|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
już dawno miałąm zapytać: Sade wymawia się przez "sz"?
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię niedzielnych popołudni.
Źle mi się kojarzą, z robotą następnego dnia, a jutro muszę podjechać do UP, a potem do miejsca, gdzie mamy wesele w przyszłym roku, tak więc niezbyt dużo do zrobienia. Czytam opinie o olsztyńskich szpitalach na temat porodu. Ciarki przechodzą. Niby tragedii nie ma, ale ten, w którym chciałam rodzić, nie daje praktycznie w ogóle znieczulenia, a ja jednak bardzo bym chciała je mieć, bo nie będę miała cc (tzn nie przewidują jej u mnie, ale w praktyce różnie bywa, wiadomo)... Ogólnie to chce mi się płakać, jak to czytam, bo już widzę w głowie siebie z TŻem, jak lecimy na porodówkę z torbą...
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ale byla taka sliczna ze nie moglam sie powstrzymac
zebym tylko o niej nie zapomniala do tego czasu |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Nie było mnie wczoraj, bo cały dzień spędziliśmy z mężem w ZOO. Chodziliśmy przez 6 godzin Wróciliśmy po 21, bo jeszcze na kebaba wpadliśmy, a potem padłam. Zasnęłam chyba po 22 tak szybko jak nigdy Ale fajnie było spędzić dzień inaczej niż zawsze ![]() Gratuluję udanych wizyt Ja w tygodniu muszę też iść na badanie moczu, bo 30.07 mam wizytę.
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
mój TZ katuje mnie filmem o egzorcyzmach, na dodatek w tym filmie ciężarną opętał szatan
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie wiem o herbatce pokrzywowej. Ale może spróbuj w google wpisać coś w rodzaju "zioła w ciąży" - może wyskoczy co jest wskazane, a co nie i dlaczego.
Uf, nic mnie nie boli, ale wiecie jakiego miałam schiza?;/ Rozmawiałam z moją lekarką i trochę mnie uspokoiła, że prawdopodobnie za wysoko na ból związany z dzieckiem, że pewnie coś bardziej trawiennego, ale gdyby się powtórzyło, albo nie daj boże plamienie to IP natychmiast. Oczywiście, gdyby nie przeszło to bym pojechała. Tak się bałam, szok...oby tylko faktycznie wszystko było dobrze. W sekundę zrozumiałam wszystkie dziewczyny z naszego wątku z zagrożoną ciążą/plamieniem itp - koszmarny lęk... Jest tu ktoś, kto wie już teraz że ciąża zakończy się cesarką? |
|
|
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
mhm
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- a ja tam z historii to kiepska jestem hehehe ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie podobno jest wskazana, bo zawiera duzozelaza, a dzieki niemu skacze hemoglobina. Ale z drugiej strony pisza, ze lepiej skonsultowac to z ginem. Chociaz pojawiaja sie tez opinie, ze jak sie ja pije w umiarkowanych ilosciach (przede wszystkim jesli oprocz niej pije sie tez inne napoje), to jest to wrecz wskazane. Co do strachu to wcale sie nie dziwie... Na szczescie okazalo sie, ze to nic powaznego
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-07-22 o 21:36 |
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
tak,ja wiem
![]() ostatnio nawet omawiałam cesarkę z lekarzem,wszystko mi pokazał,jak zrobi cięcie,jak w środku, pokazał lokalizacje łożyska cieszę się,że prowadzący mi ją będzie robić, jest ponoć w cc bardzo dobry a Ty też będziesz mieć CC? |
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście mam teraz schiz czy NA PEWNO to nic poważnego, bolało aż 2 godziny...i czy nie iść na wizytę. Ale przecież byłam 20.07 na genetycznym USG, więc chyba nie ma sensu kurczę.. Następna wizyta będzie koło 10 sierpnia więc trochę czekania. Powinnam zluzować, co?
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
no ale co zrobić? ja to się boję,że nie uda mi sie karmić po cc bo wiem,że to nie jest łatwe, a reszta jakoś będzie
a no i boję się igły w kręgosłup ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- hehehe no co Ty, ale patrzę kątem oka-straszny
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo ja lubie herbatke pokrzywowa fajnie jakbym mogla ja pic nadal
Co do strachu, rownierz przezylam jak mialam plamienie nie zycze nikomu.... Dziewczyny znow mam kolejne pytanie apropo dziwnych dolegliwosci, otoz kiedys po kapieli uzylam zapachowej oliwki johnsons, posmarowalam sie cala lacznie z biustem i zaczel mnie po tym swedziec i draznic jeden sutek:/ i minal juz moze z tydzen i czesto czuje ze mnie boli lub swedzi, nie wiem czy to cos groznego?? Bywa tak w ciazy??
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
"...z medycznego punktu widzenia nie ma Pani kąta oka..."
tak m isię reklama przypomniałaja się sama boję takie filmy oglądać, a jak już z kimś oglądam, to zawsze przez palce, bo wtedy obraz taki zamazany i nie tak wyraźnie potworności widać
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nigdy sama nie oglądam A najgorsze jest, gdy po takim filmie budzę się w nocy, bo chce mi się siku i muszę iść do wc
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą on nie przepada..![]() woli romanse hehehe ![]() na horror mogę jedynie iść do kina
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt z moich bliskich nie jest w stanie tego zrozumiec
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
a my obejrzeliśmy staaaaaaarusieńką komedię "reggea na lodzie"
nie wierzę, że mąż tego nie oglądał, to jest film mojego dzieciństwa i widziałam go chyba 15 razy![]() ja uwielbiam thrillery, a z horrorów to "Shutter" i egzorcyzmy Emily Rose, ale tylko z mężem oglądam a jutro weźmiemy się chyba za Apartament
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2786 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do horrorów i innych strasznych filmów - to NIGDY nie oglądam, jestem cykorem na tym punkcie, choć to wszystko wymyślone i tak się boję. Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-07-22 o 22:40 |
|||
|
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciaza uzywalam (sporadycznie) oliwki w zelu tej firmy i bylo ok, ale teraz niee moge bo mi wyskakuja czerwone plamy, glownie na piersiach no i teraz troche sie juz rozciagnela i stala sie bardziej wrazliwa.. zwykla oliwka babmbino, nie sprawia mi zadnych problemow ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Ad filmów to apartament w zasadzie jest spoko, polecam. Tez się lubię czasem pobać, ale nigdy nie oglądam takich rzeczy sama:P
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A to czemu? Ja rozumiem, że masować nie wolno, ale jak piersi smaruję to po sutkach też przejadę, przecież myjąc się tak samo -------------------------- Dziewczyny, zrobiłam małą ściągę o ubrankach i firmach ![]() UBRANKA - ŚCIĄGA |
||
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35455741]Raczej żołądek
![]() Mogło uczulić, pewnie. A to czemu? Ja rozumiem, że masować nie wolno, ale jak piersi smaruję to po sutkach też przejadę, przecież myjąc się tak samo -------------------------- Dziewczyny, zrobiłam małą ściągę o ubrankach i firmach ![]() UBRANKA - ŚCIĄGA[/QUOTE] Ad. 1: No właśnie też tak myślę sobie, oczywiście panika mi się udzieliła zaraz, ale nie pojechałam nigdzie tylko dlatego, że ten ból był wysoko jednak, za wysoko jak na coś związane z dzieckiem raczej. Niepewność pozostaje, ale ona wynika z mojej niewiedzy i pewnie mi z czasem ten strach minie. Dobrze, że mam ginkę do której zawsze mogę zadzwonić, jest świetna! Ad smarowania : no właśnie, też uważam, że bez przesady. Przy myciu też dotykacie sutków, przejechanie po nich dłonią przy smarowaniu balsamem to żaden problem chyba. Jak nawilżać skórę to wszędzie. Jest tyle mitów odnośnie ciąży, że oszalałybyśmy bez odrabiny dystansu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

Niby tragedii nie ma, ale ten, w którym chciałam rodzić, nie daje praktycznie w ogóle znieczulenia, a ja jednak bardzo bym chciała je mieć, bo nie będę miała cc (tzn nie przewidują jej u mnie, ale w praktyce różnie bywa, wiadomo)... Ogólnie to chce mi się płakać, jak to czytam, bo już widzę w głowie siebie z TŻem, jak lecimy na porodówkę z torbą...
zebym tylko o niej nie zapomniala do tego czasu