|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Czyli przy zimowych jest o wiele więcej zachodu z ciuszkami. Ja mam jeszcze ten problem, że u nas w domu po prostu p****i i w zimę nawet ja nie jestem w stanie wytrzymać-nie wiem co z takim maluszkiem. Mamy źle przemyślane ogrzewanie gazowe do tego stary blok, nieocieplany. Wierzcie mi... w zimę potrafi być u nas 15'C
Jak pomyślę o tej zimie to mi się wszystkiego odechciewa...
|
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
girls....nie panikujecie , dacie radę
a ciuszki konkretnie rozpinane w całości..to pójście na łatwiznę . w końcu i tak będziecie się musiały tego nauczyć ;D więc pokupujcie sobie trochę tych łatwiejszych i trudniejszych w ubieraniu ![]() jeśli chodzi o pajace rozpinane, to np. mi było wygodniej i szybciej założyć bodziaka, załóżmy przy zmianie pieluchy..odpinam w kroku i po sprawie, a w pajacu trzeba wyciągnąć jedną nogę...drugą nogę...i później je z powrotem włożyć
|
|
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się również
jak zwykle mi się pospało :P ale to dobrze, bo mąż na 9.30 na tenisa poszedł, więc zaraz powinien wrócić Cytat:
usg mam za tydzień w poniedziałek ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35443781] Oj tam, ja z Agatką miałam cerę idealną Zapewniam, jest dziewczynką ![]() [/QUOTE] ciiii....łudzę się ciągle na Dziołszkę! ![]() Cytat:
|
|
#2704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35444969]A, fajnym wynalazkiem są śpioszki z niedrapkami od razu - już nawet nie chodzi o drapanie się, ale o ciepło dziecka. Tu widać że one są odchylane takie, można odwinąć i jest mankiecik, a można założyć: A przy okazji - maluch zawsze ma zimne stopy i dłonie, a to, czy mu nie za gorąco/za zimno sprawdzamy na karku Czyli babcine sprawdzanie raczek sie nie sprawdza ![]() Zachwile wrzuce wam moje nowe ciuszki tylko je obfocę A tak pozatym to nadrabiam was od wczoraj tak pedzicie wystarczy jeden dzień opuścić i już człowiek nie w temacie
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, w ogóle jaka schiza, śniło mi się, że jestem wilkołakiem (na dodatek ciężarnym
) przez co nie mogłam iść na misję, za to męża rannego mi przytargali i musiałam go konkretnie pogryźć, żeby wyzdrowiał poza tym śniło mi się, że do płotków wróciłam
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
Dziękujemy ślicznie za uznanie odnośnie zdjęć ![]() Pstryczek zdjęcie było robione jak byłam wg OM w 13t2d, ale z usg wychodziło 13t4d. My po śniadaniu z mężulem, zaraz się zbieramy i jedziemy na 2-3 godzinki nad jeziorko bo słońce świeci, a później do mamy na obiad ![]() Odnośnie ubranek to ja już mam chyba ze dwie torby, tych najmniejszych, bo kuzynka mi dała. Ale sama już też kupuje w lumpach. pare razy się przeszłam z moją mamą i mnie trochę poinstruowała na co zwracać uwagę jak się kupuje. W końcu 5 dzieci wychowała to coś tam wie ![]() Jak wrzucacie zdjęcia ubranek, to dla mnie wszystkie są przepiękne No to do później miłej niedzieli
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Melduję się, zaraz się biorę za sprzątanie pokoju, ale najpierw chcę się wykąpać, a TŻ blokuje łazienkę, więc mam chwilkę, by coś napisać. ![]() Też bym strasznie już chciała wiedzieć, co to za płeć, ciekawość mnie po prostu zżera na maksa... W ogóle chciałabym już urodzić. Będę musiała zdać wszystkie egzaminy w terminie 0, będzie duuużo pracy... Też już czujecie Wasze maluszki? Ja mam coś takiego, że jak np się oprę o coś brzuchem czy postawię kawałek laptopa na nim, to od razu czuję, że tam w podbrzuszu coś jest i się sprzeciwia, żeby go nie naciskać. Na brzuchu oczywiście nie śpię. Ale w innych sytuacjach - jak chociażby jeszcze pas w samochodzie - czuję lokatora. Ruchów jeszcze nie było, bo jest za malutkie na to, ale już czuć, że tam po prostu jest.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-22 o 12:03 |
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam mój brat z Uk zrobił mi pare zakupów ciuszkowych zachwycona jestem uwielbiam maleńkie ciuszki od wczoraj oglądam i oglądam a krówka jest przesłodka
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2012-07-22 o 12:38 |
|
|
|
#2709 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
, to w krówkę mega hiii---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście wszystko bezpłuciowe narazie w środe idziemy do lekarza mam cichą nadzieje ze naszej córci nie urósł pisiorek
|
#2711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
))Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uuuuu współczuje, musicie coś wymyślić, ja bym chyba nie dała rady przy 15stopiach... Witam Kobietki, siedzę sobie właśnie u teściowej i wpadłam tu na chwilkę ![]() wczoraj robiliśmy grilla z Tżtem noo tyle mięsa co ja zjadłam... aż wstyd.. :P
|
|
|
#2712 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja też jestem zakochana, mój największy gift w życiu ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
mika śliczne ciuszki!
