Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 06:31   #4591
tomalinka
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Tomalinko, przykro mi a tak liczyłam na dobre wieści...
Nie wiem co Ci doradzić A może by jeszcze innego lekarza się poradzić....?
no pójdę, pójdę w przyszłym miesiacu do innego lekarza z tymi wynikami wszystkimi.

Miłego dnia dziewczyny Mykam do pracy.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 06:49   #4592
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Tomalinka a z których regionów pl jesteś??? może mogłabym polecić dobrego gin??? Akurat ja do niego nie chodzę, bo daleko mam, ale jakby nadal się nie udawało to już nie patrzyłabym na odległość.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 06:56   #4593
onyks
Zakorzenienie

Ale ładna pogoda dziś

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:00   #4594
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Ale ładna pogoda dziś
U mnie też i to od wczoraj........ szkoda tylko, że nie mogę jej wykorzystać tak jakbym chciała.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-24, 07:04   #4595
onyks
Zakorzenienie

A my dziś idziemy nad jezioro na rowery wodne i kajaki

Stary 2012-07-24, 07:09   #4596
agnusek22
Wtajemniczenie

Cześć dziołchy

No to mamy wtorek. Gdyby nie fakt, że mam 17dc to bym autentycznie pomyślała że jestem w ciąży. Jakoś mi ostatnio z rana niedobrze, nie czuję głodu i mam lekko nabrzmiałe podbrzusze, takie dziwne, bo zawsze mam płaski brzuch, a teraz nie mogę go nawet dobrze wciągnąć - to z głównych objawów No, ale absolutnie wykluczam ciążę, bo to by było za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Natomiast dziś wszystko będzie wiadomo, bo udało mi się załapać na termin go ginki na 14 Co prawda musze się zwolnić wcześniej z pracy, no ale dużego wyboru nie miałam, bo wróciła z wakacji i ma pełne obłożenie

Tomalinko, niefajnie, ja nie mam pcos, ale moje cykle też nie należą to regularnych...aczkolwiek poszłabym na Twoim miejscu do innego gina, bo trochę dziwne, że zaleca już w 3cs inseminacje...Trzymaj się!

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:11   #4597
onyks
Zakorzenienie

Hej Agnusku

Bika, jak patrzę na Twój suwaczek to oczom nie wierzę
Jak ten czas leci!

Stary 2012-07-24, 07:13   #4598
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę kurcze, może też się wybierzemy...... jezioro z rowerkami blisko mamy

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Hej Agnusku

Bika, jak patrzę na Twój suwaczek to oczom nie wierzę
Jak ten czas leci!
No za chwilę będziecie czytały moją relację z porodu
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-24, 07:15   #4599
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Bao ja tez wczoraj zamowilam karuzelke i czekam az przyjdzie
A jaka zamowilas? I jaki lezaczek ?
Bao wspierajmy sie nawzajem w tych ostatnich tygodniach/miesiacach Ja wprawdzie nie mam tak daleko jak ty, ale wiesz ze tez nie moge sie juz doczekac Ale jakos czuje, ze nasz maluszek albo jest malym uparciuszkiem, albo nie jest jeszcze gotowy

Malensstfo ale rodzice beda miec niespodzianke
dokładnie te: http://allegro.pl/fisher-price-karuz...469694944.html i http://allegro.pl/fisher-price-lezac...503441656.html

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Gratulacje
Fajnie, ze bedziesz jednak cos miala To sie wydaje, ale rzeczy dla maluszka wcale nie sa tanie, a jak szybko z nich wyrasta
Ja wlasnie sie zastanawiam, co by mi sie przydalo na jesien - zime dla takiego maluszka, bo kuzynka jedzie do nas i moglabym sobie na all. pozamawiac
Moze mamusie cos doradza????
ja polecam na pewno kombinezon na zimę, jakieś pajacyki welurowe/polarowe
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Bika same dobre rzeczy

Blonde bardzo ładne.

