Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-24, 08:30   #1681
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dzień dobry
Dorwałam internet
Ale znowu nie jestem na bieżąco
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

Vaniliowa Domek już od jakiś 4 miesięcy nie je w nocy, więc myślę że to nie mleka wina. Daję mu na noc bebilon pepti zagęszczony sinlac'iem. Nie orientowałam się jeszcze w temacie ale chyba nie ma pepti 3

Domek nawet dał dziś pospać Do 2 spał pięknie, potem w godzinę zaliczył 3 pobudki, a potem jako tako Po 5 wylądował z mamusią

Jaś za 13tkę.
Kinga, Zuzka dziś Wasz roczek

Stronczku zmień mi proszę wiek na 27

Nie ma Bebilonu Pepti 3 a B.P.2 jest refundowany tylko do pierwszego roku życia, ale to już na bank wiecie w związku z tym ja dzisiaj zaczęłam [rowokacje u Zuzy zwykłym Bebilonem. A ile się naszukałam, żeby kupić małe opakowanie całe miasto złaziłam, a znalazłam dopiero w realu.
Dziekuje w imieniu Zuzki za życzenia
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:31   #1682
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

dobry dzień

jacie sto lat
kinga, zuzia sto lat dziewczynki

nie mam czasu za bardzo pisać... roboty pełno-w pracy, w domu, przy Hani.. znowu czuję, że robię wszystko na pół gwizdka- i znowu mam z tego powodu doła ....

weekend nam minął bardzo przyjemnie. w sobotę mieliśmy zlot rodziny z racji urodzin mojej siostrzenicy i siostrzeńca, a w niedzielę spotkałam się z przyjaciółkami- jedna z nich już za miesiąc rodzi więc byłyśmy ją wesprzeć nieco
uwielbiam moje psiapsióły, ale jedna mnie zawsze (nieświadomie i mimowolnie!) wpędza w kompleksy.. ma dwójkę dzieci, figurę modelki, a przy tych dzieciach to jakby "zero problemów"-wszystko tak jak zaplanowane, tak nauczone. ładnie śpią, jedzą, i inne cuda na kiju.. a ja przy niej zawsze jak taki "mamusiowy nieudacznik" się czuję .. i stąd dolina...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:53   #1683
agulaaabar
Zakorzenienie

Kinga, Zuziak wszystkiego najlepszego!!

Jacieee sto lat

Pieleszko nie ma co popadać w kompleksy (i kto to mówi).. dasz sobie reke uciąć jak to naprawde u nich w domu wygląda? moje siostrzenice też z pozoru ideały... od malutkiego jadły nożem i widelcem, chodziły spać o tej samej godzinie bez dyskusji, grzeczne itd... a dopiero jak jestem z nimi na codzien to dziwie się że siostry do wariatkowa nie zamknęli... udusiłabym takie dzieci ;/ czasami pozory naprawde myla..

Dzień dobry...
My po koszmarnej nocce... Lila wrzeszczała jak opętana od 1-5.. jeszcze takiego krzyku w jej wykonaniu nie bylo, chyba ja brzuch po lodach bolał;/ sraliśmy równo w gacie z tż ze strachu że cos jej jest powaznego..... masakra.........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 08:56   #1684
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dobry dzień

jacie sto lat
kinga, zuzia sto lat dziewczynki

nie mam czasu za bardzo pisać... roboty pełno-w pracy, w domu, przy Hani.. znowu czuję, że robię wszystko na pół gwizdka- i znowu mam z tego powodu doła ....

weekend nam minął bardzo przyjemnie. w sobotę mieliśmy zlot rodziny z racji urodzin mojej siostrzenicy i siostrzeńca, a w niedzielę spotkałam się z przyjaciółkami- jedna z nich już za miesiąc rodzi więc byłyśmy ją wesprzeć nieco
uwielbiam moje psiapsióły, ale jedna mnie zawsze (nieświadomie i mimowolnie!) wpędza w kompleksy.. ma dwójkę dzieci, figurę modelki, a przy tych dzieciach to jakby "zero problemów"-wszystko tak jak zaplanowane, tak nauczone. ładnie śpią, jedzą, i inne cuda na kiju.. a ja przy niej zawsze jak taki "mamusiowy nieudacznik" się czuję .. i stąd dolina...
Dziekujemy
żeby była reguła, muszą być wyjątki. A więc nie ma dzieci i matek idealnych, a Twoja przyjaciółka potwierdza regułęPomyśl sobie, że takich jak my są miliny, a takich jak Ona to tylko jest tylko kilka na te miliony
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:22   #1685
Lili 83
Zakorzenienie

Jacieee
Skąd ta No nie mów żebyś roczek chciała obchodzić
Dla Kingi i Zuzi wszystkiego co najsłodsze z okazji roczku
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:34   #1686
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Monia, zapomniałam Ci sie pochwalić, że Tż ma rodzinę w Koszlinie. Może w sumie nic w tym nadzwyczajnego, ale ludzie sa charakterystyczni, a raczej jeden członek rodzinki, mały Mati, który jest czarnoskóry Może kojarzysz, śliczny chłopak. Oni w sumie to sa chyba z Mścic czy jakoś tak... Tak sobie przypomniała, Ty biedna samotna kropko na mapie... Ja tez samotna...
świat jest mały. ale tyu troche, chyba ze wzgledu na azs koszykowke, czarnoskórych jest. swego czasu nawet jakas dziewczynka z arturem do zlobka chodzila. mscice blisko, jak sie na mielno (ad morze) jedzie, wiec prawie jak koszalin

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
A propos główki, jednym z objawów zmęczenia Ali jest to, że podchodzi do ściany albo do czegos o co może się oprzeć i uderza główką o to, niby delikatnie ale zaraz ją zabieram jak widzę, że tak robi.... Ma któreś dziecko też tak??
syn kolezanki tak robil. ponoc to czeste. wyrósł z tego.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Monia - miałam pytać: Kinga zdmuchnęła świeczkę czy inie? bo pamiętam że ćwiczyłyście

..........
nie, była tak zaspana po drzemce ze nie wykumała i szybciej wiki (kuzynka) i artur zdmuchneli za nią

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

za dwie godziny zaczne akcje "poród-retrospekcja" bo o 12 zaczely sie pierwsze skurcze w autobusie jak wracalam z synem z samochodzikowych zakupow jeszcze obiad, uspienie syna i bede sie pakowac do szpitala cos ok 18 koniec akcji
a do tego dzis kinga ma imieniny

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:39   #1687
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Wpadłam na sekundkę się przywitać Będzie mnie więcej po 29 lipca

I jedna fotka z urodzinek, więcej wrzucę któregoś dnia..
Śliczny Szymek udanego wypoczynku z rodzicami
Cytat:
A propos główki, jednym z objawów zmęczenia Ali jest to, że podchodzi do ściany albo do czegos o co może się oprzeć i uderza główką o to, niby delikatnie ale zaraz ją zabieram jak widzę, że tak robi.... Ma któreś dziecko też tak??

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
widziałam to

mamy w planach, ale utknęliśmy na wybraniu projektu
pewnie poszłoby szybciej, tyle że małe zawirowania były z pracą TŻ więc nie chcieliśmy nic zaczynać, ale ciut się wyjaśniło (tak mi się wydaje) więc jeśli pójdzie dobrze to za tydzień zaczniemy wszelkie papiery robić... może do wiosny damy radę

A jutro widzimy się z Natką i Domkiem
moja chrzestna mieszka w tym Zwoleniu dlatego tak mi zapadł w pamięć ten skecz

powodzenia w przygotowaniach do budowy życze bo wiem ile to męczarni trzeba przejść w urzędach itd...

i udanego spotkania - zróbcie fotki plisss

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kajool w sumie to racja. Trzymam by wyjazd jak najszybciej doszedł do skutku. Moim Zdaniem mieszkanie na odległość to nie jest dobre rozwiazanie. A i Ty odzyjesz, Tz Ci pomoże przy Szymku. Wszyscy Beda zadowoleni.
Kajool - myslę że to będzie bardzo dobra decyzja - tak jak Stronczek jestem przekonana ze związki na odległość to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższa mete..

oby jak najszybciej nadeszły wieści od tz-ta o Waszym wyjeździe do niego.

i zdrówka dla Ciebie bo doczytywałam wcześniej że walczysz z choróbskiem

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Wodaqua jesteś
Kota mają teściowie na dole, alergia objawia się tak, że Julek ma gile do pasa, kaszle, łzawią mu oczy.

U nas jakoś średnio ostatnio, TŻ szuka pracy sezonowej, bo chcemy się odkuć, chcemy zmienić samochód na mniejszy a życie tylko z pensji tż powoli nas wykańcza...
Trzeba coś wykombinować...

Idę spać bo jakaś zdołowana jestem.
Dobranoc
zdrówka kochana..i współczuje alegri.. u nas na szczęście odpuściła chyba już całkiem, dziś ide po pracy do pediatry po recepte na mleko i podpytac czy już nie zacząć mieszać Pepti ze zwykłym mlekiem, zapisze ją od razu na szczepienie, bilans.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
pozdrawiamy urlopowo
zakochałam się

dzień dobry z rana

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:41   #1688
mamad1
Zadomowienie

Witamy się ze słonecznego Podhala

Od razu mówię, że mam zaległości, których chyba juz nie nadrobię.

Częściowo miałam brak dostepu do neta, a poza tym nie wyrabiam czasowo (przydałby się laptop - mogłabym z piaskownicy do Was pisać) Tydzień spędziliśmy w świetokrzyskim, teraz jesteśmy u moich rodziców. Patryk całymi dniami na dworze i pójdzie z każdym byle tylko mu pokazywali, co on chce (czyli wszystkie możliwe zwierzątka). Poza tym zaczął stawiać swoje pierwsze samodzielne kroczki i nie chodzi, tylko lata prowadzony za rączkę.

Przekazujemy najlepsze życzenia dla wszystkich jubilatów - tych dzisiejszych i wczesniejszych również!:roza :
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:45   #1689
83monia
Zakorzenienie

głupie pytanie nie na temat - czy jak bylyscie mlode (wiem, nadal jestescie!) chodzilyscie na randki? bo ja nie. chyba wypadu na pizze czy władce pierscieni do kina nie mozna nazwac randka, ani tym bardziej imprezy na stancji czy dyskoteki... czy ja jestem dziwna?

Stary 2012-07-24, 09:47   #1690
mamad1
Zadomowienie

Monia mój wujek też mieszkał w Koszalinie, ale teraz mają domek w Biesiekierzu (tam, gdzie ten pomnik ziemniaka jest). Byłam tam dwa razy na urlopie. Trochę zwiedzaliśmy Koszalin i często do Mielna jeździliśmy (albo wysiadaliśmy w Unieściu i brzegiem morza do Mielna na piechotę szliśmy). Sarbinowo, Gąski, Kołobrzeg też odwiedziliśmy Mam jakiś sentyment do tych miejsc
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 09:55   #1691
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Kinga, Zuzia sto lat nasze roczne dziewczynki

i dla Kingi dodatkowy z okazji imienin

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dzień dobry...
My po koszmarnej nocce... Lila wrzeszczała jak opętana od 1-5.. jeszcze takiego krzyku w jej wykonaniu nie bylo, chyba ja brzuch po lodach bolał;/ sraliśmy równo w gacie z tż ze strachu że cos jej jest powaznego..... masakra.........

oby dzień był lepszy po nocce
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
głupie pytanie nie na temat - czy jak bylyscie mlode (wiem, nadal jestescie!) chodzilyscie na randki? bo ja nie. chyba wypadu na pizze czy władce pierscieni do kina nie mozna nazwac randka, ani tym bardziej imprezy na stancji czy dyskoteki... czy ja jestem dziwna?
u nas z tz-tem nie chodziliśmy na typowe randki

czasem jak u Ciebie wypad na pizze, kino, czy dyskotekę ale to tak w ramach sobotnio-wieczornego zabijania czasu - mnie randki kojarza sie z romantyczną kolacją przy świecach - u nas nie było takich rzeczy z innymi facetami na randki nie chodziłam tylko z tz-tem

Stary 2012-07-24, 09:58   #1692
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Czekam właśnie na śniadanko i fruuuu na plaże

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Sarenka już lodziki wcina
Poliże tak do połowy, a później wciera w wózek, albo we włosy

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
zakochałam się

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:19   #1693
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Dziś nawet Julek dał pospać- do 7.40 a teraz znów śpi.
Wygoniłam dziś TŻ do salonu bo mi się ie chciało jego kaszlania słuchać

Dla soleizantek sto lat!!
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
O matko, ale go wzięło Mam nadzieję że nie jest to jakiś zaawansowany stopień. Mój chrzesniak ma taki stan, że aż kota z domu wyprowadzili i do nas nawet do domu nie mogą w odwiedziny przychodzić
Nie smutaj, będzie lepiej
No dzis dalej zasmarkany, kaszlący.
Ja tam bym się trochę cieszyła jakby miał reakcje na kota bo wtedy nie móglby u teściów przebywać, bo tak to przychodzi i mówi "ja go wezmę na chwilę na dół" na ja potem w każdej minucie zachodzę w głowę co ona z nim wyrabia bo ma takie pomysły, czasem gorsze niż pięciolatek, o wszystko się boi itp. a mnie szlag trafia.
Zresztą same rozumiecie.

Cytat:
pozdrawiamy urlopowo

Cytat:
Rany, niedobrze Kurujcie się szybko!

Byliśmy dziś na basenie i był szał. Pierwszy raz tak mu się podobało. Najbardziej skakanie z brzegu do basenu Moja ryba
A jutro smart trike przyjeżdża

..........

Kurczę, zaplanowałam że dziś dwa artykuły skończę i co? I nico

To Tymuś mały wodnik.
Najtrudniej zawsze się zebrać.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Aaa No i jesli Moj planowany wyjazd wypali to bede na kilka dni w Białymstoku także Chelsea i CookieMonster, Moze sie udać
tak, tak, tak. Daj znać kiedy będziesz.

Cytat:

Ojej kurujcie się chorowitki

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

Nie ma Bebilonu Pepti 3 a B.P.2 jest refundowany tylko do pierwszego roku życia, ale to już na bank wiecie w związku z tym ja dzisiaj zaczęłam [rowokacje u Zuzy zwykłym Bebilonem. A ile się naszukałam, żeby kupić małe opakowanie całe miasto złaziłam, a znalazłam dopiero w realu.
serio? ja myślałam, że u nas dość łatwo dostępne, kiedyś tyle razy widziałam.
z bebilonem comfort nie ma problemu
Cytat:
może to tylko tak z daleka wygląda, "nie wszystko złoto co się świeci"

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziekujemy
żeby była reguła, muszą być wyjątki. A więc nie ma dzieci i matek idealnych, a Twoja przyjaciółka potwierdza regułęPomyśl sobie, że takich jak my są miliny, a takich jak Ona to tylko jest tylko kilka na te miliony
zgadzam się

Cytat:

zdrówka kochana..i współczuje alegri.. u nas na szczęście odpuściła chyba już całkiem, dziś ide po pracy do pediatry po recepte na mleko i podpytac czy już nie zacząć mieszać Pepti ze zwykłym mlekiem

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Monia mój wujek też mieszkał w Koszalinie, ale teraz mają domek w Biesiekierzu (tam, gdzie ten pomnik ziemniaka jest). Byłam tam dwa razy na urlopie. Trochę zwiedzaliśmy Koszalin i często do Mielna jeździliśmy (albo wysiadaliśmy w Unieściu i brzegiem morza do Mielna na piechotę szliśmy). Sarbinowo, Gąski, Kołobrzeg też odwiedziliśmy Mam jakiś sentyment do tych miejsc
też mam sentyment do tych miejscowości, tyle razy tam byłam w dzieciństwie...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:24   #1694
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

kinga, zuzia i jacieee - sto latek dla Was dziewczynki

My dziś z Melką grasujemy same (na razie), więc paradoskalnie mam więcej czasu na wszystko no i chwilkę na wizaż

