![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Rodzice pojechali na wakacje, a dziecko...
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...e,1824498,3321
Zaliczyłam całkowity opad szczeny... ![]() Wiecie, że to mnie nawet bardziej zszokowało niż sprawa Madzi, Szymona... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lena
|
Dot.: Rodzice pojechali na wakacje, a dziecko...
mnie już nic nie zdziwi w tym zdziczałym świecie..
![]() ale bardziej mi to pachnie kaczką dziennikarską... ale wiadomo są ludzie i parapety! ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
łał
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Najbardziej w tej sprawie szokują mnie te komentarze pod artykułem.
Nawet jeśli to tylko kaczka dziennikarska, to tyle zrozumienia dla rodziców się tam pojawia.Mnóstwo opinii,że przecież nic się nie stało.Przerażające. Kasa i zabawa ważniejsza od dziecka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
No bo właściwie nic się nie stało. Dziewczynka została ze swoją nianią, co w tym złego?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Potępiam zachowanie rodziców, ale nie szokuje mnie to specjalnie. Przecież zostawili dziecko pod opieką do czasu przyjazdu niani. Nie zostawili dziecka np. w łazience ...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie ze swoją nianią - w punkcie obsługi czy czegoś tam. Niania dojechała potem. To raz. Dwa - paszport sprawdza się wcześniej. Trzy - jak się dało ciała to się za to płaci, a nie - luzacko dziecko zostawia bo się chce pobawić. I co niby, ta opiekunka miała się cały czas zajmować dzieckiem? A jakby nie mogła? To co, dziecko do pogotowia opiekuńczego? Ja w ogóle się dziwię, że komuś trzeba tumaczyć niewłaściwość takiego postępowania. JAK w ogóle można dziecko zostawić i wybrać wakacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431377]Wy naprawdę uważacie, że to NORMALNE
![]() Nie, nie ze swoją nianią - w punkcie obsługi czy czegoś tam. Niania dojechała potem. To raz. Dwa - paszport sprawdza się wcześniej. Trzy - jak się dało ciała to się za to płaci, a nie - luzacko dziecko zostawia bo się chce pobawić. I co niby, ta opiekunka miała się cały czas zajmować dzieckiem? A jakby nie mogła? To co, dziecko do pogotowia opiekuńczego? Ja w ogóle się dziwię, że komuś trzeba tumaczyć niewłaściwość takiego postępowania. JAK w ogóle można dziecko zostawić i wybrać wakacje ![]() A czy ja gdzieś napisałam, że uważam to za normalne ?? Napisałam, że potępiam rodziców, ale nie ejstem w szoku. Zdecydowanie bardziej szokujące są dla mnie przypadki Madzi i Szymona. Nie wiem jak można to w ogóle porównywać. No i w artykule jest napisane, że ta opiekunka zawiozla dziecko do dziadka, żeby on się nim zajał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A powiedz mi, gdyby dziadek nie mógł dzieckiem się zająć? TO co? Jaką oni mieli pewność, że ktoś będzie mógł i w ogóle chciał? To ICH dziecko i ICH zakichany obowiązek się nim zajmować, a nie wybierać wakacje a dziecko jak psa. A wg mnie można porównywać. Jeśli ktoś zabija dziecko, to z jego psychiką jest coś nie tak. A tu - po prostu egoizm w czytej postaci, całkowity brak empatii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431448]I pełne zrozumienie...
![]() A powiedz mi, gdyby dziadek nie mógł dzieckiem się zająć? TO co? Jaką oni mieli pewność, że ktoś będzie mógł i w ogóle chciał? To ICH dziecko i ICH zakichany obowiązek się nim zajmować, a nie wybierać wakacje a dziecko jak psa. A wg mnie można porównywać. Jeśli ktoś zabija dziecko, to z jego psychiką jest coś nie tak. A tu - po prostu egoizm w czytej postaci, całkowity brak empatii.[/QUOTE] Skoro niania miała przyjechać to chyba musieli się z nią i z dziadkiem skontaktować. Wg Twojego rozumowania to moja mame powinni na długie lata zamknąć do wiezienia bo jak miałam 2,5 roku to mama zostawiła mnie na tydzień pod opieką dziadków i pojechała na tydzień do Bułgarii maluchem . No bo przieciez jej zakichanym obowiązkiem było wsadzić mnie do tego malucha i jechać ze mną kilakdziesiąt godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
A ty nie widzisz różnicy? Co innego planowane samodzielne wakacje i wcześniej uzgadniana opcja opieki nad dzieckiem, a co innego zostawienie dziecka obcym ludziom w jakimś biurze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś to nie szokuje. Dziecko miało zapewnioną opiekę.
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Może jestem dziwna ale... przecież odebrał ją ktoś dorosły w krótkim czasie a dziecko znajduje się teraz pod dobrą opieką. Nie planowali tego i pewnie zrobili to nie przemyślanie ale może wiecie... Jedyne ukochane wakacje i tak dalej, tanie to nie jest więc właściwie to najlepsze co mogli zrobić - zorganizować jej bezpieczny powrót do kogoś kto się nią zajmie. Nie wiem, może dziwna jestem faktycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431377]Wy naprawdę uważacie, że to NORMALNE
![]() Nie, nie ze swoją nianią - w punkcie obsługi czy czegoś tam. Niania dojechała potem. To raz. Dwa - paszport sprawdza się wcześniej. Trzy - jak się dało ciała to się za to płaci, a nie - luzacko dziecko zostawia bo się chce pobawić. I co niby, ta opiekunka miała się cały czas zajmować dzieckiem? A jakby nie mogła? To co, dziecko do pogotowia opiekuńczego? Ja w ogóle się dziwię, że komuś trzeba tumaczyć niewłaściwość takiego postępowania. JAK w ogóle można dziecko zostawić i wybrać wakacje ![]() Nie jest to normalne, ale właśnie, nie zostawiła dziecka byle gdzie tylko załatwiła opiekę. Tutaj dla mnie największym przejawem nieodpowiedzialności jest nie sprawdzenie paszportu - głupota do kwadratu. Zapewne odprawa się kończyła, kasa spora była to musieli lecieć, a nie czekać na opiekunkę, pewnie też dlatego w opiece turystycznej zgodzili się zaopiekować małą ![]() Gdyby to był nastolatek to nikt by się nie przeją, a to biedne małe dzieciątko. Podsumowując rozumiem rodziców.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Sprawa faktycznie nadaje się do sądu rodzinnego, ale mnie szokuje że bardziej Cię szokuje ta sytuacja niż dzieciobójstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio nic, absolutnie nic, w tym niewłaściwego według Ciebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt normalny dziecka nie zabija, taki akt świadczy o zaburzeniach psychicznych, socjopatii, ew. depresji. A sytuacja z zostawieniem dziecka o całkowitej znieczulicy i myśleniu tylko o własnej rzyci. To mnie szokuje, bo jeśli się jest rodzicem to w takich sytuacjach podejmuje się decyzje najlepsze dla dziecka, a nie dla własnej wygody. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-07-21 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też nie robiłabym tu wyboru pomiędzy dzieckiem a wycieczką.
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431681]Chyba wyjaśniłam dlaczego?[/QUOTE]
Czyli jakby zamiast zostawić dziecko pod czyjąś opieka udusilyby je to by Cie to mniej zszokowało, bo przeciez z psychika mieli cos nie tak... Fajnie ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Najzabawniejsze jest to, że zapewne nie jest to pierwszy taki wypadek na lotniskach.
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Ja NIGDZIE nie napisałam, że to jest usprawiedliwienie. Ale choroby psychiczne czy psychopatie powodują inne niż normalne zachowania i w pewnym sensie... tego MOŻNA się spodziewać po chorym człowieku. Po zdrowym człowiek oczekuje czegoś więcej, nie sądzisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Pewnie nie. Oni akurat mieli pecha i trafili na czołówki. Ja na prawdę rozumiem, że dziecko może być zawiedzione zostaniem w domu. ( o ile chciało jechać). No, ale bez przesady. Rodzic zapewnił opiekę. Ludzie na dłużej zostawiają swoje dzieci na placach zabawach w marketach i afery nie ma.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431746]Ja NIGDZIE nie napisałam, że to jest usprawiedliwienie. Ale choroby psychiczne czy psychopatie powodują inne niż normalne zachowania i w pewnym sensie... tego MOŻNA się spodziewać po chorym człowieku. Po zdrowym człowiek oczekuje czegoś więcej, nie sądzisz?[/QUOTE]
Jakoś nie obiło mi sie o uszy, żeby u mamy Madzi stwierdzono już jakąś chorobe pscyhiczną czy inne zaburzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431681]Chyba wyjaśniłam dlaczego?
Nikt normalny dziecka nie zabija, taki akt świadczy o zaburzeniach psychicznych, socjopatii, ew. depresji. A sytuacja z zostawieniem dziecka o całkowitej znieczulicy i myśleniu tylko o własnej rzyci. To mnie szokuje, bo jeśli się jest rodzicem to w takich sytuacjach podejmuje się decyzje najlepsze dla dziecka, a nie dla własnej wygody.[/QUOTE] Ale mnie to własnie szokuje, że większy szok wywołuje u Ciebie ludzki egoizm niż okrucieństwa wynikające z zaburzeń psychicznych. Ponadto chodzi mi o konsekwencje - konsekwencją jednego jest okrutna i niesprawiedliwa śmierć a konsekwencją drugiego na pewno nie umieranie. Nie mieści mi się w głowie jak możesz te sytuacje porównywać. Ale to Twoja sprawa, pozwoliłam sobie tylko na komentarz. Cytat:
Pod koniec artykułu jest informacja, że sprawa zostanie skierowana do sądu, lecz mam przeczucie że to spełznie na niczym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem szczerze zaskoczona, ze ta sytuacja spotyka sie z takim zrozumieniem. Przeciez to oni nie dopilnowali swojego interesu, bo nie sprawdzili nawet ważnosci paszportu dziecka, a tu padaja teksty, że cóz, bidule, robić mieli, przecież jechac musieli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
A konsekwencją takiego egoistycznego zostawienia DWULATKA może być trauma, lęk jak cholera, a w przyszłości również zaburzenia psychiczne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaprzepaszczasz kasę i nie jedziesz nigdzie mimo że masz zrobione zakupy wszystko opłacone czy... organizujesz dziecku bezpieczny powrót do domu do osób które ją kochają i bardzo dobrze się zajmą na ten czas? Jak dla mnie nie są okrutni, są nieodpowiedzialni że nie dopełnili formalności ale postarali się dziecku zorganizować jak najlepiej powrót i wszystko... Ja tam mam mieszane uczucia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
na jednym portalu piszą, że dziecko po 30min odebrała niania. Na drugim, że to policja odwiozła dziecko do dziadka. ehh ale tytuł chwytliwy.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35431832]
A konsekwencją takiego egoistycznego zostawienia DWULATKA może być trauma, lęk jak cholera, a w przyszłości również zaburzenia psychiczne.[/QUOTE] to co, jakby rodzice poczekali na nianie (zakładają, że wylot samolotu się opóźni) byłoby okej? dla mnie tak, dlatego to, że załatwili opiekę też było w porządku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.