Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-22, 11:42   #2701
meduzza
Zadomowienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Czyli przy zimowych jest o wiele więcej zachodu z ciuszkami. Ja mam jeszcze ten problem, że u nas w domu po prostu p****i i w zimę nawet ja nie jestem w stanie wytrzymać-nie wiem co z takim maluszkiem. Mamy źle przemyślane ogrzewanie gazowe do tego stary blok, nieocieplany. Wierzcie mi... w zimę potrafi być u nas 15'C Masakra muszę z TŻtem pogadać bo to nie są warunki dla niemowlaka Jak pomyślę o tej zimie to mi się wszystkiego odechciewa...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:49   #2702
djerba
Wtajemniczenie

girls....nie panikujecie , dacie radę a ciuszki konkretnie rozpinane w całości..to pójście na łatwiznę . w końcu i tak będziecie się musiały tego nauczyć ;D więc pokupujcie sobie trochę tych łatwiejszych i trudniejszych w ubieraniu
jeśli chodzi o pajace rozpinane, to np. mi było wygodniej i szybciej założyć bodziaka, załóżmy przy zmianie pieluchy..odpinam w kroku i po sprawie, a w pajacu trzeba wyciągnąć jedną nogę...drugą nogę...i później je z powrotem włożyć
Stary 2012-07-22, 11:52   #2703
LadyWhisper
Zakorzenienie

Witam się również jak zwykle mi się pospało :P ale to dobrze, bo mąż na 9.30 na tenisa poszedł, więc zaraz powinien wrócić

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hehehe, ja dzisiaj przeglądnęłam karton nr 1 i nic nie znalazłam malutkiego, w tym były ciuszki powyżej 6ms, ale zostało mi jeszcze parę, więc Lady czekaj cierpliwie ok?
W ogóle kiedy Ty masz usg?
kochana nie ma problemu usg mam za tydzień w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Lubimy to mało powiedziane Ja wczoraj będąc na zakupach nie mogłam się powstrzymać i również zakupiłam w smyku na promocji dwa bodziaki kubusia puchatka - dyszka za jeden

Idę ogarniać domek, Miłego dnia Ciężaróweczki
pokaż!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35443781]
Oj tam, ja z Agatką miałam cerę idealną Zapewniam, jest dziewczynką
[/QUOTE]
ciiii....łudzę się ciągle na Dziołszkę!

Cytat:
Na pewno będzie Ci wygodniej przy rozpinanych, ale ja tak samo jak szaja dość szybko zaczęłam ubierać przez główkę i jakoś dawałam radę .

O, wrzucam fotkę małej ze szpitala..czyli zaczęłam w 2 dniu życia hehehehe
absolutnie przefantastyczna!!! Djerba jestem totalnie zakochana w waszej Sade!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:53   #2704
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Djerba jakie cudne!!! jejkuś jak ja kocham maleńkie ciuszki!!!

a mnie wysypało dzisiaj, jejkuuuu tragedia!!! Na dziołszkę
Mnie też wysypało w środe okaże sie czy pannienka bedzie
Cytat:
Na pewno będzie Ci wygodniej przy rozpinanych, ale ja tak samo jak szaja dość szybko zaczęłam ubierać przez główkę i jakoś dawałam radę .

Śliczna chyba wszyscy odrazu się w niej zakochali

Cytat:
Staram się do niej mówić po pl i ang, pomimo iż męża nie ma w domu..
Jak się pyta mnie co to : to jej mówię np. las po pl i od razu po ang.. niektóre słowa jest jej lepiej wymówić po ang Troszkę zna słów w języku yoruba (regionalnym mojego męża).. Np ostatnio byłyśmy w przychodni, to wychodząc powiedziałam do widzenia, a młoda : odabo (znaczy to samo) hehe
Mąż przyjeżdża to mówi tak samo jak ja. Nie ogranicza się tylko do ang
Ostatnio np. pięknie powtarza za mną cały ang alfabet. uwielbia literkę double u
Świetna sprawa dziecko dwjęzyczne od poczatku duzo łatwiej jej to przyjdzie niz nauka w szkole

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35444969]A, fajnym wynalazkiem są śpioszki z niedrapkami od razu - już nawet nie chodzi o drapanie się, ale o ciepło dziecka. Tu widać że one są odchylane takie, można odwinąć i jest mankiecik, a można założyć:

A przy okazji - maluch zawsze ma zimne stopy i dłonie, a to, czy mu nie za gorąco/za zimno sprawdzamy na karku [/QUOTE]
Czyli babcine sprawdzanie raczek sie nie sprawdza

Zachwile wrzuce wam moje nowe ciuszki tylko je obfocę
A tak pozatym to nadrabiam was od wczoraj tak pedzicie wystarczy jeden dzień opuścić i już człowiek nie w temacie
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 11:57   #2705
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny, w ogóle jaka schiza, śniło mi się, że jestem wilkołakiem (na dodatek ciężarnym ) przez co nie mogłam iść na misję, za to męża rannego mi przytargali i musiałam go konkretnie pogryźć, żeby wyzdrowiał najlepsze jest to, że go naprawdę gryzłam!!! bo on jak śpi czasem walnie rękę w bok i trafia akurat na moje usta, widocznie dziś w nocy tak samo było i zaczęłam go gryźć

poza tym śniło mi się, że do płotków wróciłam

Stary 2012-07-22, 12:01   #2706
marta00537
Raczkowanie

Witam się i ja
Dziękujemy ślicznie za uznanie odnośnie zdjęć Mały tuptuś na pewno zadowolony

Pstryczek zdjęcie było robione jak byłam wg OM w 13t2d, ale z usg wychodziło 13t4d.

My po śniadaniu z mężulem, zaraz się zbieramy i jedziemy na 2-3 godzinki nad jeziorko bo słońce świeci, a później do mamy na obiad

Odnośnie ubranek to ja już mam chyba ze dwie torby, tych najmniejszych, bo kuzynka mi dała. Ale sama już też kupuje w lumpach. pare razy się przeszłam z moją mamą i mnie trochę poinstruowała na co zwracać uwagę jak się kupuje. W końcu 5 dzieci wychowała to coś tam wie

Jak wrzucacie zdjęcia ubranek, to dla mnie wszystkie są przepiękne

No to do później miłej niedzieli

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:02   #2707
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Melduję się, zaraz się biorę za sprzątanie pokoju, ale najpierw chcę się wykąpać, a TŻ blokuje łazienkę, więc mam chwilkę, by coś napisać.
Też bym strasznie już chciała wiedzieć, co to za płeć, ciekawość mnie po prostu zżera na maksa... W ogóle chciałabym już urodzić. Będę musiała zdać wszystkie egzaminy w terminie 0, będzie duuużo pracy...
Też już czujecie Wasze maluszki? Ja mam coś takiego, że jak np się oprę o coś brzuchem czy postawię kawałek laptopa na nim, to od razu czuję, że tam w podbrzuszu coś jest i się sprzeciwia, żeby go nie naciskać. Na brzuchu oczywiście nie śpię. Ale w innych sytuacjach - jak chociażby jeszcze pas w samochodzie - czuję lokatora. Ruchów jeszcze nie było, bo jest za malutkie na to, ale już czuć, że tam po prostu jest.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-22 o 12:03
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:02   #2708
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Wrzucam mój brat z Uk zrobił mi pare zakupów ciuszkowych zachwycona jestem uwielbiam maleńkie ciuszki od wczoraj oglądam i oglądam a krówka jest przesłodka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (118,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (108,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (112,1 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez mikakrolikowa
Czas edycji: 2012-07-22 o 12:38
Stary 2012-07-22, 12:06   #2709
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

hej dziewczyny
Cytat:
Aha, dziewczyny jak się Wam chce oczywiście oglądać to wrzucam 3 ciuszki, które dzisiaj dorwałam w lumpku
Kiedyś pisałyście, że lubicie oglądać ;]
Te może nie są jakieś tam specjalnie słitaśne, ale co tam - każdy byl po 5zł to kupiłam
śliczne ciuszki
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hm, czyli podsumowując - jeśli chodzi o rozmiary to wy kupujecie teraz rozmiar 56 lub 62??
Czego więcej - 56 czy 62?
Bo z 56 to maluch chyba szybko wyrasta??
zdecydowanie więcej w rozm. 62, jak dzidziuś urodzi się długi to nie ponosi tych maleńkich

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wrzucam mój brat z Uk zrobił mi pare zakupów ciuszkowych zachwycona jestem uwielbiam maleńkie ciuszki od wczoraj oglądam i oglądam a kruwka jest przesłodka
wow świetne, to w krówkę mega hiii

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
dziewczyny, w ogóle jaka schiza, śniło mi się, że jestem wilkołakiem (na dodatek ciężarnym ) przez co nie mogłam iść na misję, za to męża rannego mi przytargali i musiałam go konkretnie pogryźć, żeby wyzdrowiał najlepsze jest to, że go naprawdę gryzłam!!! bo on jak śpi czasem walnie rękę w bok i trafia akurat na moje usta, widocznie dziś w nocy tak samo było i zaczęłam go gryźć

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

pięknotka

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:13   #2710
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Oczywiście wszystko bezpłuciowe narazie w środe idziemy do lekarza mam cichą nadzieje ze naszej córci nie urósł pisiorek
Stary 2012-07-22, 12:19   #2711
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie - to w takim razie wszystko chyba jest jasne, Hosenka chodzisz na NFZ??
A btw ile płaciłyście za genetyczne? ja 200zł.
Ja płaciłam jak za normalną wizytę 150zł .

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
No to na szybkiego wrzucam zdjęcie maluszka z usg genetycznego. i nie będę oryginalna, bo lekarz powiedział ze na tym etapie narządy maluszek ma bardziej powiększone więc obstawia chłopaka zobaczymy dokładnie 28 sierpnia, bo wtedy będę miała kolejne usg. Tak w ogóle to jakoś jestem od początku pewna ze bedzie chłopak. Coś takiego jak pisała Szaja, to się wie i już. I wszyscy też mówią, ze będzie chłopak
Buziaki wracam do gości
Alee słooodziak!!!! ))

Cytat:
Aha, dziewczyny jak się Wam chce oczywiście oglądać to wrzucam 3 ciuszki, które dzisiaj dorwałam w lumpku
Kiedyś pisałyście, że lubicie oglądać ;]
Te może nie są jakieś tam specjalnie słitaśne, ale co tam - każdy byl po 5zł to kupiłam
mmm słodkie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Czyli przy zimowych jest o wiele więcej zachodu z ciuszkami. Ja mam jeszcze ten problem, że u nas w domu po prostu p****i i w zimę nawet ja nie jestem w stanie wytrzymać-nie wiem co z takim maluszkiem. Mamy źle przemyślane ogrzewanie gazowe do tego stary blok, nieocieplany. Wierzcie mi... w zimę potrafi być u nas 15'C Masakra muszę z TŻtem pogadać bo to nie są warunki dla niemowlaka Jak pomyślę o tej zimie to mi się wszystkiego odechciewa...

Uuuuu współczuje, musicie coś wymyślić, ja bym chyba nie dała rady przy 15stopiach...

Witam Kobietki,
siedzę sobie właśnie u teściowej i wpadłam tu na chwilkę
wczoraj robiliśmy grilla z Tżtem noo tyle mięsa co ja zjadłam... aż wstyd.. :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:27   #2712
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też wysypało w środe okaże sie czy pannienka bedzie

Śliczna chyba wszyscy odrazu się w niej zakochali

Świetna sprawa dziecko dwjęzyczne od poczatku duzo łatwiej jej to przyjdzie niz nauka w szkole

Czyli babcine sprawdzanie raczek sie nie sprawdza

Zachwile wrzuce wam moje nowe ciuszki tylko je obfocę
A tak pozatym to nadrabiam was od wczoraj tak pedzicie wystarczy jeden dzień opuścić i już człowiek nie w temacie
Taa, chyba dlatego cały personel w szpitalu był dla mnie taki miły hehehee, ale tak na dłuższą metę to było okrutnie uciążliwe, jak każdy podchodził i cmokał do małej i się rozczulał non stop heh

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:

kochana nie ma problemu usg mam za tydzień w poniedziałek

absolutnie przefantastyczna!!! Djerba jestem totalnie zakochana w waszej Sade!!!

ja też jestem zakochana, mój największy gift w życiu

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

dobre hehehe

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Wrzucam mój brat z Uk zrobił mi pare zakupów ciuszkowych zachwycona jestem uwielbiam maleńkie ciuszki od wczoraj oglądam i oglądam a kruwka jest przesłodka
suuuper. krówka d best
Stary 2012-07-22, 12:32   #2713
LadyWhisper
Zakorzenienie

mika śliczne ciuszki! część chyba z hm? Skarpeciorki na pewno a krówka chyba też.....

co do temperatury w mieszkaniach - jak mieszkaliśmy jeszcze z moją mamą to wynajmowaliśmy parter domu dwurodzinnego i właściciel grzał - a że już starszawy jest to raz mu się zaspało. Póki byłam pod kołdrą było ok - wyszłam spod kołdry i myślałam, że umrę!!! Patrzę na termometr a tam 9 stopni!!! W mieszkaniu!!! Na dworze -20 w sumie powyżej 17st tam nie było.... W pracy to już w ogóle hardcore miałyśmy 12st na sali sprzedaży a -18 na zapleczu (żeby nie było - sklep sportowy w centrum handlowym )

Stary 2012-07-22, 12:33   #2714
Delicjanka
Zakorzenienie

Właśnie mam pytanko odnośnie spania na brzuchu, czy można?? czy juz lepiej na boki się przestawić? abuuu ..

ps. Kochane, jak któraś chce zaktualizować albo dopisać swoje dane proszę o wiadoność na PW

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-22, 12:36   #2715
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko miałaś opisać wasze nocne 'przygody' ;p
Faktycznie

W piątek TŻ prawie kończył malowanie framug okien w salonie, zdjęte okna suszyły się na balkonie (przy sypialni), były już w zasadzie suche, ale wolał zostawić jeszcze na noc dla pewności. W salonie też się dosuszały (yyy nie wiem jak się nazywają te listwy wokół dziur na okna, chyba też framugi?), więc przez noc były gołe dziury okienne
No i podłapałam w nocy jakąś schizę, że ktoś się włamie (na 3 piętro i to jeszcze od strony widocznej z ulicy). Już wtedy brzuch mnie rozbolał nerwowo, ale nic nie mówiłam TŻowi.
W pewnym momencie słyszę dzwoniący domofon - spoko, ktoś se jaja robi, albo po pijaku się pomylił. No ale drugi raz i potem trzeci. Przestraszyłam się, że:
- policja, bo ktoś zauważył włamywaczy
- ktoś robi obczajkę i zaraz się dostanie do nas
Nie mogłam spać, więc odważnie wstałam, otworzyłam drzwi do salonu, pierwsze co: ufff telewizor jest.
Powiedziałam TŻ, byłam sprawdzić, a on zaczął się uspokajać, że ciekawe jak by się dostał i jak by zniósł ten telewizor (a duży mamy), bo raczej nie pod pachą.
Uspokoiłam się trochę (ale dalej ten ścisk w brzuchu), już prawie usypiam, a tu ... trzask! Taki odgłos jakby ktoś zeskakiwał ciężko na podłogę, albo wyłamywał drzwi. TŻ się zerwał "k****, ktoś wszedł". Poszliśmy obydwoje do przedpokoju - drzwi całe, ale przestraszyłam się, bo ja wyszłam chwile po TŻ i on nic nie mówił, że wszystko ok. No ale zobaczyłam, ze faktycznie nikogo nie ma, szepnęłam, żeby popatrzył do salonu. Otworzył drzwi i też nikogo nie było.
Wtedy oglądnęłam się do kuchni (czy laptop jest ) i wykrztusiłam tylko: "kurde, to cebula spadła z koszyka na podłogę" (a że trochę nam się jeszcze pogłos roznosi, to narobiła rumoru). Nie wiedziałam, czy się rozpłakać, czy roześmiać. Ale jak już się położyliśmy, to śmialiśmy się obydwoje. TŻ powiedział, że udzieliły mu się moje schizy. A cebula mogła spaść, bo jak sama wcześniej sprawdzałam salon nie zamknęłam drzwi na klamkę ("no co ... żeby słyszeć czy coś się dzieje") to mogło zawiać i cebula spadła.

Nawet teraz się śmieję jak to piszę, ale wtedy nie było do śmiechu

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Właśnie mam pytanko odnośnie spania na brzuchu, czy można?? czy juz lepiej na boki się przestawić? abuuu ..

ps. Kochane, jak któraś chce zaktualizować albo dopisać swoje dane proszę o wiadoność na PW
Mi jest niewygodnie już na brzuchu, tak twardo.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:37   #2716
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
mika śliczne ciuszki! część chyba z hm? Skarpeciorki na pewno a krówka chyba też.....

co do temperatury w mieszkaniach - jak mieszkaliśmy jeszcze z moją mamą to wynajmowaliśmy parter domu dwurodzinnego i właściciel grzał - a że już starszawy jest to raz mu się zaspało. Póki byłam pod kołdrą było ok - wyszłam spod kołdry i myślałam, że umrę!!! Patrzę na termometr a tam 9 stopni!!! W mieszkaniu!!! Na dworze -20 w sumie powyżej 17st tam nie było.... W pracy to już w ogóle hardcore miałyśmy 12st na sali sprzedaży a -18 na zapleczu (żeby nie było - sklep sportowy w centrum handlowym )
Tak część H&M reszta Primark

Cytat:

Na bok trzeba pomału się przestawić i to lewy jest wskazany
Kochana jak możesz wrzuc linki do list z wyprawką itd w 1 poscie bedzie łatwiej nam szukac wiem że na innch watkach takie są a ja pierworódka wiec podglądamco maluchowi powinnam kupić
Stary 2012-07-22, 12:41   #2717
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak część H&M reszta Primark

Na bok trzeba pomału się przestawić i to lewy jest wskazany
Kochana jak możesz wrzuc linki do list z wyprawką itd w 1 poscie bedzie łatwiej nam szukac wiem że na innch watkach takie są a ja pierworódka wiec podglądamco maluchowi powinnam kupić
Aaaa dzidzia nie śpi czuję ją/jego
nooo jak już to mi na lewym lepiej niż na prawym.....
Jutro wstawie dużo przydatnych stronek tak więc wiesz
Dzisiaj to z rodzinką posiedzę

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-22, 12:42   #2718
BlackSanctum
Zakorzenienie

Delicjanko, ale ja już byłam dopisana, jestem też w styczniowych i tam jest też moja OM podana, możesz mnie z nich usunąć i przepisać tę OM do aktualnych danych w lutowych .
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:46   #2719
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Delicjanko, ale ja już byłam dopisana, jestem też w styczniowych i tam jest też moja OM podana, możesz mnie z nich usunąć i przepisać tę OM do aktualnych danych w lutowych .
Aaaa to sorki:d już robie poprawke

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-07-22, 12:49   #2720
Debrah
Zakorzenienie

Dlaczego akurat lewy bok??
Lubię tak spać, w ogóle najbardziej lubię na boku, ale czemu lewy to nie mam pojęcia

O...ale fajne, nie? http://allegro.pl/jesien-wyprawka-dl...493261332.html
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:52   #2721
bokeh
Zakorzenienie

delicjanko a mi możesz zmienic na 25 stycznia

Ostatnio mam takiego schiza ze jak sie schyle albo bardziej zegne ze brzuch mi sie tak jakby zgina to sie boje ze dzieciakowi cos sie dzieje... Mam nadzieje ze nic sie nie dzieje, bo gdzie on tam sie miesci jak ja sie zegne w pol???

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-07-22 o 13:01
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 12:55   #2722
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa dzidzia nie śpi czuję ją/jego
nooo jak już to mi na lewym lepiej niż na prawym.....
Jutro wstawie dużo przydatnych stronek tak więc wiesz
Dzisiaj to z rodzinką posiedzę
Oki oki tak tylko mowie bo własnie korzystam z tego ze Tz na nurku jest i patrze na allegro i w ikei co tu kupic i boje sie ze bez zadnej listy to brak hamulców i bede miała z 5 kocyków itd ale raczej budżet na to nie pozwoli
Cytat:
Lubię tak spać, w ogóle najbardziej lubię na boku, ale czemu lewy to nie mam pojęcia

O...ale fajne, nie? http://allegro.pl/jesien-wyprawka-dl...493261332.html
Na lewym podobno mamy leprze krązenie i wiecej do dzidzi dociera ale tak wyczytałam lekarzem nie jestem
Stary 2012-07-22, 12:56   #2723
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
proszę
Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.
W ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku.

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:02   #2724
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Fika!
Jakby dzidziuś odbijał się nóżkami od ścianek brzucha, macha małymi rączkami ( a crl czyli wymiar od pupy do głowy bez nóżek to na dzień dzisiejszy 7cm!) i to wszystko widać <3
A i powiem Wam, że na ostatnim usg mały (?) miał crl : 5.33cm (11.07) a po 9 dniach, czyli wczoraj już 6.98cm.
Ale one teraz szybko rosną!

Czy znacie miejsce gdzie mogę wrzucić bez większych problemów film z ush i pokazać Wam jakoś dzięki temu??
Alleeee fajnie W takim razie czekam z niecierpliwoscia na 10 sierpnia

Cytat:
Djerba jakie cudne!!! jejkuś jak ja kocham maleńkie ciuszki!!!

a mnie wysypało dzisiaj, jejkuuuu tragedia!!! Na dziołszkę
O, wysypanie to jakis objaw?
Cholera, moja twarz od kilku dni przypomina istna tragedie.
Podobno cera i paznokcie w ciazy sa w swietnym stanie, a u mnie jest kompletnie na odwrot

Obudzilam sie dzis z katarem. Niedobrze, bardzo niedobrze...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:03   #2725
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah super wyprawka i wszyściutko jak nowe!!!

Hosenko masakra tyle zamieszania z powodu cebuli ale ja bym nie mogła spać z dziurami zamiast okien, podziwiam odwagę

Stary 2012-07-22, 13:05   #2726
Debrah
Zakorzenienie

O, jakie fajne info, dziękuję!

W ogóle jak byłam na usg, to Dzidź właził w jakiś zakamarek mnie i jak ginka chciała go pokazać w 4D to on się tam chował (a jeszcze łożysko zasłaniało trochę), dla mnie szok, gdzie ja mam jakieś zakamarki i gdzie on wlazł? Siedział tam i nie chciał wyjść, chyba mu się spać chciało bo tam się przestawał ruszać i miał zaciśnięte rączki. Ale teraz obraz z 4D mi się średnio podobał, taki jest jakby mniej dokładny póki co.
Stary 2012-07-22, 13:05   #2727
LadyWhisper
Zakorzenienie

nafiyqa tak się niby mówi, że dziewczynka odbiera mamie urodę

ale wczoraj teściowa na mnie patrzy i mówi -o, ale cię obsypało, na dziołchę, bo na chłopa tak nie obsypuje :p no ciekawa jestem, mąż zaczął już do brzucha mówić per "Tamara"

Stary 2012-07-22, 13:07   #2728
Debrah
Zakorzenienie

Hosenka : ja też bym nie zasnęła, zawsze mam paranoję

Nafiyqa - a 10 sierpnia to będzie który tydzień??
Lady: no właśnie super, i taka właśnie jesienno-zimowa jest.
Stary 2012-07-22, 13:07   #2729
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ostatnio mam takiego schiza ze jak sie schyle albo bardziej zegne ze brzuch mi sie tak jakby zgina to sie boje ze dzieciakowi cos sie dzieje... Mam nadzieje ze nic sie nie dzieje, bo gdzie on tam sie miesci jak ja sie zegne w pol???
Mam to samo

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-22, 13:08   #2730
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nic się nie dzieje
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości