|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Z L4 to u mnie wygląda tak, że pieniadze dostaję tak jak wypłatę, moi szefowie mi kasę wpłacają na konto, a im wraca ZUS
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
też bym zjadła.. ale dziś już mam lecz.. jutro ogórkowa
![]()
|
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
mniam
![]() ja właśnie skończyłam robić lasagne, chodziła za mną kilka tygodni
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
oo to moze u mnie tez bo to taka duza firma zatrudniajaca okolo 100 osób...
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- to przez ciebie tak za mną chodziła
|
|
#3097 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie "stare" i nowe mamusie
![]() ja jak zwykle od czasu do czasu coś naskrobię, ale czytam na bieżąco ![]() ostatnim jubilatom i solenizantom wszystkiego najlepszego! ![]() nie mogę czytać forum bo non stop chodzę głodna i co chwilę mam smaka na coś innego przez Was jak już mowa o obiadkach to rodzice przywieźli pyszne lepione przez babcię pierogi i mamusia zrobiła barszczyk z fasolką mniam ![]() nie mogę się napatrzeć na Wasze brzuszki, takie już fajne okrągłe macie, ja jestem w 16 tyg i jakiś taki maluśki mam i mojej ciąży w ogóle nie widać, może niedługo bardziej mnie wywali i jeszcze jedną rzeczą się zaraziłam na forum- kupowaniem ciuszków ![]() Miłego i ciepłego dzionka wszystkim Wam życzę
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
moja zupa ogórkowa już dochodzi
![]() jakkolwiek to brzmi
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
Byle doszła na czas
Ja sobie siedzę w ogródku i czytam gazetki, nawet ucięłam sobie drzemkę sama nie wiem kiedy Teraz przyszłam do domu sprawdzić co tu słychać i idę dalej do ogródka. Co do ogórkowej.... mniam.. też uwielbiam tę zupę, szczególnie taką kwaskową. Może jutro zrobię
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj będzie krupnik
Mam jeszcze leczo od mamy, ale to moze na jutro zostawię.
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Ogórkowa mmm
ale krupniku to nie lubię za bardzo, ogólnie za zupami nie jestem...Ale jest taki upał, ajjj czemu, czemu mój Tz nie ma urlopu w tym tygodniu, taka pogodaaaaaaaa......... Zjadłam arbuzika mniam ![]() Moja mama idzie zaraz zgłosić na policje oszustwo internetowe hah, mój mądry brat zamówił sobie koszulkę za 130zł i okazało się teraz że b.dużo osób oszukali... i strona oczywiście już nie istnieje. :[
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- bo widzę,że jesteś maniaczką lakierową
![]() robiłaś może ombre nails? bo tak mnie dziś kusi- mam wieczór wolny i akurat na eksperymenty z pazurami
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie robiłam, jakoś mnie nie kusi
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak oglądam teraz wątek ze zdjęciami brzuszków i nagle ogarneła mnie taka panika że boże jakie te brzuchy wielkie !!!! i że będe takim wielkim wielorybem ;(
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi11, ja robiłam, jest z tym dość dużo roboty, ale efekt jest super. Tylko ja przekombinowałam z kolorami - miętowo-czarne robiłam i wszyscy pytali, czy to tipsy.
Ogólnie warto spróbować, bo super to wygląda. Kupiłam sobie sukienkę na wesele - jest śliczna, idealna na taki brzusio, jaki akurat mam. Może później się obfocę i wstawię Wam zdjęcie. Wygrałam właśnie aukcję z nowymi (z metkami) spodniami ciążowymi za 51 zł z przesyłką, czarne i ładny krój, firmy Next (uwielbiam ich ciuchy i buty, no i jeszcze firmy New Look też są super ). Zrobiłam też te badania, o które wczoraj pytałam - grupa krwi i IGM Toxo, zapłaciłam 60zł. Idę gotować obiadek - młode ziemniaczki, mięsko drobiowe i fasolka szparagowa, mmmm.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-24 o 16:08 |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
takie delikatne ślicznie wyglądają!!!
http://www.andpop.com/wp-content/upl...2/07/ombre.jpg te są cudne ![]() ale mnie napier...... plecy dzisiaj
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
ogórkowa, lasania - mniami
aż mi ślinka cieknie ![]() Witam nową mamusie, a gdzie w Norwegii mieszkasz? Ja uwielbiam Skandynawię , mieszkałąm w Szwecji prawie 4 lata, i mam stamtąd przeurocze wspomnienia a mnie znów ogarnął leń .....
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ładne!! a przy okazji paznokci, dziewczyny, mogę używac odżywki do paznokci która zawiera witamine A? fajna jest, troche się przestraszyłam i jej używam raz na jakiś czas... ;/ A co do pleców, boje się ze pod koniec mi totalnie siądą... teraz jest ok, chociaż ja mam troche z nimi problem, co pare miesięcy chodziłam do ortopedy na nastawienie kręgów, nie wiem co teraz będzie jak brzuchol taki wielki i przeciązenie... aj aj.. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
jak juz to delfinki ;d haha
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie dobrze że to będzie zima..... szybko ciemno będzie sie robilo i nikt nie zauwazy
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam dziewczyny, nie ma co się przejmować brzucholem, póki się nie przytyje 30kg
ja się boję, że jak do końca ciąży niedajtyboże będę musiała leżeć (a już mnie tym straszy gin) to właśnie skończę na +30kg......
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie z☠☠☠ke dostałam od Tż dzwoni i pyta co robie i mowie mu ze przymierzałam wlasnie krótkie spodenki no ale gas, nie dopinają sie w brzuchu, to mi powiedzial bla bla bla bla ze zamiast sie cieszyć ze dzidzia rosnie to ja zamulam spodenkami :[[[[[ wrrrr ... cieszę się ale nie cieszy mnie fakt ze w taki upał musze zakładac leginsy. Mnie też cieszy ze to akurat będzie zima, o tej porze za rok znowu będziemy zgrabne i piękne tzn i tak jestesmy ale już w pełnej formie ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Mnie to przeraża, moja mama tyle przytyła i boje się ze mnie też to dopadnie.. Póki co, jem zdrowo, wiadomo czasem sobie pozwole na coś zakazanego typu kawałek pizzy(chyba zaraz zjem ) albo kawałek ciasta, ale tak to owoców dużo jem, warzyw... itd... zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce...
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
To mi mój ciagle gada zebym gdzies wychodzila z domu bo jak tak bede siedziec to bede gruba....ale co tak sama mam chodzic...
nawet nie chce myslec o +30 haha nie wyobrazam sobie tego ![]() licze na +13 max....
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
ja też +13 max bym chciała
tym bardziej, że po ciąży chcę duuuuuuużo schudnąć![]() ej dziewczyny, nie ma to tamto, na przyszłe wakacje już będziemy w pełni formy!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- szkoda tylko, że mi w ogóle cycki nie rosną
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
ja przytyłam 25 kg :P I teraz tez się tyle zapowiada z tego co widzę :/ No coz - po prostu po drugiej ciąży to juz obowiązkowo muszę się wziąć za siebie bo synku to obimbałam sprawę i 6 nadal było na plusie :/
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy tak nie miałam |
|
|
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
Haha, też mam stracha przed tymi kg, zwłaszcza że i beż ciąży miałam tendencję do tycia
![]() Ja dziś śmigałam w sukience, wygodnie, przewiewnie i rozciągliwych parę mam Byłam na tych badaniach, Gina zmierzyła dzieciaczka (zawsze mi tego badyla na USG w dziurę wkładała, a dziś już po bebzonie) Pokazała mi nawet jego półkule mózgowe, potem się odwrócił i machał rączką, pokazała mi nawet gdzie oczy, otwarte usta i nos, chociaż ten hmm wyraz twarzy przez to USG przypominał mi czaszkę taką wiecie, szkieleta Ale twierdziła, że jeszcze muszę poczekać Ale ważne, że wszystko wyszło tam OK Poszłam jeszcze to lumpa, kupiłam kolejną kieckę u góry z koronką, na dole czarna, rozciągliwa z takim paseczkiem za 14zł i spódniczkę letnią, kwiatową za 8, a że było dziś -50% to zapłaciłam 11zeta ![]()
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
nomenklaturabinominalna jak tam po badaniu? i synuś czy córeczka?
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- telepatia, Ty pisałaś i ja w jednym momencie dobrze ze jest ok, a znacząco tak na chłopca czy na dziewczynkę?
|
|
|
|
#3119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, chyba macica mi tą płeć podpowiada, ale będę zdziwiona jak się okaże, że to dziołszka, ale oczywiście też bym bardzo dziewczynkę chciała |
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tragedii nie było, szybko zeszło po porodzie teraz bardziej na siebie uważam Cytat:
zrobiłam takie delikatny, miętowy troszkę z rozbielonym niebieskim aż szkoda,że nie mam aparatu bo normalnie nie wierzę heheeh |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

i co chwilę mam smaka na coś innego przez Was