|
|
#1981 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
![]() Cytat:
Nie mam sukienki na poprawiny Podoba mi się ta i do tego fioletowe butki, ale nie ma mojego rozmiaru ![]() http://moda.allegro.pl/must-have-suk...507865719.html Cytat:
![]() Cytat:
JA mam 26 a TŻ 29.. powoli zaczynamy myśleć o dzieciach ale chcemy najpierw kupić mieszkanko. Nie chcemy nic planować dopóki sami nie mamy gniazdka
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam u 2 dermatologów i zdania są podzielone, bo znamię jest blisko sutka - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Jest przebarwienie i nieregularna linia, ale jeden z lekarzy każe mi obserwować i nie wystawiać na słońce a drugi wycinać. na razie trochę się boję, ale pewnie w końcu się zdecyduję.
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomimo tego że uważam że starość nie udała się Panu Bogu widok starszych osób wpatrzonych w siebie po tylu latach jest niezwykły... |
|
|
|
|
#1984 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Aisak - świetnie, a to z jakiegoś biura podróży? i na ile to jest? na tydzień? 320euro rozumiem od osoby, ale cena super ! skąd wypływacie? oferta widać ciekawa
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- chyba się kiedyś skuszę na taki rejs - wbrew moim chorobom
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
aisak42 - a jak długo trwa ten rejs?? Fajnie się zapowiada i cena bardzo bardzo korzystna
![]() U mnie panieński organizowała moja świadkowa czyli siostrzyczka Wszystkie dziewczyny składały się na całą imprezę. U TŻ było tak samo całą organizacją zajął się świadek ![]() Pradip - starości się boję i to bardzo ale patrząc na tych ludzi którzy byli tacy szczęśliwi i zakochani jakoś inaczej zaczęłam postrzegać starość W Tunezji byliśmy więc chyba odpada ![]() qmpela86 - Bardzo ładna sukienka Dziewczyny a gdzie jest Tusia?? |
|
|
|
#1987 | |||||
|
Raczkowanie
|
OMG! kilka dni mnie nie było i tak żeście się rozpisały?? zacznę od tego co u nas. otóż jesteśmy już po naukach - 2 dni po 10h! masakra! w dodatku jak wyjechaliśmy z domu w piątek rano, tak wróciliśmy dopiero wczoraj o 21.30! więc przez 3 dni maluszka nie widzieliśmy! strasznie się za nim stęskniliśmy. TŻ postanowił z nim dzisiaj w domku zostać
pierwszego dnia nauk oburzaliśmy się na nietolerancję księdza, a drugiego dnia miałam swój kryzys i TŻ stwierdził "no to teraz pokazałaś lepszą nietolerancję niż ten durny ksiądz". ponadto rozdaliśmy pierwsze zaproszenia! w piątek części rodziny TŻta, w sobotę przyjaciołom, a dzisiaj rano moim rodzicom... to ostatnie było najgorsze... dla każdego z nich przygotowałam osobne. od mamy usłyszałam tylko pytanie pt: "a kto będzie?", a od taty: "dziękuję" (dodam, że jego zaproszenie jest nadal w kopercie tak jak było)... powiedziałam potem TŻtowi że gdyby nie to że to moi rodzice to przeniosłabym ich do listy ludzi którym wysyłamy zaproszenie na ceremonię mailem... strasznie mi przykro było... ale przypomniałam sobie jakim entuzjazmem tryskała jego ciocia, którą widziałam po raz 3 w życiu ![]() Cytat:
kurcze, aż zaczęłam szukać co też ci mogłam napisać żeby wyszło że cesarka jest lepsza... aha! już wiem! chodziło mi bardziej o długofalowe dochodzenie do zdrowia dość spora część niedogodności po naturalnym cię omija i de facto najbardziej uciążliwe jest dbanie o szycie. natomiast początek tego etapu bywa czasem nawet gorszy. choć kiedyś uważałam że cesarka jest fajniejsza, to kiedy jestem po wcale mi się nie wydaje aby którakolwiek opcja miała więcej plusów czy minusów. dodam jeszcze, że z tym wstawaniem to jest tak: nieważne po czym jesteś, położne i tak cię zmuszą do łażenia "bo szybciej ci się wszystko goi"...nawet jak się słaniasz na nogach... Cytat:
---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
powiem ci tak, moja mama od kiedy młody skończył rok też często traktuje go jak np. 3-4latka, a nie 1,5-roczne dziecko na które trzeba mieć cały czas oko...więc to chyba nie jest kwestia doświadczenia...---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
podwójne nazwisko mam już zaklepane
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - w związku z tematem, aż zerknęłam na temat nacięć krocza i znalazłam dane, że w PL właściwie ponad 80% kobiet je ma, czasem nawet kiedy nie ma wskazań do tego, kiedy np w IRE czy Anglii robi się je tylko u 10 %.
Ale pewnie więcej będę mogła powiedzieć dopiero jak sama przez to przejdę i będę miała więcej doświadczenia w tym temacie na razie bazuję na opiniach znajomych ![]() Przy okazji to w poprzednią niedzielę zostałam ciocią moja najlepsza przyjaciółka urodziła ślicznego chłopczyka ![]() szkoda, że macie taką sytuację z rodzicami... a i miesiąc wcześniej na potwierdzenie to termin jak dla mnie w sam raz ![]() A moja znajoma skończyła 32 lata ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Muszę sprostować jeśli chodzi o trzymanie malucha przy sobie przez 6 miesięcy - obowiązku nie ma, jednak jest takie zalecenie. Jednak na żadne baldachimy się nie zgadzają, ani na ochraniacze na łóżeczko. Koleżanka myślała, że o czymś innym mówię i takie to nieporozumienie wyszło. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-07-24 o 00:41 |
|
|
|
#1989 | |||||
|
Raczkowanie
|
Pradip - sukienka poprawinowa śliczna!
magnus - a wy też już macie malucha? bo takie mam wrażenie że z doświadczenia o cesarce piszesz ![]() Cytat:
zawsze możesz poprosić jakąś inną bliską osobę by zorganizowała moja świadkowa jest na drugim krańcu Polski i nie chcę jej ciągnąć co 2 tyg do city. więc jeśli moja przyjaciółka będzie miała ochotę to ona mi zorganizuje tyle że mi tak średnio zależy ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- a kto to taki?? bo mi dzisiaj stuknął miesiąc od kiedy z Wami gadam! i przyznam, że każdego dnia kiedy tego nie robię czegoś mi brakuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
alkohol i przekąski, a potem po północy wyruszyłyśmy do klubu ![]() ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
nadal nie mam zdania co jest lepsze. czytałam o tym wiele i w związku z komplikacjami przy szyciu skłaniam się jednak ku nacinaniu. owszem, pod warunkiem że jest to konieczne, tj. w przypadku kiedy jest ryzyko pęknięcia, bo łatwiej wtedy szyć i szybciej się goi. nie pasuje mi tylko to że w Po;skich szpitalach nacięcie krocza stało się normą podczas porodu naturalnego, niezależnie od tego czy jest potrzebne czy nie...zalecenie u nas też jest mam znajomych którzy do tej pory używają łóżeczka dziecięcego jako szafy ich bebek ma prawie 1,5 roku my nie mieliśmy ani baldachimu, ani ochraniaczy - ku zgrozie dziadków! bo dziecko nam się obija o szczebelki! ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- WSZYSTKIM SOBOTNIM PMkom WSZYSTKIEGO DOBREGO NA NOWEJ DRODZE!!! |
|||||
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - hahaha dobre, biedne dziecko takie poobijane
hehhehe, my jak byłyśmy małe też nie miałyśmy ochraniaczy i żyjemy
|
|
|
|
#1991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
7 dni.. to musze swiadkowej co nie co podpowiedziec..
|
|
|
#1992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim przypadku dziewczyny się składały na imprezkę i prezent główny ale organizowała to moja świadkowa. Jeśli jakaś bliska koleżanka podejmie się "zastąpienia chwilowo świadkowej" to może przeprowadzić składkę- o ile reszta koleżanek wyrazi chęć. Możesz też umówić się że każda coś przyniesie - sałatkę, jakieś przekąski itp i np butelkę alkoholu. Wszystko zależy jak i gdzie chcesz to urządzić ![]() Wycieczka- za☠☠☠ista!!!!! ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
ale faktycznia maraton mieliście. Gratuluję zapraszania gości- wiesz reakcja ludzi jest różna, przykro tylko jak najbliższe osoby nawet nie otworzą koperty no ale cóż- bywa...Będziesz miała podwójne nazwisko? Ja też mam ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
gratuluję CIOCIU ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
ja? nie
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Aisak24, wycieczka zapowiada się super, gratuluje!
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff udało nam się otrzymać wczoraj pozwolenie na ślub w innej parafii. Proboszcz trochę postękał, pomarudził ale wypisał dokument. odpis chrztu też dostałam. Ale jak sie okazało na zapowiedzi muszę mieć dodatkową kartkę od księdza z parafii w której bierzemy ślub. Więc będę musiała znów iść do proboszcza, którego tak nie znoszę
Ale kolejne zaproszenia rozdane. My mamy ślub 9 października, a potwierdzenie mamy do 1 września. I wydaje mi się że ok. Nie za wcześnie. Natomiast też cały czas myślimy o miesiącu miodowym i taki rejs co świetna sprawa. Muszę mojemu TŻ to pokazać no i kasa niezła. ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- A ja mam jeszcze pytanie, dziewczyny przyjmujecie nazwisko męża czy będziecie miały dwuczłonowe, a może zostajecie przy swoim ??? Ja chyba zdecyduje się na dwuczłonowe.
|
#1996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Ja też myślałam nad dwuczłonowym ale niestety już teraz nie mieszczę się w żadne rubryczki
a zresztą TŻ był niepocieszony heh
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy ze sobie coś niefajnego wyobraże - np. szwy na brzuchu - i film mi się urywa ![]() Klubem zawiaduje niki19, ona musi Ci wysłać zaproszenie. Ja właśnie się dostałam do klubu, ale na razie próbuję ogarnąć jak to działa
|
|
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi świadkowa nic nie chce powiedzieć na temat panieńskiego (czym mnie strasznie drażni) ale na 99% będzie składkowy Cytat:
![]() Ja w Tunezji byłam raz z mamą i raz z Tż i było naprawdę fajnie i nie drogo. Moja mama teraz jest na Djerbie więc jak poczekasz 1,5 tyg to mogę zdać Ci jej wrażenia. A jak nie Tunezja to może Bułgaria też z takich tańszych? Też o niej ostatnio myślałam. Wpadła na jednego posta i znów zniknęła ![]() Cytat:
![]() Staraj sie nie myśleć o rodzicach. Są ludzie którzy z natury nie okazują radości. Kiedy my dawaliśmy zaproszenie mojej mamie byłam z nią akurat mocno pokłócona i przy nas też nie otworzyła koperty myśląc ze ma zaproszenie takie jak wszyscy które już widziała a dopiero następnego dnia beczała nam w słuchawkę jaką wielką radość sprawiło jej indywidualne zaproszenie... Ja się trochę obawiam tego potwierdzania przy wręczaniu i do takich osób pewnie będę jeszcze dzwonić. Kurcze napisałam wczoraj rano meila do makijażystki kiedy możemy się na próbny umówić i mi do tej pory nie odpisała i zaczynam się denerwować a właśnie PM z Wawy u kogo się malujecie? |
|||
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
Super , że udało wam się uzyskać pozwolenie na ślub w innej parafii ![]() My ślub mamy 6 , października a potwierdzenia mamy do 6 września Co do nazwiska to ja biorę męża , bo nawet bardziej mi się podoba niż moje ![]() Idę się ogarnąć , bo jadę dziś po ten akt urodzenia , a później do usc o ile tż będzie się mógł trochę wcześniej z pracy zwolnić
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę nazwisko przyszłego męża. Moje jest długie, jego też i 2 członowe to byłby horror
|
|
|
|
#2002 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tym potwierdzaniem to widzę że wszyscy jakieś problemy mają... jeśli chodzi o moją makijażystkę - TŻ ma jakąś znajomą ze stacji w której pracował kiedyś i uznał że to dobry pomysł. najpierw 2 tyg czekałam aż się do niej odezwie, teraz czekam aż zadzwoni do niej na ten numer który mu podała. jeszcze się nie stresuję ale znajoma mi polecała swoją makijażystkę ze ślubu, więc jeśli chcesz to mogę ją podpytać o kontakt dla ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Cytat:
jak zacznie wyskakiwać to może się pojawią Cytat:
no i prowadzący nas bardzo zaskoczył, bo do tej pory uważałam dominikanów za tych "spoko księży", natomiast nasz ksiądz prowadzący popadał ze skrajności w skrajność, w stylu: na początku było "ja nie mam nic przeciwko związkom osób tej samej płci", po 7 godzinach: "nawet nie wiecie jak mnie irytują związki osób tej samej płci". Drugiego dnia, po małym kryzysie i historii od znajomej która w czasie swoich nauk rozstała się z facetem, uznaliśmy że mają one na celu przetestowanie nas niekoniecznie czy zgadzamy się z księdzem, ale czy potrafimy ze sobą dojść do porozumienia. Z przykrością stwierdziliśmy też po zajęciach grupowych z innymi, że oczekiwania większości (było chyba 100 par) są kompletnie od czapy i nam się kojarzą bardziej z marzeniami, ew. narzeczeństwem, kiedy mężczyzna zabiega o kobietę, a nie z codziennym życiem. O życiu z dzieckiem nie wspominając Przykro nam się zrobiło jak ksiądz rzucił, że ludzie którzy spali ze sobą i mają dziecko to na 100% się rozwiodą...Nazwisko - hmmm... my mieliśmy krótką batalię już kilka lat temu, bo ja chciałam tylko swoje, a tż żebym miała tylko jego. Ale mają już w rodzinie inną Annę o tym nazwisku i nie chciałam się powtarza, a poza tym po tyli latach dziwnie bym się czuła z innym nazwiskiem - to prawie jakby zmienili imię więc razem podjęliśmy decyzję że będę miała podwójne dłuuugaśne strasznie, ale tego nikt mi bronić nie może! pierwszy człon ma 12 liter-drugi 8 liter - więc razem z myślnikiem wychodzi mi oczko - 21!Cytat:
ale słodkie minki to wynagradzają choć z drugiej strony, urodzić i nie zobaczyć dziecka to moim zdaniem nie jest dobra praktyka.---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dziewczyny - jestem już w Klubie! właśnie go ogarniam! Niki - powodzenia w USC! trzymam kciuki, aby było równie łatwo i prosto jak u nas
|
|||||
|
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam podówjne ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Mnie maqlowała i czesała Ola http://www.aleksandra-klos.pl/ świetna dziewczyna i super maluje a do tego cenowo też w porządku- za makijaz próbny, fryzurę próbną, makijaż w dniu ślubu i fryz w dniu śluby zapłaciłam 430 zł- wydaje mi się, że jak na warszawę to znośnie. No i Ola do domku przyjeżdża
|
|
|
#2004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to u nas praktycznie tak samo tylko miesiąc wcześniej ślub 8.09 a termin 1.08 i wydaje mi się teraz że to trochę za wcześnie ale właściwie to jaki by termin nie dać to i tak trzeba będzie dzwonić Nazwisko będziemy mieć z mężem moje. Cytat:
A widziałaś jakieś "prace" tej Twojej makijażystki? Cytat:
A Ciebie malowała i czesała ta sama osoba? I jak wrażenia (trwałość, podejście)? Mi cenowo za dzień ślubu i próbne wychodzi 490 za fryzurę i makijaż. Obie Panie dojeżdżają do domu ale kontakty do nich dostałam całkiem z przypadku i z racji tego że na co dzień się nie maluję i nie czeszę jakoś wymyślnie to zaczynam się trochę obawiać... Witam koleżanki w klubie
|
|||
|
|
|
#2005 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
TŻ ostatniego dnia zaparował mi soczewkę i prawie miałam ochotę go zamordować farma jest fajna - masa!!! krokodyli, pewnie ok.100-500sztuk, wygląda to naprawdę ciekawie."Prac" makijażystki TŻta nie widziałam niestety, nawet nie wiem ile by chciała za to... a problem z fryzem i tak mi zostaje, bo fryzjerkę mam fajną ale jeśli chodzi o podcięcie, a z włosami robi jakiś koszmar maks do góry - wygląda jakbym była z 10cm wyższa! więc chyba skontaktuję się z tą dziewczyna od magnusi
|
||
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ola jest mobilna i nie ma problemu z dojazem w okolicach Warszawy Próbę robiłyśmy u nas w domku w wawce a do ślubu jechaliśmy od teśció z Marek- nie było problemu z dojazdem ale zapytaj na wszelki wypadek
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie bardzo ładne zdjęcia ma na swojej stronie ciekawe jak z terminami u niej. Fryzjerkę też mam z polecenia świeżo upieczonej żonki z tego forum i na swojej stronie ma dużo upięć z warkoczy które bardzo lubię Cytat:
A ile policzyła Ci za plener i malowanie bliskich w dniu ślubu?Masz może jakieś zdjęcie fryzury i makijażu z bliska? Ale Ci głowę zawracam
|
||
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za plener 200 zł jakieś fotki mam ale w domu a będę dziś późno i nie wiem czy będę miała jeszcze siłę dodać Coś spróbuję wygrzebac i pokażęŚwiadkowa zapłaciła 200 zł (fryz i makijaż) a inni się nie malowali u niej. Aha i mężą mi podmalowała jeszcze w cenie
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-07-24 o 12:42 |
|
|
|
|
#2009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie siedzę nad Kartą Kolorów z Duluxa. TŻ pozaznaczał jakie połączenia mu się podobają i próbuję to jakoś wpasować do mojej wizji
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kochane
przyszłam się pochwalić A oto moje obrączki kiepskie zdj ale robione telefonem. Identyczne jak te w linku tylko te błyszczące krawędzie z białego złota.http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obr...o16,id820.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

Zaczynam chyba powoli panikować... nie wiem co mam jeszcze załatwić (bo pewnie zapomne o ważnych szczegółach

01.09.2012

Możesz zrobić panieński z innymi koleżankami- może któraś pomoże C na miejscu?[COLOR="Silver"]