Stosuję antykoncepcję i NIE jestem w ciąży, czyli wątek ANTYschizowy :) CZĘŚĆ III - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 14:47   #3811
jasne_jasne
Zadomowienie

Dot.: Biorę tabletki i NIE jestem w ciąży- wątek ANTYschizowy ;) CZĘŚĆ III

Nie, chyba ze jestem wiatropylna. poczekajmy do wieczora, zobaczymy czy sie rozkreci.

Dobra, prosze o baty- przed chwila dostalam krwawienie. Przepraszam za moja nieuzasadniona panike.

Edytowane przez jasne_jasne
Czas edycji: 2012-07-21 o 15:07
jasne_jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 14:47   #3812
OoDestinyoO
Wtajemniczenie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

Cytat:
Napisane przez Dorothy899 Pokaż wiadomość
Pisałam wczesniej, ze pracuje w niefajnych warunkach - chłodnia. W ulotkach nie jest nic napisane o krawawieniu.
Powiedziala, ze od tego zimna po prostu moga wystapic te bole. ale krawienie
Dziwne w razie może większych wątpliwości zadzwoń do ginekologa?
OoDestinyoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:09   #3813
Anusia3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jasne_jasne Pokaż wiadomość
Oczywiście moja mama panikara i nakręca mnie jeszcze bardziej niż siebie samą, że co to będzie jak w ciążę zajdę, bożee.
To po co mówisz to swojej mamie? Ja o takich rzeczach intymnych nie rozmawiam z rodzicami.

Razem od 26.08.2010r.
Kierowca od 19.07.2012r.
Anusia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:11   #3814
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia3 Pokaż wiadomość
To po co mówisz to swojej mamie? Ja o takich rzeczach intymnych nie rozmawiam z rodzicami.
Ja też nie mimo, że swoje wiedzą w końcu przy mojej pierwszej wizycie u gina mama bez jęknięcia i dwóch zdań podpisała zgodę na anty, mimo, że to nie był mój główny cel wizyty wtedy
Stary 2012-07-21, 15:12   #3815
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Yasminelle/Lesinelle(3+0,02) itp. mają skład identyczny co Yaz, ale bierze się w systemie 21+7. Yasmin itp. mają skład o jedną setną, czy dziesiętną mocniejszy.
no tak, czyli chyba odpadają, bo pewnie będzie takie samo działanie jak na Daylette. Myślałam raczej o jakiś z IIIgeneracji, jak np. Cilest, ale oczywiście to będzie decyzją lekarza jakie mi przepisze.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:14   #3816
Anusia3
Zadomowienie

Dokładnie Frutti to tak jak moja.
Jednego miesiąca mogę być wkurzona już tydzień wcześniej i mogę się zwijać z bólu ,a w tym miesiącu kiedy krwawienie ma przyjść za chwilę to czuję się rewelacyjnie, zero bólu

Czy to znaczy że mogę być w ciąży? No chyba nie.

Razem od 26.08.2010r.
Kierowca od 19.07.2012r.
Anusia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:15   #3817
Lia89
Zakorzenienie

No dokładnie... Ona wie tylko kiedy mam krwawienie jak słyszy w łazience zdzieraną podpaskę. Po uja jej wiedzieć cokolwiek o moim życiu intymnym.
Lia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:15   #3818
klaudens
Zakorzenienie

moja mama też do mnie często mówi - a okresu to jeszcze nie dostałaś? i tylko mnie wkurza pomimo, że nie rozmawiałam z nią nigdy o tym, że nie raz się stresowałam.
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 15:51   #3819
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Moja nawet nie wie, że tabletki biorę i im mniej wie, tym lepiej dla niej i dla mnie

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 16:03   #3820
Annabella_
Raczkowanie

Lia od twojego opierdzielu przestało mnie kłuć serio Sorki
I jakbym swojej powiedziała, że biorę tabletki anty to wyrzuciłaby mnie z domu, ona nawet nie wie że byłam kiedykolwiek u ginekologa, i tutaj nie żartuję tylko mówię niestety całkiem poważnie...
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 16:06   #3821
Frutti
Zakorzenienie

ojeeej, jak wy to ukrywacie?
Stary 2012-07-21, 16:11   #3822
Annabella_
Raczkowanie

Raczej nie wymaga to dużo wysiłku, wyjście z domu do gina, każdy wychodzi z domu gdzies więc co tu dużo do tłumaczenia, a łykanie tabletek nie trwa godzinami tylko chwilę więc konspiracji tu się nie znajdzie zbyt wiele
Stary 2012-07-21, 16:37   #3823
Lia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
Lia od twojego opierdzielu przestało mnie kłuć serio Sorki
I jakbym swojej powiedziała, że biorę tabletki anty to wyrzuciłaby mnie z domu, ona nawet nie wie że byłam kiedykolwiek u ginekologa, i tutaj nie żartuję tylko mówię niestety całkiem poważnie...
W sumie to przykro czytać... :-/ Ale nie każdy rodzic jest równie wyrozumiały, kochany, rozsądny itp. Już się różnych rzeczy nasłuchałam od znajomych, tak że swoich rodzicieli doceniam, choć czasem pokrzyczą.
Stary 2012-07-21, 17:03   #3824
WickedVirgo
Raczkowanie

Ech co za głupie podejście. Bez obrazy ale matki, które zachowują się w ten sposób same proszą się o baty no. Jeśli dziewczyna będzie chciała, to tak czy siak będzie uprawiała sex i nikt nie jest w stanie jej aż tak upilnować. Warto porozmawiać wytłumaczyć i pierwsze co, to właśnie wysłać do gina po zabezpieczenie. Ja np sama na to wpadłam, że trzeba się zabezpieczać sama sobie poszłam do gina itp mamę poinformowałam po prostu przy okazji, z czego była zadowolona, że się nie ukrywam no i że jestem odpowiedzialna heh nie to co ona za młodu^^. Potem takie kobiety, co to wolą nie wiedzieć, że ich dzieci mogą TO(omg jak to?!) robić zostają szybciutko babciami i obwiniają cały świat tylko nie siebie. Oczywiście w tym momencie wyolbrzymiam ale to jest problem niestety nawet w tych ,,oświeconych czasach".
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:06   #3825
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
nie rozumiem takich rodziców. powinni się cieszć że mają rozsądne, mądre dzieci a zamiast tego antykoncepcja i seks to dla nich temat tabu, wcielone zło itd ale to też często wkestia 'rocznika' - starsi rodzice są jednak z 'innej epoki' zazwyczaj - z nimi ich rodzice tez nie rozmawiali stąd takie podejscie do tematu, pewnego rodzaju zacofanie wręcz.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:13   #3826
Akcila
Rozeznanie

Dot.: Stosuję prezerwatywy i NIE jestem w ciąży, czyli wątek antyschizowy :) CZĘŚĆ II

A ja właśnie wróciła od TŻ-eta Na cały lublin(no dobra może pół) w jednej aptece dostaliśmy ostatnią paczkę reel feelów i całą zużyliśmy TŻ-et stwierdził że jak gdzieś znajdzie reel feele to od razu kupi 10 paczek
Akcila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:20   #3827
Lia89
Zakorzenienie

Eldo, masz dużo racji. Moi rodzice są młodzi rocznikowo, zawsze mama się dowartościowywała na wywiadówkach, bo była najmłodsza. Ja sama będą z córką rozmawiała, ale nie wyobrażam sobie, by uprawiała seks w wieku 15-16 lat.
Stary 2012-07-21, 17:41   #3828
Eldo_rado
amor vincit omnia

moja mama to samo- zawsze byla na wywiadówkach najmłodsza i w sumie to plus- między nami nie ma az takiej roznicy wieku, bo mnie urodziła tuż po maturze- dlatego możemy swobodniej pogadać niż niektóre inne dziewczyny ze swoimi mamami... inna sprawa że moja całe życie w branży farmaceutycznej- więc i z antykoncepcją ( a może przede wszystkim ) jest nabieżąco... poza tym w tych kwestiach jest bardzo bezpośrednia, czasem za bardzo , ale z dwojga złego lepiej w tę stronę
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:43   #3829
xXRudaXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Xnesca Pokaż wiadomość
Ja chwilowo przychodze z wątku o tabletkach, ale... Mam pytanie które nurtuje mnie od dłuższego czasu xD Któraś z was napisała, że po zakupie prezerwatyw przez neta sprawdzała, czy nie są pęknięte. Jak to się robi?
ja na początku sprawdzałam w miseczce z wodą. ściskałam i patrzyłam czy nie ma bąbelków ale przy ponad 50 sztukach zwątpiłam i przed użyciem sprawdzamy normalnie ściskając opakowanie. jak powietrze nie schodzi z opakowania to jest git

Cytat:
Napisane przez Akcila Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciła od TŻ-eta Na cały lublin(no dobra może pół) w jednej aptece dostaliśmy ostatnią paczkę reel feelów i całą zużyliśmy TŻ-et stwierdził że jak gdzieś znajdzie reel feele to od razu kupi 10 paczek
tyle piszecie a tych reel feelach.. co to za gumy??

btw. ja w tym miesiącu miałam lekką schizę. po raz pierwszy od odstawienia tabsów. okres miał byc w poniedziałek a pojawił się w piątek. i zaczynałam lekko sie denerwować ale Tż zapewniał mnie, że gumy były całe więc powoli czekałam. wzięłam gorąca kąpiel + wino i następnego dnia rano się zjawił tak więc gumy całe=cierpliwie czekamy bo okres i tak będzie.

Edytowane przez xXRudaXx
Czas edycji: 2012-07-21 o 17:45
xXRudaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 17:44   #3830
Frutti
Zakorzenienie

Moja mama miała też 21 lat jak mnie urodziła, więc jest między nami fajnie teraz lepiej, niż wcześniej, jak z nią mieszkałam, chyba obie dorosłyśmy
Stary 2012-07-21, 17:58   #3831
klaudens
Zakorzenienie

Fajnie miec młodą mamę moja mnie urodziła jak miała 25 lat i pomimo, że otwarcie rozmawiamy tzn. ona mi opowiada o swoich doświadczeniach, a ja staram się ją zapewnić, że dobrze się zabezpieczam i się nie rozwodzę, to jest zatwardziałą katoliczką. i to wiele problemów mi stwarzało, chociaż mówi, że dobrze że robimy to przed ślubem, bo się człowiek pozna i wie na co trafił ale nocowanie u mnie tż przeszło kilka razy i koniec
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:09   #3832
Annabella_
Raczkowanie

Zazdroszcze wam wiecie, moja mnie urodzila jak miala 22 lata. Przyklad ostatniej sytuacji, ona prasuje, oglada rozmowy w toku, i byly jakies totalnie puste dziewuszki opowiadaly o seksie, na co ona ze:
No widzisz tak to jest. Kazdemu facetowi chodzi tylko o jedno i jak juz sie z nim przespisz to wtedy Cie na pewno zostawi.

I dalszy monolog z jej strony mniej wiecej w tym klimacie...To mialo na celu chyba odstraszenie mnie od seksu. Ciesze sie jedynie z tego, ze chociaz nigdy w zyciu nie rozmawiala ze mna 'skad sie biora dzieci' ani razu nie poruszyla tego tematu, ani nie zaproponowala mi pojscia do ginekologa chociazby na zwykla cytologie, to ja nie zglupialam i podeszlam do tego rozsadnie, zabezpieczajac sie i myslac caly czas co robie.
Stary 2012-07-21, 18:30   #3833
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Annabella_ u mnie jest trochu podobnie, nigdy mama ze mną nie rozmawiała na temat antykoncepcji, skąd się biorą dzieci itp. Zawsze to był temat tabu, dlatego ja swoje dzieci chce wychować tak, żeby nie bały się przyjść z każdym pytaniem do mnie i chce im to wszystko wytłumaczyć.
Nie wiem czy do mojej mamy dociera to że uprawiamy seks, może się domyśla, ale nie pyta, to i ja nie podejmuję tego tematu, do ginekologa poszłam sama z siebie. A jakby się dowiedziała, że biorę tabletki to nie wiem jakby zareagowała, myślę, żeby jej to nie odpowiadało, bo kościół zabrania itp. Choć nie jest jakąś zagorzałą katoliczką czy coś, ale jednak kościół ma dla niej znaczenie, już musiałam powiedzieć jej, że byłam na Wielkanoc u spowiedzi, a nie byłam, bo przecież nie dostanę rozgrzeszenia przez tabletki. Jak sobie pomyślę, że na Boże Narodzenie znowu muszę to przeżywać, to aż mnie skręca.

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2012-07-21, 19:26   #3834
keeendy
Zakorzenienie

wiecie z moimi rodzicami jest tak samo nigdy nie były poruszane tego typu tematy, chyba mysleli że poprostu sama się dowiem albo mnie w szkole naucza... nie jest to komfortowe. moja mama domyśliła się jak kiedyś zostawiłam recepte na biurki, poprostu nie schowałam jej do portfela bo zajęłam się czymś innym i zapytała co to za recepta. to ja jej powiedziałam że byłam u ginekologa. ona taka zdziwiona ze po co itd. miałam 20 lat ! a ona pyta po co ?! i na co ta recepta ja mówię ze na antykoncepcyjne tabletki. no i zaczęła sie dzika awantura, że za szkołe za naukę trzeba sie wziąć, za studia bo przyszłości nie bede miała, że już sypiam z kolegą. no w domu tragedia. oburzenie itp. bo ona przed ślubemz tata nie sypia dopiero po ślubie czyli jak miala 25 lat. (niech żałuje )

ale temat przeszedł pozniej bez echa. wie że już 1,5 roku biore tabletki ale nic sie nie odzywa.

są tacy rodzice staroświeccy. na wyjazdy czy jak ide nocowac do TŻ rzadko, bo rzadko ale czasem sie zdarzy wiecie jak to tylko słyszę : " żebyś czasem nie zboczyła z toru" ()

już nic się nie odzywam, bo przeciez w ciaze moge zajść w domu i to za ścianą pokoju rodziców, więc nie wiem czy rodzice myślą że nie wiem, powietrze inne sprawia poddatność na zajscie w ciązę ?

wiem tylko, że swoje dzieci wychowam inaczej, że beda moły przyjsc do mnie z każdym problemem a nie tak jak moi, wszystko sztywne, rygor, despotyzm. argumenty bo nie i koniec.

teraz i tak jest lepiej, bo mówią rób co chcesz i mało dyskutują ale bywa tak że są dzikie awantury tylko dlatego że wróce do domu o północy....

a co do tej spowiedzi... ja wyznaję zawsze wszystkie grzech że współżyje z chłopakiem i przyjmuje tabletki antykoncepcyjne, i nie zdarzyło mi się żeby ksiądz nie dał mi rozgrzeszenia.

tylko osttanio wyjechał z tekstem : "zostaw dziurkę swoją i korzonka swojego mężczyzny w spokoju "

Edytowane przez keeendy
Czas edycji: 2012-07-21 o 19:28
keeendy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:57   #3835
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez keeendy Pokaż wiadomość

a co do tej spowiedzi... ja wyznaję zawsze wszystkie grzech że współżyje z chłopakiem i przyjmuje tabletki antykoncepcyjne, i nie zdarzyło mi się żeby ksiądz nie dał mi rozgrzeszenia.

tylko osttanio wyjechał z tekstem : "zostaw dziurkę swoją i korzonka swojego mężczyzny w spokoju "
coo? mojej koleżance nie chciał dać za samo współżycie, więc ja stwierdziłam, że nie, dziękuję, nie będę się stresować.
a tekst dobry

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2012-07-21, 20:02   #3836
Frutti
Zakorzenienie

też się nie spowiadam bo po co zatajać grzechy, skoro to grzech? zazwyczaj mówiłam "robiłam nieprzyzwoite rzeczy z chłopakiem" i tyle, musiało księżulkowi wystarczyć
Stary 2012-07-21, 20:03   #3837
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
też się nie spowiadam bo po co zatajać grzechy, skoro to grzech? zazwyczaj mówiłam "robiłam nieprzyzwoite rzeczy z chłopakiem" i tyle, musiało księżulkowi wystarczyć
w sumie to obecnie doszłam do wniosku, że nie chce chodzić do spowiedzi, bo nie będę obcemu facetowi opowiadać o swoim życiu czy to intymnym czy w ogóle

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2012-07-21, 20:14   #3838
keeendy
Zakorzenienie

ja po tej spowiedzi tez stwierdziłam ze nie bede o tych sprawach mowiła juz, nie uwazam to za grzech

mój tz kiedys przy spowiedzi mowi : uprawiałem seks. a ksiądz a jak to sie uprawia bom ciekawy ?
Stary 2012-07-21, 20:39   #3839
WickedVirgo
Raczkowanie

Eeee wiecie ja np do kościoła nie chodzę więc mam spokój. Tyle że z tego co pamiętam to taka spowiedź jest gówno warta... bez obrazy ale dobrze wiecie, że znowu popełnicie ten ,,grzech"... Omg warunkiem dobrej spowiedzi jest żal za grzechy np... i mocne postanowienie poprawy czyli coś w stylu ,,jak ja mogłam to robić-już nigdy nie będę". No ale zostawię was i waszą religię w spokoju.
WickedVirgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:41   #3840
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez WickedVirgo Pokaż wiadomość
Eeee wiecie ja np do kościoła nie chodzę więc mam spokój. Tyle że z tego co pamiętam to taka spowiedź jest gówno warta... bez obrazy ale dobrze wiecie, że znowu popełnicie ten ,,grzech"... Omg warunkiem dobrej spowiedzi jest żal za grzechy np... i mocne postanowienie poprawy czyli coś w stylu ,,jak ja mogłam to robić-już nigdy nie będę". No ale zostawię was i waszą religię w spokoju.
wiem właśnie i też uważam, ze taka spowiedź jest bez sensu.

Éric-Emmanuel Schmitt
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości