|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
z trwałą już tak jest, że włosy niszczy doszczętnie. wiem coś o tym, bo właśnie dlatego wylądowałam w tym wątku. włosy ścięłam, ale żeby nie być łysa, to pozostałą ich część prostuję i tak będzie dopóki nie odrosną na przyzwoitą długość, albo nie będę na tyle bogata, że będzie mnie stać na przedłużanie włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() poza tym prostownica ma śliczną perłową obudowę :3 i długi kabel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jaką prostownice możecie polecić do dosyć gęstych, ale prostych włosów, żeby je tylko delikatnie wygładzała i ewentualnie niwelowała wszelkiego rodzaju odkształcenia fryzury?
![]() Myślałam o którymś Remingtonie, ale nie będę jej ani używała bardzo często ani nie potrzebuje silnego prostowania więc nie wiem, czy jest sens inwestowania w te najdroższe modele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Przyczajenie
|
Mam cienkie, puszące się włosy, która prostownica byłaby lepsza?
Ga.Ma Digital Nano Tourmaline CP3 Remington S9500 Opłaca się wydawać jakieś 150 zł więcej na tą pierwszą? Baaaaardzo proszę o wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Edytowane przez aneta2503 Czas edycji: 2012-07-23 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
czy jest jakaś znaczna różnica między prostownicami ghd, czy obojętne jaką się kupi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam pytanie do posiadaczek Remingtona: czy miałyście w pudełku jakąś kartę gwarancyjną ? W moim pudełku jest tylko książeczka z instrukcją obsługi, jednak brak jakiejkolwiek karty gwarancyjnej i niczego w tym stylu, a wydaje mi się że zawsze było coś takiego. Proszę, sprawdźcie u siebie i dajcie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sklepy internetowe które prowadzą sprzedaż tylko internetową są zwolnione z obowiązku posiadania kasy fiskalnej. Bez kasy fiskalnej jest zdecydowanie trudniej prowadzić rozliczenia księgowe, ale de facto paragonu w przesyłce nie musi być i nie znaczy to że kupiliśmy od firmy krzak. Gwarancja może być na papierze. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
REMINGTON Prostownica do włosów Shine Therapy S9950
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prostownica Bosch PHS 2105
.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- tak ja tez mam paragon i kupowalam przez allegro u uzytkownika remington24 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() -konstrukcja fatalna -obudowa licha -dla uzyskania gładkiej powierzchni trzeba się mocno natrudzić -awaryjna a biorąc pod uwagę tylko roczną gwarancje nie warto ryzykować (w remingtonie masz 5 lat). -strata czasu i nerwów(wystawanie w kolejkach na Poczcie nie jest moją ulubioną rozrywką ![]() Remington Pearl na własne oczy nie widziałam, więc nie wypowiem się. Moim zdaniem zanim się na jakąś zdecydujesz to wpierw udaj się do sklepu fryzjerskiego i obejrzyj ją. Wybór jedynie na podstawie opinii z netu jak widac na moim przykładzie nie zawsze jest dobry. Mam nadzieję,że choć trochę Ci pomogłam.Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Przyczajenie
|
Polecam prostownice remingtona - wet2straight ale kupowan w Anglii są lepsze\! lepiej prostuja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Przyczajenie
|
sylvia_ dzięki za opinię.
Właśnie dziś kupiłam Remingtona S9500 i tak samo nie domykają mi się płytki!!! prostowałam pierwszy raz włosy, efekt był całkiem dobry jak na moje pokręcone włosy, ale nie wiem co z tymi płytkami robić.. z przodu się domykają, a im dalej tym większa szpara. Jeżeli docisnę płytki z całej siły to jest ok, ale po co się siłować z nową prostownicą. Miał ktoś podobny problem z S9500? Muszę jechać do sklepu i najchętniej ją wymienię. |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy ma któraś z was prostownice "Braun es3"?
czy może macie jakieś informacje? ![]() ![]() Bardzo mi zależy na odp ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Przyczajenie
|
Witam !
Wydaje mi się, że nie będę tu nowa z zapytaniem ![]() A więc, jestem na zakupie profesjonalnej prostownicy i od kilku dni szukam tej jedynej. Ale im więcej przeglądam i czytam tym mniej wiem, dlatego bardzo proszę o pomoc w wyborze. Dodam tylko, że włosy mam średniej długości takie prawie do połowy pleców, gęste, z natury bliżej im do tej prostej formy, jednakże bez prostowania się nie obejdzie...inaczej mam coś bliżej nieokreślonego treścią na głowie. Z tego co znalazłam zainteresowały mnie : BaByliss Sleek Expert Nano Titanium BAB2072E Ga.ma IHT BLACK lub też Ga.ma CP3 Nano Tourmaline ( jest jeszcze podobna z laserem, trochę droższa, ale widziałam opinię, że nie ma za wielkiej różnicy, więc po co przepłacać...) I w zasadzie nie mogę się zdecydować, więc bardzo proszę o podpowiedź ![]() Pozdrawiam ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Czytam i czytam, wybieram nową prostownicę i nie znalazłam bezpośredniej odpowiedzi.
Pytanie do dziewczyn, które mają porównanie prostownic profesjonalnych i marketowych, jak jest z tą różnicą? Mam włosy grube, lekko podkręcające się końce, a mimo to prostownica BaByliss którą teraz mam (http://dodomu.we-dwoje.pl/babyliss_p...ul,a33782.html) nie radzi sobie zupełnie, nie jestem w stanie ich wyprostować przy jej pomocy. Mój budżet to ok 220zl. Myślałam nad Cutek, BaByliss Pro, ew. ten Remington, ale chciałabym znać opinię dziewczyn, które miały okazję stosować dłużej jedne i drugie. Z góry dzięki za rady!
#4371 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Ostatnie 4 godziny czytałam to forum. Oczywiście chcę kupić prostownicę. Z Waszych wpisów wybrałam kilka, oto moje powierzchowne opinie dotyczące tych żelazek: - FHI heat platform - włosy są świetne, ale jedna z forumowiczek utrzymuje, że efekt trzyma się krótko, ja dodam, że wystarczy mi 2 dni max. bo po tym czasie już MUSZĘ umyc włosy ![]() - ga.ma CP3 - dwie osoby pisały, że ma przerwę między płytkami, a tego nie znoszę, bo zwyczajnie ciągnie włosy - Remington Pearl - znowu złowieszcza przerwa między płytkami, a jest tania, to zachęca - DIVA Elite Argan - pamiętam , że ktoś chwalił te prostownice, trochę nie wierzę w ten olej arganowy, bo niby skąd ma się uwalniać i jak no i cena 500 zł - GHD - cena powala, ale na allegro jest na sprzedaż używana kilka razy, troche mam stracha Mam cienkie włosy do ramion, więc muszę mieć regulację temp. Mi spokojnie 170-180 wystarczy. Proszę kogoś, by wyraził swoje zdanie, na temat tych prostownic, chcę kupić na prawdę dobrą, ale jest taki wybór, że kompletnie nie wiem co mam robić... ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Obejrzałam też sporo porównawczych filmików na YT. Porównuje się częśto marki GHD i Sedu - słyszałam, że Sedu używana jest przez najlepszych fryzjerów i stylistów. Sedu jest tańsze, a różnica jest własciwie tylko w "bajerach" - opakowaniu, stylingu prostownicy i reklamie. Niestety Sedu ciężko dostać w PL, ale gdyby któraś słyszała - dajcie znać. Cena to około 150 dolarów. |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam 2 pytania
![]() ![]() 1. Wiem że funkcja jonizacja zapobiega elektryzowaniu się włosów a czy to prawda że dzięki jonizacji włosy mniej się niszczą? ![]() ![]() 2 pytanie dotyczące strony ceneo.pl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane proszę o odpisanie chociaż na 1 pytanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez truskaweczkaa1 Czas edycji: 2012-08-04 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Raczkowanie
|
GHD to najbardziej przereklamowana prostownica na swiecie
Ja bym wybrala albo FHI albo Diva obie w UK sa oceniane rewelacyjnie SEDU nie ma w Europie bo produkuja je tylko jako urzadzenia na 110 V, wiec u nas nie dzialaja gama to nizsza polka jakosciowa Napisz jak juz wybierzesz ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wbrew wszelkim stereotypom, że te firmy nie umieją zrobić dobrej prostownicy (choć akurat o Braunie bardzo mało jest w intrnecie, tylko na niemieckich stronach czytałam), przekonamy się ![]()
Lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało. dbam o włosy. ![]() 57-58-59-60-61-62-...-za biust ![]() ![]() Moje włosy Edytowane przez blackmarta Czas edycji: 2012-08-05 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pytanie: Którą prostownice DIVA byś poleciła ewentualnie ![]() Pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, więc jeśli ktoś chciałby coś wiedzieć o s6500, to służę pomocą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Raczkowanie
|
Hej
Jesli nie masz bardzo grubych wlosow, to sadze ze model Inteligent Argan w zupelnosci Ci starczy A z tym arganem to nie o to chodzi ze cos sie tam uwalnia. Po prostu jest gladszy efekt na wlosie, bo plytki sa jakby bardziej sliskie |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście od 6 lat używam Remingtona, moja siostra od 2 - też Remingtona. Obie jesteśmy zachwycone i nie zamieniłybyśmy ich an żadną inną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
A więc i jestem z relacjami Braun Satin Hair 7, premium edition. Jest super! Włosy mam gładkie, miękkie, lśniące! Prostownica tak gładko sunie po włosach, że nie czuję nawet, że w ogóle to robi :O Jestem w szoku. A żeby mieć porównanie, pojechałam do Media Marktu wypróbować Remingtona Pearl i powiem Wam, że bez porównania. Braun sunie po włosach jak po maśle
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.