![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: izotek
Dziś byłam u dermatologa, bez większych nadziei rzecz jasna (jak się od 12 lat leczy na trądzik to wiadomo jak to jest). Ze mną to niestety jest tak, że jakiegoś strasznego trądziku nie mam (raczej tylko strefa T, na dekolcie trochę, na szyi, i kilka krost na plecach). Co mnie denerwuje to takie podskórne bolące kulki, czasem nawet spać się przez to nie da :/
Oczywiście próbowałam już wszystkiego, ale na moją cerę (tłustą i wrażliwą) nie działają żadne specyfiki z alkoholem, żele, maści etc. Zawsze zawsze zawsze te parę krost na twarzy jest i tyle. A mam już prawie 24 lata i ostatnio doszłam do wniosku, ze niedługo będę na zmianę z tymi dziadowymi maściami przeciwtrądzikowymi stosować kremy przeciwzmarszczkowe ![]() No i dziś dermatolog mi powiedziała, żebym sie zastanowiła nad Izotekiem i poszła do ginekologa po tabletki anty. I powiedziała mi, że brałabym ten lek przez 5 meisięcy. Jestem generalnie zdrowa, mam dobre wyniki i nie ma przeciwskazań, ale boje się po tym co tu przeczytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie anty pomogły- brałam z 10 lat. Musiałam je jednak przestać brać i problem powrócił. Jak masz tłustą skórę to myślę, że faktycznie Izotek mógłby pomóc, bo on zmniejsza na trwałe produkcję gruczołów łojowych. Ja też nie miałam jakiegoś stasznego trądziku, ale własnie skóra mocno się przetłuszczała, zwłaszcza na plecach. lekarz tylko dotknął pleców i już wiedział o co chodzi. Ale jeśli chcesz wyjechac na pół roku to może być problem- bo dobry lekarz nie przepisze ci zapasu leku na całą kurację- powinno się dostawać recepty na 1-2 opakowania i robić regularnie badania krwi i kontrole u dermatologa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
ale jezeli u Ciebie winowajca sa hormony skoro anty pomagaly to watpie by izotek wyleczyl to na zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
a wiecie moze czy izotek bedzie skuteczny lub jakies antybiotyki itd jesli ma sie problemy z hormonami ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
no wiem, ponoć właśnie gdzieś w 90% przypadków
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Liczna 90% wydaje mi sie byc zbyt optymistyczna bo przegladajac watki retinoidowe na wizazu jest wiele wiele osob, ktore sa juz w trakcie 2 lub 3 podjscia. Wiec nie wiem skad ta liczna 90 ale wg mnie to zdecydowanie mniej. Niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś słyszałam, że im cięższy przypadek tym izotek będzie skuteczniejszy. A poza tym ja wierzę w te 90%. Jeśli komuś trądzik wróci wiadomo że "pochwali się" na forum. Osoby zadowolone z kuracji zazwyczaj nie wracają :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym chciala wierzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
czego ci z serducha zycze!
![]() A ja lubie tutaj wracac i widzec, ze mimo iz technika idzie do przodu, kosmetyki oraz leki powinny byc coraz lepsze to jednak nie ma zlotego srodka i wiekszosc osob, kt borykaja sie w tradzikiem popelnia te same bledy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
biegam dla Zabawy
|
W tym drugim wątku o Izoteku (na biochemi) jest gdzieś link do badań. Nie pamiętam już ile dokłądnie wychodziło w badaniach klinicznych, ale chyba koło 60 procent. To i tak dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Ile procent izotek by nie dawał i tak od 20 lat to najskuteczniejszy lek na trądzik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ja bym sie nie zdecydowala zwlaszcza, ze u mnie hormony odgrywaja najwieksza role w niektorych dniach sa o wiele za wysokie wiec co mi po izotkeu jak one i tak pewnie beda buzować jeszcze sporo, sporooo lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem załamana.... i sama nie wiem co robić czy decydować sie na Izotek. Przeszłam juz wszystko co mogłoby mi pomóc z trądzikiem, ale to dziadostwo jest coraz gorsze
![]() ![]() ![]() ![]() trójglicerydy ,cholesterol ,glukoza ,morfologia ,ob ASPAT ,ALAT ,Bilirubina całkowita tylko to czy cos jeszcze?? Powiedzcie mi czy jest duża szansa na to że mi choc troche pomoże przed ślubem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Ciasteczkowa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od rana oglądam zdjecia na tym forum i przyznaje się bez bicia że efekty są świetne.... ale kurde prawie wszędzie piszą ze wysyp jest a ja się go tak strasznie boję Edytowane przez ciassteczkowa Czas edycji: 2012-07-20 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
A możecie powiedzieć tak mniej więcej kiedy was wysypało? I w jakiej ilości?? Ja wiem że w każdym przypadku jest inaczej ale chciałabym się oswoić z tą najgorszą myślą
![]() I pytanie głowne od którego powinnam zacząć: czy osoba z chorym sercem i z kamicą nerkową może zażywać izotek? |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wysypu to czytałam że mija w około 2 tyg:P Ale nie zakładaj od razu że na pewno cię spotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra decyduję się, w poniedziałek dzwonie do dermatolog, umawiam się na wizytę, albo jeszcze dziś zadzwonię. Błagam trzymajcie za mnie kciuki, i wspierajcie mnie żeby wszystko sie udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze są 3 pierwsze miesiące (w moim przypadku marzec, kwiecień, maj) wtedy skóra jest najbardziej wysuszona. To też kwestia indywidualna jak ktoś reaguje na słońce. Mam filtr 50 ale czasem go używam a czasem nie i nic złego się nie dzieje. Gdybyś zaczęła kurację w połowie sierpnia to też nie ma się już czym martwić bo słońce nie jest już tak agresywne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro juz podjelas decyzje to pozostaje mi zyczyc powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.