|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
DYgotko, dziękuję za doradzenie.A taki termos kupię w markecie, gdzie jest dzial dla dzieci? raczej powinien byc, prawda?
Wiola dla tygryska Zgodnie z obietnica wstawiam zdj. Tak do koca neodzwierciedlają tego koloru, bo w słońcu mieni się na kilka innych. Ale mniej więcej będziecie mieć zarys
|
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
wiolqn super te zdje z twoim tztem
tak fajnie mały rośnie, taki byl maleńki![]() Cytat:
mi tez tak strasznie zal takich dzieciatek przeciez one same sie na świat nie pchały (glam pamietam twoje słowa, zawsze to sobie powtarzam jak juz cierpliwośc mi sie wyczerpuje)
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Baha super kolorek, fajne zdjecia
) Jak mi sie te chustki podobaja, skad wy je macie ?Ja ogladam Listy do M i piwko popijam ) tz spi, dzieciatko tez, cisza i spokój
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Baha fajny kolorek!ja nie doczytałam chyba robiłaś deko i na to jakis kolor Ci kładł?jakiś brąz? |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no za piwko mam tylko dlatego, ze wczoraj w sklepie na zlosc tz zrobilam on se kupowal no to ja tez hehe dzis mi je chcial wypic ale nie dalam to poszedl spac
|
|
#3036 | ||||
|
Zadomowienie
|
padam na twarz
tradycyjnie z mamcią zaliczyłysmy dwie partyjki scrabble i teraz na szybko Was nadrabiam pod koniec gry juz mi się oczy zamykały ![]() Cytat:
tego mi brakowało do okreslenia Oliego - dokładnie tak śpi ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam ale nie pamietam co komu mialam...
Baha jak zawsze slicznie Basiula gratuluje kup w nocniku ja zaluje ze czasu nie mam zeby sie tym zajac, zazwyczaj wszystkie kupska ida jak jestem w pracy. Sonie wczesnie sadzalami odpieluchowana byla szybciutkoDziewczyny na fejsie dolaczcie do grupy wizaz to od razu bedziecie miec wszystkie nas w kupie ( ale niepytajcie jakto sie robi botez sie gubie)Maluchy moje spia od scianyw poprzek lozka- raz ze tak mniej miejsca zajmuja, dwa ze zazwyczaj i tak sie ukladaja w poprzek to niech i tak maja Dobranoc kobity
|
#3038 |
|
Zadomowienie
|
Ja machlam jeszcze sale samobójców
rano bede wygladac jak zombie
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Baha,ale mi chodzi o taki zwykły termos-ja mam taki metalowy-mam nadzieję,że też może być?a koszt to pewnie ze 20zł
śliczny kolorek i jak zwykle Ty promieniejesz ![]()
|
#3040 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście a jaki macie nocniczek? taki zwykły?Cytat:
a jak niet, to słoiczek...Cytat:
ales mi smaka z rańca zrobiła, a ja normalnie zawsze niepiwkowata byłam, only winko/szampan, a teraz coś mi się poprzewracało i mam smaki na piwko ostatnio, w sb, tż wyciągnął jedno i pyta czy odlac mi troszeczkę, ja mu że narazie nie, poszłam małą nakarmić z butli, wylulalam do odbicia poszła kimać, zachodze do tż a tam w butelce już pusto a mówiłam że narazie nie, co nie znaczyło, że nie chcę wcale...dzisiaj pospałyśmy - od 21 do 4 pada...tż nie będzie zadowolony, bo u nas na wsi żniwa się rozpoczęły...a tż obiecał, że po zniwach pojedziemy gdzieś na "wakacje" na 2-3 dni chociaż nie wiem jak to będzie, bo wczoraj listonosz przyniósł do zapłaty fakturki za prąd
|
||||||
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
Nawet przyzwoita nocka Matko na tvn style dokument o karmieniu piersia Teraz pokazywali osmiolatke
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to jest w tych pojemnikach do lodu? Ja dziś jadę do swojej byłej pracy po łóżeczko turystyczne dla Oliv http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...477796556.html
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
a klubie coś napisałam
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-07-21 o 08:22 |
|
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a vpozatym trzymam kciuki za jedzonko, napewno dzieciaki docenia za chwilke to domowe od mamusi ![]() Cytat:
wogole dzien dobry ale pochmurno za oknem;/ a ja chyba wybiore sie z malym na male zakupy (chcialbym upolować toebke na dziiejsze wyjście;/ bo mi tż powiedział że ta co mam to sie nie nadaje wczesnie mi to powiedzial cholera (dzis to cale smieszne panienskie) swoja drogą nie sądzilam że on to wogole zauważa zaskoczyl mnie, wiec mlodego biore pod pache i gdzies skocze, no bo tz do pracy poszedł;/ i jutro chyba tez bedzie musiał, zwariowali z tą robota!
|
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Juz lece
tylko bacika poszukam a ty sie ustawiaj pod pregierz
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Oooo a ja myslałam,ze tylko u mnie faktury za prąd wywołują dreszcze!
![]() Ahoy ![]() U nas jakos deszczowo,Małemu ewidentnie dokuczają wyrzynające sie górne jedynki,płakał kilka razy w nocy przez sen. Dzisiaj jedziemy 120 km na ślub ja nie wiem jak z tym Małym wrzaskunem dojedziemy, a ja tu o Mazurach myślałam. |
|
|
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
joamic fajne to lozeczko,ono sie sklada prawda?do takiej torby?
nie przegladalam calej aukcji pokszywko dokladnie,zrozum tu faceta z marsa ![]() baha wygladasz w tym kolorku slicznie glam 8-latka karmiona piersia?uuu troche mnie zemdlilo,wszystko dobre ale nie do przesady ... Dobry ![]() u nas noc na pewno lepsza niz wczoraj,i tak skonczylo sie ze mala z nami wyladowala,ale koneic z tym,jestem kazdej nocy mega skopana,mam juz tyle sincow,bo ona sie wierci,uklada,i kurde najmniejsza jest a zajmuje najwiecej miejsca ![]() chcialam obejrzec te jej dwojeczki ale nie dala sobie zajrzec teraz idziemy sie sniadaniowac ![]() do wieczora mamuski
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
Hello
czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ??tak mi brakuje tego pisania tutaj, ale normalnie ostatnio z moją młoda nie wyrabiam na zakrętach, a wieczorem padam na twarz ![]() Z nowości to Asia stoi przy meblach i umie już kucnąć i coś podnieść i trochę się przemieścić. Oczywiście wszędzie jej pełno wszędzie wlezie, a jak jej coś zabiorę to ryki i krzyki na całe miasto. Niestety poległam z usypianiem poniekąd przez mojego TZ i dalej na rękach albo z cycem w buzi zasypia. No i ciągle budzi się w nocy po kilkanaście razy. Od kilku tygodni idą nam górne jedynki i wyjść nie mogą, więc marudzi na całego. No i jesteśmy już wreszcie po chrzcinach. czy mi się wydaje czy trochę zwolniłyście z pisaniem?? widzę, światełko w tunelu, żeby być na bieżąco ![]() baha śliczna z Ciebie mamuśka
|
#3049 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratki za 9 miesięcy! Cytat:
zatakała mnie ze Mikuś taki już dorosły my nocnik kupiliśmy ale na razie służy do zabawy, jeszcze goła pupą nie siadała. Baha - ślicze włoski i cała reszta też ja mam termos z Ikei dokładnie taki:http://www.google.com/imgres?imgurl=...9QEwBg&dur=114i jestem zadowolona, bo spokojnie miesci sie w torbę od wózka. pamiętamy, nawet myślałam kiedys o Tobie, zastanawiałam sie jak tam malutka. Dobrze ze tak pięknie sie rozwija! Edytowane przez mszpilka Czas edycji: 2012-07-21 o 10:54 |
||
|
|
|
#3050 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
U nas dziś noc w miarę ok bo praktycznie całą noc spała z nami. Za to ja jak mała śpi z nami to budzę się zesztywniała, śpię taka spięta bo boję się że ją przyduszę itp. Obiad już mam podszykowany zaraz biorę się za sprzątanie, pranie... Cytat:
? Tylko nie wiem czy mnie już wpuścicie ![]() Baha- super włoski ale z tego co widzę to Tobie w każdym kolorze jest dobrze, nie wiem mi się wydaje że od Ciebie bije taki optymizm jakiś że we wszystkim Ci do twarzy ![]() Nie wiem do czego potrzebujesz tego podgrzewacza ale jeśli do mleka to ja tak jak Dygotka używam termosu, takiego zwykłego srebrnego. Mam taki nieduży i jak gdzieś jadę czy na dłuższy spacer to biorę bleko w pojemniczek i wodę w tym termosie i jest oki .wiolqn- mogłabyś wrzucić kilka przepisów na te obiadki dla małego ? Pamiętam że chyba kiedyś wrzucałaś ale nie mogę znaleść. Moja za nic w świecie nie chce jeść tego co ugotuje, jedynie takie osobne posiłki np. trochę ziemniaczka a bardzo chciałabym żeby coś jej posmakowało bo mam dużo takich swojskich warzywek.
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
pokszyfko tak taki zwykły najwyklejszy bez żadnych bajerów dzisiaj też kupke zrobił i później w dzień już nie kupa....może sie przyzwyczai do tego że rano siada na nocniczek to i w dzień bedzie chciał oczywiście jak już będzie umiał wołać narazie to tyle że ja go posadze a za chwilke kupol jest
kiedyś to łapałam jak widziałam że sie zaczyna nagniatać to ryp go na nocnik a przez te dni to normlanie go sadzam i w ciągu góra 7-10 minut już po wszystkim jest heheheh
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
witam
B. własnie się obudziła po calych 40 min snu straszną jazdę zrobila zanim zasnęła, bo chyba przyzwyczaiła ze to babcia ją usypia o tej porze no ale w koncu zasneła ![]() jescze kilka dni i zacznie juz śmigać pewniej na kolanach bo pupka juz coraz czesciej w górze, no i udało się jej juz kilka razy na kolanach przesunąć do przodu ale w sumie to jeszcze sie nie chwale ze "raczkuje" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
no chyba rzeczywiscie troche zwolnilysmy, ale to chyba dlatego, że część wróciła do pracy
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
ojjj, to duuuuże to sniadanie
|
#3057 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki zeby zębole wyszły prędko
|
|
#3058 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za tyle komplemetów Chustkę kupiłam na targu/placu za 12 zł bo jest z Euro .... ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Si ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() u nas się taki schrzanił ale patrzyłam na All na podgrzewacze BabyOno, są za 20 zł ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
my mamy podobne tylko z jednej stro dodatkowo są 2 kułeczka.---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Zapomniałam Wam napisać dziś i my kończymy 9 miechów i mamy coraz więcej zęba na wierzchu ![]() wieczorem chyba strzele sobie z tej okazji drina ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Tak głównie do mleka. Że jak wstaje nad ranem to mam już gotowe danie no, ale w zimie aby podgrzać picie, czy jak gdzieś pojedziemy też się może sprawdzić. Do tej pory robie to tak: wieczorem gotuje wodę w czajniku elektrycznym, a rano jak robię mleko tylko je podgrzewam. ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Oli, za raczki U Nas ładnie świeci słońce. Teściówka już rano porwała młodego na zakupy więc mogłam poprasować. Teraz kończe sprzątanie i robię oko. Jak Mimi wstanie zje i idziemy na spacerek ![]() Udanej Soboty ![]() Bajjjjj. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
A ze zdjęciami pomysł rewelacyjny aż łezka się w oku kręci i mam ciarki tak szybko czas leci
|
|||||||
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma to co znajomości na all kosztowało 180zł+wysyłka a ja zapłaciłam 130zł ![]() Oliv zachwycona i jaka grzeczna w nim
|
|
#3060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tobie zawsze
HELLO Matko, ale roboty, nie miałam czasu do Was zajrzeć, atak zaganiana jestem Wczoraj z mamą w szale zakupowym - ładną sukienke mamie wyszukałam i do tego na szyję takie ładne cuś - zawiązywana ozdóbka z kfiotkiem ![]() Dzisiaj od rana też po sklepach, szukałam opaseczki na chrzest dla małej i nie ma żadnej pasującej! Myślicie, że może być bez opaski? Goła główka? ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() Ale myślałam, że jaśniejsze są Że bardziej blond, a ja widzę brąz.. A może ślepa jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() a strzel sobie, jest co świętować ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Joa Twoja mała to ma słodkie minki na fotkach |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

dla tygryska

tak fajnie mały rośnie, taki byl maleńki
. Ja ogólnie za wrażliwa jestem i wszystko później we mnie siedzi, niedawno widziałam w sklepie babkę z dzieckiem mniej więcej wiekowo takim jak nasze i to dzieciątko coś tam marudziła a mamusia do niego "zamkniesz wkoncu morde czy nie?". Pół nocy nie spałam bo tak sobie myślałam że nasze dzieciaki takie wypieszczone, przeżywamy każdą dziwną kupę itp. a masa jest takich dzieciaczków o ktore nikt nie dba, na które się krzyczy , bije
.

ja zaluje ze czasu nie mam zeby sie tym zajac, zazwyczaj wszystkie kupska ida jak jestem w pracy. Sonie wczesnie sadzalami odpieluchowana byla szybciutko

ales mi smaka z rańca zrobiła, a ja normalnie zawsze niepiwkowata byłam, only winko/szampan, a teraz coś mi się poprzewracało i mam smaki na piwko
ostatnio, w sb, tż wyciągnął jedno i pyta czy odlac mi troszeczkę, ja mu że narazie nie, poszłam małą nakarmić z butli, wylulalam do odbicia poszła kimać, zachodze do tż a tam w butelce już pusto

wczesnie mi to powiedzial cholera (dzis to cale smieszne panienskie) swoja drogą nie sądzilam że on to wogole zauważa
??
? Pamiętam że chyba kiedyś wrzucałaś ale nie mogę znaleść. Moja za nic w świecie nie chce jeść tego co ugotuje, jedynie takie osobne posiłki np. trochę ziemniaczka a bardzo chciałabym żeby coś jej posmakowało bo mam dużo takich swojskich warzywek.

klask i: