III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-21, 20:31   #1111
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja na 56 mam bardzo mało ciuszków, wiekszosc 62 wiec piore wszystko

sama juz nie wiem czy kupowac wiecej na 56 czy nie boje sie ze mala sie urodzi taka dluga ze nawet tego nie ubierze. ale znowu jak bedzie tonoc w tych ciuszkach mam 4 pajace, 1 spiochy i 2 polspiochy i 5 bodow jakos moze damy rade
Ja mam trochę tych na 56, bo Paula miała 52cm jak się urodziła i z 2 miesiące w nich pochodziła więc trochę ich musiało być. Poza tym te 56 to różne wypada, nieraz większe od 62. No nic przyszykuję wszystko.

Cytat:
Napisane przez leemonka Pokaż wiadomość
A co do staników to nie straszcie że po porodzie biust rośnie - przed ciążą miałam 65B a teraz 80B i chyba do większych się już nie przyzwyczaję
Ale Tobie miseczka nie urosła tylko obwód, więc sama wielkość piersi nie uległa zmianie. Po porodzie dopóki laktacja się nie unormuje są rzeczywiście dużo większe.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jeszczo jedno.

Kupiłam osłonki na piersi do karmienia z racji tego że mam wklęsłe sutki a słyszałam że one pomagają przy karmieniu ale jak moje dziecie wyciągnie sobie ten sutek skoro ten kapturek mi tak odstaje
Bo ten sutek ma właśnie jakby wejść w to odstające miejsce, dzięki temu będzie pobudzany i spowoduje wypływ mleka. Kapturek musi bardzo mocno się do cyca przyssać.
Stary 2012-07-21, 20:34   #1112
Katee27
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wyciągnęłam wszystkie rzeczy małego aby wyprać i tak się zastanawiam czy Wy pierzecie te na 3-6 miesięcy, czy tylko 0-3? No bo 3-6 to na 62cm no i miałam uszykowane, ale te 3-6 mnie jakoś stopuje. Pierzecie czy nie?
Ja prałam wszystko.A tort superco za precyzja z tymi kokardkami

Cytat:
Mamusie mam pytanko bo się martwię,czy Wam też tak ciężko się oddycha?

Mam wrażenie że brakuje mi tchu i nie mogę w pełni zaczerpnąć powietrza
To teraz normalneMacica naciska na przeponę.

Cytat:
Ja wyprałam wszystkie bo część i tak miałam z ciupeksów, ale teraz jak kupie bądź dostaną coś większego niż na 62 cm to prać nie zamierzam - oczywiście nowego sklepowego

A co do staników to nie straszcie że po porodzie biust rośnie - przed ciążą miałam 65B a teraz 80B i chyba do większych się już nie przyzwyczaję
Przecież na nowych ze sklepu też jest mnóstwo zarazków..ale Twój wybór.Ja prałam wszystko i nowe i lumpeksowe.
Przyzwyczaisz,nie będzie tak źle.Ja zawsze B a po porodzie D i powiem,że bardzo mi się podobały.Nawet seks był fajniejszy z takimi,ale silikonów w życiu Mariana!!!Teraz już w ciąży mi urosły o jeden rozmiar...

A ja w domku sama,bo mąż stwierdził,że śpi w namiocie na działce i synuś z nim chce...nie chce być sama...może przyjadą...przecież są zimne noce...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-21 o 20:38
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:39   #1113
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Współczuje,lekarze na nfzchyba nie spotkałam takiego z powołania..
są lekarze perły nawet na nfz; chodzę do takiego od 4 lat; on też prowadzi moją ciążę i nie wiem, czy lepszego gdzieś bym znalazła
Cytat:
Śliczny brzusio i wcale nie nisko - nisko to 2 zdjecie
to ja mam tak jak na zdjęciu nr 2. wydaje mi się, że 2 dni temu mi tak opadł

Też piorę wszystkie ubranka. Te z lumpka wyprałam już raz w naszym proszku, a po niedzieli zabieram się za pranie wszystkiego w lovelli.
Tylko zastanawiam się nad tym, czy kocyki, okrycie kąpielowe, pościel do łóżeczka, śpiworek do spania też powinnam wyprać? Teraz to wszystko jest takie milusie i nie wiem, czy się nie zniszczy....
koce i mój puchaty szlafrok zawsze piorę (jak już prania wymagają)
w lanolinie i nie wiem, czy kocyki maleńkiej też mogę tak wyprać jeśli muszę je prać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-21 o 20:44
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:42   #1114
leemonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
są lekarze perły nawet na nfz; chodzę do takiego od 4 lat; on też prowadzi moją ciążę i nie wiem, czy lepszego gdzieś bym znalazła

podobno w przerwę pomiędzy brzuchem i piersiami można wsadzić dłoń, a tak w ogóle to podaje link do tego artykułu http://www.neurocentrum.pl/bibliotek..._dziecka/3.php
leemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 20:44   #1115
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kochana,mojemu 5-letniemu synkowi też widać dziąsło w zębie,ale ten jego mleczak już niedoodratowania,zjadany przez próchnice.Ja ostatnio też mam problem z zębami niestety...
Łącze się w bólu
Mi powiedziała, że kanałowo go będziemy robić, ale nie wiem kiedy to nastąpi, bo od końca kwietnia do dnia dzisiejszego robi mi jednego zęba też kanałowo i nie może skończyć, bo nie ma zdjęcia i tak się czai powoli, ale ciągle jak mi coś wwierca w korzenie to mnie prąd przechodzi i znowu daje lekarstwo Mam nadzieję, że już w poniedziałek skończy, bo nie wiem czy do porodu zdąży mi zrobić te dwa kanały, a mam jeszcze inne zęby do podleczenia, a wolałabym nie chodzić już jak urodzę, bo nie wyobrażam sobie czekania w kolejce po kilka godzin...

Elena dzięki za odpowiedź Ale teraz i tak mi chyba laserem nie będzie wypalała? Bo z tego co się orientuję, to w ciąży nie wolno lasera....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:04   #1116
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież na nowych ze sklepu też jest mnóstwo zarazków..ale Twój wybór.Ja prałam wszystko i nowe i lumpeksowe.
Chyba lemonce chodziło o to że na 56 i 62 ma poprane, a większych jeśli dostanie to na razie nie zamierza prać. No bo chyba nie o to że w ogóle wyprać i nałożyć na dziecko
Kocyki i wszystko inne, rożki, pościel piorę też w loveli.

Rozwieszę pranie i uciekam do łóżeczka popatrzeć w tv.
Stary 2012-07-21, 21:08   #1117
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłyśmy 33 tydzień czyli jak to liczy mój gin 32tygodnie skończone

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
bylam wczoraj na fachowej sesyjce po znajomości .Moge sie pochwalić??

Cytat:
Wyciągnęłam wszystkie rzeczy małego aby wyprać i tak się zastanawiam czy Wy pierzecie te na 3-6 miesięcy, czy tylko 0-3? No bo 3-6 to na 62cm no i miałam uszykowane, ale te 3-6 mnie jakoś stopuje. Pierzecie czy nie?
ja te na 62 tez piore

Cytat:
Mi też się coraz ciężej oddycha, przepona zduszona.
To wypiorę wszystko.
Nie pokazywałam Wam tortu Pauli, co ciocia jej zrobiła. Poprawiam się

Cytat:
tak wczoraj o tym harrym nawijałyście, że aż obejrzałam. i powiem Wam, że dziecku bym nie pozwoliła oglądać, bo troszkę straszne...

mi się nie podoba

popieram! ja już miałam z 8 razy robione usg w ciąży a cały czas chodzę do lekarza na nfz więc nie ma żadnego limitu. Teraz kolejne usg przede mną bodajże 14.08 - ciekawe czy w dwupaku dotrwam do niego, czy już nie

witam nowe mamusie Tysię, Ulę i leemonkę - ale nam się objawiłyście na finishu prawie

niektóre z nas (z tego co pamiętam) to przed porodem w ogóle nie kupują nic. Jeśli ktoś wierzy w przesądy i zabobony - jego sprawa i ma do tego pełne prawo. Choć ja bym po pierwsze nie wytrzymała, żeby nic maluszkowi nie kupić. po drugie za nic nie zostawiłabym męża z tymi zakupami, bo nawet jeśli miałby dokładną listę, dokładny model, wzór i w ogóle, jestem przekonana, że i tak co najmniej połowa rzeczy byłaby nie taka, jak chciałam. No i ta przyjemność kupowania rzeczy dla malucha, chodzenia między półkami w sklepie, dotykania, miziania i w ogóle... jazda wózkiem - bezcenne

i to jest jedyny powód dla którego w dużej ilości jest niewskazana. Ale jak się zechce raz na miesiąc, to spokojnie można sobie pozwolić

mąż mi na ryby wybył, a ja zabrałam się za robienie ciasta. w ogóle, gdy go poprosiłam o wyjęcie z górnej półki miksera, to zdziwił się po co zabieram się za wypieki. powiedziałam, że z racji wkroczenia w 35 tydzień. (ech... coś mi się wydaje, że zapomniał, że mam jutro imieniny...).
no ale z racji kolejnego tygodnia dla Was Mamuśki podaję tiramisu, serniczek i deser z jagodami
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:15   #1118
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
podobno w przerwę pomiędzy brzuchem i piersiami można wsadzić dłoń, a tak w ogóle to podaje link do tego artykułu http://www.neurocentrum.pl/bibliotek..._dziecka/3.php
może nie całą, ale 4 palce mieszczą się idealnie
mój 35tygodniowy (34t+1d) brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7219498.jpg (33,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7219504.jpg (50,9 KB, 51 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:21   #1119
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Też piorę wszystkie ubranka. Te z lumpka wyprałam już raz w naszym proszku, a po niedzieli zabieram się za pranie wszystkiego w lovelli.
Tylko zastanawiam się nad tym, czy kocyki, okrycie kąpielowe, pościel do łóżeczka, śpiworek do spania też powinnam wyprać? Teraz to wszystko jest takie milusie i nie wiem, czy się nie zniszczy....
koce i mój puchaty szlafrok zawsze piorę (jak już prania wymagają)
w lanolinie i nie wiem, czy kocyki maleńkiej też mogę tak wyprać jeśli muszę je prać
To super,ze masz takiego lekarzaa brzuch się opuszcza przed porodem chyba i wtedy też łatwiej oddychać.Ja też lumpeksowe najpierw moczyłam w naszym,potem w loveli,ale chyba kupię dzidziusia,bo dziewczyny tak chwalą,ze cudnie pachnie

Cytat:
Chyba lemonce chodziło o to że na 56 i 62 ma poprane, a większych jeśli dostanie to na razie nie zamierza prać. No bo chyba nie o to że w ogóle wyprać i nałożyć na dziecko

Właśnie nie wiemchoć znam mamusie,które nowych ze sklepu nie prały...

Kasiam,Filusia dziękuję w imieniu brzuszka
muminku fajne fotki,super pamiątka będzie

Ja też uciekam,bo przysypiam.
Dobranoc!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:24   #1120
kraven
Zakorzenienie

Wróciliśmy od Babci. Najadłam się słodkiego

Tamlin tort super. Paula musiała być zachwycona.
Ja piorę wszystkie ubranka jak leci

Muminku bardzo ładna sesja. Bedzie pamiątka.

Marta ja od tygodnia kiedy brzuszek mi wywaliło to mam zadyszkę.

Weronika kupiliśmy wanienkę, pieluchy flanelowe, Fride, wkładki laktacyjne, wkłady poporodowe, majtki poporodowe, rożek, przewijak, prześcieradła, podkładki na materac, Jelpa i kosz na zużyte pieluchy.

Dziewczyny mam pytanie czy Wy kupujecie już pościel? Bo tak myślę, że póki co dzidzia będzie spała na płasko pod kocykiem, więc chyba narazie nie ma co kupować poduszki i kołdry.

I dzisiaj jeszcze oglądałam wózek Mutsy Evo - cudo. Waży 8,5 kg i wcale nie jest taki mały. Zaczynam sie nad nim poważnie zastanawiać.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:30   #1121
Dearlie
Zakorzenienie

Kochane, a ja wleciałam tylko z zapytaniem o pewną kwestię. Od jakiegoś czasu często odczuwam takie jakby ciągnięcie w górnej partii brzucha ( na odcinku od pępka aż do piersi). Starałam sobie zawsze tłumaczyć, że to jakiś ucisk na narządy związany z rozrastającą się macicą. Jednak zaobserwowałam, że często to uczucie ciągnięcia pojawia się wieczorami po bardziej męczących dniach, dlatego dziś zaczęło mnie to naprawdę martwić. Czy wszystko ze mną ok? Czy któraś z Was ma podobnie?
Stary 2012-07-21, 21:38   #1122
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Weronika kupiliśmy wanienkę, pieluchy flanelowe, Fride, wkładki laktacyjne, wkłady poporodowe, majtki poporodowe, rożek, przewijak, prześcieradła, podkładki na materac, Jelpa i kosz na zużyte pieluchy.

Dziewczyny mam pytanie czy Wy kupujecie już pościel? Bo tak myślę, że póki co dzidzia będzie spała na płasko pod kocykiem, więc chyba narazie nie ma co kupować poduszki i kołdry.

I dzisiaj jeszcze oglądałam wózek Mutsy Evo - cudo. Waży 8,5 kg i wcale nie jest taki mały. Zaczynam sie nad nim poważnie zastanawiać.
ja kołdry ani poduszki nie kupuje jak na razie o poduszce to nawet bylo ostatnio w mamo to ja, że sie nie powinno używać.

tez ogladałam musty evo, fajny jest poczytaj sobie opinie na necie

Cytat:
może nie całą, ale 4 palce mieszczą się idealnie
sliczny brzusio

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:40   #1123
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
matko mi to chodzi gdzieś z 1,5 dłoni.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochane, a ja wleciałam tylko z zapytaniem o pewną kwestię. Od jakiegoś czasu często odczuwam takie jakby ciągnięcie w górnej partii brzucha ( na odcinku od pępka aż do piersi). Starałam sobie zawsze tłumaczyć, że to jakiś ucisk na narządy związany z rozrastającą się macicą. Jednak zaobserwowałam, że często to uczucie ciągnięcia pojawia się wieczorami po bardziej męczących dniach, dlatego dziś zaczęło mnie to naprawdę martwić. Czy wszystko ze mną ok? Czy któraś z Was ma podobnie?

Kochana ja tak mam gdzies od hmm.. 28-29tygodnia... raz nie byłam w stanie ustać na zakupach w galerii musiałam wyjsc ze sklepu i usiąść bo brzuch tak mnie właśnie od góry ciągnął jakby ktoś za skóre złapał i ciągnął do ziemi, nie wiem czy Ty odczuwasz coś podobnego ale z Twojego opisu wywnioskowałam że być może tak.

Teraz nie jest to już aż tak silne, ale pojawia się bardzo często, po wysiłku oczywiście 3razy mocniej.

Wiitam nowe mamusie

Jestem wykończona.. od 6 rano na nogach i poza domem, dotarliśmy do chałupki pół godz temu, do tego TŻet z fochem i po kielichu poszedł spać. Niech już te moje maluchy wracają, bo tak głupio jak nie ma się do kogo w domu odezwać
Stary 2012-07-21, 21:46   #1124
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Kochana ja tak mam gdzies od hmm.. 28-29tygodnia... raz nie byłam w stanie ustać na zakupach w galerii musiałam wyjsc ze sklepu i usiąść bo brzuch tak mnie właśnie od góry ciągnął jakby ktoś za skóre złapał i ciągnął do ziemi, nie wiem czy Ty odczuwasz coś podobnego ale z Twojego opisu wywnioskowałam że być może tak.

Teraz nie jest to już aż tak silne, ale pojawia się bardzo często, po wysiłku oczywiście 3razy mocniej.
Tak, odczuwam coś bardzo podobnego, jak to opisałaś. Próbuję właśnie "wczuć" się w ten ból i to jest tak, jakby jakieś gigantyczne zakwasy mięśni brzucha w górnych partiach. Też właśnie zauważyłam, że mam tak, gdy długo postoję w pracy lub np. przy myciu naczyń. Pytałaś może swojego lekarza o to? Może to rzeczywiście tylko z przemęczenia jakieś osłabienie mięśni?

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-07-21 o 21:48
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:47   #1125
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Tobie miseczka nie urosła tylko obwód, więc sama wielkość piersi nie uległa zmianie. Po porodzie dopóki laktacja się nie unormuje są rzeczywiście dużo większe.

Bo ten sutek ma właśnie jakby wejść w to odstające miejsce, dzięki temu będzie pobudzany i spowoduje wypływ mleka. Kapturek musi bardzo mocno się do cyca przyssać.
Ale miseczkla z obwodem tez rośnie. Czyli w 85B miseczka jest znacznie większa niż 75B.

U mnie w tym kapturku jest spory zapas, mimo że mam rozmiar S. A jak to zrobić żeby się mocno przyssał?
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 21:59   #1126
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Tak, odczuwam coś bardzo podobnego, jak to opisałaś. Próbuję właśnie "wczuć" się w ten ból i to jest tak, jakby jakieś gigantyczne zakwasy mięśni brzucha w górnych partiach. Też właśnie zauważyłam, że mam tak, gdy długo postoję w pracy lub np. przy myciu naczyń. Pytałaś może swojego lekarza o to? Może to rzeczywiście tylko z przemęczenia jakieś osłabienie mięśni?
Tak pytałam.

Kiedy opisałam mu ten ból w taki sposób jak Tobie to stwierdził że to może mieć związek po prostu z jakimiś anomaliami żołądkowymi, ale w końcu doszliśmy do tego że niestety- skóra się jakoś rozciągać musi a "skurcze" po męczącym dniu, czy dłuższym staniu to uczucie napiętości potęguje.
Chyba trzeba się z tym pogodzić i tyle. i jakoś przetrzymać.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Aleee mnie skurcz właśnie złapał!!!!!!!!!!!!!!!! i jak ciągnie do pachwiny ałłłłłłłłłłlaaaaaaaaaaaaa aaa
Stary 2012-07-21, 22:01   #1127
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
ja mam,szczegolnie jak gdzie dalej ide

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

dyiekuje za komentaryzmi,tez jestem zachwycona i w koncu widze ze mam bzus
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:05   #1128
kajaja
Zadomowienie

TO I JA DOKONALAM POMIARU obwod brzusia 110 w prawie 30tygodniu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:30   #1129
leemonka
Raczkowanie

Cytat:

hehe dokladnie o to mi chodziło, dziękuję mam wszytsko juz poprane łącznie z kocykami, ręcznikami, zabawkami, zasłonkami i pościelą nie nałożyłabym nieupranych ubranek niemowlakowi, nawet tych ze sklepu.

Edytowane przez leemonka
Czas edycji: 2012-07-21 o 22:35
leemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:45   #1130
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nadrobilam
byliiśmy u mamci,objadlam sie jablecznika i sasiad dal mi jablka z sadu to zesmarzylam i do ssloiczkow. Uwiellbiam takie.

Chcialam zmierzyc brzuch ale nie moge znalezc centymmetra,a co do wysokosci brzucha to mi tez sie nie zaczyna od piersi,tylko tak nisko mam.
a
sojka i jak,lepiej juz? Ty Nam sie tu nie kurcz jeszcze:-D

Muminek sliczna sesyjka i ogolnie wszystkie macie piekne brzuszki

zmykam na dzisiaj,dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 22:49   #1131
Sojka1990
Zadomowienie

Anusia, dziękuje już lepiej, ale kurde mnie to już sieka raz na jakiś czas tak konkretnie - skurcz zaczyna się w górnej części brzucha, wędruje w dół a na koniec rozchodzi się do krzyża- i to jest najgorszy moment... sieka mnie po kręgosłupie tak że mam świeczki w oczach. Do tej pory miałam takie 4 skurcze.
Stary 2012-07-21, 22:55   #1132
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Oj kochana to ja trzymam kciuki aby to to byly takie nie grozne skurcze,zeby niic z Nich nie wyniklo

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 23:05   #1133
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
No co Ty, fajnie masz, ja bym chetnie znowu kupiła te wszystkie małe ciuszki . Zostały mi już takie nieciekawe rzeczy raczej jak podkłady, pieluchy, kosmetyki i takie tam pierdółki . No i jeszcze duże rzeczy jak wózek i fotelik, ale to już chyba w przyszłym tygodniu będziemy szukać na poważnie.
Już nie mogę się doczekać zakupków

Cytat:
Leemonka ja mam 2 biustonosze z Alles mama, są bardzo dobrej jakości i wygodne.
Cytat:
Ja mam jeden. I porównując do canpola czy innych podobnych to niebo a ziemia. Zakupię jeszcze jeden na pewno.
Cytat:
Ja zakupiłam sobie na ciąże z Alles Mama nieusztywniany(jest niby do karmienia,ale pewnie mi jeszcze cycki urosną jak będzie nawał mleka),wtedy dokupię drugi.Jest fajny i ładny i gratis były do niego niedrapki dla dzidzi,ale ja wolę kupić w sklepie,bo mogę sobie przymierzyć,a modele są naprawdę różne mimo tej samej firmy różnią się rozmiaremZa swój zapłaciłam 70zł.
Dzięki za opinie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Śliczne te biustonosze.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłyśmy 33 tydzień czyli jak to liczy mój gin 32tygodnie skończone
stawiam zatem soczek

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam zdjęcia brzusia robione przed chwileczką jest to 33 tydzień , na plusie 11 kg a obwód brzusia 98 no i wszyscy mi mówią że nisko mam ten brzuch
Cytat:
Cytat:
Śliczne macie piłeczki My z TŻem chcemy sobie zrobić mini sesyjkę z brzuszkiem, czekamy tylko na jakąś ładną i pogodną niedziele. Może jutro będzie okazja
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 05:19   #1134
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry ))

dzisiaj pobudka po 4 więc wyspałam się nie powiem

witam nowe mamusie i życzę spokojnych kolejnych tygodni

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

ciekawe gdzie sie Lucia podziewa

na weselu

Tamlin śliczny ten tort ...
piszecie o tych obwodach, ja nie mam odwagi zmierzyć się ... ta niewiedza mi nie przeszkadza

---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Sojka kochana Ty z Zośką sojusz zawrzyj i nie kombinuj dobrze ? no ... aż mnie ciarki przeszły nie ? wdech wydech ... te skurcze to do 4 tyg przed mogą się pojawić???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 06:44   #1135
kajaja
Zadomowienie

Dziendoberek
krowki wydojone więc można poleżec przy niedzieli

wczoraj jeszcze ogorki kiszone robiłam 15 słoikow

u mnie narazie słoneczko swieci
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 07:10   #1136
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
ja popralam wszystko i poprasowalamale tez mialam opor przed tymi wiekszymi

Cytat:
Mi też się coraz ciężej oddycha, przepona zduszona.
To wypiorę wszystko.
Nie pokazywałam Wam tortu Pauli, co ciocia jej zrobiła. Poprawiam się
no bomba poprostu

Cytat:

a co do tej szyjki to u nas w de tez za chetnie nie badają,przed urlopem w 22 tyg mi zbadali pierwszy raz od poczatku jak byly 2 usg dopochwowe a teraz znow nic jak bylam....
ja tez bym jakies fajne zdjatka na pamiatke chciala.z pierwszej ciazy mam ich naprawde chyba tylko z 5 i szkoda mi,ze nie mam wiecej

Cytat:
Mamusie mam pytanko bo się martwię,czy Wam też tak ciężko się oddycha?

Mam wrażenie że brakuje mi tchu i nie mogę w pełni zaczerpnąć powietrza.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Ja wszystkie piorę

Śliczne zdjęcia
mi tez sie ciezko oddycha i zadyszke lapie nawet podczs lezenia

Cytat:

mi wchodzi cala dlon

Cytat:

widzialam tez wozek w necie i bardzo mi sie podobal

Cytat:

a ja mam czasami wrazenie jakby mi ktos kamieni do brzucha nawrzucal i ciagnie mnie do ziemi

dzien dobry
ja tez juz od 5:30 wyspana
musialam moich wedkarzy na ryby wyprawic.....
i siedze sobie sama i odpoczywam..moze pospie jeszcze troszke
milej niedzieli kochane

aha zapomnialam wam napisac,ze mi dopiero ta ciemna linia na brzuchu wyszla i na dodatek jakas krzywa :P

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2012-07-22 o 07:12
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 07:15   #1137
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Zbieram się do pracy. średnio się wyspałam, bo Maluch zrobił sobie w nocy dyskotekę

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 07:55   #1138
coventry
Raczkowanie

witam się niedzielnie, wczoraj nie miałam siły już na odpisywanie ale dziś z rana tak szybciutko bo zaraz wybywamy jak tylko sie zbierzemy bo kosciółka i moich rodziców
kraven- mutsy evo też oglądałam tylko akurat była spacerówka, najpierw zachwyciłam sie nim na necie,a na żywo już trochę zapał opadł - przy spacerówce podkreślam - chociaz nadal jest na naszej wóżkowej liście - mój maż nie jest przekonany do kółek piankowych - no ale stąd jest ta waga - 8,5 kg, biorąc pod uwage że nasze dzieci juz z początkiem wiosny moga korzystać ze spacerówek to akurat ta wydaje się dla mnie zbyt płytka i nie dla takiego maleństwa ale jeszcze go nie skreśliłam z listy, zastanawiam się nad navingtonem cadetem obecnie
odnośnie skurczy w stopach to pojawiły się w mnie dwdwukrotnie w ciągu ostatnich dni, w zasadzie chodzi tu o palce stóp - toche zaniedbałam branie magnesinu, ciągnienie brzucha od piersi do pepka też mam ( ja to chyba wszystko mam) ale też wystąpiło to u mnie dwukrotnie chyba nawet jak byłam przemęczona = dobrze zę stało się to w domu to krótkie leżanko pomogło - cały czas myśłałam że to w ten sposob odczuwa sie rozciąganie skóry, jak mały był jeszcze w zeszły tygodniu pośladkowo to nic z takich rzeczy nie czułam a od momentu jak się odwrócił to i dusznści, zadyszki, lekka zgaga ni i wąśnie to ciągniecie na górze -ale wszysko "zniese" dla mojego kochanego dzidziola, chociaz mój maz ówi że stasznie jęcze, no ale komu jak komu jemu to chyba moge troszke poględzić co mi dolega, a poza tym mamaAlles kupię sonie chyba po porodzie narazie mam z truiumpha classica i dobrze się spisuja, obecnie mam 65F, ale jak mi mocno urosna to juz obcziłam minimaizery z triumpha i chyba sobie kupię - oczywiście po nawale mlecznym
miłego dzionka ja spadam budzić męzusia bo wczoraj jak w nocy z pracy wrócił to wogóle się nie kłądł tylko malował naszą sypailnie, pożniej wyszliśmy ze znajomymi wypił ze 3 piwka i padl jak długi
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 07:59   #1139
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane, ja już od 6 nie śpię i czekam, aż mężul wstanie.
Wczoraj do 1 w nocy sobie gawędziliśmy, a wszystko dzięki braku tv i neta w domucoś się chyba zepsuło w upc, bo nic nie działa. Polecam takie odcięcie od multimediów - pomaga w polepszeniu stosunków małżeńskich
Dodzwonić się wczoraj cały dzień do nich nie mogłam i tylko posłuchałam komunikatu: "w związku z przeprowadzeniem prac w dniu 25 lipca będą przerwy w dostawie internetu i tv". Najlepiej, że wczoraj był 21
Teraz jest net ale ciekawe jak długo

po za tym u nas wszystko ok oprócz tego, że straaasznie brzydka pogoda i zimno brrr, zmykam z powrotem do łózia

udanej niedzieli kochaniutkie

kate ostatecznie wybraliśmy tę http://www.euro.com.pl/pralki/samsun...sw2.bhtml#opis

anesh, kate, coco dziekuję

weronika no ja z 70kg startowałam
muminek śliczne zdjęcia

tamlin wow śliczny torcik! tak zdolnej cioci
co do prania to ja w przyszłym tygodniu piorę rzeczy 0-3 mc w pierwszej kolejności, co do reszty to się zastanawiam, bo zanim ich będę używała to trochę minie

maggie śliczny brzusio

kraven ja chciałam kupić później, ale tak akurat wyszło, że kołderkę i podusię kupiła nam męża chrzestna + pościel
kurczę nawet tego jeszcze nie widziałam, bo teściowie na urlopie, a jak na razie to u nich wszystko stoi wraz z łóżeczkiem i wózkiem

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 08:30   #1140
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Musiałam wstać, bom głoooodna jak wilk.... W nocy budzę się na siku i z głodu, ale w nocy to jeść nie idę, bo w ogóle bym nie zasnęła...

Moja Kruszynka fajnie tańcowała do 1:30.

No i jeszcze 5 dni....Ach... nie daje mi to spokoju... Dobrze, że tż wrócił to mniej myślę...

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Maggie śliczny brzusio

Cytat:
Anusia, dziękuje już lepiej, ale kurde mnie to już sieka raz na jakiś czas tak konkretnie - skurcz zaczyna się w górnej części brzucha, wędruje w dół a na koniec rozchodzi się do krzyża- i to jest najgorszy moment... sieka mnie po kręgosłupie tak że mam świeczki w oczach. Do tej pory miałam takie 4 skurcze.
Biedna. Oszczędzaj się

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Dziendoberek
krowki wydojone więc można poleżec przy niedzieli

wczoraj jeszcze ogorki kiszone robiłam 15 słoikow

u mnie narazie słoneczko swieci
Daj trochę mleczka, ja już nawet smaku sobie przypomnieć nie mogę tak dawno nie piłam...

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha zapomnialam wam napisac,ze mi dopiero ta ciemna linia na brzuchu wyszla i na dodatek jakas krzywa :P
Pokaż. Jak ona się pojawia - tak z dnia na dzień czy najpierw jasna, a potem ciemniejsza...?

Dziś w nocy złapał mnie skurcz łydki - pierwszy raz
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości