|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Jakie maluśki
Tymi krokietami mnie dobiłaś męża nie ma, nie ma komu kupić, a sama nie zrobię bo mi nie wychodzą.Super brzusie u mnie jeszcze nie tak mocno widać ale jak wyskoczy też się wam pochwalę ![]() Humor mi się poprawił idę jutro do lekarza sprawdzi te moje bóle i maleństwo zobaczę . Jakoś spokojniejsza jestem jak zadzwoniłam i porozmawiałam z nim.
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie temat "ŻARCIE" tam i ja
![]() o rany jakbym zjadła takiego krokieta z kapuchą i barszczem ![]() u mnie dziś prozaiczny krupnik, a na drugie grill potem tort i teściowa też coś robi wiecie co, znowu zaczyna mnie brzuch boleć, tak jak wtedy co leżałam w szpitalu, kurde pieprzony mięśniak dzwoniłam do gina, mam wziąć końską dawkę buscopanu i odpoczywać rany,żeby było wszystko dobrze bo ja nie chce znowu leżeć w szpitalu |
|
|
|
#2943 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Was
![]() Dzisiaj pogoda nastraja mnie do życia. Pięknie się zrobiło i ciepło. Jak dla mnie może zostać, i oby tak było jak pojedziemy z mężem na wakacje za tydzień. ![]() Dziś rano pojechałam na badanie krwi a konkretnie tylko morfologię. Odebrałam od razu badanie ogólne moczu, które ostatnio robiłam, czekam jeszcze tylko na posiew, bo tym razem dałam z posiewem. Także będę miała wyniczki na świeżo przed wizytą, a wizytę mam w środę 0 14. Już się nie mogę doczekać tym bardziej, że tym razem idziemy razem z mężem a on jeszcze nie miał okazji być ze mną i widzieć dzidziusia inaczej jak tylko na zdjęciu, które mu pokazuję. Trochę liczę na to, że może poznał płeć maluszka, choć nie nastawiam się za bardzo bo wiem też, że to może jeszcze potrwać. No ale jednak fajnie byłoby już wiedzieć ![]() Po badaniach wyruszyłam jeszcze pochodzić po sklepach, w południe dotarłam do domu i od tego czasu robiłam rewolucję w szafie, bo jednak sporo w niej rzeczy, które w najbliższym czasie już się nie będą nadawały do ubrania, a przy okazji zrobiłam taki przegląd pod kątem wakacji. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło Właśnie zjadłam cały talerz bigosu, jak widać smak na kapustę jeszcze nie minął, mogę ją jeść i jeść na okrągło pod różnymi postaciami![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Sylwietta jakie wspaniałe maciupkie ciuszki Są takie kochane![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny sliczne macie brzuszki
![]() Cytat:
![]() brzusio malutenki praktycznie nic nie widac
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli mam mięsko jakies wieprzowe to sobie gotuję do miękkosci, potem stygnie i przez maszynkę przekręcam. A jesli zgromadze sobie odpowiednią ilosc mięska z rosołu to tylko odmrazam i przekręcam (bo jak gotuje rosół to nigdy nie jemy mięsa z niego bo nam nie smakuje, tylko obieram i do zamrazarki chowam). Do tego osobno gotuje kapuste kiszoną (jesli jest bardzo kwasna to przeplukuję wczesniej), jak wystygnie to odciskam ale nie do konca (zeby trochę soku zostało to potem ładnie się zwiąże z mięsem) i tez przez maszynkę. pamiętaj, zeby nigdy nie przekręcac gorących produktów bo się noże tępią!!! Zwlaszcza w maszynkach elektrycznych. Potem wszystko mieszam, doprawiam solą, pieprzem prawdziwym i przyprawą do ziemniaków (wedle uznania). Naleśniki smaże jak zwyczajne tylko bez cukru. Potem na środek nalesnika nakladam farsz i zawijam w kopertę. Taki pakiecik moczę w jajku roztrzepanym i obtaczam w bułce tarej a potem obsmazam na margarynie (mleczna, palma, kasia- rzecz gustu albo zasobnosci portfela ). Ot i cała filozofia Fakt ze jest troche roboty przy tym dlatego zawsze robię większą ilosc ![]() można tez wystygnięte zawinąc w folię spożywczą i do zamrazarki, potem wyjmujesz i obiad gotowy |
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Super brzuchy macie!
![]() Ja mam takiej wielkosci juz w 10tyg, ale u mnie to chyba tluszczyk :P (albo blizniaki hahha )Jem jak szalona ostatnio! ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Najlepszego!! ![]() O, super, zapytam dla pewnosci lekarza, bo od kilku lat pije ja regularnie (oczywiscie z przerwami)
|
|
|
|
|
#2947 |
|
BAN stały
|
sylwietta1988 dziękuję bardzo
![]() Marsi odpoczywaj w takim razie. trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Ja już po obiadku, niedługo idziemy na spacer z małżem. Jejku coraz bardziej mam ochotę na słodycze...na wszystkie naraz najlepiej |
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz mi sie marzy!!!!Ja dzis znalazłam super krawcowa! i kupilam material ![]() Także będę szyć niedługo :P ![]() Cały dzień mam takie dziwne uczucie w brzuchu, jakby mi coć w coś uciskało.....
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż był u teściów. Przywiózł szarlotkę, jeszcze ciepłą. OMG
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
kochane jakie macie śliczne brzucholki!!!
![]() marsi kochanie trzymam kciuki mam nadzieję, że wszystko będzie ok ![]() Bokeh a to nie ta co za 60zł chciała Ci szyć jednak?
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaaaaaaa i mam meszek na brzuchu! Marsi, Słońce Ty nasze kochane, nie przemęczaj się, leż odpoczywaj musi być wszystko dobrze innej opcji nie widzę
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytałam w necie i mam rozumieć, że ten składnik jest rakotwórczy?? bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć dokładnie. Jeśli możesz to wytłumacz mi to tak po "polsku" znalazłam również że to przy bardzo długim stosowaniu. Z jednej strony bym go wyrzuciła od razu a z drugiej szkoda kasy i co tu robić W ogóle to dziwi mnie że ten składnik znajduje się w produktach dla kobiet w ciąży !!!Na opakowaniu jest napisane tak Polyacrylamide/C13-14 Isoparaffin/ Laureth -7. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-07-23 o 18:40 |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiecie może, czy badanie na grupę krwi i IGM (toxo) robi się na czczo?
Muszę jutro podjechać i nie wiem, czy mogę przedtem zjeść śniadanie.
|
|
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
po tych "śluzowych wykładach" małż na jajka nie mógł patrzeć![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i do tego lody waniliowe ![]() a mi się zaczęła robić taka "ścieżka" jak u facetów dobrze, że nie mam okazji do pokazywania brzucha
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, witam się dziś z Wami w II trymestrze
Nareszcie mogę trochę odspanąć ![]() Cytat:
![]() Delicjanko wszystkiego najlepszego i zdrowego bobaska życzę! Dziewczyny piękne macie brzucholki. Mi brzuch też trochę urósł, ale bardziej widać tłuszczyk niż brzuch ciążowy ![]() Ale dzisiaj się wkurzyłam. Chciałam kupić sobie jakieś bluzki, takie luźniejsze tuniki i wiecie, że nic nie było w sklepach. No dosłownie same jakieś szmatki i to w jakich cenach! 2 godz łażenia i nic nie kupiłam Chyba na allegro zamówię jakieś dżinsy ciążowe, choć boję się, że mogą być niedobre. Kupowałyście kiedyś spodnie na allegro?
Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-07-23 o 19:09 |
|
|
|
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powracam
![]() Jestem daleko w lesie, bo tyle żeście napisały, że masakra, ale w miarę nadrobiłam wszystko. Mam nadzieję, że już będę na bieżąco. Przedwczoraj wróciliśmy z mężem znad morza- oczywiście pogoda dupna, no ale mimo wszystko żeśmy odpoczęli. Ludzi nad morzem full, a jednego dnia jak wyszło piękne słońce, to wyległo ich na plaży jak mrówek- nie było gdzie ręcznika rozłożyć Bo każdy skrawek plaży zajęty....Ja dzisiaj jestem w 15-tym tygodniu. Na badaniach prenatalnych wszystko wyszło okej- nie robiłam testu pappa. Płci też nie znam, bo lekarz nie chciał powiedzieć tzn. nie był pewien na 100% i mówił, że powie, że dziewczynka a za jakiś czas się okaże, że chłopczyk, więc woli mieć pewność i narazie nie powie- więc może bedzie dziołszka bo widzę, że narazie przeważają faceci ![]() Ubranek też już kilka kupiłam, i jak macie ochotę pooglądać to obfocę i wrzucę Wszystkie z lumpka.nooo to narazie tyle- postaram się już być na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2960 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chodzi o jakąś naszą prywatność w końcu, na jakimkolwiek etapie dostaniesz dostęp Cytat:
![]() Tym bardziej, że dochodzi martwienie się czy jest ok :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak poleżysz na spokojnie chwilę długąto możesz rybkę czuć Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jak któraś uczestniczy w grudniowym czy marcowym, to już chyba u nas nie będzie, nie? No skoro tam ma czas a nas olewa
|
|||||||||
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
ojjj z tą ściężką na brzuchu.... elllmi też mam
i strasznie szybko mi włosy rosną WSZĘDZIE!!! calawdeszczu witaj z powrtoem
|
#2962 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
To nie jest badanie morfologiczne, pożywieniem wyniku nie zmienisz Na czczo sikasz i robisz morfologię czy biochemię krwi (jakiś poziom magnezu, potasu itd.), ale badania wirusowe, grupy, przeciwciała - jesz normalnie. Pielęgniarka może powiedzieć, że na czczo, bo laby tak wolą bo łatwiej podobno badać - ale jesteś w ciąży więc się nie męcz.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja cie pierdziele- wlasnie uksyła mi sie 1/4 zęba...... w czasie jedzenia kanapki z pomidorem........... k...wa ale boli
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35469181]
Miał wrócić, ale wg mnie wpaść i naskrobać 3 zdania o tym, czemu mnie nie ma, czy będę czy nie - to nie jest chyba wielkie halo ![]() Tym bardziej, że dochodzi martwienie się czy jest ok :/ A co, ja smsowałam na porodówce, da się Ćwicz mięśnie Kegla, nietrzymanie moczu w i po ciąży to problem który normalnie do rehabilitacji się nadaje Bo teoretycznie wcześniej nie zaleca się masowania brzucha, aby nie wywołać poronienia. ALE ja już pisałam, posmarowanie się na szybko to tak, jakbym się myła, a myjesz się od początku ![]() [/QUOTE]Jo, co do tego że wypadałoby napisać to racja, w końcu podjęła się czegoś. A słuchajcie, mi czasem tak lekko drętwieją nogi brać jakieś dodatkowe witaminy na to czy coś? ale to tak leciutko i chwile ale wkurza czasem;p a co do tych mięśni kegla jejku, zapominam ciągle, zawsze mi się przypomina jak jade samochodem
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na dziś Ci wystarczy i pomoże...
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35469181]
Myślę, że poprzez przyłożenie ręki jeszcze nic nie czuć Jak poleżysz na spokojnie chwilę długąto możesz rybkę czuć [/QUOTE] To co to może być ?? Kurde to w brzuchu to dziwne uczucie to nie jest ból tylko tak jakby w jednym miejscu coś było.... i mi tam przeszkadzało.....
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pod koniec lipca lece na kontrole do stomatologa, leczenie/kontrolowanie to podstawa, o w sumie za tydzień pójdę heh ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Apap jak najbardziej, ja brałam po usunięciu ósemki wrrr
|
|
|
#2968 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35469292]
Uff, dobrze, że jest dobrze Badania wszyły ok, awidność wykazała, że do zakażenia doszło ponad 4-mce temu, więc nie ma powodu do obaw. Lekarz powiedział, że jest już przebyta i organizm wytworzył przeciwciała. żeby się bliżej przedstawić i bardziej dołączyć do wizażowej "rodziny" przesłałam na @ swoje zdjęcia ze ślubu, coby nie być osamotnioną anonimową osobą
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne zdjęcia
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
taaaaaaa dawno i nieprawda ![]() ![]() najlepszego Kochana ja się urodzinuję 27-g0- czyli w piątek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

męża nie ma, nie ma komu kupić, a sama nie zrobię bo mi nie wychodzą.
. Jakoś spokojniejsza jestem jak zadzwoniłam i porozmawiałam z nim.

ale dla dzidzi już umiem szukać

teraz mi sie marzy!!!!
mam nadzieję, że wszystko będzie ok

wiedziałam że tak będzie bo mam tendencje do tego
dobrze, że nie mam okazji do pokazywania brzucha