|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#66301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
|
|
|
|
#66302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#66303 | |
|
Zakorzenienie
|
nusia uaaaaaaaa
![]() Cytat:
np popsikać włosy i na to dać ciut oleju kobitki - eksperyment był ![]() wzięłam cysteinę, która mi mocno wysusza i olej z pestek moreli, który mi robi gumę i wyszło coś normalnego ![]() tfu odpukać - czyżbym znalazła sposób i na proteiny i na oleje z omega-9? |
|
|
|
|
#66304 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() piekne |
|
|
|
|
#66305 |
|
Zadomowienie
|
nie ma sprawy Twoje ruloniki też niczego sobie nie wiem jak to zrobiłaś, bo nie obserwowałam wątku na bieżąco, ale jest ślicznie i vice versa ja na widok Twoich też się zawsze ślinię ![]() W ogóle obiecywałam wam kiedyś wpis w dzienniku regeneracji z okazji rocznicy CG, a tu prawie 3 miechy po i nadal nic tak mi się zawsze ciężko zebrać do robienia zdjęć i tego wszystkiego, że masakra...
|
|
#66306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może jeszcze raz go zakupię i wypróbuję takiej mieszanki
|
||
|
|
|
#66307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
farba jak się spisuje? zadowolona z niej jesteś? nie robi jakichś wielkich zniszczeń? ![]() TwojaKokaina, nie ma za co ![]() AjriszMarta, podziwiam Cie za te wszystkie eksperymenty, no w ogóle.. Mistrzyni jesteś |
|
|
|
|
#66308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już idę poczytać co najlepiej nawilża akurat jutro mam po drodze do rossmana to może coś kupię.
|
|
#66309 |
|
Zadomowienie
|
Jestem bardzo zadowolona,bo to jedyna farba która robi ładny i naturalny blond i nie rudzieje po 2 tygodniach. Włosów jakoś szczególnie nie niszczy, w porównaniu do rozjaśniaczy z którymi miałam styczność przed CG brrrrrrrrrrr
|
|
|
|
#66310 |
|
Raczkowanie
|
Odkryłam cudo *.* It's a 10 miracle leave-in product
Wiem, że nie ma dobrego, naturalnego składu, ale to, co robi z moimi włosami jest wspaniałe. Jak pięknie się kręcą! I błyszczą! Tego właśnie było trzeba, by ujarzmić moje włosy, które jeszcze się puszą mimo dobrej pielęgnacji. Niestety to produkt niedostępny w Polsce i do tego dość drogi. Dlatego zostaje tylko na specjalne okazje Nie znacie może jakiegoś polskiego kosmetyku o podobnym składzie? ![]() A tym, które mają do niego dostęp serdecznie polecam
|
|
|
|
#66311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później właśnie szukam idealnej farby która nie zniszczy tak bardzo włosów i da ładny kolor
|
|
|
|
|
#66312 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie wczoraj cały dzień olej z pestek winogron ( ) i kropelka odżywki z proteinami, włosy sympatyczne ![]() Zaplecione warkocze na noc, więc będzie afro
|
|
#66313 |
|
Raczkowanie
|
obiecałam wczoraj zdjęcia falo-loków, ale wieczorem już nie były ładne i nawet nie robiłam, bo szkoda aparatu.... utrwalenie to nie jest moja mocna strona...:/
dziś mam upięte z warkoczem dobieranym i sie cieszę
Edytowane przez kasiaa87 Czas edycji: 2012-07-24 o 11:43 |
|
|
|
#66314 |
|
Raczkowanie
|
Mam mały problem. Od paru myć widzę, że po myciu mam łupież. Na drugi dzień znika. Najpierw myślałam, że coś się nadbudowuje, więc poszedł w ruch SLeS. Ale nic się nie zmieniło. Ponieważ do mycia stosuje BD pomyślałam, że może ma nie te pH, więc dolałam kapkę octu(bo jest zakwaszający prawda?). Ale dalej zauważyłam paprochy. Zrezygnowana wróciłam pod prysznic i nałożyłam na łeb Isanę babassu. Po spłukaniu teraz widzę, że łupieżu już praktycznie nie ma. Czyżbym miała przesuszony skalp?
Ale od czego?
|
|
#66315 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() podczytuję forum od miesiąca powoli wdrażając "pokraczne" CG. Staram się dojść z moimi włosami do ładu, od dobrych kilku lat farbuję włosy na blond i nie jestem w stanie przekonać się do innego koloru - po prostu w tym czuję się najlepiej. Robi mi pasemka fryzjerka farbując tylko odrosty. Od kilku tez dobrych lat walczyłam z moimi włosami i ich skręto-falami (w ogóle nie podoba mi się ich kształt , taka mokra fala nawet po dociśnięciu żelu czy pianki) ... i prostowałam włosy na szczotkę po każdym myciu , czasem w ruch szła też prostownica (choć sporadycznie). Teraz postanowiłam je polubić (do miłości mam nadzieję jeszcze dojdziemy ).Staram się stosować do zasad CG - może jest ono pokracznie początkujące ale idzie po "japońsku" (czyt. jakotako) Załączam Wam zdjęcia moich włosów po miesiącu dbania o loki ... zrobione dziś (myte wczoraj wieczorem dziś rano reanimowane). Mam nadzieję że przyjmiecie mnie to swojego "zakręconego" towarzystwa. |
|
|
|
#66316 |
|
Rozeznanie
|
miałam pokazać wczoraj włosy ale zrobiłam im wielką krzywdę więc poczekam do następnego mycia...
mianowicie chciałam sobie zrobić maseczkę z receptariusza: banan + miód + olej jojoba... i wyszło paskudnie: wyschnięty banan się nie zmywa, do wyczesania go potrzebowałam hektolitrów odżywki a i tak mimo wszystko wyrwałam sobie prawie dwie garści włosów to drugie moje podejście do domowych maseczek na bazie banana i za każdym razem jest tak samo (poprzednie to miód + banan + jogurt ) pyszne to to jest do jedzenia (zwłaszcza ta papka z jogurtem ) ale na włosy to zło.... stanowczo nie polecam i wnioskuję o wyrzucenie tej odżywki z receptariusza dla dobra innych wizażanek
|
#66317 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Mi pomógł, wcierałam na noc przed myciem i chyba będę musiała odnowić kurację. mimika13 witaj ![]() Moim zdaniem, masz ładny kształt włosów Ile ja bym dała, żeby takie mieć, albo chociaż potrafić je zreanimować ![]() Co robisz z nimi po myciu?
|
|
#66318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#66319 |
|
Raczkowanie
|
mimika13 jak można takie loczusie prostować?! w dodatku skręt masz praktycznie od nasady. Aż ciekawa jestem dalszych efektów cg! moja historia z cg też jest krótka i też czasem "pokraczna"
Witaj!!
|
|
|
|
#66320 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie a propo tzw. drugiego dnia.Otóż odkąd stosuje CG mogę nosić rozpuszczone włosy dnia drugiego, bo loki są ładne. Moim problemem jest, że przy skórze są nieświeże, sklamałabym mówiąc ze bardzo tłuste, ale wystarczająco by mnie irytować. W związku z tym mam pytanie jak radzicie sobie z tym problemem? Czy coś wcieracie? czy są jakieś suche szampony zgodne z CG? Jak popsikam wodą to mam ładniejszy skręt ale włosy się jeszcze gorzej przetłuszczają więc boję sie próbować jakichkolwiek wcierek czy sprayow
|
|
#66321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- kasiaa87 dziękuję za powitanie
|
|
|
|
|
#66322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie kładłam na sam skalp. Może za wysoko? Skończyłam ją już, więc zobaczymy jak będzie dalej(bez niej) Majka1503 Na pewno spróbuję
PLL Pamiętniki Wampirów <3 Delena The Lying Game ![]() Lindsey Stirling Edytowane przez daria_z Czas edycji: 2012-07-24 o 13:31 |
|
|
|
|
#66324 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosy piękne, aż miło popatrzeć i boli słuchać, że prostowane Jak długo stosujesz cg? Bo według mnie naprawdę już jest co najmniej dobrze.Cytat:
Cytat:
Kiedyś Anwen pisała na swoim blogu, że na nią działa sam talk. W tym KLIK są jeszcze inne sposoby (nie stosowałam ich na sobie). W Rossmanie jest dostępna (ale droga niestety) maseczka na skórę głowy z glinką i jednocześnie bardzo przyjemnym składem (klik- wydaje mi się, że to ta, aczkolwiek inne opakowanie ja mam). Dzięki niej zyskuję dodatkowy dzień świeżości, ale wiadomo, przesadzać też niedobrze. |
|||
|
|
|
#66325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#66326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już teraz nie potrafię chodzić bez loczków Jak reanimujesz? Cytat:
A suchy szampon trzeba wyczesać... Przynajmniej tego, co mi wiadomo |
||
|
|
|
#66327 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Nie wiem czy napisałaś czym suszysz (przepraszam, ale zacytowałam post wczoraj i dziś odpowiadam, nie pamiętam więc). Końcówki schną najszybciej, może po prostu nie zdążyły się zakręcić. Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładne włoski. Podobają mi się. Będą pewnie niedlugo jak piękne loczki Iwonisi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny wcierają też Jantar (ale to też kwestia indywidualna, jednym pomaga innym przetłuszcza). Nie stosuj wcierek opartyc na alkoholu, bo początkowo mogą wysuszyć, a potem wzmóc przetłuszczanie (analogicznie jak kremy do tłustej cery nie powinny zawierać alko denat). |
||||||
|
|
|
#66328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sól, woda, pH, temperatura wody, konkretne detergenty, brak oleju, nadmiar humektantów Cytat:
|
||
|
|
|
#66329 | |
|
Zakorzenienie
|
zaraz muszę nadrobić co pisałyście, ale najpierw musze się pochwalić, bo.... z moim tyłem zaczyna się coś dobrego dziać
Cytat:
Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-24 o 15:21 |
|
|
|
|
#66330 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Bardzo ładne falki i to bardzo wyraźne. Podobają mi się.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.

mój to ciemny mysi blond. Już bardzo długo koloryzuję się farbom Londa Color Blend 17 i 18

nie wiem jak to zrobiłaś, bo nie obserwowałam wątku na bieżąco, ale jest ślicznie 

) i kropelka odżywki z proteinami, włosy sympatyczne