|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Wiolqn zajrzalam na Twojego kulinarnego bloga!!! Dzis zrobie budyn mlodemu z jagodami
a mm mozna zagotowac? ponoc traci swoje wlasciwosci![]() Dziewczyny a ja po powrocie od ojca z wlkp mam wielkie watpliwosci teraz mieszkamy w mazowieckim, ale chcielismy po studiach wrocic do wlkp. Ale jakos po 2tyg tam wcale nie mam ochoty mieszkac tam na stale. Tz nadal chce i tym wyjazdem jeszce bardziej sie nakrecil.Niby mamy 2lata na podjecie decyzji ale ciezko bedzie, juz widze. Tak w ogole w rodiznnym miasteczku wiekszosc ludzi mnei nie poznaje i powtala niezla plotka |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma baba problem z zamą sobę, bo ciula napisała "cena do negocjaji"...
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Wtajemniczenie
|
O taka zabawka wydaje się fajna, ale miejsca zajmuje dużo
http://tablica.pl/oferta/zebra-fishe...9b8e;r:8;s:125 ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Ale plota |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiecie, ja się nie znam i w ogóle nie wiem czy jestescie mnie godne, bo ja nie jestem po studiach ![]() Dobry tekst kochanico |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja z kolei słyszałam, że obciąża stawy... Co dajecie dzisiaj maluchom na podwieczorek, wiem że gold budyń - (nie lubie jakoś g o robić) Mi zabrakło pomysłów .... |
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Baha moj zazwyczaj nie jada podwieczorkow. Pierwszy raz zrobie budyn
![]() lece na spacer z Mlodym
|
|
|
|
#3400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po studiach jestem ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ludziom to sie chyba wydaje ze kupia cos,zuzyja,a pozniej sprzedadza 10zl taniej niz kupili dobrzes jej przgadala kobitko ![]() aa no i swietne prezenty dostalas ![]() Cytat:
(moj biedny dziec ma wyrodna matke co mu zabawek nie kupuje Cytat:
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Sonia miala taka zebre znaczy to cos innego bylo bo nie z fp a chyba z vtech ale faktycznie duzo miejsca a wcale sie tym wiele nie bawila
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecimy na spacerek Mamusie, miłego dnia
|
|
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dzięki dziewczyny za wsparcie . Kurcze chciałabym tak olać tą sprawę i dalej pisac żeby nie dac satysfakcji tej osobie ale nie wiem czy bede umiala z taką świadomością że ktoś to czyta, opowiada swoim znajomym itp. Chyba że same takie dzieciowe sprawy typu jedzenie, kupki ale to tez tak dziwnie pilnować się żeby czasem czegoś bardziej prywatnego nie napisac ![]() Dziś z ej złości wysprzątałam cale mieszkanko łącznie z praniem firanek, zmianę pościeli itp więc są też jakies pozytywy tej sytuacji ![]() princ- ja nie wiem co niektórzy ludzie mają w głowach? Ja kiedyś też na tabli poprosiłam babkę o dodatkowe bardziej wyraźne zdjęcia wózka no i jak się okazało byl w bardzo złym stanie to później wysłała do mnie z 10 maili że ona ma inne zajęcia niż tylko na tablicy siedzieć i że ją oszukałam bo mialam kupić i niepotrzebnie zdjęcia robiła goldi - o matko święta dziewczyny powiedzcie mi czy jest jakaś opcja żeby napisać coś co nie każdy będzie mógł zobaczyć? oprócz klubu bo ja nie klubowa. Chciałam się Was poradzić w kwestii tego podglądacza bo nie mam kogo, tż nic nie mówiłam bo on porywczy człowiek
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
tylko klub...albo zmienic nicka i udawac ze to nie ty
mielismy juz pare razy przypadki podczytywaczy...a to eksy, tesciowe, mamy, kolezanki...zenada jednym slowem---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Ola jeszcze troche sie poudzielasz i do klubu dostaniesz zaproszenie wlasnie ze wzgledu na roznych podczytywaczy nie przyjmujemy do klubu od razu
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
glam a gdybym napisała do której z Was pw, a później któraś to zamieści w klubie, jak któraś dziewczyna będzie chciała coś poradzić to też napsize w klubie a później np jedna z Was wysle mi odpowiedzi an pw
? Zamotałam wiem . Trochę mi już przeszedł nerw ale nie popuszczę bo gdyby to tylko o mnie chodzilo to pal licho ale ten człowiek czepil sie nawet mojego dziecka
|
|
|
|
#3407 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plotka super hehehhe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Obiadek zjedzony, idziemy na spacerek
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
Witamy
![]() U was też tak cudownie gorąco?? SUper pogoda, zwłaszcza ze nad morze w czwartek jedziemy. Mam pytanko, mała dostała krostek tylko na pleckach, pojedyńcze. Co to moze być nic nowego nie wprowadzałam, piorę nadal w tym samym, to nie potówki, bo wczoraj było kilka krostek dziś wiecej. Nie wiem może to być reakcja na zwiększoną dawkę glutenu?? Bo od dwóch dni podaje małej większą dawkę (6g). NA pewno bede obserwować, ale moze ktoś ma jakiś pomysł? W zeszłym tygodniu miałyśmy 3dniówke wiec to na pewnio nie to./
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej kobity, doczytalam, ale jakos nie mam mocy pisac, bylam z mlodym na zakupach w ten skwar, ja sie ugotowalam, a on siedzial jak gosc pod parasolem
bo oczywiscie jak na zlosc wszystko sie konczy razem, i mleko i pieluchy i chusteczki... ![]() Cytat:
z czystym sumieniem polece ci ten sprzet, mamuski sis ma dla dzieciakow, od 6 lat uzywany, obijany, ''oskakany'', gra, jezdzi, dziala bez zarzutu, mlody jak sie do niego dorwal, to pol dnia nie odchodzil, teraz stoi u rodzicow i czeka az przyjedziemy ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
a tz rozglada sie za praca w trojmiescie, czy my nigdy nie zagrzejemy miejsca gdzies na dluzej? Do szczecina przyjechalismy w ciemno, z mapa w reku, nie znajac nikogo, udalo sie i jest dobrze, ale teraz z malym dzieckiem boje sie takich akcji
|
||
|
|
|
#3410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() saaraa_lub mała mojej kuzynki też pluła mm, a cycem juz karmić kuzynk nie mogła bo jej pokarm zanikł;/kazali sprobowac wlasnie mleko normalne krowie, po dziecko pić jeszcze musi princ Ty i te Twoje koszmary to tżtowi sie takie powinny śnic![]() wariateczka a może Ty z ta wagą to sie do lekarza wybierze? tarczyca te sprawy? przy nadczynności to sie tak chudnie bardzo. albo tasiemca masz ![]() przepraszam głupi zart ![]() czesc wszystkim doczytuje was dalej |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
robie na obiad zapiekanke, 15 min juz grzeje sie piekarnik, a ja juz głodna, myśle sobie ze może juz bedzie dobra (choć miała sie robic niby pol godz), patrze a zapiekanka w lodówce
osioł osioł! |
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
zmysl ale zazdroszcze tego morza
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- dzieki jeszcze raz za odpowiedzi, uspokoilyscie mnie Cytat:
![]() przypomnialo mi sie jak kiedys rodzice odbierali nas z lotniska z gdanska, 3h do domu, w polowie drogi dzwonia do brata, zeby kurczaka do pieczenia wstawil, zajezdzamy glodni, slina cieknie, piekarnik chodziiii, zagladamy a kurczaka w srodku nie ma lece bo glutek wstal papapa |
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłyśmy ze spaceru. Jak zwykle zaszłyśmy się schłodzić do ciuszka i kupiłam małej za całe 4zł super kostkę - a to nos piszczy, a to ucho szeleści, jak się kostką porusza to coś brzęczy
Każda str ma inne zwierzątko Muszę ją tylko wyprać Kilka fotek:
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Dawno mnie nie było ale to dlatego że Filipek raczkujena całeugo,ruszając wszystko czego nie powinien czyli kontaktów,kabli szafek szuflad firanki itp muszę mieć go cały czas na oku.na rękach nie chce siedzieć w wózku też nie,tylko na podłodzbye. b,y siedział czasem nie mam jak iść do łazienki bo nie wiadomo bo zrobi.na noc dajemy mu mm tz daje ode mnie nie chce -wie że mam cycki;-)budzi się w nocy raz ale cyca nie daje przytulam daje smoka i śpi,a cycusia dostaje rano ![]() Znowu mamy gorąco,może gdzieś na weekend pojedziemy:-D Gratuluję wszystkich postępów Waszych dzieci ząbków itd ![]() Postaram się zaglądać częściej. A i przepraszam ale nie nadrobie tego co napisałyście... Czekam na tzta i jak młody wstanie na spacer idziemy:-D Buziaki:-* ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczko moja jest pomiędzy pełzaniem,a raczkowaniem, ale też nie można jej z oka spuścić na dłużej, bo zaraz przy kablu majstruje. Taki etap - wszystko, co nie wolno, jest najbardziej interesujące
|
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Aż się boję pomyśleć co to będzie jak zacznie chodzić ;-)hehe
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
No i ja wolę o tym nie myśleć
![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Niunia szykuje się do drugiej drzemki. Jak uśnie "bo najpierw wala się po łóżeczku) to w spokoju wypiję kawusię Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-07-24 o 16:21 |
|
|
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.A dziewczyny stwierdziłam że nie będę Wam zawracac głowy, nie warto. po prostu olewam tego podglądacza i już, jak nie ma swojeo życia to niech sobie czyta proszę bardzo :P. My po spacerze, mała spała i teraz raczej do wieczora już się nie zanosi na drzemkę więc idę się bawić z nią . Dziś muszę ją pochwalić nawet grzeczna jest ![]() Do wieczorka |
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

a mm mozna zagotowac? ponoc traci swoje wlasciwosci
teraz mieszkamy w mazowieckim, ale chcielismy po studiach wrocic do wlkp. Ale jakos po 2tyg tam wcale nie mam ochoty mieszkac tam na stale. Tz nadal chce i tym wyjazdem jeszce bardziej sie nakrecil.

Jeżeli sądzisz, że napiszesz, że skończyłaś studia i to mnie poniży to jesteś w błędzie. Jak widać, wykształcenie wyższe, nie idzie w parze z rozsądkiem, kulturą. Zdziwisz się, bo ja też mam ukończone studia pedagogiczne. Taka tylko różnica, że mnie te studia czegoś nauczyły 

chamstwo straszne. I tez nie czaje o co bulwers skoro 50zl do negocjacji

. Kurcze chciałabym tak olać tą sprawę i dalej pisac żeby nie dac satysfakcji tej osobie ale nie wiem czy bede umiala z taką świadomością że ktoś to czyta, opowiada swoim znajomym itp. Chyba że same takie dzieciowe sprawy typu jedzenie, kupki ale to tez tak dziwnie pilnować się żeby czasem czegoś bardziej prywatnego nie napisac