![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
pochwalę się, a co
![]() Ewelinka dostała pierwsze buciki ![]() Załącznik 4790760 Załącznik 4790761 a jeśłi mowa o kolejnych dzieciach. Ostatnio myślę nad tym bardzo i dochodzę do wniosku, że nie chcialabym, aby Ewelinka była jedynaczką. Ale jak rodzeństwo, to za kilka lat chyba chociaż odchować od razu dwójkę i "spokój" - tutaj jednak z podejściem TŻ byłby to strzał w łeb... poza tym dwa pokoje przy dwójce dzieci to jak dla mnie o jeden pokój za mało ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-30 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem dwójkę czy trójkę z pewnych względów jest mieć dobrze w zbliżonym wieku, ale wiadomo wszystkie opcje mają zalety i wady, dla mnie będzie wygodnie jak razem będą odrabiać lekcje, na jeden typ filmów do kina , razem na tańce itp. przy większej różnicy wieku trzeba się jakby bardziej rozdwajać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Konia, jasne. Nie chciałabym różnicy większej niż 5 lat
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak myślę że te 4 lata to jest tak w sam raz ![]() ![]() A tak w ogóle dzień dobry. Nocka super pobudka przed 4 a potem koło 7 więc spoko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka rewelecyjna... Hania obudziła się o 4.15 (gdzie ja od 2 już się budziłam co chwilkę, bo myślałam, że trzeba będzie karmić) i pięknie zasnęła po karmieniu w swoim łózeczku... O 7.15 sama ją zdarłam z łóżeczka, bo myślałam, że mi pierś eksploduje po 12godzinach od ostatniego karmienia z niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się obudziłam w nocy a Ania cała nakryta kocem coraz częściej mi się nakrywa prawie zawału dostałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rodzeństwa te 5 lat to max wg mnie. Miedzy mną a siostrą jest tyle różnicy (mlodsza jest) i tak naprawdę dogadalysmy się dopiero jak ja byłam w liceum. Wcześniej bywało roznie ![]() Ja chyba nie chce drugiego dziecka....nie mam cierpliwości. I tak nad tym było duuuzo myślenia. Zreszta to problem złożony, głownie w mojej głowie, szkoda gadać. Dzień dobry! Za nami kolejna noc brzuszkowa, trochę lepsza niż wczorajsza ale w sumę już od 5 nie było spania ![]() A teraz moje dziecko leży obok, śmieje się, gada i piszczy z radości, że aż mu się ulewa. Piękny dzień się zapowiada, na niebie nie ma ani jednej chmurki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Witamy i my
![]() Dziś z okazji ukończenia 3 miesięcy Lenczysława pospała do 7 rano i odmówiła jedzenia przed zabawą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Nowaken dopiero teraz zauważyłam, że interesujesz się kuchnią, gotowaniem i ciekawymi przepisami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A może w klubie? ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Jeśli chodzi o spanie w nocy to Młoda zasnęła o 23, obudziła się o 2, potem o 6 i wstała o 9 ![]() Cotton, mi Ewelinka rozkręciła laktację na potęgę budząc się do nocnego jedzenia co dwie godziny przez tydzień lub dwa. A dzień również - dwie godziny to był max a z piersi potrafiłam wydoić nawet 150 ml (jednej). I jedna pierś zawsze jej starczała.
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie z pobudkami będzie gorzej, dalej nie mogę dojść do siebie po porodzie. Do trwającego już 3 miesiące plamienia doszły bóle wszystkich stawów, w tej chwili masakruje mnie bioder, nadgarstek i pięty... Normalnie nie słyszę Lenki w nocy ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam że nie ma Cię w klubie dlatego dodałam ten przepis ale teraz widzę że jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() u nas nocka ok, guzek w piersi zniknal jak mlody dobrze zjadl wieczorem i w nocy, dzis Witkorek sam sie przekrecil z brzuszka na plecki, pewnie przypadkiem ale zdziwiony byl ![]() ![]() Karolca sliczne buciki ![]() swoja droga co sie dzieje z gucia i aaggaaą? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-07-23 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
skrzywil sie Wiktorek bo troche kwasne ale zjadl 4 lyzeczki na poczatek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() nocka udana, Mateusz zasnal przed 21 a pobudka o 6-30. Dzis smakowalismy soczek marchewkowy, Mateuszkowi oczywiscie samkowalo, ale obawiam sie ze co bym mu do butelki nie wlala to wszystko wypije, jabłuszko tez zajada chetnie ![]() Ja tez o drugim dziecku pomysle dopiero za 3-4 lata, o ile w ogole sie zdecydujemy. Miedzy mna a moim bratem jest 4 lata roznicy, dogadujemy sie i spedzamy czas dopierood 3 lat.Wczesniej on wszedzie za mna i moimi kolezankami latał, a ja sie wkurzalam ![]() Karolca przesliczne te buciczki ![]()
#53 |
Raczkowanie
|
melduję się na pokładzie!
u nas dużo się dzieje: - nie wróciłam do pracy bo zlikwidowali moje stanowisko pracy buuuuuu, na samą myśl o szukaniu pracy mam ochotę puścić pawia - Dominik miał zapalenie ucha i musiał brać antybiotyk - rosną mu ząbki i bardzo go to męczy (i nas też) ale na razie nie widać ich na zewnątrz - co jakiś czas na czole i na jednym policzku odnawiają mu się czerwone bąble z przezroczystym płynem, które potem zasychają w skorupę, pediatra mówi że to nic takiego, ale ja się boję że to AZS, a w Rzeszowie mamy tylko 1 dobrego dermatologa: 5 mc-y czekania na wizytę ![]() Mimo że chodzę na terapię, to u mnie jest różnie. Przynajmniej teraz zdarzaja mi sie dobre chwile ale przeważnie to weekend, kiedy tż mnie troche odciąży. Przez to że stawiam granice, że tu mi się proszę nie wtrącać cała rodzina sie na mnie sfochowała, ale za to widze że nareszcie zaczęli szanować moje zdanie. Ten proces mnie osobiście boli jak ch.lera. Podczytuje was i oglądam zdj na mailu. Ale trochę weny brak na pisanie. Mam do was takie pytanie (absolutnie nie wyzywajace, ani nie kontrowersyjne): Dlaczego chciałyście mieć dzieci?/Dlaczego chcecie mieć więcej dzieci? Chodzi o to, że ja kiedyś wiedziałam dlaczego chcę, ale przez to wszystko co przeszłam + depresja po prostu straciłam ten sens. Potrzebuję inspiracji.
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!U nas nocka srednia,bo Eryk nadrabial zaleglosci jedzeniowe i jadl co 2 godziny.Za tak czeste pobudki jednak pospal dluzej,a wlasciwie to jeszcze spi
![]() Piekna pogoda u nas,24 stopnie i slonce.W koncu slonce ![]() Cytat:
Piekne buciki! Dla dziewczynek to sa w sklepach cudenka ![]() Z jednej strony chcialabym trzecie dziecko chlopca,bo ekonomicznie.Jeden po drugim nosi ciuszki itp,poza tym zabawy podobne.Z drugiej strony dziewczynke mozna tak ladnie stroic,sukieneczki,lakier eczki,ozdoby do wloskow ![]() Cytat:
![]() No a teraz chce,zeby Eryk mial towarzysza zabaw,bo 9 lat to bardzo duza roznica wieku. Cytat:
![]() Cytat:
A cos jeszcze jadla? Cytat:
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
witam i ja
![]() wrzuciłam na maila metamorfozę mojej łazienki i znalazłam w telefonie filmik który był nakręcony kilka minut po narodzeniu Filipka na porodówce jeszcze ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z dziećmi łączy nas taka szczególna więź, wiemy, że możemy na siebie wzajemnie liczyć i zawsze można się do siebie zwrócić po pomoc czy poradę. Nic tej więzi nie zniszczy, daje to wspaniałe uczucie stabilizacji, pewności i bezpieczeństwa. Na bank w moim przypadku dochodzi też do podejścia "moje życie mnie nie cieszy, ale dzieciom zafunduję to czego mi najbardziej brakowało" i nie chodzi mi tu o markowe ciuchy czy tony zabawek. Jak psychologicznie mawia moja szwagierka, każda matka próbuje za pomocą dziecka przeżyć swoje życie na nowo, lepiej, mądrzej. Stąd oczekiwania i niejednokrotnie próby sterowania życiem dziecka. Czyż nie łatwiej zmusić dziecię do nauki, wysłać na medycynę, niż samemu zakuwać po nocach? Oczekujemy, że dzieci spełnią nasze marzenia i trzeba sobie z tego zdawać sprawę już teraz. A dlaczego więcej dzieci? Pewnie po to, by znów zafundować sobie wspaniały zastrzyk hormonów szczęścia związany z zajściem w ciążę, porodem, pierwszym uśmiechem dziecka. Żartuję ![]() Więcej istot do kochania i które kochają Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, witam sie na nowym watku
![]() Ooo corcia sie obudzila dokoncze pozniej ![]() ...... cotton gratki dla Lenczyslawy ![]() aaaga coz za pytanie ![]() ![]() ![]() Dla mnie dzieci sa bardzo wazne, dla nas po jakims czasie samo malzenstwo to za malo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do Twojego pytania, to Puma odpowiedziała i za mnie: Cytat:
![]() Przyszła mata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
aga super ze jestes
![]() cziqua super lazienka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.