Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 12:09   #2881
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

hej przestało padać i znowu jest ładnie dziś nam ogrzewanie będą robić i znowu kucie, wiercenie a dopiero 2 miesiące temu się wprowadziliśmy !!! że też wcześniej nie zdecydowaliśmy się na to

dziś zauważyłam na piersi 2 kreski - to ROZSTĘPY wiedziałam że tak będzie bo mam tendencje do tego tyłek to cały mam w rozstępach !!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:12   #2882
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Illusion, kto jest twoim lekarzem prowadzącym? Chodzisz prywatnie czy nie?
Na razie chodzę na NFZ do Elżbiety Sucheckiej. Od 17 roku życia do niej chodziłam i mam do niej zaufanie. Później planuję przenieść się do kogoś z Polikliniki Arciszewskich bo tam najprawdopodobniej będę rodzić. A jak u Ciebie?
Stary 2012-07-23, 12:14   #2883
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

No i dziś już liczę 22 wiosenki a raczej latka hehe
W takim razie wszystkieo naj naj.
Co do horrorów, ja uwielbiam, chociaz paranormal activity był straszne, oglądałam w środku nocy, mąż przysnął... strasznie było.
Zaliczyliśy tez w piątek prometeusza, fajny film, ale bez szału, potem jeszcze pizza więc dzień był udany. Reklamowali dużo fajnych filmów więc chyba coś częśto będziemy chodzić
Na weekendzie było moje kuzynostwo, dziewczyny ucieszyły się bardzo z ciąży
Bokeh ja tez 13 idę na badania, nie moge się odczekać.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Tzn np nowe mamusie (bez obrazy Skarby) po jakimś tam czasie dopiero dostaną hasła, w zależności od ich udzielania się, hm?
Ja to bym sie chętnie więcej udzielała, ale co zdążę Was nadrobić to już kolejne 5 stron, a czytam tylko w pracy bo w domu nie mam czasu, a to jakieś soki, dżemy, remont, goście itp...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:18   #2884
badziabadzia
Zakorzenienie

ja na badania wybiore sie chyba w nastepny poniedzialek a na koniec tygodnia zapisze sie do ginki niestety nie bedzie ogladania dzidziusia, ale szykuje sie cytologia bo jeszcze nie mialam robionej.. Kurcze dziewczyny, ale ja mam ostatnio apetyt! Jak tak dalej pojdzie to niedlugo bede jak slon wygladac! Musze troche nad tym zapanowac, albo chociaz wiecej warzyw mnie zapychaczy jesc.. Oczywiscie wszystkiego najlepszego naszym solenizantkom zycze
Stary 2012-07-23, 12:20   #2885
pstryczek84
Zakorzenienie

Tez mam fajną stronkę, wiele przydatnych info można na niej znaleźć. Mam ją ustawiona w zakładkach i często ją sobie przeglądam (dane zmieniają się automatycznie z dnia na dzień)
POLECAM
http://dziecko.haczewski.pl/

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:21   #2886
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej ja dalej nad morzem dltaego rzadko zagladam, dziewczyny tefajne kosmetyki dla mam i dzidzi w rossmanie to jak babydream????

buziaki i słonecznej pogody życzę,
Ja podbijam pytanie, bo byłam w sobote w Rossmanie i widziałam własnie te ale było jeszcze pełno innych tylko że pisąło że od 4 miesiąca ciąży
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-23, 12:22   #2887
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja strasznie sie boje, ze mi sie pojawia.. Do tej pory uzywalam tylko oliwko, teraz kupilam ten balsam babydream.. Bedzie dobrze?
Stary 2012-07-23, 12:28   #2888
eff8
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki
ale miałam stron do nadrobiena, ale tak rzuciłam tylko okiem bo bym nie zdążyła się odezwać poki mała się wyśpi

ja nadal nie mam swojego komputera wiec poki co bedzie mnie mniej niestety

Delicjanko Wszystkiego Najlepszego Kochana
i dla synka Marsi również Najlepszego

Co do NT to mi lekarka na ostatniej wizycie sprawdzała i wyszlo 0.8 i powiedziała że wszystko jest ok i dopiero gdyby nie bylo dalaby mi skierowanie na prenatalne a takto nie ma potrzeby...

i właśnie od czego zależy wielkość NT bo widzę że macie rożne i czy rośnie wraz z dzidzią? wiecie w ogóle jakie są przedziały ?

i odnosnie usg czy termin i tydzien ciąży które wychodzą na usg są najbardziej zbliżone do prawdy ??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:30   #2889
eff8
Zakorzenienie

Jeszcze Wam wstawię zdjęcie mojego dzidziusia, trochę nie wyraźne bo robiłam aparatem gdyz skanera u mnie brak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_9174.jpg (63,1 KB, 38 załadowań)

Stary 2012-07-23, 12:32   #2890
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak zapobiegacie rozstepom? Ja strasznie sie boje, ze mi sie pojawia.. Do tej pory uzywalam tylko oliwko, teraz kupilam ten balsam babydream.. Bedzie dobrze?

jak pisałam wyżej mi się pojawiły na piersi jednej, też smarowałam się tylko oliwką, a w sobotę zakupiłam komplet z Bielendy sexy mama. Ja mam skłonności do rozstępów więc mnie to nie zdziwiło. Generalnie z tego co czytałam może być tak że będziesz się smarować i dbać o ciało a rozstępy i tak będziesz mieć. Więc chyba nie ma złotej zasady, ale warto dbać o siebie by później nie mieć żalu, że się w ogóle nic nie robiło
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:32   #2891
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja na badania wybiore sie chyba w nastepny poniedzialek a na koniec tygodnia zapisze sie do ginki niestety nie bedzie ogladania dzidziusia, ale szykuje sie cytologia bo jeszcze nie mialam robionej.. Kurcze dziewczyny, ale ja mam ostatnio apetyt! Jak tak dalej pojdzie to niedlugo bede jak slon wygladac! Musze troche nad tym zapanowac, albo chociaz wiecej warzyw mnie zapychaczy jesc.. Oczywiscie wszystkiego najlepszego naszym solenizantkom zycze
Ja na następnej wizycie tez cytologia bo ostatnia była w listopadzie, do tego przezierność i pewnie jeszcze coś, i we wrześniu mam powtórzyć toksoplazmoze bo nie mam przeciwciał.
A jem starsznie dużo; np dzisiaj: w domu śniadanie, potem jogurt, potem drugie śniadanie + jabłko i kiwi, mam juz przygotowanego pączka, w domu jeszcze obiad i pewnie kolację. Masakara
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-23, 12:34   #2892
badziabadzia
Zakorzenienie

Eff, slodziak
Stary 2012-07-23, 12:35   #2893
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja podbijam pytanie, bo byłam w sobote w Rossmanie i widziałam własnie te ale było jeszcze pełno innych tylko że pisąło że od 4 miesiąca ciąży
Cytat:
z Rossmana balsam dla mamusiek Babydream. Ja jestem z niego zadowolona. Zapach w miarę, konsystencja ok - wydajny, cena jak najbardziej, a jeśli chodzi o skuteczność, to na razie żaden rozstęp mi nie wylazł

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:36   #2894
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Eff, slodziak
dzieki

a właśnie jeszcze prośba do Delicjanki mi się termin porodu przesunął z 06.02 na 02.02 takze prosze o zmiane

Stary 2012-07-23, 12:38   #2895
badziabadzia
Zakorzenienie

ja to sie powoli zaczynam bac stawania na wadze zrobie sobie niespodzinke na nastepnej wizycie u ginki (przepraszam za brak odstepow, ale na moim telefonie sie nie da ) macie jakies fajne cwiczenia ciazowe? bo te co robie nudne sie zaczynaja robic
Stary 2012-07-23, 12:38   #2896
---AgA---
Raczkowanie

Na początek : Delicanko wszystkiego najlepszego !!
Nie było mnie tu tylko przez weekend a tu Tyyyyyyyyyyle stron do nadrobienia których przynam szczerze nie nadrobiłam ale obiecuje się poprawić na przyszłośc W piątek byłam na wizycie i wszystko wporządku na szczęście- dzidziol duuży ale niestety jeszcze nie znamy płci następnym razem może się uda a następna wizyta jest dopiero 22 sierpnia .....

Aaaaa jeszcze mam pytanko co to NT o którym tu mowa??
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:38   #2897
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
z Rossmana balsam dla mamusiek Babydream. Ja jestem z niego zadowolona. Zapach w miarę, konsystencja ok - wydajny, cena jak najbardziej, a jeśli chodzi o skuteczność, to na razie żaden rozstęp mi nie wylazł
hope co za avek
no ja wlasnie tez kupilam ten balsam i zaczelam stosowac.. a w poprzedniej ciazy uzywalam Dax Cosmetic i w sumie chyba do tego wroce bo na brzuchu rozstepow nie mam zadnych, na piersiach troche zostalo

Stary 2012-07-23, 12:40   #2898
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
u mnie jest protest jak TŻ się przysysa do brzucha, jak za mocno naciśnie, to normalnie czuję jak maluch wariacji dostaje ostatnio jak jechaliśmy samochodem to w pewnym momencie poczułam łupnięcie w pęcherz i nie dało się tego z niczym innym pomylić, na szczęście nie był pęcherz pełny jak u szaji
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn ja nie wiem czy to maluch... no ale co b innego? to nie ejst takie pykanie jakby mi sie tm cos rozkurczało tylko takie jakby pukanie do drzwi
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja myślałam, że wczoraj poczułam taką rybkę, jak wcześniej dziewczyny opisywały, ale to hm....moje jelita były więc czekam cierpliwie dalej
Kurcze, ja też czuje niby takie pykanie, ale sama nie wiem czy to nie przypadkiem jelita chciałabym już poczuć takie normalne ruchy

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
W czwartek idę do gienia i nie mogę się już doczekać Małż idzie ze mną pierwszy raz...
Ze mną Tż był raz,bo akurat miał wolne i po wizycie powiedział, ze nigdy nie zapomni tego widoku. Nie mógł uwierzyć, że dzidziuś taki mały a macha rączkami i nóżkami Na usg genetycznym byłam z siostrą i nie mogłam się na nią patrzeć bo strzelała takie miny, że tylko się śmiałam

Cytat:
Kurcze dziewczyny, ale ja mam ostatnio apetyt! Jak tak dalej pojdzie to niedlugo bede jak slon wygladac! Musze troche nad tym zapanowac, albo chociaz wiecej warzyw mnie zapychaczy jesc.
Witaj w klubie, ja nadrabiam zaległości z pierwszego trymestru

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Tez mam fajną stronkę, wiele przydatnych info można na niej znaleźć. Mam ją ustawiona w zakładkach i często ją sobie przeglądam (dane zmieniają się automatycznie z dnia na dzień)
POLECAM
http://dziecko.haczewski.pl/
hehe ubiegłaś mnie też to chciałam wrzucić , ale tak poza tym to stronka bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam z Ziaji i tam też jest napisane od 4 miesiąca ciąży, heh chciałam napisać od 4 miesiąca życia

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
dziś zauważyłam na piersi 2 kreski - to ROZSTĘPY wiedziałam że tak będzie bo mam tendencje do tego tyłek to cały mam w rozstępach !!
Cytat:
Ja mam rozstępy na piersiach, udach i pośladkach, smaruje sie balsamem z Ziaji, kupiłam sobie oliwkę, ale ten zapach mnie odpycha i nie lubie się nią smarować. mam nadzieję, że nie będę miała na brzuchu, bo tego się najbardziej boje. Ale jak ktoś ma tendencje do rozstępów, to najlepszy balsam chyba nie pomoże :/

wkońcu się przebrałam, ale naczynia dalej niepomyte

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:41   #2899
eff8
Zakorzenienie

aaa Marsi przez Ciebie bałam się spać w nocy bo rano wypiłam tego syropa i mialam pewne obawy

Stary 2012-07-23, 12:43   #2900
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
jak pisałam wyżej mi się pojawiły na piersi jednej, też smarowałam się tylko oliwką, a w sobotę zakupiłam komplet z Bielendy sexy mama. Ja mam skłonności do rozstępów więc mnie to nie zdziwiło. Generalnie z tego co czytałam może być tak że będziesz się smarować i dbać o ciało a rozstępy i tak będziesz mieć. Więc chyba nie ma złotej zasady, ale warto dbać o siebie by później nie mieć żalu, że się w ogóle nic nie robiło
Przy zakupie takich kosmetyków (do biustu, brzucha) radzę sprawdzać skład, bo wiele z nich ma polyakrylamid no i ten ma (dziwi mnie, skoro jest dla kobiet w ciązy i karmiacych )

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:46   #2901
badziabadzia
Zakorzenienie

ja mam wlasnie jeszcze z okresu intensywnego wzrostu rozstepy na posladkach i strasznie sie boje o brzuch wiadomo, dzidzus najwazniejszy ale fajnie by bylo zachowac w miare fajny wyglad
Stary 2012-07-23, 12:48   #2902
LadyWhisper
Zakorzenienie

mi się rozstępy porobiły jak przestałam trenować i mięśnie mi się zaczęły zmieniać w tłuszcz generalnie przez 2 lata przytyłam ponad 10 kg, szkoda, że wcześniej nie słyszałam o balsamach na rozstępy, to wtedy bym ich używała, no ale już trudno

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:49   #2903
badziabadzia
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przy zakupie takich kosmetyków (do biustu, brzucha) radzę sprawdzać skład, bo wiele z nich ma polyakrylamid no i ten ma (dziwi mnie, skoro jest dla kobiet w ciązy i karmiacych )
dlaczego unikac? Ja strasznie zielona w tych sprawach..
Stary 2012-07-23, 12:51   #2904
---AgA---
Raczkowanie

badziabadzia , marta - wy mówicie że nadrabiacie zaległości a u mnie wciąż apetytu brak od stanu z przed ciąży zrzuciłam już 4 kg ..... ale że akurat miałam z czego zrzucać to nie ma niepokoju aczkolwiek to takie troche dziwne że musze pamiętać żeby jeść i pić bo tak to bym mogła cały dzień nic nie spożywać i nie miałabym apetytu....

Ja narazie smaruję się zwykłymi balsamami nawilżającymi ale chyba też wqrtce powinnam się wyposarzyć w taki specjalny ba rozstępy ....
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:51   #2905
marsi11
Zakorzenienie

W SPRAWIE CZYSZCZENIA LISTYdziewczyny myślę,że to lekka przesada aby "wyrzucać" kogoś z listy, sytuacje są różne, ja czytam wiele wątków w poczekalni i wiem,że czasem laski po prostu tak bardzo źle się czują,że nie mają ochoty nawet kompa włączać, nie to co my
potem wracają po jakimś czasie

moim skromnym zdaniem lepiej po prostu zachować ostrożność w zaproszeniu do klubu i podawanie danych do @- to dla aktywnych i tych co troszkę z nami są
zresztą nie umieszczałśmy nie wiadomo jakich informacji o sobie a hasło do @ można najzwyczajniej w świecie zmienić

ja sama pamiętam,że dwie laski pisały,że jadą na wakacje, nie pamiętam w tym momencie kto no ale to teraz taki okres

cała w deszczu czy cytynowa pisały,że mają mało czasu
poza tym zauważcie,że częśc dziewczyn aktywnie uczestniczy w wątku grudniowym, albo marcowym

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aaa Marsi przez Ciebie bałam się spać w nocy bo rano wypiłam tego syropa i mialam pewne obawy
zartujesz?
no ale chociaż pomogło? zadziałał rzecz jasna nie o noc mi chodzi

Effi- jakie łapki i nóżki cudo

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-07-23 o 12:53
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:53   #2906
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
właśnie od czego zależy wielkość NT bo widzę że macie rożne i czy rośnie wraz z dzidzią? wiecie w ogóle jakie są przedziały ?

i odnosnie usg czy termin i tydzien ciąży które wychodzą na usg są najbardziej zbliżone do prawdy ??
Wydaje mi się, ze NT rośnie wraz z dzidzią, ale lekarzem nie jestem więc mogę się mylić, a przedaiły to chyba tylko jak jet powyżej 2,5mm to może wskazywać na ZD. Nie chce Cię wprowadzać w bład

Cytat:
Jeszcze Wam wstawię zdjęcie mojego dzidziusia, trochę nie wyraźne bo robiłam aparatem gdyz skanera u mnie brak
Śliczności, widze małe rączki i nóżki

Cytat:
Napisane przez ---AgA--- Pokaż wiadomość
Aaaaa jeszcze mam pytanko co to NT o którym tu mowa??
http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci...e-karkowa.html

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 12:57   #2907
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
zartujesz?
no ale chociaż pomogło? zadziałał rzecz jasna nie o noc mi chodzi

Effi- jakie łapki i nóżki cudo
no piłam przez 3 dni tak jak pisało na ulotce i dopiero dzisiaj cos poszlo ale normalnie heheh ale i tak sie bede bala spac w nocy

dzieki

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, ze NT rośnie wraz z dzidzią, ale lekarzem nie jestem więc mogę się mylić, a przedaiły to chyba tylko jak jet powyżej 2,5mm to może wskazywać na ZD. Nie chce Cię wprowadzać w bład

Śliczności, widze małe rączki i nóżki

http://www.rodzinko.pl/wszystko-o-ci...e-karkowa.html
ok dzieki

jejku no ta raczka i nozka tez mi sie strasznie podoba

Stary 2012-07-23, 13:01   #2908
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Na razie chodzę na NFZ do Elżbiety Sucheckiej. Od 17 roku życia do niej chodziłam i mam do niej zaufanie. Później planuję przenieść się do kogoś z Polikliniki Arciszewskich bo tam najprawdopodobniej będę rodzić. A jak u Ciebie?
Ja chodzę prywatnie do dr. Mazurka. Wcześniej zawsze do niego chodziłam i zawsze zadowolona byłam więc tak zostało. Na genetycznych byłam właśnie u Arciszewskich, ponoć mają najlepszy sprzęt w mieście do tego. Porod planuje w psk.

Co do kosmetyków ja używam Babydrem balsamu na zmianę z oliwką Hipp. W tej chwili mi to wystarcza bo brzuszek nie za duży, ale jak tylko wyskoczy kupię jakiś bardziej treściwy kremik, bo mam tendencje do rozstępów.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:07   #2909
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego unikac? Ja strasznie zielona w tych sprawach..
Bo to jest pochodna formaldehydu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:13   #2910
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
O nasze dzieciaki są w tym samym wieku Więc tak wygląda teraz moja krusszynka Super kończyny wystawił
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości