III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 11:40   #1321
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O, a musze Wam powiedzieć że 33 tydzień dzisiaj mamy!!!!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj do gina na 9:30.
Kciuki zaciśnięte.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Anesh co za lekarz, nic tylko go Ale na pewno wszystko jest ok - nie denerwuj się. Zobaczysz, że w piątek lekarz Cię uspokoi
Trzymam kciuki
Mam nadzieję, że tak właśnie będzie.

NAjprawdopodobniej pojadę tam sama.... bo tż musi jechać w delegację już.... co za praca....

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458334]Witajcie laseczki po weekendzie.Mam dziś wizyte i widziałam że dużo mamusiek też.Ide was nadrobić.Mam jakąś depresje ciązową chyba bo nie chce mi sie ruszać z łóżka,już bym chciała Leoska mieć przy sobie a jednocześnie wiem że jeszcze nie jego czas i dobrze by było żeby sobie posiedział z miesiąc,echh...

ja miałam 75 po 2 h.50 zł[/QUOTE]

Za wizytę
Skąd te rozbieżności w cenech...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mój synek kończy dzis 31 tygodni
Idziemy dziś meble oglądać i może coś zakupimy. Wymyśliłam, że weźniemy raty a za dwa miesiące spłacimy całość bo inaczej nie da rady, bo trzeba jeszcze wyremontować pokój i kupić wózek a ja spać nie mogę przez brak mebli właśnie.

Zazdroszczę wyjazdu
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:41   #1322
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
dziś zaczynam 27 tydzień

Anesh głowa do góry

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:42   #1323
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Obyś nie wyhodowała...a ile pozostało Ci do porodu,że już gin to Ci zlecił?

Witajcie dziewczyny!

Miałam pobierany wymaz jak byłam w szpitalu i coś tam miałam,dostałam antybiotyki i teraz drugi raz pobrali.
Mężuś wczoraj kurek trochę uzbierał to ide zaraz obierać, ale dla nas to chyba nie można grzybów w ciążyJak myślicie?
Ja b ym jadła bez problemu a są już inne grzyb ki niż kurki?? bo czekam ja zapalona grzybiarka

katiem super ze wszystko wporzadku teraz tylko juz spokojnie mozesz czekac do tp i rodzić a dziecko masz juz duze
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:43   #1324
Almariel
Zakorzenienie

katiem super że wizyta udana i wszystko w porządku.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:49   #1325
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Hej kochane

Ja po wizycie.
Dziekuję za kciuki.
Młody ma waży 2500. Szyjka długa, zamknięta. Ogólnie wszystko w porządku. Wypisał L4 mimo, że wskazań medycznych nie ma. no ale to już taki tydzień. Zupełnie z pracą nie mogę się pożegnać, ale umówiliśmy, że te 2, 3 tygodnie będę grzeczna, a potem to już niech się dzieje co chce
I obrócił się główkowo ale jest bardzo grzeczny i nie napiera

gratuluje udanej wizyty i zazdroszcze tego obrotu. eh

odbije trochę od tematu, dziewczyny jakich podkładów do make up używacie ? szukam takich dobrych skladowo

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-07-23 o 11:52
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:55   #1326
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

Ja po wizycie.
Dziekuję za kciuki.
Młody ma waży 2500. Szyjka długa, zamknięta. Ogólnie wszystko w porządku. Wypisał L4 mimo, że wskazań medycznych nie ma. no ale to już taki tydzień. Zupełnie z pracą nie mogę się pożegnać, ale umówiliśmy, że te 2, 3 tygodnie będę grzeczna, a potem to już niech się dzieje co chce
za udaną wizytę a mały to już kawał chłopa
Stary 2012-07-23, 11:59   #1327
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caterinazeta jones Pokaż wiadomość
dziś zaczynam 27 tydzień

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak dla mnie strasznie niski, ale moze to tak na zdjeciu tylko wyglada ja bym sobie z tz połamała plecy
Ja mam 162 i żeby byl dla mnie dobry to jeszcze muszę sobie rączkę troszku obniżyć

Cytat:
Hej kochane

Ja po wizycie.
Dziekuję za kciuki.

Lucia ślicznie wyglądałaś

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

Anesh głowa do góry

Staram się cały czas myśleć pozytywnie
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:03   #1328
katiem
Wtajemniczenie

Bardzo Wam dziękuję
Właśnie porównuję książeczki i pierwszy synek był troszkę lżejszy w 35 tygodniu.
No nic. mam nadzieję, że dużo większy nie będzie.

Cytat:

odbije trochę od tematu, dziewczyny jakich podkładów do make up używacie ? szukam takich dobrych skladowo
Sama chętnie się dowiem. bo dobry podkład to cały czas poszukuję.
Składowo na pewno najlepsze są mineralne.
A jaką masz cerę? Ja mam mieszaną i zaczynam sie świecić w tempie ekspresowym.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-23, 12:12   #1329
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Sama chętnie się dowiem. bo dobry podkład to cały czas poszukuję.
Składowo na pewno najlepsze są mineralne.
A jaką masz cerę? Ja mam mieszaną i zaczynam sie świecić w tempie ekspresowym.
ja szukam szukam i wciaz idealu nie znalazłam mam cere tlusta, choc odkad jestem w ciazy troche sie z tym tluszczeniem uspokoiło, bo tez swiecic sie potrafilam od razu.
uzywałam minerałow, swego czasu dosc długo z everyday minerals ale odkad 'ulepszyli' formule ktora mi odpowiadała nadawał sie tylko w kosz. kombinowałam tez z lumiere ale tylko z jedna formuła Veena Velveti tez nie bardzo. ostatnio skuszona szałem na wizazu na te bb creamy z korei kupiłam jeden, w sumie nie jest zły, ma filtr, ale na samym koncu listy składu paraben jeden jest. tak wiec wciaz szukam

Stary 2012-07-23, 12:26   #1330
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
ja szukam szukam i wciaz idealu nie znalazłam mam cere tlusta, choc odkad jestem w ciazy troche sie z tym tluszczeniem uspokoiło, bo tez swiecic sie potrafilam od razu.
uzywałam minerałow, swego czasu dosc długo z everyday minerals ale odkad 'ulepszyli' formule ktora mi odpowiadała nadawał sie tylko w kosz. kombinowałam tez z lumiere ale tylko z jedna formuła Veena Velveti tez nie bardzo. ostatnio skuszona szałem na wizazu na te bb creamy z korei kupiłam jeden, w sumie nie jest zły, ma filtr, ale na samym koncu listy składu paraben jeden jest. tak wiec wciaz szukam
Dużo dziewczyn jest zadowolonych z Bare Minerals. Choć na KWC ma tylko 3 gwiazdki. To jest taki pyłkowy.
Kupiłam bo była przecena w Sephorze. Ale ja chyba nie potrafię się nim umiejętnie malować. Uwydatnia pory. Może nawet zły kolor wybrałam - bo już takie resztki były.

U mnie jest problem szybkiej ścieralności i tego świecenia.
Chyba najlepszy jaki miałam to estee lauder double wear. Nie wiem jak ze składem. I cenowo nie zawsze mogę sobie na niego pozwolić - poluje na promocje

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-23, 12:33   #1331
Sojka1990
Zadomowienie

ja szukałam bardzo długo, wydawałam majątek na te z najwyższej półki a i tak wam powiem że od roku używam tylko jednego- kosztuje ok 20zł a jestem z niego mega zadowolona a mianowicie soraya make up sceniczny (z żółtą obwódką na czarnej buteleczce, bo sa jeszcze z czerwoną). na sklad w sumie nigdy nie zwracałam uwagi :P

Katiem duża dzidzia juz jak ja bym chciała żeby chociaż tyle Zośka miała przy porodzie, no ale i 2100 by mnie ucieszyło. 2 sierpnia zobaczymy jak jest jeśli dobije do 2kg to będę mega happy bo będzie miała jeszcze dwa tygodnie to może do 2200 nawet do porodu dobije :P

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

na suwaczku 38 dni do porodu- to już poważna sprawa, tylko co z tego jak tak na prawde zostało mi jakieś 25 :P
Stary 2012-07-23, 12:39   #1332
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Dużo dziewczyn jest zadowolonych z Bare Minerals. Choć na KWC ma tylko 3 gwiazdki. To jest taki pyłkowy.
Kupiłam bo była przecena w Sephorze. Ale ja chyba nie potrafię się nim umiejętnie malować. Uwydatnia pory. Może nawet zły kolor wybrałam - bo już takie resztki były.

U mnie jest problem szybkiej ścieralności i tego świecenia.
Chyba najlepszy jaki miałam to estee lauder double wear. Nie wiem jak ze składem. I cenowo nie zawsze mogę sobie na niego pozwolić - poluje na promocje
o tych Bare nie słyszałam musze poczytac choc masz racje, trzeba te mineraly dobrze nakładac, moze w tym i u mnie tkwil problem

a o tym estee lauder to juz kurcze mysle od dluzszego czasu bo slyszalam sporo ochow i achow tylko no tak cena...szkoda mi wydac jak sie u mnie nie sprawdzi

Stary 2012-07-23, 12:46   #1333
weronika_91
Zakorzenienie

Sojka żebyś wiedziała, te tańsze są nawet lepsze... ja używam Lirene matująco- wygładzający i jestem bardzo zadowolona ... ostatnio w Rossmanie skusiłam się na promocję z Rimela ale to już nie to samo no skłąd również nie zwracam uwagi
Trzymam kciuki żeby Zosia ładnie przybrała na wadze i na następnej wizycie Was uszczęśliwiła swoją wagą
Stary 2012-07-23, 12:46   #1334
katiem
Wtajemniczenie

Sojka wobec tego niech Zosi dopisze apetyt

I nie napisałam, ze mam 13kg na plusie

A wczoraj myślałam, ze zawału dostane. Siedzieliśmy sobie z mężem i synkiem na kanapie. Ktoś pił herbatę, ktoś coś jadł. Wstałam na chwilę do kuchni. Mąż mówi do mnie, że coś tu na kanapie jest mokre. A ja poczułam, że mam mokry lewy pośladek. On do mnie - "może Ci wody odeszły" a ja normalnie jak oparzona, zaczęłam się macać, szaleć.
A ten zaczął się smiac bo okazało się, ze młody wylał herbatę.
A ja byłam taka zła, tak mi cisnienie podskoczyło...

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-23, 12:48   #1335
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Hej kochane

Ja po wizycie.
Dziekuję za kciuki.

Rano w domku nie trzeba buźki smarować. Tylko jak na dworek idziesz. Zimą wystarczy mały faktor. Zresztą nikt specjalnie dziecka w słońcu nie trzyma bo nie lubią tego i same protestują
A ten hipp to też miałam i był ok.
A wieczorem to powiem szczerze, ze też chyba smarowałam jak mi się przypomniało

Potwierdzam early days są boskie
Mam kuzynki w Irlandii i często mi coś przywoziła - i tam jest to za grosze.

A nie napisałam o prowadzeniu. Jedną reką po prostu. Leciutki na maksa przez zwrotność przednich kółek.
Niektórzy uważali, że mała gondola, ale ja nie mam w sumie porównania. Nam w zupełności wystarczyła. Synek jeździł do pół roku dopóki sam nie siedział.

Gratulacje
zazdroszczę wyjazdu - i jeszcze taka pogoda Ci się trafiła

Porównaj skład i wybierz ten lepszy.

Mutsy 4rider. Mutsy Evo w 2010 roku nie było. Ale patrzę, ze bardzo fajnie wygląda. I podobny, ale lżejszy - co jest na plus.
Moi znajomi mają Urbanrider i też są bardzo zadowoleni.
Myślę, że z Mutsy co wybierzesz to będzie ok.

Iwoncia gratuluję tygodnia
super, że wizyta udana

Cytat:

ja nie używam wogóle, mam tylko lekki puder antyabkterjny w kamieniu i to rossmanowy - najlepiej mi pasuje, bardziej niż wszelkie drogie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:49   #1336
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
o tych Bare nie słyszałam musze poczytac choc masz racje, trzeba te mineraly dobrze nakładac, moze w tym i u mnie tkwil problem

a o tym estee lauder to juz kurcze mysle od dluzszego czasu bo slyszalam sporo ochow i achow tylko no tak cena...szkoda mi wydac jak sie u mnie nie sprawdzi
Idź do sephory albo douglasa i poproś o próbkę. Babki przelewają z testera w maluteńkie słoiczki. Jeszcze poproś, zeby kolor Ci dobrali bo jesteś zainteresowana kupnem.

Taki słoiczek na kilka dni wystarczy.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-23, 13:06   #1337
sandra23s
Zadomowienie

Lucia pieknie wygladasz

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:12   #1338
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
O, a musze Wam powiedzieć że 33 tydzień dzisiaj mamy!!!!

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja tez mam dzis wizyte i usg juz nie moge sie doczekac a to dopiero o 16

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458334]Witajcie laseczki po weekendzie.Mam dziś wizyte i widziałam że dużo mamusiek też.[/QUOTE]

Cytat:
I mam pytanie - chciałam wczoraj zdjąć obrączkę i pierścionek, bo palce coraz grubsze. I obrączka zeszła, ale pierścionka nie mogę zdjąć żadnym sposobem Możecie coś polecić? Czy konieczne będzie jego rozcięcie?
Ja to znam sposób tylko na mydło, zimną wodę lub ślinę

Tamlin - GRatuluję następnego tygodnia

katiem - Teraz to leniuchuj na całego! I dobrze, że wizyta udana

My dzisiaj zaczynamy 35tydzien
Z okazji tej imprezy doszło do nas łóżeczko
Stary 2012-07-23, 13:12   #1339
coventry
Raczkowanie

hej, odnośnie podkładu to sama wciąż szukam ideału, przerabiałąm wszystkie loreala i sporo z max factora, oraz clinique i revlon, ale pewnego razu zapytalam sie mojej kosmetyczki jaki ona osobiscie podkład używa - bo faktycznie wygladała idealnie, spodziwałam się włąsnie double wear kładziony na idealist ona mi mowi idz do apteki i kup sobie pharmacersis delikatny podkład kryjacy o przedłużonej trwałaości i faktycznie jest całkiem spoko cena przystępna spf 20, ale mało kolorów, przestraszyłam się tego kryjacy ale nie jest to efekt maski - tylko bardzo uboga paleta bo chyba sa 3 odcienie
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:18   #1340
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Sojka żebyś wiedziała, te tańsze są nawet lepsze... ja używam Lirene matująco- wygładzający i jestem bardzo zadowolona ... ostatnio w Rossmanie skusiłam się na promocję z Rimela ale to już nie to samo no skłąd również nie zwracam uwagi
Trzymam kciuki żeby Zosia ładnie przybrała na wadze i na następnej wizycie Was uszczęśliwiła swoją wagą
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
ja szukałam bardzo długo, wydawałam majątek na te z najwyższej półki a i tak wam powiem że od roku używam tylko jednego- kosztuje ok 20zł a jestem z niego mega zadowolona a mianowicie soraya make up sceniczny (z żółtą obwódką na czarnej buteleczce, bo sa jeszcze z czerwoną). na sklad w sumie nigdy nie zwracałam uwagi :P
dziewczyny to wszystko zalerzy od skóry,jak ktos nie ma problemów to w kazdym mu bedzie ok. ja bym takiego nie mogla stosowac bo mialabym masakre na twarzy.

Cytat:
Idź do sephory albo douglasa i poproś o próbkę. Babki przelewają z testera w maluteńkie słoiczki. Jeszcze poproś, zeby kolor Ci dobrali bo jesteś zainteresowana kupnem.

Taki słoiczek na kilka dni wystarczy.
dzięki !! nie wiedziałam że daja

Stary 2012-07-23, 13:20   #1341
katiem
Wtajemniczenie

Dzięki kochane

Colds to

muszę lecieć - będę wieczorem - papa

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-23, 13:26   #1342
kraven
Zakorzenienie

Kasiam ja używan EL Double Wear light i jak dla mnie jest świetny. A z Bare Minerals mam sypki korektor i jest ekstra. Z tańszych podchodził mi jeszcze Bourjois - healthy mix ale tu trzeba czekać na promocje bo za regularnąc cene się nie opłaca.

Katiem coraz bardziej skłaniam się do tego Evo.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:35   #1343
asiejka86
Rozeznanie

Nadrobiłam

Gosia603 - gratuluję udanej wizyty. Moja mała też ma wagę jak Twój maluch - duże dzieci nam się zapowiadają

Sojka - ale ten czas leci- 25 dni i Zośka będzie z Wami. Aż Ci zazdroszczę, że to już

Dziewczyny dziękuję wszystkim za rady odnośnie pierścionka - będę próbować wieczorem, choć czarno to widzę Wczoraj wieczorem właśnie dzięki zimnej wodzie i płynowi do naczyń ściągnęłam obrączkę, ale pierścionek juz nie chciał przejść - pewnie palec był za mocno podrażniony już. Dziś spróbuję z oliwką
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:47   #1344
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Trzymamy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

A tak w ogóle dzień dobry
Jeszcze 4 dni... i tak jak poprzednim razem im bliżej do wizyty tym jestem bardziej zdenerwowana...

Jak tż wstanie to złożymy wózek i Wam wstawię fotę.

Udało mi się znaleźć w necie taki wózek - to wstawiam
Fajny, ale wydaje się taki maciupki

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
też używam lirene tego co ty

A ja właśnie powyciągałam z wózka i osprzętu co się dało i piorę i się zastanawiam czy to poskładam spowrotem do kupy.

Katiem spory okaz już w brzuszku mieszka.

Ja się dziś też zmierzyłam i mam 95 obwód brzucha.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:58   #1345
asiejka86
Rozeznanie

Pochwalę się Wam, że wczoraj byliśmy na usg4d i jestem zachwycona Julcia ssała paluszka, coś jadła, zrobiła pozę jakby myślała - nie mogłam się napatrzeć I lekarz stwierdził, że Mała będzie mieć taką kreseczkę na bródce - po tatusiu Już nie mogę się doczekać jej narodzin

I nie wiem czy wiecie - ja nie wiedziałam - Waszym mężom przysługują 2 tygodnie pełnopłatnego chorobowego opieki na żonę - nie ważne czy przed porodem czy po porodzie - każdego roku - pod chorobę można wszystko podciągnąć
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:08   #1346
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja używam Rimmel Colorstay, nie wiem jak on się ma składowo, bo pachnie dosyć sztucznie, trochę jak farba , ale nie mam po nich żadnych niespodzianek na twarzy, a po wielu podkładach miałam na twarzy wysyp pryszczy. A teraz latem używam Colorstay w wersji sypkiej- mineralnej .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:27   #1347
maggie123
Zakorzenienie

Dziękuję za życzonka i w ogóle miłe słówka odnośnie brzuszka
gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
jeśli chodzi o podkłady to używam revlon colrstay - jak dla mnie jest idealny i świetnie się trzyma nie tworząc wrażenia maski. Choć na lato szukam czegoś lżejszego i jeszcze nic wartego uwagi nie znalazłam
Cytat:
I nie wiem czy wiecie - ja nie wiedziałam - Waszym mężom przysługują 2 tygodnie pełnopłatnego chorobowego opieki na żonę - nie ważne czy przed porodem czy po porodzie - każdego roku - pod chorobę można wszystko podciągnąć
o proszę, nie wiedziałam... już kazałam mężowi dopytać o to u niego w kadrach

Lukrecja - pięknie wyglądałaś!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-23 o 14:31
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:38   #1348
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Katiem duża dzidzia juz jak ja bym chciała żeby chociaż tyle Zośka miała przy porodzie, no ale i 2100 by mnie ucieszyło. 2 sierpnia zobaczymy jak jest jeśli dobije do 2kg to będę mega happy bo będzie miała jeszcze dwa tygodnie to może do 2200 nawet do porodu dobije :P

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

na suwaczku 38 dni do porodu- to już poważna sprawa, tylko co z tego jak tak na prawde zostało mi jakieś 25 :P
Dobije Zośka do tycg 2 kilo napewno zobaczysz.. a mówisz 25 dni? bo pisałas ze do szpitala masz isc koło 23 sierpnia a to chyba trochę wiecęj bo u mnie sie kreci koło 20 sierpnia.. ehh niech to zleci juz..
Cytat:
Sojka wobec tego niech Zosi dopisze apetyt

I nie napisałam, ze mam 13kg na plusie

A wczoraj myślałam, ze zawału dostane. Siedzieliśmy sobie z mężem i synkiem na kanapie. Ktoś pił herbatę, ktoś coś jadł. Wstałam na chwilę do kuchni. Mąż mówi do mnie, że coś tu na kanapie jest mokre. A ja poczułam, że mam mokry lewy pośladek. On do mnie - "może Ci wody odeszły" a ja normalnie jak oparzona, zaczęłam się macać, szaleć.
A ten zaczął się smiac bo okazało się, ze młody wylał herbatę.
A ja byłam taka zła, tak mi cisnienie podskoczyło...
no ja tez bym chyba zawalu dostala gdyb yu mnie tak postraszono..

ja tez nie znalazłam podkładu godnego mojej uwagi.. jak urodzę bede szukac

ale dzisiaj mam humor.. taki wisielczy ze mam wszytsko gdzies i najchetniej poszlabym spac i obudzila sie w polowie sierpnia zadnej checi do zycia dzisiaj.. nawet obioadu nie zrobilam bo nie mialam z czego a do sklepu mi sie nie chcialo pojsc.. ja takla zywa zawsze dzisiaj ledwo funkcjonuje nie mam pojecia co sie dzieje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:38   #1349
zielona1911
Zakorzenienie

Witam,
wszystko ok na wizycie,szyjka "piekna"wszystko zamkniete dzidzius rosnie idalnie brzuszek ma na 30tc glowke na 31 moje dzieci zawsze maja duze głowki maly wazy 1600g.
Glukozy nie pilam bo krew na czczo mialam 145,wiec musze przyjsc za tydzien znowu sprobowac.
przytylam 1 kg od 4 tygodni,czyli chyba ok. W sumie 4 kg od poczatku ciazy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0582.jpg (85,5 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-07-23 o 14:39
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:46   #1350
Dearlie
Zakorzenienie

Nie wytrzymałam 2 klientki zadzwoniły do mnie, więc na godzinkę poleciałam do pracy.

Później pospacerowałam z koleżanką, która zajmuje się 14-miesięczny chłopcem, którego ubóstwiam nad życie. Niedawno zaczął chodzić i nie mogę się napatrzeć na te jego pokraczne kroczki jak przed nami ucieka. Ja już chce swojego tuptusia.

Zaraz lecę do tego Lidla. Była któraś z Was już? Warto?

Aaa byłam w lab zapytać o tę glukozę... 5 zł od badania, czyli 15 zł u mnie całość. W środę mój "wielki" dzień.

zielona1911 jaki maluch już duży Gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dearlie też mam nadmiar czasu, dobrze że TŻ ma urlop. Ale to tylko tydzień, mam nadzieję, że koło środy uda nam się gdziekolwiek .
Ja jak widać nie wytrzymałam i uciekłam na chwilkę do pracy. Mi też się marzy jakiś wyjazd, ale ze względu finansowych raczej w tym roku będziemy musieli sobie odpuścić.

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dearlie śliczny brzuszek
Dziękuję

Cytat:
Pochwalę się Wam, że wczoraj byliśmy na usg4d i jestem zachwycona Julcia ssała paluszka, coś jadła, zrobiła pozę jakby myślała - nie mogłam się napatrzeć I lekarz stwierdził, że Mała będzie mieć taką kreseczkę na bródce - po tatusiu Już nie mogę się doczekać jej narodzin
4d to naprawdę niesamowite przeżycie Polecam wszystkim

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości