Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-23, 18:49   #3271
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Pamiętam jedną sytuację taką... Miał być półmetek czy tam studniówka, już nie wiem. I wychowawca dał takie kartki, żeby rodzice wpisali z jakim opiekunem ta osoba wraca. Ktoś zapytał czy jako 18-latek może odprowadzić się sam. Nie, opiekun ma być. A potem i tak większość się u niego nie meldowała, tylko sami odjeżdżali samochodami lub z dziewczyny ze starszymi chłopakami... No bez przesady, 17-19- latkowie i mamusia będzie po nich chodzić...
Ja sobie w liceum wszystkie zgody, podania i inne pierdoły pisałam i podpisywałam sama
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:52   #3272
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
O rany, jasne, że można być złym wuefistą. Tak samo można być złym historykiem, anglistą, germanistą, polonistą, matematykiem, biologiem, chemikiem…
.
Nie znam wuefisty, który robiłby inaczej niż napisała drabineczka.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 18:56   #3273
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie znam wuefisty, który robiłby inaczej niż napisała drabineczka.
A dużo ich znasz?
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:01   #3274
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Szecheryzada Pokaż wiadomość
Przepraszam za OT ale muszę dodać od sdiebie pewną rzecz

Dziwi mnie zachowanie mamy mojego taty:

Moi rodzice mieli razem pojechać na wakacje, ale okazało się, że tata nie może więc mama pojechała z koleżanką. Kiedy mama była na wakacjach ja z tatą i rodze4ństwem pojechaliśmy do matki mojego ojca, czyli teściowej mamy. Ona oczywiście zaczeła spowiedź czemu tata nie jedzie, może mama go zdradza (tak, to wszystko przy moim 5-letnim braciszku który potem pytał co ty znaczy ... ). Kiedy tata mniej więcej opowiedział (nie wdawał się w szczegóły ...) babcia zwyczajnie wstała od stołu, wzięła telefon i za chwilę tylko słyszymy "Halo, cześć Grażynka, wiesz, ona jednak pojechała sama, no tak, ta od Piotra ... No, nie wiem, nie wiem, muszę go jeszcze dopytać, chyba coś się święci, pewnie zdrada ale pogadamy późniiej papa, całuski ..." :sciana: autentycznie przy nas, bez żadnego wstydu zaczęła opowiadać koleżankom. Tata się wkurzył i od tamtego czasu mamy nikłe kontakty z babcią (a było to ok. 5 l;at temu) - tata próbuje naprawić kontakty, ale rzecz jasna, babcia mu tu utrudnia.
Nie wiem jak to skomentować.

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35469047]Ja sobie w liceum wszystkie zgody, podania i inne pierdoły pisałam i podpisywałam sama [/QUOTE]
Tak, rozumiem, chodziło mi o to, że dziwne, że się takich rzeczy w szkole wymaga. Osiemnastolatek sam za siebie odpowiada, nawet rodzice nie mogą mu kazać gdzieś zostać, więc jak będzie chciał to wyjdzie.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
A dużo ich znasz?
Z 15... Sądzę, że od tej reguły są wyjątki...
potwierdzające regułę.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 19:58   #3275
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to dziwiło... do momentu jak sobie sama nie załatwiłam zwolnienia na pół roku. Powodem była właśnie ocena. Na półrocze dostałam 3, mimo starań, uczestniczenia we wszystkich zajęciach... Tak, jako 16-latka jeszcze takimi rzeczami się przejmowałam... Potem zmienił się nauczyciel i już normalnie ćwiczyłam.
No, ale jeśli ktoś ćwiczy z czystego lenistwa to mnie to dziwi.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Takiego wf-u to aż zazdroszczę.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

DOKŁADNIE. Jakbyś tam była. Te katalogi...

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Pamiętam jedną sytuację taką... Miał być półmetek czy tam studniówka, już nie wiem. I wychowawca dał takie kartki, żeby rodzice wpisali z jakim opiekunem ta osoba wraca. Ktoś zapytał czy jako 18-latek może odprowadzić się sam. Nie, opiekun ma być. A potem i tak większość się u niego nie meldowała, tylko sami odjeżdżali samochodami lub z dziewczyny ze starszymi chłopakami... No bez przesady, 17-19- latkowie i mamusia będzie po nich chodzić...

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

To dopiero jest śmieszne.
Mi sie bardzo podoba to, ze na aerobicu na studiach pani nam mówi, które mięśnie pracują, na co jest dobre to ćwiczenie, co może spowodować nieprawidłowe wykonywanie tego ćwiczenia, itp.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ja nawet na to nie wpadłam i już miałam spytać. Też tak uważam.
Wiem, bo miałam takie w klasie . Dzizas normalnie

O ja cież pierniczę
. Jak można zostawić dziecko pod opieką obcej osoby, to sobie poczeka na dziadka? A jaką ta obca osoba ma pewność, że ten, kto to dziecko odbiera, to nie pedofil? Wbrew pozorom ludzie innych obserwują i to nie problem, żeby jakiś świr wykorzystał sytuację. Masakra... że wakacje są ważniejsze od dziecka. Z resztą... co za idioci, nie sprawdzili, czy dziecko ma ważne dokumenty
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:16   #3276
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
O ja cież pierniczę
. Jak można zostawić dziecko pod opieką obcej osoby, to sobie poczeka na dziadka? A jaką ta obca osoba ma pewność, że ten, kto to dziecko odbiera, to nie pedofil? Wbrew pozorom ludzie innych obserwują i to nie problem, żeby jakiś świr wykorzystał sytuację. Masakra... że wakacje są ważniejsze od dziecka. Z resztą... co za idioci, nie sprawdzili, czy dziecko ma ważne dokumenty
Już jest wątek na ten temat i błagam nie przenośmy tutaj dyskusji bo znów będą kłótnie.

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:21   #3277
new_me
Zadomowienie

odbiegajac od tematow szkolnych dziwi mnie czeste i geste wypieranie sie korzystania z solarium i to zazwyczaj tzw skwarek ktore nagle w srodku zimy staly sie brazowiutkie mialam kolezanke ktora gdzy kiedys nawet spotkalam na solarium wypierala sie ze "ona tak tylko przypadkiem tam w sumie zajrzala", kurcze czy to jakis wstyd? przeciez i tak widac, karnacja sie w 2 tygodnie nie zmieni
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:27   #3278
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
odbiegajac od tematow szkolnych dziwi mnie czeste i geste wypieranie sie korzystania z solarium i to zazwyczaj tzw skwarek ktore nagle w srodku zimy staly sie brazowiutkie mialam kolezanke ktora gdzy kiedys nawet spotkalam na solarium wypierala sie ze "ona tak tylko przypadkiem tam w sumie zajrzala", kurcze czy to jakis wstyd? przeciez i tak widac, karnacja sie w 2 tygodnie nie zmieni
No jak ktoś opala się na prażynkę to dla mnie jest to wstyd i też sama nie dopuszczałabym do siebie takiej myśli
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 20:34   #3279
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
No jak ktoś opala się na prażynkę to dla mnie jest to wstyd i też sama nie dopuszczałabym do siebie takiej myśli
ale jezeli ktos mowi ze to tak naturalnie jakos samo tak zciemnialo chyba ze to juz choroba i bezwiednie tak chodza
Stary 2012-07-23, 20:58   #3280
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

JUż pomijając nieładny wygląd... to takie smażenie się nie jest niczym zdrowym dla skóry. A potem nieszczęście, bo jakiś czerniak się przypałęta .
Stary 2012-07-23, 21:13   #3281
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
JUż pomijając nieładny wygląd... to takie smażenie się nie jest niczym zdrowym dla skóry. A potem nieszczęście, bo jakiś czerniak się przypałęta .
Ostatnio z tż się śmialiśmy bo kumpel pojechał z taką jedną nad jezioro... Ogólnie ona chyba dzień w dzień zamyka się w solarium na 20 minut. Smażyła się na słońcu bez żadnego kremu od 10 do... chyba 16/17. I dostała udaru musiała karetka przyjeżdżać Jak można być tak głupim
Stary 2012-07-23, 21:26   #3282
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio z tż się śmialiśmy bo kumpel pojechał z taką jedną nad jezioro... Ogólnie ona chyba dzień w dzień zamyka się w solarium na 20 minut. Smażyła się na słońcu bez żadnego kremu od 10 do... chyba 16/17. I dostała udaru musiała karetka przyjeżdżać Jak można być tak głupim

No to jest szczyt głupoty, czy tacy ludzie nie zdają sobie sprawy z konsekwencji nadmiernego opalania?
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 21:33   #3283
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dziwi mnie taki brak odpowiedzialności
Stary 2012-07-23, 21:52   #3284
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Mnie rozwalają te wszystkie: psycholożki, socjolożki, filolożki i inne lożki... brzmi to paskudnie. Tak samo jak ministra.... jakby ktoś s... robił kupę
Właściwie to się zgadzam, te lożki to mam wrażenie że pochodzą od słowa locha do niczego to niepodobne. Jestę filolożką. Jestę sędziożką...

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast
Tak przy okazji udarów i nauczycieli-debili przypomniała mi się fajna sytuacja z kolonii.
Sto lat temu jak byłam niepełnoletnia a weszliśmy do Unii to pojechałam na pierwsze kolonie za granicę. No i fajnie tyle że były one nad prawdziwym morzem, tyle że zamiast nad morzem siedzieliśmy jak polaczki nad basenem hotelowym. Tylko że to było na zasadzie że nie mieli co z dziećmi zrobić a panie chciały tłuste tyłki wysmażyć, to bite kilka godzin trzeba było siedzieć na słońcu. Ja się źle poczułam, mówię że chcę iść. Nie nie nie możesz iść, trzeba zostać. Mówię że chcę iść... Po trzeciej prośbie to olałam stwierdziłam że mogą mnie pocałować i sama poszłam do pokoju. Walnęłam się na kanapie w salonie w samym stroju i zasnęłam... Spałam tak... chyba do następnego dnia, a potem się okazało że doznałam udaru. Fajnie było, naprawdę. I dopiero około kolacji jak kobiety się zorientowały że od godziny 14 śpię jak kamień i nie idę na zabawy/kolację przyszły i zaczęły się wręcz nade mną modlić "co teraz co teraz olaboga jak mogłyśmy do tego doprowadzić"

masakra w ogóle te kolonie jakieś trefne były ale nie lubię siedzieć na słońcu w ogóle nie kumam co za bezsens wystawiać dzieciaki na takie słońce w takich skąpych strojach codziennie nie martwiąc się czy się kremują. Taka rada dla rodziców jakby wysłali dzieci w jakiś nadmorski kurort na kolonie, niech się przyjmą programowi bo potem będzie tak że pańcie się będą opalać a dzieci padać jak muchy z nudów i z powodu temperatury i wystawienia na słońce...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:12   #3285
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Właściwie to się zgadzam, te lożki to mam wrażenie że pochodzą od słowa locha do niczego to niepodobne. Jestę filolożką. Jestę sędziożką...
Też tych określeń nie lubie, a chyba przyjęły się już na dobre, niestety.

Oj, te nauczycielki niekiedy są uparte, raz jedna stwierdziła, że muszę się przejechać karuzelą i koniec, jak wszyscy, to wszyscy, chociaż jej mówiłam, że sie źle poczuję. Raczyła się zatroskać dopiero, jak zsiadłam blada jak trup : P
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 22:23   #3286
new_me
Zadomowienie

tak apropo koloni i slonca, pamietam jak mialam moze z 10 lat i jakas dziewuszka nad morzem sie strasznie spiekla na plazy, podleciala do niej dziewczyna ( starsza od nas byla, moze z 16 lat miala) i powiedziala ze ona ma z "Dziewczyny" peeling i tym trzeba posmarowac to bedzie lepiej :O dobrze ze jakas opiekunka to slyszala i wybila im ten pomysl z glowy bo inaczej to az nie chce sobie wyobraac jak wygladalby peeling spalonej na raczka piekacej skory
Stary 2012-07-23, 22:45   #3287
201604181004
Konto usunięte

oj tak to te czasy kiedy się czytało dziewczynę... i filipinka chyba jeśli dobrze pamiętam ale to na kilka lat przed końcem oczywiście ukradkiem
Stary 2012-07-23, 22:59   #3288
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
mnie w ogóle dziwi opinia, że jak ktoś chodzi na solarium to od razu jest pustą lalunią-skwarkiem.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 23:21   #3289
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
mnie w ogóle dziwi opinia, że jak ktoś chodzi na solarium to od razu jest pustą lalunią-skwarkiem.
Oczywiście, że nie. Gdzie tu padło takie stwierdzenie, może zacytujesz? Mowa jest o laluniach-skwarkach, nie o normalnych kobietkach, które chodzą nabrać koloru
Stary 2012-07-23, 23:25   #3290
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, że nie. Gdzie tu padło takie stwierdzenie, może zacytujesz? Mowa jest o laluniach-skwarkach, nie o normalnych kobietkach, które chodzą nabrać koloru
nawet Cię nie zacytowałam, więc skąd Ci przyszło do głowy, że piję do Ciebie?
Stary 2012-07-23, 23:27   #3291
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwinął się tutaj temat solarium, zacytowałaś wypowiedź tej, która go rozpoczęła więc pomyślałam, że może stąd Twój wniosek, bo mogłaś odebrać, że wyśmiewane są osoby, które korzystają.
Trudno byłoby tego tak nie zrozumieć.
Stary 2012-07-23, 23:30   #3292
new_me
Zadomowienie

