|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
tż mnie wkurzył z rana, czuję jakby wszystko na mojej głowie było, znikąd pomocy...jeszcze koleżanka dzisiaj urodziła przez cc i zazdrość mnie zżera, ze ona już a ja jeszcze w tych upałach 2 mce musze znieść
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!
Cytat:
Bao |
|
|
|
|
#4563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj wiem jak to z facetami jest... moj ma od paru dni urlop ale wiesz ile go widze tyle co spi... a tak ciagle ma cos na glowie.. i nie pomysli ze moze ja potrzebuje odpocząć gdzies wyjsc kompletnie nic....![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
a mama o nic nie pyta?
Edytowane przez martynka1916 Czas edycji: 2012-07-23 o 19:46 |
||
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Śmiała się do taty, że może tymi bucikami nas zmobilizuje trochę
A teraz mówi tacie, że jej kolega z pracy zostanie dziadkiem
|
|
|
|
#4565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe ona czuje ze Ty cos przed nia ukrywasz
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie mam wrażenie, że po tym jak powiedziała, że nas zmobilizuje, to nic nie wie...tylko tak rzuca hasłami...
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
Bao ja tez wczoraj zamowilam karuzelke i czekam az przyjdzie
A jaka zamowilas? I jaki lezaczek ? Bao wspierajmy sie nawzajem w tych ostatnich tygodniach/miesiacach Ja wprawdzie nie mam tak daleko jak ty, ale wiesz ze tez nie moge sie juz doczekac Ale jakos czuje, ze nasz maluszek albo jest malym uparciuszkiem, albo nie jest jeszcze gotowy ![]() Malensstfo ale rodzice beda miec niespodzianke
|
#4568 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie, ze przezylam dzisiejsza wizyte i to bez znieczulenia!!!
![]() Co do wyprawek to ja myslalam, ze nie dostane w spadku od nikogo ubranek a tu co? ciocia i przyjaciolka zadeklarowaly sie, ze maja jakies i je podrzuca moim rodzicom , a od nich odbiora tesciowie jak bd wracali z PL. Dojedzie tez lozeczko dla Malego , fotelik , przewijak i wanienka ahhh juz sie nie moge doczekac!! Rzuce sie na te wszystkie cudnosci i bede ogladala
|
#4569 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze bedziesz jednak cos miala Ja wlasnie sie zastanawiam, co by mi sie przydalo na jesien - zime dla takiego maluszka, bo kuzynka jedzie do nas i moglabym sobie na all. pozamawiac Moze mamusie cos doradza????
|
|
#4570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym juz poczekala ![]() super, gold-fish trzymam kciuki, Cytat:
hmm ja mialam take polarowe pajace, jeden z kapturkiem, na zime kombinezon, jakis grubych swterow chyba nie ma sensu kupowac, no nie wiem
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Bika same dobre rzeczy
Blonde bardzo ładne. Maleństwo hehe, to mama ma nosa ![]() Ana wiem, wiem, że to wszystko pali A ty na co robisz ogrzewanie. aaby ja jeszcze myślę nad ogrzewaniem, ale na razie gaz biorę pod uwagę najbardziej + komienk na drewno z rozprowadzeniem i ogrzewanie podłogowe. Jakby nie był to nam odpadnie 500 zł czynszu co miesiąc, więc nawet jak więcej za ogrzewanie zapłacimy to raczej na plusie powinniśmy być i tak ![]() Bao Gold trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Zapomniałam wam napisać co do chrzcin. Tak więc byliśmy w kościele. Zapytaliśmy sie o chrzest indywidualny bez mszy i owszem nie ma problemu ale w sobotę o 9 rano Więc lipa, bo z lokalem by był problem, poza tym troszkę za wcześnie. Jutro jeszcze pójdziemy do anszej parafi i się zapytamy jak u nich będzie, bo dziś pytaliśmy się tam gdzie ślub braliśmy. Ale salę już sobie zarezerwowaliśmy (tam gdzie był nasz ślub, ale na małej sali) na 16 lub 23 września. Wcześniej nie mogliśmy bo w sierpniu moi rodzice jadą na wakacje i 2 niedziele nam odpadają albo i 3 jak jeszcze nad morze wyruszą, a we wrześniu w 2 weekendy mąż ma poprawki na studiach.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A we Wrocławiu bylam ale na meeeega imprezie Fajnie było ale ciezko to nazwać "zwiedzaniem":brzydal :Teraz mnie kusi pojechać na męskie granie do Wrocławia.. ale zobaczymy jak nam to wyjdzie bo do Krakowa jak chcielismy pojechać to bilety były już wyprzedane. Cytat:
A Kraków jest piękny! Musisz koniecznie pojechać kiedyś. Mi w ogóle się mile kojarzy bo zawsze jak z koleżanką miałyśmy ochotę pójść na baje to tylko do Krakowa. Cytat:
Cytat:
hehe uroki ciazy no ale to w sumie tak jak pisałaś powiedz im na imieninach - na pewno się ucieszą Nawet jeśli coś podejrzewają to przecież nie będą na 100% pewni![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cisza?! Chyba z 10 stron miałam do nadrobienia.. jeszcze mi sięjakoś cytaty pokasowały i już nie wiem co jeszcze miałam napisać Strong co tam słychać? Kasiu jak się czujesz? czekam na wieści od Ciebie Dziewczyny jeśli chodzi o wizytę to niestety ale dobrych wiadomosci nie usłyszalam. Owulacji nie ma (pecherzyki pozostały w wielkosci 10mm). Także ten cykl zmarnowany i przyszły tez bo lekarka kazała mi zrobić badania krwi i sprawdzić kilka rzeczy, badanie szyjki macicy czy coś takiego oraz w przyszłym cyklu mam iść na drożność jajowodów. (Miała ktoraś???) Małż ma zrobić badanie nasienia. I ogólnie jeśli wyniki wyjdą ok to mam dostać gonatropinę czy coś takiego w zastzykach- lek który podaje się przy in vitro ale mam go dostawac w dużo mniejszych dawkach i zrobić inseminację. Jesli badania wyjdą źle.. to nie wiem. Ogólnie na clostilbegyt mój organizm nie reaguje. A lekarka nie chciała dawac mi tych silniejszych leków bez szczegółowych badań. No jak to zrobię to na pewno przed inseminacją pójde jeszcze do innego lekarza, żeby skonsultowac to wszystko.. Pojechalismy po lekarzu do mojego bratanka bo dzis skonczył 5 lat. Taka przyjechalam zaplakana i jak się mnie spytali co się stało to już w ogóle sie poryczałam jak głupia. Także mój brat sie dzisiaj dowiedział, że nieudolnie się staramy (a mielismy to zatrzymać wszystko w tajemnicy).. A ja taki płaczek jestem..
Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-07-23 o 22:13 |
|||||||
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko wypłacz sie kochana
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko jak to masz zrobić inseminację??? Bo nie bardzo rozumiem......
![]() Ja miałam badaną drożność jajowodów, ale podczas laparoskopii, więc w narkozie, a z tego co słyszałam od koleżanek, które miały badaną sama drożność, to nie należy to do przyjemnych badań. Trzymam kciuki, wierzę, że się Wam uda oj, ile ja płakałam...... a teraz też ryczę - że nie mam miejsca na rzeczy dla Emilki...... eh,
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Bika
ty popakuj te większe ciuszki w karton i gdzieś wynieś. Tez tak zrobiła i... niedługo muszę przytargać karton bo mi dziecko tak szybko rośnie
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia fajne fotki macie na FB
do K nawet nie wchodzę, bo boje się ilości nadrabiania jaka mnie tam czeka ![]() A co do rośnięcia dzieci..... ile mniej więcej dziecko urośnie w ciągu 2, 3 miesięcy życia????
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Bikuś
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Wiesz w takim kalendarzu jaki dostałam w wyprawce ze szpitala napisali, ze 2-3 cm na miesiąc (na początku). Maja urosła w 2 miesiące 7 cm i przytyła 2,5 kg
|
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i interesowałam się podczas starań inseminacją, jej kosztami itp, bo była to dla mnie dość dobra forma zapłodnienia jakby się nadal nie udawało, bo jak to lekarz powiedział "ma pani piękne pęcherzyki, więc jak po laparo się nic nie uda, to zrobimy inseminacje i już" ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
chyba poczekam do porodu, bo też nie wiem jaka panna się duża urodzi......
|
|
#4581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie za wcześnie, przecież to i koszta i w ogóle...... nie lepiej jak już się uda u Ciebie wywołać owulację, to naturalnie spróbować??? Przecież, z żołnierzykami tż wszystko ok.
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Bika poczekaj, poczekaj. A gin co ci mówi?? Ze może być długa??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie mozesz z nim na spokojnie pogadac, wytłumaczyc ze tez chcesz miec chwile dla siebie? Cytat:
Cytat:
A my mamy mieszkanie bez czynszu ![]() A czemu nie chcecie Mszy?No to troche za rano jest... My mielismy chrzest na 12.30 na niedzielnej Mszy U Nas w parafii jest 1 niedz w miesiacu poswiecona na chrzty, nam nie udalo sie wpasowac i bez problemu ksiadz zrobił na tej co bylismy To na jaki termin sale rezerwowaliscie?I jaka cena od osoby? Cytat:
Cytat:
![]() Zdarzysz kupic ![]() Ide spac
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-07-23 o 23:05 |
|||||
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde chciałam tak indywidualnie , aby chrzest miała Maja sama, a nie z tłumem innych osób. Ale jak w sobotę to ja nie chcę. Salę zarezerwowałam na 16 i na 23 i jutro dam znać, który termin zostaje. Cena 100 zł od osoby, ale jest masa jedzenia, ciasta, napoje, owoce. (poza tym wszedzie u nas są takie ceny). Co nie zjemy to nam pakują i bierzemy do domu. W naszej parafi chrzty są w 2 i 4 niedziele miesiąca na 10.30 a tam gdzie braliśmy ślub w każdą niedzielę na 13.00.
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To troche Was wyniesie ta cala impreza ![]() My w lokalu mielismy obiad i deser(za to cena 30 zl)donieslismy swoje ciasta, kawa i do domu Cala impreza potrwala max ze 4 godz , zreszta na chrzcinach to sie nie siedzi dlugo![]() Potem przenieslismy sie do domu na kolacje,ale to juz byl tylko brat z rodzina i ciocia z wujkiem A maly i tak mial wystarczajaco duzo wrazen![]() To zeby Wam udalo sie zalatwic tak jak chcecie
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tomalikna - 3 cs....... ja jak byłam na tym etapie, to zaczęłam szukać info na necie i wtedy na Was trafiłam Która jeszcze cierpi dziś na bezsenność???
|
|
#4588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Bika, ranny ptaszek z Ciebie dziś ![]() Cytat:
![]() Praktycznie to co teraz płacimy za czynsz + gaz w bloku przez cały rok wyjdzie identycznie jak za ogrzewanie gazowe A nasz domek malutki, zwarta bryła, będzie dobrze ocieplony więc myślę, że tragedii nie będzie ![]() Cytat:
, a duży ma metraż?Cytat:
|
|||
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. I tak jak piszesz nie staramy się długo... to jest w sumie drugi cykl stymulowany.. Ale z drugiej strony na clo w ogóle nie reaguje. Myślałam, że będa jakies silniejsze leki od clo, które będę mogła brać ale nie od razu takie przy których powinno się robić inseminacje. Jej zdanie jest takie, że u mnie wywołać owulacje nie będzie łatwo i musze brać silniejsze leki. A jak się już truć tym (bo też pewnie nie mogę tego w nieskończoność brać) to trzeba jakoś zwiększyć szanse (poprzez inseminacje). Nie wiem póki co mam zrobić szereg badań między innymi jakaś rezerwa komórek jajowych Także zobaczę i pójdę do innego lekarza. No małż jeszcze nie miał badania nasienia - w piatek idzie. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- No tak ale ja od początku wiedziałam, że u mnie będzie trudniej przy PCOS i moich cyklach. |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko, przykro mi
a tak liczyłam na dobre wieści...Nie wiem co Ci doradzić ![]() A może by jeszcze innego lekarza się poradzić....?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

tyle co spi... a tak ciagle ma cos na glowie.. i nie pomysli ze moze ja potrzebuje odpocząć gdzies wyjsc kompletnie nic....

Na pierwszy ogień idzie jednak tarta 
oj, ile ja płakałam...... a teraz też ryczę - że nie mam miejsca na rzeczy dla Emilki...... eh,
ty popakuj te większe ciuszki w karton i gdzieś wynieś. Tez tak zrobiła i... niedługo muszę przytargać karton bo mi dziecko tak szybko rośnie 
chyba poczekam do porodu, bo też nie wiem jaka panna się duża urodzi......

Fakt, że na gaz mają piec, ogrzewanie i kominek, ale kominek praktycznie nigdy nie jest włączony. Także jest co płacić...[/FONT]
a tak liczyłam na dobre wieści...