Nocka dzisiaj taka sobie -0 tzn. bez bólu brzuszka i płaczu, ale za to moje dziecko ok. 2-giej obudziło się wyspane, przez godzinę bawiło się gryzaczkiem znalezionym w łóżeczku, jak się jej znudziło wziełam do nas , dałam cyca w nadziei, że uśnie. Ale gdzieżby - zjadła i turlała się po łóżku, aż jej sie znudziło.
Tak koło 4:30 poszłyśmy na wycieczkę do kuchni, obserwować moją mamę jak się szykuje do pracy, i zeszło ponad pół godziny... Dałam jej trochę wody do picia, i stwierdziłam, że skoro i tak nie śpimy, to chociaż głowę umyję, bo już sajgon na głowie .... Odłożyłam Melke do lóżeczka, żeby wytaszczyć nosidełko (bo leżaczek uległ wczoraj okupaniu, i wisiał wyprany na balkonie) a w tym czasie dziecko zasneło i po 5 minutach się obudziło głodne Zjadła pocycała trochę i zasnela Wlączyłam pranie, umyłam głowę, zrobiłam Tztowi kanapki do pracy i położyłam się spać - było przed 6-tą

Ale historię napisałam
Cytat:
pozdrawiamy urlopowo
Fajnie
Cytat:
Byliśmy dziś na basenie i był szał. Pierwszy raz tak mu się podobało. Najbardziej skakanie z brzegu do basenu Moja ryba
A jutro smart trike przyjeżdża
Super, że malemu się podobało
Cytat:
Bidulka
No Na szczęście z brzuszkiem było już lepiej, ale i tyak muszę zapytać lekarza, czemu tak często ją boli ..
Cytat:
Pieleszko, nie wpadaj w kompleksy, może jej wcale nie jest łatwo być taką idealną mamą i wiele wysiłku ją to kosztuje? Może chciałaby być taka trochę mniej idealna?
A Ty jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki, uwierz mi, ona bardziej idealnej mamy nie chce
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Współczuję bardzo
Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

za dwie godziny zaczne akcje "poród-retrospekcja" bo o 12 zaczely sie pierwsze skurcze w autobusie jak wracalam z synem z samochodzikowych zakupow jeszcze obiad, uspienie syna i bede sie pakowac do szpitala cos ok 18 koniec akcji
a do tego dzis kinga ma imieniny
No nieźle byłaś spokojna przed porodem, jak jeszcze robiłaś obiad
Chociaż w sumie ja pojechałam sobie do Rzeszowa zamówić wózek, chociaż od rana sączyły mi się wody ....

Ups, spadam, bo już po 10-tej, a ja na 12 do chirurga jadę i jeszcze Amelkę muszę mamie do pracy odstawić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 10:48   #1695
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ale historię napisałam

Chociaż w sumie ja pojechałam sobie do Rzeszowa zamówić wózek, chociaż od rana sączyły mi się wody ....
współczuje "przebojowej" nocy....

a skąd jesteś? gdzieś niedaleko mnie? okolice Rzeszowa?

niezła byłaś z tymi saczącymi sie wodami mnie nic się nie sączyło ani wody mi nie odeszły wczesniej, dopiero przy porodzie odeszły przed samymi partymi.

Stary 2012-07-24, 10:56   #1696
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
współczuje "przebojowej" nocy....

a skąd jesteś? gdzieś niedaleko mnie? okolice Rzeszowa?

niezła byłaś z tymi saczącymi sie wodami mnie nic się nie sączyło ani wody mi nie odeszły wczesniej, dopiero przy porodzie odeszły przed samymi partymi.
Beatka Agawoo jest z Mielca

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:00   #1697
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Beatka Agawoo jest z Mielca
i ja sie dopiero teraz o tym dowiaduję???? musimy sie kiedyś spotkać z dziewczynami Mileczankami coraz więcej nas

edit:
a w jakiej części Mielca mieszkasz? w centrum czy gdzieś niedaleko miasta? nie było mnie jakiś czas i przegapiłam jak pisałas że z Mielca jesteś rodziłaś u nas w szpitalu powiatowym ? do kogo chodziłaś? sorki że tyle pytan na raz ale ciekawość babska nie zna granic

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-24 o 11:04
Stary 2012-07-24, 11:02   #1698
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mi juz drugi raz musieli rpzebijac, widocznie dość szczelna jestem

Stary 2012-07-24, 11:10   #1699
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Gdzie zniknęła Marina?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 11:41   #1700
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynki za życzenia
Staro się dziś czuję (za to młodo wyglądam )

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:11   #1701
brumek
Zakorzenienie

Zuz i Kinga - naj naj naj z okazji Waszego święta

jacieee - sto lat i duża rośniej

I Jaś

Cytat:
To napisz, czym są w takim razie randki wg Ciebie?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Cytat:
Oj, bo dostaniesz
Stary 2012-07-24, 12:17   #1702
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

To napisz, czym są w takim razie randki wg Ciebie?
wypad do kina na romansidło (a nie fantasy czy krwawy horror )
kolacja przy swiecach (a nie wypad na pizze bosmy głodni a gotowac sie nie chce )
spotkanie w parku i wreczenie bukirtu stokrotek na dzien dobry

wiecie, takie romantyczne, a nie "praktyczne" spotkania

Stary 2012-07-24, 12:34   #1703
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Monia ja chodziłam
Ale miałam dużo chłopaków, z każdym po jednym, dwa spotkania. A potem mówiłam papa

Dzień dobry!
ząb mnie p i e k i e l n i e boli, idę dziś wpół do 6 do dentistmena. Igor mega niedobry - zęby.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:35   #1704
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Gdzie zniknęła Marina?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za życzenia
Staro się dziś czuję (za to młodo wyglądam )
Jacieńku - sto lat

Stary 2012-07-24, 12:36   #1705
alibany
Rozeznanie

Cytat:
kolacja przy swiecach (a nie wypad na pizze bosmy głodni a gotowac sie nie chce )

Ja za randkę uważałam przynajmniej pierwsze 3 spotkania z nowo poznanym facetem kino, chyba setki kilometrów przespacerowanych, kawki w knajpkach.... z mężem już tych wypadów nie traktowalismy jako randki tylko nasze takie wspólne wyjścia rekreacyjne

jacieeeeee 100lat szczęścia, spełnienia marzeń!!!

Kinga i Zuza 100 usmiechniętych latek z okazji urodzinek!!!
Jaś

nocnik gra już od 1,5h ratunku jak go wysuszyć by przestał? trząsam nim, wycieram i nic ciągle graaaaaaaa.....

też się dziś zastanawiałam gdzie Marina....

Mała zasnęła w końcu w wózku....było kilka prób łóżeczkowych, wózkowych, rączkowych i w moim łóżku....padło ostatecznie na wózek ale już z mega rykiem

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Monia ja chodziłam
Ale miałam dużo chłopaków, z każdym po jednym, dwa spotkania. A potem mówiłam papa

Dzień dobry!
ząb mnie p i e k i e l n i e boli, idę dziś wpół do 6 do dentistmena. Igor mega niedobry - zęby.

O jest zguba
współczuję bólu zęba:/

Napisałabym Wam jakie atrakcje mi dziś Ala zaserwowała ale oszczędzę szczegółów, w każdym razie chciałam by pobiegała bez pampersa bo robi jej się jakieś odparzenie......Przesrane miałam jednym słowem

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-07-24 o 12:38
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:36   #1706
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Moni ja chodziłam

Dzień dobry!
o zguba się znalazła o wilku mowa

Stary 2012-07-24, 12:40   #1707
Marina1
Zakorzenienie

jestem Oliweczko, wczoraj byłam w rze, bo dowiozłam papiery i tak zleciało, a dziś to wiecznie coś na głowie plus bolący kieł
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:56   #1708
agulaaabar
Zakorzenienie

To się teraz wkur....

zadzwoniła mama, że dostałam list, a raczej ponaglenie do zapłaty czy coś że sprawa została skierowana na drogę sądową od tego pieprzonego pobieraczka!
Któraś tu się juz z nimi chyba użerała prawda?

Moje dziecko śpi juz ponad 3 h...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-24, 12:57   #1709
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

No to miałam

Cytat:
Napisałabym Wam jakie atrakcje mi dziś Ala zaserwowała ale oszczędzę szczegółów, w każdym razie chciałam by pobiegała bez pampersa bo robi jej się jakieś odparzenie......Przesrane miałam jednym słowem
Jesteś boska

Żanetka - patrz co jest od czwartku w tesco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2012-07-24 o 12.40.42.jpg (42,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-07-24, 14:02   #1710
marzena_S
Zadomowienie

Hej laski.

Hania przedwczoraj tak Nas wystraszyła, że wylądowaliśmy na pogotowiu. Płakała, a właściwie krzyczała tak z bólu, że w żaden sposób nie dało jej się uspokoić. To brzuch był winowajcą, tylko nie wiem co spowodowało jego ból- prężyła się strasznie + gazy. Na pogotowiu przyjęła Nas opryskliwa baba, widać było jej niezadowolenie z tego, że zawracamy jej głowę o późnej porze ... Jeszcze nie badając małej powiedziała, że to nie ból brzucha. Stwierdziła, że może się wystraszyła - 11 miesięcy mam dziecko i nigdy jeszcze nie widziałam, żeby tak cierpiało,a ta mi wyskoczyła z takim farmazonem. Myślałam, że ją zagryzę... Jak zapytała, czy dziecko dostało w dzień coś oprócz MLEKA, to nie wierzyłam własnym uszom. W końcu po badaniu stwierdziła, że to może faktycznie od brzucha i że mamy dwa wyjścia- obserwacja w szpitalu, lub leki i obserwacja w domu. Wybrałam drugą opcję i po dwóch dniach widzę, że to chyba jakiś wirus- wczoraj 3 luźne kupy, gazy i bóle brzuszka. W nocy spala taka wtulona we mnie jak nigdy i spałyśmy do 9.30, co normalnie nie ma miejsca. W między czasie stękania i przebudzenia, mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej.

Zaległe życzenia urodzinowe dla Julki i Hani!

Beatko, fajna z Was rodzinka- aż miło popatrzeć. Tort wyszedł Ci naprawdę rewelacyjnie.

I dzisiejsze sto lat dla Jaciowej, Kingi i Zuzi!

Żaneta, ja też miałam pustkę w głowie co do tego jak ubrać Hanię na roczek, ale weszłam do 5-10-15 i się zakochałam w cudownej sukience. Wszystko tam przecenione-kupiłam ją za 40 zł. Obkupiłam też Hanię w inne cuda, t-shirty, bluzkę, spodnium- naprawdę rewelacja. Przez internet też można to wszystko zamówić w tych samych cenach.

Alibany, może wyjmij bateryjkę?

Natka
, Aania, ale Wam zazdroszczę! Czekamy na fotorelację.

Carmela, nie mów że całego wciągnęła?

Madziulka, elegancki roczniak z Szymka, czekamy na więcej zdjęć.

Monia, dla mnie randki to właśnie wypad na pizze, do kina, na balety. Ja najwięcej miałam (i nadal mam!) z tż. Do dzisiaj potrafi mi przed takim wyjściem przynieść kwiaty. Tylko z wiadomych względów rzadziej nam się takie wyjścia zdarzają, lub mamy małą przyzwoitkę.

Mamad, o jesteś zgubo. Powiało od Ciebie optymizmem. Widzę, że tż chyba coś zrozumiał, skoro odpoczywacie u Twoich rodziców. Gratulacje dla dreptającego Patryka.

Wodaqua, jak dobrze Cie widzieć.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-07-24 o 14:04
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości