|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Ile zapłaciłybyście nianii na takich warunkach?
Myślałam, ze kiedy moje dziecko będzie miało parę 8 miesięcy to mogę zatrudnić się jako niania do jeszcze jednego dziecka.Tylko, ze u siebie w domu, no i mieszkam5 km od miasta.Pytanie.Ile zapłaciłybyście takiej nianii za godzinę tak uczciwie, jeśli musiałybyście dziecko dowozić z jedzeniem i z pieluchami.?
Miasto 60 tys mieszkańców, dostanie się do żłobka graniczy z cudem. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2012-07-21 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile zapłaciłybyście nianii na takich warunkach?
wymiar godzin?
czy to drugie dziecko to dziecko niani czy jedna osoba zajmuje sie dwojka obcych sobie dzieci?
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Chodziło mi o stawkę za godzinę, bo ludzie róznie pracują.A drugie dziecko nianii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
U nas stawka godzinowa waha się od 6-8 złotych za godzinę ale to wieś. Więc myślę że w mieście ok 9 - 10 zł.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja mam nainię ugadaną na 9 zł za godzinę ale to u mnie w domku.
Ale spotkałam ostatnio dziewczynę w takiej samej jak Ty sytuacji (jej 1,5 roczna córka i maluszek 6 miesięczny) i ona bierze tez ok 9 zł za godzinę. Tylko to jest duże miasto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To jak ja zarabiam 6,5 na godzinę to mnie nie stać na nianię
![]() Może ja też zatrudnię się jako niania ![]() Tylko ja jak na razie z jednym urwisem nie daję już rady ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
No ja zarabiałam o złotówkę miej, dlatego pomyślałam, ze skoro i tak będę się zajmować w domu jednym dzieckiem to mogę i wziąć drugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja mieszkam w mieście 60 tys mieszkańców i miałam nianię tylko dla mojego dziecka u mnie w domu, bez gotowania do 8 msc dziecka za .... 5zł na godzinę ( podkarpackie).... była to najlepsza niania na świecie tylko zaszła w ciążę i już do nas nie przyjdzie ....
.... nie zatrudniłabym na takich warunkach niani, że ona opiekowałaby się moim i swoim dzieckiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja mam nianię koleżankę -opiekuje się moją córką i swoją w tym samym wieku. Dostaje 600zł miesięcznie za ok 7h pięć razy w tygodniu, ale to wszystko jest na zasadzie bardziej przysługi, więc płacę jej bardzo mało.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja kiedys pracowalam jako niania,w duzym miescie(krk)i zarabialam 8zl za 1h
przeprowadzilam sie do wrocka,i chcialam dorobic i jakiez bylo moje rozczarowanie jak wszedzie proponowali mi 4,50 za h albo 5 zl ja mysle ze to calkiem fajny pomysl jak jest kilkoro dzieci,maja kontak z rowiesnikami ![]() i w ogole podoba mi sie pomysl takich wlasnie "domowych przedszkol" nie wiem czy tak to mozna nazwac,za granica to jest bardzo popularne
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.