|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny , pozdrowienia z Englandii
Melduję że szczęśliwie dotarłam wraz z mym mężem i dzidziuchem. Lot przezylam o dziwo dobrze, zawsze jakos mi serce do gardla ucieka a teraz spokojnie-moze to dlatego ze tkwi we mnie odpowiedzialnosc za Malucha i wiem ze nie wolno się denerwowac ![]() Juz jestesmy u brata i bratowej w domu, odpoczywamy po podrozy, ale chcialam wejsc na forum i Wam troche naskorbac ![]() Hope super ze wizyta sie udała i jestes juz spokojna ![]() Delicjanko gratuluję działki ![]() Szaja a próbowałaś może brać potas na ten twardniejący brzuch|? Mi właśnie lekarz ostatnio przepisał Kalipoz rano i magnez wieczorem i powiem ze nawet lepiej jest z brzuchem . a Marsi mnie znowu zachwyca talentem kulinarnym i tymi sałatkami i grilem mmniaam Któras z Was pisala jeszcze o pasztecie i jajku na miękko to właśnie czytalam ze nie mozna bo listeria a w jajku salmonella moze byc, ale myśle że w niewielkich ilosciach to nie zaszkodzi. Lecę dalej odpoczywać , będe tu zaglądac w miare mozliowosci . |
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dodam ze to był pasztet cenowo z tzw. górnej półki. Teraz na kazde wspomnienie pasztetu -
|
|||
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna no, a czemu mi nie zleciła? chodzę prywatnie, wiec jej to powinno być wsio ryba bo i tak za każde badanie płacę ze swojej kieszeni
nfz mnie nie sponsoruje...
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny martwie sie troche moimi wynikami moczu;/
Wyczytałam że mam obecne białko, krew i liczne bakterie. Wiecie może czy to coś poważnego? W pon ide do mojej gin dopiero. |
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
bakterie świadczą o infekcji, lekarz pewnie przepisze ci furagin albo cos lżejszego np zurawine w tabletkach i bedzie ok, nie ty pierwsza i nie osattnia masz bakterie. w ciązy to bardzo czesta przypadłośc. Jęśli chodzi o białko i krew to może świadczyc o zapaleniu nerek, dróg moczowyh lub pęcherza. Nie stresuj sie (wiem, łatwo powiedziec ), w poniedziałek wszystko sie wyjasni.
|
|
|
|
#2561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byle do poniedziałku i nie bede się stresować w końcu
|
|
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po usg genetycznym, wszystko ok
![]() Jaka mialyscie NT? Mamy filmik i kilka zdjec, jadlam przed badaniem wiec maluch ruchliwy. Tak sie ustawil ze mamy juz wskazowke co do plci (niby moze sie zmienic ale ponac malo prawdopodobne). strzelacie??
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie NT było 1,4. |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spytać się warto, tylko bez paniki ![]() Nt 0,9 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-07-20 o 21:26 |
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodze na NFZ i zaraz na pierwszej wizycie u gina po stweirdzeniu na USG ze jest pęcherzyk, wypisał mi skierowanie na badania: HBS, HCV, HIV, morfologia, grupa krwi, mocz, glukoza i cos tam jeszcze chyba było- nie pamiętam dokładnie ile placiłam ale to tylko z te pierwsze trzy. reszta na fundusz
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja przy wielkosci 6cm mialam 1.3 nt a Ty??? I myslam ze u Ciebie bedzie dziewczynka takie mialam przeczucie ale skoro tak wczesnie to pewnie chlopak???
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Mozna dolaczyc? Widze, ze jestescie bardzo zzyte ze soba i niezla produkcje postow tutaj macie ![]() Troszkę Was podczytuje, czuje sie taka nieporadna w tej ciazy, a Wy tyle wiecie... |
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah no pisz już co tam lekarz zobaczył
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Napisz coś więcej, który tydzień, kiedy masz termin itp
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
ja za hbs 20zl
hcv 17 zl |
|
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdańszczanko
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie o wielu i jakbyśmy się tak o wszystkich dowiedziały to okazało by się, że nic nie wolno właściwie jeść a jak tu tak nic. Ja sobie nie wyobrażam teraz jak taki głodomór ze mnie
![]() Ważne by ze wszystkim zachować umiar bo wszystko w nadmiarze szkodzi.
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem w 10tyg ciazy 2,5 roku temu bardzo powaznie chorowalam, lekarze powiedzieli mi, ze jestem bezplodna. Az tu nagle niespodzianka Bylam i jestem w ogromnym szoku. Ze wzgledu na moje obciazenie dostalam skierowanie do poradni prenatalnej, badanie (usg? to, ktore wykonuje sie w 13 tyg.) mam 10 sierpnia i juz trzese portkami czy wszystko bedzie ok (nie wiedzac o ciazy bralam leki przepisane przez endokrynologa :/). Strasznie sie boje, czy z dzieckiem bedzie wszystko ok, ale moja endo mnie uspokaja, ze nie mam sie co martwic.Mimo wszystko we wtorek idziemy z TZ do poradni genetycznej wypytac o ryzyko. Chyba musze zmienic ginekologa... Ten, ktory stwierdzil ciaze potraktowal mnie tak, jakby nie do konca wierzyl, ze moze dojsc do pozytywnego rozwiazania... (djerba, do kogo chodzisz? )Przerazaja mnie skroty badan, ktorych tu uzywacie. O wiekszosci z nich nie mam zielonego pojecia, ale mam nadzieje, ze dzieki Wam dowiem sie czegos nowego ![]() Termin mam na 2o luty. Wystarczy tytulem wstepu?
|
|
|
|
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od kiedy robię w ciąży wyniki moczu to cały czas wychodzą mi liczne bakterie. Bardziej istotne jest czemu wystąpiło białko i krew noi czy odczuwasz z tego tytuły jakieś dolegliwości czy objawy.
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do Szczypka prywatnie na Patio Róży. On pracuje w Redłowie w szpitalu również. A Ty? |
|
|
|
|
#2576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strzelam kolejnego chłoptasia? ![]() Cytat:
kochany jeeeeeest a serial to "make it or break it" o gimnastyczkach ![]() Cytat:
rozgość się ![]() ja tam dalej mało się orientuję, zwłaszcza dopóki mnie dziewczyny nie uświadomiły, że pajacyki to nie zabawki a swego rodzaju bodziaki ![]() Mężowi dałam dzisiaj dyspensę na wyjście do kolegi i teraz czekam na niego, ehhhh
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może lekarze się pomylili i tylko niepotrzebnie Cię zmartwili taką informacją. Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze na tym usg genetycznym. Nie warto martwić się na zapas.
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) - pracuja tam ludzie, ktorzy znaja sie na rzeczy.Chcesz tam rodzic? Ja od dawna szukam swojego gina i nie moge dobrze trafic. Teraz bylam u Adamskiego (ma bardzo dobre opinie na trojmiescie, a mnie jakos tak bez przekonania potraktowal). Powiedzial, ze narazie jest ok (wszystkie badania w porzadku), ale ze wzgledu na czynniki obciazajace mnie on "nie wie, co bedzie dalej" :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-07-20 o 22:06 |
|
|
|
|
#2579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
E tam wiemy, dowiadujemy się na bieżąco, przynajmniej mówię za siebie bo za wszystko wiedzącą się nie uważam A od bardziej doświadczonych już mam można się sporo dowiedzieć. Fajnie jest porównywać swoje dolegliwości, radości i dzielić się tutaj na forum. Zawsze tak raźniej
|
|
#2580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Adamskiego nie znam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

Melduję że szczęśliwie dotarłam wraz z mym mężem i dzidziuchem. Lot przezylam o dziwo dobrze, zawsze jakos mi serce do gardla ucieka a teraz spokojnie-moze to dlatego ze tkwi we mnie odpowiedzialnosc za Malucha i wiem ze nie wolno się denerwowac 

Kurde, nie słyszałam o czymś takim ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a dodam ze to był pasztet cenowo z tzw. górnej półki. Teraz na kazde wspomnienie pasztetu -

i nie bede się stresować w końcu