III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 18:45   #1081
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Kalpana jak ci ząb dziąsłem zarosnął to nie wiem jak teraz ale mi kiedyś wypalali laserem. Chyba brałam wtedy znieczulenie bo bólu nie pamiętam tylko smród palonego mięsa

Dobra spadam na grilla. Zwaliło się do nas 10 osób. Kij w oko, że połowa z nich na krzywy ryj i doczepkę do innych. Szczerze to jestem trochę zła bo jak oni coś robią to o nas nie pamiętają. A jeszcze ja z tym moim brzusiem. Ch... z tym, TŻ będzie ich obsługiwał

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:46   #1082
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Heeej laseczki!
I nowe mamusie!! fajnie że dołączyłyście!
my z powrotem w domciu...

No i po co o bloku czekoladowym było wspominać? To był przysmak mojego dzieciństwa, z bratem zawsze walczyliśmy o to kto wyliże garnek :P

Co do skurczów palców - mam i dlatego boję się ruszać palcami na wszystkie strony i przeciągać bo nie wiadomo w którym chwyci a boli to pierońsko!!

Mam pytanie odnośnie do tej karty z ruchami - trzeba mieć ją przy sobie cały czas, prawda? moja Zosia ruchy ma raczej nieprzewidywalne, wiadomo że zaczyna szaleć po posiłku i kiedy się położę, ale nie jest tak że są to jakieś regularne pory...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:54   #1083
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Kalpana jak ci ząb dziąsłem zarosnął to nie wiem jak teraz ale mi kiedyś wypalali laserem. Chyba brałam wtedy znieczulenie bo bólu nie pamiętam tylko smród palonego mięsa

Dobra spadam na grilla. Zwaliło się do nas 10 osób. Kij w oko, że połowa z nich na krzywy ryj i doczepkę do innych. Szczerze to jestem trochę zła bo jak oni coś robią to o nas nie pamiętają. A jeszcze ja z tym moim brzusiem. Ch... z tym, TŻ będzie ich obsługiwał
O fuj...słabo mi...a Ty jeszcze o grilu...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:56   #1084
ula2689
Wtajemniczenie

[QUOTE=Katee27;35437517]Zapomniałam wcześniej zapytać...czemu urodziłaś synka tak wcześnie?szyjka się skracała,jakieś skurcze?i jak on się dziś miewa?Jeśli możesz,prosze odpiszbo tu niejednej z nas zagraża wcześniejszy poród...ale myślimy optymistycznie!

Pierwsza ciąża przebiegała książkowo(chociaż muszę przyznać że się nie oszczędzałam).Po prostu w nocy zaczęły mi się sączyć wody i za 3 godz.urodziłam.Przyczyna oficjalnie jest nieznana.Ale miałam badaną szyjkę w listopadzie jak zdejmowałam wkładkę i lekarz powiedział że jest bardzo krótka szyjka ok.2cm po prostu taką mam z natury i być może to było przyczyną przedwczesnego porodu.
A że to lekarz konował to w 1 ciąży nie miałam wogóle kontrolowanej szyjki(młoda,głupia nie wiedziałam że trzeba).Teraz też niby wiedział że szyjka krótka,ciąża mnoga, 1 poród przedwczesny a sobie olewał od początku i min. przez niego mam teraz problemy(już do niego nie chodzę).
Synek jest zdrowy,ogólnie wyszedł z tego bez szwanku,nie ma żadnych chorób wcześniaczych.Ważył 2 kg i 46cm, był tydz.pod respiratorem,miał problemy z jedzeniem, potem rehabilitacja na którą też za późno trafiliśmy bo nie wiedziałam że trzeba wcześniej.
Ogólnie to żebym wiedziała to co teraz wiem to bym uniknęła tego porodu przedwczesnego.To tyle,mam nadzieję że was nie nastraszyłam za bardzo...
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:57   #1085
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane, witam w sobotnie późne popołudnie
Niestety, sąsiedzi zalani...
mężul wkurzony strasznie wrócił wczoraj z pracy, poszedł z nimi pogadać i ku mojemu zdziwieniu zachowali się bardzo ok. Powiedziieli, że damy stówkę na farbę i będzie dobrze. Mąż poszedł od razu do bankomatu, kupił im bombonierkę i dał 100zł.
Zalało im cały sufit i wywaliło futrynę od drzwi do łazienki- tzn. tak napuchła, że nie mogą ich teraz zamknąć... dobrze, że halogenów im szlak nie trafił
Mężul do wieczora ze mną nie rozmawiał, wkurzony, że nie dopilnowałam pralki
dzisiaj już mu przeszły nerwy i rano pojechaliśmy wziąśc pralkę na raty. W poniedziałek nam ją przywiozą jest śliczna

za transport musieliśmy zapłacić gotówką, czyli wraz z kasą za zalanie 170zł jesteśmy w plecy
najgorzej, że do 5 sierpnia zostało nam 300zł, z czego musimy jeszcze kupić rigipsy do zabudowy wc i farbę. Zęby to wsadzimy teraz chyba w ściany, a o zakupie czegokolwiek dla dziecka nie wspomnę Za co dokończymy remont to nie mam pojęcia
dobrze, że z sąsiadami udało się dogadać i nie zawołali sobie więcej niż

aga_ton ojoj współczuję zalania. Moja "przygoda" z wodą to pikuś w porównaniu z Twoją

mój obwód brzucha wynosi 104 cm = 33tydzień
dziś spotkałam koleżankę ze studiów, z którą ostatnio widziałam się końcem czerwca i stwierdziła, że wyglądam szczuplej niż wtedy i że mam malutki brzuszek
na + mam 11kg

maggie bardzo ładna "wyprawka" mam podobny szlafrok tylko ,że z różem.
lemonka witamy cieplutkie Ciebie i Laurę

Tysia ooo to widzę, że chyba będzie druga Jagódka w naszym gronie u nas miała być Angelika ale męzul ostatnio upiera się przy Jagodzie.
Witam cieplutko

weronika śliczny brzusio, faktycznie niziutko go masz. Mój aktualnie zaraz pod biustem się znajduję. Mam nadzieję, że wyżej już nie podejdzie, bo to chyba nie możliwe to widzę, że na + mamy tyle samo kg, tylko, że ja dwa razy większa jestem hehe

co do biustonoszy do karmienia to mi położna powiedziała, że najlepiej kupic rozmiar większy niż mam obecnie, bo biust bardzo rośnie zaraz po porodzie, w pierwszych dobach piersi są nawet dwa razy większe
to prawda??

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 18:58   #1086
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Zapomniałam wcześniej zapytać...czemu urodziłaś synka tak wcześnie?szyjka się skracała,jakieś skurcze?i jak on się dziś miewa?Jeśli możesz,prosze odpiszbo tu niejednej z nas zagraża wcześniejszy poród...ale myślimy optymistycznie!

Nie wiem kochana,mojemu 5-letniemu synkowi też widać dziąsło w zębie,ale ten jego mleczak już niedoodratowania,zjadany przez próchnice.Ja ostatnio też mam problem z zębami niestety...
Łącze się w bólu

Ps.Wstawiłam mój bębenek na maila
sliczny bebenek
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:01   #1087
angel166
Zakorzenienie

a tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłyśmy 33 tydzień czyli jak to liczy mój gin 32tygodnie skończone
stawiam zatem soczek

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

kate gratuluję piłeczki

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:08   #1088
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłyśmy 33 tydzień czyli jak to liczy mój gin 32tygodnie skończone

anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:19   #1089
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Pierwsza ciąża przebiegała książkowo(chociaż muszę przyznać że się nie oszczędzałam).Po prostu w nocy zaczęły mi się sączyć wody i za 3 godz.urodziłam.Przyczyna oficjalnie jest nieznana.Ale miałam badaną szyjkę w listopadzie jak zdejmowałam wkładkę i lekarz powiedział że jest bardzo krótka szyjka ok.2cm po prostu taką mam z natury i być może to było przyczyną przedwczesnego porodu.
A że to lekarz konował to w 1 ciąży nie miałam wogóle kontrolowanej szyjki(młoda,głupia nie wiedziałam że trzeba) Teraz też niby wiedział że szyjka krótka,ciąża mnoga, 1 poród przedwczesny a sobie olewał od początku i min. przez niego mam teraz problemy(już do niego nie chodzę).
Synek jest zdrowy,ogólnie wyszedł z tego bez szwanku,nie ma żadnych chorób wcześniaczych.Ważył 2 kg i 46cm, był tydz.pod respiratorem,miał problemy z jedzeniem, potem rehabilitacja na którą też za późno trafiliśmy bo nie wiedziałam że trzeba wcześniej.
Ogólnie to żebym wiedziała to co teraz wiem to bym uniknęła tego porodu przedwczesnego.To tyle,mam nadzieję że was nie nastraszyłam za bardzo...
To on na wizycie nie badał Cie ginekologicznie?choć w sumie przy tak krótkiej szyjce trzeba pewnie usg dopochwowe... tzn.co jakbys wiedziała?żeby kontrolować szyjke,możesz jaśniej

Cytat:
Hey kochane, witam w sobotnie późne popołudnie
Niestety, sąsiedzi zalani...
mężul wkurzony strasznie wrócił wczoraj z pracy, poszedł z nimi pogadać i ku mojemu zdziwieniu zachowali się bardzo ok. Powiedziieli, że damy stówkę na farbę i będzie dobrze. Mąż poszedł od razu do bankomatu, kupił im bombonierkę i dał 100zł.
Zalało im cały sufit i wywaliło futrynę od drzwi do łazienki- tzn. tak napuchła, że nie mogą ich teraz zamknąć... dobrze, że halogenów im szlak nie trafił
Mężul do wieczora ze mną nie rozmawiał, wkurzony, że nie dopilnowałam pralki
dzisiaj już mu przeszły nerwy i rano pojechaliśmy wziąśc pralkę na raty. W poniedziałek nam ją przywiozą jest śliczna

za transport musieliśmy zapłacić gotówką, czyli wraz z kasą za zalanie 170zł jesteśmy w plecy
najgorzej, że do 5 sierpnia zostało nam 300zł, z czego musimy jeszcze kupić rigipsy do zabudowy wc i farbę. Zęby to wsadzimy teraz chyba w ściany, a o zakupie czegokolwiek dla dziecka nie wspomnę Za co dokończymy remont to nie mam pojęcia
dobrze, że z sąsiadami udało się dogadać i nie zawołali sobie więcej niż

aga_ton ojoj współczuję zalania. Moja "przygoda" z wodą to pikuś w porównaniu z Twoją

mój obwód brzucha wynosi 104 cm = 33tydzień
dziś spotkałam koleżankę ze studiów, z którą ostatnio widziałam się końcem czerwca i stwierdziła, że wyglądam szczuplej niż wtedy i że mam malutki brzuszek
na + mam 11kg
co do biustonoszy do karmienia to mi położna powiedziała, że najlepiej kupic rozmiar większy niż mam obecnie, bo biust bardzo rośnie zaraz po porodzie, w pierwszych dobach piersi są nawet dwa razy większe
to prawda??
Dobrze,że z sąsiadami dało sie dogadać,moze nie są tacy źlii przynajmniej z pralką już nie będzie stresów jak będzie nowa.Na jaką się zdecydowaliście w końcu? A z biustem to tak bywa,mi urosły 2rozmiary...

Dziękuję za pochwały mojego brzucha

A ciekawe jak Konczi z odkurzaczem?jej to się robota paliła w rękach
Udało się naprawić?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
stawiam zatem soczek
GratkiZdrówko soczkiem

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-21 o 19:18
Stary 2012-07-21, 19:21   #1090
ula2689
Wtajemniczenie

[QUOTE=Katee27;35438265]To on na wizycie nie badał Cie ginekologicznie?choć w sumie przy tak krótkiej szyjce trzeba pewnie dopochwowo... tzn.co jakbys wiedziała?żeby kontrolować szyjke,możesz jaśniej

w pierwszej ciąży nie miałam ani 1 badania ginekologicznego i ani 1 usg dopochwowego z pomiarem szyjki.Chodziłam do niego na nfz a na usg prywatnie bo państwowo nie było usg w gabinecie.
Żebym wiedziała że trzeba kontrolować szyjkę to bym się tego domagała.
Żebym wiedziała że jest krótka to bym leżała.A ja zapieprz na pełnych obtrotach: ogródek posadzony i wypielony, w domu remont na maxa, posprzątane, codziennie śniadanko obiadek kolacja, zakupy itd.
Żebym wiedziała że krótka pewnie bym leżała w szpitalu, a jak nie to chociaż sterydy by dali,może udało by się powstrzymać poród.
Żebym wiedziała że już rodzę pojechałabym odrazu do szpitala o 2 stopniu referencyjności( przewieziono mnie tam karetką).
Brakowało 15min a urodziłabym w karetce.
Można tak gdybać w nieskończoność....Dobrze że za 2 razem człowiek mądrzejszy
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:22   #1091
weronika_91
Zakorzenienie

Katee27 jaka fajna piłeczka a ile masz na plusie kg jeśli można wiedzieć ?

angel gratuluję wkroczenia w 33 tydzień
no i cieszę się że sąsiedzi poszli na ugodę bo mogłoby być różnie ...
I nie pierdziel że jesteś dwa razy większa :P skoro mamy identyczną liczbę kg na plusie a ja wcale z niskiej wagi to nie startowałam ...

A mi długość szyjki bada paluchami
Stary 2012-07-21, 19:44   #1092
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży nie miałam ani 1 badania ginekologicznego i ani 1 usg dopochwowego z pomiarem szyjki.Chodziłam do niego na nfz a na usg prywatnie bo państwowo nie było usg w gabinecie.
Żebym wiedziała że trzeba kontrolować szyjkę to bym się tego domagała.
Żebym wiedziała że jest krótka to bym leżała.A ja zapieprz na pełnych obtrotach: ogródek posadzony i wypielony, w domu remont na maxa, posprzątane, codziennie śniadanko obiadek kolacja, zakupy itd.
Żebym wiedziała że krótka pewnie bym leżała w szpitalu, a jak nie to chociaż sterydy by dali,może udało by się powstrzymać poród.
Żebym wiedziała że już rodzę pojechałabym odrazu do szpitala o 2 stopniu referencyjności( przewieziono mnie tam karetką).
Brakowało 15min a urodziłabym w karetce.
Można tak gdybać w nieskończoność....Dobrze że za 2 razem człowiek mądrzejszy
Współczuje,lekarze na nfzchyba nie spotkałam takiego z powołania..z racji kryzysu kiedyś chodziłam jak zaczęłam mieć problem z okresem,ale zawsze wychodziłam stamtąd tak zdołowana z odebraną godnością kobiety...Jak mi zaproponował leczenie u swojego kolegi endo..ok.400zł miałabym płacić za usg z kontrolowaniem pęcherzyka,kilka dni po kolei...ale się wtedy napłakałam,że może już nie będziemy mieli dzieci..chyba,ze zaadoptujemy...byłam załamana i poszłam prywatnie do mojego ginka,który prowadził też moją pierwszą ciąże i mówię jaka sytuacja, pytam,czy on ma specjalizacje endokrynologa,a on to,że tu nie jest wcale potrzebny endo...!!!!!I co?tamten chciał dać zarobić koledze

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Katee27 jaka fajna piłeczka a ile masz na plusie kg jeśli można wiedzieć ?
Można wiedzieć 11kg i już 7dyszek na wadze

Stary 2012-07-21, 19:44   #1093
tamlin111
Zakorzenienie

Wyciągnęłam wszystkie rzeczy małego aby wyprać i tak się zastanawiam czy Wy pierzecie te na 3-6 miesięcy, czy tylko 0-3? No bo 3-6 to na 62cm no i miałam uszykowane, ale te 3-6 mnie jakoś stopuje. Pierzecie czy nie?
Stary 2012-07-21, 19:47   #1094
muminek88
Zadomowienie

bylam wczoraj na fachowej sesyjce po znajomości .Moge sie pochwalić??

a co do tej szyjki to u nas w de tez za chetnie nie badają,przed urlopem w 22 tyg mi zbadali pierwszy raz od poczatku jak byly 2 usg dopochwowe a teraz znow nic jak bylam....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (70,4 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (139,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (54,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (105,1 KB, 43 załadowań)
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:50   #1095
marta1986222
Zakorzenienie

Mamusie mam pytanko bo się martwię,czy Wam też tak ciężko się oddycha?

Mam wrażenie że brakuje mi tchu i nie mogę w pełni zaczerpnąć powietrza.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wyciągnęłam wszystkie rzeczy małego aby wyprać i tak się zastanawiam czy Wy pierzecie te na 3-6 miesięcy, czy tylko 0-3? No bo 3-6 to na 62cm no i miałam uszykowane, ale te 3-6 mnie jakoś stopuje. Pierzecie czy nie?

Ja wszystkie piorę

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a co do tej szyjki to u nas w de tez za chetnie nie badają,przed urlopem w 22 tyg mi zbadali pierwszy raz od poczatku jak byly 2 usg dopochwowe a teraz znow nic jak bylam....

Śliczne zdjęcia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:54   #1096
muminek88
Zadomowienie

mi sie ciezko oddycha i bardzo szybko sie mecze ,w sumie jak nop w kuchni 1,5 godz pochpodze to potem z pol godz musze odpoczywac
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:55   #1097
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
ja piorę ponieważ na 56 mam pojedyncze sztuki a reszta na 62 wśród rodziny i znajomych każdy mnie uprzedzał że nie ma sensu kupować na 56 bo to jest na 2 tyg do miesiąca więc tak też zrobiłam

Cytat:
Bardzo ładne

marta maluszek uciska na przeponę i stąd to ciężkie oddychanie ... też mi się tak zdarza
Stary 2012-07-21, 19:58   #1098
leemonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

Wstawiam Wam zdjęcia brzusia robione przed chwileczką jest to 33 tydzień , na plusie 11 kg a obwód brzusia 98 no i wszyscy mi mówią że nisko mam ten brzuch
Śliczny brzusio i wcale nie nisko - nisko to 2 zdjecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif rycina1.gif (8,5 KB, 12 załadowań)
leemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 19:58   #1099
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Można wiedzieć 11kg i już 7dyszek na wadze
A ja już mam przeszło 70 :P
Stary 2012-07-21, 19:59   #1100
tamlin111
Zakorzenienie

Mi też się coraz ciężej oddycha, przepona zduszona.
To wypiorę wszystko.
Nie pokazywałam Wam tortu Pauli, co ciocia jej zrobiła. Poprawiam się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13072012.jpg (72,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-07-21, 20:01   #1101
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leemonka Pokaż wiadomość
Śliczny brzusio i wcale nie nisko - nisko to 2 zdjecie
No fakt tutaj widać zdecydowanie różnicę

Cytat:
To wypiorę wszystko.
Jejku jakie CUDO to trzeba mieć już talent
Stary 2012-07-21, 20:03   #1102
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

piekne zdjecia !!! super bedziesz miec pamiatke

Cytat:
ja na 56 mam bardzo mało ciuszków, wiekszosc 62 wiec piore wszystko

sama juz nie wiem czy kupowac wiecej na 56 czy nie boje sie ze mala sie urodzi taka dluga ze nawet tego nie ubierze. ale znowu jak bedzie tonoc w tych ciuszkach mam 4 pajace, 1 spiochy i 2 polspiochy i 5 bodow jakos moze damy rade

weronika sliczny brzuszek i dla mnie nie ejst on wcale niski, ja mam go na takiej samej wysokosci i nikt mi nie powiedzial, ze nisko

kate a ty to juz masz sliczna piłeczkę, taka kształtna

angel matko wspolczuje tych wydatkow dobrze ze chociac sasiedzi sie ok zachowali a nie wszczeli wojny

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:04   #1103
maggie123
Zakorzenienie

tak wczoraj o tym harrym nawijałyście, że aż obejrzałam. i powiem Wam, że dziecku bym nie pozwoliła oglądać, bo troszkę straszne...

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A tak btw co sądzicie o imieniu Idalia? Ostatnio się spotkałam z takim i mi się spodobało :P.
mi się nie podoba
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
to nie prawda z tymi trzema usg, lekarze sami to sobie wymyślili żeby kobiety chodziły prywatnie albo dodatkowo za to płaciły. Nieważne czy ciąża zagrożona czy nie, NFZ płaci za wszystko! Lekarzom nawet to usg na kazdej wizycie bardziej by sie opłacało bo jest wysoko punktowane ale tego nie robią tylko głupoty wciskają pacjentkom...
popieram! ja już miałam z 8 razy robione usg w ciąży a cały czas chodzę do lekarza na nfz więc nie ma żadnego limitu. Teraz kolejne usg przede mną bodajże 14.08 - ciekawe czy w dwupaku dotrwam do niego, czy już nie

witam nowe mamusie Tysię, Ulę i leemonkę - ale nam się objawiłyście na finishu prawie
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Współczuje dziewczynom, które uwierzyły, że nie należy za szybko organizować wyprawki bo to przynosi pecha i teraz na koniec muszą po sklepach latać. Im dalej tym ciężej. Do pracy ciągle daje radę, ale po pracy nie idzie już latać po sklepach. Z drugiej strony Internet jest tu niezastąpiony.
niektóre z nas (z tego co pamiętam) to przed porodem w ogóle nie kupują nic. Jeśli ktoś wierzy w przesądy i zabobony - jego sprawa i ma do tego pełne prawo. Choć ja bym po pierwsze nie wytrzymała, żeby nic maluszkowi nie kupić. po drugie za nic nie zostawiłabym męża z tymi zakupami, bo nawet jeśli miałby dokładną listę, dokładny model, wzór i w ogóle, jestem przekonana, że i tak co najmniej połowa rzeczy byłaby nie taka, jak chciałam. No i ta przyjemność kupowania rzeczy dla malucha, chodzenia między półkami w sklepie, dotykania, miziania i w ogóle... jazda wózkiem - bezcenne
Cytat:
Napisane przez leemonka Pokaż wiadomość
Wątróbkę to ze względu na to że zawiera bardzo dużo witaminy A i jej przedawkowanie zaś może powodować wady płodu, a kaszankę można
i to jest jedyny powód dla którego w dużej ilości jest niewskazana. Ale jak się zechce raz na miesiąc, to spokojnie można sobie pozwolić

mąż mi na ryby wybył, a ja zabrałam się za robienie ciasta. w ogóle, gdy go poprosiłam o wyjęcie z górnej półki miksera, to zdziwił się po co zabieram się za wypieki. powiedziałam, że z racji wkroczenia w 35 tydzień. (ech... coś mi się wydaje, że zapomniał, że mam jutro imieniny...).
no ale z racji kolejnego tygodnia dla Was Mamuśki podaję tiramisu, serniczek i deser z jagodami

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:05   #1104
Filusia88
Zadomowienie

Katee śliczny, zgrabny brzuszek
Muminek bardzo ładne zdjęcia ja też się wybieram przynajmniej na 1 taką sesję ciążową, ale zapewne będzie ich kilka w tym minimum 1 z TŻem
a co?! pamiątka będzie niesamowita
może na pierwszą w przyszłym tygodniu bym poszła... hmmm pomyślimy
póki co wstrzymywałam się, bo mój brzucholek malutki był, ale ostatnio coś mi się pojawiło więc fajnie będzie uwiecznić różne etapy ciąży

ehhhh... z moich wielce ambitnych planów wyszedł zaledwie ułamek wysprzątany
nie mam zwyczajnie siły i nie mogę za długo stać
ale Basik najważniejszy, więc stwierdziłam że najwyżej teraz jeszcze oglądając TV i wizażując trochę kurzy pościeram i może pomopuje

ehhhh jutro wraca tak się już doczekać nie mogę!
Stary 2012-07-21, 20:05   #1105
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
To wypiorę wszystko.
pozazdroscic cioci talentu Paula musiałabyc przeszczęśliwa

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-21 o 20:07
Stary 2012-07-21, 20:05   #1106
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
To wypiorę wszystko.

Ale tort

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-21, 20:07   #1107
leemonka
Raczkowanie

Cytat:
Ja wyprałam wszystkie bo część i tak miałam z ciupeksów, ale teraz jak kupie bądź dostaną coś większego niż na 62 cm to prać nie zamierzam - oczywiście nowego sklepowego

A co do staników to nie straszcie że po porodzie biust rośnie - przed ciążą miałam 65B a teraz 80B i chyba do większych się już nie przyzwyczaję
leemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:12   #1108
kasiam187
Wtajemniczenie

aaa zapomniałam sie przywitac
Tysia, Ula i leemonka miło że dołączyłyście

Stary 2012-07-21, 20:15   #1109
marta1986222
Zakorzenienie

Mam pytanie jeszczo jedno.

Kupiłam osłonki na piersi do karmienia z racji tego że mam wklęsłe sutki a słyszałam że one pomagają przy karmieniu ale jak moje dziecie wyciągnie sobie ten sutek skoro ten kapturek mi tak odstaje

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-07-21, 20:29   #1110
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeszczo jedno.

Kupiłam osłonki na piersi do karmienia z racji tego że mam wklęsłe sutki a słyszałam że one pomagają przy karmieniu ale jak moje dziecie wyciągnie sobie ten sutek skoro ten kapturek mi tak odstaje
Ja się nie znam aczkolwiek też mam wklęsłe sutki i pewnie też będę musiała się zaopatrzyć w coś takiego ...ale to wyślę tż najwyżej po porodzie żeby kupił jak będę widziała że mały ma problemy ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości