|
|
#61 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pełnoletnie rozmowy prrrawie narzeczonych, żon i mam - cz. 18!
Cytat:
O to szybko Wam się życie toczy ![]() Ja niestety czekam na oświadczyny a już kupę czasu razem
|
|
|
#63 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak coś dadzą w prezencie to będzie, a jak nie to nie będziemy mieć pretensji bo wiem jak jest![]() Ja jak wiesz miałam rentę ale tego było 460zł netto więc tylko sobie jakieś tam podstawowe rzeczy kupowałam i do domu coś kupiłam więc nie było z czego odłożyć. ![]() Witam nowe |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z hasanka! fajnie było! Znaleźliśmy sklep z suszkami, królik nam padł na wyhasanie, a nowe super szelki - prezent urodzinowy - sprawdziły się idealnie
zaraz biorę się za sprzątanie,bo wieczorem impreza! urodziny J., urodziny Zajki i fociaki ślubne Rety, to ciężko macie z tymi opłatami. Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej znalazła pracę po ślubie i żeby Ł. nie poległ pod presją. Ja poległam, bo u nas sytuacja była podobna, i nikomu tego nie życzę ![]() Witam nowe
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
My mamy to szczęście, że ślub finansują rodzice. Gdybyśmy mieli sami sobie wyprawić wesele, pewnie długo by do niego nie doszło
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja za niedługo do pracy także udanej soboty. |
||
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
nam slub tez chca finansowac rodzice ale my nie chcemy.
|
|
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super że się wyhasała![]() No wiem ze ciężko ![]() Ale TŻ daje radę psychicznie - ba nawet znaleźliśmy piękne zaproszenia po 14zł/szt. i on je chce
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Od następnego tygodnia ruszamy z mamą na aqua aerobic dzowniłam i okazuję się że nie ma żadnych stałych grup tylko po prostu przychodzi się przed czasem i uczestniczy w zajęciach. Mówiła że nie było sytuacji by jakaś Pani nie mogła wejść. Ciekawa jestem jakie tam zagęszczenie Gajuś widzę że to królica Cię wyprowadza albo ta duża ilość zieleni tak na nią działa a ten towarzysz dla Ciki znany czy nieznany? ![]() My póki co zakładamy że będzie sami finansować wesele stąd też poczyniliśmy pierwsze składki do puszek jak coś dołożą to fajno jak nie to nie ![]() Witam Nowe Panie
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2012-07-22 o 20:43 |
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dwie nowe osoby
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Nam rodzice trochę ponad połowę dorzucili, bo byśmy w życiu nie dali rady, mimo że cała impreza z podróżą poślubną zamknęła się w ok. 12 tys. ale to był trudny okres.
14 zł sztuka? Weź mu allegro pokaż! tam są takie perełki, a tanio jak za barszcz ![]() Aś, aquaaerobic? czadowo! Jak byliśmy w Druskiennikach w aquaparku to widzieliśmy zajęcia. Śmiesznie to wygląda, ale z tego co słyszałam ładnie modeluje sylwetkę, więc nie marudźcie tylko lećcie! ![]() Tak, zdecydowanie to królinka mnie wyprowadza. Wcale nie jest duża! waży ok 1700g. To optymalnie. A jak się wyciągnie to nie wiem ile ma cm, ale wiem, że znam większe króliki ![]() Towarzysz , jak tylko J. znajdzie lepszą pracę, będzie innej rasy, bo j. się marzy kicia. znam jedną króliczo-kocią parę, gdzie królik wychował sobie kota tak, że ten już nawet wyjada siano z paśnika i śpi w klatce z królikiem mamy nadzieję, że jak już przyjdzie co do czego to Cika też sobie ustawi pod siebie małą kizię mizię i będzie szczęśliwa. Ja bym wolała drugiego królika, ale na trzy zwierzaki nie możemy sobie pozwolić, więc będzie kompromis
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie jestem, ani (jeszcze) matką, ani żoną, ani narzeczoną ![]() : ale za to PRAWIE narzeczoną ![]() tego jestem pewna hehe i czuje, że do 'tego momentu' bliżej niż dalej ![]() ![]() DO EKSTRAMOCEJ: hehe u mnie z TŻem tez się tak zaczęło! Z tymże to ja szukałam kolegę na studniówkę a że mieliśmy z TŻem wspólną koleżanke to mi podrzuciła Tżka na studniówke![]() do studniówki był jeszcze miesiąc.. spotykaliśmy się jeszcze przed, by bliżej się poznac. Na studniówkę miałam pójśc z kolegą, a przyszłam już ze swoim chłopakiem (wciąż z tą samą osobą tylko w innej 'osłonie' ). Tak przypadliśmy sobie do gustu, że już po 2 tyg. znajomości postanowiliśmy spróbowac![]() nigdy wczesniej, tak szybko z żadnym chłopakiem się nie wiązałam! To było coś wyjątkowego! ![]() Wcześniej to po pół roku, po roku znajomości się wiązałam. Byłam bardzo ostrożna co do mężczyzn I jesteśmy ze soba po dziś dzień! a to już 4, 5 roku minęło ![]() ) bardziej dotyczyło to 'problemów' rodzinnych.. Nie mieszkamy ze sobą jeszcze.. dopiero szukamy mieszkania.. ale na wynajem nas nie stac, bo ja nie pracuję.. tylko czasem dorabiam na umowę zlecenie.. a właściwie TŻ mówi, że się nie opłaca wynajmowac i się z nim zgadzam. Dlatego szukamy mieszkania bez odstepnego, bo słyszałam, że i na takie można natrafic. zobaczymy.. Co do ślubu to nie mamy co do tego wątpliwości.. chcemy spędzic ze soba resztę życia, ale póki co PYTANIA NAJWAZNIEJSZEGO jeszcze nie usłyszałam Czuję, że to będzie niebawem Liczę, że do roku Póki co słyszę często nieoficjalne słowa, że jestem jedyną i ze mną chciałby się ożenic Gdyby nie kwestia mieszkaniowa i finansowa (chcemy sami uzbierac sobie na wesele) to już dawno byśmy byli po ślubie eh Ja mam 24, a TŻ 26 lat
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie na allegro je znaleźliśmy ![]() http://moda.allegro.pl/pracownia-pap...462473522.html Są piękne to fakt, no ale za powiedzmy 10 zaproszeń wyjdzie 140zł, TŻowi się podobają, mi też, więc chyba je weźmiemy
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nie, mi się one kompletnie nie podobają. Za dużo wszystkiego. Taki lukrowany torcik z bezami we wszystkich kolorach tęczy. Za słodko. Na szczęście ja swoje zaproszenia już wybrałam, a te będą Wasze
![]() Ja, mając problemy finansowe, w życiu bym nie pozwoliła J. na taką ekstrawagancję
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
o widze ze masz krolika jak ja
baranek? czy innyy?
|
|
|
|
#76 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi się Wasze też podobały, tyle że podobnych jest mnóstwo i wszędzie wokoło. Dziś jeszcze poszukam czegoś innego ale żeby cena była przynajmniej przez pół obcięta a żeby nie były pospolite
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Nie baranek. Półangorka, czyli popularnie - lew
![]() Ja to w ogóle chciałam w rulonie, ale jak potem pomyślałam ile zamieszania by było z wysyłaniem - spasowałam ![]() e tam wszędzie dokoła. z moich znajomych i rodziny nikt takich nie miał za to impreza była niepowtarzalna ![]() myha, jako wątkowe królicze gestapo mówię: wrzucaj zdjęcie uszaka
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
jak wroce do domu z robo to wrzuce
moj to baranek ostatnio mam przejscia z nim mega :/
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w domu, robię makaronową patelnię z knora
Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Puściłam kolejne pranie i teraz zrobiłam sobie kawkę ![]() Coś nam się te nowe twarze rozmnożyły dziś
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie przejścia, Myha?
No właśnie ja też nie nadążam
|
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
zrobil sie agresywny strasznie wiec poszedl do kastracji. kij juz z tym ze kosztowalo mnie yo strasznie duzo. ale nerwy mam niesamowite wczotaj zaczal sobie szwy wyciagac i caly dzien chodzilam w nerwach. antybiotyku tez brac nie chce wypluwa albo rozgryza na drobnice ze juz sie podac nie da
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3543529 0]zrobil sie agresywny strasznie wiec poszedl do kastracji. kij juz z tym ze kosztowalo mnie yo strasznie duzo. ale nerwy mam niesamowite wczotaj zaczal sobie szwy wyciagac i caly dzien chodzilam w nerwach. antybiotyku tez brac nie chce wypluwa albo rozgryza na drobnice ze juz sie podac nie da[/QUOTE]
Nie wiem co takie króliki jedzą, ale moze ten antybiotyk zawiń mu w jedzonko? My naszym pieskom dajemy albo w czekoladzie albo w mięsko wkładamy
|
|
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
niestety tez sie nie udalo ongryzl wszystko dookola tabletki
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w temacie zwierzaków nie wypowiadam, bo nie mam doświadczenia ...
Zakochałam się w tej piosence i cały czas mi chodzi po głowie : http://www.youtube.com/watch?v=9I9Ar6upx34 |
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Wolę to: http://www.youtube.com/watch?v=MY3xj...eature=related |
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale sie was naszlo nowych ![]() Cytat:
A te zaproszenie za pstrokate ,nie podobaja mi sie ![]() Gaja no to bedziecie miec wesolo z dwojka kocur -cika jak juz nabedziecie kocura ja nie lubie kotow,wszedzie toto wlezie i kojarzy mi sie z zapchlonymi kotami u mnie na osiedlu pod blokami .A kiedys omalo zawalu nie dostalam jak bylismy u kolegi tz i stoje sobie tylem do komody a tam mi z tylu nagle kocur masaz szyi swoimi pazurami serwuje
Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2012-07-21 o 18:04 |
|
|
|
|
#87 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
A spoko,mnie w sumie nic do tego,ale razi w oczy to ,ze zamiast dolozyc do slubu pieniadze ,ulzyc chlopakowi ty myslisz o jakiejs gierce
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz, tez mam takie zdanie, mnie byloby glupio i wstyd nic nie dokladac do slubu, tylko caly obowiazek by finansowania na tż spoczywał a ja bym do niego wyskoczyla z prezentem za prawie tysiak , ...co jak co ale taka kasa w wydatkach slubnych (obojetnie czy duze przyjecie czy male-to juz w ogole niezla kasa)to spory zastrzyk gotówki- wiem, bo sama przez to niedawno miałam slub no ale nam nic do tego, wiec spoko ;]nie bede sie wiecej na ten temat wypowiadac
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2012-07-21 o 19:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

. I tak się zaczęło. Mieszkałam wtedy na stancji z znajomymi, ale już po pierwszej randce on prawie mieszkał z nami
. No i po pół roku zamieszkaliśmy razem (jego rodzice kupili mu mieszkanie, po dwóch miesiącach jak byliśmy ze sobą i dali nam czas na zastanowienie do końca mojego pierwszego roku, czy chcemy mieszkać razem czy nie). No i chcieliśmy, a po dwóch tygodniach mieszkania oświadczył się

--> 59

Jak coś dadzą w prezencie to będzie, a jak nie to nie będziemy mieć pretensji bo wiem jak jest

I jesteśmy ze soba po dziś dzień! a to już 4, 5 roku minęło