|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
![]() Kciuki zaciśnięte. Cytat:
NAjprawdopodobniej pojadę tam sama.... bo tż musi jechać w delegację już.... co za praca.... [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458334]Witajcie laseczki po weekendzie.Mam dziś wizyte i widziałam że dużo mamusiek też.Ide was nadrobić.Mam jakąś depresje ciązową chyba bo nie chce mi sie ruszać z łóżka,już bym chciała Leoska mieć przy sobie a jednocześnie wiem że jeszcze nie jego czas i dobrze by było żeby sobie posiedział z miesiąc,echh... ja miałam 75 po 2 h.50 zł [/QUOTE]Za wizytę ![]() Skąd te rozbieżności w cenech ...Cytat:
![]() Zazdroszczę wyjazdu
|
||
|
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a są już inne grzyb ki niż kurki?? bo czekam ja zapalona grzybiarka ![]() katiem super ze wszystko wporzadku a dziecko masz juz duze
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
katiem super że wizyta udana i wszystko w porządku.
|
|
|
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zazdroszcze tego obrotu. ehodbije trochę od tematu, dziewczyny jakich podkładów do make up używacie ? szukam takich dobrych skladowo
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-23 o 11:52 |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udaną wizytę a mały to już kawał chłopa
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lucia ślicznie wyglądałaś ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Staram się cały czas myśleć pozytywnie
|
||
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam dziękuję
Właśnie porównuję książeczki i pierwszy synek był troszkę lżejszy w 35 tygodniu. No nic. mam nadzieję, że dużo większy nie będzie. Cytat:
Składowo na pewno najlepsze są mineralne. A jaką masz cerę? Ja mam mieszaną i zaczynam sie świecić w tempie ekspresowym. |
|
|
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam cere tlusta, choc odkad jestem w ciazy troche sie z tym tluszczeniem uspokoiło, bo tez swiecic sie potrafilam od razu.uzywałam minerałow, swego czasu dosc długo z everyday minerals ale odkad 'ulepszyli' formule ktora mi odpowiadała nadawał sie tylko w kosz. kombinowałam tez z lumiere ale tylko z jedna formuła Veena Velveti tez nie bardzo. ostatnio skuszona szałem na wizazu na te bb creamy z korei kupiłam jeden, w sumie nie jest zły, ma filtr, ale na samym koncu listy składu paraben jeden jest. tak wiec wciaz szukam
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiłam bo była przecena w Sephorze. Ale ja chyba nie potrafię się nim umiejętnie malować. Uwydatnia pory. Może nawet zły kolor wybrałam - bo już takie resztki były. U mnie jest problem szybkiej ścieralności i tego świecenia. Chyba najlepszy jaki miałam to estee lauder double wear. Nie wiem jak ze składem. I cenowo nie zawsze mogę sobie na niego pozwolić - poluje na promocje
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
ja szukałam bardzo długo, wydawałam majątek na te z najwyższej półki a i tak wam powiem że od roku używam tylko jednego- kosztuje ok 20zł a jestem z niego mega zadowolona a mianowicie soraya make up sceniczny (z żółtą obwódką na czarnej buteleczce, bo sa jeszcze z czerwoną). na sklad w sumie nigdy nie zwracałam uwagi :P
Katiem duża dzidzia juz jak ja bym chciała żeby chociaż tyle Zośka miała przy porodzie, no ale i 2100 by mnie ucieszyło. 2 sierpnia zobaczymy jak jest jeśli dobije do 2kg to będę mega happy bo będzie miała jeszcze dwa tygodnie to może do 2200 nawet do porodu dobije :P---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- na suwaczku 38 dni do porodu- to już poważna sprawa, tylko co z tego jak tak na prawde zostało mi jakieś 25 :P
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc masz racje, trzeba te mineraly dobrze nakładac, moze w tym i u mnie tkwil problem![]() a o tym estee lauder to juz kurcze mysle od dluzszego czasu bo slyszalam sporo ochow i achow tylko no tak cena...szkoda mi wydac jak sie u mnie nie sprawdzi
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka żebyś wiedziała, te tańsze są nawet lepsze... ja używam Lirene matująco- wygładzający i jestem bardzo zadowolona ... ostatnio w Rossmanie skusiłam się na promocję z Rimela ale to już nie to samo
no skłąd również nie zwracam uwagi ![]() Trzymam kciuki żeby Zosia ładnie przybrała na wadze i na następnej wizycie Was uszczęśliwiła swoją wagą
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka
I nie napisałam, ze mam 13kg na plusie A wczoraj myślałam, ze zawału dostane. Siedzieliśmy sobie z mężem i synkiem na kanapie. Ktoś pił herbatę, ktoś coś jadł. Wstałam na chwilę do kuchni. Mąż mówi do mnie, że coś tu na kanapie jest mokre. A ja poczułam, że mam mokry lewy pośladek. On do mnie - "może Ci wody odeszły" a ja normalnie jak oparzona, zaczęłam się macać, szaleć. A ten zaczął się smiac bo okazało się, ze młody wylał herbatę. A ja byłam taka zła, tak mi cisnienie podskoczyło...
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki słoiczek na kilka dni wystarczy. |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Lucia pieknie wygladasz
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35458334]Witajcie laseczki po weekendzie.Mam dziś wizyte i widziałam że dużo mamusiek też.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Tamlin - GRatuluję następnego tygodnia ![]() katiem - Teraz to leniuchuj na całego! I dobrze, że wizyta udana My dzisiaj zaczynamy 35tydzien ![]() Z okazji tej imprezy doszło do nas łóżeczko
|
||
|
|
|
#1339 |
|
Raczkowanie
|
hej, odnośnie podkładu to sama wciąż szukam ideału, przerabiałąm wszystkie loreala i sporo z max factora, oraz clinique i revlon, ale pewnego razu zapytalam sie mojej kosmetyczki jaki ona osobiscie podkład używa - bo faktycznie wygladała idealnie, spodziwałam się włąsnie double wear kładziony na idealist ona mi mowi idz do apteki i kup sobie pharmacersis delikatny podkład kryjacy o przedłużonej trwałaości i faktycznie jest całkiem spoko cena przystępna spf 20, ale mało kolorów, przestraszyłam się tego kryjacy ale nie jest to efekt maski - tylko bardzo uboga paleta bo chyba sa 3 odcienie
|
#1340 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki kochane
Colds to ![]() muszę lecieć - będę wieczorem - papa |
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiam ja używan EL Double Wear light i jak dla mnie jest świetny. A z Bare Minerals mam sypki korektor i jest ekstra. Z tańszych podchodził mi jeszcze Bourjois - healthy mix ale tu trzeba czekać na promocje bo za regularnąc cene się nie opłaca.
Katiem coraz bardziej skłaniam się do tego Evo.
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
![]() Gosia603 - gratuluję udanej wizyty. Moja mała też ma wagę jak Twój maluch - duże dzieci nam się zapowiadają Sojka - ale ten czas leci- 25 dni i Zośka będzie z Wami. Aż Ci zazdroszczę, że to już Dziewczyny dziękuję wszystkim za rady odnośnie pierścionka - będę próbować wieczorem, choć czarno to widzę
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja właśnie powyciągałam z wózka i osprzętu co się dało i piorę i się zastanawiam czy to poskładam spowrotem do kupy. Katiem spory okaz już w brzuszku mieszka. Ja się dziś też zmierzyłam i mam 95 obwód brzucha.
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę się Wam, że wczoraj byliśmy na usg4d i jestem zachwycona
I lekarz stwierdził, że Mała będzie mieć taką kreseczkę na bródce - po tatusiu Już nie mogę się doczekać jej narodzin I nie wiem czy wiecie - ja nie wiedziałam - Waszym mężom przysługują 2 tygodnie pełnopłatnego chorobowego opieki na żonę - nie ważne czy przed porodem czy po porodzie - każdego roku - pod chorobę można wszystko podciągnąć |
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale nie mam po nich żadnych niespodzianek na twarzy, a po wielu podkładach miałam na twarzy wysyp pryszczy. A teraz latem używam Colorstay w wersji sypkiej- mineralnej |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzonka i w ogóle miłe słówka odnośnie brzuszka
gratuluję kolejnych tygodni i trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze jeśli chodzi o podkłady to używam revlon colrstay - jak dla mnie jest idealny i świetnie się trzyma nie tworząc wrażenia maski. Choć na lato szukam czegoś lżejszego i jeszcze nic wartego uwagi nie znalazłam ![]() Cytat:
Lukrecja - pięknie wyglądałaś!
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-07-23 o 14:31 |
|
|
|
|
#1348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez nie znalazłam podkładu godnego mojej uwagi.. jak urodzę bede szukac ale dzisiaj mam humor.. taki wisielczy ze mam wszytsko gdzies i najchetniej poszlabym spac i obudzila sie w polowie sierpnia zadnej checi do zycia dzisiaj.. nawet obioadu nie zrobilam bo nie mialam z czego a do sklepu mi sie nie chcialo pojsc.. ja takla zywa zawsze dzisiaj ledwo funkcjonuje nie mam pojecia co sie dzieje
|
||
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
wszystko ok na wizycie,szyjka "piekna"wszystko zamkniete dzidzius rosnie idalnie brzuszek ma na 30tc glowke na 31 maly wazy 1600g.Glukozy nie pilam bo krew na czczo mialam 145,wiec musze przyjsc za tydzien znowu sprobowac. przytylam 1 kg od 4 tygodni,czyli chyba ok. W sumie 4 kg od poczatku ciazy Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-07-23 o 14:39 |
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wytrzymałam
2 klientki zadzwoniły do mnie, więc na godzinkę poleciałam do pracy. Później pospacerowałam z koleżanką, która zajmuje się 14-miesięczny chłopcem, którego ubóstwiam nad życie. Niedawno zaczął chodzić i nie mogę się napatrzeć na te jego pokraczne kroczki jak przed nami ucieka. Zaraz lecę do tego Lidla. Była któraś z Was już? Warto? Aaa byłam w lab zapytać o tę glukozę... 5 zł od badania, czyli 15 zł u mnie całość. W środę mój "wielki" dzień. ![]() zielona1911 jaki maluch już duży Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Polecam wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Ale na pewno wszystko jest ok - nie denerwuj się. Zobaczysz, że w piątek lekarz Cię uspokoi
[/QUOTE]
...

Jak myślicie?
a są już inne grzyb ki niż kurki??
bo czekam ja zapalona grzybiarka 

mam cere tlusta, choc odkad jestem w ciazy troche sie z tym tluszczeniem uspokoiło, bo tez swiecic sie potrafilam od razu.