Cytat:
ja np tez nigdzie nie napisalam ze uwazam ze osoby naduzywajace solarium za glupie ale ze dziwi mnie ze niektorzy sie nie przyznaja i twierdza ze jakos tak same zbrazowialy:P
Stary 2012-07-23, 23:33   #3293
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Rozwinął się tutaj temat solarium, zacytowałaś wypowiedź tej, która go rozpoczęła więc pomyślałam, że może stąd Twój wniosek, bo mogłaś odebrać, że wyśmiewane są osoby, które korzystają.
Trudno byłoby tego tak nie zrozumieć.
z tego co widzę, to bardziej rozwinął się temat udarów słonecznych...
Nadinterpretacja to częste zjawisko na tym forum
Stary 2012-07-23, 23:37   #3294
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Hahaha, co do kolonii Jak moja siostra była na obozie młodzieżowym na Sycylii, to była tam panna, co na twarzy miała filtr 50+, a reszta ciała "goła" Dziewczę zostało przetransportowane helikopterem do szpitala w Palermo
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-23, 23:38   #3295
new_me
Zadomowienie

tak jak i wczesniej temat nauczycieli

ogolnie mnie to chyba juz nic nie zdziwi - tak wracajac do tematu:P
Stary 2012-07-23, 23:42   #3296
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jak byłam wychowawcą na kolonii w górach, to mnie zdziwiło, że rodzice wielu dzieciom nie spakowali np. plecaczków, czy nie ślizgających się butów. Przecież nie trudno w górach o skręcenie kostki, a my musiałyśmy te dzieci łapać non stop, żeby się na szlaku nie połamały. No i... niektórym nosiłyśmy prowiant, bo nie miały dzieciaczki w co spakować byle kanapki. Już nie wspomnę o tym, że niektóre dzieci nie miały zwykłych kurtek przeciwdeszczowych i mokły w bluzach. Ja nie wiem, gdzie niektórzy rodzice mają głowę.
Stary 2012-07-23, 23:44   #3297
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
ja np tez nigdzie nie napisalam ze uwazam ze osoby naduzywajace solarium za glupie ale ze dziwi mnie ze niektorzy sie nie przyznaja i twierdza ze jakos tak same zbrazowialy:P
wiem o co Ci chodzi, po prostu przypomniałam sobie o tym stereotypie, czytając Twój wpis

a... I dziwi mnie to, że jak założyłam konto na interpals, to wszystkie wiadomości, które dostaję są od facetów z Turcji i północnej Afryki. Czy oni opanowali tę stronę, czy mam po prostu pecha? Nie chodzi o to, że szukam męża, ale chciałam sobie podszkolić angielski (na czeski nie mam chyba co liczyć), a tu lipa.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2012-07-23 o 23:46
Stary 2012-07-23, 23:44   #3298
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
niektorzy sie nie przyznaja i twierdza ze jakos tak same zbrazowialy:P
No mnie to nie dziwi biorąc pod uwagę powszechny trend bycia super zdrową. Bo wiadomo, prawdziwa kobieta nie pali, je zdrowo, duże śniadania, a słońce omija szerokim łukiem bo solarium to siara i umrze się na raka. Z resztą jak mam wysłuchiwać monologu o czerniaku (jakbym sobie z tego sprawy nie zdawała) to też wolę skłamać że nigdy nie byłam na solarium...
Stary 2012-07-23, 23:51   #3299
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

A mnie dziwi, że są osoby, które się dziwią, jak mówię, że nigdy nie byłam na solarium. Nawet nie wiem, co tak dokładnie się tam robi . Nigdy mnie to urządzenie nie interesowało i za bardzo nie lubiłam się opalać.
Stary 2012-07-24, 00:00   #3300
Sondrina
BAN stały

Cytat:
A mnie dziwi, że są osoby, które się dziwią, jak mówię, że nigdy nie byłam na solarium. Nawet nie wiem, co tak dokładnie się tam robi . Nigdy mnie to urządzenie nie interesowało i za bardzo nie lubiłam się opalać.
Kiedyś rozmawiałam z dziewczynami na ten temat i były bardzo zdziwione, że ja i jeszcze jedna dziewczyna nigdy nie dodawałyśmy sobie kolorytu. Dziwią mnie też osoby, które nie mogą po prostu zrozumieć, że nie lubię tańczyć. Ostatnio jedna koleżanka stwierdziła, że przecież mam TŻ, więc co to za problem. Ale mi nie chodzi o to, że nie lubię tańczyć z obcymi, ja w ogóle nie lubię tańczyć. Nawet sama w domu do ulubionej piosenki.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości