|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hej my juz od ok 7 nie spimy bo mała chciala jesc. teraz nakarmiona lezy i sie patrzy
![]() jestem pewna ze dadzą nas do szpitala bo chyba pepek ie zaczyna paprac przez tego gronkowca czytałam ze duzo wlasnie u noworodkow tych pepuszkow sie paprze jak mają tą bakterie. A dzis rano patrze i byl zakrwawiony
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Strasznie mi wczoraj net mulił. Napisałam tu wczoraj co kupiliśmy i post zaginął w akcji ![]() Nie było tego zestawu dla dwojga kupiliśmy kieliszki http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...pBcUXq-kZv-u2wi kupiliśmy Album pamiątka maluszka http://ecsmedia.pl/c/album-pamiatka-...ext6295587.jpgi ledwo coś wczoraj z niego przeczytałam mężowi bo się wzruszałam
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Znów nie mam czasu pisać z Wami Pobieżnie nadrobiłam: Mamciu- bardzo się cięszę że w końcu Amelka jest z Wami, przykro, że się tyle nacierpiałaś i naczekałaś, ale najważniejsze, że macie swój skarbik Chmielinko- dalsze kciuki za powstrzymanie skurczów Balbinko- Tobie życzę, żeby sie w końcu rozkręciło i szybko poszlo bez wywoływania! Aguniu- super wieści z badania bioderek Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt! Paulaaa23- ja mówię do teściów mamo i tato, od dnia ślubu, bez żadnego problemu, a wiem, że to im robi przyjemność, kompletnie mi to zwisa, za to mój mąż po 8 latach od ślubu wciąż do moich mówi pan i pani lub bezosobowo i im jest przykro, on niestety jest nieugięty pomimo godzin rozmów na ten temat. Przestałam wierzyć w jakąkolwiek zmianę w tej materii Ja miałam mieć wizytę w zeszłą środę- została odwołana i przełożona na piątek a z piątku na poniedziałek ![]() Znów zaliczam kolejny spadek formy psychicznej, ciągle chce mi się płakać, nie daję rady z emocjami. Mam też kryzys diety cukrzycowej, mam jej dośc kompletnie i złamałam ją kilka razy jedząc słodycze i ciągle wychodzą nowe problemy...Z ciekawszych wieści byłam wczoraj zwiedzić porodówkę, rozmawiałam z położną. Widząc mnie była strasznie zaskoczona, że mam tp za 3 tygodnie (myślała, że na wrzesień ) , bo mam taki mały brzuch jak na 9 miesiąc W tym szpitalu nie ma w ogóle opcji zzo, więc dylemat odpada Jest tylko gaz i morfinopochodne gówna Same sale porodowe dość ładne, odnowione, choć szału nie ma , bo widać że szpital stary. Sale przedporodowe 4 osobowe, nie widziałam tam drabinek, piłek ani worków, normalna sala z łóżkami, ale też nie wchodziłam dalej bo leżały tam kobiety. Sorry za smęcenie... |
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Witam w 40 tygodniu
Nic sie nie dzieje niestety![]() Zaraz zbieramy sie do kościółka a potem pewnie jakiś spacerek maraton
|
|
|
|
#845 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się po śniadaniu
,Kolejna noc przebiegła bezproblemowo - rozmawiałam z małą, że tata teraz ma nocki i niestety ale musi jeszcze trochę poczekać z przyjściem na świat i o dziwo się słucha! Siostra mówiła, że jej maluchy tez się słuchały , czyli nie zwariowałam rozmawiając z "brzuszkiem".Cytat:
Soleilka w takim razie czekamy na opis .Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Będzie dobrze ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
za 40 tc! Jeszcze tydzień masz do terminu, więc bez stresu |
|||||
|
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz po kościółku idę sobie kawusie zrobić
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Rozeznanie
|
ciastekStrasznie mi przykro że się Wam to przytrafiło
Grunt żeby ta nowa lekarka sie Wami dobrze zajeła![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie wczoraj była kiepska sobota.
Rano się czułam nawet lepiej niż dobrze, a po obiedzie mnie zaczeło kręcić w brzuchu, niewiem czy to były jakieś skurcze czy to od jelit. Bo na skurcze to w pewnym czasie było za szybko bo mnie łapało co 2-3 min na chwilę, a tak to był ból ciągły jak na @, tyle, że brzuch jakiś tam strasznie twardy nie był. Więc się męczyłam z tym bólem do nocy, zjadłam 2 nospy i po nich przechodziło na 1 godzinę i dalej ból. Miałam wczoraj odstawić kolejną tabletkę fenoterolu ale się bałam, jak dzisiaj będzie ok to zrobię to wieczorem no i tym samym zostanę tylko na 1 tabletce. A my rozmawiamy z Małżem i mówimy Agatce że ma zaczekać z wyjściem do 31.07 bo wtedy tata dopiero urlop może dostać i ginka z urlopu wraca. Ciekawe czy nas posłucha A z innych rzeczy to moja mama wczoraj się przewróciła na rowerze i ma nogę w gipsie na 2 tyg
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
w szpitalu mowili by gazikiem z ciepła woda myc potem osuszyc a tutaj w szpitalu psikali octeniseptem i wycierali. I nie wiem co mam wkoncu robic.....
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak hormony robia swoje, nie daj się temu |
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
Nam mówili na SR że normalnie w wodzie z mydłem, osuszyć a potem ostenisept.
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Nie dam rady wszystkiego nadrobić, wczoraj byliśmy na mega zakupach. Zaczęłam Was czytać i zasnęłam ![]() Ciastus, ale macie przejścia, trzymaj sie i głowa go góry! Ja odczuwam mega głód, idę na śniadanko, a pózniej na miasto, trzymajcie sie!
|
#854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uszy do góry Szukaj pozytywów! Dietkę trzymasz dla dziecka, a remont... Ciesz się że masz dom nie każdy ma dom - my się kisimy w mieszkanku a o domu sobie możemy pomarzyć co najwyżej. Remont minie a Ty będziesz za chwilę cieszyć się jego efektami.---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Tak w ogóle to witam się w kolejnym dniu przeterminowania... poziom frustracji rośnie.
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam moje wczorajsze pytanie
![]() która następna?
|
#856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wypiłam kawę i zjadłam ciasto (gwiżdżę na dietę - przy karmieniu i tak nie można tylu rzeczy jeść, że nie ma sensu ograniczać się na te, mam nadzieję, parę dni przed porodem). Zresztą piekłam wczoraj ciasto dla małża i musiałam je wypróbować ![]() Cytat:
Ona teraz mieszka w okolicach Świdnicy, ale kończy studia na Śląsku, więc przyjeżdża na zjazdy. Za każdym razem gdzieś w środku tygodnia dzwoni z pytaniem czy nie zostawiła kluczy, albo jakiejś bluzki, albo teczki z dokumentami albo czegoś tam jeszcze ![]() Cytat:
Położna ze sr powiedziała, że torbę trzeba spakować wcześniej więc on ją spakował wcześniej. Gdyby nie on, to pewnie jeszcze nie wzięłabym się za pakowanie ![]() KarolinaPW, kochana nie smęcisz za pomyślne ukończenie remontu.Do końca ciąży zostało już niewiele - myślę, że czasami niewielkie odstępstwa od diety nie zaszkodzą ![]() Cytat:
My z Amelką rozmawiamy, że ma wyjść już i dziecię ma nas w nosie Ale może Wasza Agatka jest grzeczniejsza i urodzi się po 31.07 tak jak chcecie.Współczucia dla mamy. Mam nadzieję, że to nic poważnego (chociaż jak wsadzili tylko na 2 tygodnie to nie powinno być - chyba, że lekarze wydłużą noszenie gipsu) |
|||
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak samo jak w szpitalu zabronili mi uzywac chusteczek do pupy. Tylko woda i gazik ![]() a Wy co uzywacie???
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
Ja, ja, ja!!! Proszę, wybierz mnie
chciałabym... ale nic tego nie zapowiada jak na razie. Może złapie mnie z zaskoczenia? Kolega zasugerował długi spacer i kebab z ostrym sosem - podobno u nich po 2 tygodniach przenoszenia to pomogło
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() od wczoraj wieczora jestem juz w domu, chcialam Was nadrobic ale nie mam sily moze pozniej sie za to zbiore! Dziekuje za doping i gratulacje! mala jest slodka przekochana mam ochote ja schrupac, pierwsza noc minela tragicznie mala ryczala caly czas chciala wisiec na cycku czego efektem jest to ze moje cycki odpadaja a nic z nich nie leci.. pozniej przyjdzie polozna wiec bedzie musiala to zobaczyc,, Porod mialam tragiczny najgorszy nikomu takiego nie zycze, wiec go nei opisze. Zalaczam zdjecie mojej Kaczuszki
|
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
No w każdym razie skoro się pępol paskudzi to octeniseptem psikać powinnaś - bo samo mydło nie odkazi tak jak octenisept.
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam właśnie zamiar robić tak jak Ci poradzili Takie chusteczki mam w razie W - na spacer albo jak będziemy u kogoś.
|
|
#863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oh myślę, że chętnych jest wiele, tylko coś dzieciaki nie spieszą się na świat. Ja już mogę rodzić, a moje dziecię nie myśli żeby wyłazić. A przede mną w kolejce są jeszcze mamusie |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj kochana.
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak mysle..... a myslicie ze octenisept jest jeden? czy moze w szpitalu mają jakis inny????
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jestem głupia ale ryczec mi sie chce, zauwazyłam pierwsze rozstępy na brzuchu, cholerka wiem ze to nie koniec swiata, ale dobiło mnie to ![]()
|
|
|
|
|
#869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to szybkiego rozpakowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

czytałam ze duzo wlasnie u noworodkow tych pepuszkow sie paprze jak mają tą bakterie. A dzis rano patrze i byl zakrwawiony

Jest tylko gaz i morfinopochodne gówna

A OM miałam 7 październik. Bardzo w porę 
za 40 tc! Jeszcze tydzień masz do terminu, więc bez stresu 

za pomyślne ukończenie remontu.