|
|
#91 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 3
To ciasto drożdżowe przypomina chociaż trochę prawdziwe? Bo strasznie dużo chemii ma w składzie, miałam je dzisiaj brać, ale zrezygnowałam.
Gdzie u was leży ten twarożek wędzony, między którymi serami? Bo nie znalazłam u siebie a chciałam spróbować.
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.lidl.pl/static_content/li...06388_02_b.jpg
czy ktoś widział go u siebie? dzisiaj już drugie podejscie robiłam i nie znalazłam [za to mam lodówkę pełną innych serów - haloumi, bałkanski i ten niby mozarella ]o 17 młynków elektrtycznych już nie było :/ sałat pakowanych też niet :/ i odkryłam że maja kaszki bezmleczne w sensownej cenie... czy któraś słyszała / widziała w lidlu mleko bez laktozy? [obiło mi sie że czasem dowożą w niewielkich ilosciach]
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Polecam pesto czerwone, pychotka
![]() Wiecie może, czy w lidlu są mąki razowe? Mam zamiar upiec chleb,a nie będę ciągnąć brata przez całe miasto dla mąki;p A lidl jest tuż obok bloku;]
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoś ma rolki z Lidla?
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, też chciałam kupić, ale ni ma. Przynajmniej w szczecińskich listach. Do zachwytu nad czerwonym pesto się przyłączam, spróbowałam, kiedy nie było na stanie zielonego - wcale nie jest gorsze, inne, do innych potraw, ale też całkiem całkiem.
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda, najwyżej wyślę brata do tesco;p
To pesto zielone mi jakoś nie smakuje, z czym je podajesz? Kupiłam tydzień temu,ale pojęcia nie mam, jak podać, żeby smakowało;]
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[z mniejszych sklepów to w Polomarkecie jest mąka 750]
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ugotowalismy makaron spaghetii, wymieszaliśmy z pesto i do tego na boku pierś z kurczaka pieczona w folii. Ja sobie wkroiłam jeszcze suszonych pomidorków Całkiem dobre wyszło, chociaż i tak pozostaniemy z Tżtem wielkimi fanami czerwonego i więcej zielonego nie kupię, bo uwielbiam to drugie
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak ktoś tu już napisał, oczywiście z makaronem, ja lubię z kokardkami, i do tego np. oliwki albo tuńczyk (tylko Boże broń nie w oleju, bo pesto samo w sobie tłuste jak diabli). Takie danko na obiad w 20 minut. Ale bardzo też je lubię na ciemnej bułeczce, z jakimś żółtym serkiem czy mozarellą i pomidorkiem.
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Czu w Lidlu jest jakaś dobra herbata, która będzie smakować podobnie do klasycznego Liptona żółtego?
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast nie polecam w Lidlu herbat Lord Nelson, jak dla mnie są za słabe (w sensie mocy naparu).
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
O, dzięki
![]() Kupię 1 opakowanie na spróbowanie, jak mi posmakuje, to będę kupować
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Do Lidla mam dość daleko więc to forum odwiedzam po kilka razy dziennie z nadzieją że ktoś napisze ze MASŁO ORZECHOWE jest przecenione
czekam więc na takową informację, żeby dopiero wtedy specjalnie pojechać po to smakowite smarowidło :P
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wczoraj było w normalnej cenie
|
#105 |
|
Przyjaciółka KWC
|
U mnie nie ma już maseł orzechowych, w ogóle marne resztki z tygodnia amerykańskiego, a z tygodnia maksykańskiego zostało tylko piwo z tequilą, ale nie brałam.
Marynowany camembert - nie widziałam u siebie ale jak ktoś dorwie to proszę o relację czy to smaczne?
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie cały regał amerykanskiego i mex. :/ ten lidl trochę na zad..upiu, może dlatego
|
#107 |
|
Przyjaciółka KWC
|
W moim Lidlu zawsze pustki, nie wiem czemu. Wszystkie promocje i tygodnie tematyczne znikają w mgnieniu oka.
|
|
#108 |
|
Moderator
|
U mnie też zalegają całe tygodnie meksykański i amerykański. W tym masło orzechowe w regularnej cenie. Tylko tydzień francuski i azjatycki się powoli kończy, no ale to dlatego że poprzeceniali i to sporo
Widac ludzie już się nauczyli i zwlekają z zakupami
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wiecie coś może o tym zestawie noży, które teraz są w lidlu? warto je kupić? ostre są? długo ta "ostrość" się utrzymuje?
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za informacje
![]() Będę baaardzo wdzięczna jeśli któraś z Was zauważy przeceny na masełko i da info ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Też jestem ciekawa
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja uwielbiam kolorowe noże ![]() ze starych tyg to tylko chinskie jakieś koncówki i faktycznie z pomaranczowymi cenówkami
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
właśnie wróciłam z lidla: noży w ogóle nie było, kupiłam ostrzałkę do noży ale jakaś kiepska jest albo muszę mojego Faceta zatrudnić do ostrzenia bo może źle to robię...
widziałam masła, ale ceny nie było w ogóle, sprawdzałam na czytniku - skanowało i nic nie pokazało... wydaje mi się, że nie było żadnych przecen z tygodnia meksykańskiego, wszystko było przeniesione i przeniesione były plakaty z cenami jak na mój gust.. to masło wczoraj jadłam i się zmusiłam żeby przestać! z każdym kęsem coraz bardziej wciąga ale przecież dieta!
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Polecam lody o smaku Tiramisu, które są teraz w promocji. Są przepyszne. Ja jak się dzisiaj dopadłam to połowę loda zjadłam
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam ciekawa co to za bitwa a tu reklama ... lolW jednych Lidlach zauważyłam że jak się kończy dany tydzień np. meksykański to towar potem znika - nawet nie robią przecen. Ale na Rudzie w Lidlu na ul.Westerplatte dziś widziałam całe masy produktów z różnych tygodni - amerykańskiego, azjatyckiego, meksykańskiego i jeszcze coś tam. Np. oleje z tygodnia azjatyckiego przecenione z 9,99 na 7,99. Poza tym cała masa rzeczy z tygodnia amerykańskiego - ale tu bez przecen (masełek były z 4 zgrzewki, były np pianki marshmallows a w Lidlu w K-ce ich nie było podczas ostatniego tyg. ameryk.). Moze to jakiś Lidl "wyprzedażowy"
|
|
|
|
|
#117 |
|
biegam dla Zabawy
|
Mnie panie kiedyś powiedziały, że przeceniane po "tygodniu" jest zwykle to, co by straciło ważność to następnego tygodnia tematycznego. Także na masowe przeceny nie ma co liczyć.
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
No to pięknie. Wielka szkoda bo by się coś kupiło taniej.
|
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, jak wszędzie ![]() Cytat:
oo dobrze wiedzieć...
|
|
#120 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale ja sobie nakupiłam parę dni temu wiele przecenionych rzeczy z tygodnia azjatyckiego i francuskiego, są to rzeczy typu, puszkowane, makarony, przyprawy, pierdułki paczkwoane itd. większość z nich ma terminy do 2014 roku, a puszki nawet do 2016 Edytowane przez alamirka Czas edycji: 2012-07-24 o 21:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

]

Całkiem dobre wyszło, chociaż i tak pozostaniemy z Tżtem wielkimi fanami czerwonego i więcej zielonego nie kupię, bo uwielbiam to drugie 
czekam więc na takową informację, żeby dopiero wtedy specjalnie pojechać po to smakowite smarowidło :P