|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hej
mamka kochanie ogromne gratki!!! ciastuś dobrze że zmieniliście szpital,teraz malutka jest w dobrych rękach phdwao aaaa rodzisz???? u nas kolek ciąg dalszy, chociaż jest już o niebo lepiej po sab simplexie i biogai. Ale niestety małe ataki mamy ciągle na szczęście mój baby blues już się skończył i nareszcie w pełni sił cieszę się macierzyństwem
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej witam sie w ten poranek
![]() hmm wlasciwie to juz poludnie ![]() nawet sie wyspalam moja niunia to w nocy aniolek (puk puk przynajmniej na razie) :P z dobrych wiesci na dzis: - bylam na dwojce - naszedl mi pokarm ![]() ![]() ![]() ![]() ze zlych wiesci: - mala nie chce ssac i mnie bola piersi chyba sie przyzwyczaila do butelki, bo mam takie nabrzmiale piersi i sutki sie zrobily jakby plaskie i nie umie zassac.. godzine probowalam przez nakladki troche possala moze z pol godziny po 15 minut z jednei i drugiej, ale ja mam dalej full cyce az mi z nich kapie.bedziemy walczyc. |
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymać! ![]() A płakałaś, że cycków nie masz
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że Amelcia ładnie śpi
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia
![]() ![]() aby Amelka nauczyła sie ssać
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Za nami spokojna noc Była położna-ale za dużo nie miała do roboty Mówi, że chciałaby mieć więcej takich mam jak ja i że w ogóle z polskimi mamami nie ma problemów Przyjdzie jeszcze w czwartek na ostatnią wizytę, zważy Marysię i przekaże nas do HV (pielęgniarki środowiskowej).Jutro mamy pierwszych gości Akurat wypadają imieniny tż (a pojutrze moje ) W planach mam upiec jabłecznik i zrobić torcik galaretkowy![]() Pogoda niby się poprawiła, tzn. nie pada Tż jedzie na zakupy a potem jak pogoda się nie zmieni na gorsze to spacerek
|
|
|
|
#1420 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
no to sie porobilo... ?jestem pod kroplowka caly czas bo mam coraz wieksze skurfze... do tego dostalam zastrzyk na plucka i wlasnie mialam usg. maly wazy juz 3150! urosl 600 g w 2 tyg
a ja jestem cala napuchnieta...aca i moze jest owiniety raz pepowina :-( beda sprawdzac co rusz, jak sie poywierdzi to cc
|
|
|
|
#1422 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
, sama jestem ciekawa tego czarnego zestawu .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Amelki za piękne przesypianie nocy!Malutka się nauczy ssać pierś, trochę cierpliwości i wytrwałości Wam życzę |
||||||
|
|
|
#1423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze jestes pod stałą kontrolą. Wszystko będzie dobrze
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
BYla polozna
![]() mala od urodzenia stracila tylko 20 gram! oczywiscie nie przyznalam sie ze to dlatego ze ja dokarmialam mm ale nie wszystko musi wiedziec hi hi , moje szwy elegancko ponoc jestem pieknie zszyta, macica sie obkurcza, w czwartek przyjdzie pobrac malej krew do badania Anna zaciskaj nogi ! trzymam kciuki!!! Pdhwao jak tam sytuacja? |
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka bylo troche spokoju, zrobilam obiad i znow wrocilo kilka skurczy teraz siedze i licze
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
no to odpoczywaj bo moze po malu sie cos zaczyna a jak bedzie sie mialo rozkrecic to sie rozkreci
trzymam kciuki!
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko z tą pępowiną nieciekawe wieści, oby się okazało, że jednak nie jest owinięty
|
|
#1433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja się zbieram do lekarza - to przeziębienie mnie rozwala i kontaktowałam się z położną - poradziła antybiotyk bo gdyby się coś zaczęło dział to będzie masakra.
aniu - będzie dobrze, myślę, że lekarze już dobrze wiedzą co robią i troskliwie się Tobą zajmą. phdwao - coś, jakoś mi się zdaje, że się ociągasz i odwlekasz dzień sądny a to już tuż, tuż "kciuki: za wartką akcję!!
|
|
|
|
#1436 |
|
Rozeznanie
|
Siemka Laski
![]() Mamcia super, że z małą ok i że masz pokarm ![]() Phdwao - zazdraszczam skurczybyków... U mnie cisza... właśnie wysprzątałam całe mieszkanie.... a później może spacer z koleżanką i jej dzieckiem... Już bym chciała urodzić
|
#1437 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja co to mały jest już duży, zastrzyk dostaliście więc napewno będzie dobrze, wkońcu za chwilę skończysz 37tyg ![]() A co do wagi to moja w przeciągu miesiąca przybrała 1200g, więc tyle co twój, i ważyła w 36tyg 3400g według usg. Mineły prawie 2 tyg i jak mała dalej tak przybiera to ma już 4kg A do 32tyg ciągle słyszałam, że jest za chuda![]() A tak wogóle to pora się ogarnąć i z łóżka wyjść bo małż zaraz przyjdzie z pracy a ja jeszcze w łóżku, przed chwilą mnie listonosz obudził ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Obysz szybko się udało ogranąć te cycki
|
||
|
|
|
#1438 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za szybkie nadejście akcji!
|
|||
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
nuuuda
nic się nie dzieje idę zaraz się zdrzemnąć, tylko niech mi tu żadna nie zacznie rodzić w tym czasie ![]()
|
#1440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idź na spacer, może to jakoś pomoze ![]() ja tez wybrałam się na dłuzszy spacer, drogę powrotną mam pod sporą góre, do tego wejscie po schodach na 3 pietro ale nie sądzę, ze to na mnie działa ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

na szczęście mój baby blues już się skończył i nareszcie w pełni sił cieszę się macierzyństwem

chyba sie przyzwyczaila do butelki, bo mam takie nabrzmiale piersi i sutki sie zrobily jakby plaskie i nie umie zassac.. godzine probowalam przez nakladki troche possala moze z pol godziny po 15 minut z jednei i drugiej, ale ja mam dalej full cyce az mi z nich kapie.
tak trzymać!
aby Amelka nauczyła sie ssać

) W planach mam upiec jabłecznik i zrobić torcik galaretkowy
Tż jedzie na zakupy a potem jak pogoda się nie zmieni na gorsze to spacerek
I muszę przynieść akt urodzenia dziecka i zaświadczenie o porodzie ze szpitala. Ale pani kazała zadzwonić do Warszawy i tam dokładnie dopytać się pani, która zajmuje się zasiłkami. Dała numer, więc zadzwoniłam. Tam dostałam trochę inne informacje... Zasiłek macierzyński mi przysługuje, ale nie dowiedziałam się ile, ba, nawet urlop macierzyński mi przysługuje. Mam złożyć dokumenty: akt urodzenia, zaświadczenie o porodzie ze szpitala, podanie o urlop macierzyński, oraz podanie o dodatkowy urlop 28-dniowy
a ja jestem cala napuchnieta...aca i moze jest owiniety raz pepowina :-( beda sprawdzac co rusz, jak sie poywierdzi to cc
Jeszcze trochę.
nic się nie dzieje