|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
![]() ![]() Dziwi mnie jeszcze pogląd, że nie można być bladym! Moja babcia uważa, ze codziennie powinnam jeździć na działkę i leżeć kilka godzin w pełnym słońcu bo jestem biała jak mąka i nieładnie wyglądam ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Dagusiac Czas edycji: 2012-07-24 o 01:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Co do tego, że solarium jest niezdrowe- ja mam solarium przepisane przez lekarkę w ramach lekarstwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jedna panią dermatolog, co solarium zalecała na wysuszenie syfków na plecach...
![]()
#3305 |
Zakorzenienie
|
Ale na pewno wtedy nie leży się tam godzinami
![]() ![]() Ja lubię sobie pogrzać się na słoneczku, bo jestem zmarźluchem. Nie zależy mi na opaleniźnie. Jednak, mam to szczęście, że opalam się od razu na brązowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Konto usunięte
|
No, na INTERPALSIE zauważyłam to samo zjawisko, aczkolwiek kiedyś jeden Hiszpan wyskoczył do mnie z tekstem, że POLEK jest najwięcej na całym portalu.
ale są też normalni ludzie. Glupio się przyznać, ale ja na IP poznałam TŻ. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Konto usunięte
|
Są też normalni ludzie, ale mnie najbardziej wkurza, jakl ktoś mi pisze "hi".
lol |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Ja tak miałam na początku używania skype. Same Turki do mnie pisali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie pisanie `dziękuję wszystkim, którzy nie bali się odezwać w moim wątku` czy coś w tym stylu. Nie wiem o co w tym chodzi i czego osoby, które się nie wypowiadają niby boją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3312 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wkurza mnie ocenianie czyjegoś gustu muzycznego. Coraz częściej spotykam się z tym, że ci, którzy słuchają alternatywnej muzyki, uważają się za lepszych od tych, którzy wolą pop. Sama słucham metalu, ale nie życzę sobie, żeby miłośnik rapu mówił mi, że lubię gó*no za przeproszeniem ![]() ![]()
![]() - Edytowane przez KatriinaFi Czas edycji: 2012-07-24 o 21:01 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Rozeznanie
|
Apropo solarium - denerwuje mnie jak ktoś zwraca uwagę "jak to solarium, przecież to niezdrowe, raka skóry będziesz miała!" podczas gdy sam np. jest nałogowym palaczem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że uzależnienie od solarium i uzależnienie od tytoniu może być tak samo tragiczne w skutkach. Analogicznie, korzystanie z solarium - popalanie. W pierwszym przypadku rak skóry-rak płuc. W drugim fatalny wpływ na wygląd zewnętrzny.
![]() |
#3315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn. mówiąc że palacz o wiele bardziej sobie szkodzi miałam na myśli jednorazowe wypady na solarium typu raz na pare miesięcy a nie o nałogowym opalaniu. Edytowane przez Harakiri Czas edycji: 2012-07-24 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
W obydwu przypadkach to ma fatalny wpływ na wygląd. Może nie po 5 czy 10 lat, ale moja mama pali 'całe życie' i to jak ona stoi od taty i jak się różnią to jakaś masakra. A o zębach już nie będę wspominać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak z moich obserwacji wynika, że mało kto opala się w solarium "raz na parę miesięcy". Albo nie opalasz się w ogóle albo robisz to regularnie i dość często (podkreślam to tylko moje obserwacje).
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Rozeznanie
|
A ja tak lubię sobie wyskoczyć raz na pare miesięcy na solarium :P czasami jak jestem w Polsce, bo normalnie mieszkam za granicą. Ale to ile z raz/dwa podczas pobytu chociaż tyle to w sumie nic nie daje ale lubię jakoś tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niektóre babcie tak już mają. Jak byłam mała, to moja mnie wyrzucała do ogrodu w najgorszy skwar, a ja i tak uciekałam do szopy albo garażu wujka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Konto usunięte
|
Naszła mnie taka refleksja
że nie rozumiem ludzi, dziwią mnie ludzie, którzy zawsze i wszędzie sztucznie tryskają energią. W znaczeniu; są hiperpozytywni. I to jest aż negatywne. To, że nie liżę jak psiak po twarzy każdej nowo poznanej osoby to nie znaczy że nie należy mnie już skreślać. Chociaż może wolę być skreślona przez takie osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie w ten temat wpisuje się trochę Ewa Chodakowska... Wiem, że pewnie jej fanki mogą mnie nie zrozumieć, ale dziwi mnie jej fenomen. Babka na fb dodaje takie wpisy, które mnie osobiście średnio motywują, są zbyt przesłodzone. Po przeczytaniu tych wpisów myślałam, że Ewa jest jedną z tych zakręconych, motywujących osób, których filmiki z ćwiczeniami uwielbiam - po odpaleniu ćwiczeń byłam nieźle zaskoczona... W życiu nie robiłam tak nudnych ćwiczeń... I naprawdę podziwiam osoby, które wykonują je regularnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Znam ludzi, którzy są wiecznie szczęśliwi, chodzące adhd, itd. Drażni mnie ich postawa, zwłaszcza, gdy np. mam jakiś problem, coś mnie gnębi. Dla mnie to takie sztuczne, jak postacie z kreskówki, czasem przez to wydaje mi się, że to jakiś rysowany ludzik ![]() Edytowane przez mallary Czas edycji: 2012-07-25 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tragedia. Znam taką osobę. Jest mega słodziutka i uśmiechnięta zawsze, wszędzie i dla każdego tymczasem jak się odwrócisz to nóż w plecach masz na dzień dobry ![]() Wkurza mnie ostatnio jakaś mania na bycie spalonym na czekoladę. Sama mam jasną cerę więc nie opalam się jakoś mocno i już mam dość ludzi, którzy pytają "a gdzie ty się uchowałaś?", "czemu jesteś taka blada?", "weeeeeź się opal"... No ludzie ![]()
![]() |
#3325 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja wiem, że ładniej wyglądam jak jestem opalona. Więc choć nie lubię tego robić, czasem posiedzę z godzinkę na balkonie. Dziwią mnie osoby, które nic nie lubią, nic im nie pasuje. Piszę na przykładzie rodzeństwa. Wyjazd nad morze pod namiot - "nie, bo ja tak nie odpoczną", "nie bo nie chcę, bo trzeba chodzić nad morze", zakupy z mamą - "nie, bo za długo", itp. A na moje pytanie: to kiedy Ty odpoczywasz? Odp. "Teraz"(całe dnie - dosłownie - przy kompie). To jest jedyna rzecz, którą lubią robić.
![]() |
#3326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tacy to jedno, ale mnie dziwią ci 'niepoprawni optymiści' (i większość tak samych siebie nazywa). Przy dłuższej rozmowie z przyjaciółką nie mogłam wydusić tego, co mi leży na wątrobie bo jedyne co słyszałam to 'wszystko ma swoje dobre strony', 'jak chcesz to możesz', 'to zależy od ciebie', 'i tak masz lepiej niż inni' i tego typu pseudopsychologiczny bełkot, ktory wcale nie pomaga i nic nie wnosi, wg mnie to bagatelizowanie problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się... Każdy ma prawo do negatywnych odczuć i jest to zdrowe, byleby w odpowiednim natężeniu i ilości. Ale pewne osoby no po prostu... nie powiem co robią, ale jedną stroną wychodzi im tęcza a drugą jednorożce... I wszystko jest takie super, utopia, wszystko da się zrobić, możemy przenosić góry, damy radę, świat jest piękny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np. nie cierpię jęczydeł i marud. Jak słyszę po raz setny "bo ja się do niczego nie nadaję", "bo mi się i tak nie uda", to mi się nóż w kieszeni otwiera. Ja rozumiem, że można mieć kompleksy, brak wiary w siebie, ale często to wygląda tak, że ktoś ci jęczy, ty próbujesz go pocieszyć i słyszysz "ale to nie ma sensu", "nie rozumiesz, to nie ma szans wyjść"- to po co trują tyłek komuś, żeby ich utwierdził w przekonaniu "noooo to faktycznie, masz przechlapane, wiesz co, w sumie to lepiej nawet nie wychodź z domu, to nie ma sensu, bo twoje życie i tak jest do du**"? Ja np. jestem realistką-optymistką, zawsze szukam plusów i często je znajduję, sama nigdy się nie załamywałam, chociaż różne sytuacje bywały i nie przemawia do mnie "aleeeee jest źleeeee". Rozumiem,że ktoś może mieć doła, jak moja przyjaciółka ma doła, to idę do niej z butelką wina i się rozluźniamy, może sobie ponarzekać, ja też czasem narzekam, ale co innego sporadycznie ponarzekać, a co innego zadręczać innych swoim nieszczęściem i czekać z ich strony na... no właśnie, na co? Wspólne nakręcanie się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile na co dzień korzystam z jej programu to jej postać, poglądy i sposób życia wtedy nie przeszkadza. Z ciekawości weszłam na jej fb - tym peanom, zachwytom ku czci Pani Ewy nie ma końca! Na mnie to działa jak płachta na byka -i zamiast zachęcać skutecznie zniechęca. Wyraziłam swoje zdanie to zostałam zaatakowana przez jej "fanki". To już chore i niezdrowe zaczyna być ... jak sekta.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.