część chyba z hm? Skarpeciorki na pewno a krówka chyba też..... co do temperatury w mieszkaniach - jak mieszkaliśmy jeszcze z moją mamą to wynajmowaliśmy parter domu dwurodzinnego i właściciel grzał - a że już starszawy jest to raz mu się zaspało. Póki byłam pod kołdrą było ok - wyszłam spod kołdry i myślałam, że umrę!!! Patrzę na termometr a tam 9 stopni!!! W mieszkaniu!!! Na dworze -20 w sumie powyżej 17st tam nie było.... W pracy to już w ogóle hardcore miałyśmy 12st na sali sprzedaży a -18 na zapleczu (żeby nie było - sklep sportowy w centrum handlowym )
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mam pytanko odnośnie spania na brzuchu, czy można?? czy juz lepiej na boki się przestawić? abuuu ..
ps. Kochane, jak któraś chce zaktualizować albo dopisać swoje dane proszę o wiadoność na PW
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie
![]() W piątek TŻ prawie kończył malowanie framug okien w salonie, zdjęte okna suszyły się na balkonie (przy sypialni), były już w zasadzie suche, ale wolał zostawić jeszcze na noc dla pewności. W salonie też się dosuszały (yyy nie wiem jak się nazywają te listwy wokół dziur na okna, chyba też framugi?), więc przez noc były gołe dziury okienne ![]() No i podłapałam w nocy jakąś schizę, że ktoś się włamie (na 3 piętro i to jeszcze od strony widocznej z ulicy). Już wtedy brzuch mnie rozbolał nerwowo, ale nic nie mówiłam TŻowi. W pewnym momencie słyszę dzwoniący domofon - spoko, ktoś se jaja robi, albo po pijaku się pomylił. No ale drugi raz i potem trzeci. Przestraszyłam się, że: - policja, bo ktoś zauważył włamywaczy - ktoś robi obczajkę i zaraz się dostanie do nas Nie mogłam spać, więc odważnie wstałam, otworzyłam drzwi do salonu, pierwsze co: ufff telewizor jest. Powiedziałam TŻ, byłam sprawdzić, a on zaczął się uspokajać, że ciekawe jak by się dostał i jak by zniósł ten telewizor (a duży mamy), bo raczej nie pod pachą. Uspokoiłam się trochę (ale dalej ten ścisk w brzuchu), już prawie usypiam, a tu ... trzask! Taki odgłos jakby ktoś zeskakiwał ciężko na podłogę, albo wyłamywał drzwi. TŻ się zerwał "k****, ktoś wszedł". Poszliśmy obydwoje do przedpokoju - drzwi całe, ale przestraszyłam się, bo ja wyszłam chwile po TŻ i on nic nie mówił, że wszystko ok. No ale zobaczyłam, ze faktycznie nikogo nie ma, szepnęłam, żeby popatrzył do salonu. Otworzył drzwi i też nikogo nie było. Wtedy oglądnęłam się do kuchni (czy laptop jest ) i wykrztusiłam tylko: "kurde, to cebula spadła z koszyka na podłogę" (a że trochę nam się jeszcze pogłos roznosi, to narobiła rumoru). Nie wiedziałam, czy się rozpłakać, czy roześmiać. Ale jak już się położyliśmy, to śmialiśmy się obydwoje. TŻ powiedział, że udzieliły mu się moje schizy. A cebula mogła spaść, bo jak sama wcześniej sprawdzałam salon nie zamknęłam drzwi na klamkę ("no co ... żeby słyszeć czy coś się dzieje") to mogło zawiać i cebula spadła.Nawet teraz się śmieję jak to piszę, ale wtedy nie było do śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Mi jest niewygodnie już na brzuchu, tak twardo.
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana jak możesz wrzuc linki do list z wyprawką itd w 1 poscie bedzie łatwiej nam szukac wiem że na innch watkach takie są a ja pierworódka wiec podglądamco maluchowi powinnam kupić
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję ją/jego nooo jak już to mi na lewym lepiej niż na prawym..... Jutro wstawie dużo przydatnych stronek tak więc wiesz Dzisiaj to z rodzinką posiedzę
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanko, ale ja już byłam dopisana, jestem też w styczniowych i tam jest też moja OM podana, możesz mnie z nich usunąć i przepisać tę OM do aktualnych danych w lutowych .
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego akurat lewy bok??
Lubię tak spać, w ogóle najbardziej lubię na boku, ale czemu lewy to nie mam pojęcia ![]() O...ale fajne, nie? http://allegro.pl/jesien-wyprawka-dl...493261332.html |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
delicjanko a mi możesz zmienic na 25 stycznia
Ostatnio mam takiego schiza ze jak sie schyle albo bardziej zegne ze brzuch mi sie tak jakby zgina to sie boje ze dzieciakowi cos sie dzieje... Mam nadzieje ze nic sie nie dzieje, bo gdzie on tam sie miesci jak ja sie zegne w pol???
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-07-22 o 13:01 |
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków. W ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku.
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie czekam z niecierpliwoscia na 10 sierpnia ![]() Cytat:
![]() Cholera, moja twarz od kilku dni przypomina istna tragedie. Podobno cera i paznokcie w ciazy sa w swietnym stanie, a u mnie jest kompletnie na odwrot Obudzilam sie dzis z katarem. Niedobrze, bardzo niedobrze... |
||
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah super wyprawka
i wszyściutko jak nowe!!!Hosenko masakra tyle zamieszania z powodu cebuli ale ja bym nie mogła spać z dziurami zamiast okien, podziwiam odwagę
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
O, jakie fajne info, dziękuję!
W ogóle jak byłam na usg, to Dzidź właził w jakiś zakamarek mnie i jak ginka chciała go pokazać w 4D to on się tam chował (a jeszcze łożysko zasłaniało trochę), dla mnie szok, gdzie ja mam jakieś zakamarki i gdzie on wlazł? ![]() Siedział tam i nie chciał wyjść, chyba mu się spać chciało bo tam się przestawał ruszać i miał zaciśnięte rączki. Ale teraz obraz z 4D mi się średnio podobał, taki jest jakby mniej dokładny póki co.
|
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
nafiyqa tak się niby mówi, że dziewczynka odbiera mamie urodę
![]() ale wczoraj teściowa na mnie patrzy i mówi -o, ale cię obsypało, na dziołchę, bo na chłopa tak nie obsypuje :p no ciekawa jestem, mąż zaczął już do brzucha mówić per "Tamara"
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka : ja też bym nie zasnęła, zawsze mam paranoję
![]() ![]() Nafiyqa - a 10 sierpnia to będzie który tydzień?? Lady: no właśnie super, i taka właśnie jesienno-zimowa jest. |
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Konto usunięte
|
Nic się nie dzieje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Jak pomyślę o tej zimie to mi się wszystkiego odechciewa...

a ciuszki konkretnie rozpinane w całości..to pójście na łatwiznę . w końcu i tak będziecie się musiały tego nauczyć ;D więc pokupujcie sobie trochę tych łatwiejszych i trudniejszych w ubieraniu 
jak zwykle mi się pospało :P ale to dobrze, bo mąż na 9.30 na tenisa poszedł, więc zaraz powinien wrócić
Ja wczoraj będąc na zakupach nie mogłam się powstrzymać i również zakupiłam w smyku na promocji dwa bodziaki kubusia puchatka - dyszka za jeden
) przez co nie mogłam iść na misję, za to męża rannego mi przytargali i musiałam go konkretnie pogryźć, żeby wyzdrowiał
Na brzuchu oczywiście nie śpię.