|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
[QUOTE=moni_ka.g;35466124 byłam u endo, i jedyne co usłyszałam to, żeby powtórzyć tsh. pojechałam autobusem, bo nie lubię tej okolicy i tego parkingu, w dodatku jest strasznie drogi, a bezpłatnie w centrum nie idzie zaparkować. jak wracałam przejechałam autobusem 2 przystanki i się zepsuł, czekałam na następny. jakiegoś pecha mam MONIKA! a to sie po byku dowiedziłas. Ale zrobisz tsh i moze wtedy cos poradzi!! A przeprawa z autobusem niezła! Cytat:
SUPER! MAGA! trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ZEBERKO! fajnie ze Kasieńka pospała na polku. ale ta twoja wyzsza temperatura - niepokojąca. A jak rana po cc? |
||
|
|
|
#2553 |
|
Rozeznanie
|
Witam z Władysławowa
pogoda dopisuje, ale woda zimna jakoś się przełamaliśmy i się kąpaliśmy Nie jestem na bieżąco po powrocie nadrobię
|
|
|
|
#2554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także teraz już bede chodzic na fundusz ![]() Najważniejsze że jem euthyrox i nie dziwie Ci się wcale że boisz się odłożyć lek. Mi sie wydaje że chociaż ćwiartke cwiartki powinnaś jeść bo lekarz mi powiedział że za dużo nie zaszkodzi a za mało może. Jednak możliwe że miałaś tylko chwilowe zachwianie, zreszta jutro sprawdzisz Daj znac Cytat:
bardzo się ciesze że wszystko wporządku! ![]() Cytat:
![]() Zeberko Podgrzewacz to praktycznie to samo co garnek z woda na planiku, tylko poprostu jest na prąd
|
|||
|
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amilcia dzwoniliśmy tam gdzie Wy byliście, ale Pani chciała do niedzieli, a TŻ w week musi pracować. Za nic nie chciała się zgodzić na 2 dni krócej, chociaż miała wolne Zeberko mam nadzieję, że Cię nic nie łapie jednak
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() Mama mnie ostatnio pytała czy coś takiego jeszcze jest bo ona miała - była nowoczesną Mamą pani- co do wizyty teściowej- usłyszałam na temat niskiej wagi Kasi, że "cycek płony, cycek płony i że może odżywkę dać" czyt: mleko Twoje niewartościowe daj mm potem moja Mama mi też rzuciła tekst o chudym mleku- nic tylko płakać... Przecież nie ma czegoś takiego jak chude mleko matki! już nawet Tz-et ostatnio wspomina o tym Bebiku a tak mnie wspierał w karmieniu piersią... i Teściowa powiedziała, że Kasia taka pulchniutka- a moje dziecko jest długie i wyjątkowo chude....
|
|
#2557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
fajne proporcje. jak wagowo?
Cytat:
piękny pomysł, super niespodzianka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 311 g szczęścia ![]() nooo, ciekawe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wkuuuuuuuurvia mię to! Pasiasta nie daj się! jak Kasia przybierze na wadze, to też będzie źle. i też jakieś hasełko wymyślą... po co?! aaaa! bądź zebrzasta i walcz dzielnie!!!!!
|
|
|
#2558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na śniadanie taką bułkę mleczną na pół z tym kremem Philadephia-Milka, a drugie pół z takim czymś, co mi przywiozła siostra, jakby sprasowane wiórki kokosowe ![]() A na obiad ryż z płatkami migdałów usmażonymi na maśle A co do sytuacji - nie dziwię Ci się Tak, tak, mam 2 saszetki odżywek (maseczek) z Biovaxu, tę buteleczkę z Castingu, odżywkę Joanny i planuję dokupić jeszcze tego Biovaxu, bo jest świetny. |
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane prosze pomóżcie mi z interpretacja wynków.
Mam doła jak cholera i nic tego nie rozumiem... TSH - 2,7429 ulU/ml norma 0,35 -4,9400 FT3 - 3,39 pg/ml norma 1.71 - 3.71 FT4 - 1,16 pg/ml norma 0.7 - 1.48 Anti-Tg 0.00 norma 1.00 - 4.11 Anti-TPO 0,00 norma 1.00-5.61 Progesteron 16,49 norma faza lutealna 1,7- 27 ng/ml Prolaktyna 33,46 norma 4,79 - 23,30 I co teraz??? |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Czarnula - gratuluję drugiej córeczki Ewel - udanego wypoczynku. Maga - pani teraz stawia warunki, w pełni sezonu mają dużo chetnych. Nam nie robiła problemów jak wyjeżdżaliśmy w piatek ale to było w czerwcu. Zeberko - super, że Kasia pospała dłużej. Je tak jak moja Darka jadła. Obyś się nie poddała tak jak ja. Lucy - Super, że Emi nauczyła sie nowych umiejętności, Daria ma podobnie z tym przewracaniem się na brzuszek. A jak jej smakuja papki? TY jak sie masz? dasti - ja chudzina ??? chudzina to ja byłam przy 50 kg a teraz to zdrowo wyglądam ![]() panika - nie zważyłam Darii bo pojechałyśmy nad jeziorko, potem szybka kapiel, marudzenie, i spanie. Teściowa zrobiła drożdżówki z jabłkami, jagodami i czekoladą, o nieee, jutro wyprowadzam się do siostry z dziewczynami
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-07-23 o 20:36 |
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Panika woda 17 stopni, brrryy
maga mam nadzieję, że pogoda wam dopisze właśnie drinkujemy whisky z kolą i już mi wesoło słabo z moja kondycją alkoholową jutro mamy pierwszą rocznicę ślubu
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może powiedzieć....ja już zaczynam wierzyć w te "płone cycki" uruchomiłam laktator i po pół godzinie mam w pojemniku niewiele mleka- nawet do miarki nie dostaje... niby mleko produkuje się cały czas ja karmiłam Kasię od 15.30 przez 1.5godziny praktycznie cały czas (tylko dawałam kilka razy do odbicia i zmieniłam dwa pampochy a potem co15minut po kilka minut bo płakała może temu tak mało mleka się uzbierało, a może to stres albo błędy techniczne...? jak ścisnę brodawkę mleko leci a jak podłącze laktator nie chce lecieć... muszę te położną tu zwerbować może mi podpowie co źle robię.... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- aha- i podałam smoczek/cumelek - dzięki temu mogłam uruchomić laktator, dziecko spokojnie leżało w łóżeczku i nawet nie spało a nie płakało, teraz zasnęła ze smokiem....
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
taki sposób Mama na mnie znalazła...
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj u Babci
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- przyznam się Wam, że bardzo mało jem....może to temu takie problemy z tą wagą Kasi i pokarmem...
tyle, że w szpitalu jak po cc byłam pierwszą dobę na wodzie a drugą na lekkostrawnym posiłku (nie pozwolili nic swojego jeść)to pediatra mi powiedziała, że to nie ma znaczenia dla laktacji- że w krajach 3 świata kobiety karmią i mają dużo pokarmu chociaż niewiele jedzą...
|
#2567 |
|
Konto usunięte
|
Słodka Kasia
![]() Koocurku ale co jest nie tak z badaniami? Ja się wprawdzie nie znam, ale chyba wszystkie wyniki masz w normach..? |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
o 20.30 miałam 38,4C teraz spadło do 38.0C
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberko - ale chudzinka
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35472840]Słodka Kasia
![]() Koocurku ale co jest nie tak z badaniami? Ja się wprawdzie nie znam, ale chyba wszystkie wyniki masz w normach..?[/QUOTE] Mam za wysokie TSH i prolaktyne... |
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Zeberko - o co chodzi z ta temp. ? Może idź do lekarza.
Ja miałam 3 razy po porodzie temp wysoką bez żadnych innych objawów 2, 3 dni i koniec i dreszcze w nocy. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- - ja nie znam sie na badanich, nie wiem co to oznacza.
|
#2572 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Nie poddawaj się z karmieniem, mm nie wiem czy pomoże w przyroście wagi, "dobrych rad" babć nie słuchaj, każda tak miała, pamiętam jak natalii teściowa doradzała dokarmianie, mi też. Cycuś najlepszy jest Cytat:
Cytat:
![]() tego jej trzeba było! Cytat:
|
|||
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko ale Kasia słodko śpi. I super w tym koszyczku wygląda
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem skąd ta temp- ale ważne, że troszkę spadła, odrobinę mi lepiej, zobaczymy co w nocy będzie
dziewczyny zjadłam kolację, wypiłam dwie herbaty i po 10 minutach pracy w pojemniku 50ml mleka...
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki!
|
|
#2577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do jutra i tak już nie wezmę, jutro badania robię i zobaczymy.Cytat:
Cytat:
ja tylko wiem, że tsh powinno być max 2, to taka górna granica, tak mi endo powiedziała jak pierwszy raz poszłam teraz w ciąży z wynikiem 3,2. wg endo nieprawidłowe wyniki zawsze trzeba powtórzyć, ja następnego dnia miałam tsh 1,8. i póki co dalej się diagnozuję, mam już za sobą usg tarczycy, które nic nie wykazało w sumie. jutro trzeci raz w ciągu tygodnia jadę badać tsh. _____________ mam doła dzisiaj, w ogóle jakoś gorzej u mnie. wszystko przez te ciągłe badania i wizyty, nie mam dla siebie czasu, ciągle tylko lekarze, badania, myślenie, stres, spanie i tak w kółko. mąż jakoś nie angażuje się w to wszystko, nawet w domu prawie nic nie zrobi bez kłótni a ja mam już dosyć |
||||
|
|
|
#2578 |
|
Konto usunięte
|
Witam,
Ja jem śniadanko, ogarniam mieszkanie i idę do pracy. Mam jako tako na to ochotę, więc się cieszę Jaka u Was pogoda? Bo u mnie słonecznie i chyba ciepło. |
|
|
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
u mnie słonecznie i ciepło ![]() ESESKA, PANI z wczorajszej wizyty nawet jestem zadowolona bo wreszcie dostałam bromek na tą moją prolaktynę i oczywiście kolejny cykl z monitoringiem ![]() EWEL ja byłam w Mrzeżynie i też woda w Bałtyku lodowata, ale co to dla mojego Tż długo się nie zastanawiał i pobiegł do morza ( jako jedyny na plaży) ja zaliczyłam tylko zamoczenie kostki ![]() ZEBERKO nie przejmuj się co gadają inni, ty sama najlepiej wiesz co jest dobre dla twojego dziecka PERSE miłego dnia
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobry sposob, mama troche odpocznie! Zeberko a wiesz jaki Kasia ma wzrost? Bo wydaje się długa i zastanawiam się czy to przypadkiem nie złudzenie długa=chuda Najlepiej iść do pediatry który mam nadzieje napewno Cie uspokoi, a to co mówiła Twoja teściowa bylo chyba słowami gwary więc domyślam się ze jest ze wsi, gdzie im większe/grubsze/masywne tym lepiej No tak wiec sama sobie zdiagnozowałaś, teraz niestety do endokrynologa trzeba iść Ale ja już wiem że to nic strasznego, poprostu życie bylo by za proste bez komplikacji. Poza tym nie odchodzisz bardzo od normy... Mi się wydaje że po # coś się dzieje z tarczyca tak jak czesto po porodzie. Cytat:
do laktatora tez trzeba się przyzwyczaić i odciągać jak najcześciej, ja moją siostre bardziej wspominam z laktatorem niż karmiącą piersią Po całym domu z tym laktatorem chodziła
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

wczoraj mało nie popuściłam
bardzo się ciesze że wszystko wporządku! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do jutra i tak już nie wezmę, jutro badania robię i zobaczymy.