Ślubujące w 2012 - część II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 22:37   #1891
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
Fryz piękny! taki dziewczęcy

wiesz podejście się czasem zmienia ja na przykład byłam totalnie na nie jeśli chodzi o dzieci, a mój TŻ bardzo na tak. przypadek sprawił, że maluch się pojawił i jakoś nie wyobrażam sobie teraz że miałoby go nie być z nami po prostu go uwielbiam

soljanka - zupa na 3 rodzajach mięs, z oliwkami, kiszonymi ogórkami i marchewką, doprawiona pikantnie papryka i zabarwiona jak pomidorówka, podaje się do niej śmietanę. moje dziecko ją uwielbia, więc uznaliśmy że musi być w menu zamiast rosołu
nigdy nie jadłam takiej zupy ale chętnie bym spróbowała.
Ja się o moją koleżankę trochę boję, bo ona mówi "że jak dziecko podrośnie (czyt. będzie miało 4 miesiące ) to je zostawi ze swoimi rodzicami a sama gdzieś pojedzie w podróż, poza tym cieszy że będzie miała cesarkę - a ja do niej, że nawet wtedy dziecka nie powinna podnosić, a ona że jej to nie przeszkadza bo mąż będzie nosił i się zajmował... no i dziecko od 3 miesiąca życia będzie w innej sypialni.... nieźle nie?? ale mam nadzieję, że i jej się odmieni...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 00:34   #1892
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
nigdy nie jadłam takiej zupy ale chętnie bym spróbowała.
Ja się o moją koleżankę trochę boję, bo ona mówi "że jak dziecko podrośnie (czyt. będzie miało 4 miesiące ) to je zostawi ze swoimi rodzicami a sama gdzieś pojedzie w podróż, poza tym cieszy że będzie miała cesarkę - a ja do niej, że nawet wtedy dziecka nie powinna podnosić, a ona że jej to nie przeszkadza bo mąż będzie nosił i się zajmował... no i dziecko od 3 miesiąca życia będzie w innej sypialni.... nieźle nie?? ale mam nadzieję, że i jej się odmieni...
na zupę wpadnij do Warszawy do knajpki Kresowa Hawira

początki są ciężkie, zwłaszcza jeśli nie chciałaś mieć dziecka, a na przykład po porodzie musisz zostać w szpitalu np. tydzień ze względu na malucha... no i jest to kwestia wsparcia od partnera. jeśli było to chcę mieć dziecko i kropka to niefajnie, ale jeśli za chceniem będzie masa wsparcia to myślę że pomoże. umieszczenie dziecka w innej sypialni akurat nie jest złe dla dziecka, uczy się samodzielności podczas zasypiania. gorzej z rodzicami - wtedy muszą latać z pokoju do pokoju. mi by się nie chciało, wolę mieć do dziecka 2 kroki :P
jeśli chodzi o cesarkę to do zdrowia dochodzi się po niej tak jak po normalnym porodzie - 6tyg, chyba że jest jakiś problem to nawet dłużej. do tego przez 2m-ce nie powinno się podnosić wtedy ciężarów większych niż bodajże 2kg! więc jak tu się zajmować dzieckiem?! zonk!
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 07:19   #1893
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki wróciłam J fajnie było tylko krótko, ale mam już dokumenty na nowe nazwisko! J Wróciłam również bogatsza o paletę cieni (180 kolorów) i zestaw pędzelków, a także nowe butki,… wrzucę wam zdjęcie butów – bardzo wygodne, co u mnie się nie zdarza… przechodziłam w nich cały dzień i mnie nie obgryzły J a to jest w moim przypadku sukces. Poza tym poszłam podciąć końcówki i w ciągu 3 min moja fryzjerka jeszcze mnie uczesała… zawsze mnie zaskakuje J a efekt na zdjęciach

http://imgur.com/a/2oiV5#0
Śliczne buty
Cytat:

soljanka - zupa na 3 rodzajach mięs, z oliwkami, kiszonymi ogórkami i marchewką, doprawiona pikantnie papryka i zabarwiona jak pomidorówka, podaje się do niej śmietanę. moje dziecko ją uwielbia, więc uznaliśmy że musi być w menu zamiast rosołu
Nie słyszałam o takiej zupie ale powiem Ci że zrobiłaś mi smak na nia rozumiem że to taka zupa regionalna? Może kiedyś uda mi sie ja spróbować

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:18   #1894
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
[
Magnusia – ja mieszkałam na Cyprze J uwielbiam to miejsce, a gdzie dokładniej… co chcesz wiedzieć?? Pytaniem czy warto – grzeszysz … hahah pewnie że warto! Tylko uważaj bo się zakochasz i nie zechcesz wrócić.
A mogę wiedzieć ile taka wycieczka kosztuje? I co macie wliczone w cenę? Przepraszam, ze ja tak wprost pytam o ceny, ale zawsze lubię znać je mniej więcej… bo ja uwielbiam te tematy i lubię być zorientowana.

Małgoś- fryzura zaje..... butki super
Jedziemy do Pafos, wybrałam Pafos bo to lepsza baza wypadowa niż Lanraka a my uwielbiamy zwiedzać i pchać się w każdą dziurę (bo może jest w niej coś ciekwaego) Oczywiście już obczaiłam wycieczki fakultatywne, wypożyczajnie samochodów itp- ja jestem wariat jeśli chodzi o takie klimaty- uwielbiam zwiedzać
Wycieczkę mamy All więc jeśli chodzi o jedzonko i drinki wszystko w cenie a cena- hmmm trochę sporo ale jakoś strasznie podrożały wycieczki w biurach My płaciliśmy 5 tys od osoby - hotel 4* i wyżywienie all. Lecimy z ITAKĄ bo szczerze mówiąc po ostatnich akcjach z upadłościami biur boję się lecieć z jakimś mniejszym i nieznanym organizatorem. ITAKA miała najlepszą ofertę bo jak zobaczyłam ceny w TUI i NECKERMANN to padłam- 6-8 tys powariowali....

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

A my na wakacje jednak pojedziemy. Fakt że na 5 dni nad polskie morze i to do campingów ale zawsze coś - wersja oszczędnościowa ale wypoczenimy może troszkę przed weselem Rok temu nigdzie nie byliśmy

A u nas pierwsza spowiedź przed nami.. dzisiaj spisalismy protokół i bylismy w poradni. Jeszcze 1 spotkanie i koniec
super że jednak wyrwiecie się - dobre i te 5 dni
za spowiedź i spisanie protokołu i poradnię
Stary 2012-07-20, 08:25   #1895
wloszka8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Kochane musze sie pochwalic zdjeciami mam tylko kilka na komputerze, bo fotograf tak przeslal. Dzis wyslal reszte pleneru do meza. Pisal mi wlasnie, ze dostal wszystko mailem, ale nie otwiera dopoki nie wroci do domu

Ja jestem zachwycona-bo jest inny niz wiekszosc par robi u nas w miescie
piękne zdjęcia, naprawdę rewelacja

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Przede mną też pierwsza spowiedz.. stresuje się i myślę, który kościół wybrać.
trzymam kciuki, bo mnie to też czeka teraz w niedzielę;(

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no i jadę w podróż poślubną na Cypr Właśnie byliśmy w biurze podróży i wykupiliśmy wycieczkę
klask i: super,

Cytat:
Dziewczynki wróciłam J fajnie było tylko krótko, ale mam już dokumenty na nowe nazwisko! J Wróciłam również bogatsza o paletę cieni (180 kolorów) i zestaw pędzelków, a także nowe butki,… wrzucę wam zdjęcie butów – bardzo wygodne, co u mnie się nie zdarza… przechodziłam w nich cały dzień i mnie nie obgryzły J a to jest w moim przypadku sukces. Poza tym poszłam podciąć końcówki i w ciągu 3 min moja fryzjerka jeszcze mnie uczesała… zawsze mnie zaskakuje J a efekt na zdjęciach

fryzurka superrrr, ale bardziej zakochałam się w butkach

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 08:59   #1896
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziemy do Pafos, wybrałam Pafos bo to lepsza baza wypadowa niż Lanraka a my uwielbiamy zwiedzać i pchać się w każdą dziurę (bo może jest w niej coś ciekwaego) Oczywiście już obczaiłam wycieczki fakultatywne, wypożyczajnie samochodów itp- ja jestem wariat jeśli chodzi o takie klimaty- uwielbiam zwiedzać
Wycieczkę mamy All więc jeśli chodzi o jedzonko i drinki wszystko w cenie a cena- hmmm trochę sporo ale jakoś strasznie podrożały wycieczki w biurach My płaciliśmy 5 tys od osoby - hotel 4* i wyżywienie all. Lecimy z ITAKĄ bo szczerze mówiąc po ostatnich akcjach z upadłościami biur boję się lecieć z jakimś mniejszym i nieznanym organizatorem. ITAKA miała najlepszą ofertę bo jak zobaczyłam ceny w TUI i NECKERMANN to padłam- 6-8 tys powariowali....

Zazdraszam

My postanowiliśmy, że nie jedziemy za granicę. Pieniążki odłożymy, pojedziemy nad nasze morze a gdzieś w przyszłym roku w okolicach marca polecimy, jak już chłodniej będzie

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 09:54   #1897
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
O ranynawet nie myślałam że mogą być tak drogie wycieczki... 5 tys to dla nas majątek. No ale może kiedyś sie dorobimy i tez gdzieś polecimy w świat

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-20, 10:05   #1898
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
O ranynawet nie myślałam że mogą być tak drogie wycieczki... 5 tys to dla nas majątek. No ale może kiedyś sie dorobimy i tez gdzieś polecimy w świat
no dużo i dla nas ale mieliśmy trochę odłożone, trochę z wesela i jakoś dało radę
Stary 2012-07-20, 10:51   #1899
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:

malaOla- wy nigdy nie chcecie dzieci? Tzn tak zupełnie? I zupełnie zgodni jesteście co do tego tematu? Pytam z ciekawości… bo mam okazję obserwować dziewczynę w ciąży, która będzie miała dziecko tylko i wyłącznie dla swojego męża… gdyby od niej to zależało to by nie miała dzieci. Ja rozumiem że dwoje dorosłych ludzi podejmuje taką decyzję, nie każdy chce, nie każdy czuje instynkt, ale gorzej jak jedno chce a drugie nie….
za zalatwienie dokumentow, ekspresowe zakupy i wizyte u fryzjera
Nie, nie chcemy miec wcale dzieci. Jest to nasza wspolna decyzja, zadne z nas nie namawialo, ani nie przekonywalo drugiej strony. Jestesmy swiadomi tego i tak zdecydowalismy juz dawno. Szkoda tylko ze rodzice nie bardzo moga to zrozumiec
Stary 2012-07-20, 10:56   #1900
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
:
Nie, nie chcemy miec wcale dzieci. Jest to nasza wspolna decyzja, zadne z nas nie namawialo, ani nie przekonywalo drugiej strony. Jestesmy swiadomi tego i tak zdecydowalismy juz dawno. Szkoda tylko ze rodzice nie bardzo moga to zrozumiec
Rodzicom ciężko zrozumieć taką decyzję bo jak to rodzice- chcą być dziadkami Niemniej jednak to Wasza decyzja i nikt nie powinien jej poddawać osądowi a tym bardziej naciskać na jej zmianę
Stary 2012-07-20, 11:07   #1901
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość

Niki my na pierwszy taniec mieliśmy piosenkę Grzegorza Tomczaka pt. "Niebieska piosenka" - jedna znajoma popłakała się podczas tego tańca - nie wiem czy to za naszą sprawą czy może piosenki
To też nasza piosenka na pierwszy taniec , ubóstwiam ją
A do mnie dzwoniła wczoraj pani od jubilera, że są już nasze obrączki,a my najwcześniej w niedziele będziemy mogli po nie pojechać bo narazie mamy gości. Już się nie mogę doczekać
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:10   #1902
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
A do mnie dzwoniła wczoraj pani od jubilera, że są już nasze obrączki,a my najwcześniej w niedziele będziemy mogli po nie pojechać bo narazie mamy gości. Już się nie mogę doczekać
super czekamy na prezentację
Stary 2012-07-20, 11:19   #1903
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Wycieczkę mamy All więc jeśli chodzi o jedzonko i drinki wszystko w cenie a cena- hmmm trochę sporo ale jakoś strasznie podrożały wycieczki w biurach My płaciliśmy 5 tys od osoby - hotel 4* i wyżywienie all. Lecimy z ITAKĄ bo szczerze mówiąc po ostatnich akcjach z upadłościami biur boję się lecieć z jakimś mniejszym i nieznanym organizatorem. ITAKA miała najlepszą ofertę bo jak zobaczyłam ceny w TUI i NECKERMANN to padłam- 6-8 tys powariowali...

5 tys.od osoby? WOW Ale na ile lecicie? Tydzień czy 2 tyg.??
Gratuluję wycieczki bo Cypr to na pewno cudowne miejsce Ale nas nie stać na taką drogą wycieczkę Kupa kasy!

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 11:25   #1904
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
za zalatwienie dokumentow, ekspresowe zakupy i wizyte u fryzjera
takie podejście jak najbardziej rozumiem... pozostaje mi życzyć wam dużo cierpliwości do rodziców

Cytat:
Małgoś- fryzura zaje..... butki super
No ceny niezłe... ale to all a poza tym Cypr tani nie jest... oni strasznie bali się zmiany waluty... Ja mieszkałam w Ayia Napa i tam wokoło jest mnóstwo miejsc do zwiedzania... najbardziej polecam wynająć autko wtedy wszędzie można się zatrzymać. Zdecydowanie dobrze, że wybrałaś Pafos dużo przyjemniejsze miejsce niż Larnaca.
Tutaj kiedyś opisywałam troszkę Cypr - może coś skorzystasz - umieściłam też zdjęcia.
Gdybyś miała pytania chętnie odpowiem - wiesz bo ja taki "maniak podróżowy" jestem

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=23

i jeszcze więcej zdjęć
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=24
Stary 2012-07-20, 11:44   #1905
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
5 tys.od osoby? WOW Ale na ile lecicie? Tydzień czy 2 tyg.??
Gratuluję wycieczki bo Cypr to na pewno cudowne miejsce Ale nas nie stać na taką drogą wycieczkę Kupa kasy!
na 2 tygodnie, tydzień to by była przesada za 5 tys/os

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:

No ceny niezłe... ale to all a poza tym Cypr tani nie jest... oni strasznie bali się zmiany waluty... Ja mieszkałam w Ayia Napa i tam wokoło jest mnóstwo miejsc do zwiedzania... najbardziej polecam wynająć autko wtedy wszędzie można się zatrzymać. Zdecydowanie dobrze, że wybrałaś Pafos dużo przyjemniejsze miejsce niż Larnaca.
Tutaj kiedyś opisywałam troszkę Cypr - może coś skorzystasz - umieściłam też zdjęcia.
Gdybyś miała pytania chętnie odpowiem - wiesz bo ja taki "maniak podróżowy" jestem

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=23

i jeszcze więcej zdjęć
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=24
dzięki za linki Autko wynajmiemy na pewno, zawsze tak robimy jak gdzieś jedziemy bo wtedy właśnie wszędzie można pojechać i zobaczyć miejsca, których nie ma w przewodnikach a ja tak lubię najbardziej
Szczytem mojego zwiedzaniowego szaleństwa był wyjazd na 17 dni do Anglii i Szkocji i rajd samochodem po całej WB Było cudownie- niezapomniane wrażenia i miejsca
Stary 2012-07-20, 11:56   #1906
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
To też nasza piosenka na pierwszy taniec , ubóstwiam ją
Nie dziwię sie że nie możesz sie doczekać bo pamiętam jak ja dni odliczałam do obioru obrączek czekamy na zdjęcia

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-20, 11:59   #1907
Viollet87
Zakorzenienie

Magnusia, łał, super wakacje się szykują!

Małgoś, masz rację, moje jednodniowe zwiedzanie było niestety bardzo powierzchowne... Niestety to były wakacje z rodzicami (ostatnie moje z nimi, 6 lat temu), a oni są nastawieni na lenistwo, musiałam ich namawiać na ten jeden dzień zwiedzania (góry Troodos itp.)... więc siłą rzeczy niewiele zobaczyłam. Gdybym tam była z TŻ to na bank lepiej poznalibyśmy całą wyspę W sumie to mnie natchnęłyście w tym momencie bo TŻ nie zgadza się na wakacje w stylu Karaibów, a ja chcę żeby podróż poślubna była wyjątkowa... Cypr jest dobrym kompromisem cenowym i "odległościowym". Pogadam z nim na ten temat

acha - też mieszkałam w Ayia Napa w super hotelu, którego nazwy chwilowo nie mogę sobie przypomnieć...

edit: już wiem Adams Beach rewelacja

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2012-07-20 o 11:58
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 12:04   #1908
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
[W sumie to mnie natchnęłyście w tym momencie bo TŻ nie zgadza się na wakacje w stylu Karaibów, a ja chcę żeby podróż poślubna była wyjątkowa... Cypr jest dobrym kompromisem cenowym i "odległościowym". Pogadam z nim na ten temat
no ja na początku wymyśliłam sobie total egzotykę typu Malediwy, Bali, Polinezja itp ale jak zobaczyłam ceny to się nogą przeżegnałam.... po 15 tys/os no i się wyleczyłam- pooglądałam widoczki w necie i wystarczyło
Stary 2012-07-20, 12:34   #1909
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
no ja na początku wymyśliłam sobie total egzotykę typu Malediwy, Bali, Polinezja itp ale jak zobaczyłam ceny to się nogą przeżegnałam.... po 15 tys/os no i się wyleczyłam- pooglądałam widoczki w necie i wystarczyło
magnusia to zupelnie inaczej wyglada cenowo gdy kupujesz bilety sama... niestety jak dla mnie z biura sie nie oplaca w tamte rejony.
viollet - ja uwielbialam ayia nape i z pewnoscia tam wroce ... ja tez bylam tam w 2006 r moze sie spotkalysmy kojarzysz restauracje avenue na main street taka wloska? tam pracowalam
neave - nie do konca sie zgodze ze po cesarce tak samo sie czujesz jak po porodzie ... bo jednak to powazna operacja a po porodzie sobie wstajesz...
Stary 2012-07-20, 12:39   #1910
Viollet87
Zakorzenienie

Niestety nie kojarzę a szkoda Też chciałabym tam wrócić...

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 14:35   #1911
katie99kasia
Rozeznanie

Malgos- co do porodu i cesarki to ile kobiet tyle opinii, np moja siostra po porodzie nie mogła sie ruszyć prawie przez tydzień (trudności sprawiało jej nawet wstawanie o siedzeniu i chodzeniu nie wspomnę) a koleżanka miała cesarkę 2 miesiące temu i mówiła mi ze na drugi dzień juz spokojnie chodziła i siedziała. Czuła się super tak że różnie to bywa...

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-20, 16:14   #1912
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
a nie pisałam Ci kiedyś na priva opisu wycieczki?
Pisałaś i Ty i Malgoś chyba ale mi zawsze mało szczególnie że wyjazd już coraz bliżej
Cytat:
mogę podpytać co wam "wywinęła"?
Ciężko w skrócie powiedzieć ale wyszło że przyjdzie na wesele z 2 panami i obawiam się że może być mało przyjemnie...
Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Pradip, zdjęcie było jedno grupowe, wszystkich gości Każdy otrzymał to samo zdjęcie. Znajomym daliśmy jedno zdjęcie na parę Mój Tż też nie miał zbyt wielu zdjęć z dzieciństwa. Nie ma ani jednego z okresu kiedy był niemowlaczkiem ale jakoś sobie poradziliśmy Cieszę się, że Ci spodobały pomysly
A mieliście je już na weselu czy później wręczaliście? Naprawdę bardzo mi się ten pomysł podoba i na pewno bym go wykorzystała gdybyśmy mieli podziękowania dla gości
Cytat:
no i jadę w podróż poślubną na Cypr Właśnie byliśmy w biurze podróży i wykupiliśmy wycieczkę

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Kochane jesteście nie do ogarnięcia! Nie mogę Was nadrobić, ale staram się
Ja już ponad tydzień Mrożonka - w sumie między nami nic się nie zmieniło... tylko jest tak jakoś miło
Pradip dlaczego uważasz, że plener będzie dla Ciebie bardziej stresujący niż wesele? Ja co prawda jadąc do Wrocka czułam lekkie poddenerwowanie, ale wszystko przeszło z chwilą dojechania na miejsce Była kupa śmiechu, zbiły się lampki do szampana... będziemy wspominać długo ten plener Na zdjęcia musimy poczekać ok. 3-4 tygodni... ale mnie nosi, żeby wreszcie zobaczyć co tam wyszło
Bo oboje nie lubimy zdjęć a jak na weselu liczę że po jakimś czasie przestanę zwracać uwagę i uciekać przed kamerą czy aparatem tak na plenerze już mi się to raczej nie uda Myślimy nad tym żeby jeszcze przed ślubem umówić się z fotografem na kilka zdjęć żeby się oswoić ale nie wiem czy warto
Cytat:
Pradip – strasznie lubię ten program „ Don’t tell the bride” – i wiem, że nigdy w życiu nie pozwoliłabym mojemu Tż-towi zorganizować wesela bo pewnie by … zapomniał …. Hahahah
Hahah mój tż też szczupak, ale właśnie się podłamał bo mu brzuch urósł a wolałaby żeby poszło mu w całe ciało… J
za nowe nabytki a wiesz że o bardzo podobnej fryzurę myślałam na ślub tylko krótki warkoczyk chcę troszkę dalej we włosy a długi nie związywać w koczek tylko puścić luźno na bok
Rozwaliłaś mnie z komentarzem odnośnie "nie mów pannie młodej"
A swojemu Tz powiedz że jak Cie będzie masował to mu z brzuszka w ręce pójdzie
Cytat:
Dzięki My w końcu zdecydowalismy się na busa dla 33osób spod kościoła na sale i rano o 4 powrót. Płacimy 450zł (w jedną strone jest koło 15km). W sumie to ja przeważnie na weselach sama sobie organizowałam trnsport i nikt się u mnie nie martwił, mam tylko nadzieje że sie wszyscy zmieszczą do tego busa
A u nas pierwsza spowiedź przed nami.. dzisiaj spisalismy protokół i bylismy w poradni. Jeszcze 1 spotkanie i koniec
Super że pół poradni i protokół już jest
Nie dużo Wam wyszło za autokar. My nadal nie wiemy co robić bo mielismy sie pytać kto będzie korzystał przy potwierdzaniu ale nikt do nas nie dzwoni
Cytat:
U mnie w rodzinie 24latka zaszła teraz w ciążę i jest strasznie z tego powodu niepocieszona. Najgorsze że ani ona ani jej mama się nie cieszą...Smutne że są ludzie którzy bardzo by chcieli a nie mogą i tacy co mają a nie chcą...
Cytat:
Kurcze ale ceny. My jak do tej pory jeździliśmy za 5tyś już za 2 osoby a teraz za 3400 i już płaczę że źle zrobiliśmy. Moja mama teraz poleciała z Itaki i też mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze chociaż po Triadzie też nikt sie nie spodziewał ze padnie
Cytat:
Niedziela już blisko

A my dziś dokupiliśmy resztę alkoholu tzn winko i martini. Myślałam że 500zł spokojnie nam wystarczy a ledwo się w 600zł zmieściliśmy
I upolowałam dziś sukienkę która idealnie by mi sie nadawała na poprawiny (fioletowa oczywiście) ale jest na mnie za mała jednak nie mogłam sie opszeć i ją wzięłam bo obczaiłam ze powinnam dać radę ją przerobić
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:11   #1913
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

A my dziś dokupiliśmy resztę alkoholu tzn winko i martini. Myślałam że 500zł spokojnie nam wystarczy a ledwo się w 600zł zmieściliśmy
I upolowałam dziś sukienkę która idealnie by mi sie nadawała na poprawiny (fioletowa oczywiście) ale jest na mnie za mała jednak nie mogłam sie opszeć i ją wzięłam bo obczaiłam ze powinnam dać radę ją przerobić
haha to jest właśnie nasza kobieca słabość zawsze się coś da wykombinowac jak sie tylko chce i ma sie takie cudo w które trzeba się wbić pokazuj nam ją

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-07-20, 17:25   #1914
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze ale ceny. My jak do tej pory jeździliśmy za 5tyś już za 2 osoby a teraz za 3400 i już płaczę że źle zrobiliśmy.

3400 na Teneryfę to dobra cena- a jakie biuro? jaki hotel?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:

no ceny w sklepach są piorunujące- a z wydatkami tak jest- liczysz 500 a wychodzi 600- tu 100 tam 100 tam 120 i robi się z tego dodatkowy 1000 zł Pokaż kieckę
Stary 2012-07-20, 19:29   #1915
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Super że pół poradni i protokół już jest
Nie dużo Wam wyszło za autokar. My nadal nie wiemy co robić bo mielismy sie pytać kto będzie korzystał przy potwierdzaniu ale nikt do nas nie dzwoni

My mamy potwierdzenie do dzisiaj.. Nikt nie dzwoni

Też myślałam żeby pytać kto będzie chętny ale część osób odpowiadało że nie wiedzą jeszcze.. Więc mam nadzieję że więcej chętnych niż miejsc w autokarze nie będzie
Stary 2012-07-20, 21:30   #1916
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jaka tu dziś cisza??? Nikogo nie ma
My dziś robimy porządki, ciągle zwozimy rzeczy z poprzedniego mieszkania i ciężko nam się pomieścić. Ciągle dowożone są kolejne pudła, których nie mam czasu rozpakować. Zanosi się ciężki weekend.

P.S znalazłam dla nas autko do ślubu bmw e60 cudo TŻ jest zachwycony

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:42   #1917
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

Też myślałam żeby pytać kto będzie chętny ale część osób odpowiadało że nie wiedzą jeszcze.. Więc mam nadzieję że więcej chętnych niż miejsc w autokarze nie będzie
My też mamy potwierdzenie do niedzieli i narazie przeważnie dzwonili Ci co nie bedzie ich, mówię wam same nieszczęścia kilka rodzin nie przyjedzie bo maja żałoby, wczoraj mojego chrzestnego teściowa miała udar i jest w szpitalu i też nie wiadomo co dalej, ehh

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:49   #1918
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
haha to jest właśnie nasza kobieca słabość zawsze się coś da wykombinowac jak sie tylko chce i ma sie takie cudo w które trzeba się wbić pokazuj nam ją
Kurcze chyba po przeżyciu ćwierć wieku zaczynam dorastać To moja pierwsza "poważniejsza" sukienka zawsze jeśli już to z koła żeby się fajnie kręciła
Jutro :P
Cytat:
3400 na Teneryfę to dobra cena- a jakie biuro? jaki hotel?
no ceny w sklepach są piorunujące- a z wydatkami tak jest- liczysz 500 a wychodzi 600- tu 100 tam 100 tam 120 i robi się z tego dodatkowy 1000 zł Pokaż kieckę
Adeje Grand czy jakoś tak i z Tui lecimy (o ile nie zbankrutuje)
Straszne są te ceny. Ja wszystkie wydatki weselne staram się liczyć "z górką" ale lista ciągle się powiększa
Jutro Wam pokarzę sukienkę bo już mi się nie chce drugiego ramiączka zszywać
Cytat:

My do końca miesiąca i jeszcze się łudzę że może telefon się odezwie...
My dowiadywaliśmy się o autokar 50 osobowy ale jak tak dalej pójdzie to sami będziemy nim jechać...
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Jaka tu dziś cisza??? Nikogo nie ma
My dziś robimy porządki, ciągle zwozimy rzeczy z poprzedniego mieszkania i ciężko nam się pomieścić. Ciągle dowożone są kolejne pudła, których nie mam czasu rozpakować. Zanosi się ciężki weekend.

P.S znalazłam dla nas autko do ślubu bmw e60 cudo TŻ jest zachwycony
no właśnie
Czy zanosi się na parapetówkę?
Samochodzik fajniutki gdzie go "znalazłaś"?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 21:58   #1919
Luzia
Zakorzenienie

My dzisiaj rozdaliśmy zaproszenia babcią Tżta. Średnio zachwycone były, tzn. wydaje się, że nie mają ochoty przyjść, jedna coś tam przebąkiwała, że jak to ta i ta ciocia nie zaproszona, że kuzynostwo też nie. I nic nie dają tłumaczenia, że to tylko obiad dla najbliższej rodziny.
Eh

My wczoraj odebraliśmy obrączki i Tż co chwile przymierza sprawdza czy będzie mu się dobrze nosiła, marudzi że niby uwiera i że nie przyzwyczajony coś na palcu mieć a widać jaki podjarany samym faktem, że może ją przymierzyć

Widzę temat dzieci.. Planujecie niedługo? czy to dalsze plany?

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 22:51   #1920
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - dzięki za podsunięcie pomysłu z tym masowaniem, z pewnością wykorzystam

Magnusia - a pytałaś ile opcja bez all inclusive? tak z ciekawości, ja nigdy tej opcji
nie biorę pod uwagę bo np w Tunezji zupełnie nam się nie kalkulowało, a poza tym mnie wiecznie w hotelu nie ma

Neave - jeszcze odniosę się do dzieci i sypialni. Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby dziecko miało swój pokój ale nie kiedy ma 3 czy 4 miesiące. Poza tym chyba nieodpowiednio nakreśliłam sytuację, bo ona mówi to tak, jakby te 3 czy 4 miesiące to było jak 3 czy 4 letnie dziecko. Dziewczyna nie ma pojęcia o dzieciach absolutnie. Strasznie bez-uczuciowo podchodzi do ciąży... za to wiem, że jej mąż będzie kochał dziecko i się nim zajmował, bo dla niej będą ważniejsze paznokcie....
A jeszcze dodam (nie wiem jak w PL), ale tutaj jest obowiązek mieć dziecko przy sobie w nocy do 6-tego miesiąca życia, żadnych baldachimów nad łóżeczkiem, czy takich ochraniaczy - wręcz zabronione - zbyt wiele śmierci łóżeczkowych.

Katie
- masz rację każdy inaczej dochodzi do siebie, ale na swoim przykładzie - miałam tylko wycinane znamię i średnio przyjemne uczucie jak cię ta rana ciągnie, a nie miałam wielu szwów (sama sobie je ściągałam hahah). Poza tym chyba zbyt wiele kobiet w moim otoczeniu miało jednak negatywne odczucia po cesarkach... ale to z pewnością tak jak mówisz bardzo indywidualna sprawa.

Luzia - mój ciągle kręcił tą obrączką i o mały włos a kilka razy by zgubił bo mu wypadła, nawet nie wiedział kiedy zdejmował.

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości