Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 11:38   #391
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

mmm... ale pycha musi być) Smakował mężowi? A my 3 rocznice mieliśmy 27go czerwca i wtedy też poczęta została nasza Fasolinka
smakował )) mi też smakował, ale odrzuciło mnie od słodyczy

Cytat:
Napisane przez vivvien Pokaż wiadomość
Strippi, tort baaardzo apetyczny, ślinka cieknie...
Chociaż ja słodkiego ostatnio nie jadam wcale.
no właśnie mnie odrzuciło od słodyczy, ogólnie prawie nic mi nie smakuje, od 3 dni jem kanapki z pasztetem, pomidorem, ogórkiem i szczypiorem i tak na 3 dania te same kanapki

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Czytacie jakieś gazetki mamusiowe/ciążowe..?
Ja właśnie kupiłam M jak mama.. w poprzedniej ciąży też czytałam.. jak dla mnie OK..
też M jak Mama podczytuję )

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Od wczoraj wiem, że 23 marca 2013 zostanę znów mamą.
Mój synek starszy będzie miał wtedy 3 lata i parę dni.
Ciężko mi się oswoić z tą sytuacją- nie planowaliśmy teraz dziecka. Pokrzyżowało mi to parę planów, ale powoli, powoli...

I od nowa te atrakcje ciążowe ;-) [COLOR="Silver"]
witaj ) i gratulacje, między moją córcią, a drugim dzieckiem będzie 3 lata i miesiąc

Cytat:
Napisane przez czikita_89 Pokaż wiadomość
Hej
Gratuluję wszystkim z was upragnionej ciąży i liczę na to,że jutro lub pojutrze gdy zatestuję, będę mogła napisać na wątku,że dołączam do Was

Pozdrawiam
3mam kciuki za test

Dziewczyny które już mają potwierdzone ciąże u ginka i podane daty porodu proszone są o podawanie mi danych na pw, bym mogła wpisać do 1 postu, do nasze listy mamuśkowej
dodatkowo wpisujemy też miejscowości zamieszkania, więc mamuśki które są na liście proszone są o dopisanie mi na pw miejscowości )

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-07-20 o 11:39
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 11:46   #392
Sisi_85
Raczkowanie

Haha, Strippi muszę Ci powiedzieć, że mam tak samo!! Od trzech dni chodzi za mną pasztet... ja wcześniej nie jadłam chleba a od trzech dni jem kanapki z pasztetem i pomidorem posypany solą i pieprzem... i już cały zjadłam Muszę poprosić Mamę to może mi upiecze pasztet...
Sisi_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 11:47   #393
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witajcie
ja mam same złe wyniki jutro ide do endokrynologa o ile sie do niego jakoś doprosze, sytuacja kryzysowa wiec moze mnie przyjmą (prywatnie oczywiscie)

Każdy ma troche inaczej, moja siostra poroniła z drugim dzieckiem i teraz ma dwojke, moja mama też z drugim i ma trójke, ja od początku bałam się ze mnie spotka to samo i miałam luteine zapobiegawczo-no i spotkało, nikomu nie mówiliśmy na wszelki wypadek..
a teraz o dziwo zamiast się trząść żyje sobie na luzie, mam ogromne problemy z tarczycą ale wierze ze pojde do lekarza i szybko się wylecze. Chyba po tym wszystkim nic nie jest w stanie mnie złamać
Cieszę się ta ciążą i chociaz myslalam że już zawsze bede zyc w wielkim strachu bedac AM to jednak na szczescie sie pomyliłam

Ja byłam w ciąży 2 miesiace temu także wtedy też byly takie zasady.. wydaje mi sie ze jakby co to poprostu zalożyli by mi ze starą datą
Teraz na szczescie już mam ale jeszcze nie w rece

Tyle się moge wypowiedziec że w tamtej bardzo szybko zaczął mi rosnąć a raczej puchnąć a w tej to już wogole express
Ciężko mi go ukryć chyba mam jakieś dziwne predyspozycje do brzucha dużego brzucha Może macice mam jakąś większą bo nawet rano widac brzuszek

Ja ma tyle dobrze że moj lekarz całe zycie mieszka na tym samym piętrze co ja własnie przed chwila spotkałam go na klatce i powiedziałam ze przyjde po luteine pozniej bo mi sie konczy
w tamtej ciazy to on zawiozl mnie do spzitala chociaz byla 7 rano i mial wolne

Ja tez odczuwam taki nacisk jakby cos sie chcialo wysikać ale nie idzie, wczoraj latałam co 15 minut i nic, ale w poprzedniej miałam to samo takze naturalnyn objaw powiekszającej sie macicy ktora naciska na pecherz

W poprzedniej ciąży TŻ obiecał mi to sam

Witaj

Np ja się nie boje sluchac o porodach, wiem że wiekszosc jest przesadzonych, a duzo jest w miare ok Zreszta i tak mnie to czeka i tak czy sie naczytam czy nie, a stracha wiadomo ze mam... ale raczej nie przed bolem a szpitalem, poloznymi itd..
To masz faktycznie nieciekawie...ale pozytywne nastawienie,nadzieja też dużo dają w życiu i nie jedno można przejść dzięki temu .Ja trzymam kciuki i wierzę,że będzie dobrze!No i świetna sprawa z tym lekarzem-mieszkać tak blisko i zawsze móc na niego liczyć-to napewno dodaje trochę otuchy...
Cytat:
Hej
Gratuluję wszystkim z was upragnionej ciąży i liczę na to,że jutro lub pojutrze gdy zatestuję, będę mogła napisać na wątku,że dołączam do Was

Pozdrawiam
Cześć,no to trzymam kciuki!

[QUOTE=Sisi_85;35412186]
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj miałam taki fajny sen śniło mi się że miałam bliźniaki chłopca i dziewczynkę fajnie pomarzyć

Ale fajne masz sny... mi w ogóle się nic nie śni...
Za to wczoraj miałam "bliskie spotkanie" z kibelkiem;/ Śmiałam się, że Fasolce nie smakuje kuchnia mojego Męża
Dzisiaj znowu była pobudka o 2 w nocy i sikanie... na szczęście jeszcze nie jest to częste
Ja to wstaje każdej nocy, a dzisiaj dwa razy....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 11:55   #394
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

no właśnie mnie odrzuciło od słodyczy, ogólnie prawie nic mi nie smakuje, od 3 dni jem kanapki z pasztetem, pomidorem, ogórkiem i szczypiorem i tak na 3 dania te same kanapki
Cytat:
Napisane przez Sisi_85 Pokaż wiadomość
Haha, Strippi muszę Ci powiedzieć, że mam tak samo!! Od trzech dni chodzi za mną pasztet... ja wcześniej nie jadłam chleba a od trzech dni jem kanapki z pasztetem i pomidorem posypany solą i pieprzem... i już cały zjadłam Muszę poprosić Mamę to może mi upiecze pasztet...
tylko nie przesadzajcie z tym pasztetem bo podobno nie bardzo jest wskazany

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 12:17   #395
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też przeważnie wchodzi tylko pasztet na przemian z pomidorem. Nadal absolutny brak apetytu.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 12:22   #396
megi-megi
Zakorzenienie

Póki co objawy ciąży są mi obce w tej chwili. Tylko w głowie mi się kręci.
A od poniedziałku w Lidlu body i śpiochy. Fajną mają jakość... tylko nie wiadomo jaki kolor wybrać ;-)

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Dragusia- a czemu nie jest wskazany domowy pasztet? Sklepowy jest pełen świństw, a domowy?

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2012-07-20 o 12:20
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 12:57   #397
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
ja mam same złe wyniki jutro ide do endokrynologa o ile sie do niego jakoś doprosze, sytuacja kryzysowa wiec moze mnie przyjmą (prywatnie oczywiscie)
trzymam kciuki żeby wszystko się szybko wyleczyło

Cytat:
Hej
Pozdrawiam
no to trzymamy kciuki i czekamy

[QUOTE=Sisi_85;35412186]
Cytat:
Za to wczoraj miałam "bliskie spotkanie" z kibelkiem;/ Śmiałam się, że Fasolce nie smakuje kuchnia mojego Męża
Dzisiaj znowu była pobudka o 2 w nocy i sikanie... na szczęście jeszcze nie jest to częste
spotkanie z kibelkiem niezbyt fajna sprawa ja na siku to musze tylko jak mnie corcia obudzi w nocy to wtedy juz musze pojsć a tak to jak narazie mnie nie wybudza ta potrzeba

Cytat:
Cytat:
Póki co objawy ciąży są mi obce w tej chwili. Tylko w głowie mi się kręci.
A od poniedziałku w Lidlu body i śpiochy. Fajną mają jakość... tylko nie wiadomo jaki kolor wybrać ;-)

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Dragusia- a czemu nie jest wskazany domowy pasztet? Sklepowy jest pełen świństw, a domowy?
a ja tez jestem ciekawa czemu pasztet nie wskazany

a jeśli chodzi o kolory bodziaków to dziewczynka w niebieskim ładnie będzie wyglądac gorzej chłopiec w różowym więc chyba lepiej niebieskie kupic
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 13:18   #398
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

domowy pewnie można bo z byle czego sobie nikt nie robi, a sklepowy pewnie dlatego że wrzucają tam byle co mielą i już ale dokładnie czemu to nie wiem, obiło mi się tylko o uszy że nie jest polecamy.
z lidla to mi się te pasy ciążowe marzą żeby kupić ;p
Cytat:

a jeśli chodzi o kolory bodziaków to dziewczynka w niebieskim ładnie będzie wyglądac gorzej chłopiec w różowym więc chyba lepiej niebieskie kupic
a jeżeli chodzi o ciuszki to ja będę sie starała kupować uniwersalne, a jak sie okaże dzwieczynka to dopiero jakieś różowe sukieneczki ale początkową wyprawkę bym chciała uniwersalną żeby i na przyszłość byla :P

Stary 2012-07-20, 13:34   #399
nestelle
Zakorzenienie

Oj dziewczyny,zawsze jak słucham historii o zachciankach,a teraz właśnie czytam wasze to wydaje mi się to takie słodkie.....
Ja niestety nigdy nie miałam zachcianek...nawet jednej malutenkiej....a tak bym chciała mojego TŻ wywalić w nocy np.po lody-bo koniecznie,ale to koniecznie muszę je zjeść(tak miała moja znajoma..)
Stary 2012-07-20, 13:36   #400
MARIKA.S
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie

Czy mogę dołączyć do Waszego grona?
Wczoraj potwierdziłam na USG obecność mojego groszka małego

W domu biega już 1,5 roczna córcia

Termin mam wstępnie na 7 marzec.
Z objawów -mdłości przez cały dzień i sikanie co godzinę ;P
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 13:42   #401
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie

Cześć,no to gratuluje!
Stary 2012-07-20, 13:45   #402
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Witamy witamy

Stary 2012-07-20, 15:53   #403
megi-megi
Zakorzenienie

Jej - następna mamusia - GRATULACJE!

Wiecie, ja jestem już mamusią marcowo-kwietniową ale 2010 Tak dziwnie mi jest, jak patrzę na te 2013...

I jak piszecie o mdłościach i innych zachciankach. Takie mam mieszane uczucia- skądś to znam, ale kiedy to było.

Zachcianek nie miałam, ale owszem mdłości były, krwawienia dziąseł, krwotoki z nosa, bezsenność... i chyba tyle. Poprzednio ciążę zniosłam rewelacyjnie, do samego końca nieźle dawałam czadu, jedynie poród niezbyt mi się podobał - 15,5 godziny Jak widać, wbrew logice, przeżyłam.

Muszę Wam wrzucić zdjęcia mojego syna - słodziak.
No i umówić się na przyszły tydzień do gina, żeby zobaczył, czy wszystko ok.
Stary 2012-07-20, 15:53   #404
vivvien
Raczkowanie

Kochane,
byłam dziś u mojej endo, bardzo ucieszyła się z wieści, że jestem w ciąży, od razu się rozpromieniła jak ją poinformowałam. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona jej reakcją Zapytała, jak się czuję. Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że źle: wymioty, mdłości, zachcianki. A ona na to, że świetnie, że tak musi być i że taka reakcja świadczy o tym, że jest wysoki poziom hormonów ciążowych jestem happy po tej wizycie
dostałam komplet badań z krwi do zrobienia i widzimy się za kilka dni
Cytat:
Tyle się moge wypowiedziec że w tamtej bardzo szybko zaczął mi rosnąć a raczej puchnąć a w tej to już wogole express
Ciężko mi go ukryć chyba mam jakieś dziwne predyspozycje do brzucha dużego brzucha Może macice mam jakąś większą bo nawet rano widac brzuszek
I to jest też mój problem, bo ja w chwili obecnej wyglądam na 4 miesiąc!!! Moja pierwsza ciaża! Nie chcę, żeby już było widać! Przewrotnośc losu, bo znam osoby które chciałaby większy brzuszk, a ja chcę mniejszy Pocieszam się tym, że może ostatnia miesiaczka okaże się plamieniem (jak lekarz oceni wielkość płodu na usg) i tym samym zmieni się wiek ciaży.

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Albo wkurza mnie też gadanie typu.. jak się przestraszysz czegoś i złapiesz np. za kolano, to dziecko będzie tam miało znamię.. lub że przed porodem nie wolno NIC dziecku kupować, bo stanie się coś złego, wszystko się kupi jak dziecko się urodzi..
Masakra..
Też nie lubię zabobonów ale w 1 wierzę.
Moja mama, będąc ze mną w ciąży, oparzyła sobie dłoń, po czym przyłożyła ją do uda. Teraz ja mam plamkę w tym właśnie miejscu

Cytat:
Siostra urodziła chłopca, kupiła niebieską wyprawkę, dostała niebieskie prezenty od rodziny i teraz mówi, że nie może już patrzeć na ten kolor Ja chcę akcesoria dziecięce neutralne i wielokolorowe, np. żółte, czerwone, turkusowe, itd. Może kiedyś będę miała drugie dziecko, to nie będę musiała zmieniać wyprawki.
Stary 2012-07-20, 16:00   #405
megi-megi
Zakorzenienie

Fatalnie, że akurat w tym Lidlu wszystko albo różowe, albo niebieskie. Ja też kupiłam żółte, zielone, jak się pierwsze rodziło i teraz mam jak znalazł... a część miałam, bo w tamtym miesiącu pooddawałam To miałam czuja

A jak Wasze piersi?
Mnie już bolą... w ogóle jeszcze nie skończyła mi się laktacja, a tu nowa się szykuje... mleczarnia.
Stary 2012-07-20, 16:05   #406
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziewczyny które już mają potwierdzone ciąże u ginka i podane daty porodu proszone są o podawanie mi danych na pw, bym mogła wpisać do 1 postu, do nasze listy mamuśkowej
dodatkowo wpisujemy też miejscowości zamieszkania, więc mamuśki które są na liście proszone są o dopisanie mi na pw miejscowości )
ja mam potwierdzoną ciążę i kartkę ciąży, ale termin będę miała dopiero po usg czyli 31 lipca. wcześniej nic nie będę wiedziała. chyba, że podam z kalkulatora.

Cytat:
ja uwielbiam domowy pasztet, bo wiem, że moja mama nie doda tam nic czego bym nie zjadła i co nie byłoby zdrowe. uważam, że w takim pasztecie nie ma nic złego.

Cytat:
Napisane przez vivvien Pokaż wiadomość
Siostra urodziła chłopca, kupiła niebieską wyprawkę, dostała niebieskie prezenty od rodziny i teraz mówi, że nie może już patrzeć na ten kolor Ja chcę akcesoria dziecięce neutralne i wielokolorowe, np. żółte, czerwone, turkusowe, itd. Może kiedyś będę miała drugie dziecko, to nie będę musiała zmieniać wyprawki.
nie, tylko nie kolorystyczne wyprawki niebieskie albo różowe. wszystko tylko nie to. my też jesteśmy za neutralnymi i wielokolorowymi, uwielbiamy żółty i inne żywe kolory, więc pewnie nasze dziecko będzie nosiło ciuszki w takich kolorach niezależnie od jego płci.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 16:20   #407
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
haha mam identyko DD

Cytat:
no, wiadomo że to świństwo, ale jak tylko to wchodzi to co innego jeść jak nic nie smakuje??

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mi też przeważnie wchodzi tylko pasztet na przemian z pomidorem. Nadal absolutny brak apetytu.
U mnie to samo i tylko pasztet mogę zjeść, bez niego to chyba nic bym nie zjadła

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny,zawsze jak słucham historii o zachciankach,a teraz właśnie czytam wasze to wydaje mi się to takie słodkie.....
Ja niestety nigdy nie miałam zachcianek...nawet jednej malutenkiej....a tak bym chciała mojego TŻ wywalić w nocy np.po lody-bo koniecznie,ale to koniecznie muszę je zjeść(tak miała moja znajoma..)
haha w 1 ciąży nie miałam takich zachcianek jak teraz, ale teraz tylko na pasztet

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

witaj z nami ) gratulacje
na pw napisz mi dane do listy

Cytat:
Wiecie, ja jestem już mamusią marcowo-kwietniową ale 2010 Tak dziwnie mi jest, jak patrzę na te 2013...
a ja styczniowo-lutowa 2010

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja mam potwierdzoną ciążę i kartkę ciąży, ale termin będę miała dopiero po usg czyli 31 lipca. wcześniej nic nie będę wiedziała. chyba, że podam z kalkulatora.
jak uważasz, możemy wpisać z kalkulatora, a później najwyżej się zmieni
jak coś to pw
Stary 2012-07-20, 16:25   #408
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Z pasztetem nie mozna przesadzac a najlepiej go unikac, bo po 1 wiadomo wszystko do niego dają a po 2 dodaja surowe mieso czyli ogromne ryzyko zarazenia sie toksoplazmoza!

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Witaj

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 16:36   #409
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

witamy i gratulujemy nie bądź taka wrzuć jakieś foto groszka ;p
Cytat:
Zachcianek nie miałam, ale owszem mdłości były, krwawienia dziąseł, krwotoki z nosa, bezsenność... i chyba tyle. Poprzednio ciążę zniosłam rewelacyjnie, do samego końca nieźle dawałam czadu, jedynie poród niezbyt mi się podobał - 15,5 godziny Jak widać, wbrew logice, przeżyłam.

Muszę Wam wrzucić zdjęcia mojego syna - słodziak.
No i umówić się na przyszły tydzień do gina, żeby zobaczył, czy wszystko ok.
ło matko 15,5h wow
no wrzucaj zdj poogladamy ;p

Stary 2012-07-20, 19:27   #410
kalka
Zadomowienie

STRIPPI hej! gratuluję i tutaj. (I-II 2010 ) Nie ukrywam, że chciałabym tu dołączyć

Gratuluję wszystkim dziewczynom

kalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 19:53   #411
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

joanna ja tez lubiłam tą gazetke Mjak mama była jeszcze kiedyś tak formatu zeszytowego "mamy radzą mamom" też bardzo fajna
coś kojarzę.. wiem o którą chodzi.. miałam jedną, niektóre porady bardzo się przydały..

Cytat:

Np ja się nie boje sluchac o porodach, wiem że wiekszosc jest przesadzonych, a duzo jest w miare ok Zreszta i tak mnie to czeka i tak czy sie naczytam czy nie, a stracha wiadomo ze mam... ale raczej nie przed bolem a szpitalem, poloznymi itd..
ja już wiem jak to wygląda i też mnie to nie przeraża.. naprawdę miałam super poród 5,5 h jak na pierworódkę to extra i bóle nie były dla mnie bardzo bolesne (bez znieczulenia - bo mój szpital nie daje), a miałam wywoływany (podobno bardziej boli)

Stresuję się dokładnie tym samym co Ty.. jak pamiętam te babki, ich podejście jest dla mnie dziwne.. w końcu też kobiety i prawdopodobnie też przez to przechodziły.. a traktują tak z góry..

Dopóki nie zadzwoniła moja znajoma do nich (ich koleżanka) były bardzo nie przyjemne, później zmiana o 180 stopni..
warto mieć kogoś znajomego i poród rodzinny oczywiście.. całkiem inne warunki.. duuuuużo lepsze, piłka do skakania, ciepły prysznic.. polecam..

Cytat:
Hej

Pozdrawiam
Czekamy na informację.. gratuluję..

Cytat:
Witam wszystkie mamusie

Witaj..

A ja dziś pół dnia nie miałam prądu
sąsiad kopał na ogrodzenie i przecięli kabel..
elektrowni się nie spieszyło, żeby usunąć usterkę i tak od 13 do teraz dupa blada..

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

strippi jak córcia zareagowała na łóżeczko?
I w ogóle jak wrażenia?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-20, 22:23   #412
MARIKA.S
Zadomowienie

Odnośnie pasztetów.
Nie popadajmy w paranoję. Wystarczy czytać skład Są wyroby takie w których nie ma MOMu i tysiąca ulepszaczy.

megi-megi mnie piersi bolały od samego początku, u mnie to jeden z pierwszych objawów ciąży jest

vivvien to znamię o którym piszesz to czysty zbieg okoliczności. To fizycznie nie możliwe.
Ja nie wierzę w żadne zabobony typu, że w ciąży nie wolno wiązać się paskiem itp. Głupota dla mnie do kwadratu.

I racje ma Twoja endokrynolog apropo nudności i wymiotów Wysoki poziom beta HCG powoduje właśnie takie dolegliwości, a to oznacza ze zarodek się świetnie zagnieżdża

Dziewczyny, które są pierwszy raz w ciąży - wiem, że łatwo mówić ale nie stresujcie na zapas
Połowa sukcesu do dobre nastawienie

Mój pierwszy poród trwał 3h i 3 minuty dokładnie i wspominam go rewelacyjnie. Ból całkowicie do zniesienia. Na prawdę. 5 miesięcy po porodzie miałam ostre zapalenie trzustki - to był dopiero ból, jakiego nie życzę nikomu.
Także głowa do góry

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2012-07-20 o 22:24
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 08:00   #413
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

Mój pierwszy poród trwał 3h i 3 minuty dokładnie i wspominam go rewelacyjnie. Ból całkowicie do zniesienia. Na prawdę. 5 miesięcy po porodzie miałam ostre zapalenie trzustki - to był dopiero ból, jakiego nie życzę nikomu.
Także głowa do góry
Oooo matko.. ja miałam to samo..! Karetka mnie zabrała do szpitala miesiąc po porodzie, w domu umierałam z bólu.. wiłam się na łóżku i nie byłam w stanie się dzieckiem zająć.. w szpitalu okazało się że ostre zapalenie trzustki i kamienie w woreczku żółciowym.. spędziłam w szpitalach prawie miesiąc.. bo jeździłam z Sącza na klinikę do Krakowa.. Skończyło się 2 zabiegami.. 1 papilotomia, później 2 laparoskopia..
To było straszne..
i karmienie piersią poszło precz..

Stary 2012-07-21, 08:37   #414
megi-megi
Zakorzenienie

To ja powiem, że ból porodowy mnie zaskoczył, ale... każdy poród jest po prostu inny. No i mamy mnóstwo czasu.
Stary 2012-07-21, 08:39   #415
aigrene
Raczkowanie

Witam Drogie Mamusie Zaglądam tutaj jeszcze trochę niepewnie, bo wciąż nie mogę uwierzyć, że noszę w sobie upragnionego maluszka. Mam nadzieję, że znajdzie się tu miejsce dla kolejnej mamusi marcowej?To co, przyjmiecie?

P.S. Lunao

17.07.2012 , g. 6.00 - cudowne, upragnione i wyśnione II KRECHY
aigrene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 08:45   #416
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aigrene Pokaż wiadomość
Witam Drogie Mamusie Zaglądam tutaj jeszcze trochę niepewnie, bo wciąż nie mogę uwierzyć, że noszę w sobie upragnionego maluszka. Mam nadzieję, że znajdzie się tu miejsce dla kolejnej mamusi marcowej?To co, przyjmiecie?

P.S. Lunao
Witaj ) zapraszamy serdecznie. Juz po wizycie u lekarza czy jeszcze nie? Kiedy termin?

Stary 2012-07-21, 08:51   #417
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej Ja jak zwykle w sobotę nie mogę spać i już jestem na nogach, ogranęłam trochę łazienkę i kuchnię. Jak tylko mężul wstanie to wyciągam go na zakupy, wypatrzyłam sobie wczoraj parę fajnych bluzeczek i postanowiłam, że kupię sobie coś nowego.
Wczoraj kupiłam sobie tą gazetkę M jak mama, fajna nawet, tylko szkoda że kosztuje aż 5 zł, trochę sporo.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-21, 11:00   #418
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

P.S. Lunao
Pewnie że tak ,witaj.. i pisz..

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej Ja jak zwykle w sobotę nie mogę spać i już jestem na nogach, ogranęłam trochę łazienkę i kuchnię. Jak tylko mężul wstanie to wyciągam go na zakupy, wypatrzyłam sobie wczoraj parę fajnych bluzeczek i postanowiłam, że kupię sobie coś nowego.
Wczoraj kupiłam sobie tą gazetkę M jak mama, fajna nawet, tylko szkoda że kosztuje aż 5 zł, trochę sporo.
No tak sporo.. ale to miesięcznik.. więc raz w miesiącu chyba można sobie pozwolić..

coś tu dziś pusto.. widać, że weekend nastał..
u mnie niestety pogodowo beznadziejny..

Stary 2012-07-21, 11:39   #419
megi-megi
Zakorzenienie

Spojrzałam na listę- ale Wy dziewczyny młode jesteście Prawie wszystkie ;-) Prawda Agatko? ;-)
Stary 2012-07-21, 12:24   #420
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

P.S. Lunao
witamy i gratulujemy a kiedy termin?

noi stało się choć miałam nadzieję że mnie to ominie. niedość że rano sniadanie poszło precz do kibelka to pojechaliśmy do sklepu, dojechaliśmy i zrobiło mi sie tak nie dobrze masakra, ale kurde myśle no nie zwymiotuje bo nie mam już czym ale jednak miałam i w sklepie bleh strasznie traumatyczne przeżycie. nie polecam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości