|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
|
|
#1382 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak fakt, faktem ludzie wiedzą lepiej ![]() Cytat:
![]() Też idę na łatwiznę, do szpitala mam rzut beretem, ze skurczami to nawet na piechotę mogę tam iść ![]() Zresztą nie ważne gdzie, grunt, żeby dzieciątko zdrowe było ![]() No i żeby w końcu zechciało się urodzić ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
To ja mogę iść dzisiaj, a tu nic. Nic mnie nie boli, skurczy brak, cisza i spokój
|
||||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() dzisiaj o dziwo udało mi się nie obudzić rano pogoda wydaje się być spoko, bo nie pada wiec moze znow sie na jakis spacer wybiore ![]() Mamcia Amelcia slicznie wygląda, taki aniołek
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Była wizyta no i wyszlo że moja niunia ma w sobie 2 różne gronkowce
zdaniem pani doktor antybiotyk pomaga. mocz Posiew wyszedl 10^5 ale może za dlugo był Woreczek przyczepiony bo nie chciała siku zrobić. ale w każdym razie ten lek powinien pomoc jak coś. no i mniej żółta jest niż wczoraj . Sapke też niby ma mniejsza.
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
bidulka, mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej. Trzymaj się Prince
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra. jak ja Kocham się na Nią patrzec
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy nie orientujecie się jak to jest, jeśli ja pracuję na umowę zlecenie, po otrzymanie ZUS RMUA muszę dzwonić do firmy, zwolnienia też tam zawożę, a zasiłek chorobowy dostaję podpisany jako od nich. To czy w sprawie zasiłku macierzyńskiego mam też się zgłaszać do nich, czy do ZUSu??
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Oby leki pomogły i mała szybko wyzdrowiała
|
|
|
|
|
#1389 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ludzie to niech se mówią Ja miałam sąsiadkę, która regularnie odkąd skończyłam 23 lata co roku wydawała mnie za mąż Zawsze za moimi plecami. W końcu kiedyś się mnie pyta - to kiedy wesele. Powiedziałam jej, że jak będę się decydować to jej powiem bo jest lepsza niż zapowiedzi u księdza I przestała się do mnie odzywać A naprawdę była szybsza niż tablica w kościele ![]() Cytat:
Dobrze, że lekarstwo zaczyna działać. Na pewno wszystko będzie dobrze za to
|
|||
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mały dostał biegunki I to takiej, że ledwo dawałam radę łapać kupę podczas przebierania... Cały przewijak jest odbarwiony... Dałam mu LacidoBaby, nakarmiłam mm żeby kupę zagęścić i na szczęście śpi. Czasami tylko się pręży jakby go brzuszek bolał Muszę iść do sklepu po Bobotic...Idę Was nadrobić póki mam siły |
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane
my już po wizycie ![]() wszystko na KTG w porządeczku, żadnych wyskoków- czyli ostatnio moja Gwiazdeczka po porostu się popisywała ![]() kolejna wizyta za tydzień....pewnie doczekamy, bo nic nie zapowiada szybkiego porodu ![]() moje ginka idzie na urlop, ale mam wizytę u drugiej, która wydaje się bardzo sympatyczna....dziś u mnie zapowiada się upał, mam już zaciągnięte żaluzje i bunkruję się w domku Ciastuś dobrze, że macie dobrą opiekę i mimo, że Rozalka ma dwie bakterie to lekarka jest fajna i leki działają brawo za przyrost wagi![]() Depoison byłam zgłosić się do pediatry....wyczytałam oczywiście w gazetkach, że U2 trzeba u pediatry, a tu w gabinecie mówią, że U2 jest jeszcze w szpitalu i już tylko na U3 mam do nich przyjść wprowadzi li mnie w błąd....tzn. gazetka mnie wprowadziła![]() została mi jeszcze wizyta w szpitalu i omówienie porodu (PDA!!!) oraz telefon do położnej i krótkie z nią spotkanie w celu omówienia współpracy....
|
#1392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby Franio posiedział w brzuszku! To jeszcze nie jego czasCytat:
|
||||
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za dobre wyniki Poród może nadejść znienacka, zupełnie jak sraczka... Tak mówi ciotka mojej przyjaciółki - stara piguła
|
||
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mógłby powoli już nadchodzić
|
|
#1397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla personelu szpitalnego, dzielnej chorej i kochającej Mamusi.Cytat:
Ja się przez cały czas zastanawiam czy nie byłoby lepiej gdyby firmy nie dały nam ZUS ZUA. Jest to druk, na którym zgłasza się do ubezpieczenia pracownika. I owszem dokonuje się tego raz, zaraz przy przyjęciu. Ale zasada przy wydawaniu np. kart w NFZ (śląskie) jest taka, że na odwrocie druku przystawia się firmową pieczątkę, podpisuje dokument osoba upoważniona (dyr, kier, itp) i wpisuje bieżącą datę. No i gdyby mieć ten druk bez wpisanej daty i ją sobie uzupełnić ![]() Takie moje wydumania...
|
||
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao gdzie jesteś?
![]() moja mama właśnie skończyła kocyk dla Emila
|
#1399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to nieźle... Oby to wyleczyli!Aż mi go szkoda
|
||||
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem
spoko napisze wam jakby cos konkretnego bylo
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w gazecie pisało dziś że matka urodzila dziecko i jak miało 1 dzień to zabiła i przez maszynke przemielila
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
wspominacie, że dziś źle spałyście....ja też....masakra....
położyłam się przed 1, kręciłam się do 2, poszłam siusiu, zamieniłam się w łóżku miejscami z Małżem i nie wiem czy spałam czy nie- normalnie nie potrafię odróżnić jawy od snu....nie wiem czy mnie brzuch pobolewał, czy to tylko był sen....dziwaczna noc....chyba mi się forum przyśniło....ehhh marzy mi się spokojna noc....ale to chyba na to dłuuuuuuugo sobie poczekam
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drastyczne rzeczy czytasz
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-07-24 o 12:00 |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skąd u ludzi takie pomysły??
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam do firmy... Najpierw do Łodzi, gdzie dowiedziałam się, że zasiłek macierzyński mi przysługuje, ale to są żadne pieniądze, ponieważ składki odprowadzane są od kwoty 48zł I muszę przynieść akt urodzenia dziecka i zaświadczenie o porodzie ze szpitala. Ale pani kazała zadzwonić do Warszawy i tam dokładnie dopytać się pani, która zajmuje się zasiłkami. Dała numer, więc zadzwoniłam. Tam dostałam trochę inne informacje... Zasiłek macierzyński mi przysługuje, ale nie dowiedziałam się ile, ba, nawet urlop macierzyński mi przysługuje. Mam złożyć dokumenty: akt urodzenia, zaświadczenie o porodzie ze szpitala, podanie o urlop macierzyński, oraz podanie o dodatkowy urlop 28-dniowy Pierwszy raz słyszę szczerze mówiąc.... a i mam do was jeszcze pytanie, pani powiedziała mi, że oni te dokumenty potem odsyłają do ZUSu w moim mieście, ale nie wiadomo ile to potrwa.. Powiedzcie mi, czy ten akt urodzenia i to zaświadczenie, to dostaje się po jednej kopii? I do jakich urzędów/instytucji są potem potrzebne te dokumenty jeszcze??
|
|
|
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na patologii pewnie leżałaś?
|
||
|
|
|
#1408 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w naszym kraju muszą wszystko ludziom komplikować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się wyrwać do miasta ale przypomniało mi się, ze kurier z paczka dla TZta dzisiaj przyjezdza no i nie wiem do ktorej godziny jestem uziemiona w domu
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra dosłownie. taka matkę to na żywca powinni wypatroszyc!
ja bym chyba zabiła jak bym kogoś takiego znała.. szok szkoda że jeszcze nie wymyśliła by zjesc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

Jak powiedziałam, że będzie córcia to życzył blondyneczki - oboje mamy raczej ciemne włosy
- tak mi kiedyś tłumaczyła jedna pani żeby się nie przywiązywać do tego co mówią lekarze ws. płci dziecka 

Oby leki pomogły i mała szybko wyzdrowiała 
brawo za przyrost wagi
No to nieźle... Oby to wyleczyli!