|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - część IX
co do ciąż, to powiem, ze wczoraj byłam w głębokim szoku gdy sie dowiedziałam, że klasowa koleżanka, jest w 4 miesiącu ciąży... 19 lat
i to jeszcze z " mojej paczki".
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-07-22 o 17:33 |
|
|
|
#4622 |
|
Raczkowanie
|
Na wątku jestem nowa, więc sobie tak poczytam co nieco, co tutaj się u Was kobitki dzieje
![]() A Wy dalej prowadźcie konwersację, już nie przeszkadzam.
www.nkfn.pinger.pl ----------------------------------------------- Fashion, love... My life. Kwintesencja kobiecości w jednym miejscu ![]() ----------------------------------------------- / Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry. |
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie (i nicRu chyba też zresztą) sądziłam, że o takich akademikowych małżeństwach mówisz, twierdząc, że nie ma potrzeby odkładania ślubu na później.Teraz jak wyjaśniłaś o co Ci chodziło zgadzam się w 100%. I mnie absolutnie nie chodzi o wiek zawierania małżeństwa, bo różni ludzie dojrzewają w różnym wieku. Podajesz swój przykład jako osoby pracującej od skończenia liceum, ale ja sama lat mam 20 i pracuję od 2-3 lat, przy czym od jakiegoś czasu na pełen etat w zawodzie, który uwielbiam i w którym chcę się rozwijać. Co do uniezależniania się od rodziców - nie chodzi o to, żeby wyrzucić ich ze swojego życia, tylko, żeby móc samodzielnie funkcjonować bez nich za ścianą. Bliscy zawsze mają większy, lub mniejszy wpływ na nasze życie i to jest dobre. Co do wymówek - jeśli się nie chce czegoś zrobić - czy to iść do pracy, czy to uczyć się, czy to wziąć ślubu - powód jakiś zawsze się znajdzie. ![]() Ja też tego nie rozumiem, jeśli ktoś się tak wykręca z brania ślubu to albo ze związkiem jest coś nie halo i problem nie leży w małżeństwie, a w małżeństwie z daną osobą, albo ktoś nie potrafi otwarcie powiedzieć dlaczego na ślubie mu nie zależy. Jedno i drugie jest bez sensu.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-07-22 o 16:44 |
|
|
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja się nie daję i idę swoim torem. Mam gdzieś głupie gadanie. Nikt się później nie będzie przejmował czy mojemu dziecku jest dobrze, ale grunt, że je mam. No mądre myślenie.
|
#4626 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Ale już wsjo wyjąsnione. Btw jest jeszcze opcja, że para w ogóle nie myśli o małżeństwie, choć tego nie rozumiem w sumie do końca, bo małżeństwo jednak ułatwia niektóre kwestie "prawne" ![]() Co do wymówek - najlepsze są w kwestii szukania pracy Bo i tak nie ma nic dla ludzi z moim wykształceniem, bo ja nie zamierzam zmieniać miejsca zamieszkania, choc mnie tu nic nie trzyma, bo za mało placą, bo dojazd nie taki... I tak mozna by wymieniać
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Albo nawet nie szukam bo i tak nie znajdę "bo nie mam kontaktów", "bo nie mam doświadczenia", "bo nie znam 5 języków obcych", "bo jestem kobietą", "bo nie pochodzę z dużego miasta", "bo pracy nie ma".
Pogrubiłam ulubione. ![]() I co do szukania pracy, tekst, który mnie rozwala zawsze "Przecież szukam pracy! W tym tygodniu wysłałam już 5 CV!"
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-07-22 o 17:37 |
|
|
|
#4628 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja mam aż dwa kontakty w pokoju. Może temu znalazłam?
|
#4629 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
To też.
|
#4631 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja rozumiem, że ktoś może mieć problem, gdy szuka posady prezydenta, ciut większy, gdy posady papieża, albo chce byc kardiochirurgiem po skończeniu turystyki i rekreacji... Ale w innym przypadku
?
|
#4632 |
|
Moderator
|
a bo dla chcącego nic trudnego...
|
|
|
|
#4633 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
!A poza tym może nie wykształcenie, a chęć szczera, zrobią z ciebie kardiochirurga, najlepiej ordynatora oddziału jednocześnie
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie rozumiem. Chcieć, to móc, i w większości przypadków nie potrzeba do znalezienia pracy nie wiem jakich wyrzeczeń - tylko trochę chęci i pomyślunku.
![]() Brak doświadczenia? No, co za szkoda, że po prostu nie da się To samo z szukaniem pracy w ogóle. Ogłoszeń jest mało, więc się siedzi na tyłku i nic nie robi. Zamiast zrobić bazę firm, do których można wysłać CV mimo braku ogłoszenia. I tak dalej, i tak dalej. Ja wiem, że sytuacja wygląda różnie w zależności od zawodu i wykształcenia, ale tak jak napisałam - chcieć, to móc. Nie znam ani jednej osoby, która się naprawdę starała osiągnąć to, co chciała, która rozsądnie na wszystko patrzyła i której chciało się ruszyć tyłek i która w efekcie nie jest zadowolona z miejsca w jakim się znajduje. Znam za to masę osób, które by chciały, ale nic nie robią, więc ich sytuacja się nie zmienia.
|
#4635 |
|
Moderator
|
Poza tym, kiedyś do mnie do pracy na rozmowę przyszła dziewczyna która na samym początku zadeklarowała:
"Od razu Pani mówię, interesuje mnie tylko etat, od dnia tego i tego, póki co procesuję się z poprzednim pracodawcą, nie powiem Pani dlaczego ale zostałam bardzo źle potraktowana, interesuje mnie płaca minimum tyle i tyle za godzinę, taniej nie biorę." Odetchnęłam z ulga jak wyszła, bo zasypała mnie takimi żądaniami że aż mnie zatkało... nie wyobrażam sobie takiego pracownika... Ja podziwiam w ludziach pewność siebie i zdecydowanie, nie lubię ludzi typu "memeja" ale ona tak narzuciła swoją osobę na mnie że ledwie szło oddychać... a potem się ludzie dziwią że pracy nie dostają... juz jej chciałam coś doradzić, żeby na kolejną rozmowę kwalifikacyjną gdzieś gdzie pójdzie była trochę mniej roszczeniowa... |
|
|
|
#4636 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Niezła laska. Granica między asertywnością a arogancją jest dość cienka .
|
|
#4637 |
|
Moderator
|
otóż to - nie szukam pracownika, który nie będąc jeszcze pracownikiem juz ma same problemy ze wszystkim...
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
co tu sie tak cicho zrobiło ?
mam po tym weselu taki beznadziejny nastrój, że szok. ![]() a w ogole powiem, że mój genialny ksiądz zamiast przyjechać na obiad weselny, wpadł na imprezę około godziny 21. Napił się w 4 do tego próbował łapać krawat ( na oczepinach) a ponoć na ostatnim weselu mu sie to udało. ![]() na kazaniu kazał wyłączyć kamerę i nie robić zdjęć a że tylko kasa mu w głowie, na koniec mszy dodał, że "kto chce, moze wrzucic datek do koszyczka, bo mamy drzwi do spłaty" albo cos takiego. Bo poprosili go o nie zbieranie tacy podczas mszy. To sobie wymyślił taki sposób.co lepsze, na mszę o 8 rano księżulek zaspał, obudzili go parafianie, kościół oświetlony (w nocy takie lampy włączone i go z daleka widać) przez co wszyscy myśleli ze cos mu sie stało.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-07-22 o 19:01 |
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znoszę takich ludzi.
|
#4640 |
|
Life is a drink ...
|
A ja ponowię moje pytanie - Czy któraś z dziewczyn pamieta reklamę pewnego specyfiku na wydalanie wody z organizmu ? ...
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
i tylko płacze z ambony podczas kazania "że zbankrutuje" wylicza, ile ma do zapłacenia podatku, ile parafianie muszą sie składać.
a jak znajomy chciał mszę zamówic, to powiedział, ze mu sie nie opłaca z domu przyjeżdzać do nas (40km ma swoj dom) ja nie wiem, ze on sie nie wstydził tak napić ? przy ludziach? a potem się dziwi. selfish widziałam tą reklamę, ale oczywiscie nie pamiętam ![]() już wiem! Hydrominum
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-07-22 o 19:12 |
|
|
|
#4642 |
|
Life is a drink ...
|
O o własnie - dziękuje Ci dobra kobieto
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, jak tak Was teraz poczytałam, to doszłam do wniosku, że wszędzie jest pełno pracy, tylko ludzie są leniwi i nie chce im się pracować
Niestety w wioskach wcale nie jest tak różowo jak Wam się wydaje. Zwłaszcza w tych małych. I co, wszyscy mają zostawiać swoje domy i migrować do miast? Ale co ja się będę rozwodzić, co niektórzy i tak wiedzą lepiej... W ogóle mam zły humor. Auto bym skasowała TŻtowi dzisiaj. Jakaś ślepa jestem i w ogóle auta nadjeżdżającego nie zauważyłam Chyba okulista już mnie do siebie wzywa... Grrr. Nie lubię sytuacji kiedy w jakikolwiek sposób zawinię, zwłaszcza nieświadomie, niechcący.
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzynko ja też zamulam
trzeba było jechać na te poprawiny i nie siedzieć to teraz mam![]() u mnie na wsi raczej też pracy nie znajdę
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-07-22 o 19:34 |
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to znów w pracy - tez nie mam za wesoło...
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
niee, jeszcze poprawiny trwają bo rodziny nie ma
![]() a tak mnie namawiali, trzeba było jechać, jednak wizja wyciągania mnie na siłe na parkiet jakoś mnie nie kręciła.
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
jak patrzę po najbliższych, którzy aktualnie również szukają pracy - aktywnie szukają pracy, to łapię jeszcze większego doła.
na przykład mój tato. pracuje fizycznie. jakiś czas temu zrobił kurs na jakieś ładowarki czy coś w ten deseń. dzwoni ostatnio do firmy która szuka pracowników na taki sprzęt i co mu powiedzieli? że młodych szukają. no tego to ja nie rozumiem praca siedząca, w maszynie, dwie wajchy do sterowania i oni młodych potrzebują??? WTF?to tylko jeden skromny przykład. nie chcę tu teraz epopei pisać. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
w moich stronach to poprawiny tak do 19 trwają
|
|
#4648 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
i jest świetnym pracownikiem.---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
A w ogóle to niestety prawda jest taka, że u nas w kraju pracodawca ma zawsze pod górkę, zawsze myślałam, że miec własną firmę to po prostu raj na ziemi a tymczasem to jest okrutnie trudne utrzymać biznes przy takich podatkach, opłatach, wymogach...
|
||
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dojeżdżam do pracy 15 km, a dojeżdżałabym i dalej, gdybym dostała pracę i lepsze wynagrodzenie. Nie ukrywam, że szukam czegoś innego, bo tutaj jestem tylko na umowę na zastępstwo. Wysłałam niezliczone ilości CV do różnych firm i czy mi wierzycie, czy nie - zero odzewu. Nic. Ani telefonu, ani maila z odpowiedzią. To serio demotywuje. Nie wiem gdzie znajdę pracę jak wróci dziewczyna za która tu pracuję. U nas rynek pracy wygląda tak - jest dużo ofert pracy dla mężczyzn (typu spawacz, budowlaniec), jest dużo ofert pracy dla kierowców C+E i jest dużo ofert od pracodawców szukających uczniów i studentów. Tyle.
|
|
#4650 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Ja też nie chcę wyjeżdżac, bo wiele mnie trzyma tutaj, gdzie jestem. Problem w tym, że moje miasto to miasto będące generalnie centrum outsourcingu i technologii ale raczej w dziedzinie wsparcia, bo bardziej "informatyczny" jest Wrocław. Cięzko jest znaleźc pracę w mojej branży i liczę się z tym, że jeśli jej nie znajdę, to niestety czeka mnie emigracja do innego miasta. Wolę to niż smutne życie od pierwszego do pierwszego z biadoleniem na ustach o tym jak to jest źle... PS. W dużych miastach też nie jest różowo, przy czym jak ktoś naprawdę potrzebuje pieniędzy, to tak jak pisała kiedyś enn którejś na tym wątku schowa dumę do kieszeni i pójdzie pracować gdziekolwiek, choćby był to mc donalds (szczególnie, gdy jest młody)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

i to jeszcze z " mojej paczki".