwcześniej w niedziele będziemy mogli po nie pojechać bo narazie mamy gości. Już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
5 tys.od osoby? WOW Ale na ile lecicie? Tydzień czy 2 tyg.?? Gratuluję wycieczki bo Cypr to na pewno cudowne miejsce Ale nas nie stać na taką drogą wycieczkę Kupa kasy!
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj kiedyś opisywałam troszkę Cypr - może coś skorzystasz - umieściłam też zdjęcia. Gdybyś miała pytania chętnie odpowiem - wiesz bo ja taki "maniak podróżowy" jestem ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=23 i jeszcze więcej zdjęć https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=24 |
||
|
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Autko wynajmiemy na pewno, zawsze tak robimy jak gdzieś jedziemy bo wtedy właśnie wszędzie można pojechać i zobaczyć miejsca, których nie ma w przewodnikach a ja tak lubię najbardziej Szczytem mojego zwiedzaniowego szaleństwa był wyjazd na 17 dni do Anglii i Szkocji i rajd samochodem po całej WB Było cudownie- niezapomniane wrażenia i miejsca
|
|
|
#1906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia, łał, super wakacje się szykują!
![]() Małgoś, masz rację, moje jednodniowe zwiedzanie było niestety bardzo powierzchowne... Niestety to były wakacje z rodzicami (ostatnie moje z nimi, 6 lat temu), a oni są nastawieni na lenistwo, musiałam ich namawiać na ten jeden dzień zwiedzania (góry Troodos itp.)... więc siłą rzeczy niewiele zobaczyłam. Gdybym tam była z TŻ to na bank lepiej poznalibyśmy całą wyspę W sumie to mnie natchnęłyście w tym momencie bo TŻ nie zgadza się na wakacje w stylu Karaibów, a ja chcę żeby podróż poślubna była wyjątkowa... Cypr jest dobrym kompromisem cenowym i "odległościowym". Pogadam z nim na ten temat ![]() acha - też mieszkałam w Ayia Napa edit: już wiem Adams Beach rewelacja
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-07-20 o 11:58 |
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i się wyleczyłam- pooglądałam widoczki w necie i wystarczyło
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
viollet - ja uwielbialam ayia nape i z pewnoscia tam wroce ... ja tez bylam tam w 2006 r moze sie spotkalysmy kojarzysz restauracje avenue na main street taka wloska? tam pracowalam neave - nie do konca sie zgodze ze po cesarce tak samo sie czujesz jak po porodzie ... bo jednak to powazna operacja a po porodzie sobie wstajesz... |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie kojarzę
Też chciałabym tam wrócić...
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Malgos- co do porodu i cesarki to ile kobiet tyle opinii, np moja siostra po porodzie nie mogła sie ruszyć prawie przez tydzień (trudności sprawiało jej nawet wstawanie o siedzeniu i chodzeniu nie wspomnę) a koleżanka miała cesarkę 2 miesiące temu i mówiła mi ze na drugi dzień juz spokojnie chodziła i siedziała. Czuła się super
tak że różnie to bywa...
|
#1912 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pisałaś i Ty i Malgoś chyba ale mi zawsze mało szczególnie że wyjazd już coraz bliżej
![]() Ciężko w skrócie powiedzieć ale wyszło że przyjdzie na wesele z 2 panami Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślimy nad tym żeby jeszcze przed ślubem umówić się z fotografem na kilka zdjęć żeby się oswoić ale nie wiem czy wartoCytat:
za nowe nabytki a wiesz że o bardzo podobnej fryzurę myślałam na ślub tylko krótki warkoczyk chcę troszkę dalej we włosy a długi nie związywać w koczek tylko puścić luźno na bok ![]() Rozwaliłaś mnie z komentarzem odnośnie "nie mów pannie młodej" A swojemu Tz powiedz że jak Cie będzie masował to mu z brzuszka w ręce pójdzie ![]() Cytat:
![]() Nie dużo Wam wyszło za autokar. My nadal nie wiemy co robić bo mielismy sie pytać kto będzie korzystał przy potwierdzaniu ale nikt do nas nie dzwoni Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my dziś dokupiliśmy resztę alkoholu tzn winko i martini. Myślałam że 500zł spokojnie nam wystarczy a ledwo się w 600zł zmieściliśmy I upolowałam dziś sukienkę która idealnie by mi sie nadawała na poprawiny (fioletowa oczywiście) ale jest na mnie za mała jednak nie mogłam sie opszeć i ją wzięłam bo obczaiłam ze powinnam dać radę ją przerobić
|
||||||||
|
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokazuj nam ją
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3400 na Teneryfę to dobra cena- a jakie biuro? jaki hotel? ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
no ceny w sklepach są piorunujące- a z wydatkami tak jest- liczysz 500 a wychodzi 600- tu 100 tam 100 tam 120 i robi się z tego dodatkowy 1000 zł
|
|
|
#1915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też myślałam żeby pytać kto będzie chętny ale część osób odpowiadało że nie wiedzą jeszcze.. Więc mam nadzieję że więcej chętnych niż miejsc w autokarze nie będzie
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu dziś cisza??? Nikogo nie ma
![]() My dziś robimy porządki, ciągle zwozimy rzeczy z poprzedniego mieszkania i ciężko nam się pomieścić. Ciągle dowożone są kolejne pudła, których nie mam czasu rozpakować. Zanosi się ciężki weekend. P.S znalazłam dla nas autko do ślubu bmw e60 cudo TŻ jest zachwycony
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
My też mamy potwierdzenie do niedzieli i narazie przeważnie dzwonili Ci co nie bedzie ich, mówię wam same nieszczęścia kilka rodzin nie przyjedzie bo maja żałoby, wczoraj mojego chrzestnego teściowa miała udar i jest w szpitalu i też nie wiadomo co dalej, ehh
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja pierwsza "poważniejsza" sukienka zawsze jeśli już to z koła żeby się fajnie kręciła ![]() Jutro :P Cytat:
Straszne są te ceny. Ja wszystkie wydatki weselne staram się liczyć "z górką" ale lista ciągle się powiększa Jutro Wam pokarzę sukienkę bo już mi się nie chce drugiego ramiączka zszywać Cytat:
My dowiadywaliśmy się o autokar 50 osobowy ale jak tak dalej pójdzie to sami będziemy nim jechać... Cytat:
![]() Czy zanosi się na parapetówkę? Samochodzik fajniutki gdzie go "znalazłaś"? |
||||
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj rozdaliśmy zaproszenia babcią Tżta. Średnio zachwycone były, tzn. wydaje się, że nie mają ochoty przyjść, jedna coś tam przebąkiwała, że jak to ta i ta ciocia nie zaproszona, że kuzynostwo też nie. I nic nie dają tłumaczenia, że to tylko obiad dla najbliższej rodziny.
Eh ![]() My wczoraj odebraliśmy obrączki i Tż co chwile przymierza sprawdza czy będzie mu się dobrze nosiła, marudzi że niby uwiera i że nie przyzwyczajony coś na palcu mieć a widać jaki podjarany samym faktem, że może ją przymierzyć ![]() Widzę temat dzieci.. Planujecie niedługo? czy to dalsze plany? |
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - dzięki za podsunięcie pomysłu z tym masowaniem, z pewnością wykorzystam
![]() Magnusia - a pytałaś ile opcja bez all inclusive? tak z ciekawości, ja nigdy tej opcji nie biorę pod uwagę bo np w Tunezji zupełnie nam się nie kalkulowało, a poza tym mnie wiecznie w hotelu nie ma ![]() Neave - jeszcze odniosę się do dzieci i sypialni. Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby dziecko miało swój pokój ale nie kiedy ma 3 czy 4 miesiące. Poza tym chyba nieodpowiednio nakreśliłam sytuację, bo ona mówi to tak, jakby te 3 czy 4 miesiące to było jak 3 czy 4 letnie dziecko. Dziewczyna nie ma pojęcia o dzieciach absolutnie. Strasznie bez-uczuciowo podchodzi do ciąży... za to wiem, że jej mąż będzie kochał dziecko i się nim zajmował, bo dla niej będą ważniejsze paznokcie.... A jeszcze dodam (nie wiem jak w PL), ale tutaj jest obowiązek mieć dziecko przy sobie w nocy do 6-tego miesiąca życia, żadnych baldachimów nad łóżeczkiem, czy takich ochraniaczy - wręcz zabronione - zbyt wiele śmierci łóżeczkowych. Katie - masz rację każdy inaczej dochodzi do siebie, ale na swoim przykładzie - miałam tylko wycinane znamię i średnio przyjemne uczucie jak cię ta rana ciągnie, a nie miałam wielu szwów (sama sobie je ściągałam hahah). Poza tym chyba zbyt wiele kobiet w moim otoczeniu miało jednak negatywne odczucia po cesarkach... ale to z pewnością tak jak mówisz bardzo indywidualna sprawa. Luzia - mój ciągle kręcił tą obrączką i o mały włos a kilka razy by zgubił bo mu wypadła, nawet nie wiedział kiedy zdejmował. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-20 o 22:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

ale chętnie bym spróbowała.
butki super
powariowali....
16.06.2012
klask i: super,

Kupa kasy!
klik!
ale jakoś sobie poradziliśmy