Maleństwo hehe, to mama ma nosa

Ana wiem, wiem, że to wszystko pali A ty na co robisz ogrzewanie.

aaby ja jeszcze myślę nad ogrzewaniem, ale na razie gaz biorę pod uwagę najbardziej + komienk na drewno z rozprowadzeniem i ogrzewanie podłogowe. Jakby nie był to nam odpadnie 500 zł czynszu co miesiąc, więc nawet jak więcej za ogrzewanie zapłacimy to raczej na plusie powinniśmy być i tak

Bao

Gold trzymam kciuki.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Zapomniałam wam napisać co do chrzcin. Tak więc byliśmy w kościele. Zapytaliśmy sie o chrzest indywidualny bez mszy i owszem nie ma problemu ale w sobotę o 9 rano Więc lipa, bo z lokalem by był problem, poza tym troszkę za wcześnie. Jutro jeszcze pójdziemy do anszej parafi i się zapytamy jak u nich będzie, bo dziś pytaliśmy się tam gdzie ślub braliśmy. Ale salę już sobie zarezerwowaliśmy (tam gdzie był nasz ślub, ale na małej sali) na 16 lub 23 września. Wcześniej nie mogliśmy bo w sierpniu moi rodzice jadą na wakacje i 2 niedziele nam odpadają albo i 3 jak jeszcze nad morze wyruszą, a we wrześniu w 2 weekendy mąż ma poprawki na studiach.
u nas chrzciny są w każą 4 niedzielę mca o 13ej i nie ma opcji zrobienia chrztu inaczej teraz chyba pójde do innego kościoła, bo nie chcę znowu całej mszy z tłumem ludzi, mały miał 4 mce, było gorąco, głodny był...za długo to trwało no ale póki co to ja chrzestnych nie mam u nas jest stereotyp, ze chrzestni muszą dużo dawać kasy na chrzest, potem prezenty na mikołaja itp..... i nikt nie chce sie zgodzić i mamy mega kłopot teraz, bo rodziny brak, a koleżanki, koledzy nie chcą....

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:19   #4600
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

A u nas chrzciny w każdą 2 i 4 niedzielę miesiąca o 14 - trochę późno, ale msza jest krótka, zwięzła i na temat
Dziewczyny fajne ceny w tych lokalach macie - u nas to tak ok 130zł od osoby za obiad, zimną płytę i ciepłą kolację z napojami i deserem....... tyle to płaciliśmy na wesele a mieliśmy 4 ciepłe dania........ ładnie ceny poszły w górę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-24, 07:22   #4601
Natala84
Zakorzenienie

dzień dobry wszystkim

Tomalinko, zgadzam się z dziewczynami, że warto to skonsultować z innym lekarzem... 3cykl i juz inseminacja, to trochę szybko... może to zbyt podejrzliwe, ale skąd wiesz, ze nie chce Cię na coś naciągnąć? trzymaj się

Agnusku, rozumiem Cię doskonale u mnie też 17 dc i też mnóstwo objawów ale żeby nie było tak różowo, w zeszłym miesiącu też tak miałam kciuki za wizytę!

Onyks, pw poszło przepraszam że tak długo, ale tż chciał posprawdzać kilka rzeczy

Co prawda Was tylko przeleciałam, ale widzę, że dużo z Was się buduje
Madziu, Twój projekt bardzo mi sie podoba, jest totalnie w moim stylu! Najfajniejszy jest taras i jeśli kiedyś bym się budowała to właśnie też moim marzeniem jest łazienka w sypialni tylko ja tak jak Blonde, blokowa jestem Dom mi się podoba, ale latem, zimąwole blok mój mąż mnie namawia, ale sama nie wiem. Tak czy inaczej my dopiero jakieś decyzje w tym temacie podejmiemy za 5-6 lat, narazie mamy doplaty do kredytu i niechciałabym tego stracić

Miłego dnia
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 07:35   #4602
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

O a co do domków, to któraś z Was, chyba Tomalinka albo Onyks pokazywała takie proste projekty - to coś dla mnie
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-24, 07:37   #4603
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim

Agnusku, rozumiem Cię doskonale u mnie też 17 dc i też mnóstwo objawów ale żeby nie było tak różowo, w zeszłym miesiącu też tak miałam kciuki za wizytę!
Hehe, nie no ja sobie zdaje, że to nic z tych rzeczy, ale bardzo mnie to dziwi

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-07-24, 07:38   #4604
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
u nas chrzciny są w każą 4 niedzielę mca o 13ej i nie ma opcji zrobienia chrztu inaczej teraz chyba pójde do innego kościoła, bo nie chcę znowu całej mszy z tłumem ludzi, mały miał 4 mce, było gorąco, głodny był...za długo to trwało no ale póki co to ja chrzestnych nie mam u nas jest stereotyp, ze chrzestni muszą dużo dawać kasy na chrzest, potem prezenty na mikołaja itp..... i nikt nie chce sie zgodzić i mamy mega kłopot teraz, bo rodziny brak, a koleżanki, koledzy nie chcą....
Szok...a podobno dziecku się nie odmawia...

