Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2210 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 09:54   #66271
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
mozna - najlepiej ten hydrolizowany jako dodatek do masek

a serio o jaki jedwab chodzi, naszpikowany silikonami? W wątku analizowym jest mnostwo produktów zobacz czy ten jedwab jest i czy jest zgodny z CG.
mam taki jedwab z biowaxu, dostalam 2 jako gratisy do masek, wiec hcailabym je zuzyc jesli nie zaszkodiz moim loczkom. Edit: juz sprawdziłam, niestety niezgodny, muszę mu poszukać nowej właścicielki

Mam do Was pytanie o produkty Balea? zanim trafiłam na wasz wątek zamówiłam na allegro odżywkę i piankę do loków. O odżywce przeczytałam, że jest niezgodna, ale że mozna ją raz na czas uzyć, czy próbowałyście? i jak działa na wasze kręciołki?

Kupiłam też piankę której nie ma w analizie (to chyba nowość)

http://allegro.pl/show_item.php?item=2484885984

Miałyście z nią do czynienia?

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-07-23 o 10:03
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 10:58   #66272
mmarcepan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, można?
Jestem falowana Przynajmniej mam taką nadzieję.
Na forum Dla Zakręconych przeczytałam chyba już wszystko, blogi kręconowłosych i falowanych też obleciałam Jednak wiem, że jeszcze mało wiem
Jestem na 6 stronie tego wątku, ale nie mogłam się doczekać z przywitaniem
CG zaczęłam 5 lipca tego roku.
Tak w skrócie:
Od VI klasy podstawówki (teraz idę do III LO) prostowałam włosy, codziennie. Suszarka co 2 dni. Nie wiem jakim cudem ich nie wypaliłam całkiem. W lutym wyprostowałam chemicznie, fryzjerka wyrwała mi wtedy połowę włosów. Wyrwała, nie wypadło.
Od tamtej pory tylko suszyłam.
Że mam falki nie wiedziałam, wiedziałam, że się puszą. Mama jest lokas, tata ma sztywne, proste włosy, a ja się pomieszałam (podobnie kolor: mama blondynka, tata kruczoczarny, ja brązowa )
Od marca dbam intensywnie o włosy, ale suszarki wtedy nie odpuściłam, dopiero 5 lipca.
Włosy wypadają na potęgę.
Wstawiam zdjęcia
1 - po pierwszym CG
2 - jeszcze mokra prawa strona dziś,
3 - tył, którego nie potrafię zdyscyplinować, może coś zaradzicie?
4 - podeschnięta lewa strona.
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Po nocy na jedwabnej poduszce i podpięciu włosów żabkami - z tyłu proste
Zwariuję
Hej, witam kolezanke z drozdzowego Nie przejmuj sie wloskami, im dalej w las bedzie coraz lepiej Mi sie tez po nocy wloski lekko prostuja, juz taki ich urok

mmarcepan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:06   #66273
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cześć W sobotę miałam pierwsze podejście do żelu lnianego. Pierwsza porcja wyszła mi za gęsta, żel był przyklejony jak beton do ziaren, a całość miała wygląd i konsystencję żabiego skrzeku(jak to tata podsumował) Przynajmniej zrobiłam sobie z mamą "dzień spa" i miałyśmy "żabie maseczki" Druga porcja wyszła ok
Moja sobotnia pielęgnacja włosów wyglądała tak:

olej: lniany + rycyna na końce
mycie: Alterra morelowa kubeczkowo
d/s: Joanna jajeczna
b/s: Joanna Naturia lniana
odczekałam chwilę
stylizacja: żel lniany
plopping

Rozpuściłam włosy i patrzę- włosy układają mi się w loczki Niestety, poszłam spać z pół mokrymi i więkoszść efektu szlag trafił Macie jakieś sposoby na spanie w mokrych włosach? Bo raczej nie po drodze mi myć w dzień, a czasami jak wracam do domu 3-4 z imprezy, to nie chce mi się suszyć włosów(ale całe mycie i odżywkowanie robię, nawet po 10 godzinach imprezowania To już skrzywienie psychiczne).

W ogóle nie mogę się doczekać, jak pojadę do mojej siostry do Rzeszowa, bo nie dość, że się z nią w końcu zobaczę, to jeszcze mieszka przy drogerii wypchanej Bingaczami, Jantarami i Kallosami oraz innymi dobrami Mój portfel już płacze

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2012-07-23 o 11:08
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:18   #66274
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
W ogóle nie mogę się doczekać, jak pojadę do mojej siostry do Rzeszowa, bo nie dość, że się z nią w końcu zobaczę, to jeszcze mieszka przy drogerii wypchanej Bingaczami, Jantarami i Kallosami oraz innymi dobrami Mój portfel już płacze
cześć!
ale mów, szybko mów, gdzie dokładniej!
muszę się niebawem wybrać chyba do rzeszowa

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:34   #66275
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
cześć!
ale mów, szybko mów, gdzie dokładniej!
muszę się niebawem wybrać chyba do rzeszowa
W drogerii Wispol, w Rzeszowie jest ich kilka- z tego, co kojarzę, to jest w Millenium Hall, Graffice, na Okulickiego i jeszcze w paru miejscach. Ja zaopatrywałam się na Podwisłoczu przy Jedynce
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 11:37   #66276
smoothly
Zakorzenienie

dawno nie bylam w rzeszowie, ale skoro w milenium hall i grafice jest to dobrze, trafie bez problemu

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-23, 12:04   #66277
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

A ile jesteś CG? Ja od lutego i już włosy o wiele mniej mi się odkształcają, nawet spinam na noc. Kiedyś to było nierealne
tak na 99%cg jestem może półtora miesiaca także niecierpliwa jestem

dzisiaj była maska nawilżająca wg. ajrisz, mycie facelle, na to odzywka ziaja niebieska, spłukanie, nałożenie joanny z wrzosem. Po odgnieceniu dałam sporą ilość pianki cien i na nią żel isana pomarańczowa. Loków nie ma za to są falki jak talala póki co mokre bo prąd wyłączyli i nie mogę użyć suszarki (dla włosów to lepiej:P) ten lekki wyprost to po tej maseczce, ale jeśli tylko głęboko nawilża to nie ma problemu wkleje może zdjęcia wieczorem jak już będą suche

Edytowane przez kasiaa87
Czas edycji: 2012-07-23 o 13:27
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 13:50   #66278
martikaj
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dzięki za wszelkie rady, ja zaczynam przygodę z włoskami, kupiłam kilka poleconych przez Was odżywek i jest coraz lepiej, pięknie zaczynają się kręcić. Nie wiem tylko czemu końcówki z tyłu na śrosdku nie chcą się kręcić tak jak reszta? Może to być efekt złego cięcia? Nie mam na to pomysłu. :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0245.jpg (56,6 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0246.jpg (56,5 KB, 52 załadowań)
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:12   #66279
iwonsia01
Zadomowienie

Moje fotki z dziś

Mycie: potters aloes
d/b Garnier Karite
b/s Makowa Joanna
żel Isana+Marion mgiełka

Rosną, rosną rosną Marzy mi się na tym moim ogonie taka objętość jak już jest na górze Pewnie jeszcze z rok i będzie. Nie spieszy mi się, zależy mi na ładnych włosach do ślubu, a nie mam nawet daty jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1621.jpg (70,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1622.jpg (92,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1632.jpg (90,5 KB, 45 załadowań)
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 14:41   #66280
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Moje fotki z dziś

d/b Garnier Karite
b/s Makowa Joanna
żel Isana+Marion mgiełka

Rosną, rosną rosną Marzy mi się na tym moim ogonie taka objętość jak już jest na górze Pewnie jeszcze z rok i będzie. Nie spieszy mi się, zależy mi na ładnych włosach do ślubu, a nie mam nawet daty jeszcze
piękne
Stary 2012-07-23, 14:43   #66281
smoothly
Zakorzenienie

patrze na wasze włosy i chce mi się płakać

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-23, 14:50   #66282
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzięki za wszelkie rady, ja zaczynam przygodę z włoskami, kupiłam kilka poleconych przez Was odżywek i jest coraz lepiej, pięknie zaczynają się kręcić. Nie wiem tylko czemu końcówki z tyłu na śrosdku nie chcą się kręcić tak jak reszta? Może to być efekt złego cięcia? Nie mam na to pomysłu. :
na początku tak może być, spróbuj trochę więcej czasu poświęcić tyłowi będzie ślicznie
Cytat:
Moje fotki z dziś
fajne kręcioły i ten kolor zawsze jak na niego PACZE znowu chce być blondynką

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 15:02   #66283
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
na początku tak może być, spróbuj trochę więcej czasu poświęcić tyłowi będzie ślicznie

fajne kręcioły i ten kolor zawsze jak na niego PACZE znowu chce być blondynką
Dziękuje, ale pocieszę Cię, że na żywo już tak ładnie nie wygląda:P Póki co walczę o ich długość. W październiku będzie u mnie rok CG
Stary 2012-07-23, 15:04   #66284
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Moje fotki z dziś
Aaa, wszystko jest. Skręt, objętość, kolor...

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mam taki jedwab z biowaxu, dostalam 2 jako gratisy do masek, wiec hcailabym je zuzyc jesli nie zaszkodiz moim loczkom. Edit: juz sprawdziłam, niestety niezgodny, muszę mu poszukać nowej właścicielki
Ja mam jedwab z Biovaxu i serum A+E. Mi silikony nie straszne, poza tym ten jedwab nie ma alkoholu, więc nie wysusza. No ale ja nie przestrzegam zasad CG
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 15:26   #66285
topsecri
Raczkowanie

Hej dziewczęta moje włosie ma się coraz lepiej, dzisiaj poszła maseczka z dwóch żółtek i dwóch łyżek Kallosa. Jajka mam od babci ze wsi, więc żółtka pięknie żółte, a nie pomarańczowe i maska wyglądała i pachniała (dzięki Kallosowi) jak BUDYŃ! Ach, aż chciałam oblizać łyżkę włoski pięknie się lśnią, ale przy spłukiwaniu użyłam chyba zbyt ciepłej wody, albo nie wiem co się stało, bo miałam później gdzieniegdzie takie białe, lepkie paprochy we włosach. Może ścięłam żółtko? Hahaha Dzisiaj odebrałam olej kokosowy i będzie na noc olejowanko zaraz lecę do dentysty... Ech, trzymajcie kciuki, bo strasznie tego nie lubię...
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 16:53   #66286
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Moje fotki z dziś
Jestem moim kręconym-blond ideałem! Ta objętość i skręt - łał! A w dodatku wyglądają na takie lekkie
Stary 2012-07-23, 17:43   #66287
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Jestem moim kręconym-blond ideałem! Ta objętość i skręt - łał! A w dodatku wyglądają na takie lekkie
<wstydniś> Dziękuje bardzo, aczkolwiek nie czuję się tak jak w Twoim opisie. Ja ogólnie nie mam aż tak jasnych włosów jak na tych fotkach. Moja komórka je trochę rozjaśnia. Ogólnie mam jasny naturalny blond na poziomie 9-10.
Stary 2012-07-23, 17:46   #66288
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
<wstydniś> Dziękuje bardzo, aczkolwiek nie czuję się tak jak w Twoim opisie. Ja ogólnie nie mam aż tak jasnych włosów jak na tych fotkach. Moja komórka je trochę rozjaśnia. Ogólnie mam jasny naturalny blond na poziomie 9-10.
to Twój naturalny kolor?

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-07-23, 18:08   #66289
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ag Rafko, niestety wydaje mi się bardziej, że łysieję niż że się zagęściły

Ale miałam dziś akcję z rana
Pojechaliśmy na kawę do "ciotuni".
Tam wiadomo: gadka szmatka, przyszła moja kuzynka (fajna dziewczyna naprawdę, ale akurat to nie o to chodzi) - ma włosy do pasa, farbowane na czarno(który to kolor jej nie pasuje), prostowane kilka razy DZIENNIE (przez co po prostu spalone od ramion, bo inaczej się tego nie da nazwać-kiedyś pewnie się nawróci).
Moja ciotka w eter:
- Kasia mogłaby coś zrobić z tą niedorobioną trwałą na głowie.
-A co takiego?
-No na przykład wyprostować, jak moja A. Przecież jej włosy wyglądają pięknie, a wasza Kaśka to jakieś czupiradło.

Chyba nawet mojego tatę zatkało(który nie jest we włosowym temacie), bo na szczęście wyszliśmy zaraz, bo chyba by się krew polała.

Nie ma to jak miły początek niedzieli. A ja myślałam, że dziś moje włosy mają bardzo dobry dzień

Oj tam, ostatnio przegladałam codziennik i trafiłam na Twoje sprzed roku. Absolutnie nie widzę efektu rzekomego łysienia. Objętościowo więcej ich i dłuższe zdecydowanie!
A ciotka niech sobiw żyje w przeświadczeniu, ze ona i jej córka mają piekne włosy. Mądry i tak widzi, że nie mają racji.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Mam do Was pytanie o produkty Balea? zanim trafiłam na wasz wątek zamówiłam na allegro odżywkę i piankę do loków. O odżywce przeczytałam, że jest niezgodna, ale że mozna ją raz na czas uzyć, czy próbowałyście? i jak działa na wasze kręciołki?

Kupiłam też piankę której nie ma w analizie (to chyba nowość)

http://allegro.pl/show_item.php?item=2484885984

Miałyście z nią do czynienia?
Jedwab z biowaxu nie jest taki straszny, zostaw na zimę (o ile data ważności na to pozwoli), wtedy wloski wymagaja mocniejszego zabezpieczenia i silikony będą jak znalazł. Chyba że chcesz byc w 100%CG.
Cytat:
Napisane przez tanizaki Pokaż wiadomość
Jestem już z Wami tutaj od początku lipca. Jako, że na początku byłam zachwycona efektem, to teraz zaczyna się coś psuć. Włosy zaczynają się coraz bardziej puszyć. Zastanawiam się w czym wina. Doszłam do wniosku, że chyba to będzie wina dłuższego używania tego szamponu-Szampon do włosów suchych Połysk jedwabiu. Na początku nie szkodził, ale może przy dłuższym stosowaniu szkodzi?
Chcę zmienić na coś delikatniejszego BD albo hipp. Jednak zastanawia mnie też fakt czy dla mnie będzie dobre mycie odżywką? Mam skłonność do przetłuszczania skalpu i dwa miesiące temu pojawił mi się łupież.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na łupież? Nie wiem skąd on się u mnie pojawił bo nigdy nie miałam. Od dwóch tygodni stosuje jantar a wczoraj dodatkowo zrobiłam płukankę z siemienia lnianego. Dobra decyzja?
Dopiero się uczę i do końce nie wiem co dobre.
Na zdjęciach porównanie moich włosów po pierwszym och i teraz.
Może to być kryzys włosowy. U mnie też po ok. miesiacu Cg to nastąpiło-sucha miotła , z którą nic nie dało się zrobić, a na m=końcach tlustawe strąki. Trzeba przetrwać, można próbować masek nawilżajacych.
Cytat:
Moje fotki z dziś

d/b Garnier Karite
b/s Makowa Joanna
żel Isana+Marion mgiełka

Przy Twoich to się zawsze oślinię
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:15   #66290
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Gdzieś tu mamy wątek o cięciu i cieniowaniu kręconych włosków, poszukaj tam odpowiedzi Dziewczyny czasem tu miały podobny problem. Może dolna warstwa jest zostawiona zbyt długa? Pielęgnuj dzielnie, będzie pięknie

Cytat:
Moje fotki z dziś

d/b Garnier Karite
b/s Makowa Joanna
żel Isana+Marion mgiełka

JACIEEEEE Anioł! Jeżeli to możliwe, żeby do ślubu były jeszcze piękniejsze to będziesz wyglądać w białej sukni z takimi lokami zjawiskowo. Kolor piękny, włosów dużo i tak delikatnie wyglądają. Cudeńka!

Pytanie do dziewczyn, które myją głowę Facelle - każda wersja jest dobra? Dzisiaj poszłam z myślą, że pewnie jest tylko jedna a na półce trzy rodzaje i bądź tu mądry człowieku Porównałam składy, różnią się końcówkami tylko, ale wolę zapytać

Dzisiaj olejowałam przez noc, miało być super pięknie to nie - kombinować mi się zachciało. Garnier z SLSem zrobił przesusz i puchacza jakiego dawno nie widziałam, olejek arganowy pół włosów rozprostował a tam gdzie się uchował skręt to jest tak niziutko... . Końcówki wiem, że brzydkie- czekam aż moja fryzjerka wróci z urlopu.
Dla porównania zdjęcia z lutego (pierwsze), przy regularnym bardzo olejowaniu i używaniu miodu - bardzo chciałabym wrócić do tego stanu , ale widzę, że jakoś skręt się odmienił...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (244,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg x.jpg (56,2 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez Riddim
Czas edycji: 2012-07-23 o 18:17
Riddim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:38   #66291
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które myją głowę Facelle - każda wersja jest dobra? Dzisiaj poszłam z myślą, że pewnie jest tylko jedna a na półce trzy rodzaje i bądź tu mądry człowieku Porównałam składy, różnią się końcówkami tylko, ale wolę zapytać

Dzisiaj olejowałam przez noc, miało być super pięknie to nie - kombinować mi się zachciało. Garnier z SLSem zrobił przesusz i puchacza jakiego dawno nie widziałam, olejek arganowy pół włosów rozprostował a tam gdzie się uchował skręt to jest tak niziutko... . Końcówki wiem, że brzydkie- czekam aż moja fryzjerka wróci z urlopu.
Dla porównania zdjęcia z lutego (pierwsze), przy regularnym bardzo olejowaniu i używaniu miodu - bardzo chciałabym wrócić do tego stanu , ale widzę, że jakoś skręt się odmienił...
Najlepsza jest wersja najprostsza, nie fresh. Chociaż faktycznie niewiele się różnią
Faktycznie zmienił ci się skręt, miałaś taki wcześniej, przed pielęgnacją? Dużo pozmieniałaś w używanych kosmetykach? Sposobie stylizacji?
Stary 2012-07-23, 18:53   #66292
Riddim
Zadomowienie

Nekotka oczywiście musiałam wziąć fresh . Zobaczymy, najbardziej mi zależy na tym, żeby nie dobijać myjadłem skóry głowy.
Myślałam najpierw, że ten niższy skręt to przez długość (i pewnie po części tak jest), ale teraz jak na to patrzę to zupełnie inne włosy. Tak jak pisałam, ostatnio było bardzo malutko olejowania. Chyba tez dużo więcej protein. Powinnam odstawić? Nie stosuję nic do stylizacji.
Klik tu jest mój post sprzed roku, kiedy zaczynałam interesować się swoimi włosami (swoją droga jak patrzę na ich stan... mój Boże..) to chyba coś tam z aktualnego skrętu jest...
Stary 2012-07-23, 19:04   #66293
Nekotka_
Raczkowanie

Cytat:
Nekotka oczywiście musiałam wziąć fresh . Zobaczymy, najbardziej mi zależy na tym, żeby nie dobijać myjadłem skóry głowy.
Myślałam najpierw, że ten niższy skręt to przez długość (i pewnie po części tak jest), ale teraz jak na to patrzę to zupełnie inne włosy. Tak jak pisałam, ostatnio było bardzo malutko olejowania. Chyba tez dużo więcej protein. Powinnam odstawić? Nie stosuję nic do stylizacji.
Klik tu jest mój post sprzed roku, kiedy zaczynałam interesować się swoimi włosami (swoją droga jak patrzę na ich stan... mój Boże..) to chyba coś tam z aktualnego skrętu jest...
Fresh się chyba różni jednym składnikiem, albo ma więcej zapachu, nie pamiętam już Ale to nie jakaś tragedia
Hm, wygląda jakby skręt się jeszcze bardziej rozluźnił... Tak sobie podejrzewam, że proteiny mogły wygładzić ci włosy, tz. zapełnić ubytki jakie kręcone z natury mają. Dlatego skręt mniejszy. Wydaje mi się, że są dużo gładsze, niż na wcześniejszym zdjęciu
Spróbuj na chwilę odstawić proteiny i zobacz czy będzie lepiej, może nie potrzebujesz ich tak dużo?
Jeżeli to nic nie da, to ewentualnie ugniatanie ze stylizatorem, może pomoże
Stary 2012-07-23, 19:19   #66294
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Bo raczej nie po drodze mi myć w dzień, a czasami jak wracam do domu 3-4 z imprezy, to nie chce mi się suszyć włosów(ale całe mycie i odżywkowanie robię, nawet po 10 godzinach imprezowania To już skrzywienie psychiczne).
Podziwiam

Cytat:
Moje fotki z dziś
O jejku . Znów muszę powiedzieć jak to mi się z aniołami kojarzą
Stary 2012-07-23, 19:26   #66295
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Pokaż wiadomość
Hej, witam kolezanke z drozdzowego Nie przejmuj sie wloskami, im dalej w las bedzie coraz lepiej Mi sie tez po nocy wloski lekko prostuja, juz taki ich urok
O, fajnie, że jesteś
Dzięki, mam nadzieję, że będzie jak piszesz

Dziewczyny, nie mogę się napatrzeć na te wasze włosy

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:29   #66296
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnie, Fresh i Sensitive różnią się jednym, ostatnim składnikiem, więc tragedii nie ma, jeśli wzięłaś Fresha

Ag Rafko Potrafisz człowiekowi poprawić humor

Na głowie mam psikacz keratynowy, oliwkę BD, Isanę babassu, olejek Green Pharmacy na skalpie. A mycie będzie szamponem GP i potem balsam też GP. Trzeba się wywiązać ze współpracy, ale na razie jestem przemiło zaskoczona
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:38   #66297
TwojaKokaina
Zakorzenienie

odnosnie GP, a dokładnie eliksiru... kiedyś Ajrisz napisała, żebym dodała trochę oleju, to nie będzie wysuszał, stąd moje głupie pytanie: olej dodać do butelki, czy jednorazowo przed nałożeniem?
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:44   #66298
nusia114
Zadomowienie

Hej
Rzadko bywam, a jeśli już, to tylko na szybko z konkretnym pytaniem, dlatego rekompensuję się skromnym wpisem w codzienniku

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:44   #66299
Riddim
Zadomowienie

Apropo GP, widziałam dzisiaj szampony w Rossie Uciekłam sprzed pułki, żeby nic nie kupić nie czytając wcześniej dokładnie recenzji na blogach .

Nekotka, dziękuję. Zmniejszę dawkę protein, chociaż spodobało mi się to wygładzenie I tak szybko włosy wysychały jak nigdy.

Dziękuję za komentarze n/t facelle, już się nie mogę doczekać pierwszego mycia .
Stary 2012-07-23, 19:55   #66300
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
odnosnie GP, a dokładnie eliksiru... kiedyś Ajrisz napisała, żebym dodała trochę oleju, to nie będzie wysuszał, stąd moje głupie pytanie: olej dodać do butelki, czy jednorazowo przed nałożeniem?
ja bym dawała jednorazowo, wyczujesz ile będzie w sam raz na jedną porcję, bo do butelki możesz nalać za mało, albo za dużo

akcja - powrót do formy!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości