|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
Delicjanko wszystkiego najlepszego!
Spelnienia marzen, latwego porodu i slicznego, zdrowego dzieciatka Marsi dla Samuela rowniez najlepsze zyczenia ![]() Lenova dziekuje, ze przywiozlas nam z Polski troche slonca Wreszcie mozemy sie nacieszyc latem Dzis po spacerze porobilam jeszcze troche rzeczy w domu, ugotowalam obiad, zrobilam sernik i tak mnie brzuch rozbolal, ze az sie wystraszylam Mam nauczke na przyszlosc, zeby sie tak nie przemeczac
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuje kochane za troskę
u mnie troszkę gorzej leżę plackiem i odpoczywam boję się ale będzie dobrze Cytat:
Cytat:
miłej zabawy, zabezpiecz się tamponem z priobiotykiem- mój gin przestrzega bardzo przed aquarozrywkami w ciąży gdzie są duże skupiska ludzi, mówi,że ma mnóśtwo pacjentek z infekcjami ![]() moja siostra ostatnio widziała właśnie w aquaparku jak pływał zakrwawiony tampon polecam serwis snip.pl ja odkąd się zalogowałam wygrałam wszystkie aukcje a często zdarzało mi się o nich zapominać na początek możesz wypróbować za free |
||
|
|
|
#3034 |
|
Przyczajenie
|
piszecie kochane o hormonach...mysle ze moje to przesadzily
nie pamietam przy pierwszej ciazy zebym tyle ryczala co teraz
|
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fuj... w sumie to ja tylko będę w tych dzieciowych miejscach..na głębsze nie będę szła, chyba że młoda szybko się zaaklimatyzuje
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnaś w każdej aptece dostać albo po prostu przed i po użyj probiotyku ale wiesz w tych strefach dla maluchów pownno być bezpieczniej-tam tak starzy dup nie moczą ![]() - mi gin mówił,że jak na basen to te mało oblegane pływalnie odwiedzać
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Konto usunięte
|
Gorzej, jak mało obleganych nie ma
![]() Ale o tamponie też słyszałam ![]() Moje jedzenie wygląda coraz... dziwaczniej? Na kolację: ociupina loda bakaliowego, kilka suchych wafelków do lodów, kupny budyniek czekoladowy i śledź w occie
|
|
|
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja może i będę tam tylko jeden raz podczas ciąży...więc na pewno mi się nie przydadzą.w poprzedniej ciąży byłam też raz na basenie ale na szczęście nic mi się nie przyplątało..tylko ,że to był osiedlowy i czysty basen.. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35473808]Gorzej, jak mało obleganych nie ma ![]() Ale o tamponie też słyszałam ![]() Moje jedzenie wygląda coraz... dziwaczniej? Na kolację: ociupina loda bakaliowego, kilka suchych wafelków do lodów, kupny budyniek czekoladowy i śledź w occie [/QUOTE]ehehhe dobry mix ![]() ja tylko ciągle twarogi wcinam i do tego szklana mleka.. aż sobie dnia bez szklanki zimnego mleka nie wyobrażam
|
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
mama mi przytargała do domu kolejny worek ciuszków od koleżanki
trochę z tego wybrałam, ale w sumie to nie wiem ile sztuk czego powinno się mieć, żeby nie było za mało![]() Cytat:
![]() no to przepadłaś; one po wyrwaniu się rozsiewają ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35473808] Moje jedzenie wygląda coraz... dziwaczniej? Na kolację: ociupina loda bakaliowego, kilka suchych wafelków do lodów, kupny budyniek czekoladowy i śledź w occie [/QUOTE]a ja myślałam, że to ze mną jest źle
|
|
#3040 |
|
Konto usunięte
|
To nie pistolet, to komórczak
też się przyglądałam teraz
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to jesc nie moge jak tylko o tym mysle to mnie od wszystkiego odrzuca najchetniej to ciagle jadlabym zupe ogorkowa pomidory i ogorki..... A mleko takie z kartonu mozemy, np. Laciate??? Czy trzeba je przegotowac
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna, byle bylo pasteryzowane
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
ooo... mnie też non stop rośnie w tym samym miejscu
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo właśnie dostałam sygnał z brzucha : mamuśka ty już do łóżka
![]() nie było to wiadomo kopnięcie, ale takie fajne szturchnięcie aahh fajowo
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niesamowite są te ruchy nie spodziewałam się takiego uczucia fajnego
|
|
|
#3047 |
|
Przyczajenie
|
jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy to zastanawialam sie kiedy powiem synkowi o tym fakcie
jakis czas temu zaczal cos mowic o dzidziach itp. i okazal sie sprytniejszy ode mnie tzn. ogladalismy razem tv i leciala reklama a w niej malutkie baby no i Michal ponownie mowi,ze on tez chce takie miec , odpowiedzialam ze juz niedlugo moze tak byc a On na to ; mamo ale ja wiem ze Ty juz masz ta dzidzie w brzuszku no i mnie zamurowalo ulatwil mi synus robote |
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak się pytam gdzie mama ma dzidzię, to pokazuje swój pępek i mówi tam dzidzia...dziurka hehehe
|
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze, trzymam kciuki
![]() Cytat:
mój mąż też Michał ![]() ![]() dobre tempo ![]() Cytat:
leżenie kochana nam się opłaci, musi, będzie dobrze!!! Wierzę w to i co wieczór powtarzam jak mantrę "z Maluchem jest i będzie ok, z Maluchem jest i będzie ok, z Maluchem jest i będzie ok......."o, to może się przesiądę z allegro bo na all to już chyba wszystko obczaiłam co możliwe ![]() Obejrzeliśmy z mężem 'Apartament', jakim cudem to jest thriller, jak to typowy dramat?
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Przyczajenie
|
djerba
apropo coreczki to sliczna jest bo domyslam,ze Jej zdjecie umiescilas w swoim profilu no i widze,ze nie jestem sama z tym zainteresowaniem o DZIDZI ![]() lady whisper ach te Michaly
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
hope - amerykański, z joshem hartnett którego nie cierpię :P
iza - dokładnie ![]() dziewczęta czy któraś z was się orientuje, co to za film, w którym gość na suficie ma wyrysowany cały plan mieszkania laski, która nad nim mieszka? Szczerze wam powiem, że oglądałam ten film daaaaaaawno temu i strasznie mi się podobał, ale ni cholyry go nie umiem znaleźć, a pamiętam tylko tą jedną scenę, z tym planem mieszkania na suficie
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Wiecie co kupuje ciuszki ale najmniejsze maja 68cm, ze dwa bodziaki 56cm, nie za duże kupuje może też coś w mniejszym rozmiarze?? Dobranoc |
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny!
Tak sobie poczytałam ostatnie wpisy Wasze, bo wczoraj miałam urwanie głowy, no i widzę, że nie jestem sama z tym owłosieniem brzucha. Masakra! Ja mam naturalnie dość ciemne włosy (np brwi, łoniaki , na nogach itp) - ciemnobrązowe, jak na głowie, ale na brzuchu czy na rękach zawsze miałam jaśniutkie, praktycznie białe... Aleee... od jakiegoś czasu mój brzuch zmienił się w istny gąszcz czarnego włosia. TŻ się ze mnie śmieje, jak się na to wkurzam, bo jego zdaniem "taki urok ciąży", no ale dlaczego one są takie ciemne? Do tego mam bardzo jasną karnację, więc możecie sobie wyobrazić, jak to wygląda. Niedługo jadę na te badania, a potem z mamą na zakupy, będziemy wybierać sobie sukienki na wesele (idziemy za 1,5tyg) - szał zakupowy. Mój TŻ się wynuuudzi, bo jedzie z nami.
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Ja też kupiłam jedne na targu i w sumie 20 zł różnicy w stosunku do C&A ale wyglądam w nich o wiele gorzej, nawet mój tż stwierdził że lepiej było dołożyć 2 dychy i kupić jeszcze jedne w sklepie.
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe ja za to go uwielbiam! Mogę oglądać każdy film z nim ![]() Dziewczyny jako, że jestem sucha jak pieprz kupiłam wczoraj oliwkę (chociaż nie cierpię). Stwierdziłam, że tyyyle balsamów jest od 4 mc więc na start zastosuję oliwkę w żelu. Jak tylko wyszłam z pod prysznica naoliwkowałam się, ale nie wiem czy nie za dużo, bo cholerstwo nie chciało mi się wsiąknąć i tak latałam na golasa nie wiadomo ile, aż się wkurzyłam narzuciłam co nieco i poszłam spać. Dziewczyny czy ja coś źle robię ? ![]() A tak po za tym to wkurzyłam się wczoraj bo TŻ oświadczył mi, że nie pojedziemy za 2 tyg do rodziców, bo musi wyjechać w delegacje do Krakowa. Pomijam fakt, że non stop siedzę sama bo on ma wyjazdy służbowe A tak chciałam jechać do rodziców aby już im powiedzieć o ciąży przy okazji wesela nie chciałam (moja mama od nadmiaru wrażeń mogłaby przypłacić to zawałem) a potem podróż poślubna i teraz te jego wyjazdy co i rusz
|
|
#3058 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 56 koniecznie dokup! powiedzmy po tyle samo 56 i 62, żadne 68, dziecię ci utonie w tym
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Cytat:
też chciałabym juz poczuć Zuziaka !!
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
U mnie piękna pogoda się zapowiada. Samopoczucie mam dobre, póki co gdyż jeszcze nic i nikt mnie nie zdążyło wkurzyć. Mąż jak jechał do pracy to po drodze odebrał mój wynik z morfologi który wczoraj robiłam i już dzwonił, że jest wszystko w normie, także się cieszę![]() Za chwilkę zjem śniadanko, nio a potem standard. Pójdę nakarmić zwierzęta na podwórku tj. psa, 20 królików i koty. Po wczorajszych porządkach w szafkach i segregacji ubrań zarzuciłam już kolejne pranie, żeby tak odświeżyć, a jest ciepło to trzeba korzystać, fajnie się wysuszy na zewnątrz, bo jakoś nie lubię prania w domu wieszać. Potem wymyślę coś na obiadek, także pewnie zejdzie mi trochę czasu, może zaglądne miedzy czasie Miłego dnia wszystkim dzisiaj![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- A odnośnie ruchów dziecka to ja jestem w 17 tygodniu, ale jeszcze ruchów nie czuję. Nie wiem może to za wcześnie, ale i tak u każdej to inaczej jest pewnie. Dziwi mi ta kwestia owłosienia na brzuchu, bo ja popatrzyłam na swój i jest gładziutki tylko takie nieliczne włoski jasne jak zwykłe. To może temu, że jestem blondynką i to u mnie tak nie widać.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

Spelnienia marzen, latwego porodu
i slicznego, zdrowego dzieciatka
Dzis po spacerze porobilam jeszcze troche rzeczy w domu, ugotowalam obiad, zrobilam sernik i tak mnie brzuch rozbolal, ze az sie wystraszylam
Muszę jutro podjechać i nie wiem, czy mogę przedtem zjeść śniadanie.
dobrze, że nie mam okazji do pokazywania brzucha

22.05.2008
14.08.2011
A tak chciałam jechać do rodziców aby już im powiedzieć o ciąży