Tomalinko, ja trzymam kciuki, żeby jednak szybciutko Wam sie udało

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:51   #4605
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Szok...a podobno dziecku się nie odmawia...

Tomalinko, ja trzymam kciuki, żeby jednak szybciutko Wam sie udało
no niby nie, ale odmawiają rodzicom....moja siostra w niedzielę byla do koleżanki proszona na chrzestną i też odmówiła, mówi, ze nie stać ja dać 1000zł na chrzest i później comikołaj, urodziny itd. to jeszcze dodatkowo 2 dzieci jej dojdzie - bo to dziecko ma też starszą siostrę, to wiadomo, ze i dla drugiego by coś trzeba

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:54   #4606
agnusek22
Wtajemniczenie

Bao, przykre to co piszesz...dla mnie poproszenie o bycie chrzestną, to mega wyróżnienie. Szkoda, że nie dla wszystkich.

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-07-24, 07:56   #4607
Gucia0987
Zakorzenienie

Tomalinko ja też jestem za konsultacją u innego lekarza. Trzymam kciuki!

Agnusek powodzenia dzisiaj na wizycie! Daj znać koniecznie jak tam no i trzymam mocno kciuki!

Baobabku co za durny zwyczaj! przecież nie chodzi o kasę!!! A jak Butter mówi, dziecku się nie odmawia! Mam nadzieje, że znajdziecie chrzestnych, fajnieby było gdyby znajomi chociaż się opamiętali... bo bez przesadyzmu.

Onyks fajny dzień się Wam zapowiada!

Natala e tam w tamtym miesiącu... trzymam kciuki za ten!

kasiax jak się czujesz?

Strong co u Was? Jak sobie radzicie?

Gold, Gold Gold!! mocno trzymam kciuki za dzisiaj!

Witajcie

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
no niby nie, ale odmawiają rodzicom....moja siostra w niedzielę byla do koleżanki proszona na chrzestną i też odmówiła, mówi, ze nie stać ja dać 1000zł na chrzest i później comikołaj, urodziny itd. to jeszcze dodatkowo 2 dzieci jej dojdzie - bo to dziecko ma też starszą siostrę, to wiadomo, ze i dla drugiego by coś trzeba
ile??

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 07:56   #4608
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej laski
próbuję was nadrobić od kilku dni, ale ciężko mi to idzie, to co nadrobiłam to zapisałam sobie w wordzie, by nie zgubić się i odpisać :d hahahaha
Zaraz jadę na cały dzień do stajni, ale odpocznę))) no i czas spędzony z końmi bezcenny
U mnie jakoś leci, mdłości mniejsze i tylko kiedy otworzę lodówkę
Dziś mam już 8tydz i 4dzień
Stary 2012-07-24, 08:01   #4609
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej laski
próbuję was nadrobić od kilku dni, ale ciężko mi to idzie, to co nadrobiłam to zapisałam sobie w wordzie, by nie zgubić się i odpisać :d hahahaha
Zaraz jadę na cały dzień do stajni, ale odpocznę))) no i czas spędzony z końmi bezcenny
Dobry pomysł no to czekam aż wkleisz to co nadrobiłaś, bo z niecierpliwością czekam na wieści..... przyznam, że zmartwiłaś mnie informacją, że jesteś na podtrzymaniu, czy że ciąża zagrożona czy jakoś tak....... mam nadzieję, że wszystko jest ok. Gratuluję prawie 9 tygodnia widać już
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-07-24, 08:04   #4610
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No musze zobaczyć te płytki Chodakowskiej.Na allegro czasem stoją po 45zł. Ludzie wykupują shape i potem zarabiają na all. No ale mam zamiar sobie w najbliższym czasie kupić te płytki. Wezmę sie w końcu garsc bo na dzidziusia to nam się nie zapowiada. A powoli obrastam w mega tłuszczyk...

Dziewczyny jeśli chodzi o wizytę to niestety ale dobrych wiadomosci nie usłyszalam. Owulacji nie ma (pecherzyki pozostały w wielkosci 10mm). Także ten cykl zmarnowany i przyszły tez bo lekarka kazała mi zrobić badania krwi i sprawdzić kilka rzeczy, badanie szyjki macicy czy coś takiego oraz w przyszłym cyklu mam iść na drożność jajowodów. (Miała ktoraś???) Małż ma zrobić badanie nasienia. I ogólnie jeśli wyniki wyjdą ok to mam dostać gonatropinę czy coś takiego w zastzykach- lek który podaje się przy in vitro ale mam go dostawac w dużo mniejszych dawkach i zrobić inseminację. Jesli badania wyjdą źle.. to nie wiem. Ogólnie na clostilbegyt mój organizm nie reaguje. A lekarka nie chciała dawac mi tych silniejszych leków bez szczegółowych badań. No jak to zrobię to na pewno przed inseminacją pójde jeszcze do innego lekarza, żeby skonsultowac to wszystko..
Pojechalismy po lekarzu do mojego bratanka bo dzis skonczył 5 lat. Taka przyjechalam zaplakana i jak się mnie spytali co się stało to już w ogóle sie poryczałam jak głupia. Także mój brat sie dzisiaj dowiedział, że nieudolnie się staramy (a mielismy to zatrzymać wszystko w tajemnicy).. A ja taki płaczek jestem..
Tomaliko, jezeli ostatnio troche przytylas to moze byc wina tabletek od gina, ktore bralas na stymulacje.
Jezeli chodzi o twoje wyniki to przeciez wy jestescie dopiero na poczatku staran, po co tak inwazyjnie od razu podchodzic do sprawy. Znam pare przypadkow, ze gin powiedzial, ze nia ma owulacji a potem jak juz sobie znajomi odpuscili to dzidzius sie pojawil. Ja bym sobie odpuscila lekarzy na rok, nie zabezpieczala sie a potem jak juz by sie dzidzia nie pojawila to dopiero dziala. Ale kazdy gin Ci powie, ze jak po roku staran nie wychodzi to potem nalezy dopiero szukac pomocy.
Wiec glowa do gory bo jestes dopiero na poczatku staranek.

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Cześć dziołchy

No to mamy wtorek. Gdyby nie fakt, że mam 17dc to bym autentycznie pomyślała że jestem w ciąży. Jakoś mi ostatnio z rana niedobrze, nie czuję głodu i mam lekko nabrzmiałe podbrzusze, takie dziwne, bo zawsze mam płaski brzuch, a teraz nie mogę go nawet dobrze wciągnąć - to z głównych objawów No, ale absolutnie wykluczam ciążę, bo to by było za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Natomiast dziś wszystko będzie wiadomo, bo udało mi się załapać na termin go ginki na 14 Co prawda musze się zwolnić wcześniej z pracy, no ale dużego wyboru nie miałam, bo wróciła z wakacji i ma pełne obłożenie
Czeeeesc! 17dc to ginka bedzie mogla zobaczyc czy jest pecherzyk czy nie . Kciukam zatem i czekam na wiesci jak poszlo. BTW wykorzystujesz meza regularnie?

Gold,
ja tez kciukam ale w sumie mi umknelo za co Ale kciukam dzielnie!

Tynkusia,
za dzielnosc u dentysty.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:04   #4611
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł no to czekam aż wkleisz to co nadrobiłaś, bo z niecierpliwością czekam na wieści..... przyznam, że zmartwiłaś mnie informacją, że jesteś na podtrzymaniu, czy że ciąża zagrożona czy jakoś tak....... mam nadzieję, że wszystko jest ok. Gratuluję prawie 9 tygodnia widać już
Kochana, no niestety jestem mam wielkiego krwiaka (oby zmalał od ostatniej wizyty) i biorę duphaston i luteinę.
Dlatego zrezygnowałam z pracy, bo musiałam iść na zwolnienie lekarskie, a że mi nie przyzwalało, to musiałam odejść.

Czy widać DD powiem, że tak. Po 1 ciąży miałam brzuch taki no, bez mięśniowy i teraz szybko wyskoczył. Dodatkowo po Duphastonie mam ciągle wzdęty, aż mi niedobrze z tym.
Z Julią brzuszek zaczął się pojawiać w 6 miesiącu, a taki ciążowy okrągły miałam pod koniec 8 miesiąca, a teraz już w 8 tygodniu się pojawił i mam taki jak w 6 miesiącu z Julcią ahahahahah

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-07-24 o 08:07
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:05   #4612
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
1000?? zł? Absurd.
Ja zostałam chrzestną będąc jeszcze na studiach. Nie pracowałam...i kupiłam na chrzciny symboliczny prezent (biżuterię), pamiątkę i zabawkę i co? i nikt nie miał pretensji.
To chyba nie o pieniądze chodzi w byciu chrzestną...a np. o to, że jak trzeba się zająć małą, to ja jako chrzestna chętnie to robię, zabieram do kina, na plac zabaw, na rower, rolki, nauczyłam ją jeździć na łyżwach, chodzę z nią na basen, wybieram bajki, które ogląda, zabieram na lody i na sale zabaw, uczę pisać i czytać literki i układam puzzle. I to chyba właśnie o to w tym chodzi, a świadczą o tym rysunki i laurki na mojej lodówce z tekstami 'Ciociu kochana kocham Cię bardzo'

Cytat:
Bao, przykre to co piszesz...dla mnie poproszenie o bycie chrzestną, to mega wyróżnienie. Szkoda, że nie dla wszystkich.
Dokładnie tak, ja też poczułam się wyróżniona bardzo. Nawet łezka wzruszenia się pojawiła

Strippi, jak tam? Jak się czujesz?
Czy w czasie ciąży można jeździć konno?

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-07-24 o 08:10
Stary 2012-07-24, 08:06   #4613
Nikita...
Zakorzenienie

Strippi,

kiedys idziesz zobaczyc serduszko fasolki???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-24, 08:10   #4614
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Agnusek powodzenia dzisiaj na wizycie! Daj znać koniecznie jak tam no i trzymam mocno kciuki!
Dzięki Doczytałaś, co pisałam wczoraj o "Chłopcu z latawcem"?

Cytat:
Hej laski
Hej Strippi, mam nadzieję, że czujesz się dobrze, ale sądząc po poscie chyba tak

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość

Czeeeesc! 17dc to ginka bedzie mogla zobaczyc czy jest pecherzyk czy nie . Kciukam zatem i czekam na wiesci jak poszlo. BTW wykorzystujesz meza regularnie?
No mam nadzieję, że cokolwiek zobaczy i troszkę się martwię...bo cały ten cykl, począwszy od @ jest dziwny jak na mnie. Wczoraj po wykorzystaniu małża (tak, robię to regularnie ) zauważyłam u siebie leciutkie brązowe plamienie, to mogłoby być na owu, nie?

Jestem jakaś skołowana...

Stronguś, WHERE ARE YOU???

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-07-24, 08:11   #4615
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi, jak tam? Jak się czujesz?
Czy w czasie ciąży można jeździć konno?
Czuję się, raz lepiej, raz gorzej. Mdłości mam, ale mniejsze, za to w niedzielę tak mnie głowa bolała, że cały dzień spędziłam w łóżku... masakra jednym słowem.
Dziś czuję się dobrze, ani mdłości, ani bólu głowy. Także jest ok.
Niestety w ciąży nie można jeździć konno, znaczy jeździć, jeździć.
Z Julcią wsiadałam na stępa by sobie pochodzić i kręgosłup trochę rozluźnić, bo miałam potworne bóle kręgosłupa, ale tylko stęp nic więcej i tylko na znane konie które pracują w hipoterapii z dziećmi niepełnosprawnymi.
Teraz kiedy fasolka jest zagrożona, nawet nie myślę by wsiadać. W końcu to tylko 500kg zwierze i nawet najspokojniejsze czasami może się spłoszyć.

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Strippi,

kiedys idziesz zobaczyc serduszko fasolki???
Lekarka powiedziała, że mogę przyjść dopiero na 12 tydzień na badanie genetyczne, ale wybiorę się na dniach do niej, zobaczyć serduszko

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

Hej Strippi, mam nadzieję, że czujesz się dobrze, ale sądząc po poscie chyba tak
tak, dziś o wiele lepiej ) całe szczęście uf uf uf
Stary 2012-07-24, 08:26   #4616
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Doczytałaś, co pisałam wczoraj o "Chłopcu z latawcem"?

No mam nadzieję, że cokolwiek zobaczy i troszkę się martwię...bo cały ten cykl, począwszy od @ jest dziwny jak na mnie. Wczoraj po wykorzystaniu małża (tak, robię to regularnie ) zauważyłam u siebie leciutkie brązowe plamienie, to mogłoby być na owu, nie?

nie doczytałam, napisz, napisz mi Bo ja już rozesłałam wici i będą ją miała na dniach

I nie bądź skołowana! Co to za humor!

Strippi witaj

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:29   #4617
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

No to jedynie moglo byc na owu bo na zagniezdzenie to troche za wczesnie jednak. A mierzysz sobie tempke? A czulas jakies bole owulacyjne czy tylko to plamienie sie pojawilo?

Cytat:
Lekarka powiedziała, że mogę przyjść dopiero na 12 tydzień na badanie genetyczne, ale wybiorę się na dniach do niej, zobaczyć serduszko
Cudnie

Stary 2012-07-24, 08:31   #4618
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze

Cytat:
Cześć dziołchy

Cytat:
współczuje w takim razie
My mielismy chrzest normalnie na mszy, bylo lato i bylo okMsza szybka i bez placzu

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A u nas chrzciny w każdą 2 i 4 niedzielę miesiąca o 14 - trochę późno, ale msza jest krótka, zwięzła i na temat
Dziewczyny fajne ceny w tych lokalach macie - u nas to tak ok 130zł od osoby za obiad, zimną płytę i ciepłą kolację z napojami i deserem....... tyle to płaciliśmy na wesele a mieliśmy 4 ciepłe dania........ ładnie ceny poszły w górę
dla mnie to przesada zaplacic za chrzest jak na wesele, przeciez nie posiedzisz calej nocy jak na weselu...
Zreszta jak juz pisalam jestem zdania,ze na chrzcie sie dlugo nie siedzi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

Co prawda Was tylko przeleciałam, ale widzę, że dużo z Was się buduje
Madziu, Twój projekt bardzo mi sie podoba, jest totalnie w moim stylu! Najfajniejszy jest taras i jeśli kiedyś bym się budowała to właśnie też moim marzeniem jest łazienka w sypialni tylko ja tak jak Blonde, blokowa jestem Dom mi się podoba, ale latem, zimąwole blok mój mąż mnie namawia, ale sama nie wiem. Tak czy inaczej my dopiero jakieś decyzje w tym temacie podejmiemy za 5-6 lat, narazie mamy doplaty do kredytu i niechciałabym tego stracić

Miłego dnia
masz racje, dom fajny latem,zima juz gorzej

Cytat:
1000zł????????To ile na komunie czy wesele?
Stary 2012-07-24, 08:31   #4619
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się, raz lepiej, raz gorzej. Mdłości mam, ale mniejsze, za to w niedzielę tak mnie głowa bolała, że cały dzień spędziłam w łóżku... masakra jednym słowem.
Dziś czuję się dobrze, ani mdłości, ani bólu głowy. Także jest ok.
Niestety w ciąży nie można jeździć konno, znaczy jeździć, jeździć.
Z Julcią wsiadałam na stępa by sobie pochodzić i kręgosłup trochę rozluźnić, bo miałam potworne bóle kręgosłupa, ale tylko stęp nic więcej i tylko na znane konie które pracują w hipoterapii z dziećmi niepełnosprawnymi.
Teraz kiedy fasolka jest zagrożona, nawet nie myślę by wsiadać. W końcu to tylko 500kg zwierze i nawet najspokojniejsze czasami może się spłoszyć.
No tak właśnie mi się wydawało, że nie można konno.
Pewnie Ci ciężko, skoro regularnie jeździsz

Hania

Stary 2012-07-24, 08:32   #4620
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski

Cytat:
1000?? zł? Absurd.
Ja zostałam chrzestną będąc jeszcze na studiach. Nie pracowałam...i kupiłam na chrzciny symboliczny prezent (biżuterię), pamiątkę i zabawkę i co? i nikt nie miał pretensji.
To chyba nie o pieniądze chodzi w byciu chrzestną...a np. o to, że jak trzeba się zająć małą, to ja jako chrzestna chętnie to robię, zabieram do kina, na plac zabaw, na rower, rolki, nauczyłam ją jeździć na łyżwach, chodzę z nią na basen, wybieram bajki, które ogląda, zabieram na lody i na sale zabaw, uczę pisać i czytać literki i układam puzzle. I to chyba właśnie o to w tym chodzi, a świadczą o tym rysunki i laurki na mojej lodówce z tekstami 'Ciociu kochana kocham Cię bardzo'

zgadzam sie
Ja niestety chrzesniaka mam daleko ale jak tylko jestem w Pl to zabieram dzieciaków w rozne miejscai raz do roku wysylam paczki(a z tego sie ciesza bardzo, bo ciocia z zagranicy przyslala-jak to dzieci)

Czesc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości