|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
cytowałam i wcieło mi wrr... słabego mam tu neta
dziś ładnie jest, widać góry, ale dosyć chłodno było, byliśmy w kościele i na termach ponad 4 godziny, jutro na Giewont, ma być ładnie TŻ ogląda jakiś film o nieletniej matce, drugoplanową rolę gra nauczycielka, która nie może wystarać się o dziecko, ja się drę, żeby to przełączył, a on nie chce;/ pa
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Perse,
![]() ![]() klask i:
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jest zdecydowanie lepiej niż było. Ja bym może jeszcze ciut przyciemniła te włosy.
lecę spać do jutra
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba możesz. ale jeśli brzuszek nie jest twardy, to myślę, że nie ma co panikować (ale nie traktuj mnie jak wyrocznię, ja się też ciągle uczę, bo niewiele wiem )
|
|
|
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35453763] Głowa uratowana ![]() Wygląda to teraz świetnie! Ten dolny kolor załapał na jakby kilka tonów jaśniejszy od mojego, taki totalnie wymyty brąz. Dasti -> Jak włosy zupełnie wyschną, wstawię zdjęcie [/QUOTE][1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35454430]OK, to ja raz-dwa wrzucam zdjęcie. Po lewej sytuacja w piątek, po prawej dzisiaj. Po prawej i tak nie jest to to, czego oczekiwałam, bo to miały być końcówki, a nie 3/4 włosów, ale i tak o niebo lepiej. Poza tym nieładnie włosy wyglądają, bo suszyłam je suszarką i muszę je potraktować jakimiś solidnymi odżywkami. No ale tak czy siak mogę wyjść bez torby na głowie ![]() Poza tym w rzeczywistości są jednak refleksy, a nie jednolity kolor, zdjęcie tego nie oddało, bo światło jest sztuczne.[/QUOTE] Nie ma za co
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Perse zdecydowanie lepszą pracę wykonałaś niż fryzjerka
teraz mi się podoba
|
#2498 |
|
Rozeznanie
|
Dasti a przecinałaś go na długości czy w poprzek?
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Maga - nie chce mu się śniadań robić ?
Ze śniadaniem to prędzej w jakimś hotelu znajdziecie niż prywatnej kwaterze ale może, może...perse - ładnieagusia - ja nigdy nie używałam czopków dla dziewczyn, nie miałam potrzeby. dasti - ja potrzebuje zrzucić 4 kg i tak ciężko mi idzie...
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-22 o 22:04 |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
W ulotce pisze zeby w poprzek przeciąć, ale trudno tak przeciąć. Więc przecięłam na pół i uformowałam w palcach (w taką kulkę jajowatą) żeby nie miał ostrych kantów i zapodałam
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Perse zdecydowanie lepiej zrobiłaś to niż ta ''fryzjerka''
Dasti ślicznie wyglądasz |
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
To są jeszcze ciążowe kg??
Bo pamiętam że Ty w ciąży szczuplutka byłaś ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------
|
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak przestałam karmić to przytyłam jeszcze 3 kg Po porodzie miałam mniej 2 kg niż przed ciążą i tak to przepaściłam A teraz walcze i 1 kg zrzuciłam ale masakra ile trzeba sobie odmówić
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-22 o 22:20 |
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35452522]
Aha, jeszcze muszę pochwalić moje jajniczki. Wczoraj przyszła @, idealnie co do dnia 28 dni cyklu. Jestem w trakcie farbowania i póki co ładnie kolory się zgrywają i nie ma już żółtego Zaraz ciąg dalszy relacji [/QUOTE]PERSE! dla twojego organizmu! ]i jeszcze wieksze dla Ciebie bo efekt jest 100 razy lepszy! ![]() ![]() a to czemu? |
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciąży roztyłam sie masakrycznie, zachodząc w ciążę ważyłam 55kg (już byłam utyta bo moja idealna waga to 50kg przy wzroście 155cm bo malutka jestem ) a jadąc na porodówkę ważyłam 74kg, jak wróciłam ze szpitala 65kg a teraz 60kg ale i tak teraz czuje się w miarę chuda w porównaniu do tych 74kg
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-07-22 o 22:27 |
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my znowu w szpitalu
wyszly dodatkowe pryszczyki no i tutaj wyszlo że biliburina znowu urosła przez te 2 dni w domu a na mocz czekamy aż mała nasiusia by sprawdzić ta e coli. jesteśmy w innym mieście. do szpitala w naszym już nigdy nie pójdę..
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
74 to faktycznie sporo ale ładnie zeszłaś... jeszcze będzie schodzić. Ja też kiedyś ważyłam 50 , przed zajściem w ciążę z Melą. Przy wzroście 163 ja czuję się dobrze mając 58 kg, nie za chudo i nie za grubo ![]() Może mi się uda...
|
|
#2508 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa
![]() I naprawdę dzięki Dasti to wszystko, bo ja sama bałabym się kłaść na to drugi kolor. A tak jest OK. Jak kiedyś włosy będą w lepszej kondycji, to jeszcze zrobię jakieś zdjęcie; póki co mam skrzyp z pokrzywą w tabletkach i odżywki Biovaxa, dokupię jeszcze jakiś niebieski szampon i jakoś to wygląda Prince - tak strasznie mi przykro, że Was spotykają takie nieszczęścia :/ Oby Małej się poprawiło szybko... |
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Prince kurcze ale macie pecha :/ mam nadzieję, że w tym drugim szpitalu lepiej się Wami zajmą
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
PRINCE!!!!!!!!!!!! Przytulam mocno!
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwnicze Prince, takie przykrości od początku. Trzymaj się!!!
Mój TŻ 5 piwo pije już zaczyna życiowe plany snuć po pijaku a ja męczę redsika żurawinowego
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
dałam mu pół czopka jakieś 40min temu i nic... właśnie zasnął ale musiałam użyć suszarki bo tak marudził że nie miałam pomysłu...
prince, ale macie pecha, trzymajcie się tam dzielnie
|
#2513 |
|
Konto usunięte
|
A ja, jeśli chodzi o alkohole, jestem uzależniona ostatnio od Warki Radler, tej cytrynowej. 2% alkoholu, a na upały jest mega orzeźwiająca.. I naprawdę dobra, nie smakuje tak chemicznie jak niektóre piwa smakowe.
I wiecie, co kupiłam w Carrefourze? Serek Philadelphia z Milką....
|
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
U nas kołowrotek + goście ciągle więc dopiero teraz laptop włączyłam.I nie zobaczyłam żadnych zdjęć... kochana ja zaczęłam dopiero w 10 tygodniu, a od 8 miałam mdłość- po zwiększeniu duphastonu pani- chwaliliście się ciążą/Rodzicom/znajomym czy na razie nikt nic nie wie? Cytat:
my stosowaliśmy rano octenisept a po kąpieli spirytus 75% pępek odpadł równo po 3 tygodniach ale rana została i przemywamy spirytusem- już prawie zagojony ja to położna była tylko raz? ma obowiązek minimum 4 lub więcej... u mnie była kilka razy i nawet nie pamiętam ile...4 albo 5... zostawiła numer telef służbowy i prywatny a ma jeszcze w tym tygodniu nas odwiedzić jak będziesz w domu a coś Cię będzie niepokoić to dzwoń do ośrodka i niech przychodzi ja mojej serwuję pyszny deser jak przychodzi więc lubi przychodzić![]() no i naprawdę wiele moich wątpliwości rozwiała zostajecie w szpitalu? Cytat:
wyszłyśmy dzisiaj na zewnątrz pojedzone, przewinięte...i był taki ryk, że po 3 minutach wracałyśmy...moje dziecko przez miesiąc było na powietrzu kilka razy i to na krótko.... ja też czuję się niedotleniona, ostatnio poszłam wieszać pranie o 5 rano i to było cudowne uczucie pobyć trochę na świeżym powietrzu... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35453215]Czemu? Dla mnie to i tak już za późno, ale nawet o tym nie pomyślałam...[/QUOTE] mnie fryzjerka pytała kilka razy czy mam @ bo ponoć wtedy farba gorzej łapie amilcia, alonka- wypoczywajcie i zwiedzajcie lucy- szkoda, że wypadu nie było... ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- czy któraś z Mam podawała dziecku odciągane laktatorem mleko? Jaką ma mieć temperaturę? doczytałam tylko o mm, że to kwestia smaku dziecka- może być nawet z lodówki jeżeli dziecko takie będzie pić a jak podgrzewane to sprawdzać na nadgarstku czy nie za ciepłe czy ja moje mleko mogę podgrzewać- to znaczy włożyć butelkę do ciepłej wody i po ogrzaniu podać? trochę się boję odciągać i podawać w butelce, boję się aby się nie zachłysnęła, wczoraj nam się krztusiła przy witaminach... przy piersi też miałą kilka takich niefajnych akcji...a z drugiej strony wiedziałabym ile ona zjada na raz jak się budzi bo tak to się karmimy kilka minut i kilka minut przerwy i tak cały dzień...i pół nocy...
|
|
#2515 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Ja po śniadaniu i wyprawieniu TŻa, przeglądam neta, sprzątam, ogarniam siebie i do pracy.. Ech, proza życia
|
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ładny dzień sie zapowiada, choróbsko mi minęło, więc nadrabiam zaległości gdzie się da ![]() I wcinam kaszkę bananową... ![]() Perse, super poradziłaś sobie z inwencją twórczą fryzjerki która próbowała zrobić Ci ombre ![]() aagusia, jak brzuszek u Małego? Pomógł cos czopek? Prince, tak bardzo mi Was szkoda... Co to za szpital w ogóle?! &%$# Ja miałam wczoraj mega kryzys. Byłam wściekła, płakałam, nie pojechałam do teściów bo synek szwagrów był, nie chciałam widzieć go na oczy. Mój TŻ to na prawdę oaza spokoju, ja bym na jego miejscu już dawno odstrzeliła mi głowę. |
|
|
|
#2517 | |||
|
Zakorzenienie
|
o matyldoooo.... mam nadzieję, że w końcu Wam pomogą! Trzymaj się dzielnie!!!!! Pogłaski dla Rozalki!
na pewno! hehe i dobrze. na wakacjach jest Cytat:
. Konkubent się boi cokolwiek mówić przed czwartkową wizytą. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2518 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
jade zaraz do lidla po pas ciażowy bo jest na promocji a sprzyda się napewno bo już chodze w rozpietych spodniach ![]() Na 15 do gina bo luteina mi sie skonczyla Mam takie pytanie, czym w ciazy farbowałyście włosy? Bo czytałam artykuł że te farby "bez amoniaku" faktycznie go nie mają, ale mają w zastepstwie substancje dużo gorszą bo coś musi tą farbe scalić do włosa.. A że jestem AM to teraz się boje kobinować, narazie zafarbowałam zaszetką, ale się zmyła po 2 myciach bo farbuje na czarno więc odrosty mam już brązowe Teraz mam zamiar zrobić tą farbą-henną? Próbowałyście? Bo ona tylko na naturalnych składnikach jest Boje się taką zwykłą, bo niby po co miałabym szkodzić fasolce.Moje drugie pytanie to jak z weselem? Można troche potańczyć czy nic? Bo mi się wydaje że tak w miare spokojnie pare tańców to można ![]() A i czy uzywałyście samoopalaczy w ciazy? Bo ja bym uzyła sobie na to wesele. Przeczytałam pół internetu i podobno są bezpieczne.. No i w czwartek lecimy do Londynu ![]() I doskwiera nam nieprzytulanie tyle u mnieCytat:
![]() Moje objawy to lekko wrażliwe sutki, małe zmęczenie i duzo śluzu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale moze tak mam bo ja nie jem słodyczy, jakoś nie lubie, a w ciazy to już kompletnie nie mam ochoty... Więc napewno troche cukru w formie fanty mi nie zaszkodzi Ktoś wcina czekolade przy filmie, ja pije fante ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35452522] Aha, jeszcze muszę pochwalić moje jajniczki. Wczoraj przyszła @, idealnie co do dnia 28 dni cyklu. Jestem w trakcie farbowania i póki co ładnie kolory się zgrywają i nie ma już żółtego Zaraz ciąg dalszy relacji [/QUOTE]Super, czyli wszystko wróciło do normy ![]() A zdięcia nie widziałam ![]() Cytat:
Najlepszym moim sposobem żeby np. schudnąć w miesiąć jest owijanie się folią (brzuch i uda) lub bez foli -jezdzenie na rowerku stacjonarnym na najslabszym obciażeniu przez 60 min W moment chudne i taraz praktykowałam bo wesele na ktore ide sie zbliza, ale macica mnie bolala jak za dlugo jezdzilam i sie przestarszyłam że moze w ciazy jestem- ale fart ![]() Cytat:
Myśle że matka ma na tyle intuicje że wie kiedy jest dobre, ja jako ciocia wiedziałam takze nie bedziesz miec problemu ![]() I uwierz mi ze dzidzius duzoo bardziej sie krztusi z piersi gdzie sika cały czas niż z butelki a ze piersią się krztusi to normalne kochana ( jak moja siostra tak miała to sama się stresowałam)
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-07-23 o 09:42 |
|||||
|
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Nita jaka Sylwia juz duza ![]() Alfa maly Alfik cudny ![]() Zeberko Minki-Katarzynki-rewelka sliczna jest taka drobniutka![]() mam sporo stron od piatku do nadrobienia,wiec lece ogarnac co musze w domku, prysznic, spacer z psem i biore sie na nadrabianie Milego dnia
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny stawiam kawkę
jest kupa!!!! masakra ze człowiek potrafi tak się cieszyć z kupki maluszka niestety po czopku kompletnie nic, dopiero rano naczczo napoiłam małego wodą przegotowaną (musialam mu daćze strzykawki bo z butelki jak poczuł że to woda to pluł ) i po chwili było po wszystkim
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

klask i:

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ze śniadaniem to prędzej w jakimś hotelu znajdziecie niż prywatnej kwaterze ale może, może...

, przed zajściem w ciążę z Melą. Przy wzroście 163 ja czuję się dobrze mając 58 kg, nie za chudo i nie za grubo 
już zaczyna życiowe plany snuć po pijaku
a ja męczę redsika żurawinowego
czas na drzemkę